Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Bayern München heeft eerste zomeraanwinst binnen

Laatste update:

Het zat er al weken aan te komen, maar Energie Cottbus is de eerste van alle partijen die definitief bevestigd dat Nils Petersen naar Bayern München trekt. Donderdag ondertekende de 22-jarige aanvaller een contract tot medio 2014 in de Allianz Arena, meldt de 2. Bundesliga-club. Petersen maakte het voorbije seizoen 25 doelpunten voor Cottbus, dat echter niet wist te promoveren.

/

De tweevoudig Duits jeugdinternational liet de concurrentie ver achter zich dit seizoen en heeft met zijn trefzekerheid een transfer afgedwongen naar de recordkampioen van zijn land. Hoeveel geld Cottbus precies ontvangt voor Petersen maakt het niet bekend; wel dat de deal nu helemaal rond is. Bayern doet nog geen officiële mededelingen, maar liet eerder op de dag al wel weten dat het Petersen vrijdag denkt te presenteren.

“Ik ben Cottbus eeuwig dankbaar”, vertelt Petersen in een afscheidswoord. “De club was voor mij geen springplank, maar het beste dat me kon overkomen. Zonder de steun van de club, de trainersstaf en het team was ik nooit bij Bayern gekomen. Het was een geweldige tijd, die ik nooit zal vergeten.” Petersen vervangt in München waarschijnlijk Miroslav Klose, wiens contract ten einde loopt. Manuel Neuer en Jerome Boateng moeten ook nog naar de club van Arjen Robben en Andries Jonker komen.

Update 16:17 uur - Bayern München heeft eerste zomeraanwinst binnen
Bayern München bevestigt de komst van Nils Petersen naar de club. De aanvaller (22) heeft tot medio 2014 getekend en is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar zomer besloot Bayern niemand te halen; in de winter werd Luiz Gustavo alsnog gekocht. Dit keer blijft het niet bij Petersen. Der Rekordmeister wil ook Manuel Neuer (Schalke 04) en Jerome Boateng (Manchester City) nog halen.

Petersen verklaart zich vanzelfsprekend gelukkig met zijn overstap. "Als je aanbieding van Bayern krijgt, kun je die niet weigeren", zegt de aanvaller tevreden. "Ik ben trots dat Bayern mijn nieuwe werkgever is. Dit is een eenmalige kans." Dit seizoen eindigde Petersen als topscorer van de Duitse Eerste divisie, met 25 doelpunten. Zowel Bayern als Energie Cottbus maken de transfersom niet bekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vrees een bankplaats?

Steeds vaker maken spelers uit een lagere divisie direct de stap naar een topclub. Ik vind dit een opvallend verschijnsel. Volgens mij gebeurde dit een paar jaar geleden bijna nooit.
Heeft dit te maken met de nivellering van het voetbal of met de beperkte financiele mogelijkheden van de clubs of heeft dit een andere oorzaak?

19 mei 2011 om 15:55

Ik denk aan de kwaliteit van de speler! is een gokje hoor...

19 mei 2011 om 16:01

Ik denk dat het net zo gaat als bij Ajax nu met Boeriggter, Eerst werd Honda onderschat ''omdat hij het alleen maar goed deed in de eerste divisie''. Toen hij het in de Eredivisie liet zien was hij al te duur en ging naar Moskou waar hij ook makkelijk mee kan met het niveau. Daarna kwam Mertens, die bij Utrecht ook laat zien dat hij het Eredivisie niveau aankan. En dit jaar was Chadli die speler. Omdat andere clubs het risico namen met eerste divisie spelers en dat goed uitpakt gaat nu ook Ajax het proberen. En zo zal het niet anders zijn in Duitsland of andere competities.

Ben erg benieuwd naar hem, het is wel even een stap van Cottbus naar Bayern, dat kan niet iedereen zeggen. Hij zal eerst wel banken en dan langzaamaan minuten pakken, we zullen zien. Ben sowieso benieuwd naar Bayern volgend seizoen!

19 mei 2011 om 17:29

Natuurlijk is het een stap, maar wat je ook niet moet vergeten is dat sommige voetballers helemaal opleven als ze in een beter team komen te spelen. Kijk naar een Mertens bij Utrecht of Chadli bij Twente. Kijk naar een Wisgerhof bij Twente, was altijd een simpel verdedigertje maar heeft nu wel CL wedstrijden achter zijn naam staan en een interland(s). Voor Tiendalli geldt bijna zelfde. Wat ik wil zeggen is dat spelers soms meegroeien met de vorm en kwaliteiten van een ploeg. Al die amateurpsychologie hier met de stap is te groot. Ik denk dat deze Petersen zelf ook dondersgoed weet dat hij geen eerste spits gaat worden.

Veel te grote stap voor zo'n jongen. Erg zonde!

Ik denk dat Peterson beter de stap geleidelijker had kunnen maken hoor. Simpelweg is de stap heel erg groot. Daarnaast is Gomez een gevestigde naam die makkelijk scoort op het hoogste niveau en schat ik ook Olic en Klose nog steeds hoger in dan hem. wellicht hem een seizoen uitlenen om hem te laten wennen aan het hoogste niveau.

19 mei 2011 om 16:28

Hij is gehaald als vervanger van Klose als ik het goed begrijp. Hij zal vast wel zijn kansjes krijgen d.m.v. invalbeurten. Olic vindt ik trouwens ook geen geweldenaar. Ben benieuwd naar deze jongen.

Deze stap is veel te groot. De concurrentie is moordend bij Bayern. Denk niet dat hij het gaat maken. Had beter voor HSV kunnen kiezen want die hadden ook interesse.

19 mei 2011 om 18:18

Welke concurrentie? Voor de spits hebben ze alleen Gomez, want Klose gaat weg en Olic is geblesseerd(ik zou niet weten wanneer die weer fit is). Dus dit is een logische breedte aankoop, en hij zal zeker zijn kansen krijgen in het eerste.

Laats stond op voetbalzone nog dat hij niet wou omdat hij dan 4de spits wordt. Voor hem zou het denk ik beter zijn om een jaar verhuurd te worden en dan kijken hoe die op het hoogste niveau presteert.

Ik vind het zeker geen slechte aankoop. Hij kost tussen 3 en 4 miljoen euro dus mocht hij niet slagen dan was het maar een beperkt risico. Natuurlijk zal hij in eerste instantie op de bank moeten plaatsnemen, maar ik denk wel dat hij speeltijd zal krijgen. Zeker als de onderhandelingen met klose niet goed lopen want dan heb je enkel olic nog als vervanger voor gomez.

Goede deal van Bayern! Laat hem nou maar ervaring opdoen als bankzitter bij de grote jongens, lekker doorontwikkelen en doorgroeien naar een topper! Wel een klasse team van Munchen mochten ze Neuer weten te strikken en een á twee goede verdedigers!

Hij zal met Olic moeten uitmaken wie de 2de spits wordt. Klose gaat waarschijnlijk weg. Olic komt net terug van een lange blessure dus ik denk dat hij gewoon 2de spits wordt achter gomez. Hij zal neem ik aan genoeg spelen. Niet veel maar hij zal genoeg minuten maken.

Misschien de nieuwe Klose. Talent heeft hij zeker. 25 Doelpunten is niet niks. Ik wens hem het beste toe!

Nou hopen voor die jongen dat hij vaak mag spelen.

Ik hoop voor hem veel geluk . het is een hele goeie voetballer veel geluk

Ik denk dat deze gozer wel eens kan verassen, dat heb je weleens met zulke voetballers. Hij is ook nog is aardig jong dus wie weet.

Bayern wil met de transfer natuurlijk voorkomen dat hij naar een FC Koln gaat ofzo en daar een stuk of 20 goals maakt. wil je hem dan halen, kost'ie in één klap 15 miljoen meer. En mocht hij nu toch nog mislukken in München, dan valt de schade wel mee.

Vindt het wel een onnodige transfer laat hem eerst nog een jaartje ergens anders proberen om weer zoveel te scoren.

Hoop voor hem dat hij mag spelen zoniet dat hij ten minste verhuurt wordt zodat hij niet op jonge leeftijd al op bank beland.

Zal spits worden achter Gomez en eventueel Olic. Zal ook wel z'n minuutjes in het tweede maken, en wanneer blijkt dat hij zich op kan trekken aan het niveau is het wie weet wel een basisklant. Feit is dat deze speler goed kan voetballen en zeker in het Bayernspel past. Gomez en Olic worden ook ouder, en hij kan zo rustig gebracht worden!

Was 2 weken geleden nog bij FC Union Berlin - Energie Cotbuss en was meer onder de indruk van de spits van Union Berlin.. maar goed dat zijn moment opnames.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren