Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tweede veldbestormer levert Portugese bond mogelijk flinke boete op

Laatste update:

Het Portugese elftal kreeg in de groepswedstrijd tegen Oostenrijk al te maken met een fan die het veld oprende, wat hem uiteindelijk een selfie met Cristiano Ronaldo opleverde, en donderdagavond was het tijdens de kwartfinale tegen Polen opnieuw raak. Waar de UEFA de eerste keer door de vingers zag, zou het tweede incident weleens vervelende gevolgen kunnen hebben voor de Portugezen.

/

De Europese bond is namelijk een onderzoek gestart naar het incident met de veldbestormer, die dankzij een flink sprint pas midden op het veld werd gepakt door achtervolgende stewards. Daarnaast lieten de Portugese fans zich ook niet onbetuigd: zij staken vuurwerk af op de tribune. Als de UEFA er voor kiest om deze twee incidenten te bestraffen kan dat de Portugese bond op een flinke boete komen te staan.

Verliezer Polen, dat uiteindelijk na penalty’s het hoofd moest buigen, hangt overigens ook nog een straf boven het hoofd. Fans van het land maakten zich namelijk ook schuldig aan het afsteken van vuurwerk, terwijl de bond ook nog met de UEFA in conclaaf moet over zijn rol in het later beginnen van de wedstrijd.

Zou jij een boete voor de Portugese bond een terechte straf vinden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap niet hoe ze de landen kunnen straffen hun kunnen er niks aan doen dat er iemand het veld in rent

1 juli 2016 om 19:39

Goede beveiliging ook. Ergbveilog gevoel haha

1 juli 2016 om 20:00

precies die wat een onzin om de landen de schuld te geven, en iedereen die het terecht vind moet zich laten nakijken

Ik snap niet wat de Portugese bond hieraan moet doen. Het toernooi is in Frankrijk. Wat voor macht heeft de bond over supporters in een ander land? Belachelijk. Alsof de UEFA niet genoeg heeft verdiend aan een EK met 24 landen.

Haha ja hoor Portugal bestraffen omdat de beveiliging gewoon niet goed genoeg is? netjes hoor.

Wederom een lachertje daar in Frankrijk. Ik heb nog nooit een eindtoernooi gezien waar zoveel vuurwerk mee het stadion in genomen kon worden. En dat terwijl de controles strenger zouden zijn ivm terroristische dreiging. Ipv de verantwoordelijken te straffen, namelijk de organisatie, straffen ze de bonden. Frankrijk mag van de Uefa belachelijk weinig kaartjes aan de Ieren geven zodat het thuisvoordeel nog eens sterker wordt. De Uefa en Frankrijk maken zich belachelijk tijdens dit EK op alle fronten en de deelnemende landen zijn er de dupe van. Je zou bijna blij zijn dat Nederland niet mee doet.

1 juli 2016 om 20:08

Uit jouw reactie kan ik opmaken dat je niet al te veel in het stadion te vinden bent. Het is nu eenmaal onmogelijk om dit tegen te houden. Bij de tribune van de fanatieke supporters wordt je altijd gefouilleerd in de Eredivisie. Ik denk dat tijdens dit EK iedereen wordt gefouilleerd. Als je gefouilleerd wordt blijft het mogelijk om vuurwerk bommen en fakkels zo te verstoppen dat ze het niet zien of voelen, dit blijf je houden tenzij je poortjes maakt die kruid of wat dan ook kunnen detecteren.

Dit is niet te voorkomen.

2 juli 2016 om 11:06

Waarom is het dan in Frankrijk erger dan op het andere eindtoernooien? Komt gewoon omdat de veiligheid daar een lachertje is. Overigens bezoek ik gemiddeld per seizoen zo'n 5-6 stadions in Nederland. Ben ik op de EK in Nederland en Belgie bij 2 wedstrijden aanwezig geweest, kom regelmatig bij Borussia Mönchengladbach en heb jarenlang een seizoenskaart van FC Eindhoven gehad. Dus hou jij er bij komt dat ik niet al te veel in het stadion te vinden ben vind ik vreemd. Het is gewoon een feit dat het in Frankrijk gewoon slecht georganiseerd is. Hoe dat kan weet ik niet, (misschiien willen ze de aandacht van de media wel weghouden van die miljoenen mensen die iedere dag tegen de regering en de EU aan het protesteren zijn) maar dat er nog niks ernstigers is gebeurt in zo'n stadion dat mag een wonder genoemd worden. Dus niet de bonden de schuld geven maar de hand in eigen boezem Uefa en Frankrijk.

Zo gaat dit inderdaad. Toen Feyenoord aan de Fransen door gaf dat er een aantal personen zonder kaartje en een stadionverbod naar Frankrijk waren afgereisd. Dat deze personen niets met Feyenoord van doen hebben en , alleen maar komen om te rellen.
Tevens het dringend advies ze beslist niet in het stadion te laten.
Wat doen de Fransen? Ze toch in het stadion laten zelfs zonder kaartje.
De gevolgen zijn bekend.
En de straf gaat naar Feyenoord.
Het lijkt er toch op dat de Fransen hun zaakjes niet op orde hebben.
En met steun met de voetbalbond worden anderen voor hun ondeskundig gedrag gestraft.

2 juli 2016 om 11:11

Lijkt erop? Die Kroaten hadden ook aangegeven dat er een groep hooligans zou komen die tegen de Kroatische bond waren en plannen hadden om ongeregeldheden te veroorzaken en met vuurwerk te gooien. Deze groep (wat ik op beelden kon zien) was ook nog eens helemaal in het zwart en met capuchons op, dus ook dat had voorkomen kunnen worden. Maar die Fransen zijn alleen maar bezig met hun eigen sores. Ze wilden extra mensen inzetten om de beveiliging aan te scherpen, maar de politie heeft haar handen vol aan al die demonstraties overal in frankrijk tegen hun regering en Europa. Maarja, dat gaan ze natuurlijk niet zeggen. Dan kun je beter een andere bond een boete laten geven.

Ik vraag me af hoe het toch kan dat supporters vuurwerk het stadion in krijgen. Als vuurwerk door de beveiliging heen komt dan kan er dus een bomgordel doorheen komen.

2 juli 2016 om 11:13

Wat voor bom denk je dat je met een staaf zo groot als wat ze nu meenemen kan maken? Daar heb je niet eens een bomgordel voor nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren