Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Udinese wil Nederlands contingent vergroten en kijkt rond bij Ajax’

Laatste update:

Udinese onderzoekt de mogelijkheden om Sven Botman deze zomer over te nemen van Ajax, zo weet Calciomercato woensdag te melden. De Italianen hebben naar verluidt navraag gedaan bij het management van de centrumverdediger, al heeft Ajax nog geen officieel bod ontvangen vanuit Italië. Botman ligt nog tot de zomer van 2023 vast bij Ajax.

Botman werd voor de uitbraak van het coronavirus uitgeleend aan sc Heerenveen en de twintigjarige mandekker maakte doorgaans een betrouwbare indruk in de achterste linie van de Friezen. De huurling kwam uiteindelijk tot 26 Eredivisie-wedstrijden en vier bekerduels in het shirt van Heerenveen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars zat meer dan eens op de tribune van het Abe Lenstra Stadion om de verrichtingen van Botman van dichtbij te aanschouwen.

In februari werd duidelijk dat Ajax heil ziet in een toekomstige samenwerking met Botman, want diens contract werd opengebroken en verlengd tot medio 2023. "Ik wilde graag bijtekenen als Ajax een plan met me had en dat bleek er te zijn", zo liet hij weten aan De Telegraaf. "Van de zomer keer ik terug, waarna ik in de voorbereiding en gedurende het seizoen als volwaardig lid van de A-selectie een eerlijke kans krijg om me te bewijzen." Botman stond in januari in de belangstelling van Norwich City, dat de verdediger dolgraag wilde overnemen. Een overgang naar de hekkensluiter in de Premier League kwam echter niet van de grond. De Ajacied wil naar eigen zeggen ‘slagen in de Johan Cruijff ArenA’.

Mocht Udinese erin slagen om Botman in de komende transferperiode los te weken bij Ajax, dan neemt het aantal Nederlanders bij de nummer veertien in de Serie A verder toe. Bram Nuytinck, Hidde ter Avest, William Troost-Ekong en Marvin Zegelaar maken deel uit van de A-selectie van i Bianconeri. Laatstgenoemde werd kort na de jaarwisseling door Watford uitgelaand aan Udinese.

Waar zie jij Sven Botman volgend seizoen spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon zeggen dat je het als één van je grootste talenten ziet, door z’n goede seizoen bij Heerenveen en 20 miljoen vragen haha!

29 april 2020 om 17:25

Helaas kan Undinese geen 20 mil betalen. Wat zij betalen aan spelers is ongeveer 10 mil, max!

29 april 2020 om 18:31

Vooruit dan maar, verkocht!

Interessante speler voor Udinese. Groot, sterk, uitstraling. Met Schuurs al in de selectie is een Botman denk ik niet echt nodig volgend seizoen.

29 april 2020 om 16:37

Of je laat Schuurs en Botman volgend seizoen strijden om de plek, worden ze allebei beter van! Weet zo echter niet hoe hun salarissen op de begroting drukken...

29 april 2020 om 16:40

Schuurs kan écht niet verdedigen laat die maar lekker gaan naar Udinese, geef Botman maar n kans in de defensie volgend jaar.

29 april 2020 om 18:41

@netalsvroeger waarom zouden Schuurs en Botman moeten strijden om een plek? Schuurs gaat voor RCV en Botman LCV. Botman zou dus back-up kunnen worden voor Blind. RCV hebben we Veltman, Alvarez en Schuurs. Dest en Mazzroui voor RA en Nico (mocht hij blijven) Castillo en Piere voor LA.

Daar kan je goed mee voor de dag komen.

Botman zal aankomende zomer niet gaan vertrekken. Zeker nu Ajax in deze tijd minder zal uitgeven aan transfers zullen jeugdspelers binnenboord gehouden worden denk ik.
Bovendien zijn er al aanbiedingen geweest uit de PL en de Bundesliga en heeft Sven bij Ajax daarna nog bijgetekend. De kans dat hij nu ineens naar Udinese zou vertrekken schat ik in als nihil

29 april 2020 om 16:46

Botman zou het zomaar goed kunnen doen in de PL. Interessante speler die ik best een jaartje bij Ajax zou willen zien hoewel ik wel denk dat Schuurs een streepje voor heeft op dit moment.

29 april 2020 om 17:10

Maar Schuurs is de rechter centrale verdediger en Botman de linker, Botman is ook linksbenig. Nou hoeft dat natuurlijk niks uit te maken maar logischerwijs speelt die dan de positie waar nu Blind staat bij Ajax 1. Het is natuurlijk allemaal onduidelijk nu in deze tijd dus god weet wat er allemaal gaat veranderen

29 april 2020 om 17:27

Ook interessant, Schuurs en Botman samen centraal achterin. Zou wel mooi zijn twee van die reuzen maar waarschijnlijk te weinig mobiel voor het moderne voetbal. Een beetje het oude Arsenal model met Tony Adams en Keown, hoewel Juve met Chiellini en Bonucci er ook wat van kan. Vrees alleen dat dat niet goed past bij het spel van Ajax.

29 april 2020 om 16:55

Je weet het natuurlijk nooit, maar als je een paar miljoen kan verdienen dan zou het mij niet zo gek lijken als Ajax daarvoor kiest. Ze hebben genoeg opties voor die positie. Het zal ook echt niet zo zijn dat Ajax niet spelers kan kopen. Er komt toch een aardig bedrag binnen als je 3 a 4 spelers verkoopt en zoals het er nu naar uitziet vertrekken Ziyech, Onana en Tagliafico. Dat is met een magere schatting minimaal 75 miljoen, wat je binnen krijgt.

29 april 2020 om 17:14

Ja dan ben je 3 dragende spelers kwijt, en dan wil je ook nog eens spelers gaan verkopen die je al binnenboord hebt, die bovendien uit je jeugd komen. Lijkt mij niet geheel verstandig in dat opzicht. Leuk als je een paar miljoen verdient maar langer binnenhouden van talenten en vervolgens je geld nog meer vermenigvuldigen lijkt mij een betere stap, maar ik snap wat je bedoelt ja!

29 april 2020 om 18:13

Dat is wel heel mager aangezien je voor Ziyech al 40 hebt ontvangen. Mag er toch vanuit gaan dat die andere 2 samen ook wel 50 miljoen moeten opleveren, al weet je het in deze tijden natuurlijk niet.

29 april 2020 om 18:52

Dat hangt er natuurlijk ook vanaf of je hem nodig hebt, als hij derde keus is achter Blind en Martinez dan kun je hem net zo goed verkopen. Naast 3-4 basis spelers vertrekken er het eerste altijd nog 5-10 andere spelers die vooral op de bank zitten of vooral voor jong uitkwamen.

Overmars zat niet alleen op de tribune voor z’n “eigen” speler; ook voor Van Bergen en Veerman ðÿ˜ž

29 april 2020 om 17:16

Van Bergen is een interessante speler voor Ajax. Veerman alsjeblieft niet.

Udinese is al jaren een aanfluiting . Spelen tegenwoordig voor plek 14 t/m17 . Is niks meer van over . Vroeger kwam het ene na het andere toptalent van udinese vandaan maar op rodrigo de paul , fofana en mandragora na is het echt een heel zwak elftal .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren