Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten nam bijna rigoureus besluit: 'Mijn leven was niet prettig'

Laatste update:

Voor Marco van Basten leek na een waanzinnige carrière als speler ook als coach een loopbaan op het allerhoogste niveau in het verschiet te liggen. Ondanks een vierjarig dienstverband als bondscoach van Oranje liep het echter anders. Bij Ajax haalde hij het einde van zijn termijn niet en via Heerenveen belandde Van Basten bij AZ. Daar droeg hij uiteindelijk zelf het stokje over.

/

Van Basten had last van de stress die gepaard ging met het hoofdcoachschap en besloot een stap terug te doen. Hij ging aan de slag als assistent van John van den Brom. "Als hoofdtrainer was ik niet gelukkig meer. Die verantwoordelijkheid bezorgde me geen plezier", legt hij uit in de Daily Express. "Ik ben tien jaar trainer geweest en heb geprobeerd beter te worden, maar ik had niet het gevoel dat ik alles onder controle had."

De superster van weleer stelde zichzelf daarom de vraag: wat ben ik aan het doen? "Waarom ga je hier nog mee door? Ik was teleurgesteld in mezelf en heb overwogen om het voetbal te verlaten, want ik kon mezelf niet zijn wanneer we verloren of het niet lekker liep", onthult hij. "Na een overwinning voelde ik me prima, maar met een nederlaag kon ik niet omgaan. Mijn leven was gewoon niet prettig." Hij besloot uiteindelijk door te gaan in een andere functie. "Volgens sommige mensen is dat een stap achteruit, maar ik zie het als een andere stap", besluit San Marco.

Het is zonde dat Marco van Basten geen hoofdcoach meer is

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je merkte per direct dat hij een stap achteruit/voor hem beter deed. Dat het een totaal anders persoon werd dan die tijd dat hij hoofdtrainer was.

Beter sommige mensen kennen de druk niet aan, en marco ook niet dus zo is het toch goed. Altijd assistent blijven.

Van Basten is een perfectionist die er niet mee kon omgaan dat de spelers die hij trainde niet op hetzelfde niveau speelden en dachten. Zijn spelers hadden moeite met zaken die voor hem vanzelfsprekend waren.

20 juni 2015 om 17:21

Onzin. Marco is gewoon niet geschoold als trainer. Video analyse deed hij niet en ook conditie en herstel training kwamen niet in zijn boekje voor. Hij probeerde alles op routine en ervaring te doen, dat kan op dit niveau niet, zelfs niet als je Van Basten heet .

20 juni 2015 om 17:33

Is geen onzin kategorie heeft gelijk. Als je zelf hebt gevoetbald en je speelt een keer mee bij een lager team dan erger je je ook.

20 juni 2015 om 18:20

mrmihajlovic die reactien onzin noemen vind ik knap haha zit zeker een grote kern van waarheid in zoals dat bij jou woorden ook misschien (ooit) het geval zou kunnen zijn

21 juni 2015 om 02:34

Hij ging bijna ten onder, toen Seedorf als coach van Milan was aangesteld.

Hij komt ook veel tekort als hoofdtrainer. Sympathieke en Eerlijke kerel, maar hoofdtrainer past niet en hij is er ook niet goed in. Mooi dat hij zo op tweede viool nog wat bij AZ kan doen.

Hij is een held forever. Wanneer je durft toe te geven een bepaalde functie niet aan te kunnen en een stapje terug te doen, is dat een teken van zelfkennis.

Deze man wist als speler al erg goed wat hij wel kon en wat minder.

Klasse persoon. Klasse spits.

20 juni 2015 om 18:10

Precies, in mijn ogen kan hij ook niet meer stuk. Als je zo groot was als voetballer en de buitenwacht gaat er vanuit dat je een topcoach wordt, dan ben je een groot mens als je voor jezelf kiest en de druk van buitenaf negeert. Petje af voor zijn beslissing. Ook als mens is hij dus een goed voorbeeld.

20 juni 2015 om 19:15

Jammer dat hij daar pas achterkomt na 10 jaar falen en miskopen. Geweldige spelers , maar een zeer matige trainer en peoplemanager.

20 juni 2015 om 22:41

@baradona praat geen onzin met je jaar falen alsjeblieft. Bij het Nederlands elftal heeft hij het zeer behoorlijk gedaan, hij heeft de basis gelegd voor het Nederlands elftal dat in in de finale stond en hij heeft met wedstrijden tegen Frankrijk en Italie de beste wedstrijden van de afgelopen uch jaar gespeeld met oranje. Die miskopen?? Houd daar alsjeblieft ook een over op, hij was trainer!! Hij heeft aangegeven dat hij spelers wilde hebben maar er zouden voldoende mensen binnen de organisatie Ajax moeten zijn die daar ook een mening en veto over hebben moeten geven. Bij Heerenveen heeft hij ook gewoon prima gedaan, dus nogmaals, praat geen onzin!

Toch knap dat hij toegeeft dat hij niet met de druk om kon gaan. Hij was/is toch niet echt een wereld trainer. Als je dat tegenover jezelf kunt toegeven dan ben je wel een grote persoonlijkheid denk ik.

Jammer dat een grootheid als van Basten zich niet prettig voelde bij de functie als hoofdcoach, hij doet het bij AZ als assistent goed samen met van den Brom. Ik hoop dat van Basten ooit nog hoofdcoach wordt van AC Milan al weet ik dat die kans erg klein is. Van Basten mag ook nog wel terugkeren bij Ajax als assistent als hij dat wilt.

Bassie is gewoon te goed en te fanatiek om dat gestuntel te zien van de hedendaagse Nederlandse profvoetballers die niet eens een balletje over 10 meter bij elkaar in de voeten kunnen spelen. Hij heeft een winnaars mentaliteit en kon daar niet mee omgaan. Nu gewoon lekker in de luwte als hobby erbij leeft hij weer helemaal op.

Door zijn eerlijkheid blijft hij sympathiek. Hij geeft toe dat het trainerschap hem niet zo ligt en vindt het niet erg om een andere stap (of een stapje terug) te nemen. Prima toch.

Een sterke eigenschap is ook je eigen zwaktes te kennen. Na 10 jaar zal van Basten daar een eerlijke kijk op hebben dat het niet echt zijn ding was.
Toch zie ik geen lange carriere als assistent voor hem weggelegd, uiteindelijk zal hij hier op uitgekeken raken. Denk dat we hem over een jaar of 2 niet meer in de voetballerij zullen zien.

20 juni 2015 om 19:00

Ben het helemaal met je eens. Gelukkig is hij inde financiële situatie dat hij dat ook kan zeggen. Wat nu als hij niet zonder het inkomen van hoofdtrainer had gekund?

Enorm knap dat hij ervoor uit durft te komen dat het hoofdtrainerschap hem niet ligt. Misschien was hij niet de beste, maar ik vergeet nooit het voetbal dat Nederland in de poulefase speelde tijden Euro 2008. Dat was het beste voetbal dat Nederland in de periode na 2000 heeft gespeeld. Helaas zonder resultaat.

20 juni 2015 om 19:34

Helemaal met je eens! Intens genotenn. Dat was het voetbal dat ik graag zag, ik vond het geen slechte coach..

Snap alleen niet waarom hij ondanks dit alles toch nog eerst een contract als hoofdtrainer tekende bij AZ. Wel alle respect voor zijn keuze om terug te treden. Net als bij zijn afscheid bij Ajax als hoofdtrainer laat hij zien dat hij zichzelf kan evalueren.

20 juni 2015 om 19:38

Precies, had dat nooit eerder meegemaakt. Dan iemand zichzelf zodanig kan ontleden..

Het is geen coach, het is een trainer, iemand die kan uitleggen hoe je een specifiek iets moet doen, maar je niet genoeg kan motiveren en etc.

Wanneer je ongelukkig word van een bepaalde situatie is het zeker geen schande om daar mee te stoppen. Naar mijn idee gaat het immers over gelukkig zijn in het leven. En wanneer je dat niet bent, dan moet je een manier vinden om dat wel te worden.

Gelijk hebbie Marco!

Wel grappig om te lezen dat iedereen het van Marco knap vind, maar als vd Sar aangeeft dat hij zich nóg niet klaar voelt voor het AD-schap bij Ajax dat de kritiek niet van de lucht is..

20 juni 2015 om 20:45

Kritiek mag, zolang het opbouwend is en gefundeerd. Vd Sar mag ook toegeven dat de baan hem (nog) niet ligt.
En je moet ook niet vergeten dat JC zelf een persoon is die duidelijk aangaf dat hij de druk niet aankon, alleen gaf hij dat altijd op een vervelende manier aan.
Het blijven allemaal mensen en als de druk te hoog wordt, dan plof je of implodeer je, maar het blijft knap als je als publiek persoon zo duidelijk durft te zijn in een wereld waarin misselijkmakende "critici" en mediamaniacs karaktermoorden menen te moeten plegen op mensen als van Basten, Hiddink, Cruijff en De Boer, Cocu en Rutten.

Het klinkt wel gek, maar toch is hij een goede trainer. Niet alleen zijn zijn resultaten niet zo slecht, maar in het jaar dat hij coach bij Ajax was liet hij Ajax af en toe geweldig spelen. Alleen kon hij dat niveau het hele jaar niet vasthouden. Ik herinner me een wedstrijd tegen ADO Den Haag, waarbij ADO een hele helft het middenveld niet overkwam. En ook een geweldige uitwedstrijd tegen NAC Breda. Maar zijn probleem was dat hij slecht inkocht (sulejmani, Oleguer enz), waardoor hij te veel met jonge spelers speelde, die het niveau niet vast konden houden en tenslotte veel punten verloor.
Ik zou hem graag ooit bij de Knvb zien, want hij heeft veel visie en goede ideeen over voetbal. Ik vind het een gemiste kans dat hij niet gevraagd is voor de commissie die ervoor moet zorgen dat het Nederlands voetbal weer een hoger niveau gaat krijgen. Ik heb meer vertrouwen in hem dan in Gullit, Hiddink en van Hanegem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren