Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Toptalent van Twente komt toch terug op opvallende beslissing

Laatste update:

Veel jongens dromen van een loopbaan als profvoetballer en Jeroen van der Lely was hard op weg om die droom werkelijkheid te maken. De verdediger stond bekend als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van FC Twente en debuteerde in het afgelopen seizoen bij Jong Twente in het betaalde voetbal, maar donderdag kwam naar buiten dat Van der Lely zijn opleidingscontract liet ontbinden, omdat hij zich wil richten op een maatschappelijke carrière.

Op de website van Twente vertelt de negentienjarige Van der Lely dat hij drie weken geleden besloot om te stoppen met voetballen op het hoogste niveau. De mandekker sprak met zijn ouders en zaakwaarnemer; zijn vader was het meest verrast door zijn beslissing. "Dat zullen wel meer mensen zijn, maar het is een weloverwogen beslissing", benadrukt Van der Lely.

Afgelopen seizoen dacht Van der Lely veel na over zijn toekomst. "Je komt als speler dichterbij het bestaan als profvoetballer en als je er bijna bent zijn er toch zaken die je anders had voorgesteld", vertelt de jongeling. "Kan ik al mijn plezier wel uit het profvoetbal halen? Ik weet dat er meer is buiten het voetbal en ik denk dat ik daar meer geluk uit kan halen."

Van der Lely benadrukt dat zijn beslissing niets met de club FC Twente te maken heeft; hij heeft van technisch directeur Ted van Leeuwen te horen gekregen dat hij weer welkom is als hij zich over bijvoorbeeld een halfjaar toch bedenkt. Van der Lely haalde twee jaar geleden zijn VWO-diploma en gaat nu op zoek naar een studie. "De komende tijd ga ik eens goed bekijken welke studie er het beste bij mij past. Ik wil wel blijven voetballen, maar dan op een ander niveau, zodat ik andere dingen met de sport kan combineren. Ik denk dat dat beter bij mij past", aldus het talent.

Update 10 juli 17.19 uur - Toptalent van Twente komt toch terug op opvallende beslissing
Jeroen van der Lely is teruggekomen op zijn beslissing om per direct te stoppen met voetbal bij FC Twente. De negentienjarige talentvolle verdediger, die onlangs zijn tweejarige contract inleverde, wil graag voor een nieuwe kans gaan. FC Twente had Van der Lely sowieso een half jaar gegeven om op zijn beslissing terug te komen. Volgens zaakwaarnemer Rene Wagelaar gaan beide partijen kijken naar de mogelijkheden om voetbal en studie te combineren, zo meldt TC Tubantia.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie begint er met de superlatieven?
Dit is bijzonder hoor!

25 juni 2015 om 20:49

thanks ikke dus! haha

26 juni 2015 om 06:59

Twee jaar geleden maakte een jeugd international bij NAC eenzelfde beslissing. Je hoort het niet vaak inderdaad. Maar voor het leven van een profvoetballer moet je ook veel laten en de vraag is of je het allemaal terugkrijgt. Geld is niet voor iedereen zaligmakend gelukkig.

10 juli 2015 om 20:01

Ja hij ging waarschijnlijk solliciteren in de supermarkt en schrok zich een ongeluk toen hij het loonstrooktje zag! Gewoon lekker gaan voetballen en daar de centjes mee binnen harken!

10 juli 2015 om 19:03

Nouja hij kwam er al snel achter dat een maatschappelijk leven toch vrij duur is, en het handiger is als een club je studie betaalt?

respect, niet veel mensen op deze leeftijd weten/durven deze stap te maken. van een voorspelde gouden toekomst naar een meer ongewisse... en petje af dat hij dit dan ook laat weten en hier niet mee rond blijft lopen. ik wens hem veel succes verder.

25 juni 2015 om 20:53

Waarom zouden anderen deze stap ook maken? Niet echt iets om respect voor te hebben toch? Dit is gewoon zijn keuze maar denk dat dit 1 op de 1000 is ofzo

25 juni 2015 om 21:03

Ik denk eerder dat minstens de helft van die jongens deze stap ook wil zetten, maar niet durft en zo de profwereld in rolt waar ze eigenlijk helemaal geen zin in hebben. De meesten willen voetballen, maar niet bekend zijn, altijd op voeding e.d. moeten letten en steeds weer moeten pieken. Veel topsporters zijn helemaal niet gelukkig, daar is genoeg onderzoek naar gedaan.

25 juni 2015 om 21:32

Nou kom maar eens met bewijs dan. Veel van die gasten spelen zich financieel onafhankelijk. Dan kun je makkelijk kappen. Zie je niet gebeuren toch?

26 juni 2015 om 00:11

@ModricFerdi

Het punt is dat bijna alle gasten die op deze leeftijd in deze situatie zitten, niet de volwassenheid hebben om voor hun hart te kiezen, in plaats van het geld en de carriere. Er is veel voor nodig om dit zo te doen: jezelf echt goed kennen, vertrouwen, durf, etc. Dus ja: respect voor deze jongen.

26 juni 2015 om 00:33

@ Hakkie2

Rooney heeft niet zo'n leven toch. Hij drinkt (zuipt zelfs), doet gevaarlijke boks wedstrijdjes met vrienden, roken etc..

Maarja, dan moet je ook wel een sloot talent hebben om dat allemaal te kunnen compenseren

Damn wat een gozer.
Hoop dat hij geen spijt krijgt later als hij erachter gekomen is dat een maatschappelijke baan nou eenmaal harder werken is voor minder geld.
Hij had over 15 jaar met pensioen kunnen gaan als hij profvoetballer was geworden. Nu pas over zo'n 48 jaar Pfff
Ik snap het niet maar heb wel respect voor zijn dappere beslissing!

25 juni 2015 om 21:05

Er is meer in het leven dan alleen maar geld..

25 juni 2015 om 21:31

Vind het maar raar, zijn miljoenen mensen die zouden willen ruilen met hem en hij kapt er gewoon mee.

25 juni 2015 om 21:33

Je moet doen in t leven waar je zin in hebt. Niet waarvan mensen denken dat het geweldig is ofzo

26 juni 2015 om 08:56

Waarom hebben bijna alle oud voetballers dan een baan of zitten in het schnabbel circuit? Ik heb ook liever een baan die ik leuk vind dan 15 jaar met tegenzin m'n schaapjes op het droge, 15 jaar is best lang.
Las laatst een mooie quote: "je moet een baan zoeken die je zo leuk vindt dan je aan het eind van de maand op je rekening kijkt en denkt, jeetje, ik krijg hier voor betaald!" Voor de een is dat profvoetballer, met alle randzaken, voor de ander niet.

Ik denk niet dat er veel banen zijn die meer verdienen dan voetballen op het hoogste niveau, maar toch nog succes met je opleidingen! Heeft er heel goed nagedacht zo te zien

25 juni 2015 om 21:14

Ik denk niet dat er veel banen zijn die meer onzekerheid bieden dan voetballen op het hoogste niveau.

25 juni 2015 om 21:52

Niks meer of minder als bij een andere baan.
Ben je goed mag je blijven, doe je het werk niet goed kun je vertrekken, heb je als profvoetballer nog het geluk dat dan je contract moet worden afgekocht.

25 juni 2015 om 22:46

Ja, en dat gaat dan niet over een lullige 2.000 € netto per maand...

26 juni 2015 om 00:46

Of je breekt je been zodat je nooit meer kan voetballen. Dat is bij een gemiddelde baan niet.

26 juni 2015 om 10:18

Als je het been breekt kun je over het algemeen nog steeds voetballen, maar kun je dat niet meer, dan nog steeds krijg je de hele contractperiode betaald.

En het ligt eraan wat je baan is, ben je bijvoorbeeld fietskoerier of postbode bestaat ook de kans dat je met dezelfde blessure het werk niet meer kunt doen.
Komt nog bij dat die vaak een 0 uren contract hebben, dat betekent dat ze dan de WW in kunnen en na een jaar de bijstand in.
Dan heb ik het dus over jongens en meisjes van de leeftijd van deze jongen, 19 dus.

25 juni 2015 om 22:32

Ik denk eerlijk gezegd wel dat er veel meer banen zijn waar mensen echt gelukkig van worden dan in het rare voetbalwereldje.

25 juni 2015 om 20:55

Haha wat is daar nou leuk aan?

25 juni 2015 om 21:01

Het is natuurlijk maar wat je leuk vindt, maar voor de meeste jongeren van zijn leeftijd (en de mijne), verheugt iedereen zich op de studentenavonden!

25 juni 2015 om 21:09

Je heb helemaal gelijk het studenten leven ik een heel mooi bestaan. Alleen is het daarna wel hard werken om te komen waar je wilt.

Niets meer dan respect, tuurlijk is dit een droom die 99% van ons zou grijpen, is eens wat anders. Hier kan ik echt van genieten, heerlijk nuchter en kijkt verder dan zijn neus lang is. Garanties heb je nooit, hoop voor hem dat hij op zijn pootjes terecht komt!

Krijgen we die "respect dit" "respect dat" comments weer. Deze jongen had gewoon vol moeten gaan voor het voetbalbestaan. Als je dan het eerste haalt kun je met loon veel meer doen voor de maatschappij dan dat hij nu ooit zal doen. Daarnaast doen voetbalclubs ook al heel veel voor de maatschappij waar hij betrokken bij zou kunnen worden.

25 juni 2015 om 21:03

Een maatschappelijke carrière heeft niets met iets doen voor de maatschappij te maken. In ieder geval niet in de zin die jij bedoelt. Misschien is die jongen wel bezeten van wiskunde (of elke andere richting mogelijk) en wil iets in die richting gaan doen en haalt ie daar meer voldoening en plezier uit dan elke dag op het voetbalveld staan. Ik kan hem enigszins wel begrijpen aangezien ik gefascineerd ben door politiek, maar ik voetbal voor mijn plezier en haal daar nog meer voldoening uit. Weet niet of het anders is als ik 2x per dag zou moeten trainen.

25 juni 2015 om 22:34

Uit je reactie te lezen snap je eigenlijk niet zo veel van wat hij gaat doen en wat zijn beweegredenen zijn.

Hij geeft aan dat hoe dichter hij bij het echte profvoetbal (dus het 1e van Twente bijv.) is gekomen hoe meer dingen hij zag die hij zich anders had voorgesteld. Hij trekt daar vervolgens de conclusie uit dat dat niet bij hem past en hij daar niet een gelukkig persoon van gaat worden en verwacht dat hij dat wel wordt met een 'gewone' baan.

Ik denk dat een echte vaste baan hem ook nog wel gaat tegenvallen. Ik respecteer zijn keuze zeker maar ik denk niet dat het de juiste is. Als ik hem was zou ik gewoon puur voor het geld voetballen en desnoods stoppen als je 29 bent. Daarna kan je altijd nog gaan studeren.

25 juni 2015 om 21:11

Hoe kan jij nu ooit bepalen of zijn keuze niet de juiste is? Alleen omdat jij het anders zou doen

Verder is het ern illusie dat je op je 29e zomaar kan gaan studeren. Je hebt dan ook gewoon verplichtingen. Het leven gaat over keuzes maken. Zo belangrijk is voetbal nu ook weer niet

26 juni 2015 om 01:10

Waar bepaal ik wat dan? Ik hoor het graag. Ik zeg alleen dat ik het denk. Ik verwacht dat hij er nog wel spijt van gaat krijgen.

Ik weet vrijwel zeker dat deze jongen nooit fulltime gewerkt heeft, dat is namelijk niet te combineren met voetballen bij een Bvo. Hoe weet hij dan dat hij daar wel zo gelukkig mee zal worden? Toen ik begon met werken was dat ook heel anders dan ik me had voorgesteld. Hij verkiest dus de onzekerheid boven de zekerheid dat hij zich dagelijks met een hobby bezig kan houden en daarmee ook nog eens rijk word. Daarom vind ik het gewoon een hele aparte keuze.

Gewoon lekker bij Rigtersbleek ofzo gaan voetballen. Ook in Enschede, kun je daar naar de UT en je speelt hoofdklasse.

25 juni 2015 om 21:04

Studiegenootje erbij volgend jaar. Met een aantal vrienden speel ik in een studententeam, waar we hem zeker kunnen gebruiken

25 juni 2015 om 21:55

Ja hij kan natuurlijk ook bij v.v. Drienerlo gaan voetballen, maar ik kan me voorstellen dat hij nog wel een beetje niveau wil vasthouden

toch zonde van zo een talent

25 juni 2015 om 21:18

@ramonfcu,
Ja dat vindt ik ook , maar ik denk dat dit geen domme jongen is.
Van Leeuwen zeg nog netjes , dat hij weer welkom is als hij zich over bijvoorbeeld een halfjaar toch weer bedenkt mooi gebaar.

Zo'n standpunt kan ik respecteren.
Zijn matschappelijke carrier is belangrijk.
Eindelijk een jonge gast di geen oogkleppen op heeft.

Tsja, slimme voetballers zijn schaars in het profvoetbal. Deze jongen ergert zich kennelijk aan "het wereldje". Kan alleen maar respect hebben voor zijn beslissing.

25 juni 2015 om 22:31

Zijn er procentueel natuurlijk vrij weinig, maar nog best bekende spelers die een Hbo/wo diploma hebben of gestudeerd hebben.

Arjan de Zeeuw, Amrabat, Junker, v.overeem, Bovenberg, Toornstra, Oleguer, Bilic, Hislop en Bierhoff. Verder hebben De Vrij, Luuk en Siem de Jong een VWO diploma.

Over veel spelers wordt ook gesuggereerd dat ze gestudeerd hebben, weet er echter niets van. Voorbeelden zijn Davids, Bergkamp, Duplan en Lampard. Veel namen waar je het overigens niet van zou zeggen!

26 juni 2015 om 01:12

Je bedoeld denk ik eerder dat hoogopgeleide voetballers schaars zijn. Slimme zijn er genoeg denk ik.

Een opvallende keuze natuurlijk.
Het is immers niet veel mensen weggelegd om bij een BVO te mogen voetballen, velen dromen hier slechts van.
Maar opvallender vind ik het feit dat hij eigenlijk geen idee lijkt te hebben wat hij nu wilt studeren... Erg apart.

25 juni 2015 om 22:30

Alsof je direct moet weten wat je wél wil als je zeker weet dat je het ander totaal niet ziet zitten.

26 juni 2015 om 22:02

Het lijkt mij verstandig dat je eerst een alternatief hebt voordat je dit opzegt, nietwaar?
Laat ik het anders stellen: zou jij je baan opzeggen omdat je een andere carrière ambieert, zonder dat je al weet wat je wel wilt doen?

Persoonlijk zou ik in ieder geval, in het geval ik een carrièreswitch maak, zekerheid willen hebben dat de keuze die ik wil maken, een goede is. Dan lijkt het mij verstandig op zijn minst een idee te hebben wat je wel wilt en verder ook bekijken of dit idee uitvoerbaar en realistisch is. Anders zit je straks thuis met niets, dat zou onverstandig zijn. Althans, dat is mijn insteek, maar allicht kijk jij hier anders naar, dat is eenieders goed recht.

27 juni 2015 om 01:36

Die vergelijking is totaal niet vergelijkbaar natuurlijk en dat weet je zelf ook wel.

Wat precies maakt hem een toptalent?

25 juni 2015 om 21:41

Hij is geloof ik vorig jaar uitgeroepen tot grootste talent van FC Twente. Dus in ieder geval voor Twente een belangrijke speler.

25 juni 2015 om 22:16

Oke, op die manier. Lullig voor het noodlijdende Twente dat er na Ould-Chikh weer kapitaal de deur uitloopt.

25 juni 2015 om 22:37

Mwha, hij was nog niet zo bekend dat dat potentiele miljoenen waren. Heeft nog geen minuten in het eerste gemaakt bijv.

25 juni 2015 om 22:45

Wel minuten in het eerste maar slechts in oefenwedstriiden

25 juni 2015 om 22:51

Oh excuses, wist ik niet! Maar goed, minuten in oefenpotten drijven de prijs niet erg op.

Ik heb respect voor zijn keuze maar ik zou lekker door voetballen voor het geld. Wie weet ben je al financieel onafhankelijk op je 26 of 27ste.
Dan kan je ook stoppen en een studie oppakken met het verschil dat je veel money op de bank hebt.

25 juni 2015 om 22:30

Waarom zou je nog 7 of 8 jaar iets doen waar je geen voldoening uit haalt?

25 juni 2015 om 22:38

Sterker nog: waarom iets doen in een wereldje waar je jezelf totaal niet bij vindt passen en gewoon ongelukkig van wordt?

En dan is het nog maar de vraag of je er de rest van je leven op kan teren.

Er is meer in het leven dan geld mensen.

Op zijn leeftijd al: BAAS

Wat een baas! Respect, al kont hij er misschien over een jaar of wat achter dat hij ze niet makkelijker kan verdienen..

Die jongen gaat gewoon in een leuke stad studeren en dat combineren met het voetballen bij een hoofd/topklasse. Heerlijk toch! :-)

Haha, gozer kwam er waarschijnlijk achter dat de knaken in het voetbalwereldje veel makkelijker voor het oprapen liggen i.t.t. een maatschappelijke carrière.

10 juli 2015 om 17:36

Ik denk dat hem vooral kenbaar is gemaakt dat Twente erg slap zit in de verdedigers, en hij daardoor een erg grote kans maakt om (veel) minuten te maken. Voorlopig zal hij bij Twente natuurlijk geen topsalaris verdienen.

Haha grappig verhaal van deze jongen, maar ik ben meer blij dat hij terugkomt omdat hij toch een aardig talentje is. We moeten er toch wat verdedigers bij hebben..

gelukkig is hij gebleven hij is een heel groot talent die later goed van pas kan komen in het eerste van twente . maar iedereen zou toch wel voor voetbal gaan uiteindelijk ? als je beetje succes heb dan haal je meer geld binnen dan met een maaatschappelijke carriere.

Hij liep zeker een weekje rond op de uni of hbo en kwam er toen achter dat er in het prof voetbal sneller meer geld te verdienen is. Tof van Twente dat die kan terug komen

Deze jongen heeft dus echt liefde voor voetbal! Hij wou der mee stoppen maar toen het voorbereiding seizoen weer begon kreeg hij de kriebels en wou weer terug respect voor deze man!

10 juli 2015 om 20:30

Of het is een draaikont, kan ook. Hoe dan ook: mooi nieuws voor Twente en mooi nieuws voor hem dat hij terug kan/mag komen (al is het laatste gezien de situatie vrij logisch).

Kwam er toch achter dat je zo'n kans om van voetballen je leven te maken helemaal niet mis is?
Wel opmerkelijk om zo snel na zo'n ingrijpende beslissing er toch weer op terug te komen.

Jeroen neemt afscheid bij het uitzendbureau:
'Bedankt, het waren twee geweldige weken!'

Er zit een goede Universiteit in Enschede waardoor hij zijn studie en voetbal carrière op elkaar zou kunnen afstemmen. En volgens mij zijn er speciale regelgevingen voor studerende sporters waardoor ze een langere tijd hebben om een studie af te ronden. Hopelijk lukt het hem een goede keuze te maken.

Nou, kunnen alle respect opmerkingen ook weer de prullenbak in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren