Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: ADO Den Haag heeft Chinese miljoenen eindelijk binnen

Laatste update:
/

ADO Den Haag werd de laatste maanden vaak beschimpt en uitgelachen, omdat de geplande overname door United Vansen nooit werkelijkheid werd. Het lijkt er echter op dat de Haagse club toch als laatste lacht, want De Telegraaf stelt dat dat het Chinese sportmarketingbedrijf de beloofde miljoenen euro’s inmiddels heeft overgemaakt.

ADO en United Vansen zijn al een klein jaar in gesprek en huidig eigenaar Mark van der Kallen stelde de Chinezen al meerdere deadlines. Bij deadline nummer vijf lijkt de onderneming van eigenaar Wang Hui eindelijk actie te hebben ondernomen. Hij heeft aan het Nederlandse dagblad laten weten dat de deal vandaag officieel rondgekomen is. Maarten Fontein zou zondag naar Azië reizen om de deal te bekrachtigen.

Van der Kallen noch Fontein heeft echter al instemmend gereageerd via de officiële kanalen van ADO Den Haag of via een medium. Daarom is het wachten tot een van hen bevestigt dat de overname door United Vansen rond is. Als ADO daadwerkelijk in Chinese handen komt, is het na Vitesse de tweede vereniging uit de Eredivisie die eigendom wordt van een buitenlandse partij of persoon.

Jan-Hermen de Bruijn, die de laatste maanden vaak als woordvoerder van United Vansen optrad, laat via Twitter weten dat de zaak echt beklonken is. Hij heeft donderdag vanuit China vernomen dat het geld is overgemaakt. Er is het laatste jaar steeds gesproken van een bedrag van acht miljoen euro voor de aandelen.

Update 23 januari 13.45 uur - ADO Den Haag heeft Chinese miljoenen eindelijk binnen
Het heeft lang geduurd, maar ADO Den Haag heeft het geld van United Vansen dan eindelijk binnen. Dat laat grootaandeelhouder Mark van der Kallen weten aan Omroep West. Het totale bedrag van circa acht miljoen euro is overgemaakt aan de notaris van Van der Kallen. Binnen drie dagen vindt de aandelentransactie plaats en dan is Wang Hui de nieuwe eigenaar van ADO Den Haag. Ook ADO-directeur Maarten Fontein bevestigt aan Omroep West dat de deal rond is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

mooi voor ado, alle centen zijn welkom lijkt me

15 januari 2015 om 15:18

Het lijkt mij eerder dat vd Kallen zijn geld binnen heeft. Meestal krijgt de eigenaar de centen als hij aandelen in bedrijf X verkoopt en niet het bedrijf X zelf. Tenzij ze natuurlijk nieuwe aandelen hebben uitgegeven maar dan zou je met 2 eigenaren blijven zitten en dat lijkt mij niet de bedoeling.

15 januari 2015 om 17:56

Vd kallen krijgt uiteraard de 8 miljoen in ruil voor de aandelen. Voordeel van Wang t.o.v. Vd Kallen is dat Vd Kallen vooral bezig was met saneren en veel minder met investeren in de toekomst. Op zich heel goed van Mark omdat ADO nu veel gezonder is. Maar met Wang kan ADO nu doorpakken. Het idee is om buiten de lopende begroting 10 miljoen extra per jaar te pompen in de club en dat is op een begroting van ca 13 miljoen toch bijna een verdubbeling aan mogelijkheden. Die miljoen per jaar zal dan vooral gestoken worden in het professioneel maken van de jeugdopleiding en de club in zijn geheel en uiteraard ook hier en daar een goede aankoop maar ik hoop vooral op verstandige aankopen die anders misschien minder snel zouden gebeuren dan dat we ineens dure Brazilianen gaan halen. Doe mij maar een Turuc van Gae die nu sneller zal willen komen vanwege meer mogelijkheden en ADO die m meer kan bieden.

15 januari 2015 om 17:56

Daarom was vd kallen ook zo aant stressen omdat ZIJN geld nog niet binnen was....nu is het binnen en ineens is hij helemaal gelukkig met United Vansen...rara politiepet...

15 januari 2015 om 17:57

Die 10 miljoen per jaar..

15 januari 2015 om 18:38

zou heel mooi zijn voor ado maar waar haal jij die wijsheid vandaan dat ze 10miljoen per jaar er in willen stoppen want dat heb ik nergens gelezen

15 januari 2015 om 20:40

Ik heb talloze artikelen rondom de overname gelezen dus ja wijsheid is een groot woord maar in 1 van die tientallen artikelen stond dat..

Uiteraard kunnen het woorden zijn die niet nagekomen worden maar dat is een tweede.. Maar ik ben positief gestemd dus ik hoop dat de overname doorgaat en die berichten die ik het afgelopen half jaar heb gelezen kloppen

15 januari 2015 om 20:49

Een stuk uit een VZ bericht in juli en zo heb ik er meerdere gelezen. Ook via adodenhaag.nl en andere media. Of de beloftes nagekomen worden is het volgende punt maar over die 10 miljoen meer per jaar is vaker in de media over bericht.


Een Chinees marketing/evenementen-bureau, United Vansen International Sports uit Beijing, wil nu, na de definitieve overname van ADO, zowel de begroting als de status en het bereik opschroeven naar het peil van de eerste vijf in de Eredivisie. Eigenaar Hui Wang heeft toegezegd in elk geval structureel garant te staan voor een besteding van zo’n 24 tot 25 miljoen euro, ruim tien miljoen hoger en afgezet tegen de afgelopen competitie goed voor een positie tussen AZ (zesde met 26 miljoen) en Heerenveen (zevende met 22 miljoen). Maar de bezuinigingen slaan alom toe, zo ook bij Vitesse (was als nummer vijf 30 miljoen).

16 januari 2015 om 18:22

Maar het is inmiddels toch redelijk tegen de regels om geld van buitenaf in een club te pompen. Je mag in principe niet meer uitgeven dan dat er binnenkomt via de reguliere weg.. dus als United V er 10 miljoen per jaar in stopt, dan moet dst toch op een goede wijze worden uitgelegd. Vitesse kon ook geld uitgeven wat ze niet hadden, maar kwamen uiteindelijk in de zooi terecht, omdat ze het zelf niet konden betalen.

23 januari 2015 om 16:37

Ach die regels stellen niks voor. Die Wang koopt de grond ala.investering, bouwt een hypermodern trainingscomplex en verhuurt deze aan Ado voor een bepaald bedrag. Vervolgens wordt United Vansen (hoofd)sponsor en betaald daarvoor een X aantal per jaar en dan zijn die inkomsten legit. Vitesse enz doen dit ook maar die gaven in een keer alles uit en houden een te hoog salaris waardoor die sponsoring niet voldoende is. Maar over de jaren heen is het dan wel weer voldoende. Tenminste zo denk ik dat het zal gaan en hoe het gaat bij oa Vitesse.

23 januari 2015 om 16:52

Het is niet dat hij 300 miljoen per jaar in ado gaat pompen zonder dat het goed te verklaren is volgens het financial fair play concept. Bij Ado wordt de begroting opgeschroefd met ca 10 miljoen per jaar en dat is iets wat best goed te verantwoorden zal zijn.

Hopen dat ado eindelijk eens goede sponsorinkomsten zal krijgen. En of dit nou Aegon is of een ander Haags bedrijf of dat het een Chinees bedrijf is die banden heeft met Wang maakt mij eigenlijk niet zoveel uit.

23 januari 2015 om 17:45

Geld pompen in een kleine club lijkt dodelijk...na enkele jaren gaan ze boven hun stand leven....kijk twente/az/Heerenveen en vitesse

Ik hoop niet dat we ook bij elke transfergerucht een jaar moeten wachten voordat een speler binnen is.

Nu hopen dat ze 1-2 goede spelers nog deze winter binnen halen en wij ergens in de linkerrijtje eindigen (waar we eigenlijk horen )

15 januari 2015 om 15:38

De supporters zullen vast wel een jaartje geduld hebben wanneer de geruchten over een Ronaldo, Messi en Robben gaan

15 januari 2015 om 16:08

Waarom hoort Ado in het linkerrijtje? Ajax, psv, fey, twente, az, heerenveen, vitesse, groningen en utrecht horen normaliter in het linkerrijtje.

15 januari 2015 om 16:23

ADO met den haag als 3e stad van Nederland en het voetbalbolwerk Den Haag wat gewoon een kweekvijver is van talent. Denk aan Haagse jongens als Rekik, Kishna, Ake en Achahbar die niet bij ADO doorbreken maar op jonge leeftijd vertrekken. Dit moet in de toekomst anders zijn omdat ADO deze jongetjes wat te bieden heeft. Veel heeft in dit geval met professionaliteit en dus ook geld te maken. Dit icm met gerichte versterkingen kan de sleeping giant doen opstaan. Vergeet daarnaast niet dat als ADO eenmaal een top 5 club is dat er dan sprake zal zijn van een sneeuwbaleffect.. Omdat het dan wel goed gaat voelen grote bedrijven die Den Haag rijk is zich wel weer geroepen om zich met grote contracten aan ADO te verbinden. Denk oa aan het Haagse Aegon enz. Afgelopen 4 jaar is ADO 3x in het linkkerrijtje geëindigd zonder echte middelen...

Nu die er wrs wel lijken te komen verwacht ik uiteraard meer van ADO de komende jaren!

15 januari 2015 om 16:34

Den Haag kan wel derde stad van Nederland zijn maar wat heb je eraan als er toch maar 13000 in het stadion zitten? En leuk van dat voetbalbolwerk maar nog steeds schatten die andere clubs hoger in, die ik opnoemde. Alhoewel kun je wel twijfelen over Utrecht. Maar daarnaast heb je nog clubs als cambuur en zwolle die ik vergeten ben op te noemen. Dus het lijkt me niet dat Ado per se in het linkerrijtje thuishoort. En je had het ook over een sneeuwbaleffect, maar is dat niet bij elke club zo die het goed doet?

15 januari 2015 om 16:47

Heerenveen. Groningen. Utrecht.. twente.. hebben hele regio's/provincies als achterland.. dat is het verschil.. daarom kan daar 25000 man in het stadion zitten.. zal met ado, met eigenlijk alleen den haag als markt minder snel gebeuren..

15 januari 2015 om 16:52

Vitesse is daar een mooi voorbeeld van. Prima resultaten, maar ten zuiden al snel Nec gebied en ten noorden hebben ze Twente zitten. Arhnem en omstreken is niet groot en dun bevolkt.

15 januari 2015 om 22:11

15.000 met de mogelijkheid op een tweede ring wat dan voor 25.000-30.000 mensen zal zorgen

15 januari 2015 om 22:14

Wat een onzin, den Haag heeft ook omringende gemeente als Westland, Rijswijk, Delft, Leiden (minimaal 600.000 inwoners)

16 januari 2015 om 00:38

gaat niet om grootte start, maar een combi van factoren als grootte achterland en achterban

Utrecht is 4e stad van NL maar heeft een kleiner achterland omdat Rotterdam en Amsterdam op half uur rijden liggen

Heerenveen is geen stad maar heeft bij gehele provincie Friesland als achterland

net als een Groningen met Groningen, en daar voelt men zich ook sneller verbonden aan de streek.

als je kijkt op basis van historie met behaalde punten in de Eredivisie kom je bij clubs uit die de meeste punten hebben gehaald de afgelopen decennia,

echter situatie nu telt ook als financieen, huidige supportersschare

en veel clubs liggen nu eenmaal dicht bij elkaar als je ze de afgelopen 10 jaar ziet qua resultaten. En niet iedereen kan daarom een plek opeisen bij de top 5 vanwege grootte van de stad.

Psv, Ajax en Feyenoord zijn de traditionele top 3, en dat zijn steden 5, 2 en 1 in Nederland, daarachter komen Vitesse, Twente en AZ, en daarachter een Groningen Heerenveen en Utrecht.

en daar zal ADO proberen komende jaren tussen te komen maar dat is niet zomaar gedaan want kijk maar naar Vitesse en Twente waar miljoenen in gestopt zijn wat geen garantie gaf voor succes

en andere clubs zitten ook niet stil komende jaren

16 januari 2015 om 01:40

Ik kom uit Heerhugowaard en ben ook Den Haag supporter en zo weet ik nog wel een meer supporters van Den Haag hier in de buurt en mochten ze leuke dingen gebeuren trekt dat ook weer publiek

16 januari 2015 om 06:50

Het is zeker onzin wat die gast uitkraamt! Den Haag telt als stad al ruim 550.000 mensen, laat staan als je de omringende plaatsen meetelt. In het verleden zaten er ook 30.000 mensen in het Zuiderpark en als de prestaties goed zijn kan dat zo maar weer mogelijk.zijn in Den Haag.

23 januari 2015 om 15:39

Als jullie ons beleid en selectie hadden gehad en ieder jaar degradatie voetbal hadden gespeeld zaten er 5000 Fsiders op de tribune, dus is 13000 niet zo slecht. En waarom FC Den Haag thuishoort in het linker rijtje simpel Cult Club en Voetbal Bolwerk en geen speeltje van een of andere Boere ondernemer. Trouwens dat er maar 13000 mensen zitten komt ook dat FC Den Haag voor de Hagenezen is, bij ons zie je niet zoveel van dat circus publiek en personeelsverenigingen die zitten in de Arena.

23 januari 2015 om 15:48

nou ADO werd niet lang geleden met aantrekkelijk voetbal onder vd Brom 6e, maar het stadion zat nog niet vol hoor

23 januari 2015 om 16:10

Nou ik kan je vertellen dat het toen bijna elke wedstrijd was uitverkocht. Zo nu en dan 90% bezetting wat soms ook te maken had met het feit dat niet alle kaarten in de losse verkoop te verkrijgen waren.

Maar als dat goede voetbal en goede gevoel door was gezet was het in mijn ogen een kwestie van tijd of ado zou al snel een te klein stadion hebben met 15.000 man. Het seizoen erna was er helaas Steijn die weliswaar wisselend succes had maar over het algemeen was er geen goed voetbal meer te zien. De 3 jaren na vd Brom is Ado nog 2 keer in het linkerrijtje geeindigd maar was het regelmatig niet met goed voetbal of herkenbaar spel met vaste patronen. Het eind van vorig seizoen was dan wel weer indrukwekkend over Fraser, niet altijd even aantrekkelijk maar er zat wel lijn in, wat dit seizoen ook ontbreekt.

Nu de middelen de komende maanden en jaren meer beschikbaar zullen zijn verwacht ik beter spel, een betere organisatie en jeugdopleiding en op termijn ook een betere klassering en misschien ook nog wel een uitbreiding van de 15.000 man die er nu in kunnen.

Ik ben in elk geval heel enthousiast en kijk uit naar alle ontwikkelingen. Zowel rondom de professionalisering van de jeugdopleiding maar ook naar de samenwerking met Real Madrid en of dat evt al komend seizoen zijn vruchten zal afwerpen..

23 januari 2015 om 17:08

De meeste thuiswedstrijden waren gewoon uitverkocht onder van den Brom ken je Feiten Mols..

23 januari 2015 om 22:38

Het Stadion gaat volzitten als je zo een lichting bij elkaar kan houden Einstein

15 januari 2015 om 16:32

Ben blij voor jullie mensen vinden het niet leuk en zeiken nou eerlijk gezegd zie ik graag fcu en nog 10 andere clubs in nl overgenomen worden en dan dat we een wereld competitie worden en wereld spelers kunnen bewonderen elke weekend!!! Maja dat zal toch never gebeuren, hoop voor ADO dat t een goeie Chinees is en mooi kan stijgen gun het de haagenezen wel sorry voor me spelfouten!! Zit op een mobieltje waar Totaal niet overweg mee kan!!

15 januari 2015 om 16:36

Ik schat in dat we binnen tien jaar Italie hebben ingehaald als topcompetitie en dat we net achter Frankrijk blijven.

15 januari 2015 om 17:26

JariAfca is gewoon een hatinnn asss ajacied wacht maar met onze chineesjes komen we jullie joodse cluppie inhalen

23 januari 2015 om 15:46

Denkje dat nou echt ? Waar basseer je dat op dan ?
Haha op het aantal inwoners? Voetbalfans ? Leg uit .... Wil ook zo positief denken als jij

15 januari 2015 om 17:57

Zoals Bakkal bijv haha die pipo past wel goed in da pipo elftal van ado

15 januari 2015 om 18:54

Net zoals jullie voorhoede met 2 Hagenezen hahaha

Voorlopig lachen ze misschien het laatst maar ik ben zeer benieuwd of dit ook zo blijft.

15 januari 2015 om 16:35

Ik denk niet dat Ado zit te lachen.
Het zal wel een nep lach zijn want ik denk dat ze behoorlijk opgelucht zijn.

Want hun zullen zich ook wel bewust zijn hoe ze de hele tijd voor paal gestaan hebben.

23 januari 2015 om 15:50

Waarom voor paal? Deadlines kunnen er gesteld worden. Maar wanneer het vertrouwen er niet ''meer'' is kan je de tegenpartij aan de deadline houden en de deal afbreken. Dat was hier niet het geval. Haat gevoelens moet je niet uit joh

15 januari 2015 om 19:32

Van der kallen lacht het hardst. Die heeft de donkere wolken allang gezien maar wel mooi 8 miljoen op ze bankie.

Ik heb er weinig vertrouwen in.

Nou, lachen man!

Het hoort bij het hedendaagse voetbal, een overname van buitenlandse mensen, toch blijf ik het zonde vinden dat de Nederlandse clubs in buitenlandse handen vallen.

Bij Vitesse was de nood echt hoog, en was er misschien echt geen andere oplossing meer. Toch heeft het enorme schade aangebracht bij de supporters en alles wat Vitesse een wam hart toedraagt. Het is gewoon een gek gevoel dat een stel buitenlanders, die geen moer om de club geven, je favoriete clubje draaiende moet houden.

Bij ADO is het nog erger, want was die overname nu echt nodig? Mocht die Chinees zich aan zijn woorden houden, dan wordt er dus flink geïnvesteerd. En dan bereik je met de hoogst nodige moeite een keer Europees Voetbal, in de vorm van de Europa League. Is dat de overname van je club waard?

Geef mij die gekke bowlingbal van een Jan Smit maar. Dan duurt het bij ons allemaal maar wat langer, spelen we op nepgras en zullen we misschien nooit Zo snel vooruit kunnen gaan als Vitesse en Ado. Ik heb liever de man die af en toe de halve zool uithangt, maar zo enorm veel voor de club betekend heeft en nog steeds doet, de zaken altijd netjes op orde heeft en gewoon wat bolwerkt in Almelo, dan een Chinees die er een keer wat in pompt.

15 januari 2015 om 15:41

Helemaal met je eens. Jan Smit leeft voor de club. Deze gekke Chinees ziet het meer als hobby, als hij uitgekeken is op Ado vertrekt hij weer. Heracles hoeft van mij niet mee te doen om de titel en dergelijke. Het zou leuk zijn, maar niet realistisch. Met een geldschieter verkoop je een deel van je identiteit in mijn ogen. Ik heb liever dat Heracles leuk meespeelt in de eredivisie met af en toe plaatsing voor de play-offs en een bekerfinale dan dat ik naar een namaakclub zit te kijken.

15 januari 2015 om 15:43

Wel fijn dat je even al die aannames doet over Vitesse en Ado (en hun supporters)

15 januari 2015 om 15:59

@rubenski
Kijk naar Engeland, daar lopen alleen maar sjeiks, russen en Amerikaanse magnaten rond in de skyboxes. And quess whot, het voetbal leeft daar als nooit te voren. Ook bij PSG waar het oliegeld regeert zit het elke thuiswedstrijd vol.

En zelfs bij Vitesse zitten er meer toeschouwers dan voor de overname van Jordania op de tribune, al is het verschil in toeschouwersaantal miniem.

Natuurlijk leven bij supporters de sentimenten, maar zodra de sportieve prestaties toenemen holt iedereen achter de club aan en dat zal bij ado niet anders zijn. Ongeacht de achtergrond van de spelers die op het veld staan, zolang ze het groen-geel van ado maar dragen.

15 januari 2015 om 16:30

@blondknowledge.

Als je het Engelse volk en de Engelse competitie gaat vergelijken met de Nederlandse, dan moet je even een stapje terug nemen.

Om even een voorbeeld te noemen, Manchester United waar duizenden supporters vertrokken nadat de club in handen kwam van een geldschieter. Cardiff City waar alles en iedereen de clubkleuren terug wilt. Hull City met een naamsverandering?

Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden over tradities en overnames.

Feit blijft dat een club als Ado en Vitesse nooit het gewenste resultaat zullen halen binnen deze Micky Mouse competitie. Een stel buitenlanders speelt met de club, en alle tradities daaromheen.

Ik zie Heracles nog liever 10 jaar op een nutteloze 12de plek eindigen met Smit aan het roer, dan 1 keer Europa League met geld van Chinezen.

15 januari 2015 om 17:22

@ blondknowledge

"het voetbal leeft in Engeland als nooit te voren"

Het tegenovergestelde is juist waar. De onvrede in Engeland is nooit groter geweest als nu: onbetaalbare tickets waardoor het voor 'de normale burger' bijna onmogelijk is om normaal een wedstrijd te bezoeken, restricties in het stadion (niet te uitbundig juichen/op je stoel blijven zitten bij Chelsea) en het aanpassen van de identiteit van de club zorgen ervoor dat er meer protesten zijn dan ooit tevoren. Zoals rubenski hierboven al aangeeft, zelfs het 'groen-geel van ado' is geen zekerheid (zie Cardiff City).

Ik zou als ado-fan hier ook níet blij mee zijn. De voorbeelden van succesvolle clubs met een buitenlandse eigenaar zijn op een hand te tellen (voorbeelden als Manchester City reken ik hier niet toe, daar zijn honderden miljoenen in gepompt en geen 8) en worden daarnaast uitgekotst door overige supporters omdat het een commercieel bolwerk is ipv een voetbalclub én door eigen supporters omdat de identiteit van de club vaak veranderd.

15 januari 2015 om 15:51

Als je in de derde stad van Nederland niet genoeg sponsoren op de been kan krijgen om je naar minimaal de subtop te tillen, heeft een club van dit formaat blijkbaar geen bestaansrecht in de stad. Dat je dat dan wil bereiken door een overname van louche Chinese figuren is je goed recht, maar mij niet gezien.

15 januari 2015 om 16:29

Waarom zijn deze Chinezen louche? Of zijn alle Chinezen louche in jouw ogen?

15 januari 2015 om 23:11

Haha, om je te bescheuren. Iemand die ergens 8 miljoen in pompt wil ook medezeggenschap krijgen. En je ziet tegenwoordig steeds meer voorbeelden dat dat gewoon niet goed uitpakt. En figuren die een half jaar betalingen om onduidelijke redenen uitstellen vind ik persoonlijk wel louche.

23 januari 2015 om 15:50

dat kan zijn maar geen overnamen en je degradeert of je gaat financieel kapot

Utrecht, Vitesse etc zouden niet meer bestaan hebben in de Eredivisie als er geen geldschieter was gekomen

Twente is nu ook een zootje maar ze hebben wel een kampioenschap behaald net als AZ en dat pak je de supporters niet meer af

Voorlopig is er dus nog helemaal niets zeker, want vanuit ADO is er nog niets bevestigd.

Goed als ADO als laatst kan lachen, maar vooralsnog valt er niets te vieren of te lachen.

Mooie dag voor meneer van der Kallen. Die lacht de hele weg naar de bank.

15 januari 2015 om 15:29

Dat hij in 2007 8 miljoen uitgegeven heeft aan de club was mij niet bekend, bedankt voor die info. In dat geval zal hij wel blij zijn weer quitte te staan.

Hehe, dat duurde lang! Was er al niet heel zeker van of die chinezen nog wel zouden betalen. Hopelijk kan ADO leuke spelers aantrekken waardoor het niveau van de Eredivisie om hoog gaat. Waardoor we uiteindelijk weer een extra ticket veroveren in de Europese voetbalgala's.

Totdat die Chinezen er na 2 maanden de stekker eruit trekken. Lachen man. We zullen zien wie het laatste lacht.

15 januari 2015 om 15:18

Hoezo zou jij moeten lachen dan? Jouw club zit tot aan de nek toe in de schulden en heeft allemaal vage constructies nodig via aparte investeerders om spelers aan te trekken. Dus ik denk niet dat jij ons kan uitlachen.

15 januari 2015 om 15:33

Dat zegt hij toch helemaal niet?!

15 januari 2015 om 15:35

pffff, weeeeer iemand die werkelijk waar helemaal geen idee hoe het bij ons in elkaar zit. Praat er dan ook niet over?? Een tijd geleden hebben de aandeelhouders de schuld omgezet in aandelen. Deze winter is er 450.000 aan giften(GEEN LENING) gedaan door sponsoren en aandeelhouders, de trouwe supporters die wij hebben. Iedereen die heeft meebetaald draagt NAC een warm hart toe.

15 januari 2015 om 15:35

Als je niet weet hoe het zit moet je niet reageren.

On: ik denk dat dit voor ADO een vrij aardige stap is. Misschien kunnen ze wat spelers binnenhalen en omhoog kijken. Voor NAC is dit minder leuk, aangezien de concurrentie sterker wordt.

15 januari 2015 om 15:40

@toontje

Het is heel wat shcimmiger als je dat via China doet dan via constructies die in Nederland als normaal worden gezien. Dat jij de constructie van Nac vaag vindt heeft meer te maken met jou gebrek aan kennis op dat gebied dan dat het daadwerkelijk schimmig is. Er zijn immers boeken volgeschreven in het Nederlands over het transformeren van schuld naar aandelenkapitaal dus zo schimmig is dat niet.

15 januari 2015 om 18:45

waarom zou die chinees er 8 miljoen inpompen om de club vervolgens te verlaten dat slaat nergens op

23 januari 2015 om 15:59

Ik snap dat er jaloezie is, en supporters denken vaak dom en emotioneel

ik ben Utrecht supporter, ik zit ook niet te wachten dat andere clubs rijker worden en zo sportief mijn cluppie voorbij kunnen gaan, maar het is nu eenmaal zo dat de voetballerij het vaak niet op orde hebben, begrotingstekorten, te hoge salarissen, teruglopende inkomsten uit trasnfers en kaartverkoop, niet voor niets hebben in het verleden of heden clubs als Ajax, Psv, Feyenoord, Roda, Utrecht, Vitesse, Nac, Twente, Heerenveen en ach welke club eigenlijk niet, meerdere malen steun moeten krijgen van financiers, sponsoren, gemeentes en ga zo maar door, om hun hoofd boven water te houden.

Nu is er een Chinees die geld pompt in Ado, het is afwachten wat daarvan komt, want inderdaad het hoeft geen garantie op succes te zijn, want de concurrentie zit ook niet stil en geld zorgt niet automatisch v succes,

Vitesse is zoveel miljoen in gestoken en wat bereikt? geen titel, geen beker, een x Europees voetbal en in de subtop even mee mogen doen?

Utrecht? v Seumeren heeft er al ca 35 miljoen in zitten en nog steeds rode cijfers en een plek in de middenmoot

Psv? grond verkocht etc, al jaren geen titel, bijrol in de CL, en wellicht dit seizoen eindelijk een titel, erg sober als je naar de miljoenen kijkt die er in gegaan zijn

Feyenoord, komt terug van een gigaschuld, erg knap, maar nog geen prijzen, maar goed die gaan misschien later oogsten, maar moeten nog steeds creatief zijn met geld

Roda? gedegradeerd, had ook een suikeroom in Nol Hendrix

Heerenveen heeft toptransfers gehad, dat geld is verdampt

Twente,? Munsterman heeft sportieve successen behaald, nieuw stadion, maar het is nu toch een financieel drama daar...

Met de miljoenen kan ADO degradatie voorkomen, maar op de ranglijst sta je niet automatisch direct in de subtop of zo

23 januari 2015 om 17:16

Zonder miljoenen van de Chinees kan ADO Den Haag ook degradatie voorkomen dus kraam geen onzin uit!

Dus als ik het goed begrijp hebben de personen die al maanden halve waarheden verkondigen en iedereen aan het lijntje houden, nu verkondigd dat het geld is overgemaakt. En dat zijn dus, om misverstanden te voorkomen, de mensen van het bedrijf met een niet bestaand vestigingsadres, het bedrijf waar niemand in China ooit van gehoord heeft.

Ok, plausibel, gefeliciteerd Ado...

15 januari 2015 om 15:19

Plausibel? Dat betekent niet wat jij bedoelt volgens mij...

15 januari 2015 om 15:28

"plausibel? Dat betekent niet wat jij bedoelt volgens mij..."

Dat heb jij heel sterk opgemerkt...

Note to self: sarcasme werkt zelden op internet...

15 januari 2015 om 15:21

United vansen hebben o.a de olympische spelen georganiseerd

15 januari 2015 om 16:16

Nee hoor, ze hebben naar verluidt de openings- en sluitingsceremonie georganiseerd. De Telegraaf (ja ik weet dat die ook niet altijd betrouwbaar zijn) heeft gekeken naar het vestigingsadres en daar was niks te vinden, nu zegt diezelfde partij zelf dat het geld is overgemaakt, ik moet het nog zien.

15 januari 2015 om 17:11

bedoel ik:-)!

Ja precies, ik ben benieuwd!

Laten we maar eerst even afwachten volgende week of het geld ook daadwerkelijk binnen is op de bank..

23 januari 2015 om 16:00

ja en dat geld gaat toch naar vd Kallen? dan heb je nog geen nieuwe spelers, transfermarkt is nog 1 week open

Ik heb me nog niet zo verdiept in dit verhaal van de laatste maanden.. Maar is deze geld schieter te vergelijken met Vitesse een paar jaar terug of is dit gewoon ene die voor een klein bedragje de club redt uit de financiële shit..

15 januari 2015 om 19:20

Welke financiële shit? ADO Den Haag draait 3 jaar oprij zwarte cijfers, dus reageer niet zo maar als je geen benul hebt wat er zich binnen de club afspeelt.

Ik lees nog steeds dat van Kallen zijn geld terug krijgt, niet dat ADO even 8 mijoen krijgt en op kan maken aan nieuwe spelers.

15 januari 2015 om 15:47

Dat heb je helemaal goed. De club Ado heeft vooralsnog geen cent extra om aan spelers uit te geven. Het enige is dat ze nu officieel in Chinese handen zijn. Met een beetje pech komen er straks 5 of 6 Chinezen naar Den Haag, die niet het gewilde niveau blijken te halen. En met nóg meer pech halen ze je club leeg en vertrekken ze na een jaar weer met de noorderzon.

Maar we zullen het positief benaderen. Wellicht is deze overname goed voor Ado.

Lekkere loempia's bij ADO uit vanaf nu!

Laat het de komende dagen eerst maar definitief worden. We hebben hier te lang op moeten wachten. Die paar dagen kan nog wel. Het lijkt gelukkig wel de goede kant op te gaan maar dit weekend nog even afwachten.

Mocht dit kloppen dan hoop ik op 3 gerichte versterkingen deze winter. En in de zomer pas echt doorselecteren en een selectie samenstellen die met de subtop mee kan draaien.

Zaterdag eerst maar eens winnen van Cambuur thuis!! Punten zijn hard nodig

15 januari 2015 om 15:42

En dat is ook het plan. Binnen een jaar of 5 aansluiten bij de top. En dit niet eens zozeer door heel veel aankopen, eerder hier en daar gerichte aankopen, maar vooral door de jeugdopleiding te professionaliseren. Haagse jongens als Kishna, Rekik, Achahbar en Ake moeten in de toekomst op 12 jarige leeftijd voor ADO willen kiezen omdat ze zien dat het een professionele jeugdopleiding heeft en waar de voorwaarden uitstekend zijn. Deze Haagse jongens kunnen dan met de fiets naar de club ipv met busjes enz. Haagse jongens moeten in de toekomst lekker doorbreken bij ADO en helemaal niet naar een andere club willen omdat het bij ADO dan even goed is al in de topjeugd. Dat is het streven en daar zijn de plannen ook voor.

15 januari 2015 om 16:00

Zou heel mooi zijn. Alleen is dit het streven van haast alle eredivisie clubs. En ik ben bang dat het niet bij elke club daadwerkelijk op die manier kan uitpakken. En daar veranderd een Chinese eigenaar niet zo heel veel aan ben ik bang. Hij gaat echt niet ineens tientallen miljoenen in Ado steken lijkt me. Maar ik kan me vergissen.

15 januari 2015 om 16:39

Met dat laatste binnen 5 jaar kan ik persoonlijk ook heel goed leven.. Liever wordt het meeste geld gestoken om alle Haagse jongens voor ADO te doen kiezen en de professionaliteit rondom de jeugdopleiding van wereldniveau te maken. Denk aan genoeg goede velden, op tijd contracten bieden aan je topjeugd, goede begeleiding binnen en buiten het veld en topjeugdtrainers die de jeugd echt verder ontwikkelen en klaar stomen voor het eerste. Een topclub worden mag de 5 jaar erna ook wel bereikt worden..

Vanaf volgende maand staan ze als Yellow-Green Dragons op de ranglijst.

Heel benieuwd hoe dit allemaal gaat uitpakken. Er is al enorm veel moeite gedaan om alleen al die 8 mln binnen te krijgen, terwijl dit natuurlijk een bedrag is waar de voetbalwereld om lacht. Nu komt het er op aan wat er verder wordt geïnvesteerd. Als elke uitgave zoveel rompslomp met zich meebrengt, dan houd ik mijn hart vast voor alles en iedereen die Ado gezind is.

15 januari 2015 om 15:53

Ik hoop het, de pelikaan ook gelijk uit het logo. Of dat ze in rode shirts gaan spelen of zo. En dat Fraser vervangen wordt door een of andere vreemde gast en een vriend van de eigenaar, zoals Avram Grant of Alberto Ferrer.

15 januari 2015 om 16:04

En alleen nog maar spelers kopen die zijn geboren in het jaar van de draak.

15 januari 2015 om 16:14

Nou Ado, stijg op. Ik ben benieuwd wat voor hen de toekomst mag brengen, in principe hoop ik dat er alleen maar meer geld naar de ED komt, meer geld is over het algemeen beter voetbal.

En nu? Kopen, kopen, kopen?

En die Van der Kallen zit nu in het vliegtuig naar de Bahama's neem ik aan. Die lacht zich de ballen uit de broek met deze deal.

Hopelijk voeren ze net zo'n beleid als die Zwitser van Southampton, focussen op de jeugd en niet alles kopen wat los en vast zit.

Ik snap de titel an het stuk niet. Wat valt er te lachen, dan? Iedere voetballiefhebber is toch juist tegen dergelijke overnames.

15 januari 2015 om 16:25

Het is een drama, maar wel de toekomst van het Europese voetbal. Over een paar jaar zijn er tig van dergelijke clubs verkocht aan buitenlandse investeerders.

15 januari 2015 om 16:37

We gaan Amerika achterna. Let maar op! En daarmee zal de échte commercie zijn intreden gaan doen in Nederland en de rest van Europa. Nu sluiten spelers nog een sponsorcontract af bij Nike, straks koopt Nike spelers en bepalen zij waar de spelers hun kunsten mogen vertonen.

Kijk naar de stadions, daar is het al begonnen. Wat begon met een digitaal scorebord, is uitgegroeid tot de Alianz Arena, waar de complete buitenkant één groot led-reclame zuil is. Het zal niet lang meer duren of clubs krijgen de naam FC Nike, SC Apple en Hyundai SV.

15 januari 2015 om 16:56

Ik kijk nu al vrij weinig voetbal meer vanwege al de commercie en het grote geld dat regeert dus ze doen maar lekker. Dan zijn ze mij in ieder geval helemaal kwijt. Ik spendeer mijn voetbaltijd dan wel met bezoekjes aan lagere divisies van bijv Engeland, daar waar de echte voetbalsfeer nog heerst.

15 januari 2015 om 18:53

waarom als ado er beter van word zie ik het probleem niet hoor

Maar ADO kan nu toch niet opeens grote aankopen doen aangezien te maken hebben met Fifa fair play? Vitesse is ook in buitenlandse handen maar heeft hetzelfde probleem, er moet wel genoeg geld binnen komen.

Het was dus blijkbaar geen glapje? Om eerlijk te zijn ben ik hier erg verbaasd over. Had ik niet verwacht!

Tis maar wat je vind wie het laatst lacht

Ik zou in ieder geval niet blij zijn als mijn club in Chinese handen is

15 januari 2015 om 21:09

wat maakt het nou uit hij kan de club en het stadion toch niet meenemen naar china

Mooi nieuws en nu hopen op versterkingen. Als Kramer en van Duinen nog blijven dan kan het een mooie tweede seizoenshelft worden.

Zo lekkah voor vd Kallen, en nu? Degraderen, of worden er spelers gehaald door die Chinezen?

gelijk lees ik ado supporters die zeggen, we horen in het linkerrijtje. sorry hoor maar clubs als: psv, ajax, feyenoord, twente, groningen, heerenveen, vitesse (de laatste paar jaar in ieder geval) pec doet het erg goed sinds promotie, utrecht hoort erbij (sorry utrecht fans, was jullie bijna vergeten)

dit zijn clubs die er in horen. ADO moet zich, ook met Chinees geld, nog maar eens bewijzen. want de laatste paar jaar is het echt een verschrikking wat ado voetballend laat zien

15 januari 2015 om 16:56

Hoezo die er in horen? Heerenveen en Groningen stelde vroeger ook een tijd geen bal voor. Roda JC is een club dat er ook lang instond in het linkerrijtje. Tijden veranderen nou eenmaal. Al zie ik ADO liever degraderen.

15 januari 2015 om 17:11

daarom heb ik het ook over de laatste paar jaar, zoals je kunt lezen in mijn post. ik heb het over prestaties en voetballend vermogen, wie er op basis daarvan "in hoort"

15 januari 2015 om 18:54

Waarom zie je Den Haag liever degraderen?

15 januari 2015 om 22:59

Als we naar cijfers kijken en de laatste paar jaar dan doet ADO het behoorlijk en op basis daarvan en dus jouw maatstaf dan hoort ADO juist wel in het linkkerrijtje.


ADO namelijk van de afgelopen 4 seizoenen 3!!!!!! keer in het linkerrijtje geëindigd...

16 januari 2015 om 12:32

nee hoor helemaal niet. maar om nou te zeggen dat ze bij de grotere clubs horen. vind ik overdreven

16 januari 2015 om 17:45

Jij praat jezelf tegen man! ADO Den Haag speelde zich 3x achter elkaar in het linker rijtje dus waar heb je het over?

17 januari 2015 om 17:10

met wat voor voetbal? ADO heeft al jaren een matig elftal

24 januari 2015 om 16:13

Des te knapper het is om drie keer in het linker rijtje te eindigen...

15 januari 2015 om 18:54

toch vind ik dat ado er ook bij hoort hoor zeker gezien de groote vd stad en club

Mensen moeten niet verwachten dat Den Haag ineens allemaal spelers gaat kopen. Ado genereert als club zijnde daar niet genoeg geld voor. Chelsea had de mazzel dat ze dat toen der tijd ongestraft konden doen, door alles te kopen wat ze konden kopen.

Als ik dit lees in het bericht "hij heeft donderdag vanuit China vernomen dat het geld is overgemaakt.", zou ik me maar niet al te rijk rekenen, die Chinezen hebben al zoveel beweerd, maar uiteindelijk nooit daad bij woord gevoegd, en zolang het geld hier niet bij één van de belangwekkenden op de rekening staat zou ik erg voorzichtig blijven.

Leuke titel weer VZ. Volgens de titel heeft ADO de miljoenen al.

Even later in de tekst;

Het lijkt er echter op dat de Haagse club toch als laatste lacht, want De Telegraaf stelt dat dat het Chinese sportmarketingbedrijf de beloofde miljoenen euro’s inmiddels heeft overgemaakt.

Of terwijl, het nieuwsmedium dat erom bekend staat nogal veel zaken te verdraaien meld dat er geld overgemaakt. ADO bevestigd dit zelf niet. En daarbij, heel leuk dat de chinezen nu zeggen dat ze vandaag de centjes hebben overgemaakt, maar wie zegt dat het ook zo is. Ze zouden ook al 4 deadlines nastreven.

Eerst maar eens zien of de centen volgende week werkelijk op de rekening staan.

23 januari 2015 om 14:56

die staan al op d rekening

@vz tweede club of derde utrecht is ook in hnden van een prive persoon namelijk frans van seumeren

ot mocht het kloppen dat het geld binnen is bij ado zou het mooi kunnen uitpakken voor die echte volksclub nu maar eerst zien wat die chinezen van plan zijn met de club gaan ze investeren of laten ze het zoals het is

Dus van der Kallen verkoopt zijn aandelen en ADO lacht en heeft miljoenen binnen? Kan iemand me uitleggen hoe VZ tot deze conclusie komt?

ADO heeft helemaal geen miljoenen, ADO heeft niks en is nu ook nog is handen van aangewaaide Chinezen....

Lache man!

Gefeliciteerd ADO Den Haag! Ik had het niet verwacht!

16 januari 2015 om 17:49

Dat je nog verbaasd hierover bent zegt al genoeg!

Ik ben benieuwd wat we nu kunnen verwachten. Het zal waarschijnlijk niet zijn dat we binnen één seizoen de kampioenschap binnenhalen, hoewel dat natuurlijk het mooiste zal zijn.

23 januari 2015 om 14:55

Kampioenschap eerste divisie?

23 januari 2015 om 15:22

Ik dacht eerder aan de Landelijke Divisie die over twee seizoenen begint..

23 januari 2015 om 16:34

Deze arrogantie past een Zwollenaar niet.

23 januari 2015 om 17:21

Mogen jullie een keer in de eredivisie spelen? Wat Haagse Dave al zegt arrogant zijn past een Zwollenaar niet...

Niet om het een of ander hoor maar eigenaar worden van een club door 8 miljoen te betalen... Dat is toch een lachertje? Wat moet er nu gaan gebeuren dan in Den Haag?

23 januari 2015 om 22:45

Een goed beleid neerzetten, en Ajax, Feyenoord, PSV een schop onder de hol geven en laten zien wie de echte cult club is

Nu kijken of er ook zoveel commentaar komt als bij Vitesse , met een eigenaar van een voetbalclub.

Van belchinezen naar Unibet Vansen, sorry United Vansen.
Zou zo maar kunnen dat er ontzettend veel geld verdiend is op: Hoe lang houdt men Ado den Haag aan het lijntje.

OT: Goed om te zien dat het eindelijk rond is, want er zullen toch aardig wat mensen zijn die ADO een warm hart toedragen in onzekerheid hebben verkeerd.
Volgende stap is natuurlijk of en wat men gaat bijdragen aan versterking van Ado, mss komen er vanaf nu heel veel chinese talenten naar Den Haag?
Meer geld zal er denkelijk niet meteen komen, of pas over een jaar weer. En vaak wordt er na een overname door de nieuwe eigenaar eerst gesaneerd/onkruid gewied voordat men verder gaat bouwen.

23 januari 2015 om 17:20

Er hoeft niet gesaneerd te worden. Den Haag schrijft al drie jaar zwarte cijfers. Het negatieve eigen vermogen is teruggebracht naar 150.0000e. Nu kunnen we als het goed is een nieuwe stap omhoog maken. Daar is de club nu ook wel aan toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren