Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: ‘De spelers hebben het laatste woord over een wedstrijd in de VS’

Laatste update:

Het is maar de vraag of spelers van LaLiga-clubs daadwerkelijk gaan afreizen naar Noord-Amerika, stelt Cadena Cope maandagmiddag. LaLiga maakte onlangs bekend dat er een overeenkomst is gesloten met Relevant Sports, waarbij het de bedoeling is dat enkele wedstrijden in de Spaanse competitie in Noord-Amerika worden gespeeld, een plan dat veel weerstand oproept in Spanje.

LaLiga heeft zowel de Spaanse voetbalbond (RFEF) als de spelersvakbond (AFE) niet bij de plannen betrokken. David Aganzo, president van de AFE, zat maandagochtend om de tafel met LaLiga-voorzitter Javier Tebas, maar naar verluidt zijn beide partijen tijdens het gesprek, dat ongeveer een uur duurde, niet nader tot elkaar gekomen. Een staking van de spelers lijkt zodoende zeer aannemelijk, zo klinkt het.

Eind augustus kwamen de aanvoerders van de meeste LaLiga-clubs bijeen om het plan van de competitieorganisator te bespreken. “De aanvoerders? Die zijn zeer verrast”, sprak Aganzo na afloop. “En woest dat zulke belangrijke beslissingen zijn genomen. De spelers zijn hier tegen, geen één is voor het plan. Het was unaniem. Sommige clubs zijn voor, andere tegen. Ik spreek namens de spelers.”

Onder anderen Sergio Busquets benadrukte even later dat de spelers inderdaad niet zaten te wachten op de duels in Noord-Amerika. “We zijn allen verenigd. De spelersvakbond staat sterk en onze president heeft correct gezegd dat we op één lijn zitten", aldus de Spaans international. LaLiga was van plan om de eerste wedstrijd in Noord-Amerika in januari af te werken in Miami, met Girona en Barcelona als gegadigden.

Update 10 september 17.10 uur - ‘De spelers hebben het laatste woord over een wedstrijd in de VS’
De Spaanse spelersvakbond AFE heeft maandag na een vergadering laten weten dat de spelers het voor het zeggen hebben wat betreft de LaLiga-wedstrijd tussen Barcelona en Girona die gepland staat in de Verenigde Staten. “De spelers zullen, via de AFE, degenen zijn die het laatste woord hebben”, leest een verklaring van de vakbond, die verder wijst op het ‘ongemak bij de spelers over het gebrek aan informatie over de deal’.

Verwacht jij dat het plan van LaLiga doorgaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goedzo, boycotten die achterlijke plannen.

Het is ook gewoon raar hoe dit is gelopen. Hoe kan LaLiga deze afspraken maken zonder te overleggen met de juiste personen? Gewoon heel dom gedaan dit. Of gewoon een actie waarvan ze wisten dat fout zou zijn maar stiekem hoopte dat het alsnog door zou gaan.
Het is simpel, nationaal voetbal moet nationaal gevoetbald worden en niet internationaal. Daarvoor zijn internationale wedstrijden bedoeld.

10 september 2018 om 17:17

La Liga heeft dit met de clubs besproken en die zijn akkoord gegaan. De spelers zelf zijn nu aan het boycotten (terecht uiteraard). De clubs denken alleen maar aan het geld momenteel.

Die Tebas is echt niet goed bij zijn hoofd, hoe kun je zoiets impactvol willen introduceren zonder met de belanghebbende te praten? Dan snap je er echt niets van!

Zeer raar hoe dit door je strot gedouwd wordt.
Als ze het echt door zetten, dan zal ik als team wel op komen draven daar, maar alleen met het amateur 11-tal.
Jammer als je verliest.

Ik vrees dat het een kwestie van tijd is, voordat deze plannen erdoor geduwd zullen worden. Is het niet dit seizoen, zal het wel het volgende zijn; is het niet La Liga, dan is het wel de Serie A of de Ligue 1. Allemaal zullen ze wel toehappen wanneer de financiële compensatie groot genoeg is, dat is een zeer jammerlijke evolutie van het voetbal.

We hebben het overigens toch al gezien met enkele Supercup-wedstrijden die in het buitenland werden afgewerkt, recent nog die tussen Barcelona en Sevilla? De stap lijkt niet groot om dat in te voeren voor competitiewedstrijden, zoals heel dit gedoe in Spanje laat blijken. Uiteraard zullen de spelers zich hier zo lang mogelijk tegen verzetten, maar zoals we zien zijn sommige clubs al bereid om akkoord te gaan, dus het zal niet lang duren voor het verzet breekt.

Overigens moet ik eerlijk toegeven dat ik het best wel begrijp. Het is enerzijds inderdaad een groot verlies voor de lokale supporters en de "ziel van de clubs", maar tegenwoordig is de sport (en met name het voetbal) zo globaal en commercieel geworden, dat het haast niet te vermijden is om (meer) wedstrijden af te werken in het buitenland.
Vooral landen waar ze klaar staan om enorm te investeren in het voetbal, maar waarvoor het haast onmogelijk is om hetzelfde niveau als in sommige Europese competities te bereiken, zullen op een bepaald moment ook bereid zijn om simpelweg wedstrijden te kopen en ze naar hun stadions te brengen. Kijk naar de bedragen die in China worden betaald in de afgelopen jaren, de investeringen die ze daar doen in het voetbal zijn gigantisch. Maar heel Zuidoost Azië is gek van het voetbal en dat zijn markten die heel veel geld kunnen pompen in Europese clubs (en dat overigens reeds doen). Geld dat vele clubs ook zeker niet gaan weigeren, zelfs als dat betekent dat ze enkele wedstrijden per jaar aan de andere kant van de wereld zullen moeten afwerken. Voorlopig zijn dat enkel nog oefenpotjes tijdens de voorbereiding in de zomer of eens een sporadische wedstrijd doorheen het seizoen, maar ik zie het best wel snel evolueren naar meer.

Voetbal is (in mijn ogen helaas) een groot businessmodel geworden, waarbij gekeken wordt naar hoe men er meer geld aan kan verdienen en hoe de clubs een grotere omzet kunnen draaien. Het gaat stilletjes aan richting pure entertainment, waarbij de spelers slechts poppetjes in een groot circus zijn. De bubbel kan nog veel groeien en ik denk dat ze in sommige landen beseffen dat ze nog verder kunnen gaan (lees: er valt nog heel veel geld te rapen).
Spanje doet hier alvast een poging om de Engelse competitie achterna te gaan, die een grote voorsprong hebben genomen met de enorm lucratieve uitzendrechten in Azië en de VS, waardoor de clubs ook enorme reclame-inkomsten hebben gegenereerd. Real Madrid en Barcelona hebben zich op dat vlak goed staande gehouden, maar La Liga denkt duidelijk dat ze er ook nog meer van kan profiteren. Kun je hen verwijten?

10 september 2018 om 16:56

Dus omdat zij allemaal gek van Europees voetbal zijn, moeten we maar naar hen komen? De bib komt jouw boeken toch ook niet zelf ophalen en brengen?

Dat ze de sport amuserend vinden is prima, maar ga dan lekker je locals of een club op je eigen land supporten. Een competitie hoort gespeeld te worden in Eigen land. Start dan maar een toernooi met alle grote landen over de wereld, maak de wereldbeker voor clubs groter. Maar dit is toch van de zotte.

10 september 2018 om 17:05

Dat is het net, als ik 10.000 euro aan de bib betaal, zullen ze vast en zeker boeken komen brengen aan mijn deur : ) Het klinkt absurd, net zoals het spelen van competitiewedstrijden in de VS ook is.

10 september 2018 om 17:57

Indd. Speler willen wel de wedstrijden afwerken buiten spanje. Maar het gaat ze om de manier waar op deze deal is gesloten.
Tebas is tweede Franco. Hij heeft schijt aan iedereen en denkt dat hij nog in tijd van Franco leeft.
Zonder spelersbond op de hoogte te houden en zo een deal sluiten.
Ik zou hem echt voorschut zetten gewoon boycotten.
Zo dat hij zich zal realiseren dat fe tijd van onderdrukking voorbij is.

Achterlijke vent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren