Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Wilmots erkent contact met Schalke en sluit vertrek niet uit

Laatste update:
/

Schalke 04 hoopt op korte termijn met een opvolger te komen voor Roberto Di Matteo. De Italiaanse coach stapte zelf op na een tegenvallend slot van het inmiddels afgelopen seizoen. Volgens BILD is een oude bekende in beeld om hem te komen vervangen: Marc Wilmots.

De huidige bondscoach van België is volgens de Duitse boulevardkrant de onbetwiste topkandidaat van het bestuur. Er is echter wel een probleem: Wilmots staat nog tot het WK van 2018 onder contract bij de KBVB. In die verbintenis zou echter een clausule staan, waardoor hij voor één miljoen euro kan worden weggekocht.

Kampfschwein Wilmots, zoals hij in de krant wordt genoemd, is geen onbekende bij de club uit Gelsenkirchen. Tussen 1996 en 2000 én tussen 2001 en 2003 was hij er als speler actief. In die laatste periode stond Wilmots zelfs kortstondig aan het roer als speler-trainer. Sinds 2012 is hij bondscoach van de Rode Duivels, met wie hij op het WK in Brazilië tot de laatste acht reikte.

Update 28 mei 20.30 uur - Wilmots erkent contact met Schalke en sluit vertrek niet uit
Marc Wilmots erkent dat hij in beeld is om vanaf komend seizoen voor de selectie van Schalke 04 te staan. “Ja, Schalke heeft mij gecontacteerd. Ik heb gezegd dat ik mij op de volgende twee wedstrijden concentreer. Wat er daarna gebeurt zien we wel”, laat de bondscoach van België aan Belgische media weten. België speelt binnenkort tegen Frankrijk (7 juni) en Wales (12 juni). Wilmots wil niet bevestigen dat hij 12 juni nog bondscoach is. “Het is mogelijk dat ik dan weg ben, maar ik kan ook gewoon blijven tot 2018 (wanneer zijn contract afloopt, red). We zullen na de wedstrijd wel zien wat er gebeurt.”

Wat zou jij doen als je Marc Wilmots was?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop echt dat hij naar Schalke gaat! Alleen Heldt nog weg en vervolgens paar slimme aankopen doen in de zomer. Volgend seizoen komt het helemaal goed! Blau und weiss wie lieb, ich dich!

28 mei 2015 om 11:13

Dat zou een heel goede zaak zijn voor België. Op tactisch vlak is het een volslagen idioot die niet weet wat hij doet. Maar dat geldt voor de meeste Belgische trainers. Zijn selecties zijn wel redelijk en het is een goede motivator, daar is ook alles mee gezegd.

Ergens ben ik er ook wel bang voor, want de Belgische bond is zo onbekwaam dat ik ze een nog slechtere trainer zie halen. Preud'homme, Koeman of Frank De Boer zie ik wel graag komen.

28 mei 2015 om 11:23

Van wat ik bij het WK vorig jaar heb gezien, geef ik je helemaal gelijk. Dat ze de laatste 8 hebben bereikt komt toch echt door de kwaliteiten van de spelersgroep. Bovendien stond hij af en toe als een malloot aan de zijlijn tijdens het WK. Liever kwijt dan rijk, zou ik zeggen.

Als de Belgische voetbalbond hetzelfde gaat werken als de Nlse zou ik me ook zorgen maken. Ik zou zo geen Belgische kandidaat op kunnen noemen, naast Michel Preud'homme, die de tactische ondergrond, ervaring en uitstraling heeft voor een bondscoachschap.

28 mei 2015 om 11:34

Nee, ik vrees dat ze Gerets na 10 jaar weer uit de zandbakken gaan halen op pensioengerechtigde leeftijd en dat het een totaal fiasco zal worden.

Mazzu en Vanhaezebrouck zie ik ook wel goed werk leveren met deze selectie.

28 mei 2015 om 20:41

Dickie Advocaat

28 mei 2015 om 20:42

Er zijn dit jaar écht wel goede Belgische trainers, Hein en Maes zijn 2 écht goede trainers.

28 mei 2015 om 20:48

Nee word Dick Advocaat ... goeie trainer voor België

28 mei 2015 om 20:54

Alleen die 3 trainers had ik ook in gedachten. Belgie moet nu echt een sterke trainer neerzetten. Deze generatie kan goud opleveren.

28 mei 2015 om 20:58

Preud'homme , Koeman of De Boer. De rest is niet geschikt. Misschien als assistent een goede Belgische coach. Maar de volgende bondscoach moet een zwaargewicht zijn. Dat verdienen de spelers.

Zou een mooie keuze zijn. Onzettend populair bij de fans en weet welke mentaliteit er in Gelsenkirchen heerst. Ik weet nog dat in 2003 bij de uitwedstrijd in Leverkusen fans het vak niet wilden verlaten omdat ze Wilmots nog een keer wilden zien. Die zat al 5 minuten in de kleedkamer maar kwam toch nog een keer terug om de fans nognaals te bedanken.

28 mei 2015 om 10:10

Een goeie trainer zal Schalke goed doen. Hebben qua selectie toch zekers geen misselijke spelers. Talenten zijn er ook genoeg. Alleen dat middenveld is oncreatief met Hoger en Neustadter, walgelijk om naar te kijken.

28 mei 2015 om 10:12

Daar hoort eigenlijk ook Goretzka te staan, met een breker naast hem. Daarvoor Max Meyer.

28 mei 2015 om 10:21

Het moet nog maar blijken of Wilmots een goede trainer zal zijn. Het bondscoachschap van Belgie is zijn eerste echte klus en hieruit blijkt nog niet dat hij een goede trainer is.

28 mei 2015 om 11:47

Welke breker dan? Bedoel die hebben ze niet eens van acceptabel niveau? Denk dat je het beste nog Matip daar neer kan zetten.

28 mei 2015 om 12:30

Investeren in een breker ala nigel de jong zou ze goed doen. Ik weet echter niet of ze nog wat geld hebben voor deze transfermaanden.

28 mei 2015 om 13:38

Matip is een goede optie en dan kun je Neustädter beter een linie naar achteren plaatsen. Höwedes op rechtsback als hij wil blijven. Dan heb je Neustädter, Ayhan en Friedrich die naast Nastasic kunnen spelen en Ayhan kan eventueel ook op RB.

Ik hoop echt dat hij naar Schalke gaat. Dat hij maar wat gaat prutsen bij Schalke! Tactisch is die man een grote 0! Veel plezier ermee in ieder geval!

Mooi, dan kunnen we eens voor een goede tactische coach gaan voor onze nationale ploeg.

28 mei 2015 om 10:00

Fred rutten. Zou perfect zijn voor belgie.

28 mei 2015 om 10:17

Fred als uithangbord voor een land, ik hoop dat je sarcastisch bent. Achja met Fred weet je wel zeker dat je in de poulefase piekt en daarna de koek op is.

28 mei 2015 om 23:28

Wat dacht je van Ancelotti?

coup van de eeuw ^^

Misschien kan Dick Advocaat dan als bondscoach van België aan de slag aangezien hij heeft besloten om zijn contract bij Sunderland niet te verlengen

28 mei 2015 om 13:10

Om dan bij de eerste beste aanbieding weer weg te gaan zeker.

Dus 'kampfschwein' is een leuk koosnaampje voor hem? Ik vind het eigenlijk best wel een negatieve bijklankt hebben....

Goed voor België wel als Wilmots daar weg gaat. Kan er eindelijk eens een coach met ballen in zijn broek de boel daar aan het voetballen krijgen. België heeft een top-selectie en haalt daar veel te weinig attractiviteit uit.

28 mei 2015 om 10:25

Hij werkte zich altijd kapot, en kampschwein was dacht ik een zwijn dat veel werkte ofzo iets haha, vandaar die bijnaam

28 mei 2015 om 12:32

Letterlijk gezien is het een strijd zwijn, klinkt niet heel erg aardig in het Nederlands moet ik bekennen. Bij onze oosterburen, is het echter een compliment. Laten we het een verschil in mentaliteit noemen..

Afkoopsom van zijn contract 1 250 000€

Yes please !!! En dan Preud'homme halen of misschien Gererts (al komt deze wat uitgeblust bij mij over).

28 mei 2015 om 13:09

Ga fietsen, Preud'homme blijft bij ons.

28 mei 2015 om 21:18

We zullen zien. Leekens heeft Brugge ook gepikt van Brugge. Payback time toch ? . Nee maar voor mij zou Preud'homme gewoon de beste optie zijn.

28 mei 2015 om 21:18

Gepikt van België bedoel ik dus.

28 mei 2015 om 22:26

Club heeft België verlost van Leekens, waarom zouden ze nu weer de offers moeten maken?

Een buitenlandse trainer met naam en faam, iemand met de nodige honger om het grote potentieel van de Rode Duivels te boetseren tot een team dat het EK 2016 kan winnen, dat is wat moet gebeuren... dus Wilmots naar Schalke, graag!

Hij past natuurlijk prima bij Schalke en de fans zijn nog steeds gek op hem, maar als trainer zijnde heb ik toch mijn twijfels. België heeft een geweldige selectie, maar toch vind ik dat hij daar nog te weinig uithaalt. Ik heb ze te vaak matige of moeizame wedstrijden zien spelen onder zijn leiding, wat met zo'n selectie niet nodig is. Hij heeft misschien dan toch nog te weinig ervaring als trainer. Blijkbaar ben ik niet de enige die er zo over denkt als ik de reacties lees.

Maar wie weet kan hij bij Schalke wel wat extra's geven, omdat hij zich daar zeker thuis zal voelen.

Waarom geen dubbelfunctie?

Schalke moet je niet willen marcie das een trainerskerkhof

Haha deal ! Ik kom hem zelf brengen met de fiets !
Bedankt Marc voor alles , maar nu is het tijd voor Eric Gerets.

28 mei 2015 om 13:06

Ja, na 10 jaar in zandbakken te zitten scheppen kan hij op pensioengerechtigde leeftijd de nationale ploeg komen coachen. Erg goed idee. Ik hoop dat je aan het trollen bent...

28 mei 2015 om 20:50

Ik snap je redenering , maar zeg eens wie anders ?
Preud'homme is uiteraard de ideale man , maar ik zie hem niet zo snel vertrekken uit Brugge. Dan heb je nog Vanhaezebrouck en Mazzu , maar willen die nu al een relatief rustige baan als bondscoach ?
Gerets heeft daarentegen wel ervaring en is kalmer dan Wilmots. Het is natuurlijk de vraag wat er van zijn gedrevenheid en kunde is overgebleven na al die jaren in de zandbak te scheppen , zoals jij het zo mooi noemt.
Nog een optie is een buitenlandse coach , maar ik kan niet zo snel aan een toptrainer denken die nu meteen beschikbaar is en een trainersjob bij België zou zien zitten.
Zou zelf liever een Belg zien , maar wie ben ik...

Misschien heb jij nog een paar ideeën ?

denk niet dat hij dat doet schalke is op zijn retour zie daar geen vooruitgang .heb ze lang gevolgd spelen slecht je kunt ze vergelijken met fnoord.problemen intern geen topspelers

ze hebben drie uitwedstrijden gewonnen zegt genoeg

Laat dit aub waar zijn. Wilmots is een incompetente clown met 0 tactische bagage.

28 mei 2015 om 21:09

Liever niet, waar denk je dat ze eerst aankloppen? Bij onze mph...

28 mei 2015 om 21:26

De Kbvb kan de afkoopsom nooit betalen.

een enorme afkoopsom voor het contract van wilmots is vastgelegd op 1 250 000€ . trouwens ik twijfel echt wel aan het tactisch vernuft van wilmots . hij heeft een heel goed team dat weinig variatie in tactisch opzicht nodig heeft maar toen het wel nodig was op het WK en ook al in de kwalificatie ronde voor het EK dan was wilmots opvallend zwak in zijn tactische wijzigingen tijdens de wedstrijd !

28 mei 2015 om 20:48

Alles beter dan die clown die er nu staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren