Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tweede wedstrijd in Eredivisie geannuleerd door politiestaking

Laatste update:
/

De tweede afgelaste wedstrijd in de eerste speelronde van de Eredivisie is ook een feit. In de ochtenduren maakte PEC Zwolle bekend dat de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur van aanstaande zaterdag komt te vervallen, omdat de burgemeester met tegenzin een streep door de wedstrijd heeft gezet. Hij zag geen andere optie, omdat de politie er niet bij is. Nu is ook sc Heerenveen-De Graafschap definitief afgelast.

Voor de gemeente Heerenveen geldt hetzelfde als voor de gemeente Zwolle: men kan de orde en veiligheid niet garanderen zonder de politie en dus zit er niets anders op dan de wedstrijd weg te strepen. Oorspronkelijk zouden de Friezen en de Doetinchemmers elkaar vrijdagavond om 20.00 uur treffen, maar nu wordt er een andere datum gezocht voor het duel.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan laat dinsdag aan Omroep Fryslân weten dat hij overleg heeft gehad met de club. “Zelfs met een laag risicoprofiel is het risico te hoog. Ook in Heerenveen. Er is te vaak wat gebeurd afgelopen seizoen”, vindt Van der Zwan. Daarom heeft hij de wedstrijd van vrijdag afgelast.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt heel erg triest dat het zo moet.
ik heb geprobeerd om er begrip voor te hebben, maar helaas

4 augustus 2015 om 12:34

ik heb er dus nul begrip voor! echt schandalig dat ze de eredivisie hiervoor gebruiken! lekker met ze alle naar de stad gaan ipv de wedstrijd..

4 augustus 2015 om 12:35

Dacht dat politie meer respect wou afdwingen.. Krijg er zo nog veel minder respect voor.

4 augustus 2015 om 12:40

Lekker naar feyenoord fcu, come on utregggg

4 augustus 2015 om 12:41

Het zijn gwn aanstellers. Ik snap ook niet dat een wedstrijd van de Graafschap en Heereveen niet door gaat, want die hebben natuurlijk geen agressieve aanhang met veel hooligans. Bij de top 3 kan ik het nog wel begrijpen. Eingelijk moet ze schijt hebben aan de politie de wedstrijden laten spelen en laten weten dat hun stakinkje niks voorsteld.

4 augustus 2015 om 12:50

Zucht kindjes die hier zo reageren zonder ook maar iets van de feiten af te weten... maar als hun katje vermist is zijn ze de eersten die van de politie verwachten dat ze hem even terugbezorgen. Voetbalzone, misschien is het verstandig om de reacties op topics omtrent de politiestaking voorlopig uit te schakelen, om de leeghoofdige opmerkingen zoals hierboven een beetje te beperken.

4 augustus 2015 om 12:52

Inderdaad, na incidenten met de ME in Rotterdam en Amsterdam ,waarbij deze on-proportioneel geweld heeft gebruikt, en het incident met de Arubaan in Den Haag denk ik dat de sympathie voor de politie onder de burgerbevolking al tot een nulpunt was gedaald. Met zulk soort acties krijgt de politie alleen nog maar minder respect wat de kans op conflictsituaties verergerd. Denk dat de vakbond hun personeel hiermee zelf in de vingers snijd.

4 augustus 2015 om 12:59

Helemaal mee eens. Goed dat de politie dit doet, blijkbaar is dit nodig.

4 augustus 2015 om 13:12

@suarez16

Juist, gewoon de wedstrijden laten spelen. En als het uit de hand loopt alsnog de burgemeester gaan kielhalen. Zo werkt dat niet.

4 augustus 2015 om 13:13

@oxxis
Doe kindjes hebben wel gelijk! Het nut van deze actie is 0,0. De regering zal zich hier weinig van aantrekken. Beter kunnen ze nog minder boetes uitschrijven en het binnenhof dagelijks bezetten. Dan kweken ze sympathie en vallen ze de gewone burger niet lastig. Dit is gewoon burgertje pesten!! Maar ik verwacht dat je zelf politie bent of iemand in je omgeving, dus je zult wel niet helemaal objectief zijn.

4 augustus 2015 om 13:17

Laten we de politie dan maar afschaffen en van Nederland een anarchie maken. Een soort Syrië. Man, zonder de politie kan niemand in dit land het leven hebben wat we nu hebben. Waardeer en koester dat eens wat meer. Is veel meer waard dan het bezoeken van/kijken naar bijv. Heerenveen- de Graafschap..

4 augustus 2015 om 13:24

@Oxxis

Of je bent een Agent, of je houd niet van voetbal.
Het is toch te triest voor woorden dat die figuren de erdivisie gebruiken om tot hun standpunt te komen?

Ze hadden al geen krediet meer bij de burgers..

4 augustus 2015 om 13:52

Misschien een bedenken waarom de politie überhaupt nodig is tijdens de voetbal

4 augustus 2015 om 14:01

Beetje kort Door de bocht om alle politie direct over 1 kam te scheren. Het is gewoon triest dat de politie nodig is om het voetbal Door te kunnen laten gaan. Daarbij komt ook dat ze wel komen als het uit de hand loopt ik zou zeggen laat gewoon doorgaan als het uit de hand dreigt te lopen moeten ze als nog komen en zoals politie ook aangeeft als de situatie erom vraagt rukken ze wel uit alleen niet op voorhand.

4 augustus 2015 om 14:02

@warslars meneer de arubaan hoort gewoon fatsoenlijk naar de politie te luisteren. Dat was een volwassen kerel en hij kon niet eens normaal doen.

De politie heeft het dan wel niet helemaal goed aangepakt en de afloop is natuurlijk super triest, maar de fout ligt bij meneer zelf.

Als je je gewoon gedraagt kom je niet op een vervelende manier met de politie in aanraking. Als je ziet hoe mensen tegenwoordig te keer gaan tegen politie, brandweer, ambulance personeel enz...das om te huilen. En zodra er dan iets gebeurt allemaal wijzen naar die instanties.

Als voetbalsupporters zich normaal zouden gedragen, had je ook niet zoveel politie nodig rond een wedstrijd.

4 augustus 2015 om 14:09

Wat een kortzichtige reacties zeg hier, belachelijk. Omdat je nu aankomend weekend niet naar je voetbalwedstrijd kan, doen sommige hier als of hun hele dagelijks leven gelijk overhoop is gegooid. Och och, het einde van de wereld.... Triest hoor... Bedenk eens dat waar of door welke beroepstak dan ook, gedemonstreerd of gestaakt wordt, er zijn altijd wel ergens mensen die op een of andere wijze daar mee te maken hebben of soms last van hebben. Dat is namelijk de manier om ook aandacht voor acties te krijgen. Als er weer eens een club supporters verhaal wil halen door de spelersbus te blokkeren, of om een Maasgebouw te bestormen, of om een spontaan feessie te bouwen ergens omdat hun supportersclub zoveel jaar bestaat, dan hoor je niemand iets roepen over de consequenties die dat heeft. Dat er veel politie inzet nodig is bij wedstrijden, komt niet omdat de politie zo graag veel man op de been wil hebben, maar omdat de Knvb dat eist of een burgemeester, die dat dan weer baseren op ervaringen uit het verleden...

En hoeveel mensen hebben intussen geen schijthekel aan voetbal gekregen, vanwege alle incidenten van bepaalde supportersgroepen? Van het feit dat er wekelijk ontzettend veel moeit wijken voor wedstrijden? Dat er hele woonwijken afgezet moeten worden omdat mensen naar hun 2 uur stukje vertier willen kijken? Mensen die moeten aantonen dat ze ergens wonen omdat ze anders niet in hun eigen straat mogen parkeren. Ook daar wordt de politie voor ingezet.

Oh ja en dan opmerkingen zoals: Ze hadden al geen krediet meer bij de burgers... Helemaal triest, vanachter je scherm spreken alsof je voor de hele Nederlandse bevolking spreekt. Hou alsjeblieft op joh, ik denk dat het merendeel zelfs achter deze acties staat. Vergelijkingen maken met het trieste incident in Den Haag... Nou nou, dan ben je een hele Tinus hoor! De klok en de klepel is een gezegde die hier vooral van toepassing is. Alsof elke agent s morgens opstaat en bedenkt dat ie vandaag eens een Antilliaan zijn strot gaat afknijpen of om een paar supportertjes te pesten bij het stadion....

Ja elke agent heeft gekozen voor zijn vak. Maar dat politievak moet wel steeds mee veranderen met de ontwikkelingen in de maatschappij, in tegenstelling tot de meeste andere beroepen. Eigenlijk zou dan niemand meer over zijn/haar salaris moeten zeuren, aangezien je er ooit zelf voor gekozen hebt.

Nee hoor, die enkele keer dat ik daarvoor mijn wedstrijd moet verschuiven, het zal me echt een zorg zijn. Als de politie daar mee wat kan bereiken, dan sta ik daar vierkant achter.!

4 augustus 2015 om 14:10

Mensen die roepen dat de politie minder boetes moet schrijven acht ik bij voorbaat niet slim genoeg om aan een dergelijke discussie deel te nemen. VZ, geef beperkten aub geen podium.

4 augustus 2015 om 14:11

Dit is een voetbal forum en geen politie forum dus je verbazing verbaast mij. Wat had je dan voor reacties verwacht?

4 augustus 2015 om 14:12

Het is gewoon terecht dat de politie staakt. Die hebben, met onregelmatigheidstoeslag en al , een loon van €2000. Daarbij werk je onregelmatig en loop je het gevaar dat als iemand je bedreigt en je jezelf verdedigt en iemand neer schiet ook nog eens 2 jaar in de bak kan komen te zitten. Ja, ik ben een voetballiefhebber en ja ook ik had liever gezien dat de wedstrijden gespeeld zouden worden maar soms bestaan er ook belangrijke dingen in het leven dan voetbal

4 augustus 2015 om 14:29

@scavajaa ook al is het een voetbal forum, je hoopt toch nog steeds dat er normale mensen zitten die een beetje logisch kunnen nadenken.

Natuurlijk is het jammer als de wedstrijden niet door kunnen gaan, maar het blijft maar een potje voetbal, voor die agenten is het hun bestaan.

4 augustus 2015 om 15:19

Grunn050,'

Nee ik ben geen agent, en houd wel degelijk van voetbal. Echter heb ik wel direct met het vak te maken, aangezien familieleden van mij voor de politie werken. Ja ik baal er ook van dat het voetbal gebruikt wordt voor acties, maar ik vind niet dat de politie iets te verwijten valt. Als je salaris al 5 jaar bevroren wordt, vind ik dat je het recht hebt om aandacht te trekken. Als dat via het voetbal moet, dan is dat maar zo.

4 augustus 2015 om 15:58

Altijd leuk een discussie met veel voor en tegenstanders. Persoonlijk vind ik dat de politie zeker het recht heeft om te staken, maar wel jammer dat de Eredivisie (vaak) wordt ´misbruikt´.

De reden hiervoor is waarschijnlijk: Media aandacht. Een andere reden kan ik me niet voorstellen. Het zou de politiebonden sieren als ze eens wat creatiever zouden zijn met het kiezen van de doelwitten om te staken. Denk bijvoorbeeld eens aan:

- De Tour was uitermate geschikt, echter kwamen de bonden hier met een half laffe actie (wel wat media aandacht, uiteindelijk niet echt doorgezet na overleg met burgemeesters).

- De Sail Amstertdam komt er weer aan. Laat ze hier lekker het 'ei' afsluiten met politieboten ofzo.

- Blokkeer het binnenhof met politie voertuigen en dergelijke op de dag dat de tweede kamer terugkomt van reces.

- Stop met flitsen / bekeuringen uitschrijven (nee daar zijn ze nog niet mee gestopt).

4 augustus 2015 om 16:26

@ Joepys
Het is naar mijn weten niet alleen media aandacht, maar vooral ook om te laten zien wat voor inzet er gevraagd wordt van de politie bij de Eredevisie en andere voetbalwedstrijden. Zo wordt maar eens te meer duidelijk dat burgemeesters en politiek het kennelijk niet zonder politie inzet aandurven om wedstrijden te spelen.

Vergeet voor het gemak dat de politie tijdens een wedstrijd van Feyenoord in overleg met de Knvb, voorafgaand van de politie de wedstrijdbal zou brengen en daarbij een spandoek zou laten zien. Niet meer niet minder, dus alleen aandacht vragen. Niemand zou daar last van hebben, wedstrijd zou gewoon worden gespeeld. Alleen de Knvb stak daar op het laatste moment een stokje voor en niets van de actie werd uitgezonden... Dus de Knvb heeft de "verhardere acties" aan zichzelf te wijten.

4 augustus 2015 om 16:29

@scavajaa
Jouw reactie verbaasd mij ook. Het bericht in dit voetbalforum, gaat toch over de politie? En kan je op een voetbalforum niet achter dergelijke acties staan? Of wil je de suggestie wekken dat iedereen op het voetbalforum anti politie is oid?

4 augustus 2015 om 16:47

Als je zo weldenkend over wilt komen, dan is je onderbouwing wel heel magertjes. Wat is de functie van de politie? Moet je eens nagaan wat voor signaal die lui nu afgeven, als functionarissen van een publiekrechtelijk orgaan van wie de primaire taak orde- en wethandhaving is.

4 augustus 2015 om 16:50

@ Zwaantje80

Dat wist ik niet (dat de Knvb een stokje heeft gestoken voor de actie van de politie die jij omschrijft). In dat geval is het stom van de Knvb en hebben ze het inderdaad aan zichzelf te danken. Wat mij betreft had de politie bij elk duel de wedstrijdbal naar de middenstip gebracht, en direct een korte speech erachter aan ofzo. Op deze manier heeft de politie de aandacht, en de wedstrijden konden gewoon doorgaan. Jammer

4 augustus 2015 om 17:14

Niks meer aan toe te voegen, je hebt volledig gelijk.

4 augustus 2015 om 18:23

Zwaantje, bepaal jij niet. Mensen weten dondersgoed waar die klepel hangt, onder de klok namelijk. Ik heb wel wat zakdoekjes voor je, huilebalk. Een echte vent word geen agent, hotsjee doeii

5 augustus 2015 om 12:51

@dudeeajax
Misschien kan je uitleggen wat je punt nu precies is. Medewerkers, van welke beroepstak dan ook, die hun primaire taak neerleggen om te staken is nogal een logische constatering.

5 augustus 2015 om 12:54

@toine_isdenaam
Wat bepaal ik dan volgens jou? En over huilebalk gesproken; "een echte vent wordt geen agent". Te vaak een bekeuring gehad waarschijnlijk. Een echte vent schrijft dat ook alleen maar stoer en veilig van achter zijn computerscherm, maar in real life is het zeer waarschijnlijk "ja agent, u heeft gelijk meneer"

4 augustus 2015 om 12:39

Het is natuurlijk ook wel heel makkelijk scoren voor de politie. Beetje makkelijk media-aandacht scoren voor hun probleem. Dat had ook op hele andere momenten of manieren gekund. Onrechtvaardig om mensen die er geen zak mee te maken hebben te duperen. Politie die onrechtvaardig handelt... klinkt vreemd en slecht voor het imago van de politie.

4 augustus 2015 om 12:52

Wat moeten ze dan doen? Er wordt wel verwacht dat de politie haar werk gewoon 'even' doet, maar als ze daar een heel realistische tegenprestatie (lees: loon) voor terugverwachten, moeten ze niet zeiken of aandacht vragen? Ga je eerst verdiepen in de materie voor je hersenloos gaat reageren.

4 augustus 2015 om 12:54

Je kan het probleem ook bij 'ons supporters' zoeken. Het is idioot dat de halve nationale politie oid moet worden opgetrommeld voor 9 voetbalwedstrijden. Zou geen een agent nodig moeten zijn.

4 augustus 2015 om 13:03

Oxxis, er moet toch wat originelers te bedenken zijn dan voor de derde keer te staken tijdens voetbalwedstrijden? Blokkeer bijvoorbeeld het binnenhof of zorg ervoor dat de overheid niks meer binnenkrijgt door bekeuringen. Daarnaast vindt ik het laatste voorstel van 5% + een eenmalige bonus een zeer reëel aanbod (in het bedrijfsleven zul je dit niet tegenkomen)

4 augustus 2015 om 13:07

Goed plan warslars! Laten we onze volksvertegenwoordigers hun werk onmogelijk maken en ons land platleggen! En laten we een staat van wetteloosheid in het verkeer creëren! Leg jij dat plannetje even uit aan de nabestaanden van het extra aantral slachtoffers van verkeersongevallen?

4 augustus 2015 om 13:12

Misschien moet je je wat verdiepen. De politie bekeurd al maanden alleen maar vanaf 20 kmu te hard (excessen). De flitspalen die nog aan staan zijn in beheer bij gemeenten.

En over die 5%? Ga even lezen. Grootste deelte van dit geld wordt uit de pensioenpot gehaald.

4 augustus 2015 om 13:14

@warslars

Zou jij 5% loonsverhoging willen hebben als in ruil daarvoor je pensioen verlaagd word. Ik niet en ik snap de politie dan ook heel goed dat ze dat bod niet accepteren. Dat zogenaamd geweldige bod is een sigaar uit eigen doos.

4 augustus 2015 om 13:55

Het is niet gewoon 5 erbij zoals de overheid doet vermoeden. Lees je eerst in voor je iets roept

4 augustus 2015 om 14:22

Klopt de politie krijgt een sigaar uit eigen doos als loonsverhoging. Ze gaan minder pensioenpremie betalen en daarvan word hun loon verhoogd. Dus wat de regering doet is gewoon diefstal. Dus ik st compleet achter deze actie van de politie. Het is alleen jammer dat het voetbal eronder moet lijden. Als wij nou ook eens met ons allen de straat op gingen tegen het beleid van de regering. Maar nee dat doen we niet.

4 augustus 2015 om 14:42

Oxxis je blijft maar mensen betichtten van hersenloze reacties terwijl je zelf weinig anders doet. Ook ik ben van mening dat de politie belachelijk bezig is. En ja, kan zomaar zijn dat ze meer zouden kunnen verdienen. Echter:
1) Deze mensen hebben zelf gekozen voor het vak (met de voorwaarden) en kunnen er ook voor kiezen hier weer mee te stoppen wanneer ze het niet eens zijn met o.a. Salaris en extra bonussen.
2) Respect moet je verdienen, dat snappen veel agenten niet. Die denken dat je het verkrijgt met stakingen.
3) op dit moment komen agenten enkel in actie bij acute nood en niet bij andere meldingen.....vreemd dat ze dan nog wel flitsen?
4) Door de eredivisie te frustreren (zoveelste keer) na de Tour de France hebben ze de publieke opinie behoorlijk tegen zich. En deze was al niet best, helemaal niet na de laatste acties (o.a. De dood van Mitchel en dan vooral het gelieg erom heen)

Kortom, de politiebonden zijn verschrikkelijk bezig en wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.... Daar hoop ik niet op maar ben ik wel bang voor.

4 augustus 2015 om 15:28

1980bas,

Ik beticht mensen inderdaad van hersenloze reacties, aangezien 90% geen idee heeft waar men over praat hier. Jouw reactie is niet beter dan het gros van het volk hier.

1) Deze mensen hebben gekozen voor het vak, dat klopt. Maar als vervolgens je loon niet eens meestijgt met de inflatie de afgelopen vijf jaar, terwijl dat in vrijwel iedere andere branche wel het geval is, dan heb je reden tot klagen. Stoppen als je het er niet mee eens bent? en dan weer 4 jaar gaan studeren en omscholen? Sorry, maar met zo'n opmerking laat je duidelijk blijken dat je geen idee hebt waar je over praat.

2)het gaat hier totaal niet om het krijgen van respect, want dat zal de politie toch nooit krijgen van het overgrote deel van het volk. De politie is altijd de boosdoener, behalve wanneer ze je direct behoeden voor een of ander gevaar. Maar zodra er weer een boete op de deurmat valt, zijn het weer de hoeren van justitie en weet ik veel wat.

3) Daar sla je de plank helemaal mis. ten eerste zijn de flitspalen van de gemeenten en niet van de politie. ten tweede flitst de politie zelf alleen nog bij zware snelheidsovertredingen (lees: meer dan 20 km te hard).

4) nogmaals, de politie heeft altijd de publieke opinie tegen zich, en de dood van Mitchel moet je niet in deze discussie gaan betrekken. want als deze Mitchel zich gewoon aan de regels had gehouden, was hij uberhaupt niet met de politie in aanraking gekomen.

Verder nog iets?

Zat er aan wel aan te komen maar ja het is toch wel jammer dat onze wedstrijd niet doorgaat.

Kijk aan, zit je erheen uit te kijken dat het seizoen weer begint, gaat de helft van de wedstrijden niet door en moet je op achterlijke doordeweekse dagen gaan inhalen.

Natuurlijk is er politie nodig bij evenementen waar zoveel lui op afkomen, maar bedank ook de idioten die het voor de rest van de supporters verzieken en daarom meer politie nodig is

Ik snap de Politie geheel, hier krijg je aandacht mee en is het logisch dat de staking dan ook werkelijk iets betekent, het blijft alleen jammer, maar goed.

4 augustus 2015 om 12:36

Het is gewoon een beetje jammer dat het voetbal keer op keer de dupe moet zijn. Ik snap dat voetbalwedstrijden, en daarmee de stakingen, veel aandacht krijgen, maar om nou de hele tijd dezelfde sport te pakken om je punt duidelijk te maken. De publieke opinie krijg je in ieder geval niet mee met dit soort acties.

4 augustus 2015 om 12:45

Ik vind het ook jammer dat het voetbal de dupe moet zijn maar ik vind het nog veel jammerder dat zelfs een wedstrijd tussen Heerenveen en de Graafschap niet door kan gaan zonder politie.

Wellicht wordt het eens tijd om de supporters te gaan opvoeden.

4 augustus 2015 om 12:51

Wat een onzin, deze wedstrijd kan prima zonder politie worden gespeeld. De burgemeester durft alleen het risico niet te nemen, wat ik van hem ook wel weer kan begrijpen.

4 augustus 2015 om 12:54

Inke, voetbal is zo ongeveer de enige sport waar politie in grote getale aanwezig moet zijn. Denk daar eens even over na..... geef de schuld niet aan de politie, maar aan de grote groepen randdebielen die bij elke club de zooi verpesten

4 augustus 2015 om 13:56

Tja bij schaatsen is de politie niet nodig...

4 augustus 2015 om 12:37

Denk je nu werkelijk dat de staat nu zegt: 'nou laten we er gelijk 15% bovenop het salaris doen'. Dit heeft geen enkele zin, de enige die hier de dupe van zijn, zijn de mensen die hebben uitgekeken naar de herstart van de competitie.

4 augustus 2015 om 12:40

Die hooligans zitten overal hoor, zoals we recent zagen met Chelsea. Je kunt ze stadionverboden geven maar misschien dat het strenger maken van de wet zal helpen... Maar voor de verandering zal het eens leuk zijn als Feyenoord bovenaan zal staan, of niet???

4 augustus 2015 om 12:53

Hoe kunnen ze dan bovenaan staan? Aangezien Utrecht zal gaan winnen

4 augustus 2015 om 13:41

Misschien staat Excelsior of Roda wel op 1 straks!

Tuurlijk, laat de angst maar weer spreken.
wat zijn het toch ook een .... bah

ga lekke rnaar de 2de kamer, en daar staken, schrijf eens geen bon uit, ga eens niet in de bosjes liggen.
wurg eens niet iemand,,, maar nee, weer lekker 100 duizende mensen pesten....

4 augustus 2015 om 12:37

"wurg eens niet iemand" kun je hier beter niet schrijven. Beetje mislukte grap.

4 augustus 2015 om 12:43

Ik vind hem wel sterk

4 augustus 2015 om 13:04

Waarom niet? Ga je gelijk zitten piepen bij de moderators? Politie heeft al een hele slechte naam in Nederland. Als een stel burgerpestertjes. Als ze dan beslissen om weer het volk te naaien ipv de regering ja hallo.

4 augustus 2015 om 13:44

Wie zegt dat er geen leden van de regering fan zijn van Voetbal? Dus ja de regering of althans een deel daarvan wordt wel degelijk "genaaid"

4 augustus 2015 om 12:48

Als je het nieuws zou volgen weet je dat er gisteren weer een matpartij was in Amsterdam waar supporters van jouw club bij betrokken zijn. Daarom is er politie nodig bij wedstrijden, op kosten van de maatschappij.

Het gebeurt vaak genoeg dat ze geen bon uitschrijven. Weleens gezien hoeveel voetgangers en fietsers door het rode licht gaan? Of hoeveel fietsers zonder licht rijden? Wanneer ze vaker een bon uit zouden schrijven zouden die overtredingen minder gemaakt worden.

4 augustus 2015 om 13:11

volgens mijn gaat dit ook niet over mijn clubje, maar over cambuur tegen pec??

en je mist mijn boodschap helaas, sinds wanneer zijn dat risco wedstrijden??

maar het leverd de maatschappij ook heel veel op, maar dat horen we helaas nooit

maar goed, ook jij hebt recht op je mening

4 augustus 2015 om 13:16

Ik geef alleen maar aan dat uit die matpartij weer blijkt dat er politie nodig is bij voetbalwedstrijden. Ook bij die andere clubs is in het verleden genoeg gebeurd om het niet zonder politie te laten spelen.

4 augustus 2015 om 14:13

Overal waar gemiddeld 10.000mensen of meer bijeenkomen hoort politie bij omdat er dan automatisch meer risico is? Je punt is ver te zoeken

4 augustus 2015 om 14:38

Daar houden ze van.. verschrikkelijk.. zo worden ze nooit gerespecteerd

Ben benieuwd of Feyenoord- Utrecht wel doorgaat als alles afgelast is. Wellicht kan feyenoord dan tenminste 1 week bovenaan staan

4 augustus 2015 om 12:38

Gezien de voorbereiding de laatste weken zou ik het toejuichen als Feyenoord - Utrecht wordt uitgesteld, desnoods beginnen we over drie weken aan de competitie, misschien is het team dan op orde.

4 augustus 2015 om 12:46

Als feyenoord- utrecht doorgaat zal feyenoord niet bovenaan komen te staan want feyenoord zal dan onderuit gaan.
En ook kuyt zal er niks tegen kunnen doen.

4 augustus 2015 om 12:41

Dat is het eerste waar ik ook aan dacht haha, moeten we nog wel effe op scherp zijn met de verdediging!

4 augustus 2015 om 12:42

Feyenoord-FC Utrecht is de enige wedstrijd in de Eredivisie die wel zeker door kan gaan. De politie zal niet in Rotterdam staken, omdat ze dit al deden tijdens de Tour de France en tijdens de wedstrijd Feyenoord-Vitesse van afgelopen seizoen.

Alle andere wedstrijden die nog niet zijn afgelast zijn nu nog een twijfelgeval en daar moeten de burgemeesters nog over oordelen.

4 augustus 2015 om 12:43

Gaat sws door en nee want fcu gaat winnen maat

4 augustus 2015 om 12:43

Volgens mij is er gezegd dat deze wedstrijd sowieso door zal gaan.

4 augustus 2015 om 12:50

Leuke alleen omdat jullie sinds april ofzo niet meer hebben gewonnen denk ik niet dat jullie in deze vorm iets klaarspelen tegen utrecht. En nee dan reken ik de twee amateurs niet mee in de voorbereiding.
On: erg jammer en erg triest dat het weer eredivisie moet zijn die de problemen krijgen. Ik zeg alle voetbalsupporters in NL allemaal naar utje tegen fey gaan en dan wordt het vanzelf wel gezellig

4 augustus 2015 om 12:56

Excelsior gaat ook sowieso door, toch? Dus wie weet staat Kralingen een weekje op 1

4 augustus 2015 om 12:56

Lol nou geniet ervan dan he... eerst maar is zien te winnen dacht ik zo.

4 augustus 2015 om 13:58

Als dat in Rotterdam gespeeld word zou.kunnen. wat ik hoorde doen ze in Rotterdam niet mee.

4 augustus 2015 om 14:06

Is in Nijmegen, maar daar verwachten ze geen gedoe.

Wel Heerenveen en Graafschap. Dit was wel het perfecte moment om te laten zien dat voetbal ook zonder politie kan. Als er met beide fanatieke kernen gesproken zou worden, dan had dit een echt voetbalfeest kunnen worden, aangezien beide supporterskernen niet als geweldadig bekend staan.

4 augustus 2015 om 12:43

Ik dacht dat bij de laatste editie van die wedstrijd juist wel ongeregeldheden waren. Wellicht dat iemand hier meer van weet?

4 augustus 2015 om 12:57

jij bremgt het ter spraken, dus kom dan aub ook met feiten en een onderbouwing

4 augustus 2015 om 13:34

Begrijpend lezen is ook lastig he? Volgens mij zou het duidelijk moeten zijn dat ik die geluiden heb opgevangen en juist vraag of dit klopt of niet....
En die geluiden had ik van de Graafschap-fan gehoord (voor als je het wilde weten).

4 augustus 2015 om 14:26

Dat is niet helemaal waar. Elke club heeft tegenwoordig radrdaaiers. Zo ook bij heerenveen. Je zou het misschien niet denken maar bij heerenveen hebben ook zat mensen een stadionverbod. Heb dit zelf persoonlijk van een politieagent horen zeggen. Dus ik snap het wel van der zwan wil zijn vingers niet branden.

Kunnen ze dan niet beter de wedstrijd door laten gaan zonder publiek?

Als ze de wedstrijden komende week inhalen, zit er toch bijna geen hond op de tribune.

4 augustus 2015 om 12:37

Zonder publiek? En hoeveel kost dat de club wel niet? Sowieso kost die klote staking van de Politie het voetballerij enorm veel geld. In een midweekse wedstrijd krijg je het stadion nooit vol.

4 augustus 2015 om 14:00

Normaal gesproken met politie kost het de maatschappij geld maar daar merk.je niks van dus dan is het oke?

4 augustus 2015 om 14:11

Het kost de maatschappij geld, maar die agenten moeten toch sowieso werken om aan hun uren te komen? Daarnaast levert het de maatschappij meer op dan dat het kost. Wat denk je dat voetbal met de economie doet van Nederland? Banen etc zijn er ook genoeg in omloop door.

Dus ga het aub niet steken op dat het geld kost voor de maatschappij.

4 augustus 2015 om 12:39

Niet mee eens. Voor veel mensen is het nog vakantie. Daarnaast is het voor clubs vaak beter om voor een halfvol stadion te spelen dan voor een geheel leeg stadion.

4 augustus 2015 om 12:51

@Redey veel mensen hebben maar een beperkt aantal vakantie weken he. De bouwvak is net voorbij. De overheid of vakbond zal eigenlijk de gedupeerden wel een compensatie moeten geven hiervoor.

4 augustus 2015 om 13:18

@La-Decima, in het zuiden is bouwvak net begonnen, dat het bij jullie voorbij is wil niet betekenen dat voor heel Nederland het voorbij is.

daarnaast als je compensatie wil zal ik als overheid ook compensatie gaan vragen voor het nodige politie gebruik tijdens wedstrijden, nu niet gaan aankomen maar we betalen belasting ervoor bulls*** we betalen belasting zodat politie hun werk doen daar hoort vooral bij criminelen pakken en als lagere prioriteit zou sportwedstrijden begeleiden moeten zijn.

alleen doordat er groepen "supporters" het verpesten moeten wij als belastingbetalers er voor opdraaien.

4 augustus 2015 om 12:40

Dan benadeel je de supporters nog meer. Ik vind het sowieso belachelijk dat de Eredivisie nu al voor de derde keer wordt verkozen tot chantagemiddel. De politie benadeelt hiermee ook de clubs en supporters, ook financieel. Ik snap dat de politiemensen te weinig betaalt krijgen, maar ga anderen daarmee niet lastigvallen.

4 augustus 2015 om 12:45

Als de politie staakt, zal dat altijd mensen lastig vallen.
De politie is nu al maanden aan het staken op veel verschillende manieren. Tot nu toe allen zonder effect. Dan is het vind ik wel begrijpelijk dat ze nu een methode kiezen die veel zichtbaarder is en veel meer druk op de regering zal kunnen leggen.

Welke andere manier moeten ze dan kiezen? Vrijwel elke andere manier hebben ze al geprobeerd.

4 augustus 2015 om 12:56

Wat ben ik blij dat we bij defensie niet mogen staken. Deze acties van de politie zijn zwaar belachelijk. Je werkt voor de burger en je gebruikt burgers niet als pressiemiddel.

4 augustus 2015 om 13:00

Malieveld is toch ons nationale stakingsplekje, ga daar staan. Bezet het binnenhof of wees blij dat je een baan hebt en ga lekker aan het werk.

4 augustus 2015 om 13:00

@superghost, ik snap je punt betreffende de druk die de politie wilt leggen op de regering. Toch denk ik niet dat de regering nu extra onder druk wordt gelegd, want de wedstrijden worden 'gewoon' afgelast. Meer creatievere stakingen zouden wellicht meer begrip creëren, iets wat ze met deze actie in ieder geval niet krijgen.

4 augustus 2015 om 13:06

@lesleydesa: en hoor welke geluiden er daardoor al uit de maatschappij komen. Er is weldegelijk grote onvrede over en dat raakt de regering nu eenmaal meer.

@royalantwerper: Als ze op het Malieveld gaan staan, kunnen ze niet bij de stadions staan, waardoor de wedstrijden ook niet door kunnen gaan. Dat is dus per saldo hetzelfde effect. Ze blokkeren immers geen stadions, ze gaan er alleen niet meer bij staan ter beveiliging. Het is ook niet de politie die de wedstrijden af last, dat zijn de burgemeesters (die te bang zijn om wedstrijden te laten spelen zonder dat er een politiemacht buiten de stadions staan, die toch meestal niets staan te doen).
Echter blijven ze nu gewoon nog wel beschikbaar voor noodgevallen, terwijl ze dat niet zouden zijn als ze op het Malieveld zouden staan.

4 augustus 2015 om 13:07

topreactie calhoun!

en bij defensie zijn er veel grotere problemen dan de agentjes die vinden dat ze niet genoeg betaald krijgen

als de agentjes meer salaris willen moeten ze lekker een andere job zoeken
ga je fijn voor een pmc ergens in de wereld de boel beveiligen en krijg je genoeg betaald, maar als agent in nederland heb je een leuke job met goede voorwaarden en buiten alle officiele voorwaarden om worden agenten extreem vaak bevoordeeld en doen zij en andere boas er echt alles aan om elkaar de hand boven het hoofd te houden

4 augustus 2015 om 13:19

@reeel

Als die agenten jouw raad opvolgen zou dat betekenen dat de politie onderbezet raakt en alleen de kerntaken nog maar uit kunnen voeren. En dan zijn de evenementen en voetbalwedstrijden alsnog de klos. Daar zijn dan geen agenten meer voor beschikbaar.

4 augustus 2015 om 13:30

@super Ligt er natuurlijk aan op welke dag ze daar gaan staan natuurlijk Verder werkt het aanwezig zijn van politie vaak al preventief, dus ik begrijp de burgemeesters wel. Waarom het risico nemen, dan kan je je (mooie) baan kosten. Trouwens ik weet dat mij eerdere reactie nogal primitief was, maar ik ben er klaar mee dat ze constant de entertaimentindustrie pakken. Verheug me echt op het begin van de Eredivisie en ik geloof niet dat deze actie een positief effect hebben op de einddoelen van de politie.

Tja, wordt er ook niet vrolijk van. De politie heeft een conflict met de werkgevers (overheid) en de supporter die daar niets mee te maken heeft wordt gepakt. Dit zie je ook bijvoorbeeld bij stakingen in het openbaar vervoer waar de reiziger (ook geen partij in het conflict) gedupeerd wordt. Ander voorbeeld zijn de vakantiegangers in Frankrijk die uren in de file stonden omdat de boeren betere prijzen willen. Een staking gaat meestal over de ruggen van mensen die geen schuld treffen. Jammer dat de politie het voetbal gebruikt om hun statement te maken. Eerder dreigden ze met acties bij de tour de France, hebben ze toch maar niet gedaan, maar nu dan maar de supportertjes pesten. Het is denk ik ook nog schadelijk als je het hebt over respect en begrip voor politie inzet tijdens voetbalwedstrijden. De eerste spandoekteksten zullen al wel klaar zijn.

4 augustus 2015 om 12:59

Als de supporters zich gewoon eens normaal gedroegen, was er helemaal niet zo veel politie nodig heweest en hadden ze helemaal niet zo veel invloed gehad.

4 augustus 2015 om 13:03

@ox dat vind ik zo'n onzin reactie, het is niet de schuld van het voetbal, het is maatschappelijk en wereldwijd. Er zijn nou eenmaal types die snel naar geweld/agressie grijpen, had korfbal onze nummer 1 geweest, dan was het daar gebeurd.

4 augustus 2015 om 13:19

Zelf schrijf je ook onzin. Hoe gaat dat dan in Amerika waar andere sporten op 1 staan zonder hooliganisme. Trouwens, bij het voetbal gebeurd daar ook niks.

4 augustus 2015 om 13:37

Zucht, dat is gewoon dus niet waar. In de USA gebeurt zelfs meer dan in de UK, alleen wordt de term hooligan door Amerikaanse media gereserveerd voor voetbal. Ga jij maar met een Eagles-shirt bij een Giants-game zitten of als Red Sox bij de Yankees... kijken of je daarna nog steeds dezelfde mening hebt.

4 augustus 2015 om 13:52

Ach man toch. Ben je er weleens bijgeweest? Ik wel! Niks aan de hand. Er gebeurd er vast wel wat, een ruzie of vechtpartij. Maar rellen en stenen gooien, straatmeubilair vernielen...? Echt niet!

4 augustus 2015 om 14:04

Ja, uiteraard ben ik er geweest! Als sportmarketeer is er geen mooiere plek dan de USA. Maar ook zij hebben te maken met geweld en ook daar gaat straatmeubilair eraan bij bijv. een kampioensfeest. Maar als jij het allemaal wil ontkennen, prima, je houdt alleen jezelf voor de gek.

4 augustus 2015 om 17:02

ja, ik hou mezelf vast voor de gek. Kom met bewijzen dan? Een kampioensfeest eens per jaar als bewijs? Je had het net nog met het op de tribune zitten in een ander shirt. Nu heb je het over een kampioensfeest? Hier gaat het eens in de maand los als er weer een buitenlandse club op visite komt. En dan hebben we het nog niet eens over rellen rondom wedstrijden. Kom op zeg, wie hou jij nu voor de gek?

En dan is de wedstrijd straks midweeks en moeten ze alsnog werken. Wat is nou het verschil?
Ze willen graag loonsverhoging? Moet je vooral door de weeks ipv weekend gaan werken. Mis je nog wat toeslagen waardoor je minder verdiend. Sla je alsnog volledig de plank mis .

Zo krijg je wel dat mensen steeds meer hekel krijgt aan de politie.

Was te verwachten de burgemeester staat toch wel bekend als een grote angsthaas

Jammer dat de politie het verpest voor de voetbalsupporters. Ik baal van dit besluit.

4 augustus 2015 om 12:51

Je bedoelt dat je het jammer vindt dat er supporters zijn die zich niet kunnen gedragen waardoor er altijd politie nodig is bij wedstrijden. En dat daardoor zonder politie de wedstrijden niet meer gespeeld mogen worden.

4 augustus 2015 om 12:55

Kokaku, beschuldig je nou voetbalsupporters of de mensheid in het algemeen. Je kan een voetbalwedstrijd beschouwen als een heel groot evenement, net zoals een Gay-pride in Amsterdam of een Dance festival elders in het land. Op het moment dat veel mensen bij elkaar komen is de kans op incidenten groot en zal er dus politie bij aanwezig moeten zijn, dit is niet alleen bij voetbalwedstrijden het geval!

4 augustus 2015 om 13:01

Er moet altijd politie aanwezig zijn bij grote evenementen, dat klopt inderdaad. Maad weet je ook HOEVEEL politie er aanwezig moet zijn? Dit aantal is bij voetbalwedstrijden tig keer hoger dan bij je gemiddelde dance evenement.

4 augustus 2015 om 13:22

Ik beschuldig de voetbalsupporters. Hoe vaak zijn er rellen bij bv de marathon van Rotterdam? Veel mensen op de been is niet synoniem voor rellen, dat is vrijwel alleen bij het voetballen zo.

Kansloos dit!
Gasten kunnen niet eens een aangifte opnemen heb ik zojuist ervaren maar wel roepen om verbeterde voorwaarden....

En zoveel man duperen kansloos!!

4 augustus 2015 om 13:13

Ja, echt schandalig. Meer respect willen ze, mijn respect verliezen ze alleen maar op deze manier.

4 augustus 2015 om 13:21

Waarom zouden ze meer respect willen? Ze willen een CAO, geen respect.

Of het nou bezuinigingen zijn in de politiek of bedrijfsleven, de 'gewone' burger is altijd het slachtoffer....kijken de agenten ook naar hun eigen raad v bestuur die tonnen declareren of de centralisering (lees reorganisatie) dat miljoenen heeft gekost...politiek heeft schijt zoals altijd, maar iedereen blijft stemmen op die zoetsappige beloftes

Staak dan bij het binnenhof. Waarom moet de burger het slachtoffer zijn, terwijl de burger niets aan de situatie van de agenten kan doen ?
zielig hoor

4 augustus 2015 om 12:48

De burger kiest de politiek, dus de burger heeft er wel mee te maken ;-)

Daarnaast: bij stakingen is het vaak zo dat het de bedoeling is de maatschappij druk te laten uitvoeren op de werkgever.

4 augustus 2015 om 12:52

daar heb je gelijk in

Kunnen we de volgende uitspraak in dit geval ook gebruiken?
Helaas is het wéér een klein groepje die het verpest voor de rest.

Hoe zit het met de competitie vervalsing?? heerenveen heeft op dit moment veel blessures, dit kan bij de inhaalwedstrijd compleet anders zijn.

4 augustus 2015 om 14:59

Ik hoorde dat het misschien dinsdag werd ingehaald. Het scheelt niet veel, maar het is idd wel fijn voor ons. Zijn we een stuk zekerder dat van Anholt, Slagveer en misschien nog meer fit genoeg zijn. Ik hoop trouwens op woensdag want ik moet dinsdag werken

En hoe zit het met de kosten? Stel dat de wedstrijden door de weeks,niet ingehaalt kunnen worden? En dat 1/4de van het publiek niet kan? En laat staan de mensen die online OV kaarten hebben geregeld? Wordt dat dan weer ingetrokken op hun salaris? Het is natuurlijk moeilijk om te staken als politie omdat we niet zonder kunnen, maar dit is natuurlijk gewoon jammer. Kan ik hier ook aangifte voor doen, want een middag of avondje plezier is hier gestolen.

4 augustus 2015 om 12:51

Staken is gewoon een recht in Nederland. Je kan dus helemaal geen aangifte doen van het feit dat iemand staakt.

4 augustus 2015 om 12:56

Het was meer als grapje bedoelt, de politievakbond zit in een lastig pakket omdat ze noodzakelijk zijn voor de maatschappij. Het is gewoon jammer dat de start van de competitie gelijk ontregeld is.

4 augustus 2015 om 12:53

Zullen we dan de kosten van de politie inzet voortaan doorberekenen in de prijs van de seizoenskaarten? Lijkt me een strak plan!

4 augustus 2015 om 13:00

Kohaku, men betaald belasting en daarmee word de politie al betaald. Alleen betaald iedereen een beetje, solidariteit.

4 augustus 2015 om 13:24

Klopt, we betalen belasting. Maar ook een agent kan maar 40 uur per week ingezet worden en als ie weer eens bij een voetbalwedstrijd moet zijn kan hij die uren niet aan belangrijkere zaken besteden zoals criminaliteit. Overuren zijn namelijk te duur en die mogen ze liever niet maken.

4 augustus 2015 om 12:55

Inderdaad, gister avond nog snel 3 tickets gekocht. En dan de dag erna meteen afgelast. Ze kunnen beter bij de eerste en tweede kamer staken dan dit soort dingen. Nu treft het veel mensen die niets aan hun situatie kunnen veranderen...

4 augustus 2015 om 13:09

en dat is dus juist het punt, daar hebben ze al gestaakt maar het hielp niet, kortom dit is een soort van laatste drukmiddel.

dat wij voetbalfans hiermee te dupe zijn tja pech gehad, men kan beter gaan klagen waarom er zoveel politie nodig is altijd.

daarnaast geef ik ze ook groot gelijk, voor de gevaar wat ze lopen en werk wat ze moeten doen krijgen ze gewoonweg te weinig terug, laat die politici maar loon inleveren en geef dat aan de ambtenaren die het wel verdienen(politie, brandweer, ziekenhuispersoneel en leraren).

Ik vind het zo bizar, laat het voetbal gewoon lekker doorgaan! Moet je zo lang wachten tot de eerste speelronde is van de Eredivisie, gaan die politie agenten het zo verpesten.

-Ajax fan

Balen. Maar ik snap de politie wel. Alleen jammer dat juist de eredivisie het doel moet zijn..

het is gewoon een schande want dit heeft helemaal geen zin en ze hebben imo geen eens recht op een verhoging met al die toestanden, boeven pakken zijn ze al te bang voor. Het kost de clubs geld, doordeweeks inhalen is wel het beste en voor ons twente misschien wel beter met het oog op het meespelen van ogitan of hoe heet hij

Los van de situatie... Ik ben wel eens in Duitsland geweest en daar zie je amper een agent...

Dat wedstrijden van Ajax, Den Haag (in dat geval niet Utrecht en Feyenoord) en een Cambuur - Zwolle (was in de Jupiler jarenlang wel venijnig) niet door gaat ... oké, je hebt altijd wel weer een groepje wat zich niet kan gedragen.

Maar we zijn toch met zijn alle wel heel diep gezonken als Heerenveen en de Graafschap supporters het niet meer zonder extreme beveiliging af kunnen doen.... kansloze samenleving!

4 augustus 2015 om 13:28

Los van de situatie... Ik ben wel eens in Duitsland geweest en daar zie je amper een agent...

Had je je blindegeleidenhond wel bij je? Bij elke wedstrijd in Duitsland in de Bundesliga is veel politie op de been, ook erg zichtbaar. Waarschijnlijk dé reden dat er bij de stadions zelden rottigheid is waardoor iedereen met zijn kinderen en grootouders met een gerust hart gaat.

4 augustus 2015 om 14:26

Ja, natuurlijk zie ik die wel... héhé ...

Je kan ook wel iets anders reageren dan gelijk over blindegeleidenhonden te beginnen.

Maar je bent toch wel met me eens dat die zich gewoon op een rustige plek opstellen en in Nederland zie je ze met paarden en ME-busjes overal tussendoor vliegen en schieten.

Dat is exact het verschil tussen rust en onrust... van onrust krijg je onrust... net zoals je met rust ook rust kan creëren.

5 augustus 2015 om 15:50

In Nederland heb ik die ervaring helemaal niet. Er kan weleens wat gebeuren ja, maar imo is het geen structureel verschijnsel.

In Duitsland moet ik regelmatiger ff een paar stapjes opzij doen voor de paardjes of de busjes. Geen probleem, is ook geen onvriendelijkheid of onveiligheid, maar ze zijn alom.

Ja hoor lekker dit! Nu wordt het wss volgende week gespeeld op een doordeweekse dag en moeten we enkele dagen daarna weer spelen. Laat dan iedereen doordeweeks spelen dan voorkom je competitievervalsing

Echt geen enkel respect voor de beslissing van de politie. Die moet er juist voor zorgen dat de bevolking achter zich staat. Ga eens een hele maand niet flitsen. Zet alle flitspalen uit en houd op met burgertje pesten. Nee ze gaan voetbalwedstrijden pakken. Te triest voor woorden.

4 augustus 2015 om 13:26

Dan kan de politie geen actie meer voeren en zullen ze nooit een drukmiddel hebben om eisen kracht bij te zetten.

4 augustus 2015 om 13:28

Wat heeft staken dan voor zin? De post staakt en je pakket komt niet binnen. De vuilnismannen staken en het vuilnis wordt niet opgehaald. Er is toch altijd iemand de dupe? Anders zou je geen rol spelen in de maatschappij.

De politie staakt en ze schrijven geen bekeuringen meer uit, komen niet meer bij lage prioriteit meldingen en er wordt niet gewerkt bij de voetbal.

De politie legt de wedstrijden trouwens niet plat he. Dat doet de burgemeester omdat die zogenaamde supporters zich in het verleden misdragen hebben.

Waarom staken ze dan niet bij europese wedstrijden??

4 augustus 2015 om 13:28

omdat daar de bereik minder is, nu heb je 16 clubs(gezien Feyenoord - FC Utrecht doorgaat) bij Europese duels 2 tot 6 clubs.

5 augustus 2015 om 00:51

Ik denk dat je bereik dan groter is omdat hier grote financiële gevolgen aan zitten ( de Cl)
Denk hierbij aan geld want daar draait uiteindelijk het meeste om

Misschien is het een optie om een kort geding aan te spannen tegen de stakingen en/of de daarmee gepaard gaande speelverboden. Anders wordt je een speelbal van stakende agenten. Voetbal scoort en dit is nu al de derde keer in korte tijd dat het voetbal wordt geraakt.
Wanneer de stakingen doorgaat moet de KNVB het gehele programma eruit halen en de competitie (bij goedvinden van de politie) een week later starten. Een midweekse eerste speelronde of een enkele wedstrijd door laten gaan betekent een valse start.
Misschien moeten we de competitie maar helemaal stoppen. De lol is er zo snel vanaf. Kan de politie een ander doelwit voor hun acties gaan zoeken en is PSV de laatste kampioen van Nederland.

4 augustus 2015 om 13:28

Je kunt de stakingen niet verbieden. En als je dat wel doet dan verzinnen ze wel wat anders, zoals andere zaken prioriteit geven zodat ze te weinig mensen beschikbaar hebben om de voetbalwedstrijden te begeleiden.

4 augustus 2015 om 15:31

Dat is niet helemaal waar. De rechter kan een staking verbieden. Het is alleen de vraag of de rechter in dit geval voldoende gronden zal zien om een staking te verbieden. Om dat te weten te komen zou je dus een kort geding aan moeten spannen.

Laat we dan vanavond maar eens staken bij Ajax Rapid Wien. Dan kweek je bij mij sympathie. Nee we staken bij Heerenveen - De Graafschap. Dat is bijna hetzelfde als op 4 augustus 2015 tussen 10:00 en 12:00 controleren op fietsverlichting.

Mooie actie, politie moet gewoon betere cao krijgen.

Iedereen de stad in en herrie schoppen. Laat ze dan maar werken voor hun geld.

4 augustus 2015 om 14:13

Domme opmerking, iedereen hier vindt het oneerlijk dat de politie over de ruggen van de supporters zijn gelijk haalt. Jouw oplossing is om over de ruggen van winkels en café in de stad je gelijk te halen... De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet

De politie verpest de voetbal, laten wij dan als supporters de staking verpersten. Gewoon met zo veel mogelijk man de binnenstad in, niks doen verder alleen er heen gaan. Dan kan de politie mooi terug komen van hun staking on de veiligheid in de binnenstad te waarborgen.

Oxxis wat zijn dat van achterlijke opmerkingen van jou dan? Dat er gestaakt word prima dat recht heeft iedereen. Maar als ns staakt na zoveelste mishandeling staat 95 procent te schreeuwen belachelijk en reiziger word er de dupe van. Als postbode staken belachelijk noem maar op kan wel effe doorgaan. Laat de politie gaan staken op manier dat regering her treft. Totaal nul komma nul boetes zodat er geen geld in kas komt laat ze op Prinsjesdag gaan staken laat ze de politie weghalen bij binnenhof. Nee nu lekker voetbal aanpakken denk je nou echt dat dit regering op andere gedachten brengt .

4 augustus 2015 om 13:54

Bij het binnenhof is al meerdere keren gestaakt zonder resultaat. Bekeuringen worden al maanden niet meer geschreven voor kleine overtredingen. Dus nu dit. Goede actie.

Ook willem II - vitesse definitief afgelast

willem - vitesse

groningen - twente gaat naar woensdag 20.00 uur

Hartverwarmend om al deze reacties te lezen. Misschien toch goed om je ook eens te verdiepen in de keerzijde. bepaalde zogenaamde fans zorgen ervoor dat de politie moet komen voor een voetbalpotje. het is toch te triest voor woorden dat het zo moet? De voetballers kunnen misschien ook eens een goede daad voor hun supporters doen en zelf de beveiliging betalen rondom het stadion! zij krijgen sowieso al belachelijk veel geld voor die anderhalf uur inspanning in de week, laat hun maar krom gaan staan voor de voetbalwedstrijden! Nu betalen wij als burgers, ook die burgers die geen enkele reet om voetbal geven, alle voetbal inzetten! DAT is te belachelijk voor woorden, dat de politie opkomt voor hun eigen hachje vind ik niet eens zo raar, dat zou iedereen doen...

4 augustus 2015 om 14:27

Wij als burgers betalen voor zoveel waar de meesten het niet mee eens zijn (bedrijfauto's van ambtenaren, beveiliging pedofielen, ect.) In het stadion is de club zelf verantwoordelijk voor de veiligheid, ook daar betaald de voetbalsupporter aan mee, zie hoge prijskaartjes. Binnen het stadion wordt vrijwel alles geregeld door de club, de politie staat voornamelijk stand by om in te grijpen en dit gebeurt echt niet vaak. Bij elk evenement staat er politie stand by dus dit is echt niet alleen maar bij de voetbal. Ga eens een keer naar een derby in Engeland of Duitsland daar wordt veel meer politie ingezet bij een wedstrijd waarbij de rivaliteit hoog is. En daar heb je overigens ook nog meerdere divisies die elk weekend veel meer publiek trekken dan hier in Nederland. De politie moet gewoon niet zo zeuren er zijn zat mensen zonder baan die graag aan de slag willen. Het is net crisis geweest er zijn maar weinig beroepsgroepen die een loonsverhoging hebben gehad. En de agenten hebben zelf met volle verstand een contract getekend waarbij ze wisten dat ze voor gevaren kwamen te staan en dat het niet top zou betalen, maar gewoon als een normale baan.

Typische (oud)hollandse kneuterigheid!
De competitie is nog niet gestart of de zwaantjes moeten actie voeren.
Waarom rijden ze niet met een waterkanon het Binnenhof binnen?
Mischien kunnen ze online op 1 of andere manier protesteren,daar moet ik ook naartoe om aangifte van diefstal te doen...
Neem een voorbeeld aan Engeland,daar was dit geen probleem geweest,want daar zie je geen politie in de stadions,alleen bij hoge uitzondering!lekker demonstreren jongens,mijn respect hadden jullie al...:-(

Het is gewoon triest dat er uberhaupt politie nodig is bij een voetbal wedstrijd.
Als iedereen zich gedraagt zoals het moet is er niks aan de hand.

4 augustus 2015 om 14:57

Vaak aangevoerd dit argument, maar de overgrote meerderheid van het voetbalpubliek gedraagt zich uitstekend. Bij alle evenementen (niet alleen voetbal) heb je rotte appels die het soms willen verzieken voor de rest. Daarnaast: als iedereen zich gedraagt zoals het moet had de politie uberhaupt geen werk, dus wat hebben ze dan liever? ;-)

De discussie is hier of het een goede actie van de politie is, niet of het wel/niet terecht is dat er veel politieinzet nodig is bij een voetbalwedstrijd.

Iedereen heeft het recht om te staken, maar dit is een vorm van machtsmisbruik om je staking kracht bij te zetten. Er zijn talloze bedrijven waar mensen hebben gestaakt voor een betere Cao, maar die kunnen dit soort middelen ook niet inzetten. Ja, ze leggen allebei gewoon hun werk neer, maar de politie kan in de keuze wanneer er gestaakt wordt net wat meer opportuun zijn waardoor ze zoveel mogelijk mensen proberen te raken die totaal geen invloed hebben op hun Cao. Sterker nog, met dit soort acties wordt mijn goodwill steeds minder en herhaal ik graag de woorden van Kesler van een paar jaar terug: "ach minister, geef die verwende kereltjes er geen cent bij." Want als dit soort acties ook nog effect heeft, dan geef je in feite een signaal af dat ze altijd op deze strontvervelende manier het publiek mogen pakken als ze hun zin willen krijgen.

Misschien moet je het zo bekijken:
"als sommige zogenaamde fans in het publiek zich niet zo strontvervelend gedraagt is er helemaal geen politie nodig en kan er gewoon lekker gevoetbald worden"!

Kort maar krachtig, deze staking zal nauwelijks positieve effect sorteren in Den Haag. Sterker nog, met dit mooie weer zullen fans van menig clubs massaal naar de binnenstad trekken, waardoor de planning om te staken waarschijnlijk alsnog in de water valt. Tel uit je winst!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren