Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Belgische bond maakt foutje; Bakkali toch niet opgeroepen

Laatste update:
/

Zakaria Bakkali kan bij PSV nergens meer op rekenen, maar mag zich wel laten zien bij België Onder-19. Eindhovens Dagblad-verslaggever Rik Elfrink laat via Twitter weten dat de jonge aanvaller tot zijn verbazing opgeroepen is voor de Belgische beloften.

Bakkali komt al geruime niet meer aan bod bij PSV. Door zijn gedrag en houding heeft hij zich onmogelijk gemaakt bij de Eredivisionist: hij weigerde meerdere contractvoorstellen en het enige wat hij nu nog mag doen, is meetrainen bij Jong PSV. Uitzicht op speeltijd heeft de jonge flankspeler, die veertien maanden geleden een hattrick maakte in de Eredivisie, niet meer.

De Belgische bond (KBVB) heeft echter besloten dat Bakkali gewoon wordt opgeroepen voor België Onder-19. Het team van coach Gert Verheyen speelt over een paar dagen de wedstrijd tegen Luxemburg Onder-19 in de EK-kwalificatiereeks. Verheyen heeft ook onder meer de achttienjarige Thomas Hooyberghs van PSV opgeroepen.

Update 1 oktober 19.27 uur - Belgische bond maakt foutje; Bakkali toch niet opgeroepen
Zakaria Bakkali is toch niet opgeroepen voor België Onder-19. De KBVB bracht door de fout een verkeerde lijst naar buiten, zo bericht Omroep Brabant, en de naam van Bakkali staat niet op de lijst die eigenlijk gedeeld had moeten worden met de media. De aanvaller hoeft zich dus niet te melden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
1 oktober 2014 om 16:09

Je laat jezelf wel enorm kennen Belhanda. Denk je dat als er "deze blanke over het paard getilde.." had gestaan dat er ook maar 1 blanke was geweest die hier iets om gaf? Waarschijnlijk niet.

Meteen een overgevoelige, basale reactie. Vervolgens ook meteen de opgefokte stoere meneer uithangen "die wel met hem wilt praten op straat". Wat ongelooflijk kansloos. Je maakt jezelf en afkomst volledig belachelijk - en het ergste is dat je het zelf niet eens doorhebt.

Heel raar. Zo'n speler zou ik niet graag in mijn groep hebben. Elke jonge, Belgische aanvaller die door hem gepasseerd wordt moet zich wel heel zuur voelen. Hopelijk gaat Bakkali in de winterstop weg en begint hij met normaal gedrag te vertonen zich realiserend dat hij nog helemaal niks heeft waargemaakt en zich nog helemaal moet bewijzen. Als hij zijn gedrag aanpast kan het niet anders dan dat zijn ontegenzeggelijke talent komt bovendrijven wat op dit moment helemaal is ondergesneeuwd door zijn pseudovedettengedrag.

1 oktober 2014 om 13:56

Ik snap noet wat er abnormaal aan zijn gedrag is. Psv lijkt abnormaal gedrag te vertonen, die weigert hem te laten spelen terwijl hij onder contract staat.. Hij maakt keuzes, misschien niet de juiste, maar het blijven zijn keuzes.

1 oktober 2014 om 14:08

Inderdaad Tommysmit, hij maakt zelf de keuze en op die keuzes staan bepaalde regels die de club hanteert. Zoals niet spelen als je niet verlengd, je kan het er mee eens zijn of niet, maar dat snotjoch verlengd zijn contract niet, dus speel je niet.

Het gedrag van Psv was ooit raar in deze kwestie, door teveel moeite te doen voor een snotjoch zoals hij. Nu leeft Psv de regeltjes die zij opzetten gewoon na. En dat snotjoch is nog steeds een snotjoch.

On: Anders dupeer je jonge Belgische spelers nog wat meer, door een spelertje op te roepen die niet eens speelt en een erg lakse en popiejopie houding hanteert. Goed bezig buurtjes...

1 oktober 2014 om 14:40

Ja dat klopt, maar wij horen bakkali niet zeuren omdat psv haar regels na leeft. Psv daar in tegen kwam wekelijks met nieuws wat ze nu weer voor actie mee gemaakt hadden. Is alleen negatieve beeldvorming om hem onder druk te zetten. Onderdrukken, ongelooflijk en dat in een "vrij" land waar je eigen mening zo belangrijk is. Maar niet voor dhr Bakkali, hij mag niks zelf weten en moet tekenen en dankbaar zijn.

1 oktober 2014 om 15:41

Simonvk,

Ik wil hem dan wéér wel graag in mijn groep.
Ha, hij kan voor te beginnen fantastisch voetballen.

En ik vind hem toch enorm volwassen voor zijn leeftijd. Hij zwijgt gewoon over heel die affaire en komt braaf elke dag trainen. Hij laat zich totaal niet intimideren door die Brands.

Ook laat hij zich niet onder druk zetten en is hij niet blij met wat ze hem willen geven. Hij laat zich zomaar niet wegpesten naar Madrid of Frankfurt. Neen, hij bepaalt zelf zijn toekomst.

Ik zie het weinig 18-jarigen doen.

Er valt weinig over zijn gedrag te zeggen. Niet willen bijtekenen, wil niet zeggen dat je een rot karakter hebt.

Hij heeft zeker nog niks waargemaakt of bewezen, maar moet dat dan op je 17?

Hij moet weg bij PSV en dan zal hij het wel waarmaken. Liever vandaag nog, dan wachten tot de winterstop.

1 oktober 2014 om 15:41

De nood zal daar wel hoog zijn. Anders nodig je een speler niet uit die 1) helemaal niet meer speelt en 2) een ontzettend vervelend mannetje is.

1 oktober 2014 om 21:47

Vervelend mannetje? Ken je hem? Iedereen komt heeft gewoon gelijk. Ik heb nog niets van Bakkali's kant gehoord. Alleen van die smerige, achterbakse slang van een Brands.

1 oktober 2014 om 23:22

Je hebt gelijk. Bakalli is een hele leuke, bescheiden en sympathieke jongen die zichzelf altijd wegcijfert voor het teambelang. Een modelprof met andere woorden

Is natuurlijk hoe je het ook went of keert gewoon een goeie voetballer. Waarom zou je die niet oproepen voor de nationale ploeg onder de 19.

1 oktober 2014 om 15:08

Precies. En zolang de trainer niet heeft geroepen dat die alleen mensen oproept die spelen voor hun club is er niks aan de hand.

Ach zo. Had Brands niet gezegd dat ze bij de nationale ploeg ook niets meer van hem moesten weten?

Weer een verhaal dat blijkbaar niet klopt dus.

1 oktober 2014 om 19:33

Zei je iets?

1 oktober 2014 om 20:46

Zeggen niet, schrijven wel. Maar ik kan me wel inleven dat jij regelmatig tegen het forum ligt te schreeuwen.

1 oktober 2014 om 20:58

Zo, die kan ik in mijn zak steken zeg.

1 oktober 2014 om 21:34

Riep u weer iets?

1 oktober 2014 om 21:49

Steek m maar daar waar de zon niet schijnt.

toch grappig hoe zo'n jongen helemaal is opgehemeld destijds na die 3 goals tegen een zeer zwak Nec
ik dacht dat die belgen zulke goede jeugd spelers hadden? dat ze dan bij deze kerel uitkomen zegt wel veel...

1 oktober 2014 om 13:33

Die jongen is dan ook uitzonderlijk goed. Daar lopen er geen 5 van rond in België in zijn leeftijdscategorie. In Nederland trouwens ook niet.

1 oktober 2014 om 13:52

Hij is niet uitzonderlijk goed. Hij heeft veel potentie, maar tot nu toe heeft ie buiten die ene wedstrijd tegen NEC zeer weinig laten zien op het hoogste niveau.

1 oktober 2014 om 13:58

Uitzonderlijke potentie dan. Bakkali is voor zijn leeftijd uitzonderlijk goed, hebben meerdere malen topclubs naar hem gevraagd. Bovendien kreeg hij een voorkeursbehandeling in de jeugd van Psv (uit de woorden van Brands op te maken), dat doe je niet bij 'zomaar' een talent lijkt me.

1 oktober 2014 om 14:01

Tegen Zulte Waregem was hij ook al goed.

1 oktober 2014 om 14:10

Tsja daar kun je natuurlijk niet op blijven teren. Feit is wel dat er iets gebeurd moet zijn aangezien hij sindsdien figurant is bij Psv. Wat dat daadwerkelijk is blijft als buitenstaander natuurlijk gissen. Wie zijn wie hier om dan te oordelen wie er schuldig is, lastig verhaal.

1 oktober 2014 om 14:12

Onzin, heeft meegehobbeld op het gehobbel van een op hol geslagen renpaard en deed even leuk mee. Toen Psv dus overrompeld werd en geen punten meer pakte, was Bakalli ook nergens te bekennen.

Zelfs ik, met versleten knieën en slechte rug had kunnen uitblinken in het geraas van Psv destijds. Het was leuk om te zien, daar niet van, maar als het destijds aankwam op mentaliteit en weerbaarheid, was het niks, inclusief Bakalli.

Groot talent? Groot ego. Hoe je het ook wilt zien. Er zijn meer talenten geweest die uiteindelijk bij amateurclubs kwamen omdat de laatste stap een stap teveel was. De oproeping is een steek onder water voor Belgische talenten die wel spelen of een normale houding aannemen.

1 oktober 2014 om 14:22

Wat een onzin Crimz. Ik denk zelfs dat Stevie Wonder kan zien dat de knul behoorlijk getalenteerd is. Jij die een wedstrijdje bij Psv speelt, ik zal eens kijken wat ik kan regelen voor je. Heb het idee dat je jezelf lichtelijk overschat hier maar ik kan er natuurlijk naast zitten.

1 oktober 2014 om 14:22

Crimz,

Moet een jongen van 17, toen was hij 17, een elftal dat niet lekker loopt, kunnen dragen dan?

Volgens mij niet. Hij ging wel misschien mee onder in de malaise.

Ik denk dat ze in België vooral zelf even willen vaststellen waar ie staat, conditioneel en mentaal. Mij lijkt de eenzijdige berichtgeving van het kamp Brands niet echt betrouwbaar.

1 oktober 2014 om 13:41

Deze jongen wordt al jaren door topclubs gevolg. Niet omdat hij Breuer van NEC kon dollen, maar omdat hij op enkele prestigieuze jeugdtoernooien tot speler van het toernooi werd uitgeroepen. De man schijnt toch wel erg goed te kunnen voetballen....zijn karakter schijnt inderdaad een probleem te zijn, maar met de juiste zaakwaarnemer kan het wellicht nog goed komen met hem.

1 oktober 2014 om 21:53

Meer dan volgen doen de topclubs niet. Ze konden hem voor 2 miljoen ophalen en dat is niet veel voor een speler die zogenaamd erg goed is maar toch was er vrijwel geen interesse.

2 oktober 2014 om 00:38

Hij blijft een risicofactor, door zijn karakter. Dat zal topclubs niet enthousiast maken. Deze jongen zal een goede, verstandige zaakwaarnemer moeten vinden. Ik denk dat hij er het beste aan doet bij een club in Frankrijk aan de slag te gaan...daar zal hij moeten bewijzen dat hij zo goed is als men dacht dat hij zou gaan worden....het is niet voor niks dat PSV zo veel moeite in hem heeft gestopt...omdat hij echt wel kan voetballen....ik weet ook niet zeker of het er uit gaat komen bij hem.

Met deze Jongen was PSV helemaal onverslaanbaar geweest. Echt een gigantisch talent, doodzonde dat hij zo'n rare mentaliteit heeft en er met de pet naar gooit. Als liefhebber hoop ik toch dat het er ergens anders uit gaat komen.

1 oktober 2014 om 13:40

Een talent ben je niet alleen met je voeten maar ook in je koppie.

Als je de talentenfase bent ontgroeid en je bent daadwerkelijk een wereldvoetballer is het minder erg om wat praatjes te hebben.
Laat deze jongen zich eerst maar bewijzen en zichzelf van een positieve kant laten zien.

1 oktober 2014 om 13:54

We weten niet of hij een foute mentaliteit heeft. Psv, het bestuur, heeft er wel veel voor over om dat te laten blijken.

Maar ze zijn vooral boos omdat de-jongen-die-zogezegd-een-foute-kop-heeft niet wil bijtekenen aan hun voorwaarden.

Hij moet daar zo snel mogelijk weg, terug naar de basics en gaan voetballen ergens, want dat kan ie wel.

belachelijk natuurlijk, die jongen heeft maanden niet gespeeld en toch krijgt hij een oproep.

1 oktober 2014 om 13:51

Misschien is dat juist de reden

1 oktober 2014 om 14:03

Jup, de jongen was de beste van die lichting en men zal willen weten waar ie nu staat, ook omdat het even een andere (misschien wel betere) omgeving is voor hem.

Vreemde gang van zaken. Na alle kritiek op PSV mag iedereen nu zijn mening geven over de Belgische bond.

Aan voetballende kwaliteiten geen gebrek. Heeft jarenlang in vertegenwoordigde elftallen voor België gevoetbald en nooit iets verkeerds gedaan. Is een potentiële speler voor het nationale elftal dus misschien willen ze kijken hoe hij er momenteel voor staat. Net zoals Guus Hiddink bijvoorbeeld deed bij Afellay. Niets op tegen hoor.

Verder begrijp ik heel goed wat Bakkali fout heeft gedaan en snap ik het standpunt van PSV absoluut. Er is alleen 1 ding dat ik niet zo snap. In het artikel staat iets over zijn gedrag en houding. Houding ja, maar gedrag? Ik vind het lofwaardig dat een speler die zo veel heeft meegemaakt nog nooit een verkeerd woord over PSV heeft gezegd. Hij had ook kunnen zeiken over het feit dat PSV hem nutteloze minuutjes hebben laten spelen in de eredivisie vorig jaar en hij daardoor niet meer mee kon met jong Psv. Het is duidelijk dat Bakkali zelf een goed ventje is dat is vaak gezegd door Psv. Zo word er toch een ander beeld geschetst. Men zou bijna zeggen dat het een type Cassano geworden is als je alles zo leest.

Hoop dat hij er mooie pot gaat voetballen. Blijf al het gezeur om hem jammer vinden.

Kans om te laten zien dat hij iets over heeft voor zijn voetbalcarrière. Denk niet dat hij die goede wil nu wel zal tonen maar goed. Grijpt hij de kans of niet?

Waarom ontbinden ze bij PSV niet het contract van die jongen? Daar ga je toch niet meer geld uithalen op deze manier. Niemand wordt er ook op deze manier beter van en ontstaan er alleen maar meer ergernissen. Ik zou de eer aan mezelf houden. Nu verdient die knakker nog geld van Psv, moet marcel brands in gesprek met andere clubs om te onderhandelen. Kost allemaal tijd en geld en als ik PSV echt klaar is met zo'n jongen dan zou ik er ook geen energie, tijd en geld in stoppen.

Stiekem hoop ik dat van geel hem oppikt dan heb je links bakkali manu en rechts boetius en bilal

Aan deze speler gaat geen enkele club langer dan een maand of twee plezier beleven. Heeft helaas een verknipt karakter, en de kans is klein dat hij daadwerkelijk het talent heeft waarvan hij zelf vindt dat hij het heeft. Zeker gezien hij zo lang stil staat in zijn ontwikkeling nu. Uiteindelijk zal hij wel bij een grote club terechtkomen voor gratis of voor weinig geld, daar het niet redden bij het eerste, om vervolgens naar de achtergrond te verdwijnen. Over een paar jaar clubloos met overgewicht meetrainen bij een Belgische tweedeklasser ofzo. Jammer wel, had een aardige speler kunnen worden, al faalt 80% van die vleugelflitsers die een paar goede wedstrijden achter de rug hebben uiteindelijk alsnog.

1 oktober 2014 om 23:00

Volgens mij wil Bakkali niet naar een grote club, maar naar een club waar ie mag voetballen. En verder heeft de jongen bakken vol talent en is zijn gedrag ook om te prijzen (want hij heeft geen kwaad woord over PSV gelaten, terwijl Brands hem elke keer belachelijk probeert te maken in de media). Deze jongen haalt het wel, zolang ie maar de juiste begeleiding krijgt van mensen die hem de kans durven geven en in hem geloven.

2 oktober 2014 om 00:53

Je gedrag heeft niet alleen betrekking op hoe je over de club spreekt. Dit heeft ook te maken met je houding, hoe je je opstelt, de keuzes die je maakt, de mensen die je om je heen verzamelt. Als hij de juiste keuzes had gemaakt had hij het nu kunnen voetballen bij Psv.

2 oktober 2014 om 17:45

Dat betwijfel ik. Hij had misschien wel een betere status gehad dan nu, maar ook dan was het nog gewoon een tweede keus achter Depay of Narsingh geweest. Niet dat dat erg is, maar die jongen ziet dat misschien zelf ook in en wilde misschien wel verhuurd worden (wat ie alleen mocht als ie een nieuw contract tekende) en dan kijken hoe hij zich ging ontwikkelen, alvorens hij een nieuw contract tekende. We weten het allemaal niet. Het enige wat we elke keer horen is die Brands en dat is dus maar 1 kant van een heel verhaal, de andere kant wil ik eigenlijk nu wel eens een keer horen. Laat Bakkali zijn gal eens spuwen, want er zit veel meer dan er naar buiten komt.

Er wordt de hele tijd gehamerd op de slechte begeleiding die die jongen heeft en de factoren die om hem heen spelen, maar nog steeds wordt die jongen helemaal de grond ingeboord. Het is een knul van 18, gedraag jullie man.

En zijn gedrag is nog altijd professioneel op en rond het veld, toen hij nog mocht spelen. Alleen bij de onderhandelingen heeft hij blijkbaar gefaald.

Het is en blijft een goede voetballer en zou voor het Belgisch voetballer belangrijk kunnen zijn. Dus snap wel dat ze nog in hem investeren, veel tegenslagen heeft de belgische bond niet met hem gehad.

Belachelijk dat deze jongen word ';beloond'; met een uitverkiezing voor Belgie -19 terwijl hij alleen maar wangedrag vertoont en al een hele poos niet gespeeld/gepresteerd heeft. Vind dit een belediging naar de Belgische jongens die wel presteren en deze oproep waarschijnlijk wat eerder verdienen dan Bakkali..

ik dacht dat hij voor marroko ging spelen!

1 oktober 2014 om 15:44

Dat kan hij niet meer. Heeft al een officiële wedstrijd met de Belgen achter de rug.

Belachelijk! Ventje zou bij Heracles nog niet in de basis mogen staan! Broodvoetballer pur sang en dat op die leeftijd. Tsssss.

1 oktober 2014 om 23:03

Ventje zou bij Heracles waarschijnlijk de hemel in geprezen worden. Zou de beste voetballer zijn die ze er in jaren gehad hebben. Het gekke is dat die jongen dat zelf ook graag zou willen (voetballen bij Heracles wil hij liever dan niet mee mogen doen bij Psv).

Dat is dan wel weer grappig. Toch raar, zo'n jong ventje waar je dan toch al zo'n ontzettende aversie tegen kan ontwikkelen, terwijl ik op die leeftijd ook niet de liefste was. Ach ja.

Lol, hoe zuur moet dit zijn. Het laatste sprankje hoop op speeltijd en weer foetsie!

Da's lullig, maar wie nee zegt tegen een paar ton per jaar nog voor zijn 20e heb ik sowieso geen medelijden.

1 oktober 2014 om 23:06

Ik vind het mentaliteit tonen dat je nee durft te zeggen tegen een paar ton per jaar, omdat je aan je carrière denkt en liever ergens anders voor minder geld gaat voetballen. Want voetballen wordt hem bij PSV echt compleet onmogelijk gemaakt.

2 oktober 2014 om 08:48

Wordt hem onmogelijk gemaakt? Hij maakt het toch echt zichzelf onmogelijk hoor, hij eist dat PSV tonnen in hem steekt en er vervolgens niets voor terug krijgt. Het zou me hoogst verbazen als hij binnen afzienbare tijd zijn handtekening zet onder een contract waar hij minder verdient. Ik denk niet dat hij veel van zijn eigen voetbalcarrière snapt.

Wel zonde hoor, aan zijn voetbaltalenten ligt het niet of nauwelijks.

Als hij de zaakjes goed begreep en voor een goede voetbalcarrière ging had hij al lang en hoog en breed getekend.

2 oktober 2014 om 17:41

Je weet dat die vorig seizoen een half jaar amper heeft mogen voetballen, omdat PSV het nodig vond Ruiz te halen, terwijl ze Narsingh en Bakkali voor die plek hadden. Daarbij hadden ze Bakkali al meer dan 15x laten spelen (waarvan soms een invalbeurt van een handvol minuten), waardoor ie ook geen minuten bij Jong PSV kon maken. De jongen heeft dus een half jaar lang alleen een handvol minuten kunnen maken en dat is niet omdat meneer zelf niet wilde.

Verder is het natuurlijk onzin dat PSV tonnen in hem steekt en er niets voor terug krijgt. Het klopt dat ze tonnen in hem steken, maar dan hadden ze hem veel eerder een opgewaardeerd contract moeten geven. Hoeveel spelers die nog niet goed genoeg waren om in de hoofdmacht te komen, hebben er wel niet voor gekozen transfervrij weg te gaan (niet alleen bij PSV hoor)? Ik noem een Huntelaar, Beerens en een Labyad (al had die al meer bewezen en liep deze transfer ook net soepel). Bij andere clubs zijn er nog tal van voorbeelden te vinden, van spelers die een nieuw contract konden tekenen, maar kozen voor een andere club, omdat ze daar meer speelkansen zagen.

Net alsof hij in België onder 19 wil spelen, voelt hij zich veel te goed voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren