Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tweevoudig CL-winnaar ondanks indrukwekkend palmares ontslagen

Laatste update:

Rafael Márquez kan op zoek naar een nieuwe club. De 33-jarige verdediger uit Mexico is door New York Red Bulls aan de kant gezet, na een dienstverband van ruim twee jaar. De Amerikaanse club, die Márquez circa 3,5 miljoen euro per jaar betaalde, had niet langer behoefte aan zijn aanwezigheid. Zijn contract liep nog door, maar de grootverdiener heeft ingestemd met een vroegtijdig vertrek.

/

Márquez arriveerde in 2010 in New York: hij kwam als grote naam naar de Major League Soccer en kreeg een vorstelijk salaris voorgeschoteld. De verdediger, die in 2005/06 als eerste Mexicaanse speler ooit de Champions League wist te winnen, werd transfervrij aangetrokken van Barcelona. Daar vierde hij grote successen tussen 2003 en 2010. Márquez won in Catalonië twaalf hoofdprijzen, waaronder een tweede Champions League.

De Amerikanen raakten gaandeweg Márquez’ verblijf bij de club steeds minder enthousiast over de Mexicaan. Hij sprak negatief over teamgenoot Tim Ream, smeet eens een bal in Landon Donovans gezicht en begon in een wedstrijd een opstootje, dat hem een schorsing van drie duels bracht. Bovendien schopte hij tegenstander Shea Salinas in het gezicht in een andere wedstrijd.

“Deze beslissing is genomen in het belang van beide partijen”, verklaart sportief directeur Andy Roxburgh namens de New York Red Bulls. “Rafa heeft geweldig veel bereikt in zijn loopbaan en hij is een topspeler. We danken hem voor zijn bijdrage en wensen hem het beste.” Afgelopen seizoen was Márquez de op één na best verdienende speler in de Amerikaanse competitie, na teamgenoot Thierry Henry. Club León, afgelopen seizoen derde in Mexico, wordt Márquez' nieuwe club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog steeds jammer dat zo'n geweldige speler naar zo'n flutcompetitie is gegaan terwijl hij nog lang niet over the hill was. Is nu ook nog maar 33 maar zou nu een veel mooiere leeftijd voor een stap als deze zijn dan 2 jaar geleden...

13 december 2012 om 16:37

Ja alleen voor het geld he welke andere club gaat hem 3,5 miljoen per jaar geven op zijn 34ste. Ik denk dat hij naar de Mexicaanse league gaat en daar zal afbouwen

13 december 2012 om 16:42

ja waarschijnlijk wel.

de mexicaanse competitie vind ik persoonlijk nog wel iets hoger niveau als de amerikaanse competitie.

13 december 2012 om 17:14

Ja? Want jij kijkt wekelijks Mexicaans en Amerikaans voetbal? In wat voor opzicht vind jij de Mexicaanse competitie dan van een hoger niveau?

13 december 2012 om 17:52

Hoop dat we het hebben over Henry? Want Marquez was nou niet bepaald geweldig.

13 december 2012 om 18:09

Marquez is jaren lang een top verdediger geweest bij nota bene het Barcelona van Frank Rijkaard, ook wel het 'dreamteam 2' genoemd?

Maar verder was Marquez natuurlijk een zeer beperkte speler!

14 december 2012 om 18:23

D'r zijn er wel meer die daar (vs) hun zakken hebben gevuld zoals o.a. Pele en Johan Cruijff.

13 december 2012 om 18:08

inderdaad zonde, zou hij nu nog wat kunnen inbrengen bij de europese subtop?

Volgens mij heeft PSV nog een vacature open liggen! alleen moet Rafa dan wel wat salaris inleveren... ongeveer zo'n 2,5 miljoen!

Hmm, ik volg deze compeitie totaal niet, maar ik zie net de stand, bovenin de competitie. Is het normaal dat de doelsaldo's daar zo ontzettend laag liggen! +15, met 63 punten bijvoorbeeld. Heeft niks met het topic te maken, maar dat vroeg ik me af...

14 december 2012 om 08:22

Volgens mij hebben

Marquez heeft altijd een probleempje gehad om zijn temperament in bedwang te houden , heeft hem vaak genoeg onnodige schorsingen en kaarten opgeleverd.

Vond hem de laatste jaren ook bij Mexico nog de onbetwiste leider op het veld die het elftal echt stuurde , cirkel zou mooi rond zijn als hij nog een paar jaar bij Atlas speelt en er dan mee ophoud.

Terug nar México capitán.

13 december 2012 om 17:33

Ik zou als ik PSV was eens een lijntje uitgooien.. die kan nog makkelijk 1 of 2 jaar op eredivisie niveau mee. Lijkt me geweldig om hem nog even in de Nederlandse competitie te zien..

13 december 2012 om 18:11

Zou wel echt geweldig zijn inderdaad. en aangezien hij niet lang meer mee gaat kun je daar ook Koch nog eens makkelijk klaarmaken om over 2 jaartjes Marquez zijn plaats in te vullen.

echter gaat dit niet gebeuren. PSV betaald geen dedragen meer boven de 1 miljoen euro (wanneer Engelaar weg is...) en ik denk niet dat Rafael Marquez bereid is om 2,5 miljoen euro minder te gaan verdienen...

Rafa Marquéz trainde vorig jaar nog even mee met Barcelona B, waar hij fungeerde vaderfiguur voor de jonge talenten en kon met zijn ervaring nog veel aanwijzingen geven voor de verdedigers. Rafa zou in die rol nog veel kunnen betekenen voor Barcelona, maar waarschijnlijk zal hij zijn carriére afsluiten in Mexico.

Goh als Jordania hem nou eens zou sponsoren, zou een mooie zijn voor in het geel-zwart haha

Vond Marquez altijd wel een leuke verdediger, Hij is 33 jaar ik denk wel dat hij nog 1/2 jaar meekan, maar ik denk dat hij teruggaat naar Mexico.

Werd tijd dat hij vertrok bij NY Red Bulls. Hij heeft zich daar gewoon 2 jaar lopen misdragen en viel compleet door de mand in Mls. Toonde zero inzet en had geen hart voor het team (wat veteranen als Beckham en Keane wel hebben). Voegde hierdoor ook enorm weinig toe aan NY. Zo weinig dat hij regelmatig op de bank zat en als hij eens wel speelde had hij de wedstrijden erna gelijk weer een schorsing van een week of 2/3 aan z'n broek hangen omdat hij zich weer niet kon gedragen.
Ongelofelijk dat deze speler met zo'n mentaliteit zo z'n zakken heeft kunnen vullen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren