Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Twente heeft slecht nieuws en wijst Ajax, Feyenoord en PSV voorlopig de deur

Laatste update:

Mees Hilgers zal deze winter geen transfer maken. Dat meldt journalist Leon ten Voorde van TC Tubantia. Naar verluidt staat de mandekker van FC Twente in de belangstelling van zowel Ajax, Feyenoord als PSV. De Tukkers zijn bekend met de interesse en houden al geruime tijd rekening met een vertrek van Hilgers. Zij willen echter niet eerder dan komende zomer met ge√Įnteresseerde clubs rond de tafel.

Afgelopen maandag liet Mike Verweij in de podcast¬†Kick-Off¬†van¬†De Telegraaf al weten dat de Amsterdammers serieuze interesse hebben in Hilgers. ‚ÄúAjax hoopt eigenlijk PSV en Feyenoord ‚Äď die ook ge√Įnteresseerd zijn in Hilgers ‚Äď af te troeven door deze winter toe te slaan.‚ÄĚ Een eventuele winterse transfer kan Ajax dus op de buik schrijven, daar FC Twente hem niet kwijt wil. Ajax heeft zich volgens Ten Voorde overigens nog niet officieel gemeld bij technisch directeur Jan Streuer van Twente.

Hilgers ligt bij Twente nog tot eind juni van dit jaar vast. De club heeft echter de optie om zijn contract met één jaar te verlengen. De ploeg van Ron Jans bezet op dit moment een keurige vierde plek in de Eredivisie en heeft vooral defensief de zaakjes heel goed op orde. Twente kreeg pas negen doelpunten tegen, zes minder dan koploper Feyenoord. Hilgers is inmiddels een vaste waarde in Jans’ elftal en kwam dit seizoen 21 keer in actie voor Twente.

Hilgers is, na Ramiz Zerrouki, de volgende Twente-speler die serieuze binnenlandse belangstelling geniet. TC Tubantia¬†weet echter dat Streuer hetzelfde standpunt hanteert als bij Zerrouki. Twente wil de verdedigende sterkhouder niet verkopen aan een concurrent. De regionale krant meldt dat een eventuele transfer van de jonge verdediger pas na dit seizoen bespreekbaar is. Twente is al een tijdje bezig om het contract met Hilgers te verlengen, maar tot op heden tekende hij nog geen nieuwe verbintenis. Als dat zo blijft, en de club nog wat aan hem wil verdienen, zullen zij deze zomer moeten luisteren naar ge√Įnteresseerde clubs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 januari 2023 om 13:45

Ze hebben toch een aantal leningen richting waaronder die aan de gemeente. Hebben ze ook niet de afspraak dat ze bij bepaalde transferopbrengsten verplicht zijn dit bedrag te gebruiken voor het aflossen van de leningen?

24 januari 2023 om 15:15

Ze draaien zwarte cijfers en kunnen de leningen tot nu toe makkelijk betalen. De schuldeisers worden niet beter van extra betalingen ivm rente. Ook zien veel schuldeisers graag Twente groeien

24 januari 2023 om 19:11

Klopt Janssen en dat wordt ook gedaan met opbrengsten uit Oosterwolde en Menig bijvoorbeeld. De gemeente heeft het geld zelf niet uitstaan, maar staat garant. Schuldeisers en gemeente houden zich echter niet bezig met voetbaltechnische zaken en zolang Twente normaal afbetaald zullen zij ook geen druk zetten. Sterker nog: met versnelde aflossing lopen ze rente inkomsten mis.
Gelukkig zijn de aflossing en rente goed behapbaar en wordt er een kleine winst gemaakt, zelfs in coronatijd.

De focus ligt wel erg op de verdediging met betrekking tot het geringe aantal tegendoelpunten. Uiteraard doen Hilgers en Propper het goed, maar het is naar mijn mening vooral de samenstelling en invulling op tactisch gebied die daar de reden voor is.

FC Twente heeft bijvoorbeeld twee backs die verdedigend zeker niet de beste zijn, maar het speelt altijd met twee controleurs op het middenveld. Het is een beetje a la Liverpool onder Klopp waarbij het middenveld zowel verdedigt als het spel verlegt. Zonder bal heeft FC Twente dus al snel 6 spelers en een uitstekende keeper achterin.

Wel is de ontwikkeling van Hilgers overduidelijk. Jammer dat men het contract niet kon openbreken, maar als Ajax, PSV en Feyenoord alle drie concreet worden, komt er denk ik nog wel een mooi bedrag uit. Wel zal er aardig wat werk verzet moeten gaan worden, want Brenet, Zerrouki en Hilgers vertrekken zeer waarschijnlijk.

24 januari 2023 om 13:34

Klopt, het aantal tegengoals komt zeker door de tactiek. Het viel me afgelopen zondag ook weer op hoeveel druk Twente op de bal zet, Utrecht kreeg de bal niet over de middenlijn. Hilgers past daar goed bij met zijn snelheid en uitstekende tackles.

Voor wat betreft de aankopen. Ik vermoed dat volgend seizoen het middenveld Kjolo-Sadilek zal zijn. Voor Brenet is Samsted reeds gehaald, waarbij Brenet natuurlijk wel een echt andere speler is.

24 januari 2023 om 15:58

Klopt helemaal! Het prettige daaraan is dat de spelers allemaal redelijk vervangbaar zijn, zolang de tactiek maar uitgevoerd wordt. Ik ben daarom ook niet heel bang voor een vertrek van Hilgers. Misschien is Propper wel belangrijker, die zet de boel altijd neer heb ik het idee.

Je zou hem kunnen kopen en het seizoen in Enschede af laten maken, maar alsnog zal Hilgers in de winter, en met al die kapers op de kust, een flink prijskaartje hebben.

24 januari 2023 om 13:41

Lijkt mij minder interessant voor Twente. Die verwachten dat er meerdere ploegen tegen elkaar gaan opbieden en hebben dus geen haast.

24 januari 2023 om 13:47

Aan de andere kant, als er nu een goed bod komt is het prima. Heb je gelijk duidelijkheid hoeveel er besteed kan worden aan een vervanger.

24 januari 2023 om 13:54

Daar heeft PSV iig weinig aan. Die hebben blijkbaar weinig geld en wat ze kunnen besteden hebben ze direct nodig.

24 januari 2023 om 14:08

Ja, we zijn arm als een kerkrat. En de verdediging is nu nog opgelapt met Branthwaite. Straks als Boscagli terug is en Mauro vast basis speelt, hoop ik dat het allemaal wat zekerder oogt. Toch, als ik soms onze huidige verdediging zie spankeren, springen de tranen me in de ogen. Vooruitkijkend lijkt me Hilgers een goede, nodige, versterking. Maar, inderdaad, vooralsnog is er geen directe noodzaak.

Lekker behouden. Een aantal goede seizoenen is veel meer waard dan een paar snelle miljoenen. Twente hoort eindelijk weer bij de top 5 van Nederland, daar waar het toe behoort. Werd Twente maar net zo slim geleid en was t maar net zo vermogend als AZ. AZ is echt de 4e club van NL, maar met dat nietige stadion van 18.000 dat vaak maar voor de helft vol zit, is het niet om aan te zien.

24 januari 2023 om 13:36

AZ heeft het financieel en organisatorisch prima op de rit, en heeft historisch gezien vergelijkbare Europese prestaties neergezet, maar is verder in alles kleiner dan Twente. Zoals Twente nu wordt geleid, dan is het slechts een kwestie van tijd dat dat ook op de ranglijst weer gaat gebeuren.

24 januari 2023 om 13:53

Dat is wel voorbarig. AZ haalt flink wat geld binnen op de transfermarkt. Als ze dat blijven doen, ga je ze niet 1,2,3 voorbij. Bij FC Twente is het natuurlijk ook afwachten wat je krijgt. Er moet nog steeds een nieuwe algemeen directeur komen en Streuer staat ook op het randje van z'n pensioen. Je ziet bij Ajax nu ook dat alles valt en staat met capabiliteit in het bestuur. Als dat er niet is, heb je gewoon een probleem.

AZ heeft relatief jonge mensen. Die kunnen er nog jaren blijven zitten als ze dat zouden willen. Dat is natuurlijk het ideale scenario met betrekking tot de continuiteit. FC Twente moet zich ook helemaal niet op clubs fixeren. Ze moeten gewoon zorgen dat ze capabele mensen aanstellen en dan gaat de rest vanzelf.

24 januari 2023 om 13:54

Totdat je een doodschop krijgt. Een voetbalcarrière is vluchtig en kan ieder moment over zijn. Voor paar goede seizoenen kan je geen brood kopen.

Na het halen van Kasawirjo kan ik me niet voorstellen dat Feyenoord nog ge√Įnteresseerd is in Hilgers. En Zerrouki kan ik me ook niet meer voorstellen aangezien Wieffer erg goed heeft gepresteerd. Achteraf gezien mag denk ik iedereen tevreden zijn dat FC Twente voet bij stuk hield.

En terecht. Niks verkopen als je zelf gewoon nog strijd om een plek in de top drie en wellicht zelfs het kampioenschap.

Er is niet 1 club die zich op dit moment gemeld heeft voor Hilgers en Brenet volgens Jan Streuer. Kortom de media blazen iets weer gigantisch op. Dat Hilgers verkocht gaat worden komende zomer staat al tijden vast omdat hij niet wil verlengen. En hij is niet de enige die vertrekt na dit seizoen. Grote renovatie staat Twente te wachten.

24 januari 2023 om 13:50

Ja, ik verwacht dat er een nieuwe vleugelspeler zal moeten komen, nieuwe back up middenvelder (Kjolo verwacht ik in de basis), nieuwe spits en minimaal twee centrale verdedigers.

24 januari 2023 om 13:54

Mua, ik zie Propper niet zomaar vertrekken. Een goede speler hoor, maar ik denk dat de subtop voor hem wel het hoogst haalbare is.

24 januari 2023 om 13:56

En een nieuwe linksback want ik zie Smal ook vertrekken. Sluit zelfs niet uit dat Sadilek en Cerny ook nog gaan wanneer ze een goede 2e seizoenshelft spelen. Zeker Cerny begint weer beter te worden en zijn niveau van voor zijn blessure te benaderen.

24 januari 2023 om 14:02

@sirius. Hilgers en Julio gaan vertrekken. We hebben best talentvolle Cv's in de jeugd maar om nu alleen met Propper het seizoen in te gaan als ervaren speler lijkt me wel wat karig. Ik zou proberen Marquez van NEC transfervrij over te nemen en dan daarachter spelers als Bruns, Driezen en Haakmat. Voor Meshabi en Mats Rots komt het nog te vroeg denk ik. Overigens is Jans er volgens mij niet helemaal uit of Bruns nu het beste als CV of als 6 is. Wat ook een rol kan gaan spelen is of we Europees gaan spelen of niet. Maar ik wil graag eerst de belangrijkste contractverlenging rond hebben. Kan niet wachten op het bericht dat Jan nog een jaar blijft.

24 januari 2023 om 14:05

Pröpper blijft wel, maar Pleguzuelo en Hilgers vertrekken. Dus twee is noodzakelijk. Dit is inderdaad wel het plafond van Pröpper.

@Korenaar, Smal zie ik ook vertrekken. Sadilek en Cerny zie ik wel blijven. Sadilek is teveel weggeweest dit seizoen voor een transfer, Cerny begint net weer redelijk te voetballen. Die zie ik niet vertrekken, ik denk eigenlijk dat hij dit zelf ook niet wil.

En wat is hierin het slechte nieuws? Of vind de neutraal geachte VZ-redactie het jammer dat Hilgers niet bij Twente vertrekt?

De vraag is of Twente het risico wil nemen dat Hilgers transfervrij de deur uit loopt.
Twente neemt een risico en moet natuurlijk niet gaat piepen als Hilgers dit seizoen uit dient en na volgend seizoen gratis en voor niets de deur uit loopt.

24 januari 2023 om 14:03

Onzin. Twente heeft nog een optie dus Hilgers is niet transfervrij na dit jaar.

24 januari 2023 om 14:15

Er staat dan ook 'en na volgend seizoen' maar daar ben ik ook niet zo bang voor, die vertrekt wel aankomende zomer

24 januari 2023 om 14:17

Ja. sorry verkeerd gelezen.

Hoop dat utrecht hem haalt, komt uit de achtertuin van Utrecht.
Zit twente eigenlijk alweer qua salarissen op de 4de/5de plek van nl?

24 januari 2023 om 14:12

Utrecht is 2 stappen terug voor Hilgers. Waarom zou hij daarvoor kiezen als er ook interesse is vanuit de top 3??

24 januari 2023 om 14:20

Zerrouki verdiend circa 100K per jaar en dat is hun sterspeler.

24 januari 2023 om 14:28

Als je geen verstand van zaken hebt @ryan888 kan je ook maar beter stil zijn. Zerrouki verdiend natuurlijk wel wat meer. En Utrecht is zeker geen stap vooruit tov FC Twente.

24 januari 2023 om 14:43

Je wilt ook ergens wonen he.
Lijkt mij duidelijk dat mensen over het algemeen liever in en rond Utrecht wonen dan in het oosten

24 januari 2023 om 15:05

Wie wijs is blijft in het oosten ūüėČ Voor de rest klopt het niet, mensen trekken juist weg uit de randstad en dan voornamelijk naar de achterhoek en Twente, ook Drenthe heeft te maken met een toenemende vraag naar woningen vanuit de randstad.

24 januari 2023 om 15:11

Want in de rest van de wereld zijn geen mooie plekken, denk zelfs dat veel mensen niet eens liever daar wonen. Hilgers naar Utrecht is net zo realistisch als mbappe naar Ajax

24 januari 2023 om 19:25

De huizen zijn hier veel duurder, dat is waarom.
En de prijzen zijn hoger dmv vraag en aanbod.
Als er meer mensen op andere plekken zouden willen wonen dan zouden de prijzen daar wel hoger zijn.

Twente echt zo een enorme plaat. Ze worden sowieso ergens tussen 4-8, ongeacht met of zonder Hilgers en/zerrouki. Straks halen ze geeneens Europees en gaan die spelers voor nog minder weg. Echt pure hoogmoed waanzin

24 januari 2023 om 14:24tegenovergesteld : hem laten gaan voor 5 miljoen is imo nog gekker. Zeker is dat ze voor Zarrouki deze zomer 10 miljoen gaan pakken .... financieel kan je dus door deze zomer. Kan je nu rustig "gokken "dat Meesj zijn waarde behoudt. Aks ie zo blijft spelen kan er ook een duitse middenmoter voor hem komen, om maar wat te noemen, Goede rechtsbacks zijn schaars. Nee Stein, jij niet !

24 januari 2023 om 14:25

Feyenoord snap ik niet. Ze worden toch ergens tussen 1-5, met of zonder Kokcu. Straks halen ze geen CL of EL en gaat ie voor minder weg. Pure hoogmoed.

R.Vatsos, in weet dat jou kennis en inlevingsvermogen niet verder reikt dat het Rotterdamse, dus heb ik het proberen te vertalen naar jouw standaard. Welke club gaat nou midden in het seizoen, waar ze kansen hebben om hoog te eindigen en veel goed gaat, hun goede spelers verkopen. Natuurlijk wacht je dan tot de zomer.

24 januari 2023 om 15:46

Zit natuurlijk een flink verschil tussen CL, EL, ECL of playoffs. Plekken 4-8 geven slechts 1 plek en verder playoffs. Of je nou 5de of 8ste wordt.

24 januari 2023 om 14:38

Wel eens van ambitie gehoord? Twente heeft groot gelijk. Financieel is er niet de noodzaak om te verkopen. In de competitie doen ze volop mee. Waarom dan nu je sterkhouders verkopen als je er aankomende zomer een vergelijkbaar bedrag voor kunt ontvangen.

24 januari 2023 om 15:14

@r.vatros Allereerst zou ik je namens de directie en supporters van Twente willen bedanken dat je zo meeleeft met onze financiele positie. Mochten we de komende tijd in de problemen komen en met de collecte bus rond moeten dan zullen we niet vergeten om even bij jou aan te kloppen.ik hoop echter ook dat je zo begaan bent met de financiele positie van Feyenoord want het is toch vreemd dat er maar zo weinig geinvesteerd kon worden van al die tientallen miljoenen die er afgelopen zomer binnen zijn gekomen. Maar misschien dat je nog in de veronderstelling bent dat de vrienden van Feyenoord zich uit luxe aan de club hebben verbonden. Laat van der Kraan en Streuer zich maar zorgen over Twente maken dan kun jij je volledig op Feyenoord richten. Wij hebben er vertrouwen in dat deze ervaren mannej goed werk verrichten.

Verder wil ik dan nog even reageren op een post van je van een aantal dagen terug. Ik zou je aan willen raden iets aan je topografische kennis te doen. FC Twente komt niet uit de Achterhoek maar uit ............... Feyenoord komt toch ook niet uit Noord Holland. Althans niet volgens de opleiding die ik heb gevolgd. Maar ik zeg dit met goede bedoelingen want het staat zo dom wanneer je zegt dat Twente uit de Achterhoek komt.

24 januari 2023 om 16:08

Ik snap je punt wel, in de zomer kun je miljoenen minder krijgen voor Zerrouki en Hilgers en is dat het waard? Kampioen of de CL halen ze toch niet en de EL halen ze wel. Wat mij betreft levert het ze straks in de zomer minder op.

24 januari 2023 om 16:22

Uiteraard snap jij hem. Jullie zijn immers broers toch?
Er worden niet eens bedragen genoemd, dus waar heb je het over?

24 januari 2023 om 17:14

Korter contract, dus minder hoge transfersommen dan dat wanhopige clubs er nu voor over hebben, dat begrijp je zelf ook wel toch? En Twente haalt met en ook zonder ze de EL wel, dus laat je denk ik miljoenen liggen.

24 januari 2023 om 17:26

Ze worden almaar beter, dus meer waard. Dat zie je toch zelf ook?
Of kijk je geen voetbal?

Zerrouki kan met optie nog 2,5 jaar blijven. Hilgers met optie nog 1,5 jaar.

24 januari 2023 om 21:36

Misschien wel, maar in de zomer is het anderzijds makkelijker om vervangers te halen. Spelers leveren misschien meer op in de winter, maar ze zijn ook duurder om te halen. Uiteindelijk is het tegenwoordig sowieso de vraag of je wel daadwerkelijk minder gaat vangen in de zomer. Het is maar net wat de gek ervoor geeft. Ik denk bijvoorbeeld dat Ajax sneller bereid is te betalen waar FC Twente aan denkt dan Feyenoord. In het geval van Feyenoord heb je ook liever dat Chelsea op de stoep staat voor bijvoorbeeld Kokcu dan pakweg een Valencia of iets dergelijks.

24 januari 2023 om 21:42

Hoogmoed-waanzin? Dus Feyenoord moet deze maand ook nog maar even Kokcu verkopen? Of kraai je dan ineens anders? Je hebt duidelijk geen objectief vermogen in deze. Bovendien heeft het ook niets met hoogmoed te maken. Misschien even opzoeken wat het woord betekent. Over 'enorme plaat' gesproken...

25 januari 2023 om 10:16

Feyenoord speelt voor de titel. Twente niet.

25 januari 2023 om 15:16

Gaan we zien

25 januari 2023 om 15:18

Nou en. FC Twente speelt voor een zo hoog mogelijke klassering. Dat is in een andere schaal hetzelfde principe. Alleen al dat argument laat zien dat je 0 objectiviteit hebt. Het is werkelijk waar schrijnend...

Het zou voor de ontwikkeling van Hilgers helemaal niet eens goed zijn om naar Ajax te gaan. Hij moet namelijk wekelijks spelen. Ajax heeft Hilgers niet nodig op dit moment, dus ik begrijp die interesse niet. De verdediging oogt nu stabieler met Timber en Alvarez als centrale verdedigers. Wat Ajax nu mist is een spelverdeler op het middenveld net voor de verdediging. Ik vind dat Taylor dit niet is. Die verliest ontzettend veel ballen en mist snelheid. Daarnaast heb je een targetman in de spits nodig die lengte heeft en onzettend goed kan koppen. Lucca die daarvoor gehaald is, is dit niet en moet je gewoon terugsturen. Als er dan nog geld over is kun je kijken naar een rechtsback die ook centraal zou kunnen spelen. Sanchez komt te kort en van Rensch weet ik het gewoon nog niet. Wisselt goede momenten af met hele zwakke momenten.

"twente heeft slecht nieuws". Nou dat vind ik als voetballiefhebber dus niet, want juist omdat Twente Hilgers en ook Zerrouki eerder binnenboord houden doen ze serieus mee om de bovenste plaatsen in de eredivisie. En dat geldt ook voor AZ. Daar ben ik als voetballiefhebber alleen maar blij om. Natuurlijk is Twente noch AZ titelfavoriet, maar zeg niet dat het niet kan. Er is geen team op dit moment dat er bovenuit steekt, dus als het een keer zou kunnen voor AZ en/of Twente dan is het wel dit seizoen.

Grappig dat PSV en AJAX niet zelf hun scouting op orde hebben...

Is Twente momenteel financieel dusdanig gezond dat ze biedingen op Hilgers en Zerrouki zomaar kunnen afwijzen?

Ze stonden aantal jaar terug financieel toch aardig aan de afgrond?

24 januari 2023 om 17:05

In het laatste FRS van de KNVB stond Twente hoger dan o.a. Feyenoord, PSV en Utrecht.

24 januari 2023 om 21:39

De club schrijft sinds het lopende seizoen zwarte cijfers (het heeft daar geen verkopen voor nodig) en voldoet vrij makkelijk aan de betalingsverplichtingen omtrent de schulden. Boekhoudkundig is FC Twente dus best gezond (in relatieve zin). Het lijkt alleen behoorlijk heftig, omdat er een langlopende lening is waar de hypotheek van het stadion bijvoorbeeld is ondergebracht. Dat alleen al is zo'n 25 miljoen euro of iets dergelijks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren