Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Legear en Terek Grozny besluiten uit elkaar te gaan

Laatste update:

Ex-Anderlecht-speler Jonathan Legear gaf in Voetbalmagazine niet bijzonder hoog op over zijn club Terek Grozny. “Had ik op voorhand geweten wat me te wachten stond in Grozny, had ik er nooit getekend. Dik salaris of niet”, sprak de 26-jarige Belg. In Tsjetsjenië heeft men het interview inmiddels ook gelezen. Voorzitter Magomed Daudov van Terek reageert furieus, schrijft Sporza.

/

“Dit is niet de eerste keer dat Legear het imago van onze club schaadt. Hij heeft het recht niet om dat te doen en er zullen sancties volgen. Zijn contract wordt aangepast en zijn loon wordt verminderd met vijftig procent. En eerlijk: we wachten op het moment waarop zijn contract afloopt”, laat de preses optekenen op de website van de club. “We zouden hem maar wat graag van de hand doen, maar voor een voetballer met zijn reputatie zijn er geen aanbiedingen.”

“Niemand in de voetbalwereld is vergeten hoe hij dronken met zijn auto een tankstation binnenreed”, gaat Daudov verder. “Legear is 3 seizoenen bij ons, speelde 22 wedstrijden en scoorde maar 1 keer. Hij zou moeten voetballen en hard werken, zoals zijn ploegmaats, maar hij mist duidelijk de Belgische cafés. Zijn manager weet dat wij bereid zijn te luisteren naar aanbiedingen, maar we hebben nog geen enkel bod voor Legear ontvangen. Logisch, voetbalclubs willen professionele spelers en geen liefhebbers van sterke drank en rijden onder invloed.”

Update 16 januari 18.13 uur - Legear boos op krant: ‘Terek is juist een heel correcte club’
“Had ik op voorhand geweten wat me te wachten stond in Grozny, had ik er nooit getekend. Dik salaris of niet.” Dat zei Jonathan Legear, rechtshalf van Terek, onlangs in de Belgische media. Zijn club reageerde woest en dreigde het salaris van de Belg te halveren, maar Legear beweert nu dat zijn teksten zijn verdraaid. “Ik hoop dat de krant een rectificatie plaatst”, zegt de tweevoudig Rode Duivel. “Ik heb juist een heel goede relatie met Terek, de club heeft mij altijd goed behandeld. Het salaris wordt keurig op tijd betaald en wat dat betreft is dit een van de meest correcte clubs in de wereld.”

Update 17 januari 09.20 uur - Legear en Terek Grozny besluiten uit elkaar te gaan
Jonathan Legear ontkende zich negatief te hebben uitgelaten over Terek Grozny, maar is nu toch vertrokken bij de Russische club. Het contract van de rechtshalf, dat nog tot aankomende zomer doorliep, is in onderling overleg ontbonden. Volgens Het Laatste Nieuws staat Legear voor een terugkeer naar zijn vaderland en gaat hij spoedig een contract tekenen bij KV Mechelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

die Legaer wordt even hard geowned hier. Ach, hij heeft z'n centjes kunnen pakken en kan de rest van zijn leven onbeperkt tripels nuttigen in België.

9 januari 2014 om 11:41

Trouwens wel lef om in zo'n dictatoriaal gebied te zitten en dan even lekker af te geven op die mensen.

9 januari 2014 om 11:59

Haha tja lef of ook een beetje dom.. Hij kan er toch beter gewoon het beste van maken? Dit schiet ook niet op voor hem.

Oh zoveel talent maar al weer iemand die zijn carrière wegsmijt door mentaliteit!
Had nog wel bij een Europese subtopper aan de bak gekunnen maar koos voor het geld ( wat ik zeker begrijp)!

'mister Europe' mag altijd terug komen tegen een laag loon ( zoals Van De Borre)! Zal toch pas binnen jaar terug renderen als hij zich herpakt!

Zijn loon direct gehalveerd , kan ook alleen maar in Rusland hé! Zou er ook niet tegen in gaan want herinner me dat die voorzitter wel goede banden had met Maffia!

9 januari 2014 om 17:45

Wat er in Chechenië gebeurt heeft niets met Rusland te maken. Het is daar vele malen erger dan bij een normale Russische club. Wanneer je voor Terek kiest kun je beter presteren want anders zeiken ze helemaal af. Bovendien stikt het daar nog van de terroristen die onlangs Volgograd aanvielen en daar schijnt weer Dokoe Umarov achter te zitten.

9 januari 2014 om 18:10

Zo veel talent? Legaer heeft gewoon veel snelheid maar een beperkte techniek. Je wist toch op voirhand dat hij zou mislukken in het buitenland.

Daarbij zou ik hem niet terugwillen bij rsca hoor.

Er is een dictator aan de macht die lak heeft aan alles en iedereen en met geweld de rijen gesloten wil houden. Wat had je dan verwacht Pipo?

Lijkt mij dat deze jongen een transfervrije aftocht wil forceren. Weet alleen niet of het handig is om een voorzitter van een dergelijke club tegen je in het harnas te jagen. In Rusland tellen net even andere wetten dan in het veilige Belgie.

Het is te hopen dat hij snel een clubje vind, ander ben ik bang dat we nooit meer iets van hem gaan horen

9 januari 2014 om 11:58

Hij had daar nooit mogen heen gaan had beter voor zijn toekomst gedacht aan een betere competitie

Haha ik vind dit wel een prachtige reactie. Het is niet heel professioneel maarja. Jij praat slecht over ons, dan praten wij slecht over jou. Bam in your face. Een leuke opsomming die zijn kansen op een transfer nog kleiner maken.

9 januari 2014 om 12:57

Sterker nog zo zouden meer clubs moeten doen. Wat denkt hij wel niet, even geld verdienen en alles daar belachelijk maken. Getuige van weinig respect voor je werkgever vind ik.

Heeft nog geluk dat ze hem niet afmaken daar in tsjetsjenie. Daar is een leven toch niet veel waard.

Haha, Legaer toch.... Had een topper kunnen worden maar mist overduidelijk brains. Herinner me nog es dat hij Vini Vidi Vici liet tatoeeren op zijn lijf ipv Veni haha. Sjongejonge toch, wat een gast.
Hoop dat hij spoedig weer aan de bak komt ergens op niveau.

poef! die wordt even op zn plaats gezet!

Is die voorzitter gek ofz. Hij kan toch niet zomaar zijn contract met 50% verminderen. Verder is hij verantwoordelijk voor de spelers die aangetrokken worden.

9 januari 2014 om 12:57

In Rusland en zeker Tsjetjenie kunnen dat soort dingen gewoon hoor. Geen probleem.

Als ik die Belg was zou ik me maar koest houden, je bent ook tamelijk naief om daar te gaan ballen. Het is er nog altijd niet veilig.

9 januari 2014 om 13:17

Nou, dat kan daar dus ook helemaal niet. Maar dat wordt getolereerd omdat je anders een knokploegje voor je deur hebt staan. Als ik hem was zou ik gewoon lekker naar Belgie vliegen en daar gaan voetballen. Zij geen respect voor je contract, jij weg.

9 januari 2014 om 13:01

Wat wil hij dan doen? Als die baas zegt ik betaal je niet. Of je gaat gratis spelen en je mag niet weg. Klagen? Bij wie? Het is geen Belgie...in dat soort landen kan alles. Bovendien is dat zijn land, hij kan doen en laten wat hij wil die voorzitter. Alleen God staat boven hem.

9 januari 2014 om 13:31

Daar kan alles, zij bepalen hun eigen regels!

9 januari 2014 om 17:56

Kleine letters in zijn contract? Die gasten zijn slim genoeg

Als je naar Terek Grozny gaat, dan doe je toch een beetje onderzoek vooraf?? Als hij verblind was door het geld, dan moet hij niet achteraf gaan zeuren. Hij heeft met zijn volle verstand getekend,

9 januari 2014 om 13:11

Als je per ongeluk Vini Vidi Vici laat tatoeeren ipv Veni Vidi Vici, een half uur nadat je een verkeersongeval hebt veroorzaakt terug op de plaats van het onheil opduikt in een andere wagen en er weer van door gaat zodra ze je herkennen of met je Porche strontzat een benzinestation inrijd doe je volgens mij geen inderzoek vooraf, haha.

9 januari 2014 om 17:55

Helemaal met je eens! Dan kan je zeggen dat hij met "volle verstand" getekend heeft, maar ik vraag me af waar dat verstand zit!

17 januari 2014 om 10:11

Legear en 'volle verstand' gaan echt niet samen in een zin. Deze gast heeft zo ongeveer het verstand van een aardbei.

Bam! Die zit! 1-0 voor de voorzitter. Overigens wel lef van legaer om dit te zeggen over de club. Iedereen kent de reputatie van de voorzitter en iedereen weer wat voor een rare dingen er kunnen gebeuren. Maar wat er gezegd word is wel raak

Jaja, tuurlijk.

Je hebt gewoon je gezegd wat je echt dacht.nu ben je terug gezet door de club en kom je met deze diplomatieke woorden....

16 januari 2014 om 18:22

Ik denk dat hij zich het minst druk maakt om zijn centjes of plek in het team maar meer over zijn veiligheid als deze uitspraken kloppen..

Vraagje.
Zou een club zomaar je salaris mogen halveren? Je tekent een contract met bepaalde voorwaarden,dan mag een club toch niet zomaar gaan sleutelen aan je contract neem ik aan?

16 januari 2014 om 18:32

Hier ben ik inderdaad ook wel benieuwd naar, misschien met voorwaarden te maken die hij eventueel aan zijn laars heeft gelapt bij het negatief uitlaten over de club?

16 januari 2014 om 18:40

Nou ook de Fifa heeft weinig grip op dit soort voorzitters, geen enkele official of normaal denkend mens gaat daar naartoe om even de voorzitter tot de orde te roepen.

Er heerst daar een soort van wetteloosheid waardoor je als speler in dit geval kansloos bent want van geen enkele gerechtelijke uitspraak trekken ze zich daar iets van aan.

Sancties zullen er vanuit de Russische bond ook niet komen omdat men bang is voor vergelding en de Fifa of de Uefa wil zich hier nooit aan gaan branden.

Denk dat het vooral daar mee heeft te maken want officieel kan je iemands salaris nooit zomaar halveren, boetes opleggen kan maar dit niet.

17 januari 2014 om 10:14

We hebben het over Tsjetsjenië.... Grozny staat nog steeds bekend als 1 van de gevaarlijkste steden ter wereld ondanks dat de oorlog al heel wat jaren voorbij is.

Het gaat daar niet om mogen, maar gewoon om doen. Er is daar nog amper een systeem en iedereen is daar corrupt.

Je moet ook wel heel erg naar geld snakken om daar te gaan voetballen. Gullit is daar ook een tijdje trainer geweest en heeft daar aardig gecashed, maar ik zou er voor geen miljoen euro naartoe gaan. Levensgevaarlijk daar.

Legaer had eerst bij Gullit moeten informeren voordat hij daar naar toe ging.
Ik zou nooit van leven naar een club gaan waar ongure figuren de diens uitmaken.
Je wordt gewoon niet uitbetaald als je niet slaafs mee huppelt.
En over dreigementen hoef ik niet te beginnen.

16 januari 2014 om 18:42

Vreemd dat Legear dan zegt dat hij netjes wordt uitbetaald als dat volgens jou toch niet gebeurt...

16 januari 2014 om 19:07

Daudov dreigt met halvering van zijn salaris, dat is toch niet normaal?

Een tijdje geleden zat Gullit bij Derksen &...en het was niet mals wat hij over Terek te melden had, dat het onder andere een grote fout was van hem dat hij daar naar toe ging.
Ik weet niet of er een link is voor die programma, maar zoek het op zou ik zeggen.

En omdat Legear dat zegt wil nog niet zeggen dat het waar is.
Misschien probeert hij de boel te sussen en zo weer in genade te worden aangenomen.

16 januari 2014 om 19:16

Hij is inmiddels transfervrij vertrokken, dus dat lijkt me niet dat hij nog in genade aangenomen hoeft te worden. Het bestuur zei overigens dat ze als vrienden uit elkaar zijn gegaan en dat alles weer in orde is tussen Terek en Legear.

Bovendien is het makkelijk van Gullit om dat te zeggen aangezien hij er helemaal niks van gebakken heeft daar. Haalde allerlei spelers waarvan ik betwijfel of hij ze kende en presteerde gewoon matig. Hij wist waar hij terecht zou komen, maar toen hij er hartelijk ontvangen werd door de supporters, die allerlei Lezginka dansjes voor hem deed, hoorde je hem niet.

Zijn opvolger Cherchesov deed het veel beter met een achtste plaats vorig seizoen. .

Was Terek niet de club waar tijdens een persconferentie de coach werd uitgekleed voor de draaiende camera's omdat de hooligans hem een verrader vonden? Kan het mis hebben hoor weet het niet meer zeker.

16 januari 2014 om 19:54

nee dat was ergens in bulgarije; die legear is toch al vaker gepakt met dronken achter het stuur zitten?

Legear maakt zich hier toch wel compleet belachelijk... Precies of Sport Voetbal Magazine deze uitspraken compleet heeft verdraaid, dat lijkt me heel sterk.

Ik heb zo het vermoeden dat Legear hiermee zijn doel heeft bereikt. Het was inmiddels wel duidelijk dat hij gewoon weg wilde uit Rusland toch?!
Een Belgische club zal alleen niet gauw een enorme transfersom aan Terek gaan betalen voor een speler waar Terek toch al liever vanaf wil.

Soms heiligd het doel de middelen zullen we dan maar zeggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren