Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn is benieuwd of Van Gaal Memphis heeft aangesproken op ‘rare actie’

Laatste update:

Volgens Valentijn Driessen is de rap van Memphis Depay en Quincy Promes op een bewust moment getimed. De twee vrienden verschenen vlak voor de bekendmaking van de WK-selectie op het gloednieuwe album van de populaire Haagse rapformatie SFB (Strictly Family Business). Op het nummer ‘Tat Tat’, dat voornamelijk over geld, luxe en vrouwen gaat, rapte Promes onder meer over de strafzaak die tegen hem loopt.

Promes wordt nog altijd verdacht van poging tot moord. Op een familiefeest in juli 2020 zou hij zijn neef met een mes in de knie hebben gestoken, waarbij het slachtoffer ernstig letsel opliep. De zaak wordt in maart volgend jaar inhoudelijk behandeld. In het rapnummer van SFB haalt Promes de zaak kort aan. “In Nederland ben ik te teeh, daarom meet (ontmoet, red.) ze mij overzee”, aldus de dertigjarige Amsterdammer. Wanneer je het woord teeh omdraait krijg je heet. In straattaal wordt heet ook gebruikt als term voor ‘onveilig’. Promes doelt er dus op dat het voor hem onmogelijk is om nu in Nederland af te spreken.

Valentijn vond het uitbrengen van het nummer 'een rare actie'. "Maar die actie was wel voordat het Nederlands elftal bij elkaar kwam", concludeert hij bij De Telegraaf. "Als hij het zou moeten doen, had hij het inderdaad moeten doen in aanloop naar het WK. Dat heeft hij gedaan. Alleen was het heel bewust getimed om het te doen op het moment dat de selectie van Oranje bekend werd. Daar zat Memphis uiteraard bij, Promes niet. Dan heeft iedereen het over het Nederlands elftal en over Depay. Dat hoort er waarschijnlijk een beetje bij."

Memphis drong er bij aanvoerder Virgil van Dijk op aan om het nummer ten gehore te brengen in de kleedkamer van het Nederlands elftal. "@virgilvandijk zet die torrie in die kleedkamer playlist!", schreef de aanvaller van Barcelona op Instagram bij de onthulling van het nummer. Van Dijk lijkt de eindverantwoordelijke te zijn voor de muziek bij het Nederlands elftal. Valentijn is vooral nieuwsgierig of de actie van Memphis is aangehaald door Van Gaal. "Ik ben benieuwd of Van Gaal Memphis heeft aangesproken dat hij zich in Qatar rustig moet houden wat betreft het rappen", aldus Valentijn. Zondag om 12.45 uur geeft Van Gaal een persconferentie in aanloop naar het duel met Senegal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom is deze man altijd maar aan het zeuren en stoken? Heel hinderlijk dat hij een podium blijft genieten.

20 november 2022 om 12:08

Ik heb echt helemaal nul met Valentijn , maar je kan best je vraagtekens zetten of het verstandig is lopende het onderzoek om een rap op te nemen met Promes. Promes heeft notabene zelf schuld bekend in een telefoongesprek.

20 november 2022 om 15:13

Ach, Depay is toch zelf niet verstandig genoeg om daar überhaupt over na te denken..

20 november 2022 om 18:03

Je vraagtekens.....

Ok, nu hoor je het nummer in de kleedkamer....en dan?

Beetje dimmen Valentijn, we willen Wereld Kampioen worden..

Doe dat lekker na het WK!

20 november 2022 om 11:43

Dat is het laatste wat Driessen wil. Want dan heeft hij zoveel tijd gestoken in het zagen aan de verkeerde poten.

En maar weer stoken en onrust proberen te zaaien... Promes is totaal niet relevant, laat justitie het maar regelen als het gaat om die clown. Memphis mag het uitleggen nadat de strafzaak is afgerond, voor nu gewoon de focus op het WK.

20 november 2022 om 12:02

Memphis heeft in principe niets uit te leggen. Natuurlijk moet je je niet inlaten met een figuur als Promes, maar buiten dat heeft hij werkelijk niets met die strafzaak te maken.

Het is niet een album van Memphis en promes maar ze staan op 1 nummer dus het is vrij aannemelijk dat ze weinig te maken hebben gehad met wanneer het uitkomt. Ik zou ook niet weten wat voor effect het zou moeten hebben als ze het dan wel doelbewust net voor het WK uitbrengen.

20 november 2022 om 13:58

Dit is ontzettend spijkers op laag water zoeken wat Valentijn hier doet. Werkelijk, kan die vent niet gewoon beter zijn tijd en energie steken in daadwerkelijk voetbal volgen, zodat hij in het vervolg wél relevante vragen kan stellen?

Alsof SFB hun album bewust op de dag dat de selectie bekend wordt gemaakt uitbrengt. Daarnaast duurt het nogal lang om een album te maken, dus het nummer is waarschijnlijk al een tijd geleden opgenomen. Wat een dom gelul weer van Valentijn.

Terecht kritiek van Valentijn. Rare timing van Memphis net voor het WK en dan ook nog pronken met het nummer. Ik kan me voorstellen dat dit heel ongemakkelijk gaat ovekomen in de kleedkamer. Staat die daar een beetje te rappen op zijn eigen muziek met een crimineel.
Ik zou me er dood aan irriteren en ik kan me voorstellen dat er ook team genoten van hem zijn die zich daar flink aan zullen irriteren.
Die jongen moet echt een keer flink op zijn plek gezet worden.

20 november 2022 om 12:00

Memphis bepaalt natuurlijk niet wanneer zo'n rap uitkomt en bovendien weet je niet eens wanneer die rap is opgenomen. Gewoon vreselijk vergezocht, dit gebazel van Driessen. Ik zie Memphis het ook liever niet opnemen voor iemand die geneigd is z'n neef neer te steken, maar Memphis staat volledig buiten die strafzaak. Dit is gewoon een hele trieste poging om zo'n discussie te starten.

20 november 2022 om 12:08

Memphis staat naast de strafzaak, maar gaat wel leuk met zijn vriendje een nummer opnemen en straks in de kleedkamer draaien. Super handig..... Maar Memphis kan er zeker niks aan doen. Eigenlijk is hij gewoon slachtoffer van de timing van het bedrijf die dat nummer uitbrengt.......... Tuurlijk.

20 november 2022 om 12:45

Het nummer is op het Album van SFB, een van de bekendste groepen in Nederland. Zij en de label bepalen de timing, de voetballers hebben hier werkelijk niks over te bepalen.

20 november 2022 om 13:08

Klopt. Hun timing is perfect voor het WK. Nu ontstaat er veel commotie rond het nummer en word het veel bezocht. In marketing termen perfect. Maar dat kon Memphis natuurlijk nooit zien aankomen. Hij is en biljft slachtoffer, zoals altijd.

20 november 2022 om 14:11

leuk om te weten dat jou account van valentijn driessen is :P

Dan ben je wel enorm aan het zoeken naar iets waar je over kunt zeiken. Ik ben absoluut van mening dat je je als speler van Oranje niet in moet laten met een crimineel (want dat ben je als je iemand doelbewust neersteekt), maar Memphis is zelf altijd een op en top professional geweest. Buiten zo'n rap staat hij volledig buiten de strafzaak rond Promes. Waarom zou je dat in hemelsnaam aan gaan halen? Echt een zielig figuur, die Driessen.

Aha weer wat geleerd, Noa Lang heeft België onveilig gemaakt...🔥

Ik heb echt zo een ontzettende hekel aan die Valentijn. Ik heb echt zelden een echte hekel aan iemand, maar die Valentijn met zijn betweterige gedrag, altijd alles beter weten, zelf kan hij een bal geen 3x hooghouden, en dan die rattenkop van hem erbij. Altijd maar stoken en zuigen, wat een walgelijk persoon is dat zeg.

"@virgilvandijk zet die torrie in die kleedkamer playlist!"

ewa broer, sowieso. Respect.

20 november 2022 om 14:38

Ik ben zo blij dat ik niet in Oranje speel. Je zult maar naar dit soort...hmja, hoe zal ik het omschrijven...inhoudsloze kutmuziek moeten luisteren voor aanvang van een wedstrijd. Geld, luxe en vrouwen. lekker Nedergangster hoor. Weettoch.

Daarom: gewoon naar handgespeelde muziek luisteren waar mensen echte instrumenten bespelen en ook echt zingen: rijmpjes op een regelmatig ritme zonder melodie is echt niet creatief of muzikaal. Kijk, als Depay in het operakoor van Bohemian Rhapsody had meegedaan terwijl Quincy Promes opende met 'mama, I just killed a man', in dat geval kon Valentijn Driessen terecht vraagtekens erbij zetten. Maar nu is het tumult om een goedkoop stukje audio. Als je tot zover hebt gelezen, begrijp dat het sarcastisch bedoeld is. Wat ik probeer te zeggen is dat azijnpisser Valentijn Driessen zich weer druk maakt om niks...

Wie gaat deze man aanspreken wat hij in Doha doet!?

Eindelijk eens een goede vraag van Valentijn.
Ook de rapgroep is niet van onbesproken gedrag. 3 van de 4 hebben vast gezeten ivm seksuele handelingen met een minderjarige.

Sowieso de inmenging van criminele met voetballers/ artiesten vind ik een beetje raar.

20 november 2022 om 16:45

Hoezo een beetje raar? Het relatieve gros van die rappers heeft een strafblad. Als je je in dat wereldje begeeft, schuur je al wel redelijk dicht tegen het criminele circuit aan en dan met name in dat underground-wereldje. Echter is het dan zaak om er niet zelf in te belanden en niets duidt erop dat dat bij Memphis het geval is. Ook topsporters en muzikanten heb je in alle vormen en maten. Zo lijkt het erop dat een Marco Borsato het ook niet schuwde om minderjarigen te betasten.

21 november 2022 om 09:30

En een Marco Borsato wordt (mocht het waar zijn, is nog steeds niet veroordeeld) ook al door alles en iedereen geboycot en uitgesloten.

Dus jij vindt het oké om met mensen uit het criminele circuit om te gaan en dit als vrienden te beschouwen?

Zelf zit ik iets anders in elkaar en blijf zo ver mogelijk weg van dat soort mensen en contacten. Buiten het feit dat de normen en waarden tussen mij en dat soort mensen totaal verschillen.

21 november 2022 om 13:40

Niet dingen lezen die er niet staan. Ik stel enkel dat het niet zeldzaam is dat bekendere personen met criminelen omgaan of tegen criminaliteit aan schuren. Uiteraard keur ik zoiets niet goed en natuurlijk laat ik me ook niet in met criminelen. Ik bracht alleen een nuance aan met betrekking tot Memphis, aangezien hij zelf geen strafblad heeft en niet in verband is gebracht met criminele activiteiten.

Driessen is geen journalist, maar gewoon ordinair een paparazzi. Waarom heeft hij nog een functie? slechte publiciteit is ook publiciteit of...?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren