Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitblinker Dumfries cruciaal bij zege op Benfica; zesde plaats bijna zeker

Laatste update:

Internazionale heeft uitstekende papieren om de halve finale van de Champions League te bereiken. De ploeg van Simone Inzaghi won dankzij treffers van Nicolò Barella en Romelu Lukaku met 0-2 van Benfica. Denzel Dumfries blonk uit bij Inter door onder meer de gelijkmaker te voorkomen met een cruciale ingreep en de strafschop af te dwingen waar de tweede Italiaanse treffer uit viel. Benfica speelde onherkenbaar en kwam er amper aan te pas. De nederlaag van de Portugezen is bovendien uitstekend nieuws voor Nederland in de strijd om plek zes op de coëfficiëntenranglijst.

Bij Benfica ontbrak Nicolás Otamendi wegens een schorsing. De plek van de centrale verdediger werd overgenomen door de Braziliaan Morato. Chiquinho en Florentino vormden het blok op het middenveld, dat verder bestond uit Rafa Silva, João Mario en Fredrik Aursnes. Gonçalo Ramos was de spits van dienst, terwijl David Neres op de bank begon. Aan de kant van Inter koos trainer Simone Inzaghi voor een voorhoede bestaande uit Edin Dzeko en Lautaro Martínez, waardoor Lukaku, naast onder meer Stefan de Vrij, op de bank plaats moest nemen. Dumfries stond rechts op het middenveld geposteerd.

Benfica werkte een onherkenbare eerste helft af. De ploeg van Roger Schmidt leed veel balverlies en had de hulp van Inter nodig om tot kansjes te komen. Zo kopte Federico Dimarco de bal zomaar in de voeten van Rafa Silva, die in één keer op doel schoot. André Onana stond echter paraat en maakte de poging onschadelijk. João Mario kwam eveneens tot een schot na een slordigheid bij de Italianen, maar zijn poging ging meters naast. Inter kwam naarmate de eerste helft vorderde steeds beter in de wedstrijd. Het leidde tot een afstandsschot van Francesco Acerbi, die zijn poging enkele decimeters over zag vliegen. Vijf minuten voor rust kwam Inter alsnog bijna op voorsprong uit een directe hoekschop van Dimarco, maar João Mario bracht redding op de doellijn.

In de zesde minuut na rust kwam Inter op voorsprong. Alessandro Bastoni leverde een puntgave voorzet af richting de tweede paal, waar Barella klaarstond om binnen te knikken: 0-1. Hoewel Inter de betere partij was, kreeg Benfica een reuzenkans om gelijk te maken. Grimaldo stuitte van enkele meters voor het doel op Dumfries, waarna ook Bastoni een reddende engel was door te voorkomen dat Ramos of Aursnes in de rebound alsnog voor de gelijkmaker zorgde. Beide ploegen wisselden even na een uur spelen, wat betekende dat Lukaku en Neres het veld betraden. Zij zagen Henrikh Mkhitaryan de kans krijgen op 0-2, maar de Armeniër stuitte in de korte hoek op Odysseas Vlachodimos.

De grootste kansen in de tweede helft tot dat moment kwamen op naam van Dumfries. Eerst kopte de vleugelverdediger op Vlachodimos, waarna zijn schot uit de rebound werd gekeerd door Morato. Even later zorgde Dumfries indirect alsnog voor een doelpunt. Een voorzet van de Oranje-international kwam op de uitgestoken arm van João Mario terecht, waarna scheidsrechter Michael Oliver, die door VAR Pol van Boekel naar het scherm werd gestuurd, besloot tot het geven van een strafschop. Lukaku ging achter de bal staan en vond de rechteronderhoek op feilloze wijze: 0-2. In de slotfase kwam Mkhitaryan op aangeven van Dumfries net tekort om bij de tweede paal binnen te tikken. Onana had in blessuretijd nog een cruciale redding in huis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerlijk is eerlijk, buiten de eerste 15 minuten, een dik verdiende overwinning van Inter. En een overwinning smaakt het lekkerst als niemand er in geloofde.. gefeliciteerd Met een halve been in de halve finale.

11 april 2023 om 23:02

Nu nog een pak slaag van Napoli tegen Milan en we hebben de twee beste and leukste Italiaanse teams teger over elkaar in de halve finale.

11 april 2023 om 23:08

Ik hoop op Milan - Inter. Dat zou echt geweldig zijn.

12 april 2023 om 11:41

Dat hebben we gezien ja... 4-0

11 april 2023 om 23:10

En wat heb ik genoten van Bastoni. Hij speelde echt een geweldige partij. Dumfries ook weer erg sterk. Hij ging er weer als een stoomlocomotief doorheen. Ik heb een heerlijke tweede helft gezien.

Inter heerlijk gewonnen op zijn Italiaans. Benfica over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. Maar Inter die scoort op de juiste momenten. Ook mooi voor het Nederlands voetbal dit vanwege de Europese puntjes.

11 april 2023 om 23:06

Wat op zijn Italiaans? Inter speelde helemaal niet verdedigend. Het is een gewoonte om te zeggen dat Inter zo speelt, terwijl ze gewoon verdiend winnen vandaag

11 april 2023 om 23:13

Ik heb Benfica, op het begin na, geen seconde beter gevonden. Inter was veel dominanter. Had gewoon het betere van het spel.

11 april 2023 om 23:44

Waar heb je het over? Benfica was helemaal niet beter

Jammer, had ik niet verwacht. Nu maakt Inter het wel af thuis. Had gehoopt op een halve finale tussen Napoli en Benfica. Maar kan zomaar een saaie Milanese derby worden.

11 april 2023 om 22:59

Saai? heb je de milan derby de afgelopen jaren gezien, maar snap het als Roma supporter.. saai mag trouwens niet uit je mond komen dan, lol

11 april 2023 om 23:10

Roma supporter ben ik inderdaad niet vanwege het spel. Als neutrale supporter lijkt me Napoli-Benfica gewoon tien keer leuker om naar te kijken dan Inter-Milan

11 april 2023 om 23:23

Een halve finale tussen de twee milaneze clubs kan juist de extra sensatie te weeg brengen.

11 april 2023 om 23:28

Qua Sfeer ja. Qua spel lijkt het me minder.

11 april 2023 om 23:54

Het kan zeer zakelijk worden, maarja kan je ze niet kwalijk nemen, als je ziet wat er dan op het spel staat

11 april 2023 om 23:08

Old school Milanese derby in de halve finale in de Champions League. Machtig man! Oude tijden herleven zou dat zijn. Al gun ik het Napoli en Benfica ook van harte, vooral Napoli wegens het voetbal.

Jeej goed nieuws voor NL

Deze verrast me toch wel. Een Italiaanse halve finale en dus finalist lijkt in de maak. Wel jammer voor het superseizoen van Schmidt

11 april 2023 om 23:02

Wel met de kanttekening dat het Italiaanse voetbal enorm mazzelt met de loting. Napoli spreekt voor zich en die verdienen het natuurlijk, maar Inter en Milan hebben aan geluk niets te klagen, al verwees Inter Barcelona nog wel naar de Europa League in de groepsfase. Da's dan wel weer knap.

11 april 2023 om 23:45

En toch zijn bijna alle Italiaanse teams gewoon door, jammer dat er altijd kritiek moet zijn

11 april 2023 om 23:59

In alle eerlijkheid had inter wel enorme mazzel thuis tegen barca. Eerst dat doelpunt die discutabel werd afgekeurd en vervolgens die belachelijke niet gegeven penalty bij hands van dumfries.

12 april 2023 om 11:34

Sja, Barca hun eigen schuld dat je niet wint van een Inter in slechte doen

12 april 2023 om 14:20

Nee hoor. Ik vind Napoli geweldig dit jaar, maar het is ook de enige Italiaanse ploeg die een Europees topniveau aantikt. Ik ben gewoon totaal niet onder de indruk van Inter en Milan. Geen slechte ploegen natuurlijk, maar je kunt het niet bepaald de Europese top noemen.

11 april 2023 om 23:19

Ze hebben een erg slechte coach. Anders zou Inter aan deze kant dik de favoriet zijn voor de finale.

12 april 2023 om 10:00

Laat ik, als geboren Benfiquista, vooropstellen dat Benfica onherkenbaar zwak speelde en zeker geen recht op een overwinning had. Maar ik zag ook hoe scheidsrechter Oliver openlijk solliciteren op het fluiten van de finale van de CL. En niet omdat hij goed floot.
Zo deelde hij de eerste gele kaart in de wedstrijd aan Antonio Silva maar wel pas nadat Inter al 2 a 3 had verdiend. Later wuifde had een behoorlijke tackle op de enkel van Rafa Silva weg, waardoor Schmidt die er vlak bij stond, uit zijn dak ging.

Goncalo Ramos werd eerst vastgehouden en vervolgens onderuitgehaald in de 16 maar dat ging allemaal te snel voor de scheids en de meekijkende Var.
Diezelfde VAR, en of de scheidsrechter, wuiven een aangeschoten handsbal van een verdediger van Inter weg. Mijn reactie was, terechte beslissing. Het was niet bewust. Maar geven vervolgens wel een penalty voor een aangeschoten handsbal van Joao Mario, al ging die eerst op zijn hoofd en daarna pas op zijn hand. Kan niet anders zeggen dan een gevalletje van ongelijke behandeling.

Zou dit allemaal onbewust zijn?
Van scheidsrechter Michael Oliver snap ik het wel. Het hoofd van de scheidsrechterscommissie van de UEFA is immers Roberto Rosetti, een Italiaan. Maar waarom de VAR niet consequent is geweest, daar kan ik alleen naar gissen.

Goed optreden van Inter. Die penalty was wel belachelijk gezien de huidige regels. Eerst via het eigen lichaam van de speler (hier hoofd) is geen penalty naar mijn weten.

Benfica speelt zo mooi herkenbaar voetbal, gaat de coach zich weer aanpassen aan de tegenstander.. Lekker kansloos 0-2, eigen schuld!

Lekker gedaan van Inter. Eerste serieuze test voor Benfica en choken meteen. Verwacht ook dat Milan Napoli verslaat. Krijg je straks een Milan derby in de halve finale CL, best nice.

11 april 2023 om 23:17

Waarom verwacht je dat Milan wint van Napoli? Je kan het hopen, maar verwachten is wel opmerkelijk

11 april 2023 om 23:22

Omdat AC Milan een week geleden ook 4-0 won… en in de andere wedstrijd dit jaar was Milan ook een stuk beter.

11 april 2023 om 23:26

De 4-0 van vorige week weet ik nog, maar dat lijkt mij een incident. Napoli lijkt verder in alles beter en scherper en zal zich niet weer zo laten verrassen dunkt mij

11 april 2023 om 23:56

4-0 wordt het niet, het blijft geen feest. ik gok dan maar een 3-0😉

12 april 2023 om 07:24

PSG en Juventus waren geen serieuze test voor Benfica?

Heerlijk zeg. Als inter fan is het al maanden afzien eigenlijk dus dit is een mooie misschien wel verrassende opsteker. Nu verwacht ik ook wel een stijgende lijn en een paar overwinningen in de competitie. Met de wissels die Inzaghi deed kwam inter er steeds beter in en had Benfica steeds minder gevaar. Nu thuis afmaken en dan kan je zomaar de finale halen.

Er staat dat NL bijna zeker is van die felbegeerde 6e plek.. betekent dit dat de voorwaarde is dat AZ of Feyenoord nog een ronde doorstoot? Ik dacht dat die tickets al binnen waren..

11 april 2023 om 23:06

Portugal haalt ons in als zij 19 punten meer halen dan wij in het restant van dit seizoen. Als hun twee overgebleven teams nu al hun wedstrijden winnen, inclusief de finales, levert dat 22 punten op. Dan mogen AZ en Feyenoord dus ook nog eens amper punten pakken. Dus de kans is erg klein dat we nog worden ingehaald.

11 april 2023 om 23:06

Nederland staat 3,008 punten voor.
Portugal kan als Benfica en Sporting alle wedstrijden winnen en dus het toernooi beide winnen nog 22 punten halen. De punten gaan gedeeld door 6 dus maximaal 3,667 punt.
Elke overwinning van een Nederlandse club is 0,4 punt.
Dus theoretisch gezien kan het nog mis maar in de praktijk is het wel binnen. 2 overwinningen voor Nederland of een Portugese ploeg die de finale niet haalt is al genoeg.

Lekkere uitgangspositie. Inzaghi bewijst weer dat hij echt een cupmerchant is. Mooie voorzet van Bastoni op de goal van Barella. Penalty was misschien twijfelachtig maar je kan hem geven. Inter had zelf genoeg kansen om meer dan 2 goals te maken. Aan de andere kant deed Onana ook een aantal cruciale reddingen. Halve finale lijkt in zicht.

11 april 2023 om 23:18

Onana was wel weer heel, heel, heel vervelend. Wat hoopte ik dat hij geel zou krijgen. Wat een vervelende gozer.

12 april 2023 om 15:08



Maar keepte daarentegen wel een uistekende wedstrijd met een paar hele belangrijke reddingen!

Ongelukkige wedstrijd, weer een inspiratieloze opstelling en WEER te laat wisselen. Dit zijn zulke wedstrijden waar je ballen moet tonen en dan win je gewoon met 2/3-0. Inter gewoon efficiënt en ervaarder.
Het lijkt dat Schmidt gewoon geen plan B en zich steeds vasthoudt aan plan A. Neres komt erin en creëert weer wat vanuit het niks. Waarom bankt hij? Bij Joao Mario was het duidelijk dat hij na 70 minuten op was en dan moet gewoon Guedes eringooien vanwege diepgang en explosiviteit.

Waarom kunnen we niet altijd zo spelen? Prima wedstrijd vandaag, gefocust en kansen goed benut

12 april 2023 om 00:41

Omdat Inzaghi een beker coach blijkbaar is, als hij dat is mag hij de CL wel even pakken.

12 april 2023 om 04:06

Dan pakken we Conte voor de competitie en Inzaghi voor de beker ;-)

Toch redelijk simpel gewonnen.
Zijn een paar spelers die er niet zoveel van kunnen.
Maar een barella en brozo zijn zo enorm goed en belangrijk

Deelt er iemand hier de mening dat Dumfries de uitblinker was in deze wedstrijd?
Ik niet namelijk en op Sofascore kreeg hij een 6.6. En dat is samen met Lautaro Martinez de laagste bij Inter. Nou ben ik heel vaak niet eens met Sofascore maar om te zeggen dat hij de uitblinker was.

12 april 2023 om 12:04

Hij speelde een prima tweede helft, maar meer niet inderdaad. Uitblinker was Bastoni, met Barella dan nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren