Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twee Oranje-treffers in de race voor mooiste WK-doelpunt ooit

Laatste update:

Twee treffers van het Nederlands elftal maken kans om gekroond te worden tot mooiste doelpunt ooit op een WK. Wereldvoetbalbond FIFA is op Facebook een verkiezing begonnen, waarbij gebruikers middels een knock-outsysteem kunnen kiezen voor hun favoriete doelpunt.

Steeds nemen twee doelpunten het tegen elkaar op in een directe stemming middels emoji's. Het legendarische doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Argentinië in 1998 werd verkozen boven een doelpunt van Esteban Cambiasso namens Argentinië tegen Servië in 2006. Daardoor is het doelpunt van Bergkamp door naar de kwartfinales. Hetzelfde geldt voor de kanonskogel van Giovanni van Bronckhorst tegen Uruguay in 2010: die kreeg de voorkeur boven een solo van Engelsman Michael Owen tegen Argentinië in 1998.

De kopbal van Robin van Persie in 2014 tegen Spanje was ook genomineerd, maar moest het in de achtste finale nipt afleggen tegen een vrije trap van Peruviaan Teófilo Cubillas, in 1978 tegen Schotland. Ook het zondagsschot van James Rodríguez (2014, voor Colombia tegen Uruguay) heeft de kwartfinales gehaald. Zodoende zijn vier van de acht kwartfinaleplekken vergeven; voor de resterende doelpunten moet nog gestemd worden.

Welk Nederlands WK-doelpunt is het mooist?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

giovani goal heb ik net gezien. is de aller moeilijkste en het mooiste (in het doelkruis).

1. giovanni van bronckhorst dus.
2. van persie

4 april 2018 om 19:40

Supervette goal van gio maar die van bergkamp vind ik mooier. Alles klopt aan die goal. De crosspas van f. De boer over 60m, de sublieme aaname, dan de verdediger door de stokken gespeeld om hem vervolgens koeltjes met buitenkant rechts in de bovenhoek te plaatsen. En het legendarische commentaar van Jack van Gelder maakt t compleet

4 april 2018 om 19:54

Absoluut mee eens.. Dat was zo'n moment dat ik nooit zal vergeten, hoe dement ik ook zal worden..

4 april 2018 om 20:40

Nou ik heb die goal net gezien.van die Bergkamp..is een makkelijke in vergelijk met de precisieknal van ver precies in het kruis,en de hele stadion zat met de mond open.

1 Van Bronckhorst

2. groot gat met niks
3 van Persie
4 Bergkamp

4 april 2018 om 21:07

Je snapt er niet veel van als je die van Bergkamp een makkie noemt. Daar zit alles in waar voetbal om draait. Maar je kan ook gewoon te jong zijn om het te begrijpen.

4 april 2018 om 21:08

Beide niet. Afstandschot is mooi maar nooit echt bijzonder. Die van Bergkamp is voor NL en door het moment heel speciaal, maar verder ook niet bijzonder. Was het in de wedstrijd ADO - NEC dan zou het net de samenvatting halen.

4 april 2018 om 21:39

Ja want je ziet Beugelsdijk als zo'n pass op Immers geven Siem hem dan zo gecontroleerd afmaakt...

4 april 2018 om 21:40

Siem = die

4 april 2018 om 21:54

Ook vooral de timing.. zo vlak voor t eind.. kippenvel. Vergeet die nooit meer.

5 april 2018 om 00:50

Die bal ging niet door de benen van Ayala, toen de beste verdediger ter wereld maar achter hem langs, Maar dit doelpunt is wel de mooiste van de 3. Maar uiteindelijk is die van Maradona veruit de nummer 1 gevolgd door die van Al Owairan vs Belgie WK 1994.

5 april 2018 om 01:26

Die van Maradona heb ik eigenlijk nooit echt mooi gevonden, wel speciaal. Die tegen de Belgen was echt extreem fabelous.

5 april 2018 om 08:24

Haarlem jij bent nog niet zo oud neem ik aan. Iedereen die de goals live hebben gezien zullen kiezen voor Bergkamp, de spanning in de wedstrijd tegen Argentinië was vele malen groter! Daarnaast is de goal ook gewoon technisch moeilijker.

De goal van Bergkamp natuurlijk. Alles aan dat moment was mooi. De assist van de boer, technische en elegante manier van afwerken, het commentaar van van Gelder en de enorme ontlading.

4 april 2018 om 22:35

Alsof ze in de rest van de wereld Jack van Gelder hebben gehoord...
Maar inderdaad, zelfs mijn zoontje kreeg dit op zijn 5e al in zijn opvoeding mee weergaloos!

Als we het over de EK hadden wist iedereen al welke de mooiste was .

Puur qua goal, dus vanaf het moment van trappen en de bal richting doel gaat tot en met dat de bal in het doel zit, uiteraard die van Van Bronckhorst

Ik ga toch voor de goal van van Bronckhorst, omdat ik mij die het beste kan herinneren, ook omdat die goal eigenlijk uit het niets kwam. Een prachtige streep over vele meters in de kruising. Prachtig.

4 april 2018 om 22:03

Die vind ik inderdaad ook mooi, maar ik vind het toch altijd mooier als het een "bewuste" is. Zo'n goal als die van Van Bronckhorst zie je bij de amateurs ook wel eens (niet om het te bagatelliseren trouwens!), vanwege de hogere geluksfactor, terwijl die van Bergkamp pure kwaliteit is en elke aanraking is zo bedoeld. Dat maakt die goal van Bergkamp voor mij mooier en ook specialer. Want hoe lomp het ook klinkt, zo'n schot als die van Bronckhorst blijft een zondagschot.

5 april 2018 om 00:54

Dat vind ik dus onzin, omdat mensen die goal niet herrinneren of niet hebben meegemaakt is het niet het mooiste doelpunt? Van Bronckhorst schiet gewoon op goed geluk van 30meter en hij vliegt er toevallig in.
De goal van Bergkamp is pure klasse van F. De Boer en Bergkamp die op dat moment de beste verdediger ter wereld passeerde en geweldig raakschiet.

5 april 2018 om 01:13

Daarmee interpreteer je mijn reactie wel weer heel zwart/wit. Die van Bergkamp is natuurlijk prachtig, maar ik kan persoonlijk niet kiezen, omdat het twee totaal verschillende doelpunten zijn. En ja, dan kies ik het doelpunt waar ik de meeste herinneringen aan heb. Dat is mijn keuze, hoef je mij niet in te volgen

Zie profielfoto. Een van de allermooiste goals ooit.

4 april 2018 om 21:00

Zie profielfoto. Een van de allermooiste goals ooit ;-)

zonder twijfel het doelpunt van Dennis Bergkamp, wereldpass van Frank de Boer. met het meesterlijke commentaar van Jack erbij..

5 april 2018 om 08:55

Ik heb zo'n gevoel dat we in de halve finale gaan komen...

7 april 2018 om 15:13

Helaas bergkamp niet. Gio wel

Hoewel die van Gio zeker een beauty was, gaat mijn voorkeur uit naar die van Bergkamp omdat:

1. Winnende treffer
2. Allerlaatste minuut kwartfinale Wk
3. Alles klopte eraan: crosspass van F. de Boer, de zowat onmogelijke manier hoe subtiel hij de bal aannam, het uitkappen van Ayala en vervolgens met de wreef gewoon de kruising injagen.
4. Jack van Gelder (is inmiddels toch wel onderdeel van de goal geworden )

Die van Gio is natuurlijk een prachtig schot, die afstand en hoe hij in de goal plofte was ongekend. Maar die van Bergkamp was simpelweg magisch en uniek in zijn soort.

5 april 2018 om 08:29

5. De viering van de goal

5 april 2018 om 20:40

Klopt! Ik denk dat ik bij geen enkele viering van een goal zoveel oprechte emotie heb gezien van met name Bergkamp. Jonk en Kluivert bleven me ook bij, was het niet Kluivert die op een gegeven moment op Bergkamp ging zitten?

Sloeg nergens op dat die goal van Forlan in 2010 boven die van van Bronckhorst werd gekozen als goal van het toernooi.

Zijn alledrie geweldige goals, die ik alledrie live voor de tv heb mogen aanschouwen en nog steeds scherp op het netvlies heb staan. De goal van Bergkamp op WK 98, het eerste toernooi wat ik bewust keek, was magisch en wat een moment om te scoren. Het was vooral dat moment, net voor einde wedstrijd, samen met de nostalgische gevoelens erbij (ik was 10) die Bergkamp's goal toch wel de mooiste maakt. De goal van Van Bronckhorst was natuurlijk een geweldige knal, maar die ontlading was er niet zoals bij Bergkamp. De goal van Van Persie was geweldig, vooral omdat dit het moment was waarop Oranje het geloof terugkreeg na een 1-0 achterstand om wraak te nemen op Spanje na de verloren WK finale van 2010. Kortom, alledrie geweldige goals, die ik over 30 jaar nog steeds op mn netvlies heb staan.

4 april 2018 om 20:27

Nostalgie telt zeker mee. Als het om EK's was gegaan, zou ik voor de winnende goal van van Basten in de halve finale tegen Duitsland gaan. Ik was twaalf en maakte voor het eerst bewust mee hoe het voelt wanneer je compleet uit het dak gaat. En daarna naar buiten gaat en ziet dat het hele dorp uit zijn dak gaat. Mooie herinneringen.

4 april 2018 om 22:05

Ja.. kwestie van voorkeur aan soort goals .. persoonlijk voor mij Bergkamp. T moment.. de timing ..de pass vooraf van Frank. In een kwartfinale en ook nog eens de winnende. Nou ik kon me geluk niet op toen. Wedstrijd was al om te snijden. Voor mij dan😉 . Was zelf 18 jaar destijds en zaten allemaal op die warme dag in de tuin . Tv op een rolbureau en kijken. Van alles vloog door de lucht op dat moment. Voor mij ecbt op nr 1.
Twee Gio.. halve finale, die vuvuzela's hoor ik nog steeds 🤣
Drie Persie. Ook een wonderschone goal. Perfecte timing. Maar t moment van minder groot belang. En dus net iets minder 'belangrijk'. Maar dat was t zeer zeker wel.

4 april 2018 om 22:15

De Vuvuzela's inderdaad haha. Alsof je constant een zwerm bijen in je tv had zitten!

4 april 2018 om 20:34

De schwalbe van van der Sar was bijna net zo mooi als de aanname van Bergkamp.

5 april 2018 om 08:56

Die nare Ortega, wat genoot ik van die rode kaart.

Ik was iets te klein om de ontlading te voelen op dezeflde manier als anderen dat deden in Frankrijk bij de goal van Dennis, maar dat hele moment was echt geweldig. Dat team had eigenlijk wereldkampioen moeten worden, ook al ging het soms met wurgen en stootten denk ik dat we toen het beste elftal ter wereld hadden. Die pass van Frank De Boer is zo prachtig, de aanname kappen van Ayala en dan zo hem binnen knallen in de laatste minuut van de wedstrijd man man man en dan het commentaar nog. Er is geen Nederlander die er niet kippenvel van krijgt, in het geheel was dat het mooiste. De goal van Gio is zo eentje die iedereen wel wilt maken, een knal van heel ver en eigenlijk uit een onmogelijke hoek, maar die goal gaf een ander gevoel omdat het de openings goal was en ik toch denk dat iedereen het wel zeker wist dat we naar de finale gingen, maar hij was onhoudbaar niet normaal eigenlijk om dat dan te bedenken, sws heeft GIo eigenlijk alleen maar mooie goals gemaakt in Oranje. Toch is voor mij qua emotie die van Van Persie het mooiste, het was een rot helft waar we nauwelijks de bal hadden en het alleen maar erger leek te worden, dei pass van Blind was ook prachtig (iets minder moeilijk dan die van De Boer) maar Robin ontsnapte aan de aandacht van de misschien wel 2 beste cb's van de wereld en kopte hem op een manier dat ik nooit heb gezien binnen. Toen het gebeurde rende ik 5 keer rond de bank heen in me zitkamer en ik begon spontaan te huilen omdat ik het niet kon geloven, het kwam zo uit het niks en dan tegen Spanje ik schrok me rot en dan de hele wedstrijd alle schroom van je afspelen en het hooddstuk Spanje's dominate beeindigen. Het is maar moeilijk om de beste te kiezen, maar wat waren het allemaal prachtige en iconische momenten. Word er nu nog emotioneel van, na die wedstrijd tegen Uruguay tot diep in de nacht liedjes zitten zingen op straat met vrienden en ook vreemdelingen, echt als een land. God wat is het klote dat we er dit jaar niet bij zijn, maar wat zijn we ook vaak verwend. Het zijn 3 iconische doelpunten en op hun eigen manier de mooiste, de goal van Bergkamp in het geheel, de goal van Gio uit het niks en de trap van hoe ver, en de goal van V Persie voor uit het niks en wat die wedstrijd betekende voor ons zelf vertrouwen in de rest van het toernooi. Allen 3 iconisch en geweldig. Wat is het voetbal toch mooi man, prachtig.

4 april 2018 om 21:35

Eens dat we in '98 de titel hadden moeten pakken.. man, wat een elftal hadden we toen. Zelfs tegen een Brazilie met Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos etc wisten we ons staande te houden. Ik geloof ook echt dat als we toen de finale hadden gehaald, dat we Frankrijk verslagen hadden. Mooie tijden, net als 2010 en 2014.. helaas lijkt de toekomst even niet meer zo rooskleurig. De generatie '98 was het eerste Oranje wat ik bewust volgde, met Van Der Sar, Bergkamp, Kluivert, Overmars etc. Daarna de generatie Van Nistelrooij, Kuijt, Van Bommel etc Vervolgens weer een aantal toppers met Van Persie, Sneijder en Robben.. zolang ik voetbal kijk ben ik dus altijd erg verwend geweest met Oranje. De toppers volgden elkaar op. Nu hebben we echter geen toppers meer, en moeten we serieus zelfs gaan strijden om de aankomende jaren uberhaupt mee te mogen doen. Desondanks denk ik dat met de aanstelling van Koeman eindelijk een goede stap gezet is, waardoor we hopelijk in de toekomst ook als klein land weer mee klunnen doen om de prijzen.

Dat word zowiezo die omhaal van zlatan

4 april 2018 om 21:51

Dat was een oefenwedstrijd als ik het me goed herinner.

4 april 2018 om 21:58

Nee hij deed t ook in een toernooi. Weet even niet welke meer. Zlatan scoorde wel eens meer met een omhaal

4 april 2018 om 22:07

Zou goed kunnen. Alleen als je het hebt over 'die omhaal van Zlatan' denkt iedereen denk ik direct aan de goal tegen Engeland, vandaar mijn opmerking

4 april 2018 om 22:27

Was ook een typische zlatan goal. Meer een halve omhaal- draai in de lucht-buitenkant rechts...
Geloof dat t tegen Italië was. Weet t ecbt niet meer. Maar scoorde wel eens meer met een omhaal.

4 april 2018 om 22:48

Dat was een hakbal tegen Italie, maar volgens mij op het EK in 2004, kan dat ik fout zit.

5 april 2018 om 01:00

Euro 2004 Portugal. Zweden 1-1 Italie maakt hij die hakbal over Vieri heen. Een van de mooiste toernooien qua voetbal en cultuur en met de grootste verrassing uit de geschiedenis van het voetbal: Griekenland.

Ik herinner mij nog een goal van Maxi Rodriguez (meen ik) van Argentinië op het WK 2006.

5 april 2018 om 00:09

Klopt, dat was een mooier doelpunt dan die van Rodriguez tegen Uruguay, de Colombianen hebben flink gestemd blijkbaar.

Moeilijk. Bij alle doelpunten had je een speciaal gevoel. 98 was ik 9 jaar oud. Te lang geleden. Gio.. dat was legendarish, maar harde afstandsschoten, daar zie je er meer van.. maar Bam! In de finale! Natuurlijk die dus. De snoelduik van RvP na de voorzet van Daley Blind was ook bijzonder. Hop over Spanje heen, maar het was maar een groepswedstrijd. Dus Gio.

is iedereen het doelpunt van Cruijff vergeten tegen Brazilie in Westfalenstadion in 74 of de afstandspegels van Haan en Ernie Brands in Argentinie?

5 april 2018 om 08:57

Nee maar je moet keuzes maken he.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren