Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Pardew niet in beroep tegen aanklacht na kopstoot

Laatste update:

Alan Pardew gaat diep door het stof. De manager van Newcastle United deelde zaterdagmiddag in het duel met Hull City (4-1 winst) een kopstoot uit aan tegenstander David Meyler. Scheidsrechter Kevin Friend en vierde official Howard Webb moesten het brandje aan de zijlijn blussen en Pardew werd uiteindelijk naar de tribune gestuurd.

/

De 52-jarige Engelsman betuigde na afloop direct spijt: “Het gebeurde in het heetst van de strijd”, vertelde Pardew aan staatsomroep BBC. “Ik heb er ongelooflijk veel spijt van en zal mij vanaf nu koest houden op de bank. Natuurlijk bedoelde ik het niet agressief, ik boog mijn hoofd naar voren en dat was het. Het is jammer, want het haalt de glans van een verder geweldige prestatie. Ik bied uiteraard mijn excuses aan, ik vertegenwoordig een grote club.”

Pardew zegt voorts een schorsing te verwachten. Het is namelijk niet de eerste keer dat hij zijn boekje te buiten gaat. Tijdens de wedstrijd tegen Manchester City (2-0 verlies), twee maanden geleden, noemde hij collega-manager Manuel Pellegrini a fucking old cunt.

Update 1 maart 23.51 uur - Newcastle United beboet Pardew met 120.000 euro na kopstoot
Newcastle United heeft geen halve maatregelen getroffen, nadat trainer Alan Pardew zaterdagmiddag een kopstoot uitdeelde aan tegenstander David Meyler van Hull City. Ontslagen is de coach niet, maar hij heeft wel een megaboete van 100.000 pond gekregen: omgerekend zo'n 120.000 euro. "Helaas zullen de koppen in de kranten morgen gaan over de actie van onze trainer", stelt Newcastle in een verklaring.

"Na afloop heeft Alan direct zijn excuses aangeboden aan de speler, aan Hull City en zijn supporters en aan de supporters van Newcastle United. We hebben vanavond een gesprek gehad met Alan, die zijn welgemeende excuses heeft aangeboden aan de club. Hij heeft bijzonder veel spijt van zijn actie. Alan heeft een formele waarschuwing van de club aanvaard en daar bovenop een boete van 100.000 pond. De club zet er nu een streep onder, we doen er verder geen mededelingen over."

Update 3 maart 17.08 uur - FA stelt onderzoek in naar kopstoot van trainer Pardew
Alan Pardew kan een straf verwachten van de Engelse bond (FA), nadat hij zaterdag een kopstoot uitdeelde aan tegenstander David Meyler van Hull City. De bond maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat Pardew een onderzoek aan zijn broek krijgt en dat het geen standaardgeval is, vanwege de agressieve aard van het incident. Pardew heeft tot donderdagmiddag de tijd om met zijn versie van het verhaal te komen. Zijn club Newcastle United beboette hem al met 120.000 euro.

Update 6 maart 19.40 uur - Pardew niet in beroep tegen aanklacht na kopstoot
Alan Pardew zal een straf van de Engelse voetbalbond accepteren. De FA had de manager van Newcastle United aangeklaagd, nadat deze een kopstoot had uitgedeeld aan David Meyler van Hull City. Pardew had tot donderdag 19.00 uur Nederlandse tijd om te reageren, maar gaat niet in beroep tegen de aanklacht. Wel wil de coach in gesprek gaan met de FA: het is niet bekend wanneer dit gesprek zal gaan plaatsvinden. Ook is nog onbekend wat voor straf de FA in gedachten heeft.

'Alan Pardew moet geschorst worden'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die speler slaat/duwt hem ook fors weg, dat verzacht de actie nog iets. Is natuurlijk niet de bedoeling om zoiets te doen.

2 maart 2014 om 00:14

Pardew probeert een snelle ingooi te hinderen daarom duwt Meyler hem opzij.
En wat hij daarna deed was ronduit belachelijk, hoe kan een coach zich zo laten gaan.

2 maart 2014 om 00:53

Nou ik zou ook wel boos worden als een speler die 20 jaar jonger is mij zo respectloos wegduwt. Geel voor die speler en 1 wedstrijd voor Pardew zou ik zeggen. Maarja...

Die man spoort echt niet. Eerst Pellegrini uitmaken voor old c*nt en nu dit. Hopelijk word ie voor een half jaar geschorst.

1 maart 2014 om 19:41

Dat meen je toch niet serieus he? Dit valt reuze mee. 2 wedstrijdjes op de tribune is genoeg.

Hij buffelt hem inderdaad wel keihard voor zijn kop.....

Deze man moet per direct ontslagen worden en zou nooit meer manager van een club mogen zijn wat een gestoorde gek is dit zeg.

1 maart 2014 om 19:01

Hij bedoelde het niet agressief, het was een soort reflex en volgens mij schrok hij ervan dat zijn hoofd zover naar voren ging.

1 maart 2014 om 19:11

Is niet de eerste keer he. Deze man is bijna nooit zijn emoties te baas

1 maart 2014 om 21:15

Haha overdrijven is ook een vak Artist.

Dom van Pardew, ik gok op 4 wedstrijden. De FA is erg streng.
Meyers kan ook wat verwachten.

1 maart 2014 om 19:33

Het zou een grote fout zijn om hem nu te ontslaan. Het team begint weer wedstrijden te winnen na een reeks van 5 verliezen. Dan ga je de balans in het team en de staf niet verstoren met een ontslag. Daarnaast hebben we geen technisch directeur en algemeen directeur omdat die eerder dit jaar al ontslagen waren. Dat betekent dat de voorzitter Mike Ashley een trainer moet aanstellen, dat terwijl hij geen verstand van voetbal heeft.

Dat siert hem dan wel weer. Zal wel meegenomen worden in de schorsing dus of hij het meent of niet is niet relevant.

Dit is een onvergeeflijke fout van een volslagen idioot.
Het zou Newcastle sieren als ze hem op staande voet ontslaan.

1 maart 2014 om 19:16

Weet je wat dat Newcastle zou kosten? Die man heeft nog een contract voor meerdere jaren, en verdient niet weinig.

1 maart 2014 om 19:24

Er zit vermoedelijk een beperkte afkoopsom van één jaarloon in het contract van Pardew. Dus dat valt nog wel mee. Ik denk dat dit wel klopt want Mike Ashley gaat niet zo'n groot risico lopen met een langlopend contract. Maar dan nog gaat Mike Ashley hem niet ontslaan omdat hij één jaarloon al te zal veel vinden omm uit te betalen.

Ik snap niets van die actie van Pardew, je staat met 3-1 voor je hebt de wedstrijd totaal in handen. Er is dus geen druk waarom ga je dan niet lekker in de dug-out zitten. Maar nee meneer moet zo nodig ruzie gaan zoeken met de spelers van de tegenstander. Hij denkt niet effe aan het feit dat zijn acties het team en de club kunnen benadelen.

Pardew hoort dit niet te doen, maar wat die speler ervoor doet hoort ook niet, meten met 2 maten dit.

2 maart 2014 om 06:37

Een trainer heeft een voorbeeldfunktie, dus meten met twee maten lijkt me op zijn plaats.

3 maart 2014 om 17:27

Een voetballer is toch ook een rolmodel, dus die hoort zich ook gewoon te gedragen.

Mike Ashley gaat Pardew niet ontslaan, hij onstlaat alleen mensen die zijn geld verkwisten (bijv. Kinnear)
Alleen als de club een hele grote boete krijgt van de FA denkt Mike Ashley eraan om Pardew te ontslaan.

Als Zozulya het doet bij Vertonghen, is Vertonghen een matennaaier. Als Pardew hetzelfde doet, is het een volslagen idioot. Laat niet weg dat dit niet thuis hoort op een voetbalveld, en dat hij gewoon 5 matchen schorsing moet krijgen.

Ik vind die Pardew wel een coole gast. Hij denkt gewoon van: Duw je mij nou gewoon weg? Natuurlijk geen goede actie van hem, maar kan er wel van genieten.

Kan je niet tolereren als club eigenaars vind ik.

Dan maar een Franse coach halen voor les Bleus II

Die Pardew is sowieso een heethoofd, hebben we bij motd wel eerder gezien.
Alhoewel ik zijn ergernis hier wel een beetje kan begrijpen die speler duwt hem zo weg terwijl Pardew hem helemaal niet voor de voeten probeert te lopen.

Top trainer hoor. Goed besluit van Newcastle om hem niet te ontslaan. Dit kan iedereen overkomen en Pardew is ook maar een mens die fouten maakt. Life goes on. Er gebeuren ergere dingen op voetbal velden die geen aandacht krijgen.

2 maart 2014 om 00:09

@ blink182

Dat iedereen dit kan overkomen is natuurlijk grote onzin. Alsof hij er zelf niets aan kan doen. Zoiets overkomt je namelijk niet, zoiets doe je namelijk zelf. Normale mensen doen zoiets niet. Pardew is een heethoofd die al eens vaker negatief in het nieuws is geweest. Als een manager zich al niet kan gedragen, wat moet je dan verwachten van zijn spelers?

2 maart 2014 om 00:14

Aldus Malloot.....

Ik herhaal: Zulke dingen gebeuren gewoon en het kan iedereen overkomen. Zeker omdat het een soort actie-reactie is. Hij wordt eerst geduwd en dan door adrenaline reageert hij met een soort van 'kopstoot', klaar is kees. Mensen moeten niet komen doen alsof ze nooit iets slecht hebben gedaan en weet ik veel allemaal. Moraalridder spelen.

Wat hij heeft gedaan is niet goed klaar. Niets meer niets minder.
Maar zeggen dat hij professionele hulp nodig heeft en al die bullshit gaat echt te ver. Wijzen met de vingers kunnen we allemaal wel goed. Goedkoop scoren.

2 maart 2014 om 09:51

@blink182
Ik weet niet of jij Newcastle een beetje volgt maar ik in ieder geval wel. Pardew blinkt niet altijd uit in slimme uitspraken en dit soort fratsen heeft hij ook een handje van, we hebben het dus niet over een incident. Deze volwassen man laat zich door een duw meteen als een idioot provoceren en ik denk dat in dit geval de straf van de club veel interessanter is dan wat de FA doet.

Daar komt die mafketel dan nog genadig mee weg. Het is al niet de eerste keer dat hij zich misdraagt. Misschien moet die heethoofd eens hulp gaan zoeken.

Dat is nou nog eens een boete. Je kunt het denk ik vergelijken met een 2000 euro boete voor ons normale mensen. Juiste straf voor een hele domme actie.

2 maart 2014 om 05:00

Valt totaal niet te vergelijken Pardew kan het binnen binnen no time betalen, terwijl sommige van ons (normale burgers) al beginnen te schrikken met een incasso van 100 euro. Reactie slaat nergens op maar zo moet je het maar zien, hij zal het wel zonder enige moeite gaan betalen.

Schandalig voor iemand met zijn functie. Spelers maken zulke fouten en die kunnen weg komen met een straf of boete. Maar een manager, die goed gedrag van zijn spelers verwacht, mag nooit over de schreef gaan. Pardew krijgt weliswaar ook een geldstraf, maar verliest tegelijkertijd zijn gezag.

2 maart 2014 om 08:58

Managers zijn ook maar mensen, en sommigen doen hier alsof Pardew hem een genadeloze kopstoot heeft gegeven, hij aait de speler zijn hoofd met dat van hem, nadat de speler hem overigens een duw gaf. Het valt niet goed te praten maar het is menselijk, de boete is gegeven en klaar ermee wat mij betreft.

2 maart 2014 om 15:39

Ja heb me echt ongelooflijk vergist. Las overal op internet dat het een ernstige zaak was, leek bijna een moordaanslag. Bij nader inzien valt het reuze mee. Media heeft me weer eens beetgenomen. Neemt echter niet weg dat Pardew zich in moet kunnen houden.

2 maart 2014 om 15:49

Haha ja de media blaast alles graag op uiteraard soms is het ook lastig om te weten hoe het nu juist zit, maar op de beelden is te zien dat het echt niets ernstig is, gewoon emoties die wat hoog oplopen. Echter moet Pardew zich wel kunnen inhouden inderdaad, maar dat moeten voetballers ook en die komen vaker weg met van alles en nog wat. Dan vind ik wat die ene halve gare Kuyt geflikt heeft gisteren pas erg, daarvoor mogen ze van mij zo'n kerel gewoon uit het voetbal weren, dat ging werkelijk nergens meer over.

Ach hij gaat er toch niet ten onder, aangezien zijn vette salaris en wat hij in zijn hele carrière heeft verdient als trainer. verdient nu zo'n 800,000 Pond maar zal volgend jaar 1,5 Miljoen Pond verdienen 4 miljoen tekengeld geld krijgen, dan heb ik nog niet eens over bonussen gesproken ON: Natuurlijk mag hij dat niet doen maar wie zou er nou niet boos worden als jij als ouwe rot in het vak onverwachts weg zal worden geduwd door een speler, actie van Pardew kan eigenlijk niet als coach kopstoot geven.

Verbaas me over de reacties hier, mensen vinden het allemaal wel kunnen, nog even en de man moet een standbeeld krijgen. Helemaal als coach heb je een voorbeeldfunctie, ook naar je spelers toe, gewoon een wedstrijdje of 6-8 op de tribune.

Pardew is een heethoofd, hij heeft dit al meerdere keren laten blijken en hieruit kan de FA en Newcastle zelf toch wel concluderen dat het geen incident is.

Als club zijnde zou ik me hier voor schamen daar hij met deze, en eerdere reacties, de club gewoon voorschut zet.
Met een boete en schorsing alleen leert deze man het niet. Ontslag is op zijn plaats.
Alhoewel ik kan begrijpen dat Newcastle dit niet zal doen, zal het wel een harde maar faire les voor Pardew zijn.

Pardew is een geweldige coach en hieraan kun je zien hoe echte coaches meeleven met het spel. Wel een beetje op de Engelse straatschoffie manier, maar who cares.

Leuke coach die helpt aan het leuke imago van de PL

Volgens mij gebeurt daar niet zo veel een ''kopstoot'' kan je het zeker niet noemen. Ik vind niet dat hij door de FA nog verder geschorst zou hoeven worden, dat ook denk ik niet gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren