Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitblinkende en topfitte Mario Götze onderwerp van gesprek in Duitsland

Laatste update:

De naam van Mario Götze wordt steeds vaker gelinkt aan een plaatsje in de Duitse WK-selectie. De dertigjarige middenvelder van Eintracht Frankfurt is dit seizoen steevast basisspeler in de Bundesliga en overlegt geweldige statistieken. Het Duitse Sport1 denkt dat Götze daadwerkelijk een goede kans maakt om geselecteerd te worden voor het WK in Qatar.

Het Duitse medium ziet bij Götze vernieuwende kwaliteiten ten opzichte van de huidige selectie van Duitsland. “Hij kan de gewenste diepe passes geven en zijn behendigheid maakt het moeilijk voor tegenstanders om hem af te stoppen. Daarnaast bewees hij zijn fitheid in Eindhoven en Frankfurt. Tegen Hongarije (0-1) en Engeland (3-3) bleek Duitsland nog niet in topvorm te steken, waardoor een verrassing in de WK-selectie niet valt uit te sluiten.”

Dat Götze fit is, blijkt uit zijn statistieken: slechts negen spelers liepen meer kilometers in de Bundesliga dan de voormalig PSV’er. Momenteel staat de teller op maar liefst 77,2 kilometer in zeven wedstrijden. In alle competitiewedstrijden was Götze basisspeler en in totaal miste hij pas 43 speelminuten op het hoogste niveau van Duitsland. Zijn rendement kan wel nog omhoog: tot dusver staat Götze op één treffer.

Begin september gaf bondscoach Hansi Flick al aan dat Götze zeker nog kans maakt op het WK. “Hij doet het goed. Ik ben erg tevreden over zijn ontwikkeling in de afgelopen jaren. Als hij zichzelf blijft tonen, maakt hij alle kans om naar het WK te gaan.” Götze kwam in totaal al 63 keer in actie voor Duitsland, waarin de creatieveling goed was voor zeventien doelpunten en elf assists. Met zijn winnende treffer in de WK-finale van 2014 heeft Götze zichzelf al verzekerd van een plekje in de Duitse geschiedenisboeken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jaaa wat een idool was dit zeg!

Maakte de winnende goal tegen Argentinië op het WK voetbal in Brazilië 2014. En was echt een topspeler dacht echt dat hij en Neymar op dit moment de beste voetballers zouden zijn maar jammer genoeg hebben blessures zijn carrière verkloot.

Ben blij dat hij het steeds beter doet bij Frankfurt en nu ook serieus wordt genomen door de Hansi Flick en de media. Je kunt hem altijd meenemen naar het WK in Qatar vanwege zijn ervaring en wilskracht.

28 september 2022 om 22:12

Vooral zijn mentale problemen hebben hem uiteindelijk niet gebracht waar jij had gedacht 😉. Daarom was de stap naar de 'luwte' bij PSV een heel goede voor hem.

28 september 2022 om 22:16

Ik wist niet dat een stofwisselingsziekte onder mentale problemen valt.

28 september 2022 om 22:21

Kan me voorstellen dat je van zon ziekte het mentaal ook heel zwaar kan krijgen.

29 september 2022 om 10:12

Formus, het siert de mens om te zwijgen, als hij/zij geen flauw venul heeft van de materie.

Een stofwisselingsziekte heeft Götze genekt. Het is een wonder dat die überhaupt nog op dit niveau op het veld staat. Mentaal ijzersterk die gast.

Zie hier het verschil tussen Duitsland en Nederland. Waar we in Nederland hem omschrijven als 'vakantieman' omdat we hem niet zien staan op het scoreformulier en dan concluderen dat hij dus niks presteert en dus niet verder dan dat kunnen kijken, weten ze hem in Duitsland wel op waarde te schatten en zien ze wat hij toevoegt.

28 september 2022 om 22:15

Ik vond hem vooral niet slecht, maar ook geen top. Voor zo'n naam en het geld wat die kreeg verwacht je toch vooral dat het een speler is waar over 10 jaar nog over gepraat wordt dat die in de eredivisie heeft gespeeld. Ik heb vooral het idee dat het grootste wapenfeit het feit was dat haast elke commentator meerdere malen moest benoemen dat die de winnende had gemaakt in de WK finale. Ik vond hem eerlijk gezegd niet zo heel indrukwekkend. En dan heb ik het over zijn spel. Waren genoeg wedstrijden dat je jezelf wel kon afvragen of die überhaupt op het veld stond.

28 september 2022 om 22:22

@Ducktalido het feit dat een speler als Götze in de Eredivisie heeft gespeeld is men over 10 jaar echt niet vergeten hoor. Wellicht is zijn impact minder dan een paar hadden verwacht (onterecht in mijn ogen), maar zo’n naam in de Eredivisie is iets wat zeker blijft hangen. 10 jaar is trouwens wel een korte periode hoor haha.

28 september 2022 om 22:34

Psvlld. Er zit een verschil tussen 'niet vergeten' of dat er nog over hem gepraat wordt. Tuurlijk is het een naam die iemand niet snel vergeet, maar ook niet de speler (vind ik) die nog wel eens naar boven wordt gehaald mocht er een impactvolle speler in de eredivisie spelen. Tenminste dat is mijn verwachting.

28 september 2022 om 22:16

Of dat nou perse iets Nederlands is betwijfel ik. Sinds zijn doelpunt in de WK finale (en daarvoor eigenlijk ook al) is het verwachtingspatroon gewoon heel hoog ten opzichte van Gotze. In Duitsland was er sinds die finale eigenlijk net zo veel kritiek als hier in NL, dat men meer van hem verwachtte. Het is nu o.a. op basis van zijn fitheid de afgelopen anderhalf jaar dat men hem als een optie ziet. Over zijn voetballende kwaliteiten an sich zijn denk ik niet zo veel twijfels.

28 september 2022 om 22:17

Ze hebben t er hier vooral over dat hij veel kilometers aflegt, niet echt iets indrukwekkends

28 september 2022 om 23:06

Kans op een plekje op het WK. PSV had met Veerman, Sangaré en Götze echt een fantastisch middenveld. Eén die je niet snel ziet in de Eredivisie. Jammer dat het er dan toch niet altijd uit is gekomen. Had Götze nog een seizoen gebleven, dan had je helemaal volop kunnen genieten denk ik. Al deed ik dat nu al wel

29 september 2022 om 00:01

Götze was naar mijn idee sinds het vertrek van Guardado sinds lange tijd een belangrijke vaste schakel op het middenveld die het spel van PSV dirigeerde.

28 september 2022 om 22:19

Perfect verwoord. Ik verbaas me nog altijd hoe vele hier zo minachtig over Gotze doet over zijn psv periode. Ook dat mede psv fans heb vaak genoeg afkraken terwijl hij juist een van de, zo niet de beste Psv-er was de afgelopen 2 jaar. Zijn voetbaltechnisch inzicht was echt van hoog niveau, maargoed dat hebben sommige hier niet en kijken ze alleen maar naar de statistieken.

28 september 2022 om 22:19

Dat is toch hetzelfde verhaal als bij Schmidt? Werd constant neergezet als een Duitse professor die Ihatarren het leven zuur had gemaakt. Bij Benfica zijn ze nu maar al te blij met Roger.

28 september 2022 om 22:22

Als er nou juist 1 land is waar voetballers niet op hun kerntaken worden beoordeeld is het Nederland wel. Hier wordt bv een verdediger niet beoordeeld op zijn verdedigende kwaliteiten maar op zijn voetballende kwaliteiten

29 september 2022 om 00:38

Parel voor de sport, deze man. 90 procent van dit forum heeft maar sporadisch een wedstrijd van Götze meegepikt, de rest zijn voetbalpuristen en PSV ers. Wat zijn wij verwend. Zijn enige manco is dat hij altijd wil doorcombineren in plaats van zelf schieten. Maar zijn eerste aanname, wegdraaien, lichaamsschijnbewegingen, overzicht, passing game, slimmigheidjes; noem maar op. Dat is allemaal van FC Bayern niveau. Absolute wereldtop.

Vind het best pijnlijk hoe Hans Kraaij bijvoorbeeld met hem omging. Maar er hing sowieso zo'n negatieve tendens in Nederland Medialand. Zo van, PSV heeft een wereldkampioen binnengehaald dus laten we met zijn allen vooral spijkers op laag water zoeken waarom deze jongen vooral geen wereldvoetballer is. Zo negatief. En Mario kon daar niets aan doen, want die pretendeerde niks. Kwam gewoon om zich in de luwte weer te herpakken als voetballer. Hele hoffelijke jongen, zeker gezien al die irritante steekjes onder water van de journalisten.

Je hoeft geen ontzag te hebben, maar wel respect.

Ja lijkt me een goed plan. Müller, Musiala of Havertz thuis laten ;-)

7 wedstrijden 1 goal 0 assist. Dat vind ik belangrijker dan (domme) meters maken, wellicht kan Dani de Wit dan ook mee naar Qatar

28 september 2022 om 23:45

Eens. Volgens de redactie overlegt Götze 'geweldige statistieken', maar ik lees alleen afgelegde kilometers. Dat is, volgens mij, voor het type Götze niet heel relevant.

29 september 2022 om 00:04

Zie hier een schoolvoorbeeld van de klassieke kijk vanuit Nederlanders op voetbal. Er wordt alleen naar statistieken als goals en assists gekeken.

Spelers kunnen ook voor stabiliteit en rust zorgen, wat van buitenaf minder snel kan worden opgemerkt. Evenals dat Götze nog steeds een flinke loper is en uitstekende passes verzorgd met zijn techniek en ervaring.

29 september 2022 om 10:01

Bij een aanvallende middenvelder moet je ook kijken naar goals en assists imo. Heeft toch niks met hoe Nederlanders naar voetbal kijken te maken.

29 september 2022 om 10:14

Sterkejerke, je mist het punt. Götze kan zeker belangrijk zijn voor het spel, maar dat is niet de bewering van VZ. Wessel Antes, in dit geval, beweert dat de statistieken van de Duitser 'geweldig' zouden zijn. Dat lees ik niet terug in het artikeltje.

29 september 2022 om 16:25

@son18796

Bij een aanvallende middenvelder wel ja. Maar Götze is dat niet meer, hij is nu een controleur/spelverdeler.

@thebronx

Ik doelde meer op de bovenstaande reactie van JK-Ajax. Dat hij alleen naar de makkelijke herkenbare statistieken als goals en assists kijkt, terwijl er veel meer factoren aan (kunnen) geven hoe goed en/of slecht een speler presteert.

Op basis van alleen het artikel snap ik je opmerking, maar als je zoals ik ook de wedstrijden volgt die Götze speelt, dan zie je dat hij een geweldig seizoen draait en direct een belangrijke schakel is geworden in het spel van Frankfurt.

29 september 2022 om 07:24

Götze kan natuurlijk ook door middel van een steekpass/overstapje de aanval opzetten, dat zie je slecht terug in statistieken.

29 september 2022 om 07:31

Ik ben voorstander om die jongen mee te nemen! Misschien kleine voorkeur omdat ik hem goed ken 😂

29 september 2022 om 07:58

Frenkie de Jong ook maar thuislaten dan?

29 september 2022 om 13:20

Frenkie is net als Gotze een 10 ja? Vrij domme vergelijking van je.

Ik denk dat Götze gewoon meegaat naar het WK. Die man is zo ongelooflijk goed nog altijd. Dat gaat in Duitsland nu ook langzamerhand doordringen. Natuurlijk houd je altijd het groepje analisten dat alleen samenvattingen kijkt, wat basale statistieken oplepelt en zijn kwaliteiten niet op waarde weet te schatten, maar de liefhebbers hebben twee jaar lang volmondig van hem genoten in Eindhoven en doen dat nu in Frankfurt. Bij PSV steeg hij er echt met kop en schouders bovenuit qua techniek en spelinzicht en op zijn arbeidsethos was ook helemaal niets aan te merken. Aan de talkshowtafels hadden ze het altijd over Sangaré en Gakpo maar Götze was echt allesbepalend voor het spel van PSV. Je zag het gelijk als hij niet meedeed. En natuurlijk stijg je er in de Eredivisie ook al wel snel bovenuit, maar iemand die bij PSV zó goed was hoort ook bij de beste 26 van Duitsland. Ik probeer af en toe eens Frankfurt te kijken en daar herken je ook direct zijn klasse. Wat een prachtige speler vind ik het

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren