Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valencia wint mét Jasper Cillessen en maakt zich op voor visite Ajax

Laatste update:

Valencia heeft zaterdagmiddag de tweede overwinning in LaLiga geboekt. De ploeg van Albert Celades won op bezoek bij Athletic Club en dat betekende de eerste zege in San Mamés sinds maart 2012. Denis Cheryshev maakte de enige treffer in Bilbao: 0-1. Jasper Cillessen verscheen drie dagen zijn reserverol tegen Leganés (3-3) wél aan het startsignaal en had een belangrijk aandeel in de driepunter. Door de overwinning komt Valencia op negen punten uit zeven duels en staat men voorlopig negende in LaLiga.

Valencia, dat komende woensdag in de Champions League voor eigen publiek tegen Ajax aantreedt, speelde wellicht de beste eerste helft van het seizoen. Het team van Celades domineerde in de eerste 45 minuten licht qua balbezit en had ook de beste kansen. Na vier minuten spelen kwam Athletic al goed weg toen een inzet van Maxi Gómez de kruising op een haar miste. Naarmate de eerste helft in Bilbao vorderde, kwam Valencia beter in de wedstrijd en boden de pogingen van Athletic om druk te zetten geen soelaas. Na dik een kwartier spelen keerde Unai Simón op heerlijke wijze een volley van Ezequiel Garay.

Het team van Celades nam dankzij een heerlijke tegenaanval na 26 minuten spelen de leiding. Gómez gaf een steekpass op Ferrán Torres, die de vrijgelopen Cheryshev in het zestienmetergebied niet over het hoofd zag: 0-1. De VAR bekeek of Torres niet buitenspel stond na de pass van Gómez, maar dat was niet het geval. Na de eerste tegentreffer voor eigen publiek dit seizoen probeerde Athletic terug in het duel te komen, maar het ontbrak aan finesse in de laatste meters. Jasper Cillessen verwerkte een inzet van Iñaki Williams tot corner en pogingen van Raúl García en Ander Capa misten precisie.

Garay keerde na rust mogelijk om blessureleed niet meer terug op het veld: de verdediger werd vervangen door Gabriel Paulista. In het eerste kwartier na rust ging het duel op en neer. Simón voorkwam dat Gómez een pass van Rodrigo verzilverde en niet veel later kwamen los Che heel goed weg toen Cillessen een inzet van Williams keerde en de rebound van de aanvaller op de paal eindigde. Na dik een uur spelen kon de Nederlander ook ternauwernood voorkomen dat een diagonale inzet van Williams de 1-1 betekende.

De krachtmeting in Baskenland kon in de slotfase nog alle kanten op. Simón voorkwam met zijn voet dat een inzet van Cheryshev de 0-2 betekende, terwijl Paulista negen minuten voor tijd bij de tweede paal voorkwam dat Raúl García voor de 1-1 tekende. Zodoende leed Athletic de eerste thuisnederlaag in LaLiga sinds 5 oktober 2018, toen streekgenoot Real Sociedad met 1-3 te sterk was. Het team van Gaizka Garitano blijft voorlopig vierde op de ranglijst, met twaalf punten uit zeven wedstrijden.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als er Ajax fans zijn die denken dat Valencia een gemakkelijke tegenstander is dan moet ik ze spijtig genoeg teleurstellen. Het zit namelijk zo dat Valencia zich (bijna) nooit de betere voelt in Europa en ook in Spanje wat resulteert in het vaak gemotiveerd zijn, zeker tegen een opponent zoals Ajax en in het gevreesde Mestalla waar ze nagenoeg onverslaanbaar lijken door de aanhang en sfeer. Ajax mag haar borst nat maken want dit Valencia komt maar voor één doel en dat is die koppositie.

28 september 2019 om 15:04

Ajax komt ook om te winnen en dit zal ook gaan gebeuren

28 september 2019 om 15:07

Ik vrees van niet. In de laatste 20 wedstrijden in Spanje verloor Valencia maar 2 maal in het Mestalla. Ajax is geen maat voor Valencia thuis. Dit seizoen ongeslagen thuis en vorig seizoen 12 doelpunten gekregen in 24 wedstrijd, met maar 2 verlies. Ik zie Ajax absoluut niet als winnaar het Mestalla verlaten, hoogstens een gelijkspel.

28 september 2019 om 15:12

Ongeslagen thuis klinkt fantantisch maar ze wonnen enkel van Mallorca, de overige 3 bezoekers (Getafe, Sociedad en Leganes) pakten allemaal een punt. Dat zou voor Ajax gewoon een degelijk resultaat zijn opzich ook natuurlijk.

28 september 2019 om 15:17

Als ze enkel tegen die opponenten hebben gespeeld kan je ze ook niet gaan beoordelen... Wat ik wel weet als la Liga fanaat is dat Valencia thuis een ware uitdaging is, voor eender wie. Als Barcelona fan winnen we er vaak genoeg, maar we zijn dan ook de enige die er af en toe nog wint. Real en Atlético hebben altijd moeite in dat stadion en de gehele Spaanse competitie al zeker.

28 september 2019 om 15:31

Ik denk paternoster dat de waarschuwinkjes van kenners zoals jij inmiddels voor kennisgeving worden aangenomen door de gemiddelde Ajax supporter. Die horen al heel lang bij iedere loting en iedere volgende tegenstander dat Ajax geen partij zal zijn, niet aan het niveau gewend is, een heksenketel zal treffen bla bla bla. En de laatste tijd blijkt dat vaak wel mee te vallen. Zoals Onana zei voor psv uit, ik kan niet beloven dat we winnen, ik kan wel beloven dat zij niet makkelijk zullen winnen. Je moet Valencia niet groter maken dan het is. Ik vermoed dat Ajax boven hen gaat eindigen in de groepsfase. En dan mogen ze van mij best wat laten liggen in Mestalla.

28 september 2019 om 15:41

Manodedios je overdrijft nu alweer dat Ajax al vaak die waarschuwinkjes in acht heeft genomen en het tij zodoende heeft doen keren. Het is enkel het laatste seizoen en het seizoen daarvoor in de Europa league ( of was het één seizoen daarvoor?) dat Ajax enigzins van waarde bleek te zijn. Het verschil is dat Ajax hun arguably twee beste spelers heeft verloren op het middenveld en de verdediging. Dan ga je er hoe dan ook op achteruit. Ik maak Valencia absoluut niet groter dan het is maar als er één club de betere resultaten heeft behaald in Europa dan is het toch wel Valencia. Ik geloof dat een Valencia in de Eredivisie zelfs een aantal jaar ongeslagen blijft in eigen huis. Het enige verschil is dat ze in Spanje tegen 3 sterrenensembles moeten spelen, jaar in jaar uit. Anders blijven ze gewoon ongeslagen. Mijn reactie gaat louter om het feit hoe Valencia thuis is ten opzichte van uit. Moest dit in het Johan Cruyff Arena zijn dan had ik niet eens de tijd genomen om iets te schrijven.

28 september 2019 om 15:08

Precies dit werd ook gezegd van Lille, maar toen Ajax daarvan won was dat ineens een pretploeg waar Emmen nog overheen walst. Los daarvan heb je gelijk hoor, al vraag ik me af of er Ajax fans zijn die denken dat Ajax even makkelijk wint uit bij Valencia. Ik zou al erg blij zijn met een punt daar.

28 september 2019 om 15:11

Lille is geen Valencia. Valencia is al bijna 20-25 jaar een vaste deelnemer aan de groepfases met 2-3 finales in de CL en vaak kwartfinales en soms halve finales. Als la Liga fan weet ik precies hoe het kan spoken in het Mestalla, dan mag je zelfs Ronaldo heten. Veel succes voor Ajax gewenst maar ze mogen verdomd blij zijn met een gelijkspel.

28 september 2019 om 15:12

makkelijk zal het niet worden maar acht Ajax zeker sterker .we zullen het woensdag zien ik denk 0-2

28 september 2019 om 15:12

makkelijk zal het niet worden maar acht Ajax zeker sterker .we zullen het woensdag zien ik denk 0-2

28 september 2019 om 15:21

Ik zeg helemaal nergens dat Valencia hetzelfde is als Lille. Ik zeg zelfs dat je helemaal gelijk hebt en ik blij ben met een punt. Ik stip alleen aan dat dit soort reacties altijd voorag gegeven worden. Het zou leuk zijn als, mocht Ajax onverhoopt wel winnen in Spanje, we dit ook een knappe prestatie vinden en niet Valencia weg gaan zetten als veredeld amateurteam.

28 september 2019 om 15:39

Kan je me helpen herinneren wanneer ze voor het laatst in de kwartfinale stonden? Kan me laatste 5 jaar niet herinneren? En de halve finale al helemaal niet

28 september 2019 om 15:51

Noldries

In 2007 tegen Chelsea was de laatste kwartfinale. Nadien nog 3-4 keer de 16de ronde behaald. Vaak hadden ze dan héél moeilijke tegenstanders in hun groep. Halve finale is dan weer 17 jaar geleden dacht ik. Ik zei ook nergens dat valencia recent die resultaten heeft behaald maar in de laatste 25 jaar. Lille is een veel kleinere club dan Valencia, financieel en aanhang-wijs gezien.

28 september 2019 om 15:10

Er zullen amper Ajax fans zijn die denken dat de uitwedstrijd bij Valencia een makkie is hoor. Is gewoon de nummer 4 van La Liga van vorig seizoen. Dat er in Mestalla geen resultat te halen valt is dan weer het andere uiterste, Valencia heeft dit seizoen pas 1 thuiswedstrijd gewonnen (tegen Mallorca), Ajax heeft dus wel degelijk een kans. Geen idee waarom je denkt dat Ajax niet dezelfde doelstelling heeft, namelijk de koppositie in de groep vasthouden. Nu kan Ajax dat met een gelijkspel ook al bewerkstelligen (en dat zou niet eens een heel verkeerd resultaat zijn) maar reken er maar op dat Ajax ook gewoon tot op het bot gemotiveerd zal zijn en voor de overwinning wil gaan, lijkt me niet meer dan normaal ook.

28 september 2019 om 15:14

Ik had nergens gezegd dat Ajax niet gemotiveerd zal zijn, integendeel. Waar mijn comment eigenlijk over gaat is het feit dat Valencia in eigen huis nagenoeg onverslaanbaar is. Als je dan als Ajax zijnde van die flaters maakt in de verdediging zoals tegen Lille, wordt dat afgestraft in Valencia. Ik wens jullie alvast veel succes en hoop natuurlijk op winst voor het Nederlands voetbal. Maar ik zie het ietwat somber in, een gelijkspel zou al top zijn.

28 september 2019 om 15:28

Ja Valencia is historisch gezien sterk in eigen huis, zeker waar. Maar jij omschrijft het nu een beetje als geoliede moordmachine die elke kans die ze krijgen afstraft maar dat is natuurlijk schromelijk overdreven. Dont get me wrong, vandaag speelden ze een sterke pot tegen Bilbao maar ze hebben ook mindere beurten gemaakt (ook thuis) dit seizoen. Maar enfin, al met al wordt het gewoon een zware pot hoor, dat ben ik met je eens. Heb er zin in!

28 september 2019 om 15:14

Ik heb van geen een Ajacied gehoord die zei dat Valencia uit een makkie zou worden.

28 september 2019 om 15:36

Volgens mij spreek jij dan niet heel veel Ajacieden 😉

28 september 2019 om 15:58

Of wil jij het horen

28 september 2019 om 15:37

Denk niet dat er veel Ajax-fans zijn die denken dat we daar even winnen. Natuurlijk gaan we daarheen om te winnen, maar ben al blij met een puntje. Wat je wel gewoonlijk ziet is dat vooraf door alles wat niet Ajacied is, wordt gezegd dat Ajax kansloos is, en als Ajax dan wint dat de tegenstander te slecht is. Daarmee bedoel ik jou nu trouwens niet! Het is samen met Chelsea-uit de moeilijkste wedstrijd in de poule (denk zelfs de moeilijkste, Engelse ploegen liggen ons vaak beter).

28 september 2019 om 15:48

Ik ben geen Feyenoord, Ajax of PSV supporter dus van afgunst of het wensen dat Ajax verliest is al geen sprake. Ik vind het trouwens spijtig dat mijn reactie als een feit wordt gezien. Ik zei enkel 'als', dus niet dat Ajax fans het als een gemakkelijke wedstrijd zien. Nu geef je weer een goede comment, met een punt mag je blij zijn en met een overwinning in het Mestalla mag je als Ajax fan héél trots zijn. Veel succes alvast. Eén van de interessantere groepen in de laatste jaren, zeker omdat Ajax nu een ontwikkeling gemaakt heeft die niet voor mogelijk gehouden werd.

28 september 2019 om 16:34

Als er Valencia fans zijn die denken dat Ajax een gemakkelijke tegenstander is dan moet ik ze spijtig genoeg teleurstellen. Het zit namelijk zo dat Ajax zich (bijna) nooit de betere voelt in Europa en maar alleen in Nederland wat resulteert in het vaak gemotiveerd zijn, zeker tegen een opponent zoals Ajax en in het gevreesde Mestalla waar ze nagenoeg onverslaanbaar lijken door de aanhang en sfeer. Valencia mag haar borst nat maken want dit Ajax komt maar voor één doel en dat is die koppositie.

28 september 2019 om 17:57

Dan moet ik je teleurstellen. Ajacieden die zeggen dat het gemakkelijk wordt, heb ik in mijn wijde Ajaciedenomgeving nog niet gezien. Je wilt graag horen dat Ajacieden Valencia onderschatten, heb ik het idee.

28 september 2019 om 18:06

Valencia is een prima ploeg. Denk helemaal dat t geen makkie wordt. Maar Ajax is ook een goede ploeg. En gelijkspel is ook prima. Ajax heeft al eerder daar gespeeld en t goed gedaan.

Balen, eerste thuisnederlaag in bijna een jaar. Duel had beide kanten op kunnen gaan, Athletic was het meest onfortuinlijk. Luxeprobleem dat je Nunez in zijn huidige vorm op de bank zet, maar Inigo en Yeray speel je er niet zomaar uit. Maak me wel enigszins zorgen om het feit dat er geen backup is voor Dani Garcia nu San Jose geblesseerd is. Hij moet wel heel veel spelen in korte tijd terwijl hij zichzelf iedere wedstrijd totaal afbeult.

Sterke wedstrijd van Valencia, vooral de 1e helft gewoonweg heer en meester. Tweede helft werd het wat lastiger na de wissel(wegvallen?) van Garay, maar hield men alsnog vrij simpel stand op 1 enorme kans van Williams na die uitstekend gepakt werd door Cillesen. Aan de andere kant wel vergeten om de wedstrijd te beslissen via o.a. Cheryshev en Ferran Torres.athletic was al 17(!!!) thuiswedstrijden ongeslagen tot vandaag, maar hadden het vandaag gewoonweg niet.dit geeft de in ieder geval wat meer moed in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax woensdag, blijft alleen eeuwig zonde dat men buiten al de chaos om ook nog eens zoveel (basis)spelers mist door blessures.

28 september 2019 om 15:09

Veel succes tegen Ajax, ik zal die wedstrijd bekijken ongeacht welke wedstrijden er nog plaatsvinden die avond. Misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het vroege seizoen, een winst tegen Ajax zal de motivatie boosten en met overwinningen tegen clubs die hoger dan Valencia werden ingeschat is dat een hele grote stap vooruit richting kwalificatie.

Valt me wel tegen van Bilbao zeg, dit moet je thuis winnen eigenlijk. Ze willen echt meedoen bovenaan, dan hoor je dit te winnen. Helaas, maar wel knap dat Valencia niet bij de pakken blijft zitten want ze hebben een moeilijke periode achter de rug.

Hmm leuk en aardig la Liga, deze week zullen we zien hoe sterk Ajax echt is. Ik vind Ajax sterker ogen dan Valencia. Maar alsnog horen Martinez en vooral Alvarez niet op het middenveld thuis. De mannen van veronica inside lullen vaak onzin, maar blijft een doodzonde dat je Marin haalt voor 12 miljoen euro en niet een Odegaard of Olmo voor 15/20 miljoen...

28 september 2019 om 15:37

Voor Odegaard heeft Ajax alles geprobeerd maar die wilde niet meer in de eredivisie voetballen. Olmo speelt niet op de plek van Martinez of Alvarez maar op de plek van Vd Beek. Bovendien kost Olmo geen 18-20 mil maar richting de 30. Oja; ik ben het met je eens dat Alvarez niet op het middenveld hoort, maar Martinez zeker wel.

28 september 2019 om 15:54

Alles geprobeerd? Hij speelt nu bij real sociedad. Laat me niet lachen... Wie zijn 10x groter. Maar er worden goede dingen gedaan ; halen van sanchez, neres etc. Maar het verkiezen van marin boven odegaard is en blijft een grote fout!! Sorry marc netto

28 september 2019 om 16:25

Net of de grootte van een club doorslag geeft. Ajax speelt gewoon in een zwakke competitie en daardoor zullen er altijd voldoende spelers blijven die middenmoters in een grote competitie boven Ajax verkiezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren