Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Trainer Kraay jr. neemt per direct afscheid van DOVO

Laatste update:

Hans Kraay jr. is vanaf komend seizoen hoofdtrainer van FC Lienden, zo meldt die club op de website. De televisiepersoonlijkheid en oud-prof komt over van hoofdklasser DOVO, waar hij onlangs te kennen gaf te gaan vertrekken. Kraay jr. tekent in Lienden een contract voor onbepaalde tijd: om het seizoen vindt er een evaluatiemoment plaats.

/

Kraay jr. zette Lienden tussen 2004 en 2011 op de kaart, door de club van de derde klasse naar de Topklasse te leiden. Daarna was hij trainer bij SVZW, JVC Cuijk en DOVO. Bij FC Lienden is Kraay jr. de opvolger van succestrainer Hans van de Haar.

Van de Haar, oud-prof van onder meer De Graafschap, FC Utrecht en ADO Den Haag, stapt over naar Spakenburg. Bij FC Lienden won Van de Haar in zijn tweede seizoen de treble: de afdelingstitel, de algehele amateurtitel en de Super Cup. Waar FC Lienden en Spakenburg volgend seizoen spelen is nog de vraag: beide clubs zijn kandidaten voor promotie naar de nieuwe Tweede Divisie.

Update 15 februari 20.14 uur - Trainer Kraay jr. neemt per direct afscheid van DOVO
Hans Kraay jr. zou na dit seizoen afscheid nemen van DOVO om terug te keren bij FC Lienden, maar is nu al vertrokken uit Veenendaal. “De besturen van DOVO en de Businessclub hebben Kraay jr. laten weten dat zij twijfel hebben of zijn focus nog wel volledig bij DOVO ligt. Dit is bij Kraay jr. volledig in het verkeerde keelgat geschoten, en heeft enkele uren later geresulteerd in het uit elkaar gaan van beide partijen”, valt er in een statement te lezen.

Denk je dat Hans Kraay jr. een goede coach zou zijn voor een profclub?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet de beste presentator of analist, maar als je eerlijk bent toch best wel een goede coach gebleken. Wel benieuwd of hij een club in de Eerste Divisie ook succes zou kunnen brengen..

19 januari 2016 om 21:18

Ja, bij De tafel van Kees vind ik het een goede analist. Voetbal Inside is meer een auwhoer programma dan dat er serieus over voetbal gepraat wordt.

19 januari 2016 om 22:07

Yep en hij wordt door de rest aan tafel voor de gekgehouden terwijl Johan, René en wilfred juist weinig inhoudelijk rondzwammen aan tafel.

15 februari 2016 om 20:20

Ja, vermoeiend is het. Die man zit altijd een voetbaltechnisch verhaal te houden en wordt dan weggezet als een gek door die lolbroeken aan tafel. Zonde. Vooral bij Johan komt het testosteron echt naar boven drijven om hem aan te pakken.

19 januari 2016 om 21:17

Inhoudelijk is hij zelfs 1 van de beste in nederland.

19 januari 2016 om 22:06

Volledig mee eens Bruh. Hij komt een beetje dom over maar inhoudelijk zegt ie dingen waar spelers beter van kunnen worden itt het meeste gebrabbel van andere analisten.

15 februari 2016 om 22:35

Ook mee eens! Heeft altijd inhoudelijk een goed verhaal...

Mooi voor Lienden dat ze een nieuwe, goede trainer hebben.
Forza Lienden

19 januari 2016 om 22:55

Nu nog promoveren nqqr de tweede divisie

19 januari 2016 om 23:23

Ahh ja idd. Hopen dat Lienden dat lukt. Forza Lienden, Liendenaar

20 januari 2016 om 02:22

Zeker. Helemaal mee eens

Jammer! Had gehoopt dat Kraaij jr. een keer in de eerste divisie of eredivisie terecht zou komen. Bij een club als de Graafschap, VVV of Roda zou hij toch niet misstaan? Daarnaast als trainer toch ook wel wat resultaten neergezet. Op tv vind ik het maar een druk mannetje maar dat is, vooral bij VI, toch ook wel een klein beetje de rol die hij speelt.

19 januari 2016 om 21:43

Moet hij wel de papieren hebben en die heeft hij nog niet hij is wel bezig, maar bezit ze nog niet en dan moet hij in ee Twente constructie werken. Schrueder hoofd trainer maar niet op papier dat moest een ander doen (ben even de naam kwijt). Zal idd wel leuk zijn als hij na het behalen van de papieren idd een betaaldvoetbal club kan runnen. Maar vraag me af wat hij wil kan me voorstellen dat dan zijn tv optredens stoppen

20 januari 2016 om 06:46

Daarnaast zou hij dat een stuk minder makkelijk kunnen combineren met zijn TV werkzaamheden.

Ik vind Hansje een hansworst eerste klas.
Hij zal best verstand hebben van het spelletje maar ik kan niet geloven dat spelers hem serieus nemen. Zeker niet als hij weer eens plaatsgenomen heeft bij VI
Wanneer hij zijn tv-optredens eens wat volwassener en serieuzer zou doen, en dus niet meer bij VI, dan zou hij wat meer aanzien kunnen verwachten. Nu is het de clown van VI en daarmee zet hij zichzelf vaker voor lul dan goed is voor een trainer die nog een tijdje mee wilt.
Hij staat dus voor een keuze. Tv of voor een groep spelers...

19 januari 2016 om 21:30

Kijk een keer naar de tafel van Kees of luister inhoudelijk naar hem, dan komen er wel nuttige dingen uit. Hij gedraagt zich als een clown, maar dat is hij natuurlijk ook wel een beetje. Ik zie het probleem niet wat spelers met hem zouden hebben, op het veld is hij wel professioneel.

19 januari 2016 om 21:39

Iedereen weet dat hij een rol speelt op VI. Bij tafel van Kees is hij een goeie analist. En hij weet inhoudelijk ook erg veel van voetbal. Vooral op technisch inzicht
Daarnaast lopen alle spelers met hem weg. Dus snap niet waar jij dit allemaal vandaan haalt?

19 januari 2016 om 22:31

VI is toch een clowneske programma, Hans is aan tafel echt geen uitzondering vergeleken met die andere gasten aan tafel. Had jou wel hoger ingeschat...

19 januari 2016 om 22:51

Ga maar eens bij een training van hem kijken....

15 februari 2016 om 22:39

Tja, als je een trainer die om het jaar promotie afdwingt niet serieus kan nemen, dan zegt dat meer over jezelf dan over hem in mijn ogen. Presteert bijna overal naar behoren...

Ondanks zijn clown gedrag is hij wel 1 van de beste analisten. In mijn ogen zelden op iets te pakken wat niet klopt. Hij begrijpt het spelletje wel

Heb ik iets gemist? Wat is de opzet van die 'nieuwe' tweede divisie?

19 januari 2016 om 21:37

Zo Hans Kraaij junior terug op het oude nest bij Lienden. Toch wel verrassend. Zal hij vast wel weer met jasjes gaan gooien.

19 januari 2016 om 21:45

Een betere doorstroom naar de jupiler league. Meer engels systeem dacht ik. Is natuurlijk te gek voor woorden dat je niet kan degraderen uit de JL.

19 januari 2016 om 21:52

het zal een competitie worden tussen de jupiler league en de topklasse, met verplichte promotie/degradatie. De competitie zal begonnen worden met de nummers 1 t/m 7 van beide topklasses en de nummers 2 t/m 5 van de beloftecompetitie

20 januari 2016 om 01:31

Ja word dit dan ook officieel betaald voetbal, met daarbij alle eisen voor clubs die daarbij horen. oa. minimaal aantal contract spelers, capabele accommodatie en een gezonde financiele huishouding. Ik ben benieuwd of alle clubs daaraan kunnen voldoen. Anders kan die verplichte promodie/degradatie ook niet doorgaan. @hafc1991 momenteel is het gewoon mogelijk om te degraderen vanuit de Jupiler League alleen is er elke keer geen club die wil/kan promoveren.

20 januari 2016 om 06:54

Dan gaat FC Lienden het nog lastig krijgen, die kleedkamers daar stammen uit het jaar 0.

16 februari 2016 om 07:03

Achilles...

Geweldige vent die hansie hansie. Zou leuk zijn als hij weer met zijn jasje gaat gooien bij Lienden.

Mooi voor Kraay en Lienden! Was ook wel te verwachten dat hij een keer zou terugkeren, zeker nu hij de stap naar het betaald voetbal niet heeft gezet. Wanneer je tussen Dovo of fc Lienden mag kiezen zullen de meeste toch voor de betuwers gaan.
Zou mooi zijn wanneer Lienden tenminste 7e wordt en dus naar de tweede divisie gaat, misschien dat Kraay dan eindelijk de lijn omhoog kan inzetten.

Zeer overschatte coach die alleen maar bij grote amateurclubs komt vanwege zijn (achter)naam. Ongelooflijke domme zet van FC Lienden om deze man weer voor de groep te zetten.

19 januari 2016 om 22:52

Wat heeft hij in zijn vorige periode bij Lienden dan verkeerd gedaan volgens jou?
En zijn naam is voor amateurclubs juist een voordeel, daarmee haal je simpelweg eerder spelers mee binnen.

19 januari 2016 om 23:34

Oke, ik moet toevoegen dat hij tijdens zijn werk bij Lienden goed werk heeft verricht. Maar hij is nu trainer van Dovo en daar doet hij het niet echt denderend. Met zo´n selectie die Dovo heeft moet hij makkelijk kampioen kunnen worden in de Hoofdklasse A waarbij de tegenstand vrij slecht is in mijn ogen. Ikzelf vind dat deze klasse de minste ploegen heeft ten opzichte van de andere hoofdklasses. Ik hoop dat hij het goed gaat doen, maar ik betwijfel het ten zeerste, omdat hij na zijn tijd bij Lienden nergens meer heeft gepresteerd.

19 januari 2016 om 23:26

Hmm, ik denk dat je dat fout zie. Hans heeft er voor gezorgd dat Lienden promoveerde en de basis gelegd dat Lienden afgelopen seizoen kampioen werd. Ik denk dat het opnieuw een succes gaat worden.

19 januari 2016 om 23:44

Ik zeg ook dat Hans goed werk heeft verricht bij Lienden, maar nadat hij wegging daar heeft hij niet goed gepresteerd. En zeker niet met het spelersmateriaal dat hij voor handen heeft bij Dovo, waar hij zeker kampioen moet kunnen worden. Ik betwijfel zelf of het een succes wordt, want Lienden is vooral een opleidingsclub. Al de goede spelers zijn na een jaar al weg, waardoor je als trainer moeilijk een team op kan bouwen.

Ik heb mij altijd al afgevraagd of spelers in de hoofdklasse/topklasse geld krijgen en zoja hoeveel?

19 januari 2016 om 23:47

De basisspelers in de topklasse krijgen meestal iets rond de 1000 per maand

20 januari 2016 om 00:38

Bij clubs in de zaterdag Topklasse verdien je bij subtoppers als basisspeler tussen de 1000 en 2000 euro. Bij clubs als Spakenburg, IJsselmeervogels en Kozakken boys verdienen basisspelers boven de 2000 euro per maand als startsalaris. Men traint vaak 3 keer per week in de avond en hiernaast kan je een maatschappelijke carrière opbouwen en daarmee ook geld verdienen. Ideaal lijkt mij..

15 februari 2016 om 22:48

Precies.
Zo wordt er ook nogal eens wat zielig gedaan om amateurs in het bekertoernooi, als ze tegen profs spelen.
Maar vergeten wordt dat je als amateur bij een dergelijke club heel goed kunt verdienen, helemaal omdat het makkelijk te combineren is met een 'echte' baan.
Je kunt dan ook beter bij zo'n amateurclub zitten en er daarnaast nog bij werken of een opleiding volgen dan bijvoorbeeld full-time voetballer bij een Jupiler league club, waar je dan in totaal veel minder verdiend. Ook kun je dat niet tot je 40ste volhouden en financieel onafhankelijk speel je jezelf ook niet, dus heb je ook weer voordeel van de werkervaring of opleiding die je dan al gedaan hebt.

Al met al heb je het dus als amateurvoetballer in de hogere regionen dus erg goed voor elkaar.

19 januari 2016 om 23:48

Over het algemeen krijgen die zeker geld, en niet weinig ook. Het is soms zelfs aantrekkelijker om als amateur op dat niveau te spelen, dan ben een profcontract in de jupilerleague. Dit omdat je minder druk/verantwoordelijkheid hebt, minder traint, prima een goede baan ernaast kan hebben, maar het financieel niet veel scheelt. Bij sommige clubs in de topklasse kan je makkelijk rekenen op minimaal 1000 per maand, ook soms afhankelijk van aantal winst en verlies (winstpremieafhankelijk). Daarnaast worden de reiskosten vergoed, soms een auto van de zaak etc. Het is ook niet zo gek als je bedenkt dat er in de derde klasse soms al 50 tot 100 euro per wedstrijd (zwart) wordt gegeven.

De nieuwe 2de divisie? Ik heb denk ik iets gemist. Weet iemand iets hierover?

15 februari 2016 om 20:55

De eerste 7 clubs van beide topklasse's gaan nu de 2e divisie vormen met nog paar jeugd teams erbij van prof clubs. Dat is dan een soort divisie tussen de Jupiler League en topklasse wat er nu is. Daardoor schuiven er ook meer clubs van de hoofdklasse naar de topklasse toe waardoor Hans Kraaij zijn doelstelling wel had kunnen halen dit jaar.

Wil hem wel zien in eredivisie

Weet iemand hoe Lienden in zo'n korte tijd zo vaak heeft weten te promoveren? Zijn er ieder jaar zoveel goede voetballers bij gekomen, goede lichting, geld?

20 januari 2016 om 02:26

Er is toentertijd veel geld ingestoken. Tevens kwamen er tezamen met Kraai veel sponsoren bij.

Kraay naar Cambuur? kan ie is een professionele club trainen

15 februari 2016 om 20:31

Volgens mij heb jij iets gemist, Marcel Keizer is al tot hoofdtrainer van Cambuur benoemd

15 februari 2016 om 20:44

Tussenpaus in Deventer

15 februari 2016 om 20:53

Ja joh van DOVO naar GAE naar FC Lienden.... Raar volk heb je toch...

15 februari 2016 om 21:02

Ja joh, geeft Eagles de tijd niet te snel een nieuwe trainer voor een langere tijd aan te kunnen trekken en geeft Kraay de mogelijkheid te laten zien dat-ie als trainer onderschat wordt

15 februari 2016 om 21:12

Wat is dat voor onzin zeg? Je hebt het wel over een niveau verschil hoor... Van 3x training geven naar 9/10x training geven, en daarnaast nog alle andere aspecten waarmee je in het betaalde voetbal te maken krijgt. Er zijn zoveel sollicitaties die een club krijgt als de trainer weg gaat..

Ik snap heel goed waarom dit een goede trainer is. Komt bij VI over als een idioot, maar mag Hans regelmatig meemaken en het is echt een fantastische gozer. Echt een man van het volk en iemand met sympathie. Als het mijn trainer zou zijn, zou ik alleen daarom al de ballen uit mijn broek lopen voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren