Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten stoort zich aan zeer onverantwoordelijke actie Ajax-verdediger Kaplan

Laatste update:

Marco van Basten heeft zich zondag tijdens AZ - Ajax (2-0) gestoord aan Ahmetcan Kaplan. De Turkse centrumverdediger kwam al na 36 minuten binnen de lijnen voor de tegenvallende Anton Gaaei.

In de 35ste minuut verloor Gaaei na een hoekschop van Ajax op een zeer gevaarlijke plek de bal. Daardoor stormde AZ met drie-tegen-een naar het doel van Ajax. Kenneth Taylor kon de counter er met een sliding nog net uithalen en barstte in woede uit. Van 't Schip had daarmee genoeg gezien en bracht Kaplan binnen de lijnen.

Het betekende voor de 21-jarige mandekker zijn eerste officiële minuten in Ajax 1 sinds hij in de zomer van 2022 voor 9,5 miljoen euro overkwam van Trabzonspor. Hierna moest hij bijna dertien maanden revalideren van een zware knieblessure.

Ajax-trainer John van ‘t Schip kondigde in december al aan dat Kaplan ‘dicht tegen de hoofdmacht aan zat’ en zondagmiddag volgde tegen AZ zijn langverwachte debuut. Van Basten stoorde zich echter direct aan de Turkse verdediger.

“Ik zag Kaplan spelen. Die is twee jaar geleden gekocht voor 9,5 miljoen euro. Daarna heeft hij een zware blessure gehad. Dan valt die in en zie ik hem spelen met zijn kousen halfhoog”, zegt de analist in Rondo van Ziggo Sport. “Dan denk ik bij mezelf: oké, je bent twee jaar geblesseerd geweest, je komt erin als verdediger en draagt geen scheenbeschermers. Dat is toch een beetje gek? Ik zie geen scheenbeschermers.”

“Hij droeg wel scheenbeschermers. Dat moet, anders mag je het veld niet eens betreden”, reageert Ronald de Boer. Van Basten vindt vreemd dat Kaplan besloot om kleine scheenbeschermers te dragen. “Hij draagt de scheenbeschermers op een manier die je niet echt beschermt. Dat is toch gek? Als je verdediger bent en je moet duels aangaan, terwijl je geblesseerd bent geweest, dan moet je toch geen risico nemen met jezelf? Dat vond ik al heel vreemd.”

De analisten zijn overigens wel lovend over de invalbeurt van Kaplan. “Aan de bal dacht ik echt: daar kan Sutalo een puntje aan zuigen”, geeft De Boer aan. “Zijn passing tussen de linies was echt goed.”

“Hij stond er bij wijze van spreken alsof hij op straat voetbalde”, haakt Van Basten in. “Maar we moeten het nog wel even afwachten met hem.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik stoor me altijd aan dat gezeur van Van Bashen. Die gozer zit daar om heel de avond te zeuren en “kijk mij is kritisch zijn” te zijn. Nieuwe Ajax speler in de basis? Nieuw voer voor van Bashen om te zeiken.

26 februari 2024 om 23:40

Hij heeft hier gewoon een punt hoor. Sowieso vind ik het van de zotte wat voor scheenbeschermers er tegenwoordig tussen de kousen worden gestopt, dat kan je geen scheenbeschermers meer noemen, dan kan je net zo goed die verplichting niet instellen. Maar daarbij, v. Basten weet (op een ander onderdeel van t lichaam) wat het is om niet meer te kunnen voetballen omdat je lichaam niet meer meewerkt door blessures. Lijkt me logisch dat hij erover valt als iemand zo lang geblesseerd is geweest en dan alsnog niet ervoor lijkt te willen werken om dat te voorkomen.

26 februari 2024 om 23:51

Ik kan me vergissen, maar volgens mij gaan scheenbeschermers je niet helpen tegen een knieblessure. Wellicht had Kaplan ook een helm op moeten doen van Van Basten, als verdediger moet hij toch ook kopduels aangaan en dat net na een blessure. Zeer onverantwoord van Kaplan

27 februari 2024 om 00:20

Vind ook dat de Uefa en Knvb er wel strenger naar mogen kijken. Laatst had zon kerel ook een scheenbeschermer van 3 bij 3 cm ofzo. Er zijn al zoveel blessures.

27 februari 2024 om 01:36

Waar het om gaat is hoe bewust hij zich is in het gebruik van zijn lichaam en de risico's die je neemt en toch kan beperken. Ik snap wel dat een oud-speler als van Basten daar raar van opkijkt.

Scheenbeschermers gaan je niet helpen met je knieën nee. Alhoewel: het lijkt mij weinig goeds voor de knie wanneer een scheenbeen doorlopend wordt aangetikt..

Van die gaten in de sokken is wetenschappelijk helemaal geen enkele aanwijzing toe dat dit helpt. Sterker nog: het wordt meermaals ontkracht. Dat neemt niet weg dat een speler het niet comfortabel kan vinden zo te spelen. Een helm voor keepers is dan weer wel een serieuze discussie. In de meeste sporten dragen zij die al extra. In het veld komen idd kopduels voor, maar wat als een kleinere speler met helm en kopduel aangaat en de ander op zijn kin raakt met helm op? Daar brengt het dus weer andere risico's mee.

27 februari 2024 om 08:33

Waarom noemt ie dat bij Brobbey dan niet? Die speelt het meest fysiek van allemaal en draagt ook de scheenbeschermers die tegenwoordig het meest gebruikt worden.

27 februari 2024 om 09:37

Mursie, het gaat er dus om
Dat je zonder bescherming niet risicoloos in kan grijpen of duels kan aanstaan. Ik weet niet of je ooit gevoetbald hebt, waarschijnlijk niet, maar een trap op je scheen zonder bescherming is niet te verdragen, en hij is al 2 jaar geblesseerd, van barsten vroeg zich daarom af of dat handig is om
Zonder bescherming of minimale bescherming het veld na 2 jaar in te stappen.

27 februari 2024 om 11:04

@R9Neymar, ik heb waarschijnlijk langer gevoetbald dan jij, maar dat terzijde. Scheenbeschermers dienen (de naam verraad het eigenlijk al) ter bescherming van de schenen. Dat het wellicht onverantwoord is om met die kleine dingetjes te spelen ben ik het niet oneens, maar dan in zijn algemeenheid. In de context dat het onverantwoord zou zijn omdat Kaplan al een lange blessure heeft gehad in klinkklare onzin van Van Basten. Als Kaplan nou net hersteld is van een scheenbeenbreuk dan zou ik het eens zijn met Van Basten, maar dit is gewoon zeuren om het zeuren

27 februari 2024 om 16:08

Of ie nou weer geblesseerd raakt aan zijn enkel, of nu omdat hij geen bescherming draagt een scheenblessure, ze willen hem gewoon liever niet weer kwijt. En zonder bescherming is die kans gewoon groot.. dat is het punt. Marco weet er alles van hoe klote blessures kunnen zijn, hij spreekt uit ervaring..

27 februari 2024 om 06:20

Heb het zelf niet gezien maar het is ook hoe vz het brengt.

Op het einde een klein zinnetje dat ze wel positief waren over zijn invalbeurt haha, negatieve dingen brengen eenmaal meer clicks op.

27 februari 2024 om 08:07

Ik stoor me altijd aan Ronald de Boer. Zit daar altijd alleen maar uithangbord te zijn voor de jeugdopleiding van Ajax. Waar Vink pas geleden nog aangaf dat wat nu in Ajax1 speelt ‘de onderkant van de jeugd is’ en dat hem dit verbaast, zit Ronald te doen alsof het ene na het andere talent van de band rolt. Dus wordt gisteravond ook even het zoontje van Marciano in de spotlight gezet, hetgeen door Marciano dan weer wordt beantwoord met een verzachtende analyse na de volgende wedstrijd van Ajax als bedankje. Het is allemaal vrij doorzichtig.

27 februari 2024 om 10:30

De Boer is een betweter die zich continu moet bewijzen in de show. Vermoeiend babbelziek figuur.Dit is de show van v.Basten, beetje Mulder en beetje Gullit (te vaak aanwezig, niet altijd deskundig maar wel gezellig en vrolijk), Mulder (vaak tegendraads, maar dat is ook zijn rol). Dus de Boer, als je uitgenodigd bent wees bescheiden en houdt af en toe je waffel.

27 februari 2024 om 10:31

Vaak afwezig, Gullit

Ach, iedere prof speelt tegenwoordig met een scheenbeschermer light. Ik vond het zelf altijd prettig spelen met een scheenbeschermer die ook enkel bescherming heeft, maar die zie je vrijwel nooit meer. Zal wel met gewicht te maken hebben, maar 1 trap op je enkel en je bent klaar.

26 februari 2024 om 23:36

Het is voornamelijk om de druk bij de kuiten te verminderen. Lage sokken of gaten bij de kuiten in de sokken.

27 februari 2024 om 00:02

Die grote scheenbeschermers met enkelding eraan worden sws toch door zo’n beetje niemand gedragen die ouder is dan 10? Ik zie dat echt alleen bij hele jonge kinderen

27 februari 2024 om 01:16

Droeg ze zelf altijd. Kwestie van gewend zijn. Op training weleens geprobeerd zonder scheenbeschermers te spelen... voelt toch anders, ik ben gewend aan de fitting en vind dat confortabel

Hij was geblesseerd aan zijn knie... Wat hebben scheenbeschermers daar nou weer mee te maken? Wat een vreemde reactie. Tegenwoordig speelt bijna elke prof met deze kleinere scheenbeschermers.

26 februari 2024 om 23:46

Misschien dat hij direct weer geblesseerd kan zijn indien die een trap op zijn scheen of enkels krijgt. Persoonlijk zou ik ook iedere tegenstander die dit soort niet bescherming draagt dit ook laten voelen.

26 februari 2024 om 23:59

Maar dat heeft weinig met de knie te maken toch? Ik bedoel dan moet Marco dit over vrijwel elke speler zeggen die met deze scheenbeschermers spelen en niet alleen Kaplan

27 februari 2024 om 07:53

Van Basten doelt op het risico uberhaupt weer geblesseerd te raken. Of het nou de knie is of ergens anders.

27 februari 2024 om 07:54

@Musi26 be guest. Ga jij lekker voor schenen. De plekken rondom jouw knie op de aanhechtingingen die daar zit is veel vervelender. Verschrikkelijke blessures gebeuren namelijk nauwelijks met schenen. Enkels en helemaal knieën daarentegen gods gruwelijk. Stel je eens voor, jij doen een uiterste poging om de bal weg te tikken, je been staat vast en je knie wordt vastgezet door de onderkant van je oh zo lekkere stevige grote scheenbeschermer. En vervolgens ramt de aanvallende partij op volle snelheid knie tegen knie. Jouw knie zit vast en moet de klap volledig opvangen met een grote kans op een zware blessure. Ik kan mij dan ook heel goed voorstellen dat een verdediger die terug komt van een gruwelijke knieblessure gaat voor scheenbeschermers die de mobiliteit en flexibiliteit van de knie maximaliseren. Dat doe je echt een stuk meer met kleine dan met van die joekels van scheenbeschermers.

27 februari 2024 om 08:56

Kom op zeg. Het zijn geen beenbeschermers zoals bij ijshockey. Normale scheenbeschermers zijn prima om te dragen, zonder verhoogde kans op knieblessures.

Speel zelf altijd met scheenbeschermers aan omdat het gewoon goed bescherming geeft. Maar ja ik zie wel vaker profvoetballers die met hele kleine scheenbeschermers spelen of zelfs helemaal niet. Maar goed zolang er geen regels erover zijn mogen ze doen wat ze willen. Is natuurlijk totaal anders dan in Van Basten zijn tijd.

27 februari 2024 om 07:56

In mijn team waren mensen die een stukje karton uitknipten en dit in hun sok deden. Omdat er nergens staat beschreven wanneer iets wel of niet een vereiste scheenbeschermer is. Het begint uiteraard bij de eigen wil om niet geblesseerd te willen raken.

27 februari 2024 om 10:34

Hé Luka, blijf je nog bij Real?

Kaplan wat een topverdediger is die! Toekomstige aanvoerder gezien zijn status zou het kunnen.

27 februari 2024 om 10:27




Komt heel gretig en volwassen over, alsof hij jaren bij Ajax speelt. Heeft ook een goed spelinzicht en een prima inspeelpass. Een getunede versie van De Ligt m.i. Kortom de ingrediã«nten zijn er, we gaan het zien.

Hij heeft natuurlijk veel pech dat hij op een moment instapt dat het elftal totaal niet draait.



Verbaas mij meer over die plakjes die Forbs laatst in z’n sokken deed. Die waren nog geen 10cm groot. Dat is toch geen scheenbeschermer?!

Volgens mij heeft Kaplan vrij behoorlijke kuiten. Brobbey speelt ook met kleine, doorgeknipte scheenbeschermers om die reden. Dit is zeiken om het zeiken. Maar van van Basten ben ik het wel gewend.

27 februari 2024 om 08:58

Als je een prof bent, kan je dit toch custom made laten maken als de beschermers van de aktiesport niet lekker zitten.

Mocht goed kunnen voetballen maar als trainer en analist echt een clown🤥

Zeiken over het zeiken van van Basten begrijp ik maar wat goed hoor, maar in dit geval wil ik wel coulant voor hem zijn. Natuurlijk zal het hem gezien zijn vroegtijdig beëindigen van zijn carrière door blessures, bewust of onbewust een doorn in het oog zijn als iemand niet verantwoordelijk met zijn blessuregevoelige lichaam omspringt. Dan valt zoiets hem op, dat geloof ik wel ja.

Hij had een knieblessure en men gaat zeiken over lage scheenplaatjes (kleine)....

Zoveel spelers spelen tegenwoordig met van die kleine, alleen Kaplan draagt net als een Muller, Dybala en Grealish bijvoorbeeld de sokjes heel laag.

Sommige zeggen: vanwege de spanning op de kuiten (wat ik snap)

Nu heb ik zelf ook van die mini scheenplaten, omdat ik het maar shit vind voetballen met van die scheenplaten om. Zeker in de zaal bijvoorbeeld. Dus heb de kleinste gekocht online die je kan vinden, i.p.v. bierviltjes te gebruiken (wat niet meer mocht helaas)....

Van Basten is gewoon een oude man aan het worden als hij hierover klaagt.

Kaplan viel goed in en hopelijk is hij een lichtpuntje de komende tijd!

Als je tegenwoordig die scheenbeschermers ziet dan kun je beter de regel afschaffen. Die hebben totaal geen nut meer.

Ik begrijp van Basten wel, ben het ook bijna altijd met hem eens.

Alleen als iemand een (stevige) andere mening heeft blijft van Basten met zijn mening terugkomen totdat iedereen het met hem eens is.

Dat gaat natuurlijk niet gebeuren en dat uitdrukkelijk herhaald zijn mening blijven geven maakt geen sympathieke indruk.

Dus: "Marco, (ook al heb je gelijk) geef één keer jouw mening en laat het daar
bij."

En laat het een troost zijn, ik ben het vrijwel altijd met jouw mening eens en ik vind jouw mening waardevol en je hebt ook nog humor.
Sterkte met die lichtgewichten aan tafel.

Oja, dat is ook wel heel belangrijk momenteel. Je kunt ook op alle slakken zout leggen. Man man man. Eindelijk eens een lichtpuntje en dan moet er even weer gezeurd worden over z'n sokken en scheenbeschermers..

Goed punt van van Basten. Ik snap ook niet dat clubs dat niet verplicht stellen en de voetbalbond er niet strenger in is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren