Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Onderzoek naar iPhone-incident Rangnick tegen Bayern

Laatste update:

Bayern München trok woensdagavond pas na strafschoppen aan het langste eind tegen RB Leipzig en der Rekordmeister bekert zo door in de DFB-Pokal. Een incident in de rust baarde het meeste opzien in de intense wedstrijd, toen technisch directeur van Leipzig Ralf Rangnick met wedstrijdbeelden op zijn iPhone in de aanslag verhaal kwam halen bij scheidsrechter Felix Zwayer.

Rangnick wilde Zwayer ervan overtuigen dat een overtreding van Arturo Vidal op Emil Forsberg weldegelijk plaats had gevonden in het strafschopgebied, terwijl Zwayer juist een vrije trap gaf. Mats Hummels was niet blij met deze actie: “Dat kan toch niet, dat hij met zijn mobiele telefoon naar de scheidsrechter gaat om beelden te laten zien. Ik kan me niet voorstellen dat dit is toegestaan. Anders zijn scheidsrechters in de rust alleen maar bezig met allerlei protesten. Ik heb meneer Rangnick ook gezegd dat hij dit niet nodig heeft, dat het onsportief is”, foeterde de verdediger bij Kicker.

Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl sprak zich niet uit over de actie van zijn technisch directeur, maar had wel wat te zeggen over het penalty-incident, waarbij Zwayer van mening veranderde na overleg met zijn assistent-scheidsrechter: “De scheidsrechter staat er vier meter vandaan en hij laat de beslissing aan iemand die veertig meter verderop staat? Sorry, maar op die manier hebben we geen scheidsrechter meer nodig. Dan kunnen we ook wel spelen met alleen de assistent.”

Update 26 oktober 16.30 uur - Onderzoek naar iPhone-incident Rangnick tegen Bayern
De Duitse voetbalbond (DFB) heeft donderdag besloten een onderzoek in te stellen naar het gedrag van Ralf Rangnick, de technisch directeur van RB Leipzig. Meteen na het rustsignaal in het duel met Bayern München in de DFB-Pokal liep Rangnick het veld op, vermoedelijk om met videobeelden op zijn smartphone de scheidsrechter duidelijk te maken dat hij Leipzig een strafschop had moeten geven. De sportbestuurder krijgt de kans om zich schriftelijk te verweren.

Ben jij het eens met Mats Hummels?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijp sowieso niet dat een technisch directeur zich in de buurt van het veld beweegt. Wat heeft die man daar te zoeken? Bij bayern is dat ook zo, misschien is het in duitsland normaal ofzo? Maar ik zie niet in wat zo iemand daar te zoeken heeft.

26 oktober 2017 om 08:57

Het is idd normaal dat een technisch directeur zich bemoeit met het team, hij zit ook bijna elke wedstrijd op de bank.

26 oktober 2017 om 09:52

Okay, ik vind het altijd een vreemd voorkomen. Zit je als trainer en staf niet op te wachten dat zo iemand zich ermee gaat bemoeien. Zeker omdat hij dubbele belangen heeft. Hij is verantwoordelijk voor aan- en verkoop van spelers. Hij kan er dus belang bij hebben dat een speler wel of misschien zelfs niet speelt.

Maarja, het is in duitsland dus niet gek

26 oktober 2017 om 12:44

In de Bundesliga en DFB Pokal zit bij iedere club de TD op de bank. Dit is om te kijken hoe de coach het doet en hoe de sfeer in de kleedkamer is tijdens de rust en na de wedstrijd. Mijn inziens veel beter want zo krijg je toch een betere indruk van wat er allemaal omgaat binnen de selectie en hoe actief de coach daar mee omgaat.

27 oktober 2017 om 08:31

En om zich te bemoeien met de wedstrijd dus blijkbaar, want anders staat die man niet op het veld. Daarnaast zie ik absoluut niet wat de toegevoegde waarde is van het op de bank zitten, om te zien wat de sfeer is binnen de selectie. In de rust gaat het over de wedstrijd en tijdens de wedstrijd staat het grootste deel van de selectie op het veld.

Het komt er dus op neer dat ze er puur zitten ter controle van de coach. De coach die ze zelf aannemen.

26 oktober 2017 om 17:04

In Nederland zitten ze netjes op de tribune, behalve dan die gek van Groningen.

Ik vind dat ook absoluut niet kunnen. Zolang er geen videoref is, moet je ze tijdens de wedstrijd ook niet aan de scheids laten zien, dan wordt hij alleen maar beïnvloed, wat dan weer kan leiden tot marchanderen.

26 oktober 2017 om 12:46

Laat maar wel toe. Misschien komt er wat sneller progressie met de vidref met hun zogenaamde onderzoek. De technologie bestaat al lang.. geld is er zat in de voetballerij.

Moet je inderdaad niet doen. Scheidsrechters kijken discutabele momenten sowieso bijna altijd terug in de rust, maar het is niet de bedoeling dat wie dan ook in de rust verhaal komt halen met de beelden erbij. Neem aan dat dit nog wel een staartje krijgt.

26 oktober 2017 om 09:14

Ik meen ooit te hebben gelezwn dat scheidsrechters dit juist niet doen, zodat ze in de 2e helft niet (onbewust) beïnvloed worden en iets goed gaan maken.
Overigens mee eens dat deze actie nier kan en hoop idd dat hier sancties op zullen volgen.

26 oktober 2017 om 09:18

Makkelie zat maandag bij peptalk uit te leggen dat hij alles terug kijkt. Hij leest zelfs berichten op zijn telefoon. Hij is het niet verplicht maar mag het wel. Dat helpt bij zo'n iPhone incident mogelijk wel omdat de scheids dan een duidelijke mening kan innemen en het snel kan sussen.

26 oktober 2017 om 09:31

Ah oke, dat had ik even gemist! In zulke gevallen is dat dan inderdaad wel handig.

Laf dat de trainer niets over zijn technisch directeur zegt maar wel over de scheidsrechter.

26 oktober 2017 om 09:49

Ik dacht dat ze in Duitsland videoref hadden? Of niet in de beker?
Ik had een penalty gegeven, want volgens mij raakte vidal hem op de lijn. Sowieso oerdom om daar zo'n tackle in te zetten, vraag je om problemen, zelfde als dat moment van Boateng, je weet toch waar je staat als verdediger?

Ik snap het wel. De vraag naar videoref is alleen maar groter aan 't worden en het had er al 5 jaar geleden moeten zijn. Beetje provoceren om de aandacht er op te vestigen hou ik wel van. Iedereen kan meteen zien wat er aan de hand is, zou ook moeten zijn bij de scheidsrechter.

26 oktober 2017 om 17:59

In de Duitse beker wordt de videoref pas vanaf de kwartfinale ingezet.

Ben zelf bayern fan , en was zeker geen penalty de tackle vond buiten de 16 plaats dat hij in de 16 neer komt staat er los van , wel groot risico gelopen. daar in tegen de penalty voor leipzig was gewoon terecht opgezocht of niet en was ook niet echt een wauw overtreding maar een voetballer van boateng zijn niveau moet gewoon weten dat obstructie in dit geval word gefloten en ja ik vond het gwn terecht gefloten hoe klote het ook was. net zoals de 2de geel van keita, was kut van lewandowski die liet zich makkelijk vallen maarja als je geel op zak hebt ga je nie om middeveld iemand aan shirt trekken iedere voetballer laat zich dan vallen was gwn tactisch slim van Lewa.l, daarbij is het in duitsland volkomen normaal dat de technische directeur op de bank zit om de trainer te beoordelen. in engeland zie je het ook wel. Moet nageven dat Leipzig zich sterk heeft gehouden met 10 man wedstrijd uitgevoetbalt tot penalties verdient ook gewoon respect.

Bayern moet de scheids op blote knieã«n danken dat ze niet met 10 man kwamen. Een eerdere tackle van Vidal was total bezopen. 2 gestrekte benen en van achteren. Hier hoor je 4 wedstrijden netto voor te krijgen.
Dat Bayern nu zeurt over de scheids en de assistant coach van Leipzig..dat snap ik nou niet. Mond houden en heel, heel blij zijn dat je door bent, met de hulp van de scheidsrechter.

Als iemand het hier niet mee eens is...eerst effe de tackle van Vidal kijken....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren