Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitschakeling tegen PSV wordt trainer van Sevilla uiteindelijk fataal

Laatste update:

Diego Alonso is niet langer de trainer van Sevilla. Dat maakt de Spaanse club zaterdagavond bekend in een statement op de clubwebsite. De 48-jarige Uruguayaan was nog maar sinds 10 oktober in dienst bij Sevilla. Het ontslag volgt enkele uren na de met 0-3 verloren LaLiga-wedstrijd tegen Getafe. Alonso is al de derde Sevilla-trainer die dit kalenderjaar is ontslagen.

Alonso was in het verleden trainer van onder meer het Uruguayaanse Peñarol, het Mexicaanse Pachuca en het Amerikaanse Inter Miami. Bovendien was hij ruim een jaar bondscoach van Uruguay, waaronder op het WK van vorig jaar in Qatar.

Sinds begin oktober stond hij dus aan het roer bij Sevilla, maar dat dienstverband verliep uiterst moeizaam. Onder zijn leiding speelde de club veertien officiële wedstrijden. Daarvan werden er slechts twee gewonnen. Van de andere twaalf duels werden er liefst zeven verloren.

Eén van die nederlagen was in eigen huis tegen PSV in de Champions League. Sevilla gaf toen een 2-0 voorsprong helemaal weg, en verloor uiteindelijk met 2-3. Mede daardoor eindigde de club uit Zuid-Spanje met slechts twee punten als laatste in Groep B.

Zaterdag leden los Nervionenses eens kansloze thuisnederlaag tegen Getafe: 0-3. Vlak daarna was Alonso ontslagen. In de kleedkamer zou hij te horen hebben gekregen dat hij was ontslagen. Daarna stond hij de aanwezige pers ook niet meer te woord.

Sevilla staat momenteel zestiende in LaLiga, en heeft evenveel punten als nummer achttien Cádiz, dat onder de degradatiestreep staat. De Andalusiërs spelen in dit kalenderjaar nog tegen Granada en Atlético Madrid.

Alonso is alweer de derde trainer die in 2023 is ontslagen bij Sevilla. In maart werd Jorge Sampaoli voortijd weggestuurd, terwijl zijn opvolger José Luis Mendilibar begin oktober mocht vertrekken. Onder de leiding van laatstgenoemde trainer won Sevilla dit voorjaar nog wel de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na de wedstrijd tegen PSV heeft hij de wedstrijd tegen Lens verloren. En in de competitie 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden gehaald. Terwijl het daarvoor ook niet goed ging. Dan verdien je een ontslag want dit Sevilla heeft echt geen verkeerde selectie. En-Nesyri, Sergio Ramos, Suso, Rafa Mir, Lamela, Lukebakio, Acuna, Jesus Navas. Daar hoor je echt wel mee in het linkerrijtje te eindigen.

17 december 2023 om 01:05

Qua selectie is het echt vrij aardig, maar het rendeert gewoon totaal niet. Snap eigenlijk niet zo goed hoe dat kan

17 december 2023 om 07:53

Tel daar nog Rakitic en Gudelj op en je hebt een waslijst aan vooral (hele) oude spelers. Of die selectie dan echt zo goed is, of vooral veel bekende namen telt zullen we over een wedstrijd of 20 zien.

17 december 2023 om 08:56

Oude namen of niet, het is kwalitatief echt wel beter dan waar ze nu staan. Veertien wedstrijden en slechts twee winnen, dan gaat er iets niet goed. Alleen gewonnen van Quintanar (6e divisie) en Astorga (5e divisie).

17 december 2023 om 08:22

Zonder Rekik is het wel een pak minder, die hadden ze nooit moeten laten vertrekken.

Sevilla moet langzaam oppassen voor degradatie. De selectie is matig, maar niet zó slecht. Constant (matige) trainers aantrekken en snel weer ontslaan gaat ook niet helpen. Je zou zeggen dat je wel iets kan maken van dit team.

Overigens valt me ook op hoe slecht Villareal het doet, die zouden ook beter moeten kunnen zou je zeggen.. Las Palmas verrast me dan weer positief, Pimienta is echt een uitstekende trainer. Onbegrijpelijk dat Laporta hem direct eruit wipte bij Barcelona, gingen destijds al goede verhalen over hem rond

Zo'n grote club en het gaat al jaren naar beneden. Leuk dat ze de EL vorig jaar wonnen, maar toen was het al bagger in La Liga. De zoveelste trainer ontslaan terwijl het bestuur daar doodleuk mag blijven zitten. Er zit helemaal geen visie bij de club. Spelersgroep is meer dan prima om voor de top 5-7 mee te doen. Alleen dan heb je wel een trainer nodig die er een geheel van kan maken. Ook mag een andere doelman natuurlijk komen want Dmitrovic en Jorgensen voldoen natuurlijk niet.

Psv heeft hier weinig mee te maken. Althans het is een hele goede clickbait. Met deze selectie niet Sevilla wel veel beter kunnen dan ze nu laten zien zeg.

Wat Sevilla presteert is natuurlijk gewoon een regelrechte wanprestatie. Volgens transfermarkt ook op plek 8 in La Liga wat betreft marktwaarde. Wint vorig seizoen nog de EL. Tegen PSV zag je twee keer ook dat er best wel voetbal in zit, waar ze PSV twee keer bij vlagen gewoon wegspeelden. Maar er worden zowel in Europa als in Spanje gewoon nul resultaten mee gehaald.

Je moet zo onderhand nog uit gaan kijken dat je niet degradeert! Dan kan je in anderhalf seizoen zo wel naar trainer nummer 5. Maar op een gegeven moment moet je het probleem ook wel eens elders gaan zoeken. Goed, deze man heeft weinig noemenswaardige prestaties. Maar als trainers als Lopetegui, Sampaoli en Mendilibar er allemaal niks mee aankunnen, kan je je zo onderhand af gaan vragen welke trainer hier wel wat van gaat maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren