Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona haalt Rijkaard-debutant na twaalf jaar terug naar de club

Laatste update:

Rafael Márquez wordt de nieuwe trainer van Barcelona B. Dat heeft de Catalaanse club via de officiële kanalen bekend gemaakt. De Mexicaan, die tussen 2003 en 2010 als speler actief was voor Barcelona en toen meerdere prijzen pakte, heeft voor twee seizoenen getekend en staat voor het eerst op eigen benen.

Het reserve-team van de Catalanen, waar spelers als Riqui Puig, Nico González en Ronald Araújo voor hebben gespeeld, had een nieuwe trainer nodig en Barcelona heeft Márquez de kans gegeven om zich te bewijzen. De voormalig verdediger was pas net begonnen aan zijn trainersloopbaan en had alleen ervaring als jeugdtrainer bij het kleine RSD Alcalá, maar toch durft Barça het aan. Márquez heeft een contract getekend dat hem tot medio 2024 aan de club verbonden houdt en maakt daarmee automatisch kans om de opvolger van Xavi te worden, mocht die ooit vertrekken.

Als Márquez goed presteert met het tweede elftal, kan hij zich namelijk profileren binnen de club en zal de Mexicaan een kanshebber zijn op de vacature bij het eerste wanneer Xavi vertrekt of moet vertrekken. Bij Barça B komt hij met Ez Abde, Arnau Tenás, Alejandro Balde en Ilias Akhomach een aantal spelers tegen die vorig seizoen al eens aan het grote werk mochten ruiken. Vorig seizoen eindigde het team op de negende plaats in de Primera División RFEF, het derde niveau van Spanje.

De voormalig verdediger, die aan het einde van zijn loopbaan in opspraak kwam vanwege vermeende contacten met Mexicaanse drugshandelaars, werd door Barcelona in 2004 overgenomen van AS Monaco en debuteerde onder trainer Frank Rijkaard voor los Azulgrana. Uiteindelijk zwaaide hij in 2010 af, na 242 officiële wedstrijden en 13 doelpunten voor de club. Márquez speelde daarna nog voor New York Red Bulls, Club Léon, Hellas Verona en Atlas.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo, deze titel was vergezocht.

On: was echt een grote fan van deze man. Speelde ook maar liefst 5 Wk's met Mexico! Ben benieuwd hoe hij het als trainer gaat doen.

14 juli 2022 om 16:41

Dat bedacht ik me ook met de titel 😂😂😂

14 juli 2022 om 16:54

Hahaha, ik ging ook even rekenen of het niet Messi was 😂😂

14 juli 2022 om 18:25

Wat een lange bal had deze man! Straalde altijd rust en klasse uit

Barcelona had toen die pimienta, hadden ze nooit weg moeten doen. Uitstekende coach van de b ploeg, met een marquez weet je het niet.

14 juli 2022 om 16:59

Pimienta is een geweldenaar, niet meer dan logisch dat hij liever bij een mooie club als Las Palmas gaat dan blijven bij een B team

14 juli 2022 om 17:17

Hij is buitengewerkt door Laporta.

14 juli 2022 om 17:27

Op een hele smerige manier ook, eerst toezegging dat hij mag blijven, hele maand voorbereiding gedaan op nieuwe seizoen, gaat naar een meeting toe en wordt bedankt voor zijn diensten... zijn droom was ook om de eerste team van Barca te coachen.

"about coaching Barça’s first team:

“My obligation was to be prepared for it because it was my dream. Because of the information I received, I know that I was an option at least twice and for me, it is already a pride to be mentioned. I’m sure it would have gone well because I knew a lot of the players perfectly and they knew me.”

“I have the feeling that a lot of people wanted it to happen. Even established first-team players would send me messages saying that they would be very happy if I was appointed. Sometimes it is easier to choose a big name than to believe in a person who has only trained the youth teams, but I’m sure the squad would have given me the opportunity to prove my worth.”"

14 juli 2022 om 18:25

Ja, ik vroeg me al af wat er met hem was gebeurd! Ik dacht dat hij het altijd erg aardig deed en volgens mij werd hij ook heel nadrukkelijk genoemd toen Setien opgevolgd moest worden? Kan ook een andere keer zijn geweest maar hij was er dichtbij. Dit nieuws is mij ontgaan. Van wanneer was dit? Ik vind het jammer voor hem, had het leuk gevonden als Barca het weer eens met een B-trainer aan had gedurfd.

On: ik ben benieuwd naar wat Marquez kan klaarspelen als coach. Zo te lezen is hij nog heel onervaren en heb nog nooit over hem gehoord als toekomstig topcoach. Gaan we volgen!

Ik heb niks met Barca (sorry), maar deze man was mijn held van die club. Samen met Puyol. Leuk om te zien dat de spelers waar ik mee ben opgegroeid nu terug gaan naar de clubs. Ik ga me daardoor wel oud voelen.

Na Gerard Lopez, Garcia Pimienta en Sergi Barjuan is het nu de beurt aan Rafa Marquez om Barca Atletic terug te brengen naar de tweede divisie van Spanje. Falen is na het seizoen vertrekken op dit moment, dus de druk is hoog voor Rafa. Moeilijke functie, aangezien bij nood de beste spelers van de B-ploeg overgeheveld worden om de bank te vullen bij wedstrijden van het eerste. Wens deze krijger die echt een geweldig duo vormde met Puyol veel succes! Ter informatie; Barca B heet sinds deze zomer weer Barca Atletic.

En dan een foto publiceren, waarin hij voor zijn Nationale team uitkomt. Waarschijnlijk waren er geen Bara pics meer te vinden op het world wide web :-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren