Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten 'loopt twintig jaar achter', maar schat kansen in op fifty-fifty

Laatste update:

Marco van Basten heeft sc Heerenveen de afgelopen dagen voorbereid op de Europese confrontatie met Molde FK uit Noorwegen. De Tippeligaen-kampioen moest het in de Champions League-voorronde afleggen tegen FC Basel en hoopt zich nu ten koste van de Eredivisieclub te plaatsen voor de lager aangeslagen Europa League. SC Heerenveen gaat zijn best doen juist een resultaat neer te zetten.

/

“Ze hebben achterin wel een aantal fysiek sterke jongens, maar op het middenveld proberen ze vooral te voetballen”, is Van Basten inmiddels te weten gekomen. “Het is niet alleen gericht op kracht en fysiek, dat maakt dit team sterk. Het wordt fifty-fifty”, zegt de oud-aanvaller woensdagavond op de clubwebsite van de Friezen. Veel zal volgens hem afhangen van het eerste resultaat op verplaatsing in Noorwegen.

“Het mag duidelijk zijn dat we hier natuurlijk een goed resultaat willen behalen, maar de tegenstander is lastig en speelt vanuit een goede organisatie.” Bij Molde, de club die gecoacht wordt door beroemdheid Ole Gunnar Solskjaer, staat Daniel Berg Hestad nog steeds onder contract. De 37-jarige Noor speelt al sinds 1993 (!) voor de club, maar was ook twee seizoenen actief in het Abe Lenstra Stadion.

/

Berg Hestad moet lachen om de opmerking van Van Basten dat de fysiek van Molde een voorname rol speelt. “Ik hoorde Marco van Basten zeggen dat het Noorse voetbal vooral fysiek is. Nou, dat mag hij geloven, maar dan loopt hij twintig jaar achter. Ze onderschatten ons in Heerenveen. Prima”, aldus de middenvelder. Aan de jaren 2003/04 en 2004/05 in Friesland bewaart hij niet per se positieve herinneringen.

“Mijn vrouw heeft in Heerenveen geen enkele wedstrijd van mij kunnen zien”, vertelt de Noor in de Leeuwarder Courant. Er waren destijds wat problemen in het gezin van Berg Hestad. “Ze had constant de zorg om ons kind, stond er helemaal alleen voor. Hier in Molde woont onze hele familie. Terugkeren was de enige optie. That's life. Familie is belangrijker.” Berg Hestad speelde 41 duels voor Heerenveen en al 448 voor Molde FK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ken de club niet maar ik denk dat Heerenveen het nog wel is lastig kan gaan krijgen er zijn veel bepalende spelers vertrokken en er is weinig ervaring.

Ik zie het een hele zware klus worden omeen fatsoenlijk uitgangs positie te krijgen, deze ploeg speelt echt goed voetbal valt er te lezen en zijn vol zelf vertrouwen. Ik zie dit helaas nog wel eens mis gaan vooral omdat wel ook geen gebruik van Finnbogason kunnen maken.... Heel pittig word dit!

Mooi dat laatste stuk van de tekst, over dat familie voor voetbal gaat en hij dus daarom ook al zo'n tijd voor Molde speeld.
Wist alleen niet dat solskjaer daar trainer was. zie hem nog steeds als die super-sub van een jaar of 21, best raar dat mensen en tijd stil blijven staan in je gedachtte als je niets meer van ze verneemt of ze simpelweg niet meer volgt.

22 augustus 2012 om 21:31

Dus jij kent Solskjaer alleen van zijn tijd dat hij zelf bij Molde speelde?

23 augustus 2012 om 20:21

Manchester maar doen? ik had gedacht dat het duidelijk was dat ik hem nog in mijn gedachtte had van zijn tijd daar.

23 augustus 2012 om 20:39

En op z'n 21e speelde hij bij Molde...

Heerenveen bleef ook redelijk eenvoudig op de been in Rotterdam. Ik schaal Molde niet hoger in dan Feyenoord. Het zal niet makkelijk worden, maar verwacht dat Heerenveen een gelijkspelletje of een kleine nederlaag naar huis gaat en het thuis kan afmaken.

Berg Hestad is een nuttige kracht maar op 37 jarige leeftijd zal daar het beste wel af zijn. En ik snap niet dat hij denkt dat Heerenveen ze onderschat, want iedereen weet dat het lastig wordt. Misschien overschatten zij zich wel een beetje na de wedstrijden tegen Basel. Basel is ook niet meer het team van vorig jaar, veel goede spelers zijn daar vertrokken en daar verloor molde ook van.

Ik ben erg benieuwd naar deze wedstrijd! Ik heb echt geen idee hoe goed Molde is maar ik hoorde dat het de lastigste tegenstander was die Heerenveen kon treffen! Toch denk ik dat Heerenveen wel de favoriet is voor deze wedstrijd! Ik hoop op een goed resultaat!!

Wat loopt die Berg Hestad te zeuren? Alsof Heerenveen hier wat aan had kunnen doen? Hij kan het Eredivisie niveau niet aan.

22 augustus 2012 om 21:09

Hestad kon het niveau absoluut aan. Geen probleem. Zijn reden om te vertrekken was volstrekt begrijpelijk. Een ziek kind gaat altijd voor een internationale voetbalcarrière. Na zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen werden massaal knuffels op het veld gegooid.een erg mooi moment. Maar gezien je simpele reactie zul je daar waarschijnlijk geen weet van hebben. Wat roepen is uiteraard belangrijker...

22 augustus 2012 om 21:14

Inderdaad, roepen is belangrijker. Die Hestad schreeuwt erop los.

22 augustus 2012 om 21:48

Misschien kun je beter even je Ritalin nemen. Ook zwak om de opmerkingen over zn vrouw er snel uit te halen. Reageer dan gewoon niet als je noch van de hoed noch van de rand weet.

22 augustus 2012 om 21:16

Wat een harteloze en domme reactie zeg. 1. Heb jij überhaupt gelezen wat hij als uitleg heeft gegeven? 2. Begrijp je er iets van?
Ik weet niet hoe die man daar heeft gepresteerd, maar dat doet er ook helemaal niets aan toe. Zoals hij zelf al aangeeft, waren er in zijn gezin issues omtrent de zorg van hun kind. Als je op dat moment nieuw en alleen bent in een land, al speel je voor fuking Real Madrid, gelukkig zul je moeilijk zijn.

Appeltje Eitje, mits de instelling 100% is bij Heerenveen. De wil om te winnen bepaald het resultaat, voetballend moet dit voor Heerenveen geen probleem zijn. Hulde voor Daniel Berg Hestad, 37 jaar en nog altijd aanvoerder van Molde, nogmaals hulde voor deze sympathieke speler.

freeka1 ???????? als je niks beter te melden hebt dan spap ik niet dat je ergens op reageerdt molde velen malen beter waarom dan ????????? belachelijk om zo te reageren succes in jou wereld en ik wens onze heerenveen succes het licht in ieder geval niet aan onze trainer maar meer aan het materiaal wat hij heeft ik denk dat van basten het bij heerenveen wel voor elkaar krijgt

Ik zie Heerenveen uit gelijk spelen en thuis wel nipt winnen.
Maar ik schat ze even sterk in.
Heerenveen draait wisselvallig in Nederland en Molde draait uitstekend in Noorwegen.
Dus is maar de vraag dat Heerenveen de schade kan beperken in Noorwegen.
Ik hoop op en herhaling van de wedstrijd Heerenveen - Rapid Boekarest 4-0.
Dan komt de groepfase voor Heerenveen wel goed. Is belangrijk voor die club als ze hem halen.
Ze hadden trouwens de loting slechter kunnen treffen.
succes morgenavond !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren