Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik wil me excuseren en zal uitleg geven, maar ik was niet zwaar dronken’

Laatste update:
/

Jonathan Legear heeft geprobeerd tekst en uitleg te geven bij de ravage die hij zondagmorgen veroorzaakte in Tongeren. De middenvelder van Terek Grozny reedt een tankstation in de Belgische plaats binnen en bleek bij een alcoholtest teveel gedronken te hebben. Het bericht dat hij ladderzat was verwijst Legear echter direct naar het rijk der fabelen.

In een communiqué bij Belga verontschuldigt de 25-jarige Legear zich voor wat er is gebeurd. Hij zegt de gevolgen van wat hij heeft gedaan te zullen dragen. “Ik wil me in de eerste plaats excuseren bij de personen die rechtstreeks en onrechtstreeks betrokken waren. Ik denk in de eerste plaats aan de mensen die erbij waren op het moment van het ongeval en die er mogelijk gevolgen van zullen ondervinden, in welke mate ook.”

“Ik heb mijn raadgevers al gevraagd om contact met hen op te nemen”, geeft Legear aan. Hij benadrukt dat hij zijn verantwoordelijkheid niet probeert te ontlopen en belooft dat hij nog meer opheldering zal verschaffen. “Ik zal later uitleg geven over de omstandigheden. In tegenstelling tot wat bepaalde media al meteen meenden te weten, was ik niet zwaar dronken en was het promille alcohol in mijn bloed maar een beetje hoger dan de wettelijk toegestane limiet.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat zal er dan wel niet gebeuren als hij zwaar dronken is.....
Lijkt me een duidelijk verhaal dit. Hoe ga je dit verklaren, als je niet dronken bent, dan kan je absoluut niet auto rijden.

9 oktober 2012 om 00:39

Misschien heeft hij wel een toeval o.i.d. gehad, je weet het maar nooit. Aangezien hij gewoon opgepakt is en hij dus vast wel een alcoholtest heeft gedaan lijkt het me niet zo plausibel dat hij daar over liegt..

Je weet het maar nooit!

9 oktober 2012 om 07:19

Een beetje dronken of ladderzat, in beide gevallen is het een misdrijf en moet de voetballer net zoals alle andere mensen gestraft worden.

9 oktober 2012 om 08:26

Iemand die een toeval heeft gehad stapt niet gewoon uit zijn auto en wandelt weg.
Bovendien is dit niet de eerste keer,een paar jaar geleden parkeerde hij dronken zijn X5 tegen een boerderij nadat hij ook eerst enkele tientallen meters door een veld was gereden.
Die jongen heeft ze niet alle vijf.

9 oktober 2012 om 08:37

Klopt, iemand die net flauwgevallen is kan echter ook 'dronken' over komen. Het is wat ik hierboven al zeg; hij is opgepakt en zal vast wat testjes zijn ondergaan. Het lijkt me dan niet dat je nog gaat zitten liegen daarover.

Rijden met alcohol op achter het stuur is altijd fout, en al helemaal als je teveel gedronken hebt.
Het schijnt ook al zijn tweede keer te zijn? Hij heeft met deze acties mensenlevens in gevaar gebracht, het is een wonder dat er geen ernsitg gewonden of doden zijn gevallen.

9 oktober 2012 om 00:18

Dat is juridisch gezien niet helemaal waar. Je mag 0,5°/°° ( of 0,2°/°° voor beginnend bestuurder) alcohol als je gaat rijden. Wel is is niet aan te raden om met alcohol op te rijden wegens de latere reactievermogen en de verminderde zicht waardoor de kans op ongelukken groter is!

9 oktober 2012 om 00:46

Waar slaat dit nou in godsnaam op met je juridische onzin. Als je met alcohol achter het stuur gaat zitten ben je sowieso al heel erg fout bezig of het juridisch gezien nou mag of niet. Je zit hier wel heel wijs te doen maar hij heeft helemaal niks gezegd over wat je allemaal zegt nu hier. Enige wat die zegt is dat je fout bent met alcohol en of je er nou onder zit of niet je bent gewoon fout bezig

9 oktober 2012 om 03:09

Wat Sjaak zegt plus ik snap niet waarom je de Nederlandse wetgeving erbij pakt aangezien die hier niet van toepassing is.

9 oktober 2012 om 07:11

Ectsjaak026

Ik heb nog niet zo lang geleden mijn voorlopig rijbewijs gehaald hier in België. Je mag echt wel een beetje alcohol ophebben als je achter het stuur gaat.

9 oktober 2012 om 08:38

@ I am Link

sjaak026 zegt niet dat het niet mag. hij zegt dat het fout is.

net als je het volume op de hoogste stand stand zet en aant rijden bent met 4 anderen die zich uitleven in de auto. het is niet zo dat het niet mag, maar het is fout omdat je je aandacht er niet bij kan houden...

en dan is de kans dat je sneller fouten maakt.niet enkel uw eigen leven staat op het spel maar ook die van een ander.

als je dronken bent en je doet dit ben je al een mafkeez, maar nuchter en dan dit doen.. dan ben je een echte pannekoek

Topsporters moeten dan ook leven voor de sport en zich geheel onthouden van alcohol. Echt belachelijk dit..

9 oktober 2012 om 00:10

Geheel onthouden van alcohol vind ik ook weer overdreven, een speler kan in de zomerstop op vakantie best eens een biertje drinken. Maar met mate, maar idd, om midden in het seizoen 'flink aangeschoten' een tankstation binnen te rijden vind ik veel te ver gaan, topsporter of niet.

9 oktober 2012 om 00:48

Dit heeft totaal niks met topsport te maken als die topsport bedrijft en hij zuipt zich helemaal lam in zijn vrije tijd moet die allemaal zelf weten. Of je nou een topsporter bent of niet je bent gewoon niet goed in je hoofd als je met alcohol achter het stuur stapt. Dus dat die nou topsporter is heeft die hier weinig mee te maken.

9 oktober 2012 om 02:39

Alcohol is vreselijk slecht voor je lichaam en je hersenen en als je dan een enorm salaris ontvangt om je sport uit te oefenen dan moet je gewoon maar van de alchol afblijven. Daarom ben je professional.

Dat hij niet direct uitlegt wat er gebeurt is laat mensen al gauw de officiële lezing geloven.
Is vrij verdacht, als je niet 'zwaar' dronken was (alsof het iets uitmaakt, dronken is dronken) kan je best gelijk zeggen wat er in jouw beleving gebeurt is.

Ik had ook ergens gelezen, dat die zijn auto verliet alsof er totaal niks aan de hand was.
Om later terug te keren, om wat spullen uit zijn auto te halen.
Nja, als club zijnde moet je hier natuurlijk niet tevreden mee zijn.
Misschien een eventuele boete opleggen, boven het bedrag dat die al moet vergoeden.
Het was rond de 250.000/300.000 dacht ik.

9 oktober 2012 om 03:05

Klopt, van dat gedrag na een ongeval hebben meer bekendheden last. Blijkbaar willen ze niet gespot worden op de plaats van het ongeval. Maar dat moet je van te voren maar bedenken nu is het een kwestie van verantwoordelijkheid dragen.

Door de drank en mogelijk zijn passagier niet goed/snel opgelet als je dan ook nog een auto hebt met een boven gemiddeld vermogen tjah...

heren, je hoeft niet perse dronken of aangeschoten te zijn als je promille te hoog is. Dat is het na 3 bier al. Dat neemt niet weg dat ik alcohol op de weg levensgevaarlijk vind en als ik het zo hoor heeft deze gast niet zo veel verstand dat ie na een eerdere keer nog steeds als een malloot rond rijd, ik vind dat hij heeel zwaar gestraft moet worden. Soms gebeuren er ongelukkige ongelukken waarbij mensen overlijden en de dader die er misschien niet heel veel aan kan doen is dan een moordenaar, dit is de omgekeeerde wereld en juist dit soort mensen moet weten wat ze hadden kunnen veroorzaken

9 oktober 2012 om 04:10

Ofniet, bij die gast moet gewoon het rijbewijs voor altijd afgenomen worden. Hij heeft als profvoetballer ook nog min of meer voor sommige een voorbeeldfunctie. Dikke boete en laat hem maar lekker een chauffeurtje inhuren.

Wat een idioot zeg vraag me wel af wat er gebeurd als die dan wel een keer ladderzat is. Maar ja ladderzat of niet als je met drank achter stuur gaat zitten ben je sowieso niet helemaal lekker. En ook hoe menner erop reageert en zo. Op dit soort momenten moet die gewoon even lekker minimaal een paar maanden zitten. Voor zelfde geld waren er wel doden gevallen of wat dan ook. Deze idioot nooit meer een auto laten besturen al vrees ik als je zijn rijbewijs afpakt dat die het toch gewoon weer doet. En ook al was dit niet gebeurd mensen met drank op achter stuur gelijk een paar maanden even wegstoppen

De oorzaak lijkt mij een combinatie van drank, niet op letten en een te snelle auto hebben. Met drank op moet je nooit rijden en met een auto met een hoger vermogen dan gemiddeld moet je om kunnen gaan en anders niet in gaan rijden.

Plaatste gisteravond op twitter nog doodleuk een 'why always me' tweet.
Deze jongen staat er in België al een tijdje voor bekend dat hij niet al te snugger is, dit is andermaal een bevestiging van 's mans bedenkelijke mentaliteit.

Wat een idioot, en dat ook al voor de tweede keer. Voor diegene die willen zien hoe hard hij dat tankstation binnenreed:

http://www.autojunk.nl/2012/10/camerabeelden-jonat...
Dwaas, acher de tralies met zo'n figuur..

er kwamen zelfs wat reacties van belgische suporters die dan op tv werden uitgebeeld

het mooiste : legaer jaa legaerrr jaaa jaaaaa legaeeer nog steeds leagaar legaeer versnellttt legaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar!!! binnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeuuuuuuuuuhhhhhh!

( de belgen onder ons zullen het wel snappen met de "binneeeuh" :D

Nu wilt Legear beweren dat hij niet zo dronken was. Maar welke koekoek slaagt er dan in wat hij gedaan heeft als ie niet zo dronken was? Dan ben je gewoon een gek op de weg. Echt een schandalige actie, rijbewijs voor drie jaar schorsen voor mijn part.

Gelukkig reed hij niemand aan. Dan was hij nog verder van huis. Lijkt me geen snugger persoon aangezien ik hoorde dat zoiets hem eerder overkwam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren