Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Sigthórsson rekent op goed einde van ‘ingewikkelde transfer’

Laatste update:

Ajax zal goede hoop hebben dat het Kolbeinn Sigthórsson kan verkopen aan FC Nantes. Vorige week maakte De Telegraaf melding van de belangstelling van de Franse club voor de IJslander en de krant beweerde dat Nantes snel een bod zou willen gaan uitbrengen. Volgens verschillende Franse media heeft Nantes geen moeite met de vraagprijs van Ajax, die op 3,5 miljoen euro ligt.

/

De nummer veertien van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 zou bereid zijn om 4,5 miljoen euro uit te geven aan een nieuwe aanvalsleider en Sigthórsson past dus prima binnen het budget. Op Twitter circuleert het gerucht dat de spits vorige week al een rondleiding heeft gehad bij zijn mogelijk nieuwe werkgever. Mocht dat kloppen, dan zou een transfer wel eens snel afgerond kunnen worden.

Sigthórsson heeft nog een eenjarig contract in Amsterdam en Marc Overmars mag van de Raad van Commissarissen pas een nieuwe spits halen wanneer de IJslander is verkocht. Sigthórsson heeft er vier seizoenen bij de recordkampioen op zitten en was in 80 competitiewedstrijden goed voor 31 doelpunten. Hij vierde drie landstitels met Ajax, maar kon niet voorkomen dat in het afgelopen seizoen PSV er met de schaal vandoor ging.

Update 25 juni 16.50 uur - Sigthórsson rekent erop dat het ‘goed komt’ met ‘ingewikkelde transfer’
Kolbeinn Sigthórsson rekent op een transfer naar FC Nantes. Volgens 20 Minutes zegt Sigthórsson dat een transfer ‘ingewikkeld’ is, maar dat hij verwacht dat het wel goed zal komen. Ajax heeft met FC Nantes naar verluidt al een overeenkomst gesloten over een transfersom van drie miljoen euro.

FC Nantes zou een goede club zijn voor Kolbeinn Sigthorsson

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

3,5 miljoen voor een speler die helemaal mislukt is en nog een eenjarig contract heeft is toch nog best veel geld. Nu kunnen ze dat geld mooi steken in een ervaren leider

22 juni 2015 om 18:36

Toch wel belachelijk eigenlijk. In Nederland wordt 3,5 miljoen gezien als een behoorlijke transfersom, terwijl een speler als Falcao daar maar 2,5 maanden voor moet 'werken' en dit in Engeland als peanuts gezien wordt. Zelfs clubs uit de League One hoesten dit wel op.

22 juni 2015 om 18:45

Ja en Falcao er ook nog eens niks van kan

22 juni 2015 om 18:54

Helenaal mislukt klinkt wel heeel erg negatief… Hij is(niet veel) belangrijk geweest voor Ajax. Heeft door blessures en door Vleugelaanvallers niet kunnen groeien. Hoop voor hem dat dat elders wel lukt.

22 juni 2015 om 18:57

Is gewoon geen ajax spits..

22 juni 2015 om 19:23

@ Kush,

Dat denk ik wel, het was gewoon geen Ajax-spits maar ik weet zeker als hij naar een laagvlieger in bijvoorbeeld Engeland gaat waar hij lekker kan sleuren en trekken dat hij meer als makkelijk mee komt. Wat we ook niet moeten vergeten is dat Sigi wel een spits was die er vaak in topwedstrijden stond en ook erg vaak in topwedstrijden de winnende goal wist te maken. In dat kader heeft hij zeker zijn verdienste gehad. En inderdaad, heeft hij de laatste jaren ook niet echt vleugelspitsen gehad waar hij veel aan had.

Verder 4 miljoen gekost, voor 3,5 verkopen. Je maakt er weinig verlies op en hij heeft toch zijn waarde gehad. Ik ben erg benieuwd wie Ajax nu gaat halen. Ik zelf hoop erg op Jonathan Soriano van Salzburg (als hij financieel haalbaar is tenminste). Anders lijkt mij Claudio Pizarro ook geen slechte optie.

22 juni 2015 om 19:49

Is gewoon een prima Ajax-spits, alleen spelen wij niet des Ajax. Ipv voorzetten geven wordt er teveel via combinatiespel de weg naar het doel gevonden. Sigthorsson heeft meerdere malen bewezen een goede kopper te zijn, maar destijds met Fisher op links en Kishna? (weet niet meer wie precies) op rechts werd er geen gebruik gemaakt van zijn kracht Tuurlijk, zijn aannames waren niet goed, maar in het begin liet hij tussen zijn blessures door zien dat hij een plaag was voor defensies. Toen waren zijn aannames in orde en was hij doordat hij sterk in de duels was een goede aanspeelpunt. Maar. Zijn zelfvertrouwen is verdwenen. Of de scherpte is er simpelweg vanaf, maar ik denk ook dat zijn zelfvertrouwen een grote rol speelde

22 juni 2015 om 23:53

Wat een hoop onzin telkens met dat hij is geen Ajax spits, die gast bakt er gewoon geen reet van. Heeft belachelijk veel kansen om zeep geholpen. Het zou fantastisch zijn als we überhaupt nog wat geld voor hem zouden kunnen vangen.

23 juni 2015 om 07:39

Rugu,

Ja man .. Pizarro, Soriano.. poeh heel graag aub! moet qua salaris kunnen voor minimaal een jaar.ik hoop met je mee

25 juni 2015 om 17:56

Bij IJsland doet 'ie het anders best aardig.

22 juni 2015 om 18:58

Helemaal mislukt? Die jongen past niet in ons systeem, heeft niet altijd het vertrouwen gehad en heeft te maken gehad met het nodige blessureleed.. En als je dan puur naar zijn doelpuntenaantal kijkt in verhouding tot wat hij wel speelde, dan deed hij het niet eens zo heel onaardig. Daarbij maakte hij vaak ook nog eens belangrijke doelpunten, dus helemaal mislukt is flink overdreven. Hij heeft zijn transfersom al lang en breed terugverdient met zijn belangrijke goals. Ook zijn houding tegenover Ajax is altijd zeer netjes geweest. Dat hij zijn contract verlengt heeft, zodat Ajax nog een transfersom kan vangen, is daar een mooi voorbeeld van. Dat het niet is geworden wat ervan verwacht werd klopt, maar Sigi verdient beter dan zo negatief neergezet te worden.

22 juni 2015 om 19:58

Ik ben het met je eens. Op dit moment ben ik ook van mening dat hij beter ergens anders zijn carriere een impuls kan gaan geven, maar hij misstaat helemaal niet in een 4-3-3. Echter laat Frank het elftal de ploeg indirect voetbal spelen. Daarmee bedoel ik dat Ajax ipv de tegenstanders doel opzoeken, de bal in bezit houdt. Maar het Ajax-spel zoals ik het zie gebruikt ook voorzetten en steekpassen, maar dat zie je niet meer in ons spel. Sigi staat er alleen nog maar als kaatser te fungeren, ipv te concentreren op zijn afwerking.

22 juni 2015 om 20:17

Niemand zegt dat het een slechte speler is, maar hij heeft toch erg weinig gebracht en dan kan je wat mij betreft spreken van een mislukking.

22 juni 2015 om 18:59

HIj is zeker niet helemaal mislukt, 3.5 mil is een koopje. Daarbij vergeet je ook nog eens dat hij bij zijn nationale ploeg een super goed gemiddelde heeft.

22 juni 2015 om 18:59

Dat is niet helemaal waar. Sigtorsson kan er echt vrij weinig van, maar helemaal mislukt is hij niet. Hij heeft wel degelijk aardig wat goals (ook belangrijke) gescoord.

22 juni 2015 om 19:19

Ik vind het zeker veel geld idd. Vooral als je kijkt naar een eenjarig contract en het dan vergelijkt met Uth die voor 2 miljoen de deur uitgaat..

22 juni 2015 om 19:34

Ik vind uth toch beter dan sightorrson

22 juni 2015 om 19:35

Ben het ook met je eens

22 juni 2015 om 19:27

Daar zal Ajax geen leider voor kunnen kopen.
Die leider mogen ze zelf opleiden.

Nooit onder de indruk geweest van deze speler. Zou er als Ajacied absoluut niet rouwig om zijn als hij vertrekt.

22 juni 2015 om 18:50

Het zou letterlijk het beste ooit zijn zelfs

22 juni 2015 om 21:08

Toch een aantal belangrijke goals gescoord en daardoor wel degelijk een voldoende gehaald. Het is dat het systeem niet bij hem past, hij heeft iets meer tijd en ruimte nodig wat niet gebeurd met naar binnenkomende flankenspelers. Ik denk dat we de jongen zelf niet veel kunnen verwijten, hij heeft zijn stinkende best gedaan, alleen niet heel lekker gescout

strik eromheen en weg! Niets meer van gezien het afgelopen seizoen. Geld + 5 miljoen spenderen aan een ervaren kracht achterin, liefst op links ahum ahum.

22 juni 2015 om 19:28

Strik mag eraf. Strik moet je verdienen.
Ajax had dat ijskonijn nooit moeten kopen.
Wat een mispeer.

22 juni 2015 om 20:06

Bij AZ deed hij het toch redelijk tot goed

Moet je nagaan, 4.5 miljoen voor een aanvaller, door de nummer 14 van de Franse competitie. 450.000 is voor de Nederlandse nummer 14 al een immens bedrag. Wat raakt de Eredivisie achterop zeg.

22 juni 2015 om 18:44

Ach, het is misschien niet van een hoog niveau, maar spannend is het altijd! In het linker rijtje kan alles gebeuren. Dat zie je niet vaak in andere competities. Ook heeft de ED nog geen buitenlandse geldsmijter of constructies met investeringsmaatschappijen kleine uitzonderingen daargelaten. We zijn een opleidingsland waar jeugd een kans krijgt en een spannende competitie. Wat wil je nog meer?

22 juni 2015 om 18:58

Ja, nu schets je het wel heel rooskleurig. Ik ben zelf emotioneel nogal betrokken bij NEC dus dat vind ik altijd vreselijk spannend, puur en alleen omdat ik supporter ben. PSV speelt aardig, Ajax is al drie jaar niks en verder is het hopen. Op een Heerenveen wat regelmatig leuk speelt of dit jaar ook Vitesse. De reactie van de Kuip vergoelijkt veel van het erbarmelijke spel van Feyenoord. In de samenvattingen is het erg leuk hoor, de Eredivisie maar een hele wedstrijd? Twee van de negen zijn gemiddeld vermakelijk en meer niet, uitzonderingen daar gelaten zoals wanneer twee clubs zichzelf voor lul zetten en 4-3 spelen (Ado en Utrecht of zo). Nee, ik kan me wel iets meer wensen dan wat we te zien krijgen.

22 juni 2015 om 20:24

Nantes heeft wel extra geld over, aangezien ze vorig seizoen helemaal geen aankopen mochten doen door een opgelegde straf. Een bedrag van 4,5 miljoen euro is normaal gesproken erg veel geld voor middenmoters (en misschien zelfs voor de subtoppers) uit de Ligue 1.

22 juni 2015 om 20:52

Het verschil is ook enorm tussem de Eredivisie en Ligue 1, maar alsnog is 4,5 miljoen een extreem bedrag, al kon Nantes vorige zomer geen aankopen doen.

22 juni 2015 om 20:42

Maar Fc Nantes is wel 8 voudig kampioen van Frankrijk. Dus meer titels dan Bijv Lyon Psg as Monaco en Bordeaux.en Nantes heeft een prachtige aanhang een van fanatiekste van Frankrijk naar mijn mening. Dus fc Nantes is gigantisch groot in Frankrijk qua succesen bijvoorbeeld.

Zou het beste voor beide partijen zijn als Siggi elders aan spelen toekomt.

4,5 miljoen is een prijs waar je als Ajax zijnde genoegen mee moet nemen.

Heb wel vertrouwen dat hij het elders wel kan waarmaken, hard werken en niet vast aan het Ajax systeem waar hij hooguit 3 voorzetten krijgt per wedstrijd en tegen 4 verdedigers moet opboksen.

Het heeft bij hem in ieder geval nooit aan werklust en inzet gelegen!

Ben benieuwd woe Overmars nu weer uit de hoed gaat toveren...

22 juni 2015 om 18:44

Zelfs met 3 - 3.5 miljoen moet Ajax gewoon genoegen nemen. Kolbeinn is geflopt, heeft een eenjarig contract en heeft dit seizoen niet bijster veel gespeeld.

Dan doet Overmars toch weer niet slecht. Aanhouder wint! Goed gedaan Marc!

22 juni 2015 om 20:28

Dat je hem nog verkocht krijgt is inderdaad een compliment waard, heel netjes gedaan door Overmars!

22 juni 2015 om 20:47

Idd.. strikje erom en weg er mee

Ongelofelijk hoe vaak deze jongen zichzelf buiten spel zette door zijn blessures. Hij doet het natuurlijk ook niet expres, maar ik zal blij zijn als hij vertrekt. Was een leuke super-sub, maar geen echte aanvalsleider.

De club is misschien goed voor hem, maar is hij wel goed voor de club

Snel verkopen en dan over schakelen naar een ander, waaronder Kadlec

Als Sigi vertrekt dan wordt het geld vast besteed aan Kadlec. Vraag me af aan wie je nou meer hebt....?

22 juni 2015 om 18:55

Ik weet niet hoe die Kadlec wekelijks speelt, maar in de Kuip speelde hij een puike partij.
Bewegelijk, sterk, balvast , prima schot. Skills die Sig beduidend minder beheerst.
Eerste indruk was in ieder geval prima en ik ga ervan uit dat Ajax hem langer volgt.

22 juni 2015 om 19:02

Kadlec staat er voorlopig nog niet. Zal eerst wel een tijdje aan moeten gaan passen.

22 juni 2015 om 20:09

Aan het Ajax systeem?

Kunnen ze die andere miljoen gebruiken om Castaignos over te nemen. Dan ben je helemaal gedoemd om te degraderen. 4.5 miljoen is verschrikkelijk veel geld voor Sightorsson, kan bijna niet anders of dit is een te late 1 april grap.

22 juni 2015 om 19:01

Haha Twee spitsen systeempje met Sigtorsson en Castaignos. Dat wordt genieten in Nantes

4.5 miljoen is aardig betaald. Maar die jongen scoort wel gewoon redelijk regelmatig doelpunten als hij fit is.

22 juni 2015 om 19:01

Volgens mij moet je eerst eens leren lezen er staat dat Nantes een budget heeft van 4,5 milj om een spits te kopen en Ajax vraagt 3,5 milj dus die aankoop valt binnen hun budget pff

Misschien kunnen ze die 1 miljoen met nog wat extra transferbudget bijleggen en Boilesen ook meteen meenemen?
Sigthorson speelt natuurlijk graag met gelijkgestemden en dan trek je hem zo over de streep door te tekenen, want samen spelen met Boilesen; wie wil dat nou niet.

22 juni 2015 om 19:25

Applaus! Hij made my day! Goede opmerking!

Vind hetzelf wel een aardige spits maar bij ajax werd hij niet goed gebruikt maar denk ook dat hij simpelweg tekort kwam bij ajax.
Wij hebben een spits nodig die 1 scoort 2 mee kan voetballen en geen houten klaas is.
Een technische spits past veel beter bij ajax

3,5 miljoen is een koopje. Voor Sigthórsson moet je minimaal 10 miljoen voor vragen. Gaan ze uitverkoop houden bij Ajax? Verkoop die Fisher er ook maar bij kunnen we een echte flankspeler kopen die er meteen staat. 3.5 miljoen?? Ongelooflijk!

22 juni 2015 om 19:29

wat heeft ajax dan destijds voor hem aan az alkmaar betaald dan..?

22 juni 2015 om 19:35

Voetbalfreak ik dacht 5 miljoen en ik denk dat er niet meer uit te halen valt dus strik erom heen en weg ermee

22 juni 2015 om 19:45

volledig met je eens, die 3500000 euro is een schitterend bedrag voor een wisselspeler!

Meteen zaken doen met Nantes en verkopen die hap.
Je krijgt nooit meer dan 3,5 miljoen en wellicht wordt het toch minder.
Verder zijn er toch geen gegadigden.

Moet je nagaan dat Uth voor maar 2 miljoen is vertrokken.

Loopt toch nog bijna 1 op 2...

Prachtige club fc Nantes! en 8 voudig kampioen van Frankrijk. Dus geweldig club voor kolbein!

Strik erom en weg er mee! Hij kan gewoon niet renderen in het systeem dat Ajax speelt, dat is al jaren het probleem (naast blessureleed). Het verrast me toch wel elke keer weer dat hij nog steeds goaltjes meepikt voor Ijsland e.d.

Zonde, weer een veelbelovende speler van AZ die uiteindelijk financieel binnen is maar sportief terug bij af. Pastte totaal niet in het systeem van Ajax.

Laat hem maar naar Frankrijk gaan.
Dan zijn er 2 partijen gelukkig.
Laten we wel wezen...hij heeft niets betekend voor Ajax.
Niets dwong hij af op een goaltje na....en dit af en toe.

Mooi bedrag, beste voor beide partijen! Past niet in het Ajax systeem, teveel moeite om een bal fatsoenlijk aan te nemen maar als hij goed bediend word van de zijkanten dan kan het een redelijke spits zijn.

Nu Babel halen, kan in de aanval overal uit de voeten, is naar mijn idee haalbaar en past prima bij dit Ajax.

22 juni 2015 om 21:18

Nee, van Babel worden we niet beter. Dan nog liever Kadlec. Maar nog liever gewoon een spits die iets meer kwaliteit heeft. (en een linker centrale verdediger)

Met je eerste stukje ben ik het wel eens, mooie deal. En hopelijk schiet Sigtorsson ze er daar in Nantes ook regelmatig in.

22 juni 2015 om 21:26

Ik denk dat Babel beter bij ons past en beter in de spits kan spelen dan wie dan ook(muv onhaalbare spelers).

Kan de bal prima vasthouden, kan kaatsen, is snel, kent het systeem en heeft ervaring. Hij zal er geen 35 maken, is geen killer maar dat is ook niet nodig.. ik denk echt dat hij van meerwaarde zal zijn en hoop dan ook dat hij komt. De wedstrijd tegen Dortmund staat me nog bij, dat is wat ik zoek in een ajax spits..eindelijk dacht ik ;-)) ook al weet ik dat hij er maar zo'n 15 zal maken, hij is een prima aanspeelpunt en past prima bij deze groep!

ho ho...niet te vroeg juichen. Er is nog niks rond. En hij moet ook nog gekeurd worden. Er kan nog van alles misgaan. Zeker met Sigi, die net als Boilesen nogal van glas lijkt.

Maar even zonder dollen. Voor beide partijen (ajax en kamp Sigi) zou dit het beste zijn. Alhoewel Sigi best belangrijk is geweest, was het allemaal net niet. Jammer. Het eerste seizoen had ik écht veel hoop. Maar het kwam er niet uit. Bedankt en tot ziens Sigi.

23 juni 2015 om 00:49

Van Persie naar Ajax halen

Eerst was het 3.5, nu nog maar 3. Het wordt steeds minder..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren