Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vahid Halilhodzic houdt voet bij stuk en negeert Mazraoui en Ziyech

Laatste update:

Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech zijn door bondscoach Vahid Halilhodzic opnieuw niet opgenomen in de nationale selectie van Marokko. De trainer liet het tweetal van respectievelijk Ajax en Chelsea de vorige twee interlandperiodes ook al buiten de selectie omdat hij ontevreden was over hun mentaliteit, zo liet hij eind september weten in stevige bewoordingen. Mazraoui en Ziyech ontbreken deze maand in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Soedan en Guinee.

Halilhodzic liet blijken dat de rechtsback en buitenspeler niet hoefden te rekenen op een snelle terugkeer in de nationale ploeg. Hij houdt zich aan zijn woord, want hij is niet op andere gedachten gebracht. Zonder Mazraoui en Ziyech plaatste Marokko zich vorige maand voor de laatste kwalificatieronde van het WK van 2022. Door een 1-4 overwinning op Guinee heeft het Noord-Afrikaanse land twaalf punten verzameld uit vier wedstrijden, waardoor de groepswinst een feit is met nog twee wedstrijden voor de boeg.

Behalve Mazraoui en Ziyech ontbreekt ook Abdou Harroui in de selectie van Halilhodzic. De Sassuolo-middenvelder maakte vorige maand zijn debuut in de Marokkaanse selectie. Hij kwam die interlandperiode niet in actie en is deze keer niet opgeroepen. NEC-back Souffian El Karouani lijkt een betere indruk gemaakt te hebben. Hij maakte vorige maand zijn debuut voor Marokko en is nu opnieuw uitgenodigd. Marokko speelt op 12 november tegen Soedan, vier dagen later volgt het duel met Guinee.

Selectie Marokko:

Doel: Yassine Bounou (Sevilla), Anas Zniti (Athletic Casablanca), Ahmed Reda Tagnaouti (Wydad Casablanca)

Verdediging: Romain Saïss (Wolverhampton Wanderers), Soufiane Chakla (OH Leuven), Nayef Aguerd (Stade Rennes), Yawad El Yamiq (Real Valladolid), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Adam Masina (Watford), Sofiane Alakouch (FC Metz), Souffian El Karouani (NEC)

Middenveld: Sofyan Amrabat (Fiorentina), Aymen Barkok (Eintracht Frankfurt), Youssef Maleh (Fiorentina), Fayçal Fajr (Sivasspor), Imrân Louza (Watford), Ilias Chair (Queens Park Rangers)

Aanval: Munir El Haddadi (Sevilla), Achraf Bencharki (Zamalek), Youssef En-Nesyri (Sevilla), Ayoub El Kaabi (Hatayspor), Sofiane Boufal (SCO Angers), Ryan Mmaee (Ferencvaros)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lullig voor die jongens, maar voor Ajax kan het nog weleens goed uitpakken dat Mazraoui niet naar de Afrika cup gaat door deze coach.

4 november 2021 om 12:21

Ewa ja dan gaat Nous niet naar de Afrika Cup😆🥳

4 november 2021 om 14:57

nousmaz is echt wel beter dan de linksback van watford hoor... nous is zo goed dat ie ook prima linksback kan spelen. GAat volgend jaar transfervrij de stap zetten naar een topclub verwacht ik.

4 november 2021 om 15:40

Hoezo is er eigenlijk een afrika cup in januari als er vd zomer een wk is?

Lekker thuis blijven dan, je bent een idioot als je deze twee niet opneemt.

4 november 2021 om 12:42

Marokko is echter niet meer afhankelijk als Ziyech en mazraoui uitvallen. Tuurlijk zijn het goeie spelers, maar ze hebben nu best een poule bij elkaar gezocht die voor Marokko uitvallen. Nu Messina ook voor Marokko heeft gekozen, hebben ze met messina en Hakimi meer dan prima backs rondlopen. Ziyech uitgevallen? Ook prima, louza en boufal, die weer een beetje op stoom begint te komen na wat tegenvallende transfers, kunnen ook op zijn positie spelen. Met deze spelers kun je ook in de Afrika cup presteren.

4 november 2021 om 12:46

Ik snap dat ze niet afhankelijk van Ziyech zijn, maar je neem toch wel spelers mee de juist in vorm zijn? Beetje lomp, ook al zou je niet voor basis meenemen je hebt dan wel goede vervangers.

4 november 2021 om 12:47

Neemt niet weg dat Ziyech samen met Hakimi simpelweg de beste speler is van Marokko. Dus nu kunnen ze ver komen, maar mét Ziyech kunnen ze uiteraard nòg verder komen. Ziyech is onvervangbaar aangezien zowel Louza en Boufal niet eens in de buurt van Ziyech z'n niveau/creativiteit/passes komen. Ook Nous, in de belangstelling van topclubs Bayern, Tottenham, Inter, Real Madrid etc etc, op het middenveld zou hun kansen op succes vergroten. Marokko is in de grote wedstrijden wel degelijk afhankelijk van met name Ziyech. Alsof je zegt dat België ook zonder KDB ver kan komen. 🤦 Paar keer gewonnen tegen D landen zonder Ziyech zegt natuurlijk vrij weinig. 1 zwaluw...

4 november 2021 om 12:48

Ziyech heeft kwaliteiten die anderen niet hebben bij Marrokko. Ook leek hij zich goed te voelen in de groep voordat deze trainer erbij kwam.

4 november 2021 om 13:01

@mr_knowledge - Ziyech is toch juist niet in vorm? Hij heeft geen basisplaats en daar brengt een winnende goal tegen Malmo ook geen verandering in. Naja, niet in vorm. Hij past nog niet helemaal in het spel wat Tuchel wilt gaan spelen in this case.

4 november 2021 om 13:06

Je kan iemand die wekelijks bij Chelsea traint/speelt met de beste van de wereld niet vergelijken met iemand die misschien wel meer speelt, maar dan op 4 niveaus lager. Ziyech is voetballen gewoon van meerwaarde voor Marokko. Dat hij nu niet-echt wordt gemist klopt, maar je kan hem desondanks goed gebruiken. Hij blijft een genie en magiër in het veld die elk team sterker kan maken

4 november 2021 om 13:08

@Der Bomberr - Dat zeg ik ook niet, ik zeg ook dat ze goeie spelers zijn en dat Messina, Boufal en/of Louza niet op het niveau zijn. Maar zo erg achteruit ga je ook weer niet. En in de Afrika cup zitten veel D landen, zelfde als in Europa en Zuid-Amerika. En je vergelijkt KDB met Ziyech, maar wat heeft Belgie achter de hand wanneer KDB uitvalt? De Bruyne niet meespeelt, dan zie je Martinez veel meer controlerend spelen, want achter De Bruyne heb je niet veel soeps. Vanaken, Praet en/of Verscharen kunnen er spelen, maar dat zit volgens mij niet op top topniveau ten opzichte van De Bruyne.

4 november 2021 om 13:10

@hala010 - Absoluut, maar dan had hij gewoon geen bonje moeten zoeken met Halilhodzic. Bosniers zijn best autoritaire personen die meer aan de collectief denken dan aan de individu. Val je buiten de boot? Prima, dan laten ze je gewoon zinken en gaan ze verder. Louza speelt ook in de Premier League (heeft nog geen basisplaats gewonnen bij Watford) en Boufal in Ligue 1. Volgens mij niet hele verkeerde competities. Tuurlijk is Chelsea een flink niveau hoger, maar speeltijd in een goeie competitie doet ook niet veel verkeerd aan een speler.

4 november 2021 om 13:13

En boufal, mesina en louza zijn wel top top Nivea ten opzichte van ziyech. En als je over het vorm hebt , is de Bruyne ook niet in vorm nu bij city . Dus zullen de Belgen hen dan ook niet meenemen FCgrun50

4 november 2021 om 13:16

En wat heb je dan te zeggen over mazeraoui . Want die heeft geen ruzie met Halilhodzic maar wordt niet opgeroepen . En dat komt gewoon omdat hij geen goede band hebben volgens Nous

Tsja die lopen ook de Africa Cup gewoon mis, zonde. Wat had ik ze er graag bij gehad in het NL elftal. Echt heel erg jammer, voor alle partijen.

4 november 2021 om 12:25

Inderdaad ja, stel je eens voor. 2 van de zwakkere plekken in het elftal opvullen met 2 toppers, dan ga je er goed op vooruit. Zonde van hun internationale carrière dat het loopt zoals het loopt.

4 november 2021 om 12:49

Eens. Mazraoui is een stuk verfijnder dan Dumfries, en die tandem met Ziyech rechtsvoor was genieten bij Ajax. Berghuis zou je in Oranje dan als backup of op 10 kunnen zetten.

4 november 2021 om 15:00

Afrika cup moet je helemaal niet willen spelen als topspeler joh. Lopen bij de meeste teams alleen maar idioten achterin die schoppen naar alles wat beweegt. In combinatie met de verschrikkelijke velden zou ik hier als stylist als ziyech gewoon voor passen.

Clown Bassie is weer bezig. Ongelofelijk! Ik snap dat discipline een belangrijk punt is, maar dat heeft hier weinig mee te maken. Blijkbaar wil hij een overdreven statement maken en is bang voor gezichtsverlies. Er is niets aantoonbaars gebeurd, dus dit gaat de coach niet helpen en het team ook niet. En dan verkiest hij ook nog Chakla boven Feddal en Fajr boven Harit. Triest!

Die wordt binnenkort ontslagen en hoop snel ook.

4 november 2021 om 12:42

Zolang hij blijft winnen dan gaat die nergens

4 november 2021 om 13:46

Winnen van z landen ja

Goed voor Ajax, jammer voor Maz en Hakim.. sowieso vreemd dat dit midden in een seizoen plaatsvindt.

Never change a winning team.
Zou mij niks verbazen als hij zonder hun gewoon ver komt op de Africa Cup of zelfs de Africa Cup wint.

Lastige situatie voor onze Nederlandse vrienden.
Ze spelen toch op het allerhoogste niveau en blinken uit. Mazroui vind ik echt gegroeid. De aanname van die jongen is fenomenaal.
Gelukkig begint het Nederlands elftal ook vorm te krijgen, maar had deze jongens er graag bij gewild.
Jammer dat zo een coach alleen "strijders wilt". Vind dat een hele rare reden om jongens niet te selecteren. Volgens mij heeft Ziyech altijd gestreden bij Ajax.
Maar misschien wilt deze coach gewoon niet voetballen, dat kan ook. Lekker mee gaan in die Afrikaanse tackles.

4 november 2021 om 12:46

Ziyech moet echt bij zichzelf ten rade gaan... bijna bij elke club problemen gehad... ook bij de vorige bondscoach...Uiteindelijk mocht die weer komen... maar is Marokko er niks mee opgeschoten...Niemand is groter dan de club of je team... dus eigenlijk vind ik t wel stoer wat deze bondscoach doet... en tot nu toe met succes..Van mazraoui is dat wel vreemd... maar wellicht is hij opgestookt door ziyech of heeft hij zijn mening publiekelijk gegeven wat niet handig is..Of er zal wel wat gebeurd zijn op de training wat niet goed voor t team is geweest.. en dan moet een coach soms gewoon ingrijpen..

4 november 2021 om 12:54

Komt omdat Ziyech weinig slikt en niet braaf de bips van elke coach likt. En je claim dat 'Ziyech Nous zou hebben opgestookt' toont wel door wat voor brilletje je kijkt. Niet je favoriete speler laten we maar zeggen. En knap dat jij wel even bepaald dat Ziyech zich te groot voor Marokko of zijn andere clubs zou hebben gevoeld, want even rustig aan doen na z'n blessure (=minder inzet op de training) om zo z'n speelkansen bij Chelsea te vergroten zou natuurlijk nooit de reden kunnen zijn, volgens jou...

4 november 2021 om 12:59

Je hoeft niet de bips van elke coach te likken. Je kan ook dingen slikken en laten voor wat t is. Ziyech bij Marokko werkt niet hard terwijl hij bij een Ajax en Chelsea keihard werkt. Bij Marokko denkt hij ik ben de man. Maar bij Ajax en Chelsea kan dat niet.

4 november 2021 om 13:04

Haha, wat?? Ik weet niet of je ooit dat Ajax hebt gezien, maar als er ergens een club was waar Ziyech onbetwist de grote man was dan was dat wel bij Ajax. Dus zeggen dat dit bij Ajax niet kon is aantoonbaar onjuist en tevens te lachwekkend voor woorden. En kom dan eens met bewijs dat 'Ziyech bij Marokko niet hard werkt, want je brengt je mening nu alsof het een feit is. Of je slikt braaf alles wat die bondscoach beweert

4 november 2021 om 13:16

Ik weet niet wie hier schuld heeft. Het kan natuurlijk altijd aan de ander hebben gelegen maar het zou ook kunnen dat Ziyech ergens een “fout” maak. Een ding is iig erg duidelijk: Ziyech en interland voetbal is tot op heden geen gelukkige combinatie.

Beter voor Ajax dan kan Mazraoui lekker in een belangrijke fase van het seizoen gewoon spelen. Jammer voor hen als international want die gaan niet spelen zolang hij daar coach is.

Lullig hoor voor die jongens maar moet er elke interland periode een bericht voor komen? Die bondscoach heeft heel duidelijk aangegeven dat die twee er zo lang hij bij is niet bijkomen en die twee hebben heel duidelijk aangegeven dat ze onder die bondscoach niet willen spelen. Waarom dan elke keer benoemen dat ze er niet bijzitten....?

4 november 2021 om 12:56

Vrij domme vraag om eerlijk te zijn, mag hopen dat je nu doet alsof je het concept 'kliks' (nog steeds) niet begrijpt?

4 november 2021 om 12:56

Clicks, clicks en clicks... reclame inkomsten per click, uitdagende titels zodat mensen toch even kijken. Als je echt nieuws wilt moet je hier eigenlijk niet meer kijken..

4 wedstrijden, 12 punten, geplaatst voor play off, 14 doelpunten voor en 1 tegen die ook nog eens ongelukkig van richting veranderde. Ik zou er vooraf voor tekenen.De Ziyech groupies moeten stoppen met zeuren. Mazraoui wil ik er wel echt graag bij hebben en dat moet gewoon opgelost worden. Maar Ziyech speelt bij Marokko gewoon niet in dienst van het elftal en ook niet met de juiste instelling. Hij wil altijd de belangrijkste man zijn, ook als dat ten koste gaat van de rest. Dan liever niet.

OK, wat hebben die jongens gedaan? Ongevraagd de auto van de trainer geleend en totallosss gereden?
Dronken op de training verschenen?

Het blijft vreemd dat je simpelweg weigert 2 van de beste spelers die Marokko kan oproepen niet pruimt.

Uiteraard ben je als trainer vrij de selectie samen te stellen zoals je beste lijkt. Maar daar laat je je toch zo min mogelijk door je eigen ego in de weg zitten?

Daarnaast, het huidige Marokkaanse elftal is zeker geen cafe-elftal. Maar met Ziyech en Nazroui heb je gelijk er zoveel meer kwaliteit bij.

Kom maar naar Oranje hoor, kunnen jullie goed gebruiken... oh wacht

4 november 2021 om 13:19

Zouden beiden in de basis van het huidige Oranje staan.

Vahid is lachwekkend, opeens is Maleh er weer bij, El Karouani maakte juist een zeer slechte indruk, en toch is hij er weer bij. Harroui was niet speelgerechtigd, nu wél, en alsnog is hii er niet bij. Ik snap er geen bal meer van van deze Trainer. Alleen van Abouklhal begrijp ik het, die is niet eens goed genoeg voor AZ laat staan Marokko.

T schijnt dat Ziyech t heeft opgenomen voor Mazraoui toen er spullen zijn gestolen van Mazraoui bij t nationale elftal. Hij heeft er toen wat van gezegd en ze zijn daarna allebei weggestuurd.De bondscoach gooit t dan op wangedrag van Ziyech maar de waarheid komt straks vanzelf naar boven en hij zal toch niet om ze heen kunnen. Ik geef m niet lang meer en hij heeft tot nu geluk dat ie tegen hele zwakke landen moest maar dat zal straks anders zijn.

Als Ziyech graag weer wil spelen voor Marokko kan hij toch ook zelf het gesprek aangaan met de bondscoach? Stap even over je ego en de kou is waarschijnlijk uit de lucht. Er zal echt iets gebeurd zijn wat de coach heeft doen besluiten een waardevolle speler niet te selecteren. Beiden zijn echter te trots om de eerste stap te zetten en bestoken liever elkaar middels social media met stekelige teksten. Ik snap in ieder geval de bondscoach die zijn oren niet naar spelers laat hangen ongeacht hoe belangrijk of goed ze ook zijn want daarmee verspeel je je autoriteit en gaan spelers de dienst uit maken.

Marokko lijkt heel goed zonder die 2 Alpha Mannetjes te kunnen. Brengt een hoop rust in de selectie ipv onruststokers



3e rangs coach met spierballentaal. Ik denk dat Ziyech en Mazraoui er geen nacht minder om zullen slapen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren