Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitslag Ballon d’Or: Messi vijfde, Neymar buiten de top tien

Laatste update:

Luka Modric heeft maandagavond de Ballon d’Or gewonnen. De Kroatisch international van Real Madrid kreeg in totaal 753 punten en daarmee bleef hij Cristiano Ronaldo ruimschoots voor. De Portugees, die afgelopen zomer de overstap maakte van de Koninklijke naar Juventus, werd van de troon gestoten door zijn voormalig ploeggenoot en eindigt op de tweede plaats met 476 punten. Atlético Madrid-aanvaller en tevens Frans international Antoine Griezmann eindigt met 414 punten op de derde plaats in de verkiezing van het Franse tijdschrijft France Football.

Een groot aantal voetbaljournalisten hebben mogen stemmen op hun favoriet en voor het eerst sinds tien jaar is er een andere winnaar dan Lionel Messi of Ronaldo gekozen. De Argentijn en Portugees wonnen de prestigieuze award de afgelopen tien jaar allebei vijfmaal. Na een fantastisch seizoen voor club en land is Modric dit jaar de overtuigende winnaar. Kylian Mbappé (4e plaats) valt net buiten het podium. Hij heeft een goed seizoen achter de rug met Paris Saint-Germain en werd afgelopen zomer wereldkampioen met de nationale ploeg van Frankrijk. De snelle aanvaller blijft Messi (5e plaats) voor.

Mohamed Salah moet genoegen nemen met de zesde plaats. De Egyptische aanvaller van Liverpool maakte vorig seizoen indruk met zijn vele doelpunten. Hij bereikte met the Reds de Champions League-finale en nam met Egypte deel aan het WK. Zijn prestaties worden hoger ingeschat dan die van Raphaël Varane, die met Real Madrid de Champions League won en in Rusland wereldkampioen werd met les Bleus. De top tien wordt gecomplementeerd door Eden Hazard (Chelsea/België), Kevin De Bruyne (Manchester City/België) en Harry Kane (Tottenham Hotspur/Engeland).

De Braziliaanse aanvaller Neymar verliet Barcelona in de zomer van 2017 om uit de schaduw van Messi te stappen, in de hoop een gooi te doen naar de prijs van beste voetballer ter wereld. Hij heeft de kenners niet weten te overtuigen in het shirt van PSG en Brazilië, getuige zijn twaalfde plaats. De Braziliaans international kreeg negentien punten, twee meer dan Luis Suárez. De Braziliaanse aanvaller Neymar verliet Barcelona in de zomer van 2017 om uit de schaduw van Messi te stappen, in de hoop een gooi te doen naar de prijs van beste voetballer ter wereld. Hij heeft de kenners niet weten te overtuigen in het shirt van PSG en Brazilië, getuige zijn twaalfde plaats. De Braziliaans international kreeg negentien punten, twee meer dan Luis Suárez.

Maandagavond vond de uitreiking van de Ballon d’Or plaats, maar aan het einde van de middag wist de complete voetbalwereld al wie de winnaar zou zijn. Op sociale media circuleerde de complete einduitslag inclusief het puntenaantal rond. Zodoende was uren voor de uitreiking al bekend dat Modric had gewonnen.

Uitslag Ballon d'Or 2018



POSITIE SPELER CLUB PUNTEN
1 Luka Modric Real Madrid 753
2 Cristiano Ronaldo Real Madrid/Juventus 476
3 Antoine Griezmann Atlético Madrid 414
4 Kylian Mbappé Paris Saint-Germain 347
5 Lionel Messi Barcelona 280
6 Mohamed Salah Liverpool 188
7 Raphaël Varane Real Madrid 121
8 Eden Hazard Chelsea 119
9 Kevin De Bruyne Manchester City 29
10 Harry Kane Tottenham Hotspur 25
11 N'Golo Kanté Chelsea 24
12 Neymar Paris Saint-Germain 19
13 Luis Suárez Barcelona 17
14 Thibaut Courtois Chelsea/Real Madrid 12
15 Paul Pogba Manchester United 9
16 Sergio Agüero Manchester City 7
=17 Gareth Bale Real Madrid 6
=17 Karim Benzema Real Madrid 6
=19 Roberto Firmino Liverpool 4
=19 Ivan Rakitic Barcelona 4
=19 Sergio Ramos Real Madrid 4
=22 Edinson Cavani Paris Saint-Germain 3
=22 Sadio Mané Liverpool 3
=22 Marcelo Real Madrid 3
=25 Alisson Becker AS Roma/Liverpool 2
=25 Mario Mandzukic Juventus 2
=25 Jan Oblak Atlético Madrid 2
=29 Isco Real Madrid 0
=29 Hugo Lloris Tottenham Hotspur 0

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Messi op 5... Kom op zeg... En Griezmann is natuurlijk de op 2 na beste speler van de wereld...

Ik hoop dat de ballon d'or er gewoon mee stopt, dit gaat echt nergens meer over.

3 december 2018 om 23:50

Elk jaar? Het WK is maar eens in de vier jaar .

3 december 2018 om 23:51

Niemand zal betwijfelen dat Ronaldo en Messi de twee beste spelers van de wereld zijn. Het gaat echter om de prestaties in het afgelopen jaar. Dan vind ik het niet gek dat Modric wint en dat Messi er een keer niet bijzit. Vergelijk het met het MVP systeem in de Nba. Lebron James is al een jaar of tien de allerbeste speler, maar toch wint ie 'maar' vier keer de prijs van Mvp. Omdat iemand anders een keer iets buitengewoons presteert of omdat zijn team een jaar tegenvalt. Prima toch.

4 december 2018 om 08:17

De Ballon D'or is democratisch gekozen door een goed verspreid kiesveld. Veel eerlijker ga je het echt niet krijgen en al helemaal niet in de voetbalwereld.

Het WK telt blijkbaar heel zwaar mee. Neymar en Messi waren nergens te bekennen in de zomer. Laten we maar niet beginnen over de CL.

3 december 2018 om 23:56

Inderdaad, daar wordt zeker naar gekeken. kijk, ze gaan echt niet van je onder de indruk raken als je 4 doelpunten maakt tegen Lorient of Eibar. Een WK is toch wel het grootste toernooi, zelfs groter dan de CL( alhoewel ik de CL veel leuker vind). Neymar hoort in mijn optiek toch zeker wel tot de 10 beste spelers ter wereld, maar heeft door zijn blessure nauwelijks wat kunnen doen, ten tweede denk ik dat zijn gedrag op het WK toch wel een afknapper voor vele mensen is geweest. Dat merk je nog steeds, laatst tegen liverpool werden ze gek van hem. hopen dat hij daarmee stopt, want het is een geweldige voetballer, heeft ie helemaal niet nodig joh

Het top voetbal is op deze manier toch niet meer serieus te nemen? Messi in alle statistieken bovenaan en wordt gestraft voor 1 slechte pot tegen Roma waar heel het team door de grond zakte...

Daarnaast wel bijzonder dat nu Modric hem krijgt terwijl Xavi, Iniesta en Sneijder een aantal jaar terug hem niet kregen als middenvelder... maar dat de goal van Salah de Puskas won heeft al laten zien dat 2018 een treurig jaar is qua voetbalawards

3 december 2018 om 22:40

In alle statistieken nog wel? Verre van eigenlijk. Als ik op goals + assist filter op Transfermarkt staat Messi tweede achter Ronaldo. Ik denk dus niet dat zulke prijzen gebaseerd zijn op een of twee wedstrijdjes.

Daarnaast is het Xavi, Iniesta en Sneijder argument al vaker aangehaald vanavond. Maar het is onmogelijk om die vergelijking te maken. Het betreft twee compleet verschillende tijdperken van voetbal.

3 december 2018 om 23:16

Goals:
- Messi: 45;
- Ronaldo: 45.

Assists:
- Messi: 23;
- Ronaldo: 12.

Je informatie klopt dus niet. Buiten dat staan Messi en Ronaldo op lichtjaren afstand van wie dan ook.

4 december 2018 om 08:13

Met goals staan ze allebei op 45 tot heden. En met assists staat Messi met 23 tegen 12 ruim voor. Daarnaast zijn er ook andere statistieken, zoals succesvolle dribbels, gecreeerde kansen, etc. Eigenlijk vind ik laatstgenoemde statistiek veel meer zeggen dan assist, omdat je bij een assist afhankelijk bent van je teamgenoot.

3 december 2018 om 22:56

Hoe kan Modric op zijn positie concurreren met die 2 ogv statistieken. Ik denk niet dat Messi dit jaar meer heeft gescoord dan Ronaldo. Daarnaast spreek jezelf erg tegen. Sneijder/Iniesta verdiende het in 2010 meer dan Messi. Maar Modric dit jaar niet? Wat is dat voor een aparte redenering.

3 december 2018 om 23:09

Ik kom in alle statistieken Messi boven Ronaldo tegen, zeker over het seizoen 17/18. Waarbij voorgaande ballon d'ors ook altijd het gehele seizoen ervoor wordt aangehaald en niet alleen het jaar van de Ballon d'or. Vind Modric een goede speler en leuk dat hij de prijs wint, maar 1 speler die het verdient en dat is individueel gezien Messi. De competitie is toch ook de ultieme graadmeter waar je een heel seizoen presteert? Maar enige wat je hoort is wedstijd tegen roma....

Ik bedoelde niet dat Sneijder, Iniesta of Xavi het meer verdiende dan Messi een aantal jaar terug. Maar toch vreemd als je over 50 jaar terugkijkt op dit voetbaltijdperk en Modric heeft een ballon dor gewonnen maar iemand als Xavi en Iniesta niet, zonde.

3 december 2018 om 23:19

Het gaat niet om het seizoen 17/18 maar het kalenderjaar 2018.

4 december 2018 om 07:16

Dat snap ik ook wel maar waa bij vorige uitreikingen nooit de maatstaaf. Waar is Modric dan gebleven laatste half jaar? Zo zwak spelen in 2e seizoenshelft, dan kan je toch geen prijs winnen voor beste speler van het jaar...

4 december 2018 om 08:53

Tja, blijkbaar kijk jij graag naar statistieken... maar de stemmers kijken naar voetbal en vooral ook goed voetballen op het belangrijkste moment. En met grote afstand het allerbelangrijkste toernooi is het WK, het moment dat er geschiedenis geschreven wordt. Dus dat de awards zwaar rekening houden met het WK is niet alleen logisch, het zou zwaar onterecht zijn als je een award kunt winnen terwijl je op het belangrijkste moment door het ijs zakt.

4 december 2018 om 09:53

Mensen die alleen een wedstrijd tegen Roma als slechte wedstrijd op kunnen noemen hebben de hele zomer de tv niet aan gehad. Messi was ronduit dramatisch op het WK en liet het afweten op hét toernooi dat hij het moest laten zien.

Als cijfers de winnaar moeten bepalen kunnen alleen aanvallers die award winnen, wat natuurlijk he-le-maal nergens op slaat. Modric was bepalend voor club en land, die allebei een buitengewone prestatie leverden. Verdiend dus.

4 december 2018 om 09:59

4 duels 1 goal 2 assists. Hij was zeker niet des Messi's en tegen Kroatie zakte hij door het ijs. Maar wat Argentina presteerde was een absolute collectieve wanprestatie. Om daar een speler op af te rekenen die 2 duels beslissend was is oneerlijk.

Volgens kun je de uitslag van de Ballon d'Or niet los zien van wat spelers dit jaar hebben bereikt.
Als het gaat om leukste speler om naar te kijken is het natuurlijk altijd Messi.
Mooiste palmares dit jaar Varane, Liga, Champions League en WK.
Modric bijna hetzelfde maar finale WK halen met Kroatië is ook bijzonder knap.
Griezmann Europa League en WK is ook niet mis. Wat betreft de prijzen denk ik dat Messi en Ronaldo graag met hem willen ruilen...

3 december 2018 om 23:17

La liga niet hoor, Real is derde geworden, dus voor Varane is het CL en WK en voor Modric CL.

Elke keer dat geklaag. Niet alles gaat over Messi begint een beetje irritant te worden elke keer dezelfde reden. Tja mensen kiezen daarvoor kan je weinig aan doen. Een bedankje ofzo voor Modric ho maar nee zeiken over dat Messi er niet in zit. Tja het is ook belachelijk sommige plaatsen zoals Benzema, Bale, Griezmann etc maar dat is het nu eenmaal ook al is het onterecht voor sommige spelers.

3 december 2018 om 22:51

Als het onterecht is zoals jij nu zelf aangeeft, mag er wat van gezegd worden. Het zou pas erg zijn als niemand het vreemd vindt. Fans van Modric zijn blij, wat niet meer dan normaal is. Ik gun het Modric want ik heb een zwak voor voetballers als hij. Maar de meeste mensen (waaronder ik ook) zien maar 1 winnaar als je kijkt naar een heel seizoen. Daarmee ben je niet meteen een zeikerd ofzo.

3 december 2018 om 22:57

Telkens herhalen hoeft ook niet. Een bedankje of felicitatie kan geen kwaad ofzo.

3 december 2018 om 23:00

De meeste mensen vinden dat Messi in de top 3 hoort. Modric hoort op 1.

3 december 2018 om 23:04

De internationale journalisten die gestemd hebben blijkbaar niet...

3 december 2018 om 23:14

Tjah, wat is herhalen voor jou? Als er zo veel mensen het zeggen, is dat misschien voor jou lastig maar dat is dan pech want het is gewoon zo. Je kan niet eisen dat iedereen moet zwijgen ofzo, dat is ook flauw van jou.

3 december 2018 om 23:18

Uit wat ik kan concluderen, merk ik toch dat de meeste mensen Messi de aangewezen winnaar had moeten zijn. En dat vind ik ook.

3 december 2018 om 23:22

Het is gewoon zo? Volgens mij is dat gewoon een mening wie er wint en dat is dit jaar Modric.

3 december 2018 om 23:31

Mening? Als je van voetbal houdt dan weet je dat Messi of Ronaldo moest winnen punt. Maar overigens feliciteer ik je wel met jou idool 😉

3 december 2018 om 23:37

ModricMagic, maak je niet druk. Voetbal is meer dan een Nederlandse voetbalforum waar de meeste pro-Barcelona. Gelukkig word Modric wel door heel de wereld gefeliciteerd, en vind men over heel de wereld het wel terecht. Kijk alleen naar de cijfers van de bookmakers, zei al genoeg.

Al jaren niet meer serieus te nemen die verkiezing. Prima speler hoor modric maar denk dat er maar 1 de beste is de laatste 10 jaren en dat is Messi. Modric het is je verder van harte gegund. Maar de beste? Nee sorry.

Pogba boven Aguero is ook best een goede grap.

5 december 2018 om 00:22

Dat Pogba hier überhaupt tussen staat is een regelrechte schande, hij heeft letterlijk geen pepernoot geraakt. ach het zal wel met zijn nationaliteit te maken hebben.
Zelfde geldt voor Benzema boven Marcelo, Sergio Ramos, Mane en Firmino. Het moet niet gekker worden maar die Fransen hebben hun best gedaan om hun landgenoten op de kaart te zetten.
Alle respect ook voor Kante, wat een fantastische stofzuiger is maar natuurlijk never nooit boven Neymar mag staan.

Als liefhebber van real madrid gun ik het modric van harte, maar messi had toch wel een fenomenaal seizoen.. dat hij buiten de top 3 valt laat alleen maar zien hoe veel er verwacht wordt van Leo. Daarnaast moeten we gewoon nog even genieten van cr7 en lm10 nu het nog kan. Ik zou het leuk vinden als we volgend jaar weer een andere winaar hebben! Messi en Ronaldo .. .. hun zullen over 50 jaar nog bewierookt worden waar alle hedendaagse sterren ondergedompeld in hun schaduw zullen verdwijnen. Al met al zijn dit soort verkiezingen op populariteit en lobbies gericht, maar dat is al tijden bekend

Wel een vreemde uitslag , de grote toernooien tellen schijnbaar wel erg zwaar mee.

Pogba erbij, Benzema erbij terwijl die niets hebben laten zien over het gehele vorige seizoen. Slechts 2 spelers van Man City, terwijl die het beste seizoen uit de clubgeschiedenis hadden. Waar is een David Silva bijvoorbeeld....

Courtois als beste keeper. Waar is die gozer van Kroatie, die meerdere pingels hield en fenomenaal was.

Deze lijst slaat echt kant noch wal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren