Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten: ‘De club heeft alles om terug te keren aan de top’

Laatste update:

Marco van Basten speelde acht seizoenen voor AC Milan en reeg de doelpunten in die periode aaneen. De oud-aanvaller won onder meer de wereldbeker, twee keer de Europacup I en vier keer de landstitel met I Rossoneri en die glorietijd is al even voorbij. San Marco denkt echter dat die tijd wel terug kan komen.

/

“Ik volg het Italiaanse voetbal niet op de voet en Milan is niet meer wat het ooit geweest is. Toen ik er speelde, domineerde het Italiaanse voetbal de wereld, maar zo is het op dit moment niet meer. Milan kan wel weer groot worden, want de club heeft alles om terug te keren aan de top”, aldus de 51-jarige Van Basten in een interview met Milan TV.

Van Basten maakte onlangs de overstap van de KNVB naar de FIFA. Hij stopte als assistent van bondscoach Danny Blind en werd bij de wereldvoetbalbond aangesteld als Chief Officer for Technical Development. Hij gaat zich in die functie bemoeien met allerlei zaken: van innovatie op het gebied van technologie tot scheidsrechterszaken.

‘AC Milan heeft alles om terug te keren aan de top’

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Behalve de juiste spelers en de juiste coach en een goed beleid..

Ze hebben alles om terug te keren aan de top? AC Milan heeft juist bijna niets meer om terug te keren aan de top. Ze moeten alles weer opnieuw opbouwen: ze moeten hun selectie weer helemaal opnieuw opbouwen, het bestuur ziet er al jaren niet best uit, trainers worden vrij snel ontslagen, middelmatige spelers worden er binnengehaald, financieel is het al jaren niet best, de resultaten zijn al jaren niet best en tot slot moet de overgang nou eindelijk eens rondkomen, want zolang Silvio Berlusconi en Adriano Galliani er nog zitten, zal Milan zeker niet terugkeren aan de top en dat zeg ik zelf als AC Milan-fan.

Waarom Siniša Mihajlović vorig seizoen werd ontslagen, is voor mij nog steeds een raadsel. Met de selectie die hij tot zijn beschikking had, presteerde hij gewoon vrij goed, maar Berlusconi en Galliani dachten waarschijnlijk dat Milan goed genoeg zou zijn om mee te strijden om de titel.

Tot dusver doet Vincenzo Montella het ook vrij goed met Milan. Hopelijk blijft hij zo presteren, maar nogmaals: ik hoop echt dat de deal met de nieuwe eigenaren snel rondkomt, want we horen nu al volgens mij langer dan een jaar dat het op het punt staat om afgerond te worden, maar telkens ketst het af en ik heb zeker respect voor Berlusconi en Galliani, want ze hebben Milan veel goeds bezorgd, maar de laatste pak 'n beet zeven jaar is het echt zo dramatisch, erg snel en hard achteruit gegaan bij Milan, dat als Berlusconi en Galliani er nog langer blijven zitten, Milan nooit zal terugkeren aan de top en waarschijnlijk alleen nog maar verder zal afdruipen.

Edit:

En nee, als ze eindelijk 'n nieuwe eigenaar hebben, moeten ze niet meteen miljoenen gaan investeren zoals bijvoorbeeld Manchester City en Paris Saint Germain dat deden. Hier en daar wel wat fors investeren, maar voor de rest zo gericht mogelijk proberen te investeren en dus alles weer opnieuw opbouwen, met dus een nieuw bestuur en een coach die de tijd krijgt om wat op te bouwen en het maximale uit z'n elftal te halen.

30 september 2016 om 20:51

Voor dat je te expert gaat doen. Dortmund had 10 jaar terug amoah van vitesse als spits en zijn kort daarna terug aan de top. Het kan zo maar omdraaien met grote clubs.

30 september 2016 om 21:08

Precies, Dortmund had opeens een fantastische generatie jeugd die doorbrak. Iets wat bij Milan ook zou kunnen. Als we naar de Milan legendes over de jaren heen gaat krijgen. Zijn er behoorlijk wat die uit de eigen stal kwamen.

30 september 2016 om 21:09

@ Elmadrigal,

Bij Borussia Dortmund hadden ze uiteindelijk wel gewoon goed beleid (iets wat bij AC Milan al jaren ver te zoeken is), nadat ze in de problemen waren geraakt en zowel sportief als financieel afgezakt waren. Bayern München heeft Dortmund toen nog te hulp geschoten en een bedrag naar Dortmund overgemaakt.

Ook heeft Dortmund zich daarna gefocust op het aantrekken van goedkope spelers (zoals bijvoorbeeld Mats Hummels en Kevin Großkreutz) en ze gingen uiteindelijk ook meer met de jeugdopleiding doen, waar uiteindelijk later spelers als Mario Götze, Marcel Schmelzer en Nuri Şahin uitkwamen en Götze en Şahin zijn nu terug bij Dortmund, maar ze hebben echt flink gecasht op Götze (voor volgens mij bijna 40 miljoen naar Bayern München) en Şahin (voor volgens mij bijna 15 miljoen naar Real Madrid).

Daarnaast is iemand als Jürgen Klopp ook een trainer die ook echt wat kan opbouwen, spelers kan 'kweken', om het zo maar even te noemen. Daar moet je als club de trainer wel de tijd voor geven en dat heeft Dortmund gedaan bij Klopp en dat is juist weer iets wat Milan weer niet doet, want zie hierboven mijn voorbeeld over Siniša Mihajlović.

Want doordat Klopp de tijd kreeg, spelers als Hummels, Götze, Şahin en nog veel meer andere spelers ook echt gewoon beter heeft gemaakt, verdiende Dortmund daar in de toekomst weer enorm veel aan, zowel sportief als financieel.

1 oktober 2016 om 00:52

Milan heeft fundamenteel alles om de top weer te bereiken. Bestuurlijke wanorde is van tijdelijke aard, het fundament van de club is sterk genoeg om dat te overleven, en te overwinnen.

Ja, echter hebben ze geen spelers van hoog niveau, geen goede trainers dus een trainerskerkhof, ook geen goed beleid en een leeg stadion.

1 oktober 2016 om 09:18

Geen aardige spelers? Staat nu een goed elftal, ervaren gemixed met jongelingen. En ze hebben natuurlijk Bacca voorin, 1 van de beste spitsen van de wereld vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren