Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Premier League lacht voorstel van Engelse voetbalbond weg

Laatste update:

In een referendum dat twee jaar geleden werd gehouden koos een nipte meerderheid van de Britse bevolking ervoor om de Europese Unie te verlaten en sindsdien wordt er druk onderhandeld over de voorwaarden van de uittreding van het Verenigd Koninkrijk. Die gesprekken gaan niet zonder slag of stoot en hebben een grote invloed op alle geledingen van de samenleving, waaronder het voetbal in de Premier League.

The Times brengt dinsdag het nieuws dat de Engelse voetbalbond (FA) en de clubs in de rijkste competitie van Europa al geruime tijd overleg voeren over hoe er het best omgegaan kan worden met deze veranderende situatie. Door de uittreding uit de EU is vrij verkeer van arbeid niet meer aan de orde, waardoor clubs spelers uit andere lidstaten niet zomaar meer mogen vastleggen. De FA heeft volgens de kwaliteitskrant echter een compromis in gedachten, waar beide partijen van zouden moeten profiteren.

De bond gaat de clubs donderdag een voorstel doen om het maximaal aantal toegestane buitenlanders in een selectie terug te brengen van de huidige zeventien naar twaalf. Het plan van de FA is bedoeld om de opleiding en doorstroming van spelers van eigen bodem te stimuleren. Daartegenover staat dat de bond positief gaat oordelen over werkvergunningen voor alle buitenlanders die een contract krijgen bij een Premier League-club. Op dit moment is het nog zo dat spelers van buiten de EU onder meer deel moeten hebben genomen aan een bepaald percentage interlands die de nationale ploeg van het land waar de speler vandaan komt in de afgelopen jaren heeft afgewerkt.

Een aantal clubs zou door deze maatregel in eerste instantie in de problemen komen, aangezien de selecties van Manchester City en Tottenham Hotspur op dit moment bijvoorbeeld zeventien buitenlanders herbergen. Chelsea en Liverpool (zestien), Arsenal (vijftien) en Manchester United (veertien) zitten ook allemaal boven de nieuwe voorgestelde grens. Als de clubs besluiten om niet met het voorstel akkoord te gaan, is de FA overigens van plan om de voorwaarden die nu nog voor niet-EU-spelers worden gesteld ook te gaan hanteren bij het aantrekken van voetballers uit de lidstaten van de Europese Unie.

Update 21 november 22.20 uur - Premier League lacht voorstel van Engelse voetbalbond weg
De Engelse voetbalbond wil het maximum, aantal buitenlanders in een selectie van een Premier League-club beperken tot twaalf spelers. De competitieorganisatie van de Premier League ziet daar echter niets in: “We moeten Brexit niet gebruiken om onze selecties te verzwakken”, klinkt het. De Premier League spreekt ook tegen dat een aanscherping van de buitenlanderslimiet een ‘positieve invloed’ zal hebben op de nationale ploeg van Engeland. Daar is volgens de competitieorganisatie ‘geen enkel bewijs’ voor te vinden.

Zou jij het een goede zaak vinden als Engelse clubs minder buitenlanders in de selectie mogen hebben?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima besluit. Er zijn namelijk best wel wat Britse spelers die geen kans krijgen op dit moment doordat een club liever een buitenlander heeft.
Dan heb ik het niet over de top 6 maar daaronder. Denk aan West Ham, Newcastle, Southampton, Everton
Daar wordt vaak een naam gekocht ipv ff in homegrown spelers te investeren.
Buitenlanders, vind ik, in welke competitie dan ook moeten gewoon een onmiddellijke meerwaarde hebben.
Wordt wel erg interessant of die regel ook op de jeugdopleidingen van toepassing is.
Toppers zullen altijd wel naar de grootste competitie en clubs gaan. Maar wat daar onder zit, dat wordt interessant

22 november 2018 om 10:14

Er is nog geen besluit.... Er is hoegenaamd niets zeker in het UK met de komende brexit en dus ook geen veranderde regels qua buitenlanders in de PL, waar hoogstwaarschijnlijk ook weinig zal aan veranderen!
Het enige dat zal veranderen is het feit dat de buitenlandse spelers worden uitbetaald in £ en net die pond zal devalueren door de brexit en dus zullen de buitenlandse spelers in verhouding tot de € , minder gaan verdienen..... Daar zullen de PL clubs zich moeten voor behoeden !

Het lijkt mij goed dat de Engelse competitie weer “Engels” wordt. Vroeger ging ik er graag kijken maar tegenwoordig zitten er alleen nog maar toeristen op de tribunes bij de grote clubs. Dan blijven clubs als crystal Palace toch mooier wat dat betreft.

Ook voor de nationale ploeg zou dit beter zijn. Er lopen best wat getalenteerde spelers rond alleen missen die het gogme. Kijk naar de nationale ploeg op het WK. Snelheid en kracht waren aanwezig maar het ontbrak de ploeg aan iedere vorm van creativiteit. Dat ene steekballetje ontbrak. In de competities onder de premier league lopen ook aardig wat jongens die technisch onderlegd zijn. Misschien breken die nu eerder door en vullen zij de gaten op die de buitenlanders achterlaten. Meer Engelse jongens op een hoger niveau. Ben benieuwd wat eruit voortvloeit.

Is die Brexit toch nog ergens goed voor. Hebben wij in Nederland weer meer kans om onze toppers in eigen land te houden. Aangezien wij niet op konden tegen het geld uit de PL.

13 november 2018 om 12:06

Het ligt ook aan het talent dat deze jongens bezitten. Ik vermoed dat de Britten dan meer op zoek gaan naar de specialisten in de Nederlandse competitie. Nu kunnen ze alles leegtrekken wat ze willen. Er zit nauwelijks een financieel risico aan vast. Maar als ze straks met een buitenlander zitten die niet goed rendeert zullen ze de volgende keer wel beter zoeken en nadenken voordat ze lukraak contracteren. Maar de absolute top in Nederland (lozano, de Ligt, de Jong, en noem ze maar op) ga je hoe dan ook verliezen aan de grotere competities. Maak je maar geen illusies. Daar ontkom je niet aan. Maar wellicht blijven de jeugdspelers nu wel langer in Nederland hangen.

13 november 2018 om 19:20

Klopt, maar jongens als Fosu Mensah, Chong, Redan, Van Aanholt, Pieters, BMI en Malen niet meer, althans niet op zo'n vroege leeftijd al. Dat de absolute sterren van onze competitie op den duur verder groeien naar de grotere competities is niks mis mee. Maar als spelers van het zojuist genoemd kaliber iets langer of iets vaker in de ED blijven wordt deze er wel degelijk sterker op!

13 november 2018 om 19:55

Dan worden er juist nog meer spelers op jonge leeftijd gehaald. Fosu Mensah, Redan, Chong, van Aanholt tellen namelijk niet als buitenlander voor deze regels. Malen is net iets te snel weggegaan. Pieters en BMI zouden ze dan wss niet halen.

21 november 2018 om 22:55

Die tellen juist wel als buitenlander. Binnen de EU mogen die vanaf zestien jaar gehaald worden. Buiten de EU mag dat pas vanaf 18.

21 november 2018 om 23:48

Als je voor je 21e minimaal 3 jaar in Engeland hebt gezeten dan tel je als Homegrown. Dus dan tel je niet meer als buitenlander.

Ik kan me niet voorstellen dat de Premier League het daar mee eens zal zijn.. De FA wilde ook allerlei gelden eerlijker verdelen en een stokje steken voor wedstrijden op vrijdag avond. De FA kan hoog of laag springen, maar ze zijn toch echt afhankelijk van wat de Premier League als organisatie wil..

13 november 2018 om 12:09

De Premier League heeft na de Brexit niet zoveel meer te willen. Voor spelers uit de EU zal het meer zo simpel als nu zijn om daar te gaan spelen. Dat zal dan ook voor jeugdspelers gaan gelden, tenzij er een akkoord komt over vrij verkeer van personen.

13 november 2018 om 12:24

De Premier League is nog steeds de machtigste organisatie binnen het Engelse voetbal, om de doodeenvoudige reden dat de hele wereld af blijft stemmen op de wedstrijden en het geld dus blijft komen. De Premier League is de absolute grootverdiener en heeft de FA dus volledig in de zak, zij zijn nog steeds afhankelijk van de PL

13 november 2018 om 13:55

Yoericfc

Precies ja, dat is dus ook wat ik de hele tijd denk! Hoezo zouden de PL en de clubs daarbinnen zichzelf zomaar en gewillig laten beperken in hun vrije keuzes en zomaar even instemmen met het feit dat ze dus niet meer die spelers kunnen halen die ze willen, zoals ze in weze nu ruim 20 jaar hebben kunnen doen? Puur omdat de FA nu denkt iets te kunnen doen voor het Engelse voetbal? Sorry maar jij beschrijft het perfect, de FA kan alles willen maar uiteindeljik hebben die clubs begin jaren negentig juist zelf alle macht gegrepen en de PL geintroducerd omdat ze het zat waren aan de leiband van die archaïsche FA te moeten blijven lopen. En dan zouden ze nu, na zoiets ingrijpends als de Brexit, alsnog eventjes terug onder de hoede van de FA willen? Dat zie ik niet gebeuren.

Het enige gevaar dat ik voor de PL clubs zie, in termen van beperkingen die zij zullen gaan voelen als direct gevolg van de Brexit, is dat zij afhankelijk zullen gaan worden van de nieuwe immigratiewetten die in het VK van kracht zullen worden als de Brexit doorgaat en er geen deal is met de EU. We weten allemaal dat de Brexit niets te maken had met economische overwegingen of die onzin over 'soevereiniteit terug'en 'weer eigen baas worden' en zo
maar puur te maken had met immigratie. Mogelijk wordt het dan zo dat voetballers het slachtoffer gaan worden van het nieuwe beleid dat buitenlanders gaat verbieden zich te vestigen in het VK zonder vergunning, of zonder vergunning of visum arbeid te verrichten in het VK. Die maatregelen, uiteraard bedoeld om de Polen, Roemenen en Bulgaren het VK uit te krijgen, zouden wellicht voor de voetbalclubs belemmerend kunnen werken. Al sluit ik me wel gedeeltelijk aan bij wat Freshzone hieronder zegt. We weten echt te weinig van hoe de wereld eruit gaat zien ná de Brexit. Het blijft allemaal gissen.

13 november 2018 om 14:19

Jij denkt serieus dat de FA bepaalt wat er over buitenlandse werknemers in de Brexitdeal komt te staan? Zoveel macht heeft de PL niet.

13 november 2018 om 16:45

Nope, dat zeg ik niet.

Ik zeg dat de FA niet moet denken dat die de PL kunnen opleggen om het aantal buitenlanders in hun selecties te beperken. De PL is niet ontstaan uit onvrede met het beleid van de FA om dan nu 25 jaar na dato alsnog zich te laten leiden door dit soort dingen van de Fa.

Dat staat echter los van wat de Britse regering kan en zal gaan doen met betrekking tot de immigratiewetten en de maatregelen om mensen uit bepaalde landen te gaan weren uit hun Unie. Die maatregelen kunnen en zullen effecten hebben op wat clubs nog kunnen doen omdat er ongetwijfeld weer net als vroeger in de goede oude tijd werkvergunningen gaan komenvoor nagenoeg alle buitenlanders. Dergelijke maatregelen waren verboden onder het Europese Verdrag waar het VK dus niet meer onder al vallen. Overigens waren juist ook de beperkingen die individuele voetbalbonden per land vroeger zelf mochten opstellen (zo was het in Nederland tot aan 1995 ook gewoon nog zo dat elke club maar twee buitenlanders in de selectie mocht hebben, plus een stuk of wat 'voetbalnederlanders' dat waren buitenlandse spelers die hier vijf jaar of langer speelden. Dergelijke beperkingen waren echter, vanaf 1995, als ongeoorloofde beperking van het vrije verkeer verboden! Maar in het VK mag dat dus weer, vanaf eind maart.

Dat zou wellicht op den duur goed zijn voor het Engels voetbal, maar ik vermoed op de korte termijn een behoorlijk kwaliteitsverlies. Engelse voetballers zijn toch nog steeds niet erg verfijnd en voor het meer technische spel worden merendeels buitenlandse spelers aangetrokken. Hiermee zou het technische niveau van de Engelse competitie dan ook weer een stapje terug doen en meer neigen naar kick and rush. Anderzijds krijgen Engelse spelers wel meer kansen om zich te ontwikkelen en wie weet zit dit traditionele spel al wel minder in hun genen. Hoe het publiek en de commercie reageert op een ogenschijnlijke 'verarming' van de competitie is natuurlijk koffiedik kijken...

13 november 2018 om 12:11

Zelfs momenteel in de league one, onder de championship word tegenwoordig prima voetbal gespeeld. Kick and rush komt nauwelijks nog voor op de Britse eilanden. Daarvoor moet je echt afdalen naar de amateurregionen. Ik heb in Het verenigd koninkrijk veel clubs bezocht maar zelden nog Kick en rush kunnen ontdekken. De meeste clubs hanteren het direct voetbal. Natuurlijk scheelt het veel wie er op het middenveld lopen. Dat middenveld loopt soepeler met een fijnbesnaarde kleine Spanjaard dan met een grote grove Engelsman. Maar zelfs die laatste groep past zich sinds de jaren 2000 goed aan, aan het direct voetbal.

13 november 2018 om 12:20

Klopt, ik woon zelf in Schotland en kijk regelmatig voetbal in de lagere divisies hier. Zelfs in League Two (wat niet beter is dan de derde divisie in Nederland) zie je kick and rush niet echt meer. Daarvoor moet je echt naar de kleine amateurclubs die op parkveldjes spelen...

13 november 2018 om 12:22

Tof, waar woon je precies. Ben best vaak in Schotland te vinden. Heb zelfs een seizoenskaart gehad bij Heerts of midlothian en Celtic fc. Als ik een keer in de buurt ben doen we een wedstrijdje samen..

13 november 2018 om 12:27

Ik woon in Dundee.
Hearts & Celtic ben ik ook geweest. Maar lagere divisies / amateurs vind ik heerlijk hier. Waar in de Premiership hier het niveau niet om over naar huis te schrijven is, is het in lagere divisies relatief indrukwekkend hoe hele kleine dorpjes soms massaal achter hun lokale club staan, die daardoor toeschouwersaantallen halen die je niet verwacht. Er zijn hier in de buurt dorpjes met 300 inwoners terwijl de plaatselijke club rustig over de 100 man per wedstrijd trekt, dat is meer dan een derde van de bevolking!

13 november 2018 om 12:59

Nice! Ik denk dat dat wel voetbal in de puurste vorm is, zonder alle commercie en rompslomp daaromheen. Sinds het verbieden van de clans zoeken de schotten op deze manier toch een soort van strijd met de andere dorpen. Het zit nu eenmaal in de genen. Reken maar dat ze een goede dag hebben als ze het buurdorp trakteren op een 3-0 nederlaag. Het is natuurlijk Een land van ongekende schoonheid maar erg veel te doen is er vaak niet in die dorpen. Dan is een voetbaltrip natuurlijk een leuke manier om het weekend in te luiden. Houden contact!

Nu snap ik op zich wel waarom ze het aantal buitenlanders willen verminderen, maar beloven dat de eisen voor werkvergunningen voor niet-EU spelers dan lager worden kan de FA helemaal niet. Die regels zijn vastgelegd door de politiek. Nu zal de FA best hun lobbyisten hebben, maar in het huidige Britse politieke klimaat zullen de prioriteiten van de politiek wel elders liggen. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat een compromis met de EU wordt bereikt waardoor het toch voor EU spelers makkelijker blijft om hier te komen (alleen wellicht niet zo makkelijk als nu).

Ach allemaal gezever dit, zolang er nog helemaal geen deal is tussen de EU en de UK, en een deal die goedgekeurd word in de UK zelf, kan je plannen wat je wilt maar heeft het toch allemaal geen zin want niemand weet nog hoe het allemaal gaat lopen.

Ach ja, minder buitenlanders, maar veel ploegen die niet efficiënt met talent om kan gaan, waardoor dure buitenlanders vaak na hun vertrek opeens wel renderen.

Nu kan je uitkijken naar peperdure Britse spelers die instrintiek minder talent hebben dan wat er nu rondloopt. En ze zijn al peperduur.

Tsja, ik zeg dat wel, maar er komt wel een hele sterke generatie aan. Misschien dwingt dit de FA en voetbalclubs om innovatief te denken waardoor je gedwongen een inhaalslag op gebeid van jeugdbegeleiding.

Als iemand die al jaren FM speelt en al jaren ook in de PL... Deze nieuwe regels die er gaan komen zijn wel beter. Eerst was het onbeperkt aantal buitenlandse spelers inschrijven en spelers onder 21 hoeven niet geregistreerd te worden. Met nieuwe regels Max 17 buitenlandlanders en spelers onder 23 ipv onder 21 zijn automatisch geregistreerd voor alle wedstrijden. Regels voor zuid Amerikaanse talenten zijn al heel streng in de PL. Met de nieuwe Brexit aanpassingen moeten ook buitenlandse spelers die al spelen bij Premier League clubs nieuwe werkvergunning krijgen bij elke nieuwe contract verlenging. Maximaal 12 buitenlandlanders gaat PL nooit accepteren idd. Maar je zou ooit 13-14 als compromis kunnen sluiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren