Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitblinker Toshio Lake heeft als enige geen naam op zijn shirt

Laatste update:

Toshio Lake beleefde zaterdagavond een droomdebuut bij Fortuna Sittard. De aanvaller van Fortuna Sittard maakte na een uur zijn opwachting en leverde direct een assist aan Mats Seuntjens, alvorens zelf de winnende treffer voor zijn rekening te nemen. In de studio van ESPN zoomt analist Kenneth Perez in op een opvallend feit: de naam van Lake stond niet op de achterkant van zijn shirt.

De andere spelers van Fortuna hebben wel een naam op het shirt, maar bij Lake stond alleen zijn rugnummer 39 op de achterkant. "Hij had als enige geen naam op zijn shirt. Ik zag het bij de goal", zegt Perez lachend. In een interview wordt Lake gevraagd naar de reden erachter. "Ik zou eigenlijk eerst in de Onder-21 beginnen, maar ik heb een goede indruk achtergelaten op de trainer en zit daarom bij het eerste. Ik weet niet hoe het werkt hier. Ik ben net nieuw, het is mijn eerste seizoen", zegt hij over het ontbreken van zijn naam.

Lake maakte tien minuten voor tijd de 2-1 voor Fortuna. Hij kwam deze zomer over van Feyenoord, nadat hij elf jaar doorbracht in de jeugdopleiding van de Rotterdammers. De twintigjarige aanvaller hoorde vrijdag pas dat hij zaterdag in de selectie zou zitten voor de wedstrijd tegen Twente. "Ik heb deze week getraind met het eerste elftal en zag gisteren mijn naam op het bord staan. Eigenlijk was ik gisteren niet nerveus en heb ik gewoon goed geslapen. Maar toen ik op de bank zat, kreeg ik wel een beetje kriebels."

Met zijn transfer naar Fortuna had Lake een duidelijk doel voor ogen. "In de Eredivisie voetballen. Ik wist dat het kon. Ik zou in de Onder-21 beginnen, maar ik ging uit van mijn eigen kwaliteiten. Ik wist dat als ik één kans zou krijgen bij het eerste, ik daar zou blijven. Zo is het ook gegaan." Mario Been geeft in de studio toe dat hij Lake ondanks zijn Feyenoord-verleden niet kende, maar zijn indruk is dat het een 'sterke jongen' is. "Overtuigd zijn van jezelf is een goede zaak. Als je het dan gelijk laat zien… Het feit dat hij gisteren bij de selectie is gehaald en meteen mag invallen, zegt ook iets over hoe de trainer met hem bezig is."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik baalde echt toen hij geen contract tekende bij Feyenoord. Hij had echt de gunfactor voor mij. Jammer genoeg laatste jaren geteisterd door blessures, mooi om hem alsnog in de eredivisie te zien

Hartstikke mooi voor die jongen natuurlijk! Zo te lezen heeft hij de nodige tegenslagen gehad in de jeugd. Je kunt wel meteen zien dat hij echt kwaliteit heeft. Hopelijk kan hij voorlopig fit blijven, hij heeft natuurlijk alles in zich om binnen de kortste keren een echte publiekslieveling te worden!

Mooi verhaal dit, lijkt ook wel een goede kop op te zitten. Ik heb deze jongen zelf nog nooit zien voetballen, en ken hem dus niet. Zijn er wellicht Feyenoord supporters die iets over deze jongen kunnen zeggen?

15 augustus 2021 om 10:43

Na Zirkzee de beste spits van de laatste jaren, veel beter dan Azarkan of een Bannis. Wel vaak geblesseerd en met andere dingen bezig zoals rapmuziek

15 augustus 2021 om 11:03

Was hij al met andere dingen bezig zoals rapmuziek voordat hij vaak geblesseerd raakte of is hij met andere dingen bezig zoals rapmuziek doordat hij zo vaak geblesseerd raakte?

Ik kan mij voorstellen dat als je vaak geblesseerd bent, je het fijn vind om er iets naast te kunnen doen als uitlaatklep.

15 augustus 2021 om 11:13

In z'n omgeving altijd wel wat jongens gehad die met muziek bezig waren en met name tijdens z'n blessures (hij deed eigenlijk niet anders dan herstellen 2-3 jaar lang) er ook mee aan de slag gegaan inderdaad. Sowieso vind ik dat Lake (of welke voetballer ook) lekker moet doen wat hij wil buiten het voetbal.

Voor @dvmepsterdam: Lake is echt een beresterke, rappe spits die in de jeugd maar weinig kansen nodig had om te scoren. Technisch niet per se de beste, maar kan wel als een echte target man spelen. Maar zoals je al veel gelezen hebt was hij bij ons enorm ver teruggevallen doordat hij meerdere keren zwaar geblesseerd is geraakt. Daaruit leidend kan je ook stellen dat hij mentaal ijzersterk is.

15 augustus 2021 om 12:16

@bartve1990 & @mgmv
Thanks voor de info! Klinkt als een goede gast die de nodge pech heeft gehad. Is hij in jullie optiek goed genoeg voor een plek als invaller bij Fey1? Of is dat teveel risico gezien zijn blessures? Succes alvast vanmiddag voor jullie wedstrijd!
@mgmv: 'rappe' spits is wel treffend gezien zijn muzikale hobbies haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren