Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Iers international McClean stopt met tweeten na doodsbedreigingen

Laatste update:
/

Iers international James McClean was maandag in de zevende hemel nadat hem door bondscoach Giovanni Trapattoni werd medegedeeld dat hij mee mag naar het EK, maar de speler van Sunderland is inmiddels flink ontnuchterd. Zijn uitverkiezing viel namelijk lang niet bij iedereen in goede aarde, en met sociale media als Twitter is dat tegenwoordig eenvoudig te communiceren. De 23-jarige buitenspeler ontving zelfs doodsbedreigingen.

Eerst was het McClean zelf die middels zijn account zijn blijdschap deelde met de wereld. “Absoluut vereerd en ik ben ongelooflijk blij! Ik ga mijn land vertegenwoordigen op het EK. Er bestaat geen beter gevoel!”, tweette hij dolenthousiast. Zijn verleden als jeugdinternational van buurland Noord-Ierland, waar hij werd geboren, maakt hem echter tot een geval apart binnen de groep van Trapattoni.

Nog geen minuten na de bekendmaking vlogen de bedreigingen McClean al om de oren. “F*** up your dirty fenian b****** il . Ik garandeer je dat je wordt neergeschoten als je een stap durft te wagen in Gods land.” Een andere gebruiker liet zich eveneens gaan. “Je verdient het om neergeschoten te worden voor die opmerking. Spelen voor Ierland en niet voor het land waar je bent geboren. #prick.”

McClean reageerde vervolgens op zijn volgers, wiens accounts inmiddels van Twitter zijn verwijderd. “Heerlijk, die commentaren van de Noord-Ierse fans. Ik kijk uit naar het zien van jullie land op het EK…oh wacht. #mybad #awkward haha.”

Update 9 mei 13:10 uur - Iers international McClean sluit Twitter-account na doodsbedreigingen
James McClean heeft het zekere voor het onzekere genomen, en zal vanaf heden geen gebruik meer maken van Twitter. De doodsbedreigingen blijken de speler van Sunderland zwaarder gevallen dan gedacht. Overigens heeft zowel McClean als de Iers bond geen officiële aangifte gedaan bij de politie. Dat is vaak wel gebruikelijk bij dergelijke bedreigingen via sociale media.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verschrikkelijk, al die doodsbedreigingen, hoewel Mcclean het zo te zien goed opvangt.

9 mei 2012 om 01:30

Is Noord-ierland een ander land dan en waarom hebben ze haat tegen elkaar?

9 mei 2012 om 03:58

Je weet niet dat Noord Ierland bij Groot Britannie hoort? Gaat goed met nederlands onderwijs!

9 mei 2012 om 13:28

Wacht ff, jij bent 25jr / HBO en je weet niet dat Noord-ierland een ander land is.
nooit van de IRA gehoord??? google... oranje marsen, IRA etc ect.

ontopic: waar gaat het over, als deze jong wilt uitkomen voor ieland dan is het zijn recht om op het EK voor Ierland.

9 mei 2012 om 13:30

Dat ga je toch niet menen...nooit naar school geweest ?

Dat er geen aanklachten zijn gedaan komt vast omdat het meer verwensingen dan doodsbedreigingen zijn denk ik.
Er staat telkens ''jij verdiend het om...''' en niet '' ik ga jou...'' ,iemand iets toewensen of iemand zeggen hem wat aan te gaan doen is niet hetzelfde...

9 mei 2012 om 13:35

Nartell0
Luister anders 'sunday bloody sunday' van U2 maar. Misschien dat dat het een en ander verduidelijkt....(onbegrijpelijk btw!)

9 mei 2012 om 14:01

Sommige mensen weten het gewoon niet, vertel mij maar eens wat Schotland officieel is?? Het is voor veel mensen onduidelijk of Noord-ierland onafhankelijk is of nog gewoon bij engeland hoort.
En dan de mensen die even gaan vertellen hoe het wel precies zit, lachwekkend. Ik ben zelf half Iers en weet hoe gevoelig deze zaken liggen. Als je echt wilt weten kun je beter op fenian zoeken, want dit gaat al heeel lang terug.
Ik snap Mcclean wel dat hij bij de Ierse republiek wilt voetballen, over het algemeen hebben die toch wat meer in te brengen. Ook al moet ik wel zeggen dat de Noord-ieren ook zeker leuke wedstrijden hebben gespeeld en het tov Ierland helemaal niet zo verkeerd gedaan.

Off topic Voetbalzone, haal die vodafone reclame daarboven weg, als je niet ingelogd bent kun je niet eens op de inlog knop drukken, want dan ga je naar vodafone.

9 mei 2012 om 14:06

@bender
Schotland is een 'constituent country' binnen het Verenigd Koninkrijk. Wel een soevereine staat, maar valt toch binnen het VK. Zo lastig is dat niet....

9 mei 2012 om 14:43

@bender Gebruik ad-block, dan zie je al die reclames niet meer. Echt een verademing.

Maar goed in het verleden is er natuurlijk een hoop gebeurt in Ierland en eigenlijk vooral Noord-ierland. Alleen vraag ik het me af of deze bedreigingen wel serieus te nemen zijn, veel mensen praten andere maar na en hebben niks te maken met de Ierse geschiedenis. Kijk alleen al naar youtube, vind je genoeg internet jochies die denken alle wijsheid in pacht te hebben. Gewoon lachwekkend. Ik heb nog nooit van Mcclean gehoord, maar ik vraag me af of hij wel voor Ierland had gekozen als Noord-ierland op het EK had gestaan.

9 mei 2012 om 15:46

@mafkee, wat ik dus bedoelde te zeggen is dat heel veel mensen niet het verschil weten. Schotland is idd een onafhankelijk land binnen het VK, maar Noord-ierland is dat niet.
Noord-ierland kent eigen wetgeving, bankbiljetten en binnenlands bestuur, maar in de internationale betrekkingen speelt als soevereine staat alleen het Verenigd Koninkrijk een rol. Noord-ierland is dus geen land in de strikte betekenis van 'onafhankelijke staat', maar wel in een wat ruimere betekenis van 'begrensd gebied met een politieke identiteit'. Noord-ierland heeft ruim 1,7 miljoen inwoners.
Bron: Wiki

Het is dan toch logisch dat veel mensen niet weten hoe het precies in elkaar zit. Er is nog steeds sprake van dat ze onafhankelijk worden en dus een volledig eigen land worden, maar zo ver is het nog niet, dus dan is het niet raar dat mensen zich daarin kunnen vergissen. Mij hoef je de geschiedenis niet te gaan voorlezen, want ik weet heus wel hoe de vork in de steel zit.

9 mei 2012 om 18:21

@bender

Dat bedoelde ik ook. Ik weet heus wel dat Ierland en Noord-ierland gescheiden zijn, maar wist niet of het een echte onafhankelijke land was als bv Noord en Zuid Korea en of ze nou bij Ierland hoorden of bij Engeland..

tjezus hier al doodsbedreigingen voor. ik vind het belachelijk als je niet voor het land uitkomt waar je geleerd is te voetballen.

9 mei 2012 om 13:38

Als je de tekst leest weet je dat hij in de jeugd voor Noord-ierland gevoetbald heeft. Dat is een Ander! land als Ierland. En gezien de geschiedenis ligt dat nogal gevoelig...

9 mei 2012 om 13:40

Ik vind het eigenlijk helemaal niet belachelijk als je de spanningen ziet die er al jaren zijn in en tussen Ierland en Noord-ierland/groot-brittanië Die gast heeft tot vorig jaar in zijn geboorteland Noord-ierland gewoond en gespeeld en wordt nu opgeroepen voor Ierland, omdat hij toevallig goed kan voetballen en ze dus wel eens zou kunnen helpen. Principes staan nergens meer voor in deze wereld en deze jongen had gewoon beter moeten weten met zijn uitspraken.

Die Mcclean geeft trouwens, met die uitspraak dat hij de Noord-ierse reacties lachwekkend vindt en hun wel op het EK zal zien, wel aan dat zijn intelligentie zijn schoenmaat niet overstijgt.

Tja, er zit nog steeds heel veel haat en nijd in Ierland. Gevoelens die nog niet verwerkt zijn. Maar dit is natuurlijk erg overdreven. Hij heeft een paspoort dus je kan hem niet weigeren om naar een ander deel van het eiland te hoppen. Oppakken die Idioot en een paar jaar achter de tralies.

9 mei 2012 om 14:32

Ja maar die haat en nijd gaat niet op voor de jongere generaties in Ierland. Natuurlijk kunnen deze bedreigingen ook zijn gemaakt door volwassenen, maar dat weet je eigenlijk nooit zeker. Grote kans dat het gewoon internet hooligans zijn, maar de politie zal er misschien toch even naar moeten kijken.

Twitter... belachelijke website en zooo overhyped,

Zulke levenoze uitspraken kunnen ze alleen doen achter hun computertje, mag je tegenwoordig niet eens meer kiezen voor wie je speelt, gaat lekker zo

jezus he wees blij dat hij meespeelt degene die dat deed schaam je man

als je de geschiedenis kent van Noord-ierland en Ierland, dan valt dit nog mee;

Het is natuurlijk niet leuk als een goede speler voor een ander land gaat spelen maar doodsbedreigingen, dat gaat wel heel ver. ze komen de laatste tijd veel vaker voor

Als hij liever voor Ierland wil uitkomen dan Noord-ierland, dan mag hij dat toch zelf weten? Ook al vind ik zo'n reactie terug ook weer onnodig. Hij had het beter gewoon kunnen negeren en aangifte doen.

Ik weet dat het gevoelig ligt, maar bij rugby hebben ze ook een gezamelijk team. Als dat wel kan, waarom dit dan niet.

Vreselijk van die mensen ze laten die voetballer niet eens genieten dat hij mee mag naar het E.K

9 mei 2012 om 14:06

Doodsbedrijgingen zijn nooit goed te praten natuurlijk. Maar als je Noord-ier bent en je gaat voor Ierland spelen dan ben je een pure landverrader. Snap dat mensen boos zijn. Dit is niet een geval als bijvoorbeeld Maher die moet kiezen tussen Nederland of Marokko.
Zie de geschiedenis tussen beide landen. Dit wordt gezien als verraad.

Hoe die Mcclean daarna nog reageert! Fantastisch! Zo koel en nog niet eens geschrokken!

Noord-ierland en Ierland liggen naast elkaar en Mcclean zal vast wel familie in Noord-ierland hebben en dat is juist geen goed nieuws voor hun!
Wie moeten ze toejuichen?
Noord-ierland of Ierland?

Achja, het is natuurlijk klote voor noord ierland als zo'n groot talent niet voor je land kiest.

Hehe wel mooi hoe hij terug reageerde, hij laat in ieder geval niet over zich heen lopen. Laat die man toch voetballen voor het land waar zijn hart ligt en laat hem met rust

Geniaal reactie terug, zeg. Wat een triest gebeuren daar nog steeds in Noord-ierland en Ierland.

Niet zo verrassend gezien de relatie tussen Noord-ierland en Ierland.. maar okay hij vangt het goed op en voor hem kwam dit waarschijnlijk ook niet als een verrassing.. De genen die zo gereageerd hebben zijn natuurlijk gestoord...

Haha die tegenreactie te mooi.

hahah hij snoert ze toch mooi de mond met die tegenreactie

haha hij heeft wel een geniale reactie. of het nou zo verstandig is weet ik niet maar mooi wel

Misschien waren het wel jongentjes van 11?

Wanneer worden deze randdebielen eindelijk eens aangepakt? Onder het mom van voetbalhumor/taal (noord-ierland/rangers/linfield) kunnen deze idioten vrij hun gang gaan, zonder dat iemand in grijpt.

Mclean, Mcgeady, Mccourt, Lennon, Mcginn, allen ontvingen doodsbedreigingen, kogels, bommen, werden op straat of in het stadion aangevallen.

Het moge duidelijk zijn uit welke hoek het geweld keer op keer komt, aanpakken die bigots!

Hij reageert wel stoer, maar reken maar dat dit een staartje gaat krijgen, verraad Nooit Noord-ierland voor Ierland!

Wel ''awkward'' want nog geen jaar geleden speelde hij nog voor een club in Noord - Ierland. Hij moet niet zo fel reageren op die negatieve reacties, want dat ligt daar toch gevoelig hoor in op dat eiland. Logisch dat Mcclean voor Ierland kiest. Elke voetballer kiest voor het land waarmee hij het verst kan komen op een EK of WK én waar ie kan spelen. Noem mij eens een voetballer die dat niet deed. Ik kan veel Polen, Marokkanen, Turken enz opnoemen die wel heel lang hebben gewacht om te kiezen voor hun geboorteland of hun vaderland. Kan die Noord - Ieren wel begrijpen.

9 mei 2012 om 04:00

Hij moet niet zo fel reageren? Ik vind het wel knap dattie het afdoet met een grapje. Want natuurlijk hoort dit er jammer genoeg op internet bij. Maar je moet het toch maar even zo inzien.

Hij wist natuurlijk allang dat deze reacties zouden komen. Het kiezen voor Ierland als Noord Ier is wat anders dan de keuze die Nederlanders maken voor het land van hun (voor)ouders. Het kan gevolgen hebben voor hem en zijn Noord Ierse familie. Er zijn op het eiland mensen voor minder vermoord. Je kiest voor katholiek ipv protestant, je kiest voor de Republiek ipv Groot Britannië.

9 mei 2012 om 13:20

Precies, dit kon je zien aankomen. Maar zoals jij ook al zegt, dit is niet alleen een keuze over voetbal, hij brengt zichzelf en zijn familie hier serieus mee in gevaar. Ik ben blij dat James voor ons heeft gekozen, maar ik weet niet of het zo slim is. Het is niet zomaar even voor een ander land spelen, dit doe je gewoon niet in Ierland en Noord Ierland.

Daar wordt je als voetballer ook goed voor betaald, denk je nou echt dat niemand anders via internet bedreigd wordt? Rivaliteit (ajax-feyenoord, Barca-real, etc etc,) is een raar fenomeen. Als supporter hoop je dat je eigen club het goed doet, maar een speler van een andere club doodwensen is belachelijk...

9 mei 2012 om 15:33

@ Heino

Dit is niet hetzelfde als rivaliteit tussen clubs. Ik ben zelf Iers en ik weet hoe diep dit zit daar. Als je van Noord-ierland voor Ierland kiest, kies je ook voor katholiek i.p.v. protestant en de Republiek i.p.v. GB. Zoals eagle 75 hierboven ook al aangeeft. Dit gaat gewoon al heel lang terug en het is niet slim van James Mcclean om zo te reageren. Bij clubs is het gewoon tussen supporters, nu is het tussen 2 landen die al heel lang niet met elkaar overweg kunnen. Hij doet het af als grapje, maar als hij de verkeerde mensen tegen komt in Noord-ierland denk ik niet dat hij het nog zo grappig vind. Er zijn al meerdere slachtoffers gevallen tussen deze landen, en ook voor minder dan dit zijn mensen vermoord

Stop in zijn geheel dat Twitteren maar.
Meest nutteloze social media site die ik ken.
Ben dat gedoe helemaal zat.
''over 5 minuten mijn haren doen''
''nu mijn haren doen.''
''zag net iemand die op zijn bek viel hahahahah #ikgastuk''
''idiota!!!!!''
En ga zo maar door.

Zie mensen nu Facebook zelfs gebruiken als Twitter.
Gewoon zwaar irritant.
Enigste nut van Twitter is bijv. als de deur van de WC in de trein niet meer open gaat en dat je dat tweet. Kunnen mensen het NS personeel waarschuwen.
Voor de rest zie ik er helemaal niks in.

9 mei 2012 om 14:07

Ik ben het absoluut met je eens dat Twitter zwaar wordt misbruikt, maar het heeft enorm veel voordelen. Nieuws en actualiteit is nóg veel sneller dan ooit bij jou op je beeldscherm of op je telefoon. Niet alleen feiten, ook kun je d.m.v Twitter snel de publieke opinie bepalen. Zoek maar eens een keer 's avonds op de hashtag #penw, je weet meteen wat Nederland van de gasten van Pauw en Witteman denkt. Twitter is een supermedium, en ja dat kent helaas ook zijn misbruikers. Echter zijn deze makkelijk te vermijden, het ligt er 100% aan welke mensen jij volgt.

Overigens moet Mcclean inderdaad maar stoppen. Er is geen kleine rivaliteit tussen de twee landen, er zijn talloze slachtoffers gevallen door de tegenstellingen van de landen. Dit weet hij en moet je al helemaal niet met een cynische grap komen want zo trigger je natuurlijk heel de bevolking.

9 mei 2012 om 14:22

Ach ik hou me niet eens bezig met Twitter.
Maar wordt zelfs gespamd op Facebook met die onzin.
En nieuws items etc. is erg handig inderdaad.
Maar dat bekijk ik wel op Nu.nl of andere nieuws sites.

Enigste leuke aan Twitter zijn die nutteloze tweets als Pownews op de buis is.
Die slaan gewoon helemaal nergens op.

Dat van Mcclean ben ik het over eens.
Daarmee wakker je het vuurtje alleen maar aan met dat soort grappen, terwijl het een strijd is geweest die veel mensenlevens heeft gekost.

Ik vind dat proffesionele voetballers moeten stoppen met dat tweet dingens.. Heb het zelf een tijdje gebruikt maar het is best kinderachtig.. Gewoon telkens posten wat je doet of wat er gebeurt of wat je ziet best levenloos.. En nu ook laatste tijden voetballers dat gebruiken pff.. het brengt tot nu toe niks positief op? Alleen maar slechte nieuws, kijk Babel hij word vast voor de 2e x geschorst en nu deze voetballer.. Beetje jammer, of je moet je kunnen gedragen of moet de Fifa dit verbieden..

9 mei 2012 om 14:10

hoe kan ik zoveel mogelijk onzin verkondigen in 144 tekens en ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk aandacht naar mijn tweet uitgaat? Laat ik voor ophef zorgen, dan krijg ik meer volgelingen... ik snap er ook niets van en hoop snel dat het hele twitter gebeuren wordt opgedoekt.

Ben trouwens helemaal mee eens dat voetballers geen twitter meer moeten gebruiken. Als je echt bepaalde zaken naar buiten wilt brengen, maak een website voor jezelf en zorg ervoor dat alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren, dan zal je ook niet meer van zulke uitlokking krijgen.als je dat wel krijgt, kan je het gelijk doorverwijzen naar de politie.

9 mei 2012 om 14:21

Juist, of een gewone website met een gastenboek of weet ik niet veel wat elke proffesionele heeft facebook.. Daar heb je toch genoeg aan.. Twitter lokt alleen maar ruzie en mindere discussies.

Ik ben het volledig met je eens, het is gewoon onzin. Fifa moet dit gewoon verbieden..

Handig gedaan door Mcclean hij neemt gewoon het zekere voor het onzekere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren