Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Jordania betuigt spijt: ‘Ben niet trots op wat er is gebeurd’

Laatste update:
/

Joost de Wit is over een periode van ongeveer vier maanden verscheidene keren bedreigd door Merab Jordania, de voormalige eigenaar van Vitesse. Dat stelt de algemeen directeur donderdagavond in gesprek met de NOS.

“Gedurende het politieonderzoek kan ik niet veel zeggen, maar ik ben meerdere keren bedreigd. Laten we zeggen tussen medio oktober en een maand geleden”, aldus De Wit. De Arnhemmers legden Jordania onlangs een stadionverbod op omdat die tegen De Wit zei dat hij diens vingers ‘af zou snijden’ als De Wit op de clubwebsite zou verkondigen dat de club van hem ‘geen kampioen hoeft te worden’.

De Georgiër zei later dat Vitesse van Chelsea helemaal geen kampioen mág worden, maar De Wit doet dat verhaal af als onzin. “Die woorden laat ik voor de rekening van Jordania. Wij zijn een sportclub en gaan voor het hoogst haalbare, willen altijd winnen. In gesprekken met Chelsea wordt aangegeven dat men wil dat Vitesse voor het hoogste gaat. De wens om kampioen te worden leeft bij zowel Vitesse als Chelsea.”

Update 4 april 14.00 uur - Jordania betuigt spijt: ‘Ben niet trots op wat er is gebeurd’
Merab Jordania heeft spijt van de opmerking dat hij ‘de vingers’ van Vitesse-directeur Joost de Wit ‘af wilde snijden’. Jordania zegt tegen de NOS dat hij De Wit zijn excuses aanbiedt ‘als hij zich daadwerkelijk zo heeft gevoeld. Ik ben niet trots op wat er is gebeurd’. “Ik ben niet verbitterd, eerder teleurgesteld”, aldus Jordania, die achter zijn uitspraken blijft staan dat Chelsea niet wil dat Vitesse de titel pakt. Overigens moest Jordania op het politiebureau komen omdat hij De Wit bedreigde. “Een gezellige kop koffie”, noemt de Georgiër dat zelf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond het maar een zielig interview. De Wit had zo'n lachje op z'n gezicht.. En dan komt hij zeggen dat hij niet alles kan zeggen..; geef dan geen interview. Dit was kansloos.

Edit:
Las het terug en het stond er misschien iets te direct en de onderbouwing had beter gekund;
De Wit maakte in het interview met de NOS een slechte indruk op mij. Ik vertrouwde hem niet echt. Dat lachje bij een interview over serieuze bedreigingen over een langere periode.. Ik vond het totaal niet bij elkaar passen.

Hiermee wil ik niet zeggen dat hij liegt, maar vertrouwen doe ik hem niet.

3 april 2014 om 20:40

Heb je hem nu al weer? Kan die man nu niet eens een keertje zijn kop houden?
Sorry hoor maar ik zeg zoiets niet vaak. Maar ik begin er nu wel een beetje genoeg van te krijgen. Is dit nu de voorzitter? Hij denkt helemaal niet in het belang van Vittesse.
Weet je ik begrijp nu wel waarom Jordania boos werd. Ik zou ook boos worden op deze man. Wat een zuigerd is dit zeg. Wil niets meer horen van die vent!

3 april 2014 om 22:47

Ik snap wel dat die jordania zn vingers eraf wil snijden! Als die gelijk zn tong ook doet is het helemaal super!

3 april 2014 om 20:34

@ De Toekomst

Hoe kun je nou een oordeel hierover geven? Omdat hij een raar lachje heeft vertrouw je hem niet? Ikzelf denk dat je, wie je ook bent, dit niet zomaar uit je duim zuigt. Daarbij zijn er wel eens meer verhalen de ronde gegaan dat Jordania dit soort dingen kan doen. Waar rook is, is vaak ook vuur.

Ze zijn het aan het onderzoeken en hij kan dus niet veel zeggen. Dan ben ik het met je eens dat hij eigenlijk geen interview zou moeten doen. Dat heeft weinig zin.

Dit staat overigens los van alles wat er omheen speelt en wat je vindt van De Wit en/of Jordania. De vraag is of Jordania te ver is gegaan met zijn bedreigingen. Dat zal moeten blijken, maar Jordania heeft de schijn wel tegen.

3 april 2014 om 20:53

Ik geef ook aan dat dit mijn mening is en losstaat van alles eromheen. Dit interview gaf mij een naar gevoel over De Wit. Dat lachje, wel een interview geven en niet alles willen zeggen om een onderzoek, 2x zeggen dat Chelsea ook wil dat Vitesse zo hoog mogelijk presteert (wat is het hoogst haalbare als Chelsea dit kan beïnvloeden door minder spelers of minder goede spelers naar Arnhem te sturen?).. Ik vond het een nietszeggend interview..

Hoe De Wit overkwam moest ik meteen terugdenken aan Edgar Davids met zijn interview over Johan Cruijff. Natuurlijk hele andere situaties etc. etc. in veel opzichten verschillend, maar in enkele opzichte ook hetzelfde;

Zittende mensen die '''met een verhaal op de man gespeeld'' aankomen en een lullig interview geven wat niet bepaald de situatie verhelpt of verbetert op een moment dat de club het ook helemaal niet kan gebruiken dat er lullige interview gegeven worden door mensen die al onder druk staan..

En nogmaals, De Wit kan echt serieus bedreigd zijn door Jordania daar wil ik niet over discussiëren want dat weet ik niet, maar zoals De Wit zich presenteerde heeft hij op mij een slechte indruk gemaakt.

4 april 2014 om 04:42

@ hen_nie

"ikzelf denk dat je, wie je ook bent, dit niet zomaar uit je duim zuigt."

Het zal mij niets verbazen als hij dit verzint, eerder bij Coronel zagen we al dat iemand er toe in staat is om te liegen dat hij bedreigt is. Achteraf gaf Coronel ook toe dat er niets gebeurd was en dan zijn er nog tal van zaken in de de samenlevingen van de wereld dat mensen zeggen bedreigt te zijn en er achteraf niks van klopt.

4 april 2014 om 10:05

@ rikvdb en Afca_leeds

Van Jordania zijn toch al veel vaker verhalen de ronde gegaan van iemand die omkoopt en bedreigt om iemand zijn wil op te leggen. Dan heb je de schijn tegen, als er opnieuw zo'n verhaal naar buiten komt. Daarbij, waarom zou De Wit hierover liegen? Als Jordania dit niet gezegd had, is het motief voor De Wit ook weg. Wat schiet De Wit ermee op om tegen iemand die weg is bij Vitesse een valse aangifte te doen?

@ De Toekomst

Oke, dan is het goed. Ik ben ook geen fan van De Wit, vind hem persoonlijk ook als een gluiperd overkomen. Jordania is echter ook geen lieverdje en ik denk dat De Wit dit niet allemaal uit zijn duim zuigt. Maar goed, dat zal moeten blijken.

4 april 2014 om 14:24

Ik kan dat lachje ook wel begrijpen, hij kwam echt ontzettend nerveus over. Lijkt me ook niet prettig als de Ludo Sanders van Vitesse je even mededeelt dat hij je vingers eraf gaat snijden. Benieuwd hoe jij zou reageren in een dergelijke situatie.

3 april 2014 om 20:51

Ik geef je gelijk hoor, hij kwam niet erg zeker van z'n zaak over en vraag me ook af hoeveel er waar is.
Alhoewel beide partijen niet de volledige waarheid vertellen natuurlijk.

Jammer voor de echte Vitesse fans, sportief snel bergafwaarts en nu ook nog deze onzin voor je kiezen krijgen.

Pffff, en weer verder met moddergooien...
Arme Vitessefans

4 april 2014 om 09:09

"geel en zwart zijn onze kleuren, daar kan je echt niets mee gebeuren. Daar in die stad al aan de Rijn, daar moet je echt Vitessenaar zijn, ja dat is toch zo fijn."

De tekst van dat Vitesselied mogen ze inmiddels wel een beetje aanpassen...

Maarja, supporter ben je voor het leven dus we motten maar door.
In soap termen: Goede Tijden Slechte Tijden.

Raar interview, waarom spreekt de Wit met Chelsea en geeft Chelsea dan aan dat men wil dat Vitesse voor het hoogste gaat? En waarom heeft Chelsea de wens dat Vitesse kampioen word

Wat heeft Chelsea daar nu mee te maken als Chelsea helemaal geen inspraak heeft, wat Vitesse dus aangegeven heeft sinds de uitspraken van Jordania en van Leeuwen.

Dit slaat helemaal nergens op. Komt over als een plichtmatig interview.

3 april 2014 om 20:21

Haha, hele slimme invalshoek!! Zo heb ik het nog niet bekeken, maar dat waren inderdaad zijn woorden. Hij heeft meerdere keren aangegeven dat Chelsea ook wil dat Vitesse voor het hoogst haalbare gaat.

Zal wel weer uitgelegd worden op een manier als ''feyenoord wil toch ook dat Excelsior op een zo hoog mogelijk niveau presteert?'', maar toch.. Hij geeft deze keer echt de indruk dat Vitesse onder leiding staat van Chelsea.

3 april 2014 om 20:51

Nouja het slaat gewoon nergens op wat die roept. Ik zie het al voor de de Wit in London aan de kaviaar waar Abramovich en co slurpend aan de wodka in het oor van de Wit fluisteren 'you go for the top my friend, we want you to win'

Nouja het zal wel....

Hij kan er niet veel over zeggen, maar wel dat hij meerdere keren bedreigd is. Wat is er dan allemaal nog meer aan de hand?

Lijkt godver wel een soapserie dat hele gezeik over Vitesse. Corrupt gedoe bij een provincieclubje, witwasserij, bedreigingen, oostblok invloeden van dubieuze figuren.... Zonde van de tijd om daar energie in te steken. Triest voor de echte fans van Vitesse.

4 april 2014 om 09:42

Waarom het neerbuigende woord provincieclubje gebruiken? Alle clubs in Nederland behalve Ajax en Feyenoord zijn 'provincieclubs'. Als jij jouw club als meer ziet dan pakweg Vitesse of Heerenveen, moet Ajax zijn verantwoordelijkheden nemen en het Nederlandse voetbal terug op de kaart zetten. Doordat 'de traditionele top 3' het al jaren laten afweten zijn we afgezakt in Europa. Ajax wordt elk jaar met moeite kampioen en heeft met Feyenoord en PSV in Europa tegenwoordig net zo weinig te zoeken als de provincieclubs. Provincieclub AZ doet het een stuk beter.

Bovendien kom je aan je naam te zien uit Ulft (of all places). Een gemiddelde Ajaccied zou jou als provinciaaltje van de bovenste plank bestempelen.

Wil je trouwens wel bedanken voor je begrip voor de Vitessefans. We hebben inmiddels een dikke huid, maar af en toe vraag je je na 15 jaar af 'when does the hurting stop'.

3 april 2014 om 22:17

Zal mij benieuwen wat voor uitwerking het heeft op het 1ste elftal van Vitesse.

Ze hebben het de laatste jaren sowieso goed gedaan tegen Ajax, winstpartijen.

Ook wordt er afscheid genomen van Bony.

Het wordt nog erger en erger... Ik begin me toch een beetje te schamen als supporter... En dan is Bert Roetert ook nog eens met een ontzettend slechte reactie gekomen op alle commotie...

3 april 2014 om 23:18

Het is al jaren gezeik bij Vitesse, het hoort bij onze club! Zeg niet dat ik er blij mee ben maja het is al 20 jaar een verassing hoe het afloopt en hoe de toekomst eruit gaat zien.. nouja we zien het wel weer! Ik ben in ieder geval iedere wedstrijd aandachtig toeschouwer op de zuid tribune en blijf dat tot het bittere eind.

De Wit speelt het vies door het op bedreiging te gooien, ik zie dit gewoon als ene wraak op Jordanie.

Elk mens die dit ziet, lacht zich een ongeluk. Waarom ga je voor een camera zitten als je niks wilt zeggen? "Politieonderzoek loopt dua ik zeg nu niks.." Dat komt over als ik wil mezelf niet vastlullen waardoor een onderzoek in gevaar komt.

De wit is voor de camera gaan zitten om Chelsea uit de wind te houden. Jordania mag dan wel een schimmig verleden hebben maar hij is ook slim genoeg om een directeur niet meermaals te bedreigen. Domme mensen komen niet in de positie.

De wit is een leugenaar. Chelsea is de baas in Arnhem en dat weet iedereen. Dat is net zo'n geheim als dat Jansen de coach is van Twente. Iedereen weet het maar niemand van de club wilt het uitspreken anders zijn ze de lul bij de KNVB. Hier in Nederland kom je met veel weg zolang je het maar mooi kunt formuleren.

Chelsea wilt Vitesse in de Europa Leag hebben als ze zelf Champions leag spelen om te voorkomen dat hun eigen spelers extra gemotiveerd spelen tegen Chelsea. Logisch maar heel geniepig.

Dat is ook de reden waarom Vitesse de net niet jongens krijgt en hele jonge spelers. Ik ben een voorstander van integriteit en openheid. Beide ontbeerd Vitesse momenteel. De enige man die voor de volle 100% de titel wilde was Jordania omdat zijn naam op het spel stond.

Bedreigingen van Jordania kunnen zeker niet door de beugel, maar ergens begrijp ik die man zijn frustratie wel als het waar is wat wordt gezegd over het kampioenschap.

Joost, joost, joost, had dit aub niet gedaan. Ik snap dat je als club graag je eigen versie geeft, maar jij bent daar niet de geschikte persoon voor. Geen uitstraling, slecht uit de woorden komen. Kortom geen gezicht van de club.

Verder is hier de ergste paniek gezakt en ik heb het idee dat Jordania toch niet vrijuit gaat. Als hij echt het beste me de club voorheeft waarom gaat hij dan zo met modder gooien in de media? Dat vitesse geen kampioen mag worden lijken me echt nonsens. Het gevoel zal er mss zijn omdat Chelsea de transfer van Leerdam tegen hield. En waarom hebben ze niet meer rekening gehouden met het ffp?

Verder ben ik wel weer klaar met deze soap. Hopelijk zondag een mooie wedstrijd kijken en lekker nuilen met de andere supporters en dan hoop ik dat het is overgewaaid.

Jordania lijkt me niet echt een type die als hij de Wit iets serieus aan zou willen doen, hij het daarvoor ook zou zeggen. In het Oostblok worden vaak wat gewelddadige dingen geroepen uit emotie, zonder dat zich er direct een dreiging mee vormt.

lastig te beoordelen wat in de hele vitesse soap waar en niet waar is. jordanie zei wel iets wat ergens wel verdacht klinkt. De affaire rondom leerdam wat voor erg veel roering zorgde en wat echt een verbetering had kunnen zijn kijk nu maar. maar om ombegrijpelijke redenen ging het niet door!

Ik denk dat er wel meer mensen door hem zijn "bedreigd". Alleen kunnen die mensen de inschatting maken dat dit n vorm van misplaatste humor is.

Ted van Leeuwen zei laatst dat hij ook regelmatig van Jordania dingen hoorde als "ik hak je kop eraf" maar vatte dat niet al te serieus op aangezien hij ook genoeg koffie met hem dronk in een vriendelijke sfeer. Misschien is het spreektaal voor Jordania, zoals schoolkinderen ook wel eens roepen dat ze iemand "afmaken" of na school ergens opwachten waar gelukkig weinig van komt. Ik kan er zelf niet over oordelen of Jordania het serieus meent of niet. Ik kan me wel voorstellen dat het voor sommigen intimiderend overkomt in combinatie met verhalen over de vage achtergrond van Jordania en zijn connecties.

Ik begin me een beetje te storen aan de leiding van Vitesse. Eerst hoor je niemand en nu is iedereen ineens bedreigd geworden door Jordania. Ik wil niet zeggen dat Joradania 100% betrouwbaar is, want daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken, maar met dit nieuws hadden ze ook direct na zijn vertrek kunnen komen (als ze bang zijn voor represailles gedurende het voorzitterschap van Jordania).

Dit is toch een typisch geval van moddergooien. Er loopt een onderzoek tegen Jordania en meneer De Wit maag daarom niks zeggen. Waarom geeft hij dan een interview? Ik denk dat er weer mensen zijn die zichzelf belangrijker vinden dan de club zelf, want Vitesse is niet gebaat met dit soort publiciteit. Alle negatieve dingen die we horen/lezen wijzen in de richting van Jordania. Ik vraag mij af waarom. Hij heeft een politieverhoor gehad en De Wit heeft zo'n alarmknop gekregen. Dan blijven er voor mij twee opties over. Of Joost de Wit stelt zich enorm aan of de Politie heeft een fout gemaakt door Jordania op vrije voeten te stellen. Ik denk persoonlijk het eerste. Er blijft een verliezer en dat is Vitesse en dan voornamelijk de echte Vitesse supporters.

Wat een engnek deze man..eerst die Ester harteloos eruit werken, die al tig jaar bij Fietstas zit. Vervolgens woorden krijgen met Jordania en dan huilie huilie doen bij de politie en nu de pers te woord staan met de boodschap dat hij niet veel mag zeggen, maar wel dat hij meerdere malen bedreigd is door Jordania..

Hahaha wat een zielig, slap aftreksel van een man is dit zeg.. Als de supporters nu deze man "bestormen" snap ik het wel..

Leuk dat hij spijt betuigt, maar ik snap niet waarom hij dat nu pas doet als dit voorval al een maand geleden heeft plaatsgevonden. Als dit niet bij de media terecht was gekomen was meneer Jordania nooit naar buiten gekomen met deze spijtbetuiging. Hij had ballen gehad als hij dit al had gedaan een week na het incident en dat dat ook meteen vermeld had kunnen worden toen dit nieuws naar buiten kwam.

Binnenkort wel weer tijd voor een Hard Gras denk ik.

Nou fijn Merab, als je nu ook nog even je excuses aanbiedt voor de bak stront die weer over de club heen is gegooid mede dankzij je uitspraken in de telegraaf dan is het hele plaatje weer compleet.

4 april 2014 om 14:40

Waarom zou hij dat doen?
Hij neemt toch niet terug dat vitesse geen kampioen mag worden van chelsea?

4 april 2014 om 14:51

Sarcasme..
Leuk dat hij zijn excuses aanbiedt aan de Wit, maar dat is natuurlijk niet echt geloofwaardig dat hij het pas doet na het hele mediacircus. Er zijn supporters (waaronder ik) die het Merab kwalijk nemen dat hij het nu zo speelt en weer een hoop modder of de club stort. Als hij dan toch bezig is met excuses maken

4 april 2014 om 15:41

In mijn beleving is joordania de enige hier die hart heeft voor Vitesse!

Kijk hij heeft stevige taal geuit, maar heeft dit pas gedaan naar dat hij geen functie meer had binnen de club! Als je geen support draagt voor Vitesse dan ga je niet niet zo te keer!

4 april 2014 om 15:52

Het gaat me er niet om dat hij stevige taal heeft geuit, dat moet hij verder lekker zelf weten. Al is het natuurlijk wel een kwalijke zaak dat iemand zo bang is geworden dat hij een panic button moet dragen (al zegt mijn gevoel dat de Wit dit gebruikt om Jordania buitenspel te zetten). Maar door zijn interview in de televaag is er weer een hoop onrust binnen de club, lopen we weer een imagodeuk op en gaat de Knvb en de Uefa weer een onderzoek instellen. Dat steekt mij als supporter.

Ik geloof ook oprecht dat Jordania echt Vitessenaar is geworden en dat hij in zijn optiek gedaan heeft wat hij het beste voor de club achtte. Alleen denk ik dat hij te veel bezig was om kampioen te worden. Ik had liever gezien dat hij meer rekening had gehouden met het ffp. Nu moet de huidige directie dat maar zien op te lossen voor de komende jaren.

Verder snap ik best dat hij boos is geworden en ik denk dus dat de Wit een spelletje speelt om Jordania en zijn bemoeienissen kwijt te raken. Jordania was nog steeds erg betrokken en ik kan me voorstellen dat je daar als directie niet op zit te wachten. Maar dan nog slaat dat stadionverbod helemaal nergens op. Dat is volgens mij ook de druppel geweest waardoor Jordania uit de school is geklapt. Dat neem ik de Wit net zo goed kwalijk.

4 april 2014 om 18:50

Amen!

Hij probeert misschien de supporters wakker te schudden om zich er tegen in te zetten!!

'welkom bij Vitesse de Wit' Dit is geen Rkc, dit is een slangenkuil waar alleen de sterkste overleven. Jij bent een zwakkeling dus ga a.u.b weg bij mijn club en laat iemand anders de beslissingen nemen. Wat een schandvlek... Gaat hem boven de pet en doet huilie huilie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren