Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Serie A gaat na interlandweek eindelijk van start

Laatste update:

Na Spanje lijkt men ook in de Italiaanse profcompetitie later van start te gaan. Overleg tussen belangenbehartigers van spelers (AIC) en de clubs en nationale voetbalbond (FIGC) liep woensdag uit op een mislukking, waardoor een staking haast onafwendbaar is. Dat melden diverse Italiaanse media. Zaterdag staan met Siena - Fiorentina en Cagliari - AC Milan de eerste wedstrijden op het programma.

Achttien van twintig Serie A-clubs stemden tegen een nieuw voorstel van de voetballers, alleen Siena en Cagliari stemden voor. “Zoals het er nu voorstaat komen we in het weekeinde niet in actie'', laat Damiano Tomassi, voorzitter van de AIC, optekenen in La Gazzetta dello Sport.

De voetballers kunnen het niet eens worden met de clubs over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst. Er zijn twee grote geschilpunten: ten eerste willen de profvoetballers niet alleen trainen als ze niet langer in de plannen van de trainer passen. Ten tweede vinden ze het onverteerbaar dat de clubs niet alle verplichtingen tegenover een speler in diens laatste contractjaar hoeven na te komen.

Update 25 augustus 17:45 uur - Staking in openingsweekeinde Serie A stap weer dichterbij
De staking in het openingsweekeinde in de Serie A is donderdag opnieuw een stap dichterbij gekomen, nadat een bemiddelingspoging van de Italiaanse voetbalbond op niets was uitgelopen. Een voorstel van de overkoepelende bond om te komen tot een noodfonds van twintig miljoen euro werd door de voorzitters van de clubs afgewezen. De spelers in Italië zijn ontevreden over hun arbeidsvoorwaarden.

Update 26 augustus 12:49 uur - Italiaanse spelers volgen voorbeeld uit Spanje en staken definitief
De start van de Italiaanse Serie A is definitief een week uitgesteld. Vrijdag was de laatste mogelijkheid om tot een akkoord te komen tussen de AIC en de FIGC, maar de gesprekken liepen op niets uit. Hierdoor worden alle wedstrijden, waaronder het treffen tussen landskampioen AC Milan en het ambitieuze Lazio, een week doorgeschoven.

Update 1 september 16:57 uur - Stakende Serie A-clubs stellen tijdelijk contract voor
Er gloort licht aan het einde van de tunnel in de Serie A. De spelers in de Italiaanse competitie zetten een week geleden een staking in, maar de clubs hebben een tijdelijk contract voorgesteld om een einde te maken aan de werkweigering. Dat meldt Novum. De profs besloten niet in actie te komen, zolang er nog geen nieuwe cao is. Alle betrokken partijen willen echter voorkomen, dat er na de interlandonderbreking nog steeds niet gevoetbald wordt.

Update 1 september 18:25 uur - Blatter: ‘Italiaanse profvoetballers moeten meer respect tonen’
Joseph Blatter noemt de staking van de spelers in het Italiaanse voetbal ‘een fout’. Volgens de bestuurder van de wereldvoetbalbond FIFA is het ‘een gebrek aan respect tegenover de maatschappij’, meldt persbureau AFP. “De staking is een fout, profvoetballers moeten respect tonen tegenover de maatschappij, de media, de sponsors en de supporters. Italië is een voetballand. Hier is voetbal meer dan alleen maar een spelletje.”

Update 3 september 18:25 uur - Serie A gaat na interlandweek eindelijk van start
Het heeft een tijd geduurd, maar de Serie A gaat volgend week dan eindelijk van start. De spelersvakbond in Italië (AIC) kondigde zaterdag aan dat er eindelijk een akkoord is bereikt. Het contract moet officieel nog ondertekend worden, maar spelers en clubs zijn er eindelijk over uit wat betreft een collectieve arbeidsovereenkomst. "Maandagmorgen of -middag zullen de handtekeningen worden gezet", belooft een bron binnen de AIC.

Het gelijk in deze zaak is aan de zijde van:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat lijken redelijke eisen van de spelers. Echter heb ik me hier totaal niet in verdiept en zullen de clubeigenaren vast ook redelijke standpunten hebben.

24 augustus 2011 om 19:06

Tsja, de eerste eis vind ik niet heel sterk. Je bent een werknemer en je werk is op de vloer die je toegewezen krijgt. Dat is het veld en niemand kan je garanderen dat de rest van de selectie ook op dat veld moet zijn.
Het kan natuurlijk het niveau van de speler negatief beinvloeden om alleen te trainen maar dat is toch een beetje 'zijn probleem' omdat hij door de betreffende club al ongeschikt bevonden is.

Het 2de vind ik echter wel belangrijk, contract is contract en op het moment dat clubs ergens onder uit kunnen kun je er van uit gaan dat ze dat gaan proberen. Daar moet volgens mij hard tegen op getreden worden.

26 augustus 2011 om 13:28

Weet je miscchien ook of deze wedstrijden zullen worden verplaatst naar volgende week?
Of aangezien het dan interlands wedstrijden zijn het pas over twee weken is?

Ja dat vind ik zelf ook raar dat het niet verplicht is om gewoon het contract ook in het laatste jaar te respecteren. Want als een speler weg wil het laatste jaar zal er alsnog goed voor hem betaald moeten worden. En het alleen trainen is ook iets wat ik niet vind kunnen alleen in uitzonderlijke gevallen natuurlijk, maar dan is het vaak al zover dat degene totaal niet meer welkom is op de club

Als het inderdaad om de in het artikel genoemde twee zaken gaat, geef ik de spelers overschot van gelijk.

dat zag je ook toen bij goran pandev wou niet meer verlengen bij lazio,moest aleen op tribune zitten en trainen

Dit is toch redelijk dat ze dit vragen? vind het niet hoge eisen dat er moet worden gestaakt.
dat word weer een weekendje zonder Serie A en Primera Division..
Jammer dat wij eronder moeten leiden

Ik hoop dat het gewoon doorgaat. Ik heb heel de zomer al geen Juventus gekeken (officiele wedstrijden) en ik mis het best erg

Was er maar een andere manier dan staken.

Wel een beetje grappig hoe Damiano Tomassi, die eens door een blessure bij Roma zijn salaris tot een minimum liet bijschroeven, nu strijdt om betere arbeidsvoorwaarden. Wat natuurlijk volkomen logisch is Wel jammer zeg dat het niet doorgaat.. Ik keek al uit naar de eerste wedstrijden van het seizoen..

Staking Italië, staking Spanje ze nemen het van elkaar over he. Zouden bv. de FA of de Kbvb of Knvb zoiets ook toelaten ?

25 augustus 2011 om 18:10

punt is dat die spelers het volste recht hebben om te staken, ze hebben een contract bij een club waar ze afgesproken hebben dat ze maandelijks een bedrag ontvangen (wat normaal is) als je dat maanden achter elkaar niet krijgt kan ik inkomen (vooral omdat het bij veel spelers & clubs voorkomt) dat je gaat staken.

25 augustus 2011 om 18:46

Alleen is het in Italie al een hele tijd aan de gang. Er is al iets van 3 keer gedreigd met staken vorig seizoen.

Jammer dat er weer een topcompetitie wordt stilgelegd eerst Spanje en nu Italie. Ik snap de punten wel van de spelers maar daar leg je de competitie toch niet voor stil. Doe dat dan in de zomer of winter stop.

26 augustus 2011 om 05:57

dan heeft het tog geen nut! er zijn dan geen officele wedstrijden dus ze doen er niemand kwaad mee. dan zou het nog langer gaan duren voordat er een overeenkomst wordt getekend.

26 augustus 2011 om 13:18

Staken in de winterstop of zomerstop, hoe wil je dat dan doen ?
Tja, wel jammer natuurlijk dat 't n week wordt opgeschoven. Misschien een domme vraag: ik neem aan dat alleen de wedstrijd van de eerste speeldag wordt verplaatst en niet dat alle wedstrijden n week worden opgeschoven toch?

de voetballerij dondert in elkaar. spelers staken terwijl ze al bakken met geld krijgen voor het simpelweg beoefenen van hun hobby, rijke arabieren kopen clubs op en halen spelers binnen alsof het niets is, clubs die wat minder te betekenen hebben dan de traditionele topclubs worden zonder enig bewijs geschorst uit de champions league. er zit geen lol meer in. het gaat allemaal om wie de grootste, rijkste en bekendste is.

1 september 2011 om 17:33

Voetballers zijn gewoon verwende kinderen. Zoveel verdienen en dan OOK nog het lef hebben om eisen te stellen.

1 september 2011 om 17:45

Met de hobby's van de voetballers verdienen de bestuurders van de clubs ook zat geld en aanzien; redelijk als voetballers hier ook hun deel van krijgen. Als de rijkere voetballers niet staken, zal de Italiaanse bond niet luisteren. Hoe zou jij het vinden om in de Serie C te spelen voor vijfhonderd euro per maand en alleen te trainen op een koude bergvlakte terwijl je collega's binnen zitten te fitnessen en o wee als je naar binnen gaat en oogcontact met de trainer maakt. Voetbal is nog steeds een heel leuk spelletje (italiaans voetbal op zich niet , maar dat is mijn mening), maar het betekent gewoon wat minder nu de persoonlijkheden en de goeie spelers bij een club voor het grootste gedeelte (vooral bij kleinere clubs) steeds van club wisselen en blijkt uit de roddelpers dat voetballers net verwende kinderen zijn die maar in auto-ongelukken komen omdat die boetes niks betekenen, overspel plegen met vrouwen van andere spelers of hun eigen broer en het een hel vinden om in Manchester te zitten zonder je familie en daarom terug wil naar je thuisland terwijl de oplossing was dat je familie naar jou toegaat (meest overduidelijke oplossing ooit - hoe idioot kan je zijn). Als het gaat om de onrechtvaardige behandeling van de kleinere clubs, ben ik het met je eens.

1 september 2011 om 19:05

De voetbal wereld denderd niet in elkaar, ze zijn eindelijk wakker.

Als jij een tientje krijgt terwijl je baas door jou een duizendje verdiend en jij krijgt je tientje niet op tijd en als je ff slecht presteert wordt je als oud vuil behandeld dan mag je staken.
Rijke Arabieren zijn wellicht de redding voor het voetbal geweest in de crisis periode en zullen dat blijven, vergeet niet dat het om geld gaat.
Er is nog nooit een club zonder bewijs uit de Champions league geschorst.

Dat jij er geen lol meer in ziet is jouw probleem, ik heb jarenlang geen lol erin gehad door de corruptie, scheidsrechters die met opdrachten een veld opstappen, corrupte mensen die clubbestuurder of bondsbestuurder zijn en een maatschappij van blinden, doven en zwijgers.

Ik ben juist blij dat de spelers zich niet meer als slaven laten behandelen, ik hoop dat de stakingen werkelijk plaatsvinden en zich zullen uitbreiden naar landen als Griekenland en Turkije, bonden die corruptie niet willen aanpakken, moeten zelf aangepakt worden.

Nu nog de corrupte Fifa en Uefa bestuursleden aanpakken die alles tegenhouden om hun corruptie door te kunnen laten gaan en we krijgen weer eerlijk voetbal.

1 september 2011 om 20:37

aangezien ik je ken van alle achterlijke comments die je op de turkse artikelen zet, ga ik niet eens met je in discussie, want daaruit blijkt dat je objectieve kijk op dingen vertroebeld door het feit dat je gewoon niet spoort

Een vraag inzake de Serie B:

Het tweede profniveau van Italie gaat officieel aankomend weekend van start, gevolgd door een midweek programma op dinsdag 30 augustus.

3e speelronde zal op zondag 4 september gespeeld worden?

Iemand enig idee of er ook in de Serie B stakingen zullen zijn?

gr!

1 september 2011 om 18:11

Er word in de Serie B niet gestaakt.
Ze hebben daar al de eerste speelronde achter de rug, die afgelopen weekend begon.
Dus er is niet gestaakt in de Serie B en er zal ook nooit gestaakt worden.

1 september 2011 om 19:41

Ja en Sampdoria heb 2 punten uit 2 wedstrijden

Ze moeten niet zo doorgaan anders zitten ze volgend seizoen weer in Serie B.

Ik hoop dat de Serie A snel begint, kan niet wachten om Roma te zien voetballen! Als ze nog langer staken krijgen ze te maken met een drukker schema dus dat heeft ook zijn nadelen.

1 september 2011 om 18:28

Precies. Zeker met het aankomende Europees Kampioenschap erbij opgeteld wordt het dan een onmogelijk druk schema!

Wel jammer dat deze week interlandvoetbal is, anders was het al dit weekend begonnen

En dat zegt Blatter?
Ironisch genoeg.

Voor werk wordt jij meestal betaald.

Zeg jij, Blatter. Met je grot wijd open voor elke tong die erin wordt gestoken.

Ja, als ze daar niet spelen krijg jij ook geen geld toegeschreven, daar baal je van. O, nee je hebt al genoeg gekregen van het Wkbid, rusland en Qatar. Beste vriendjes met elke Journalist en alleenheerser over het voetbal, echte dictatuur. Geen 5 jarenplan maar een 5 termijnenplan, idioot.

Deze man moet zo snel mogelijk verdwijnen uit de voetbalwereld, hij maakt het kapot.

Dat eerste vind ik onzin. Niet meer willen trainen als ze niet in de plannen van de trainer passen. Ik vind dat een speler juist wel moet trainen als hij er niet bijhoort. Of de speler moet maar zeggen ik train niet en jullie maken mijn salaris niet over. Maar een speler behoort gewoon te doen wat de trainer zegt. En als et em niet aanstaat dan kun je altijd nog kijken naar een transfer.

3 september 2011 om 19:41

Je zit ernaast. Het gaat om *apart* trainen, zoals bij Marchetti, de beste doelman van Cagliari gebeurd is. Meningsverschil met de clubleiding en er werd prompt besloten dat Frederico maar lekker in zijn eentje mocht gaan trainen zonder dat hij uitzicht had op een selectieplaats.

Het is dus niet zo dat ze mogen weigeren te trainen, slechts indien er geen uitzicht is en je wordt behandeld als Marchetti (vul anders bekender voorbeeld in: Bogarde) dan hoeft dat niet. Logisch lijkt me. Zeker als dat uitgesproken is in de zin van: 'jij speelt niet meer'.

blatter nog een paar jaar helaas, de man die word gevoed door de slechte der aarde...........heel snel weg met dezze man

Alsof Blatter iets doet zonder er voor betaald te worden. Hij noemt heel bewust niet dat de spelers ook respect voor de clubs moeten hebben, want die maken het er natuurlijk naar dat de spelers staken. Het hele bolwerk voetbal is geen spelletje meer en is onder o.a. Blatter gierend uit de bocht gevlogen met al die belachelijke salarissen. De regels hadden door Blatter en co allang bijgesteld moeten worden, zodat de clubs nu niet in de moeilijkheden zouden komen en uitwegen gaan zoeken. Blatter is niet capabel gebleken om sturing te geven aan een uitdehandgelopen wildgroei aan slarissen en transferbedragen. Hij moet zijn mond hierover houden.

1 september 2011 om 19:22

Inderdaad, het is zijn eigen schuld. De regels hadden allang moeten worden aangepast, nu zitten de spelers op de blaren waardoor het ten koste gaat van de competitie.

Hoop dat het snel weer over is net zoals in Spanje en dat de Serie A weer kan gaan beginnen want het wordt een mooi seizoen. De clubs groeien er steeds dichter naar elkaar toe, kwa niveau

Zwijgen is goud Sepp...

Als je toch niks betekend en niet met oplossingen komt of nieuwe regels kan je beter niks zeggen. Dan weer hetzelfde leuke verhaaltje over respect beginnen voor iemand die zo ongeloofwaardig is als hem verbaasd het me dat hij het toch steeds weer doet.

Sepp heeft natuurlijk gelijk alleen klinkt het een beetje vreemd uit de mond van iemand die een wk aan qatar 'verkoopt'.

En ''de corrupte opa'' moet zijn mening weer is geven. Wie zit er op zijn mening eigenlijk te wachten

Daddy Corrupt still the boss

Blatter die over respect praat: blijft ongeloofwaardig

Blatter zelf heeft in 2006 geen respect getoond aan Italiaanse profvoetballers door de wereldbeker niet uit te reiken als hoofd van de Fifa, maar het over te laten aan Lennart Johansson de toenmalige voorzitter van de Uefa. Om wat voor vage reden dan ook, want hij was gewoon aanwezig in het stadion.

Blatter neemt niet eens de moeite om de Serie A te erkennen in hun gecreërde oplossing de competitievervalsing van de open transferwindow aan het begin van het seizoen tegen te gaan.

Voor de fans die er na uitkijken hoop ik dat het nu snel opgelost is.

Eindelijk, gaat de Serie A over een weekje ook beginnen. Kan niet wachten. Vind het overigens wel erg grappig dat notabene Blatter gaat praten over respect gaat beginnen, het wordt tijd dat die ouwe gek met pensioen gaat..

Ook vind ik dat de spelers wel een punt hebben met de dingen die ze noemen..

Goed nieuws. Ik snap die stakingen wel, maar voor de voetballiefhebber is het natuurlijk jammer. Ben blij dat vanaf komend weekend eindelijk weer alles aan de gang is .

Héhé weer een soap minder ook al snap wel waarom iedereen zich zo druk maakt. Ik hoop dat ze een les hebben geleerd, en dit in de toekomst veel eerder bespreken in plaats van het begin van het seizoen, scheelt een hoop gestress en gezeik.

Wel een enorm voordeel voor de Italiaanse ploegen dat, zelfs bij absurd late transfers, ze optimaal voorbereid zijn op het nieuwe seizoen. Elke voetballer heeft nu hoe dan ook een deel van de voorbereiding meegedaan. Aan de andere kant.. alle Italiaanse clubs hebben dat.

Eindelijk inderdaad! Voordeel is wel dat de teams het rond de transferperiode het rustig hebben gehad. Kan niet wachten tot de eerste wedstrijd van Roma! Eerst Cagliari daarna al Inter!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren