Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Fortuna Sittard heeft nog 100.000 euro nodig in 24 uur tijd

Laatste update:

De toekomst van Fortuna Sittard hangt aan een zijden draadje. De Limburgse club moet voor 1 maart 900.000 euro bij elkaar leggen om een faillissement af te wenden. Oud-speler en –trainer van de club Bert van Marwijk geeft aan dat hij zeker bereid is om met Fortuna mee te denken over de toekomst van de de vereniging.

/

Volgens de oud-bondscoach van Oranje is zijn hulp aanbieden niet meer dan logisch, aangezien Fortuna hem in 1997 als trainer de kans gaf in het profvoetbal. “Een netwerk formeren van oud-spelers en -trainers, met al hun kennis, om de club te ondersteunen, om beslissingen te helpen nemen over trainers of spelers. Zonder bemoeizuchtig te zijn”, zo omschrijft hij zijn mogelijke functie in de Volkskrant. Hierbij is mogelijk ook een rol weggelegd voor bijvoorbeeld Mark van Bommel en Kevin Hofland.

Bij MVV Maastricht, nota bene een grote rivaal van Fortuna, doet Van Marwijk al een tijdje iets soortgelijks. “We praten over spelers, over opleiding. We adviseren. Het is veelbelovend, terwijl we ons nog niet sterk hebben geprofileerd”, zo licht hij zijn functioneren daar toe.

Fortuna liet vrijdagavond in ieder geval zien dat het sportief gezien nog niet uitgeblust is: in eigen huis versloeg de nummer zestien van de Jupiler League FC Oss met 3-0. Als het faillissement komende dinsdag niet afgewend kan worden, dan was dat de laatste wedstrijd van de Limburgers in het profvoetbal. De laatste Fortuna-treffer zou dan op naam komen van Jens van Son.

Update 29 februari 10.33 uur - Fortuna Sittard heeft nog 100.000 euro nodig in 24 uur tijd
Fortuna Sittard heeft goede hoop dat het het hoofd boven water kan houden. De Limburgers moeten voor dinsdag 1 maart 900.000 euro hebben verzameld en van dat bedrag is het grootste gedeelte inmiddels binnen. Fortuna heeft nog één ton nodig en heeft nog een dag de tijd om dit bedrag binnen te halen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe blij zullen ze bij Fortuna werkelijk zijn met deze 'adviserende' rol van Bert? Het lijkt mij dat ze veel meer interesse hadden in de bankrekening van deze clubman die dankzij de sjeiks uit Arabië genoeg euro's bevat om alle geldzorgen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Overigens begrijp ik Van Marwijk volkomen als hij de hand op de knip houdt. Er zijn zo veel betere manieren om je geld uit te geven dan aan de zoveelste bodemloze put.

27 februari 2016 om 13:40

Maak je geen zorgen Fortuna heeft het geld en merendeels Door de supporters

27 februari 2016 om 13:43

Hij heeft dat cluppie van jou ook geholpen en doet dat bij MVV ook al, als hij iedere club waar die gezeten heeft financieel moet helpen is het einde zoek...

27 februari 2016 om 14:05

Ten eerste: zelfs als deze heren de flappen op tafel gooien ben je kilometers verwijderd van het begrip 'klaar'. De hoge nood is dan geledigd maar de vraag of er op de lange termijn sprake is van een levensvatbare club is dan nog lang niet verdwenen.

Ten tweede: clubliefde zit bij de supporters, mensen die de moeite nemen om een seizoenskaart te kopen, die een rotweekend hebben als hun club verliest en die, in tegenstelling tot spelers en coaches, altijd bij de club blijven. Iemand zoals ik bijvoorbeeld....

27 februari 2016 om 14:49

@Gasher: ik maak me juist wel zorgen. Je geeft aan dat het merendeel van de supporters het geld bij elkaar sprokkelen. Dat is iets waar ik mij enorm zorgen over maak. Een club met een begroting van 3 miljoen euro (ik ken de exacte cijfers niet maar het zal in die buurt zijn) die een tekort heeft van 9 ton. En hop, de supporters mogen de falende beleidsbepalers weer helpen. Clubliefde noemen ze dat. Zo gaat het nu al voor de zoveelste keer. De structuur zoals die nu in Limburg is, is op lange termijn gewoon niet levensvatbaar.

27 februari 2016 om 14:56

En daarom gaan de falende beleidsbepalers weg en komt er een geheel nieuwe organisatie. Voor het eerst in 15 jaar.

27 februari 2016 om 15:02

@KTB84 ik merk dat je niks van Fortuna Sittard afweet dus dan kan je beter niet zo reageren want als je het wist zijn er 2 mannen geweest die te veel macht hadden en er niks aan kon worden gedaan en nu gaan ze eindelijk weg.

27 februari 2016 om 15:13

@Gasher: misschien dat ik het als buitenstaander juist klinischer kan bekijken. Als de beslissingen door twee mensen genomen worden en niemand kan er iets aan doen zoals je zegt, dan is het juist in het verleden helemaal mis gegaan. Er zijn destijds mensen geweest die dit hebben goedgekeurd. Daarnaast, hoe kan het dat dit 15 (!) jaar heeft geduurd?

27 februari 2016 om 15:18

Omdat deze mannen toen geld erin hadden gestopt en eisten toen een plek op en zo is het instaan en met de tijd werkten ze goede mensen eruit die wel een club hart hadden en jij kan beter niet meer reageren met je negatieve acties ben je nooit eens optimistisch en positief denk het niet he

27 februari 2016 om 15:20

Het is maar net wat je levensvatbaar vind. Fortuna in de eredivisie is onhaalbaar. Maar voor 3000-4000 toeschouwers met uitschieters leuk meespelen in de jl is zeker realistisch. Daarmee zijn we in Zitterd tevreden. Als we supporter wilden zijn van een grote club hadden we wel een andere club dan Fortuna uitgekozen.

27 februari 2016 om 15:28

@Gasher: sorry. Ik had niet gezien dat ik op fortunasittardclubmannenmeteenclubhart.nl aan het reageren was. Ik dacht dat het voetbalzone.nl was. Excuus. Enige kritiek mag niet, dat is waar ook. Fortuna Sittard toppers! Maar gelukkig maak je het helemaal goed door het op te lossen door op de man te spelen. Jij kent mij zo goed doordat ik kritiek heb.

27 februari 2016 om 16:11

Je hoeft geen sorry te zeggen maar je moet niet denken dat je alles weet en dan zo negatief doen.

27 februari 2016 om 16:24

@Gasher: ik weet niet alles en ik denk dat ook niet. En daarnaast mag ik niet negatief doen? Waar moet ik dan positief van worden? Het verleden van Fortuna, dus niet alleen de laatste 15 jaar, geeft geen aanleiding om positief te zijn. Ik snap dat je als clubman reageert. Dat je goede hoop hebt dat het goed komt. Maar anderen met een afwijkende mening zo persoonlijk aanspreken zoals jij doet gaat nergens over. Begin dan je eigen forum als je allergisch bent voor afwijkende meningen.

27 februari 2016 om 16:57

Dat zou doodzonde zijn. Zo'n mooie club met een mooie historie.

29 februari 2016 om 10:43

@koekstad0570:

Dit vind ik ook een beetje makkelijk. Mensen als Van Marwijk, Van Bommel en Hofland zullen inderdaad best een ton kunnen missen. Maar omdat ze toevallig ooit voor Fortuna hebben gespeeld, wil toch niet zeggen dat ze tot in lengte van dagen verantwoordelijk zijn voor het opruimen van de financiële puinhopen van die club?

Bovendien is het natuurlijk ook niet zo dat Fortuna definitief gered is als dat geld nu bij elkaar komt. Het is maar een doekje voor het bloeden. En als het binnenkort alsnog fout gaat, dan heb je dus een ton eigen geld in een bodemloze put gegooid.

Met het oog op de supporters en de geschiedenis van Fortuna en ook voor de Jupiler League hoop ik van harte dat Fortuna het overleeft. Maar een club kan niet blijven bestaan op giften en reddingsacties. Er moet een structurele oplossing komen, anders heeft de club, hoe vervelend het ook is om dat te moeten constateren, gewoon geen bestaansrecht meer.

29 februari 2016 om 13:12

Die twee mannen hebben wel Fortuna overeind gehouden in barre tijden.

27 februari 2016 om 14:12

Het beleid heeft er voor gezorgd dat er problemen zijn. Geld is dus een korte termijn oplossing.

27 februari 2016 om 14:16

Ik vind het prima wat Bert zegt. We hebben namelijk op lange termijn veel meer baat van zijn kennis, advies en technische hulp, dan met zijn geld.

Mensen met geld om bij te passen zijn er altijd geweest, echter waren dat niet de mensen met technisch verstand of kennis hoe een BVO winstgevend te maken.

Gewoon failliet laten gaan. Zoals al eerder aangegeven is, het is een bodemloze put. Ook al krijgen ze het geld bij elkaar. Duurt niet lang voordat ze weer problemen hebben.

27 februari 2016 om 14:04

Het geld is bij elkaar en de oude sponsoren zijn terug die weer veel geld willen investeren omdat de 2 grote heren opstappen na dit seizoen die Fortuna onder de duim hielden

27 februari 2016 om 14:14

Afschuwelijke reactie. Zou je dat over je eigen club ook zeggen?

27 februari 2016 om 14:54

@Yoink: ja dat zou io gerust over mijn eigen club zeggen. De problemen zijn structureel en er moet gewoon eens een eind aan komen. Fortuna Sittard heeft voldoende kansen gehad om structureel iets aan de problemen te doen en dat altijd nagelaten. Altijd is het handje ophouden bij supporters, sponsors en gemeente. Dat kan een keer gebeuren maar er wordt simpelweg niet geleerd van de vele fouten die gemaakt zijn in het verleden. Maar nee, omdat het een voetbalclub is mag je zo iets niet zeggen...

27 februari 2016 om 15:02

En dat is het hem juist, als je de boel een beetje hebt gevolgd wist je dat de beleidsbepalers die al 15 jaar de club naar de kloten helpen eindelijk weg gaan. En dat er een geheel nieuwe organisatie komt.

27 februari 2016 om 15:04

@Yoink je kan beter niks zeggen tegen KTB84 want je merkt dat hij geen clubman is en ook niet weet wat er speelt in Sittard en Limburg

27 februari 2016 om 15:35

@Yoink: ik wil heel graag geloven dat het van nu af aan beter gaat, dat de club weer gezond wordt. Feit is dat die twee mannen die al 15 jaar de club om zeep helpen, eerst financieel hebben geholpen. De club kon toen ook al niet zijn eigen broek ophouden. En daarvoor heeft de club het ook al vaker financieel moeilijk gehad. Maar ik heb net van de censuurcommissie gehoord dat je over Fortuna Sittard niks negatiefs mag zeggen. Dus voortaan zal ik heel positief zijn. Zelfs als de club uiteindelijk failliet is. Echt waar, in China heb je nog meer vrijheid van meningsuiting.

27 februari 2016 om 17:53

Griekenland iis ook een bodemloz put om miljarden naartoe te sturen, dan kan de overheid ook wel 9 ton over hebben voor een volksclub. Clubs als Feyenoord stonden/staan tientallen miljoenen in het rood.

27 februari 2016 om 18:47

@ARamsey: natuurlijk. Laten we allemaal bodemloze putten zoeken en daar geld in pompen. Als een voetbalbedrijf structureel meer geld uitgeeft, dan er in komt, dan heeft het geen bestaansrecht. Ongeacht of de club Feyenoord, Fortuna Sittard, Veendam of Nac heet. Het is triest dat er weer een club op omvallen staat.

27 februari 2016 om 19:16

Al je verwijten zijn terecht. 15 jaar wanbeleid en de zoveelste bedelactie om je kapot voor te schamen.
Toch snap ik niet zo goed waarom je de club zo graag ziet verdwijnen. Je mag het gerust vinden in dit vrije land maar dan is het logisch dat je tegenreacties terugkrijgt. Eerst uitlokken en dan de verongelijkte uithangen. Beetje scheinheilig....
Gelukkig zijn ze niet allemaal zo in Breda. Vorige week applaudiseerde het Nac publiek voor het behoud van Fortuna. Zo kan het ook.

27 februari 2016 om 19:38

Geld geven aan Griekenland is inderdaad hetzelfde als het voortbestaan van een voetbalclub. Iets met appels en peren. Ze hebben het gewoon verprutst in Sittard, daarnaast heeft de gemeente sittard ( lokale overheid) regelmatig uitgeholpen toch ?

29 februari 2016 om 12:33

Nee, de gemeente is mede verantwoordelijk voor het in eerste instantie ontstaan van de financiële problemen. Verder heeft men één keer een kleine garantstelling gehad. Over het algemeen werkt men echter meer tegen dan mee.

Uiteraard komt het grootste gedeelte van de oorzaken op ons eigen conto.

Hopelijk redt Fortuna het. Het zou echt eeuwig zonde zijn als er weer club verloren gaat.

27 februari 2016 om 17:54

Misschien bij Ajax aankloppen, Bayern Munchen heeft ook zal clubs geholpen in financiele nood.

Dit gaat niet meer werken helaas. Je kan de club wel helpen maar dat heeft geen zin meer, het is al een paar keer gebeurd. Het is hetzelfde als iemand in leven houden doormiddel van apparaten. Soms moet de stekker er gewoon uit al is het klote om te doen.

Doet Bert dit dan belangeloos of gaat dit à 160 euro per uur?

27 februari 2016 om 16:42

Goeie vraag van je, in de reacties wordt al weergegeven.
Dat Dat Bert en Van Bommel even met flappen gooien ik den ook,
wel dat ze het doen met nog een paar. Maar als het niet het helpt en het
is over een jaar weer zo als nu. Dan schiet dat niet op.
Maar @abe84 Bert zal het wel voor niks doen om een plan op te zetten.

27 februari 2016 om 19:28

Tja dat 'even met de flappen gooien' vind ik altijd ook zo'n overdreven gedoe. Als Fortuna supporter kan ik me voorstellen dat je het hoopt, maar verwachten mag het natuurlijk niet. Alleen omdat iemand een affiniteit met de club heeft en wat knaken op zak moet hij/zij niet direct een paar ton van zijn/haar vermogen in de bodemloze put gooien. Bij ons werd er ook vanalles geroepen en meneer Wessels zou ons 'wel even uit de brand helpen', erg hoopvol maar dhr. Wessels is nergens toe verplicht. Anders kunnen we alle noodleidende clubs wel doorverwijzen naar de multimiljonairs hier in Nederland, als het argument 'zij hebben toch genoeg' van toepassing is.

27 februari 2016 om 21:15

Ik begrijp je heel goed je geeft het ook goed weer in je reactie.
Allicht hoop je zo iets met flappen gooien.
Maar als het niet het helpt en het is over een jaar weer zo als nu.
Dan schiet dat niet op. dat is bij jullie net eender.
Maar @tukkertje ik hoop dat alle bij de clubs op een of andere,
manier geholpen worden. alleen dan op die manier zo als jij,
het weergeeft.

29 februari 2016 om 11:11

Nee, van mij hoeft v. Marwijk en v. Bommel niet met de flappen te gooien. En dit hoort gewoon niet, ja beiden hebben gewerkt voor Fortuna, beiden hebben veel te danken gehad aan Fortuna. Maar hebben we dat niet allemaal op een gegeven moment in onze carrière? Moeten wij dan ook onze voormalige werkgevers financieel ondersteunen? Ik vind van niet, dat Bert al aangeeft dat hij iets wilt/gaat doen vind ik al zeer fijn, en daarmee doelend op kennis/netwerk.

Tevens de vader van Mark is zeer betrokken bij Fortuna, John zorgt al tijden voor een Fortuna veilig welke het bedrag van 1 ton al ruimschoots overschreden heeft, enkel dit geld is vooral bedoeld voor de jeugdopleiding.

29 februari 2016 om 13:45

Precies @forzasittard,
Ik hoorde dat ze nog een ton nodig hebben hopen dat het lukt,
om a's dinsdag het bedrag neer te leggen.
Ik denk dat v,marwijk met een goed plan komt om fortuna,
te helpen. Dat ze nu is zonder schulden kunnen voort bestaan.
Want wees eerlijk in zo'n mooi stadion moet toch gevoetbald,
worden.

29 februari 2016 om 15:38

Mooi stadion? Een betonnen bak is het. De Baandert was tenminste een voetbalstadion...

27 februari 2016 om 16:44

Als ik Bert van Marwijk een beetje kan inschatten, doet hij het belangeloos.

Mark my words: Fortuna komt in handen van Sjeiks.Ze kunnen niet voortdurend een beroep doen op private ondernemers, de gemeente of jan modaal.
Sabic zal hoofdsponsor worden! Binnen 5 jaar terug in de eredivisie!

29 februari 2016 om 11:07

Eh? Allereerst, Fortuna maakt geen gebruik van gemeentegeld, de gemeente steunt Fortuna niet. Dat doen ze nu niet, dat deden ze 5 jaar geleden ook niet. Fortuna heeft al sinds de degradatie zijn eigen boontjes moeten doppen, m.u.v. een garantstelling welke al jaren geleden is afgelost.

Ik weet dat indien Fortuna dit overleefd er weer over 2 jaar geroepen word door sommigen dat de gemeente Fortuna in leven heeft gehouden, knoop dus allemaal goed in de oren, voor de zoveelste keer in de geschiedenis van Fortuna houden de supporters de club in leven. Denk daar maar eens aan als er iemand weer over bestaansrecht begint.

Sabic word geen hoofdsponsor, Sabic heeft niets met voetbal, ze willen ook niet 1 club sponsoren en 2 anderen niet. Daarbij is wel Jan Modaal de zak en ook private ondernemers. Maar waarom niet, ten tijden van TOF waren er 500 man die maandelijks een bedrag doneerde aan Fortuna, dit was bij de één 5 euro, de ander weer wat meer. Het is geen grote sponsor maar als 500 supporters maandelijks geld doneren krijg je op jaarbasis wel een leuk bedrag, wat voor een club zoals Fortuna het verschil kan zijn tussen leven en dood.

Natuurlijk roepen er nu mensen dat je dan geen bestaansrecht hebt als je niet genoeg geld weer op te halen en je bij de supporters moet bedelen. En dat 3 clubs teveel zijn in Zuid-Limburg, dit klopt misschien. Vandaar dat er 2 maanden geleden een nieuwe technisch directeur is aangesteld bij Fortuna, en dat de organisatie verder geprofessionaliseerd word, aangezien ze schrokken van het niveau en Fortuna heel veel kansen/inkomsten liet liggen.

29 februari 2016 om 12:58

Fortuna is organisatorisch ieder jaar de wacht aan t wisselen.
Het personeelsbestand wijzigt iedere 2 jaar. Kijk naar Kevin H. en Tom J. bijvoorbeeld. En waar is Fuat U. gebleven? Het is vriendjespolitiek en ellebogenwerk. Ze moeten onafhankeljjke bobos aan t roer zetten met kennis van zaken. Zie een Brands, Gerbrands. Persoonlijk zou ik Vloet bij Fortuna willen zien. Hij praat veel maar heeft wel ervaring en knowledge. Zuid Limburg is toe aan 1 GROTE CLUB. Nu wordt er gevist uit 1 vijver van sponsoren en talenten. Niemand komt hierdoor vooruit. Ja, historie is mooi maar t gaat om t heden en toekomst. Historie ligt vast op beeld en geschrift. De mensen dienen dit alleen tijd te geven, t is toch prachtig...de cl-hymne in Sittard! 1 fc limburg, 1 volkslied, 1 clubembleem en 1 grote supportersschare! Fortuna, MVV en Roda kennen samen 90000 voetballers in de regio en t aantal mensen wat voetbal een warm hart toedraagt waardoor bestaansrecht mogelijk is.

29 februari 2016 om 11:17

Droom verder... Sabic hahahaha

29 februari 2016 om 15:42

Good year...

Hopelijk redt Fortuna het. Zou zonde zijn wanneer die club ook al ophoudt met bestaan.

Is er niet iemand met wat centjes over? Ex-profs, bijvoorbeeld.

29 februari 2016 om 11:14

Je gaat ff een ton in een bodemloze put gooien....alleen club liefhebbers doen zoiets maar dan moet je veel over hebben

Hoop dat ze blijven bestaan iig, die foei lelijke shirts zal ik gaan missen, Fortuna is toch een begrip zoals Haarlem dat ook was.

Ja joh... Laat lekker failliet gaan... Te kort van 900.000 terwijl een club als Twente een schuld heeft van in de miljoenen en die mag lekker blijven ballen...

Fortunezen wilden toch niks maken hebben met alles wat Roda is of betekent? Klaarblijkelijk als de nood hoog is gaan ze zelfs op de knieën voor Mr. Roda (hendriks) Ben eens benieuwd hoe de "roda-haters" praten als deze man hun redding wordt.

Overigens vond ik het zeer triest dat men zelfs op een mogelijk laatste wedstrijd van Fortuna, anti roda liedjes gaan zingen en dat terwijl ze gratis twee (voor hun doen) topspelers krijgt aangeboden van Roda.

Ik vind ook dat de fans van fortuna meer hun thuiswedstrijden mogen bezoeken (altijd lege tribunes)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren