Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitbreiding van Nederlandse enclave bij Man United is topprioriteit voor Ten Hag

Laatste update:

Bart Verbruggen is een van de belangrijkste transfertargets voor Manchester United. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Manchester Evening News. De keeperspositie op Old Trafford is onderwerp van gesprek nu David De Gea een aantal keer in de fout is gegaan en Erik ten Hag zou een wissel onder de lat overwegen.

De Gea veroorzaakte afgelopen weekend de winnende goal van Said Benrahma van West Ham United (1-0 nederlaag voor Man United) en ging eerder in de Europa League tegen Sevilla al niet vrijuit. Ten Hag liet meermaals weten het vertrouwen in zijn Spaanse doelman te behouden, maar The Manchester Evening News laat nu optekenen dat er voor volgend seizoen naar een nieuwe keeper wordt gezocht. Verbruggen, die momenteel furore maakt bij Anderlecht, zou heel hoog op het lijstje staan.

De doelman, die werd opgeleid door NAC Breda en in augustus 2020 de overstap naar Anderlecht maakte, beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak en is een van de uitblinkers tijdens een verder teleurstellend seizoen voor Paars-Wit. Verbruggen pakte onder meer drie strafschoppen in een Conference League-wedstrijd tegen Ludogorets Razgrad en maakte ook in de ronde daarna tegen Villarreal indruk. Het leverde hem een oproep voor het Nederlands elftal op en nu dus ook interesse van United en Ten Hag.

Het binnenhalen van de twintigjarige Verbruggen zou uitbreiding voor de Nederlandse enclave op Old Trafford betekenen. Naast Ten Hag en zijn Nederlandse stafleden staan ook Tyrell Malacia en Wout Weghorst onder contract bij de rode club van Manchester, al zal laatstgenoemde waarschijnlijk komende zomer alweer vertrekken. Met Lisandro Martínez, Antony en Christian Eriksen staan er ook drie spelers met een verleden in de Eredivisie op de loonlijst bij United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze gaan toch geen onervaren jonkie neerzitten? De druk bij Man Utd is enorm hoog, hoger dan dat het moet zijn als je kijkt naar de kwaliteit van de selectie. Maar dat hou je altijd bij een club als Manchester United. Mocht dit gebeuren geloof ik dat het alleen voor de rol als 2e keeper is.

11 mei 2023 om 14:29

Goed is goed. Je wil een keeper voor langere tijd binden. De Gea kwam ook met 21 jaar naar Manchester

11 mei 2023 om 14:33



Wel een verschil als of je van Atletico Madrid komt, of van Anderlecht.

11 mei 2023 om 14:36

De Gea was in zn eerste jaar dan ook behoorlijk twijfelachtig. Die moest echt ff inkomen voor hij dr stond.

11 mei 2023 om 14:38

De Gea had al 57 wedstrijden onder lat gestaan bij Atletico voordat hij kwam. En zelfs bij hem kwam er veel kritiek in zijn eerste seizoen. Was erg zwak in hoge ballen en in de PL moet een keeper dat goed kunnen.

11 mei 2023 om 14:40

Ik vind van niet. Het Atletico waar de Gea vandaan kwam schommelde toen jarenlang tussen middenmoot en subtop. Nooit werd top4 behaald en zelfs Europees voetbal was geen vanzelfsprekendheid. Echt niet te vergelijken met het huidige Atletico.
Anderlecht is daarentegen gewoon een Belgische topclub. De druk is daar gigantisch en de club ligt altijd onder een vergrootglas. Het klopt weliswaar dat Anderlecht nu een middenmotor is, maar ik denk dat het met die druk opzich wel goed komt. Verder heeft Verbruggen met de gea gemeen dat ze beiden fantastische lijnkeepers zijn. Ik zou iedereen ook zeker aanraden om die reddingen van Verbruggen tegen Villareal nog eens te bekijken. Echt fantastisch. Dus als Ten Hag voor 10-15 miljoen Verbruggen kan halen, dan vind ik dat een goede investering. In het ergste geval wordt het gewoon je tweede keeper.

11 mei 2023 om 14:49

Atletico Madrid heeft de Europa league gewonnen met De Gea onder de lat....😏

11 mei 2023 om 15:08



Verrek je hebt gelijk. Ik dacht dat de Gea na die periode bij Atletico speelde wat natuurlijk ook niet gek is aangezien hij maar 1 jaar in de hoofmacht heeft gespeeld. Toch blijf ik wel bij mijn standpunt dat dat Altetico kwalitatief niet zo heel sterk was. Althans in vergelijking met waar de club nu staat, namelijk structureel top 4 en een outsider voor de titel.

11 mei 2023 om 15:10

Hij had ook een geweldige ketser tegen Villareal die hij met geluk kon herstellen...

11 mei 2023 om 15:33

Het is wel de bedoeling dat hij direct terug wordt verhuurd en nog een jaartje bij Anderlecht blijft.

11 mei 2023 om 16:00

Mensen zijn wel snel met het geloven van deze transfergeruchten. De laatste maand heb ik wel 10 verschillende keepers voorbij zien komen. Raya, Onana, Costa, Maigan, Sommer, Livakovic, Meslier etc etc..

11 mei 2023 om 16:26

Dus wat gaan we doen, niet meer discussiëren over mogelijke transfers? Omdat het slecht geruchten zijn?

11 mei 2023 om 16:09

Ben benieuwd. Verbruggen zou een aanwinst zijn. Overigens: als Liverpool na 38 wedstrijden boven MU komt te staan is MU niets opgeschoten en is ETH gewoon exit.

De Gea zou toch zijn contract al verlengen? Zelfs als je de Gea al laat gaan dan geef je Henderson toch de kans?

Daarnaast is een talent als Verbruggen de kans geven wel erg risicovol.

11 mei 2023 om 14:37

De Gea gaat verlengen maar het plan is wel om er een goeie keeper bij te halen.

11 mei 2023 om 14:43

Okay dan is een Verbruggen niet perse een rare optie. Maar alsnog risicovol om te denken dat hij de Gea kan vervangen op termijn. Je kunt er ook voor kiezen om het flinke salaris van de wisselvallige de Gea te gaan skippen en Henderson de kans gaan geven.

11 mei 2023 om 15:00

Yep. Verbruggen heeft het talent om heel ver te komen. Maar zou toch eerst nog wat meters maken bij Anderlecht, hij is pas 20.

11 mei 2023 om 15:03

Precies, is erg riskant om er maar vanuit te gaan dat hij over enkele jaren de Gea gaat opvolgen. Kun je beter gewoon Henderson de kans geven.

11 mei 2023 om 15:05

Henderson is niet eens meer bij Nottingham eerste keeper, wat heeft hij dan bij United in de basis te zoeken?

11 mei 2023 om 15:09

Tja Navas is/was tijdenlang een absolute topkeeper en won meerdere CL’s met Real. Is dat een ramp dat je door zo’n keeper eruit wordt gespeeld?

11 mei 2023 om 15:29

Navas was wereldtop ja. Als je als opkomend talent uit de basis wordt gekeept door een veteraan van bijna 40 is dat niet goed nee.

11 mei 2023 om 15:35

Navas is 36, keepers kunnen eenmaal langer mee. Dat wil dus niet zeggen dat Navas er opeens niets meer van kan.

11 mei 2023 om 15:41

Henderson was basisspeler totdat hij in januari geblesseerd raakte

Lekker Frenkie ophalen en een echte spits, ook een nieuwe linksback of rechtsback. Als ik Camavinga zie spelen en het extra gevaar dat top backs opleveren lijkt het me dat shaw, Malacia , Wan- Bissaka en Dalot niet voldoen.

11 mei 2023 om 14:31

Linksback lijkt me geen prioriteit, Shaw is gewoon een uitstekende speler. Rechtsback daarentegen kunnen ze wel wat extra kwaliteit gebruiken ja, maar ze zijn dan ook erg geïnteresseerd in Frimpong dacht ik.

11 mei 2023 om 15:00

Het is een een beetje een kutargument vaak om anderen ervan te beschuldigen dat ze de wedstrijden niet kijken in een voetbaldiscussie, maar als je Shaw in dit rijtje noemt denk ik gewoon echt dat je weinig United kijkt.

Het ziet er misschien niet uit als een Camavinga, maar dat is een jonge hond en eigenlijk een box-to-boxmiddenvelder die heel energiek op de back voetbalt, maar Shaw is gewoon één van de beste linksbacks ter wereld. Denk ook dat er echt maar een paar clubs ter wereld zijn waar die niet in de basis zou staan. Maakte tegen Brighton een domme fout met die handsbal, maar dat overkomt elke verdediger wel eens. Voor de rest heeft hij eigenlijk alles wat een back hoort te hebben: voetballend heel sterk, geweldige trap (zowel voorzet als lange bal), rust aan de bal, fysiek prima, positioneel slim (kan zowel buitenom als inschuiven in het middenveld) en staat verdedigend echt heel goed zijn mannetje, wat ook te zien is aan het feit dat hij de laatste wedstrijden bij gebrek aan goede cv's altijd centraal speelt. Wat daar nog meer aan te zien is, is dat ik ervan overtuigd ben dat één van de redenen waarom United zoveel slechter speelt de laatste wedstrijden is dat hij noodgedwongen in het centrum staat waardoor je idd met Malacia of Dalot op rechtsback moet. Shaw behoort samen met Fernandes en Casemiro tot de beste spelers van United.

11 mei 2023 om 15:45

Wan-Bissaka en Shaw zijn gewoon goed genoeg. Bissaka komt aanvallend misschien net te kort, maar verdedigend zijn er geen betere te vinden. Shaw is verdedigend en aan de bal heel sterk....

Groot talent en zal relatief goedkoop zijn. Een of twee jaartjes verhuren en dan vechten voor een basisplek. Lijkt me wel een gokje waard.

Doe dat nou niet.... Ik wordt altijd erg moe van NL coaches in het buitenland die stee-vast veel NL spelers willen. Vaak past dat niet bij de ploeg en/of competitie waar ze coachen, en helpt het niemand echt verder. Hij zou er verstandiger aan doen om te kijken welke spelers direct het gewenste niveau en de belasting van vele competities tegelijk (CL, PL, FA etc.) aankunnen. Casimero was een top aankoop, Anthony (ok, geen NL wel Eredivisie), Malacia, Weghorst, zijn duidelijk niet het benodigde niveau. Dus nu meteen nog meer NL-ers? Zou het liever anders zien.

11 mei 2023 om 14:37

Martinez is dan wel weer een topaankoop die ook uit de "nederlandse" poule kwam.

11 mei 2023 om 15:05

Toch ben ik bang dat Martinez de uitzondering is die de regel bevestigt. Ik snap dat je als beginnende coach graag een paar spelers hebt die je spelletje al begrijpen, maar ik heb nooit begrepen wat Ten Hag soms in oude bekenden ziet. Haller pakte goed uit, maar ik had het idee dat dat meer een Ajax-aankoop was en niet zozeer omdat Ten Hag nou zo graag weer met hem wilde samenwerken. Spelers als Klaiber of Labyad ofzo waren bij Ajax ook van die typische Ten Hag-spelers waar niemand iets mee opschoot. Nu snap ik dat het makkelijk linken is aan Nederlandse/eredivisiespelers voor (buitenlandse) media gezien het verleden en de nationaliteit van Ten Hag, maar het gebeurt zo structureel en via zulke bekende bronnen dat er echt wel een kern van waarheid in zal zitten.

Ik vind Ten Hag een geweldige trainer, maar ik heb echt het idee dat je hem niet teveel ruimte voor transfers/scouting moet geven. Casemiro was ook een noodgreep die niet direct uit zijn koker kwam, en die pakte ook geweldig uit. Spelers die hij gewoon 'krijgt' van het technisch/sportieve gedeelte, kan hij echt wel wat mee. Laten ze daar lering uit trekken bij United en een goede sportieve/technisch directeur aantrekken, een beetje á la Arteta en Edu bij Arsenal.

11 mei 2023 om 15:11

"Ik wordt altijd erg moe van NL coaches in het buitenland die stee-vast veel NL spelers willen."

Hoeveel Fransen hebben er wel niet bij Arsenal gespeeld onder Wenger of wat te denken van Bruno Santo bij de Wolves? Daar is de voertaal veranderd in Portugees...

11 mei 2023 om 15:33

Wolves heeft natuurlijk helemaal niets te maken met Bruno Santo maar alles met Jorge Mendes die Wolves gebruikt als 'stalplaats' voor de Portugese spelers uit zijn portefeuille.

En het is echt wel een dingetje van NL trainers om met 'oude bekende en/of NL spelers ' te komen aanzetten. Koeman deed het bij Barcelona, Van Gaal deed het bij Barcelona, Bosz deed het bij Leverkusen enten Hag doet het nu ook bij United.

11 mei 2023 om 16:55

Dat doen echt niet alleen NL-coaches hoor. Ik snap dat je dat denkt omdat dit nou eenmaal meer in je zicht is maar dat doen coaches met allerlei nationaliteiten als hun nationaliteit er een is waarvan spelers die goed zijn dit ook is.

Kan me niet voorstellen dat dit gaat om de positie van eerste doelman. Zo'n 20-jarige jongen die net één seizoen in België in de basis staat gaat toch niet David De Gea vervangen? Verbruggen heeft overigens wel veel talent en ik zie hem op termijn wel uitgroeien naar een doelman van Europese (sub)top-niveau maar hij kan beter eerst een tussenstap maken. Verder moet Ten Hag ook uitkijken dat hij zich niet blind staart op Nederlandse spelers, Weghorst is daar ook alleen maar vanwege z'n nationaliteit terecht gekomen en dat is toch een zeer pijnlijk verhaal geworden.

Ik weet niet hoe hun onderlinge relatie nu is, maar is het geen idee om te kijken of Onana interesse heeft? Heeft een prima leeftijd voor een keeper (27), internationale ervaring, voetballende keeper en geweldige reflexen. En ik dacht dat Inter niet in een hele gunstige financiele positie zit waardoor ze ook spelers moeten verkopen.
Alleen moet je iemand extra inhuren die de instructies en ingredienten van zijn supplementen even goed doorleest.

11 mei 2023 om 16:05

Inter gaat finale champions league spelen. Als dat je financieel er niet bovenop helpt tijdelijk, moet je de cfo ontslaan

Kopen, kopen en nog eens kopen is net beleid van Manchester United volgens mij. Dat De Gea vervangen moet worden is volgens mij al een jaar of 4 duidelijk. Daarin tegen heeft United met Dean Henderson een van de grootste keeperstalenten van de UK in eigen gelederen. Je zei toch zeggen geef die jongen een keer de kans op z'n minst.

11 mei 2023 om 15:00

Dat is het ook, het liefst had Ten Hag op Rashford en Bruno Fernandes na gelijk een heel nieuw team gekocht. Alleen kan je moeilijk in 1 jaar het hele team vervangen, dus dat gebeurt nu in 3 jaar ofzo.

11 mei 2023 om 15:51

Ik weet niet of jij weleens voetbal kijkt maar laatst was er een halve finale city - real met 2 elftallen waar letterlijk geen enkele basisspeler niet gekocht was. De enige basisspeler uit de jeugdopleiding was carvajal, en zelfs die is (terug)gekocht. Dean Henderson was afgelopen seizoen klaar met United en heeft zich niet al te best uitgesproken over de club dus dat moet hij wel zelf willen. En zo geweldig is hij niet.

Engelse clubs weten over het algemeen gewoon niet wat ze met al dat geld aan moeten volgens mij. Chelsea spant hierbij de kroon natuurlijk, maar ook dit soort suggesties voor United zijn volgens mij niet nodig. Ten Hag moet mijn inziens ook oppassen dat hij niet te veel Nederlanders naar United haalt, want dat gaat 9 van de 10 keer tegen je werken.

Om eerlijk te zijn is de keeper tegenwoordig geen positie meer dat goedkoop is. Kijk wat Arsenal, Liverpool, City en Chelsea hebben betaald voor hun keepers. En dan kom je met alle respect uit bij een Anderlecht keeper en ga je de contract verlengen van De Gea.

Ik zou nog even wachten totdat de club is overgenomen en dan pas geld spenderen aan een keeper die goed is met de bal aan zijn voeten.

11 mei 2023 om 15:10

Dat is eigenlijk ook helemaal terecht. Doelman is een sleutelpositie in het elftal. Zonder Courtois had Real verleden jaar nooit de CL gewonnen.

Eindelijk waardering die een doelman eigenlijk al langer hoort te krijgen denk ik zo.

11 mei 2023 om 15:20

Keepers zijn lang ondergewaardeerd geweest inderdaad. Een goede keeper brengt je veel punten op wanneer de rest van het team een offday heeft. Sleutelpositie inderdaad.

Ik vind dat men voor het gemak wel weer heel erg snel langs Dean Henderson kijkt. Is hij bij United officieel niet meer in de running om ooit nog eerste keeper te worden? Hij is nu 2x uitgeleend door United aan een potentiele degradant en hij heeft het toch niet slecht gedaan?

11 mei 2023 om 15:13

Henderson heeft in de zomer zich heel negatief over United uitgelaten. Over Solskjaer maar ook United algemeen en zou zelfs niet gesproken hebben met Ten Hag bij nieuwe uitleenbeurt.
Hij ligt zelfs niet goed bij een groot deel van United fans en niemand spreekt meer over hem.
Overigens zou ik Henderson verkopen om meer transfergeld te hebben want dat is ook een lijnkeeper en slecht met de voeten dus zal niets toevoegen aan het spel dat Ten Hag wil.

11 mei 2023 om 15:18

Oke, dat is jammer dan. Ik kan me best voorstellen dat hij negatief was over Solksjaer, ik kan me ook nog herinneren dat hem een "eerlijk gevecht" beloofd is tegen De Gea. Toen heeft hij een krabbel gezet onder een nieuw contract en mocht hij een jaar lang op de bank plaatsnemen terwijl De Gea flink stond te flateren op goal.

Ik denk dat Henderson voor iedere club buiten de top 6 een wereldkeeper zou zijn! Misschien is hij iets voor Tottenham? Lloris valt ondertussen ook wekelijks door de mand

Slechte keuzes van Ten Hag.

100miljoen voor een volle vleugelspeler positie halen sloeg al helemaal nergens op.
Hele transerperiode slijmen bij de jong die al van het begin aangaf geen interesse te hebben.
Cristiano Ronaldo banken en Weghorst halen als vervanger.
Fernandes als rechbuiten werkt gewoon totaal niet.

Goede keuzes.

Martinez gehaald.
Maguire banken.

Hoe sneller we van deze overschatte arrogante coach af zijn hoe beter.

Alle nederlanders in voetbalzone gaan me natuurlijk veel kritiek geven en mij vertellen dat weghorst een topaankoop is maar wanneer zelfs een championship club hem niet wil hebben moet dat genoeg zeggen over dat passion merchant.

P.S. Ik vraag me af welke transfer nou erger was? 100 miljoen voor antony uitgeven of een Burnley reject aantrekken als Man United zijnde wetende dat je voor top 4 gaat dit seizoen.

Casemiro aantrekken was niet Ten hags plan. hooguit een

11 mei 2023 om 15:45

Sinds wanneer kijk je voetbal ?
Ronaldo speelde zo goed als alles maar wou meer en crashte zelf met Ten Hag en als een rat gaan huilen bij Pierce Morgan.
Weghorst is niet gekocht maar gehuurd omdat Ronaldo wegging en Martial geblesseerd was.
Er was geen transfergeld en in januari waren gewoon geen andere opties.
Halve elftal moet vervangen worden vooraleer hier iets mee gedaan kan worden.

11 mei 2023 om 15:54

Maar loopt er verder geen spits van 18 bij United rond die ze de kans hadden kunnen geven? Ik dacht dat 1 van de taken van Ten Hag was dat hij meer gebruik zou maken van de jeugd?

11 mei 2023 om 16:46

Noem mij 1 Engelse topclub die met een jongen van 18 in de spits speelt? Daarnaast is het onzin om te zeggen dat United de jeugd niet de kans geeft. Als er ergens nog jongens uit de jeugd doorkomen is het daar wel. Zo'n Garnacho heeft bijv best veel minuten van Ten Hag gekregen. En is zelfs belangrijk geweest met een paar goals.

11 mei 2023 om 17:56

Is er helaas geen goede spits in de jeugd anders zou United hem zeker een kans geven.
Vanuit de jeugd is er eigenlijk alleen maar Mainoo(CDM)die met de eerste meetraint en Charlie McNeil(F), uitgeleend aan Newport Country.
Een veel belovende middenvelder ,Amir Ibragimov, die nog maar 15 is.

Aangezien Verbruggen een uitstekende keeper is maar het niet echt op een breed podium heeft kunnen laten zien zal hij De Gea die meer en meer steken laat vallen wel zo uit de basis hebben gespeeld. Dan is het meteen ook een feit wie er in het Nederlands Elftal gaat keepen. In ieder geval is de Cillessen discussie dan ten einde en hebben we Flekken, Verbruggen en Bijlow (niet specifiek in die volgorde).

Ten Hag zijn grootste fout dit seizoen was vertrouwen op Weghorst. Dat heeft het ontwikkelingproces van het team in de weg gezeten en uiteindelijk niks opgeleverd qua prestaties. Zijn tweede grote fout wordt het halen van een Nederlandse enclave. Dit zal des te meer een negatieve invloed hebben op het teamproces....

Verbruggen kan ik nog wel volgen, maar ik zou er zeker geen Nederlandse of ex ajax enclave van maken als ik ten hag was. Vroeg of laat gaat dat tegen je werken en om nou te zeggen dat het allemaal al fantastisch gaat is ook niet zo. Ik zou me als ik hem was wel wat richting op de Engelse toppers die bij united kunnen passen.

Zucht… het als altijd hetzelfde liedje met Nederlandse trainers. Snap serieus niet waarom je dit zou doen. Koop op basis van kwaliteiten ipv afkomst. De grap is dat ze vaak ook nog de hoofdprijs betalen voor middelmaat…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren