Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Chelsea stuurt ex-Vitessenaar Kalas naar nieuwe Bundesligist

Laatste update:

De toekomst van Tomás Kalas lijkt niet bij Chelsea te liggen. De Tsjechische verdediger stapte op zijn zeventiende over van Sigma Olomouc naar the Blues en tekende er toen een contract tot medio 2014. Later tekende hij bij, maar verder dan twee optredens in de Premier League is Kalas nog niet gekomen. Het ziet ernaar uit dat hij nu voor de derde keer in zijn prille carrière verhuurd gaat worden.

/

Chelsea leende hem sinds de transfer al uit aan zijn oude club in Tsjechië en daarna nog twee seizoenen op rij aan Vitesse. In dienst van de Arnhemmers kwam Kalas tot 63 wedstrijden in de seizoenen 2011/12 en 2012/13. Vorig jaar zomer keerde hij terug in Londen. Aan het einde van het seizoen, toen voor Chelsea de strijd al gestreden was, gaf José Mourinho hem plotseling twee keer een basisplaats in de competitie.

Dat lijkt echter geen voorbode voor meer speeltijd voor Kalas. Kicker weet dat Chelsea en 1.FC Köln dicht bij een overeenkomst zijn aangaande de mandekker. De Duitsers zullen hem twee seizoenen lang huren van Chelsea, maar geen optie tot koop bedingen: dat willen the Blues pertinent niet. Sportief directeur Jörg Schmadtke is optimistisch over Kalas’ komst naar Keulen. “Er is nog niets getekend, maar ik ga ervan uit dat hij komt.” Köln werd afgelopen seizoen kampioen van de 2.Bundesliga.

Update 11 juni 15.35 uur: Chelsea stuurt ex-Vitessenaar Kalas naar nieuwe Bundesligist
Tomas Kalas vervolgt zijn loopbaan tijdelijk bij 1. FC Köln, zo meldt Chelsea woensdagmiddag via de officiële kanalen. De 21-jarige verdediger maakte afgelopen seizoen deel uit van de hoofdmacht van Chelsea, na twee seizoenen op huurbasis voor Vitesse te hebben gespeeld. In Londen kwam hij niet verder dan een handvol wedstrijden. FC Köln promoveerde vorig seizoen naar de Bundesliga.

Tomás Kalas kan beter definitief vertrekken bij Chelsea

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor zijn ontwikkeling als verdediger is Köln een goede stap, zal daar meer aan de bak moeten dan bij bijvoorbeeld een club als Vitesse.

10 juni 2014 om 13:48

Daar leert hij als verdediger sowieso meer dan in Nederland, niet alleen dan bij Vitesse.

Zou dit geen perfecte vervanger voor Janmaat zijn?

10 juni 2014 om 13:15

Nee, Kalas is een centrumverdediger. Is sowieso geen aanvallend ingestelde verdediger, zou wel een eventuele opvolger van De Vrij kunnen zijnn

10 juni 2014 om 13:43

Dat is totaal niet waar. Hij is juist wel aanvallend ingesteld en kan prima op rb.

10 juni 2014 om 13:49

Kalas is eerder een RB dan een CB hoor..
Mourinho had hem gewoon opgesteld als een CB wat ook best goed uit pakte.

10 juni 2014 om 14:54

Haha wat, is Kalas nu ineens een rechtsback? Kom op mensen, Kalas is al zijn hele carriere een centrumverdediger die bij Vitesse incidenteel een paar (!!) wedstrijdjes als rechtsback heeft gespeeld maar in de regel altijd centraal achterin opereert.

10 juni 2014 om 17:39

Dat is ook niet waar, in het seizoen 2011/2012 speelde hij cv. Inderdaad erg verdedigend, nauwelijks het middenveld ingedribbeld. Maar hij heeft het hele seizoen 2012/2013 als rechtsback gespeeld, waarin hij vaak opkwam. Beetje zelfde type speler als janmaat nu was hij toen. Maar ik denk niet dat hij bij feyenoord gaat tekenen als hij dus al zo goed als rond is met köln..

11 juni 2014 om 15:59

Nou, niet een paar, Kalas speelde het merendeel van de wedstrijden als RB. Ik zag hem altijd als een mini-Ivanovic, dus dat zegt al alles over wat voor een soort verdediger hij is.

Was een prima verdediger bij Vitesse, maar dat betekent nog niet dat je mee kan in de top van de Premier League. Rechterrijtje Bundesliga moet hij aankunnen.

10 juni 2014 om 13:46

Bij Vitesse deed hij het prima maar ook de twee wedstrijden die hij mee mocht doen speelde hij niet onverdienstelijk. Nu zeggen twee wedstrijden niet heel veel en koopt Chelsea natuurlijk veel liever een speler voor 40 miljoen maar ik vind het een prima verdediger die gewoon de kans moet krijgen.

Stapje omhoog ten opzichte van Vitesse en van de Eredivisie

Fc koln is een mooie club met een schitterend stadion. Dit word volgensmij de 6 de aanwinst voor keulen dus ik denk wel dat ze erin blijven aankomend seizoen paderborn is niks en ik verwacht ook niks van hsv en freiburg dus de 15de 14de moeten ze eigenlijk wel worden. Overigens is dit wel en flinke stap terug hoor maar wel een mooie stap terug.

ow wat een verrassing

Áls PSV hem zou kunnen kopen zou dat ook geweldig zijn, indien betaaldbaar. Köln lijkt me toch wel beneden zijn niveau (alhoewel het een mooie club is)

Chelsea en talentvolle voetballers, het blijft toch dood en doodzonde. Iemand enig idee waar

Ik had hem graag weer terug gezien in het verdedigend centrum bij Vitesse. Heeft het 2 seizoenen verdienstelijk gedaan, waarvan 1 seizoen als back.
Ik zie hem liever als LCV dan Van der Heijden.

In de Bundesliga zal hij zich uitstekend kunnen meten met de betere voetballers !

Flinke stap vooruit bedoel je. van Chelsea 2, waar die nooit speelde naar de basis zeer waarschijnlijk bij FC Koln. Verstandig van die jongen om daar heen te gaan, alleen denk ik dat het een Bruma de tweede wordt.

Zou een prima rechtsback voor Twente kunnen zijn!

Ideale verdediger voor Engelse subtop, die wellicht in de toekomst de stap nog kan maken. Hij doet mij qua stijl denken aan Martin Laursen. solide geen gekke dingen.

Wat een titel ook weer xd

Dit bedoelt men nou met het feit dat media een complete draai aan een verhaal kunnen geven..
Bij een club als Arsenal had het geweest; 'veel belovend talent krijgt kans om ervaring op te doen in topcompetitie'
Bij Chelsea is het ‘kalas krijgt alsnog geen kans bij Chelsea en doet flinke stap terug... Wat een heerlijk staaltje beeldvorming..

Ik denk dat het een goed moment voor Kalas is, hij zal tegen topspelers zich staande moeten weten te houden en kan zo de nodige ervaring op doen. Met Ivanovic als wissel en wellicht ook Zouma staat de cv positie momenteel goed gevuld en dus is het een goede keus hem deze kans te geven. Met zijn talent verwacht ik dat hij moeiteloos iedere wedstrijd basis zal gaan staan.

10 juni 2014 om 14:14

Maar die draai komt door Chelsea zelf. Wanneer geven ze nou een talent de kans? Mceachren kreeg in 2010/2011 al zijn kansen onder Ancelotti, met negen basisplaatsen en dertien invalbeurten. Werd ook Chelsea Young Player of The Year. In het jaar daarop wilde hij graag uitgeleend worden, maar Chelsea wilde dit niet omdat hij in de plannen van het eerste voor kwam.

Op dat moment kwamen zelfs pundits met verhalen dat Chelsea nu het belang van jonge spelers in zag. Josh zat namelijk (zoals bv. Jack Wilshere bij Arsenal) al sinds zijn 7e bij de Chelsea Academy.

Nu in 2014 heeft hij op uitleenbasis gespeeld voor Swansea, Middlesbrough, Watford en momenteel Wigan. Chelsea heeft Matic teruggehaald, gaat waarschijnlijk Fabregas kopen en heeft daarnaast nog spelers als Ramires en Mikel rondlopen. Wanneer krijgen talenten daar nou een kans? Bij Lukaku gebeurt precies hetzelfde. Dat de media zo'n draai eraan geeft is puur aan Chelsea te wijten.

10 juni 2014 om 14:51

Zoals Bergkamp al zei, dat is toch echt puur aan Chelsea zelf te wijten. Je moet je de bedenking maken dat als Arsenal Kalas had gehad dat ze waarschijnlijk Zouma niet zouden gehaald hebben als back up CV. Het is waar dat het anders kon verwoord worden maar deze reputatie heeft Chelsea toch zelf opgebouwd, je kunt moeilijk ontkennen dat het een koopclub is die spelers vanuit de eigen opleiding zo goed als geen kansen geeft(ondanks dat ze op het niveau van jeugdploegen ook een ongelooflijke koopclub zijn).

10 juni 2014 om 21:28

Het is zeker veroorzaakt door het feit dat Chelsea geen kansen geeft aan de talenten die we wel hebben inderdaad, maar tegelijkertijd moet niet vergeten worden dat Chelsea nog altijd een zeer jonge club is wat betreft topclubs.
Het gevolg daarvan is dat er pas sinds enkele jaren geld en kennis gestoken wordt in het geweldig opleiden van spelers, scouten van de juiste jeugdspelers etc. Het proces van opleiden is nou eenmaal erg langzaam, dus de vruchten die kun je pas veel later plukken. Spelers als Tore, Bruma, Sahar, Mceachran enzo hebben bewezen niet van een topclub waardig niveau te zijn. Vooral van Josh is dit verassend, maar als hij zich niet eens staande kan houden bij de Championship clubs, dan heeft hij er natuurlijk weinig te zoeken.
De huidige Chelsea talenten hebben veel meer talent (boga, Musonda, Loftus-Cheek) en tijd zal leren of zij wel de broodnodige kansen krijgen. Feit is wel dat een speler als Kalas nu op jonge leeftijd ervaring krijgt bij zowel buitenlandse competities als in het eigen Chelsea, net als clubs als Arsenal en Manchester United doen. De transitie is langzaam, maar ik geloof nog altijd wel dat de vele miljoenen die in de jeugd gepompt zijn, gedaan zijn met de visie en intentie om deze jongens een kans te geven om het eerste elftal te halen.

Voor zijn carriere zou dit zeker beter zijn, bij Chelsea speelt hij toch niet. In Duitsland kan hij rekenen op elke week speeltijd.

Tja het is toch wel een beetje dat wanneer er niet minimaal 10 miljoen aan je uitgegeven wordt dat je wel een beetje kunt voorspellen dat je niet voor het eerste gehaald bent.

Eigen schuld, dikke bult. Moet je als 17-jarige maar niet zo'n oerdomme beslissing nemen. Straks is ie 23 en speelt ie in de marge. Zo jammer van al dat talent dat zichzelf overschat of puur voor de centen kiest

11 juni 2014 om 15:49

eigen schuld dikke bult inderdaad...maar wie zegt dat hij nu hoger op had gespeeld als hij niet voor Chelsea had gekozen, op die leeftijd ga je altijd voor die kans dat wordt tot op de dag van vandaag bewezen. zie van Ginkel, die wilde graag naar Ajax maar hield een goed gevoel over aan een gesprek met Mourinho. hij is bijna het hele seizoen geblesseerd geweest maar ik denk niet dan hij veel minuten had gemaakt...

11 juni 2014 om 16:17

Net bij de club en in de eerste 2 PL wedstrijden in mogen vallen en zelfs basisplaats in de eerste CL wedstrijd. Dat is toch eerder een indicatie dat van Ginkel zeker wel in de plannen van Mourinho voor kwam en dat hij gedurende het seizoen voldoende zou spelen.

11 juni 2014 om 16:48

'eigen schuld, dikke bult zeggen' en dan zeggen dat je als 17-jarige niet zo dom moet zijn. Als 17-jarige is hij nog niet eens volwassen en is het normaal dat hij fouten maakt of zo'n beslissingen neemt. Ik kan begrijpen dat als een grote club als Chelsea jou komt opzoeken op je 17de dat je meteen ja zegt.

Het was waarschijnlijk te vroeg om te vertrekken, maar of het een oerdomme beslissing is geweest moet nog blijken.

Jammer. Vond hem goed, de wedstrijden die hij speelde. Zouma komt er natuurlijk aan en hij is ook wle een enorm talent. Cahill, Terry, Zouma en Kalas zou misschien iets teveel zijn van het goede, want die zijn in mijn ogen 4 basiswaardige verdedigers.

11 juni 2014 om 16:18

Gezien het aantal wedstrijden dat Chelsea speelt zijn 4 basis waardige verdedigers toch een must?

11 juni 2014 om 16:33

Ivanovich kan ook nog centraal hè.

11 juni 2014 om 16:45

Zoals Bergkamp zegt, Ivanovic kan ook centraal. 2 van de 4 gaan sowieso op zijn minst 2/3de van de wedstrijden spelen en de andere 2 zullen de resterende 1/3 moeten verdelen. Lijkt me niet ideaal voor die 2.

Er zullen genoeg aanvallen op hem af komen waarbij hij kan laten zien wat hij waard is. Goede competitie bij een heerlijke traditionele club. Succes!

Meneer Kalas die helaas nog een goede wedstrijd speelde tegen liverpool. Ik denk dat kalas toch wel zal uitgroeien tot een basis speler bij chelsea. Ligt misschien voor de hand, maar ze willen hem niet voor niets verhuren zonder optie tot koop. Ik vraag me alleen af waarom ze hem verhuren aan een duitse club in plaats van aan een engelse club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren