Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije stuurt Portugal en penalty missende Ronaldo met kater weg

Laatste update:

Portugal reist af richting het EK in Polen en Oekraïne zonder een oefenzege. De Zuid-Europeanen, die tijdens het toernooi groepsgenoot zijn van Nederland, kwamen een week geleden al niet verder dan 0-0 tegen Macedonië. Zaterdag kwam daar een 1-3 verlies bij tegen Turkije, dat tweemaal scoorde via Umut Bulut en een eigen doelpunt cadeau kreeg van Pepe. Cristiano Ronaldo miste namens Portugal een strafschop en de defensie van de EK-ganger beleefde bepaald geen sterke avond.

/

Portugal speelde bepaald niet goed voor rust, al was het wel sneller alert dan de Turken. Een steekpass richting de voorhoede werd al in de vijfde minuut weggeschoten door doelman Volkan Demirel, die met een sliding uitkwam. Diezelfde Volkan duwde een vrije schop van Ronaldo, twee minuten later, weg uit zijn rechterhoek. De sterspeler van de Portugezen zou in het vervolg nog driemaal aanleggen voor een spelhervatting, maar niet één keer het doel vinden. Zijn wederhelft bij de Turken, Burak Yilmaz, scoorde ook niet.

De topscorer van het voorbije Süper Lig-seizoen reageerde na een klein kwartier adequaat op een pass, maar loste een te zacht schot dat Rui Patrício simpel pakte. Gevaarlijker werd Hamit Altintop, die na ruim een half uur de bal vanuit een vrije trap van ver op de rechterpaal joeg. Vlot daarop viel de 0-1 alsnog en liet Umut zich bejubelen. De spits van Toulouse FC mocht zomaar voor Fábio Coentrao opduiken na een pass van Serkan Sararer en binnenschuiven, tot woede van zowel Fábio Coentrao als keeper Rui Patrício. De fout leek ook bij allebei te liggen.

/

Aan de overzijde liet Hugo Almeida een prima kans op de gelijkmaker liggen, toen hij besloot de bal breed te leggen op de mee naar voren gestormde Fábio Coentrao. Ronaldo, die geen overtuigende indruk maakte, probeerde het na een poort bij zijn directe bewaker ineens met een schot dat echter voorlangs ging. En vlak voor rust schoot Ronaldo op Volkan af waar een stift beter was geweest. Portugal hoopte met aanvallende intenties de tweede helft te starten en snel te scoren, maar kwam bedrogen uit.

Defensief amateurisme van Miguel Veloso en Bruno Alves stelde Turkije namelijk in staat te onderscheppen; Umut strafte het geklungel af met een hard en goed schot dat in de hoek tegen de netten vloog. Dat was het sein voor de Portugezen om er harder aan te trekken en binnen vijf minuten stond het weer 1-2, na een stevig schot van Nani in de verre hoek. Een overtreding van Emre Belözoglu op Miguel Lopes leidde zelfs een penalty in, maar Ronaldo's inzet werd gestopt door Volkan. Vlak voor tijd liep Portugal op zeer knullige wijze en een eigen doelpunt van Pepe ook nog eens tegen 1-3 aan. Bondscoach Paulo Bento zal de komende week nog aanwenden om de selectie stukken scherper te krijgen.

Portugal eindigt als ... in de groepsfase

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man wat een machtige wedstrijd zeg van Turkije!, Nederland moet zich serieus zorgen maken voor de komende kwalificatie wedstrijd in Eindhoven!

2 juni 2012 om 22:43

Nee, kwalitatief is Oranje stukken beter dan Turkije.

2 juni 2012 om 22:51

wanneer en waar?

2 juni 2012 om 22:51

dat is portugal ook hoor... turkije heeft geen ronaldo en nani etc in de selectie, je ziet wat er gebeurt is

2 juni 2012 om 22:51

En jullie arrogantie na een keer gewonnen te hebben ben ik ook meer dan zat! Laten we eerlijk zijn, kwalitatief heeft Nederland betere spelers. Dus hoe je het went of keert, op papier zijn we beter.

2 juni 2012 om 22:55

Turkije heeft een veel betere lichting dan Nederland.. We hebben echt geweldige talenten! Omer Toprak, Serkan Sararer, Gokhan Tore, Mehmet Ekici, Hasan Ali zijn geweldige talenten, daarnaast heb je nog spelers als Arda, Nuri, Hamit (altijd beest bij Turkije), Topal, Emre, Selcuk Inan, Volkan enz..

Ik heb volle vertrouwen in Abdullah Avci, wat heeft Hiddink ons genaaid zeg!! pfff

Confrontaties Turkije-nederland:

Nederland 1-2 Turkije (1958)
Turkije 0-0 Nederland (1959)
Turkije 1-3 Nederland (1994)
Nederland 3-1 Turkije (1994)
Turkije 1-0 Nederland (1998)
Nederland 0-0 Turkije (1998)
Nederland 0-0 Turkije (2001)
Nederland 1-0 Turkije (2010)

2 juni 2012 om 22:55

op papier was portugal ook sterker, je moet realistisch zijn!

2 juni 2012 om 22:56

Nederland mag op papier wel beter zijn dan Turijke, dat is een algemene feit alleen is Turkije echt geen matige ploeg hoor. Sahin, Altintop, die spits van Toulouse, Ekici, Toprak, Turan en Yilmaz zijn allemaal wel goeie voetballers die het Nederland heel lastig kunnen maken.

2 juni 2012 om 23:00

ik vind persoonlijk dat nuri sahin niks in het turkse elftal te zoeken heeft, heeft totaal geen toegevoegde waarde, ook een arrogante karakter, het draait niet om wie de mooiste kapsel heeft, maar de pases inzicht!

2 juni 2012 om 23:02

Als Nuri Sahin weer zijn oude vorm hervind zoals bij Borussia Dortmund dan behoort die bij de beste middenvelders ter wereld en is die veruit de beste speler van Turkije. Al vind ik Arda Turan ook niet onaardig. Misschien wat voor Arsenal??

2 juni 2012 om 23:08

Abicigim besef je wel wat je zegt! Nuri in form is de beste speler van turkse elftal hij heeft heel weinig gespeeld en hij speelt eigenlijk ook niet slecht. Hij gaat zich nog bewijzen. Heel blij met de overwinnig maar ik ben realistisch en weet dat dit eenmalig is maar dat is geen reden om niet blij te zijn.

2 juni 2012 om 23:09

en weet je wat ik zat ben??!! die arrogante grootpraat van jullie!! en hoezo niet te groot praten?? hij zegt gewoon dat wij kwalitatief een stuk beter zijn als turkije en dat is gewoon waar hoor?? de enige die hier arrogant is en groot praat ben jij met je turkije heeft een grote kans op 3punten in holland, ach ga toch weg man ik word zo ziek van jullie, want oh wat is jullie elftal fantastisch ohh wat zijn ze toch goed, ondertussen ontbreken jullie al een tijdje op een eindtoernooi maar daar word niet na gekeken, nee ze winnen een nietszeggend potje en ze beginnen weer met hun grote mond, ga toch weg man turkije word helemaal scheel getikt in eindhoven.

2 juni 2012 om 23:12

Nuri Sahin is beetje hetzelfde als Seedorf bij Nederland, zelfs toen hij bij Dortmund de beste man was, speelde hij matig bij Turkije. Turkse spelers spelen agressief en met veel passie en dat mis ik bij Nuri.

We hebben echt een sterk selectie. Ik merkte niet eens dat Selcuk Inan en Nuri reserve waren, omdat Topal en Emre heel goed speelden.

In de verdediging speelden Bekir en Omer sterk, terwijl we nog Semih, Serdar Aziz en Egemen hebben op de bank, Terwijl Nederland geen alternatieven heeft voor Mathijsen en Heitinga..

2 juni 2012 om 23:19

Vertel mij wanneer Nederland officieel kwalificatie wedstrijd voor het laatst gewonnen heeft van Turkije ?

2 juni 2012 om 23:22

Kijk als halve nederlander halve turk zeg ik dat voor NL dit niet zo speciaal zijn maar voor turkije wel gun het ons. Ik weet dat sommige hier ineens doen alsof ze WK hebben gewonnen maar die moet je gwn negeren en blij laten zijn. Zij weten ook dat oranje 13 klasse beter is dan turkije...niemand moet op ze ingaan laat ze maar gwn. En ik denk tog dat NL gaat winne op het Wk-kwalificatie tegen turkije en als ik moest kieze ben ik tog voor NL dan.

2 juni 2012 om 23:24

je bedoelt de turkse arrogantie? wat hebben jullie nou bewezen? niks.. nederland daarentegen tig meer... hoe kan je arrogantie uitstralen als je wel degelijk stukken beter bent.. gefeliciteerd met een gewonnnen Oefenwedstrijd whhaha

2 juni 2012 om 23:34

Even kijken. Sinds ik een beetje voetbal volg (ong 2001/2002) is het:
Turkije:
WK 2002 derde. WK 2006 niet bij, WK 2010 niet bij.
EK 2004 niet bij. EK 2008 derde.
Nederland:
WK 2002 niet bij. WK 2006 achste finale. WK 2010 finale
EK 2004 halve finale. EK 2008 kwartfinale.

Turkije heeft zeker wat bewezen zoals je hierboven ziet. Turkije wint een oefenwedstrijd van een basiselftal Portugal. Dan mag je toch blij zijn als Turk, dat is toch wel knap. Portugal is knap lastig, dat weet Nederlandse elftal ook heel goed. Nederland en Portugal hebben beide op papier een beter elftal maar dat zegt helemaal niets.

Ben zelf overigens geen Turk.

2 juni 2012 om 23:38

Kwartfinale in EK 2000..

2 juni 2012 om 23:39

Jonge ga niet iedereen erbij betrekken met jullie. Ja er zijn hier Turken die overdrijven of provoceren en heel dom gaan praten. Maar er zijn ook veel Nederlander die gaan haten en provoceren. Ik zie mensen die telkens Portugal zwart maken en altijd negatief praten over de vieze spelletjes en schwalbes van mensen ineens vandaag Portugal steunen. Ik denk dat de haat tegen Turkije groter is dan tegen Portugal ( mijn mening ).

Laat mensen toch onzin praten. Wanneer je gaat reageren wordt het steeds erger. Ik merk op voetbalzone dat er alleen geprovoceerd wordt. Mensen die beweren dat Turkije beter is dan Nederland kijken niet naar de ranglijst volgens mij of denken dat Nederland puur met geluk de tweede beste elftal van de wereld is.
Omgekeerd vind ik dat mensen Turkije ook niet moeten onderschatten of zwart maken. Opzicht zijn er leuke spelers bij, maar wordt het voetbal in Turkije heel slecht bestuurd. Ookal zet je Ronaldo of Messi in het Turkse elftal, zal het heel lang duren voordat het op zijn gang komt. Puur doordat er geen systeem is.

2 juni 2012 om 23:43

Nartello, Nederland heeft altijd al betere lichtingen gehad dan Turkije. Onder 17 is Europees kampioen en jong Oranje komt negen van de tien keer verder dan Turkije. Een keer winnen en de realiteit ben je volledig bijster. We genieten allemaal van je fantasie en je anti Nederland posts. Gefeliciteerd met deze oefenzege, ik zal er aan denken als ik in de Oekraine zit.

2 juni 2012 om 23:49

@shaktar

Nou Turkije werd een aantal jaren geleden ook Europees- en wereldkampioen onder 17, maar alleen Nuri Sahin haalde de top. Dat zegt dus niks.

Turkije heeft hele grote talenten, terwijl Nederland geen linksback heeft en zelfs geen alternatieven voor Mathijsen en Heitinga. Turkije heeft echt een veel betere lichting, daarmee gaan jullie aankomende wk-kwalificatie reeks kennis meemaken!

2 juni 2012 om 23:53

1993, verder heeft Turkije de afgelopen 50 jaar slechts 1 keer van Nederland gewonnen en dat was in de tijd van Louis van Gaal.

2 juni 2012 om 23:55

@ Imit

Je bent mij voor. Arda komt (net) te kort voor de absolute top, maar bij Arsenal zou hij niet misstaan, vind je niet? Hij is creatief, kan mee verdedigen en heeft duidelijk in- en overzicht in zijn spel.

2 juni 2012 om 23:59

De haat richting Portugal is heeeeeeeel wat groter dan richting Turkije, zeker op voetbalgebied en niet alleen in Nederland trouwens, ook heel Engeland, Denemarken, Spanje, noem het allemaal maar op hebben ze een hekel aan Portugal.

Overigens vind ik absoluut niet dat Portugal goede spelers heeft of een goed team.
Sommige Portugezen spelen bij heel behoorlijke teams en zijn goed in tijd verspillen e.d., de van Bommel uithangen enz, maar voetballend stellen ze niet zoveel voor.
Ik verwacht dat ze laatste worden in de poule, al hun wedstrijden verliezen en dit voorspelde ik al maanden geleden.

3 juni 2012 om 00:32

Hoi Nartell0, wat ik hierna ga zeggen is geen reactie op wat jij zegt of gezegd hebt, maar misschien heb je een verklaring voor me. Nog geen week geleden las ik allemaal Turkse reacties dat Turkije niks meer voorstelt en dat ze zich schamen voor het stelletje amateurs die de naam vanturkije te grabbel gooien in het nationaal voetbalteam. Een week later heeft Turkije gewonnen van Bulgarije en Portugal - wat in beide gevallen knap is, mijn complimenten - en gaat Turkije zeker 3 punten meenemen in het kwalificatieduel tegen Nederland. Is dat Turks: alles of niks? Ik begrijp het niet.

3 juni 2012 om 00:40

Maak je niet druk. Dat zit in het Turkse karakter. Ze vergroten alles 100x. Natuurlijk is Nederland beter.

3 juni 2012 om 00:41

Kom op zeg. Nou wat een toptalenten, de enige goede is Omer Toprak. Kijk Nederland dan, op de positie van Toprak (cb) heeft Nederland spelers als Nathan Aké (chelsea), Karim Rekik (man City), Terence Kongolo en Stefan de Vrij (feyenoord) en Daan Disveld (nec). Die zijn in potentie zoveel beter dan Omer Toprak. Arda is goed, oké, maar hij doet echt wel onder voor Wesley Sneijder. Dan kan je wel zeggen dat hij pas 24 is, maar pakweg Tony Trindade de Vilhena (feyenoord), Adem Maher (az) en Michael Chacón (heerenveen) zijn in potentie veel beter. Nuri Sahin is de enige die ze bij Nederland misschien wel goed zouden kunnen gebruiken.

3 juni 2012 om 00:50

@ Nartell0

En ondanks "alle hele grote talenten", "veel betere lichting", en dat wij "geen linksback hebben" en "geen alternatieven voor Heitinga en Mathijsen" zijn wij vice-wereldkampioen en schitterde dat landje van jou alleen maar door afwezigheid op de laatste twee toernooien.

En het enige waar wij kennis mee gaan maken zijn twee overwinningen in de kwalificatiereeks.

3 juni 2012 om 00:50

En Nederland heeft in de afgelopen tijd 3 keer gewonnen. Drie om twee. Wauw jullie zijn echt zooooooo veeeeeeel beter.

3 juni 2012 om 01:16

Nogmaals: waar zijn jullie op het komende Ek?

Oranje is vice-wereldkampioen, heeft een iets mindere periode achter de rug, maar is nog altijd veel verder als Turkije. Deal with it.

3 juni 2012 om 01:28

Nartello, Heitinga kan nog jaren mee (hij is pas 28). Mathijsen vervangen we door een van de vele talenten (die er wel zijn). De Vrij (feyenoord), Viergever (az) of Gouweleeuw (heerenveen) zijn denk ik de beste alternatieven. De nieuwe linksback heet Willems. De jongste deelnemer aan het EK.

3 juni 2012 om 09:03

Je haalt er wedstrijden van 30 jaar geleden bij.. Die zijn toch niet relevant. En Turkije heeft een aardige lichting, maar dat haalt het spijtig genoeg nimmer bij de selectie van Nederland.
En dat Hiddink jullie genaaid heeft is gewoon onzin natuurlijk. Helemaal in een nationaal elftal is de inbreng van een coach zo ontzettend marginaal. De spelers zijn verantwoordelijk voor het resultaat.

3 juni 2012 om 09:56

laat Turkije zich nu eerst gewoon eens plaatsen voor een eindronde, dan kunnen ze laten zien waar ze staan. ik ben wel van mening dat deelname van turkije het ek of wk zou opfleuren.

Hiddink Turkije genaaid? zielig excuus

http://www.fifa.com/worldranking/rankingtable/inde...
waat staat turkije? dat wordt lachen in Eindhoven

3 juni 2012 om 12:54

Als je wedstrijden wint op basis van de Fifa ranking dan ben je geschift. Turkije verandert. Denk je dat jullie 3-0 gaan winnen ofzo. Geloof me we zijn aan elkaar gewaagt.

3 juni 2012 om 14:46

We zijn aan mekaar gewaagd? Ha ha dit zie ik wel veel vaker bij sommige Turken. Die vinden hun elftal helemaal geweldig en denken dat ze na een overwinning in een oefeninterland tegen Portugal meteen gelijkwaardig zijn aan Oranje? Ik kom niet meer bij.

Nederland gaat winnen van de Turken en boven ze eindigen. Nederland is nu eenmaal wereldtop, Turkije misschien net subtop, al ben ik op dit moment eerder geneigd middenmoot te zeggen

3 juni 2012 om 15:55

maar voetbal word niet op papier gespeeld;

3 juni 2012 om 20:41

@keizerstad1994, Kerel jij bent niet 100 he? Heb jij die wedstrijd van Nl-turkije in 2010 gezien. Toen hebben jullie ook nipt met 1 - 0 gewonnen. Door geklungel van de verdediging, je moet niet doen alsof Turkije geen schijn van kans maakt tegen NL. Jullie zijn gewoon te verslaan.

http://www.youtube.com/watch?v=zdfhbjvflge

3 juni 2012 om 20:45

@besiktaspsv, dan moet je ook niet blij gaan doen wnr turkije wint. Nepturk.

2 juni 2012 om 22:43

negeer deze man aub, niet op ingaan

2 juni 2012 om 22:45

Nou nou, dat is nogal overdreven.
Nederland hoort thuis gewoon te winnen van Turkije, zo heel erg goed zijn ze helemaal niet, natuurlijk winnen we niet zomaar van ze.
Portugal speelde gewoon heel matig. Qua kwaliteit heeft Oranje een stukken beter team.

on: Knappe en hele goede overwinning van de Turken, ik weet echt niet hoe Portugal het gaat doen in de poule, het blijft een team met uitstekende spelers en we zullen het heel lastig tegen ze krijgen.

2 juni 2012 om 22:46

*in Amsterdam. Turkije begint goed te voetballen

2 juni 2012 om 22:48

Zolang Oranje op niveau speelt hebben ze vrij weinig van de Turken te duchten. Te groot kwaliteitsverschil,met alle respect voor de kwaliteiten van Turkije

2 juni 2012 om 22:51

Als Turk zijnde wil ik graag de andere Vz'ers inderdaad zoals ook Aslangozu zegt, aanraden om hier niet op in te gaan, pure provocatie dit. Laten we het gewoon netjes houden en niet meteen die Nederland - Turkije discussies maken!

2 juni 2012 om 22:58

Idd. Sowieso die nickname al, Otcu betekent gewoon jonkoboy. Hij heeft waarschijnlijk teveel gesmoked, waardoor hij nu een beetje aan t spacen is. Net als een paar andere gasten hier.

Ronaldo wordt een beetje Robben 2 met die penalty's. Beetje zelfvertrouwen kwijt?

2 juni 2012 om 23:01

Sinds wanneer is het bekend dat NL Elftal tegen Turkije moet. Voor de kwalificatie voor het WK over 2 jaar

2 juni 2012 om 23:25

Sinds al een poosje.

2 juni 2012 om 23:10

Met Turkije heeft Nederland een sterke tegenstander getroffen inderdaad.. Op papier zijn is Nederland gewoon beter, daar kan je niet omheen, maar als Turken vechten met hun hart en Nederland denkt er te makkelijk over, dan kan het goed zijn dat Turkije verrast.. Portugal zou op papier ook een betere selectie hebben dan Turkije, maar Turkije wint wel..

Goede overwinning trouwens.. Gefeliciteerd!

3 juni 2012 om 01:35

Alle mensen die een prettig gevoel bij hun edele deeltjes krijgen door Ronaldo, 3-1 vriend! Nietsgunners. Iedereen die zegt dat Portugal niet volledig had ingezet omdat et maar een oefenduel was. Nietsgunners! Iedereen die Nederland de hemel in prijst vanwege een winst op noord- Ierland na verlies tegen Bulgarije. Jullie zijn getikt. Turkije is geen bananenrepubliek wat jullie denken. Jammer dat er zoveel haat is tegenover Turkije. Ik gunde nl het europese kampioenschap, maar na alle reacties hoop ik dat jullie de eerste ronde al eruit worden geknikkerd en weer terug op aarde komen. Jullie lopen teveel naast jullie schoenen. Als je gunt wordt het je terug gegund. Vieze haters.

3 juni 2012 om 07:00

acıklı erkek!

doe is normaal joh, je bent helemaal opgefokt meteen.
Turkije kan goed voetballen maar het is toch de waarheid dat Portugal en Nederland normaal gesproken sterkere landen zijn dan Turkije!

Verder prima overwinning, koester hem

3 juni 2012 om 12:51

Jij bentook de enigediezegt dat turkije goed kan voetballen. Wanneer Chelsea wint van barca is het kwaliteit maar wnr Turkije het doet van portugal dan is het toeval. Jammer dat er op voetbalzone ook van die pvv gasten zitten, Gelukkig worden de berichten wel gewist .

Wie is altijd 1? Turkije is altijd 1 hahaha! Goeie overwinning van de turken! Hoogtepunt dat Ronaldo wederom een penalty mist.. En Portugal.. Ik weet het niet, ze kunnen op het EK zo uitblinken, al denk ik van niet.. Maar dat is alleen maar beter voor Nederland!
Edit: Haha ik ga stuk dat ik zoveel rode duimpjes krijg! Met dat nummer 1 gedoe: Dat gaat over een clipje op youtube, maar dat begrijpen sommige van jullie niet

2 juni 2012 om 22:54

Wie heeft goal gemaakt van reaal madrid??
Mesut Özil want hij türk.

Leuke wedstrijd waarin de overwinning ook naar turkije had kunnen gaan. Ronaldo had naast zn penalty nog wel een leuke actie in huis. Oranje krijgt het sowieso lastig. Het middenveld van portugal is alleen een stuk zwakker

Edit:
Blijkbaar mensen hier op VZ pure haters van Turkije journaal -__-

2 juni 2012 om 22:59

'turkai altsijd nummer 1.' Hilarisch ja hahaha.

Vind Turkije sinds Abdullah er is veel zekerder spelen. Goed positiespel en geen stress. Verdediging speelt ook zeer kalm en we hebben genoeg aanvallende krachten. Middenveld is uitstekend bezet, alleen de keeper maak ik me soms zorgen om. Af en toe is hij uitstekend, maar soms heeft hij echt van die idiote momenten.

Ze hebben tegen Bulgarije een sterke indruk weten te maken, hoog tempo tik tak voetbal. Tegen Portugal gingen ze erg achteruit, maar dat kwam ook door de voorsprong natuurlijk. Ik heb in ieder geval goede hoop voor de kwalificatie voor het WK.

Alleen de tweede helft gezien en heerlijk om te zien dat Turkije van Portugal wint, maar Turkije werd wel van alle kanten aangevallen.
Volkan Demirel is duidelijk de beste keeper die Turkije heeft.
Man of the match: Umut en Volkan.

2 juni 2012 om 22:45

ongetwijfeld de beeste keeper van het turkse elftal inderdaad

2 juni 2012 om 22:51

dat moet je ook begrijpen. hij is net herstelt van een blessure

2 juni 2012 om 22:52

Hmm, hoe serieus zou ik jou nog moeten nemen? Dit kun je toch niet zeggen? Volkan Demirel heeft zich zovaak bewezen. Wat moet die nog meer doen? Met een handstand een bal tegen houden ofzo? Volkan Demirel was vandaag de beste aan de kant van Turkije.

2 juni 2012 om 22:52

Je praat onzin, trabzonspor heeft lekker niks gepresteerd dit seizoen !!!

2 juni 2012 om 23:01

Hij heeft gewoon soms van die momenten dat je denkt van ojee. Vandaag meerdere malen bij een terugspeelbal heel nonchalant doen, bij die goal van Nani niet eens duiken naar de bal. We hebben een constante keeper nodig en dat is toch echt Onur. Tolga Zengin vind ik keepend ook sterker dan Volkan, maar hij is ook niet constant genoeg. Onur Kivrak is de beste keeper van Turkije vind ik.

2 juni 2012 om 23:12

Gebaseerd op wat is Onur de beste keeper die Turkije heeft? Hij heeft al een tijdje niet gekeept

3 juni 2012 om 01:00

Hij mag geblesseerd zijn geweest, maar we weten wat hij kan en wat Volkan kan. Zoals ik al zei is Volkan soms een hele goede keeper en soms ook niet, dat kan je echt niet gebruiken in een toernooi vorm. In de competitie mag hij af en toe een foutje maken, in een toernooi hoef je maar 1 fout te maken en het is over en uit, inpakken en naar huis. Onur maakt weinig tot geen blunders, keept goed en is erg kalm. Hij is niet zo groot als Volkan, maar maakt dat meer dan goed door gewoon constant zonder blunders te keepen.

netjes van turkije en hopelijk een tik voor die portugeze

Toch raar, C. Ronaldo die weer een penalty mist, en ook tegen Macedonië winnen ze niet.
Ik ben benieuwd hoe ze het op het EK doen, Nederland zou hier zeker van moeten kunnen winnen.

Zeer zwak duel van Portugal, echt niet normaal. Maar goed, er zijn wel meerdere nationale elftallen die op het ek aanwezig zijn en die een bijzonder zwakke oefenduel(s) hebben gespeeld. Neemt niet weg dat het een goede prestatie is van Turkije. Zeer zwak ingeschoten strafschop van Ronaldo, het lijkt precies dat hij een mentale tik heeft gekregen sinds hij heeft gemist in de halve finale. Dat is geloof ik nu zijn derde strafschop die hij mist terwijl hij ervoor meer als 20 scoort. Ik ben benieuwd hoe Portugal het gaat doen op het ek, ondanks deze nederlaag neem ik dit toch niet als waardemeter.

edit: haha die duimpjesfunctie slaat werkelijk nergens op. Gewoon misbruik voor leden die niet gewoon hun eigen mening durven te geven of willen zeggen waarom ze het ergens niet mee eens zijn. Gewoon afschaffen die handelen, dan komen er misschien reacties van hoger niveau.

2 juni 2012 om 22:48

Echt hè.. sinds die gemiste penalty tegen Bayern durft hij niet echt meer lijkt het. Daar voor had hij er 25 achter elkaar ingeschoten, een record. Weet ook niet wat er aan de hand is met die jongen.

3 juni 2012 om 16:24

Ben benieuwd of de coach van Portugal de ballen heeft om iemand anders de strafschoppen te laten nemen.

Heerlijke overwinning :D

Het was een mooie wedstrijd waar Portugal paar goeie kansen misten en hebben geen echte killer voorin. Ik denk dat Turkije vanaf nu alleen maar sterker gaat worden nu ze ook een sterke tegenstander hebben verslagen. Ik vindt het met Avci veel mooier voetbal dan met Hiddink.

In dit Turkije zit echt veel talent. Gelukkig is Hiddink weg en Avci is gekomen. Je zit dat Turkije steeds beter voetbalt. En de selectie is wat breder dan vroeger.

Dit Turkije zal zeker de wk in Brazilie gaan halen. Ik hoop dat tot die tijd er nog een nieuwe dodelijke spits opstaat en dan hebben we echt een hele goede team.

2 juni 2012 om 23:04

Burak en Umut doen het erg goed voorin wat wil je nog meer?

2 juni 2012 om 23:22

ik vind umut niet de juiste spits voor turkije, te wisselvallig... we missen een echte killer a la semih.. balvast, dient als muurtje, kopkrachtig, ook redelijk in tikie takie, en kopsterk.
en killer in de 16 of net erbuiten...

burak is snel, sterk in de lucht, vrije trappen waar je u tegen kan zeggen.. maar hij is geen centrumspits.. dat mis ik in de turkse ploeg... pektemek heeft de juiste postuur en is een type semih maar hij moet sowieso beter worden. dan zie ik hem en burak de voorste linie vormen...

2 juni 2012 om 23:42

Burak is een goede speler maar heeft iemand naast zich nodig. Umut heeft er vandaag wel 2 gescoord maar is geen spits die jouw op een hoger niveau kan brengen.

Ik hoop nog steeds dat Mevlut de spits is waar je na Hakan Sukur op zoek zijn. We hebben nu iemand nodig die begint om te staan voor talenten hebben we nog geen tijd iemand van 17-18-19 kan je niet op het wk 2014 iets verwachten dan zijn ze pas 22-23 jaar.

Ik hoop dat Mevlut wordt opgeroepen want in dit rijtje hier beneden met spelers is hij toch de speler met de meeste talent.

Semih Senturk (niet goed genoeg
Cenk Tosun (lijkt een talent maar niet goed genoeg voor de top)
Umut Bulut (scoorde vandaag 2 keer maar is geen spits die het elke wedstrijd doet)
Pektemek ( tot nu toe komt hij gewoon te kort)
Necati Ates ( te oud en is ook niet goed genoeg voor een hoger niveau)

2 juni 2012 om 23:48

@ Imparatorgs,

Ik vind dat Bulut niet genoeg krediet krijgt. Zo een jongen hoeft niet altijd te scoren. Als valse spits kan hij wel degelijk nuttig zijn. Hij verlicht de druk van het middenveld en zorgt ervoor dat Burak meer adem heeft. Door zijn aanwezigheid kan Burak beter uit zijn voeten (doelend op hun periode van Trabzonspor).

3 juni 2012 om 00:03

boefje18

Als Umut zoals vandaag speelt mag hij van mij komende wedstrijden altijd met Burak in de spits staan. Ik vond hem vandaag wel beter spelen. Als hij zich zo door ontwikkeld gaan we veel plezier aan hem beleven.

Alleen moet hij daarvoor wel nog heel hard trainen.

3 juni 2012 om 00:23

Imparatorgs

Klopt! Hopelijk houdt hij deze vorm vast, want ik vond hem imponeren. Hopelijk zullen Umut en Burak ons naar het WK 2014 loodsen. Ik heb er vertrouwen in. Turkije speelt steeds beter en rustiger. Ze bezwijken niet meer onder druk/stress en dat geeft een goed gevoel.

Het voordeel van Turkse spelers in het buitenland komt nu tevoorschijn. Spelers als Arda, Topal, Bulut, Sahin en Altintop hebben allemaal een rustige houding. Ze komen volwassener over, dan twee jaar terug. Het positiespel wordt ook steeds beter.

3 juni 2012 om 00:28

Van deze spelers moet alleen Arda een beetje verhanderen hij speelt nu alsof hij wat minder dan de rest moet doen. Arda tijdens het EK 2008 moet terug komen.

En bij je lijst heb je nog spelers als Toprak, Sercan, Tore niet erbij gezet.

En als ook nog Ozil, Gundogan, Derdiyok, Inler voor Turkije kozen hadden we echt een geweldige team.

3 juni 2012 om 00:40

Inderdaad, het lijkt alsof Arda steeds meer een vedette gedrag krijgt (a la Sneijder). Als hij zijn gedrag iets aanpast, dan kan hij zijn beslissende rol weer terugeisen.

Haha, dan zouden we voor de eerstvolgende tien jaar een gevaarlijke underdog zijn. Vooral Ozil en Derdiyok zouden we erg goed kunnen gebruiken.

Gundogan en Inler kan je enigszins compenseren met Sahin, Inan, Topal en in mindere mate Emre, maar een spits als Derdiyok zouden we nu echt kunnen gebruiken. Hij is een echte afmaker met snelheid! Ozil spreekt voor zich, geweldenaar.

3 juni 2012 om 12:28

Ik heb Semih er liever in. Dat is in mijn ogen de beste spits die Turkije heeft. Jammer dat die jongen zowel bij fenerbahce als bij het nationaal elftal niet de kans krijgt.

3 juni 2012 om 14:05

Mazzie23

Batuhan is een goede voetballer, maar niet meer. Hij heeft nog veels te weinig laten zien om de spits van Turkije te kunnen zijn. Gedragsmatig is het ook niet top. Daarentegen is hij wel jong, dus hij heeft de mogelijkheid om naar een hoger niveau te streven. Op dit moment is hij - in rangorde - misschien wel de 10e 11e spits van Turkije.

Cham_p

De Semih van 2008 is zeer welkom. Toen was hij een gevaarlijke spits met belangrijke goals, maar hij is niet meer de oude Semih. Hij kan pas een kans krijgen bij het Turkse elftal als hij bij Fenerbahce regelmatig speelt. Dus het is in verhouding. Spelers horen niet bij het nationaal elftal te spelen als ze zelden of nooit voor hun eigen club spelen.

Op dit moment is dit de rangorde voor de spitsenpositie (gebaseerd op huidige prestaties):

1. Burak Yilmaz (onbetwistbaar)
2. Umut Bulut
3. Mustafa Pektemek
4. Mevlut Erdinc
5. Semih Senturk
6. Overige spitsen, Cenk Tosun, Muhammet Demir etc.

Portugal verkeerd dus ook in grootse vorm, net als Duitsland. Kan nog een leuke groep worden zo.

2 juni 2012 om 22:45

Tweede helft speelde Portugal gewoon goed, dus wees niet al te snel blij.

2 juni 2012 om 22:53

Portugal speelde zeker goed de tweede helft, maar Turkije heeft het erg slim en zakelijk uitgespeeld. Helaas. Mooie redding van jullie keeper op een erg lichte overtreding. Gefeliciteerd

2 juni 2012 om 22:56

Dankje, het was inderdaad een lichte overtreding, maar wel degelijk een penalty.

2 juni 2012 om 22:57

Ik vond Portugal zeer sterk spelen, jullie voorhoede tenminste. Middenveld en verdediging van Portugal zag er echt zwakjes uit. Ons Buitenspelmaste a.k.a Burak moest hier meer gebruik van maken.

2 juni 2012 om 22:58

Welke kans had Portugal de 2e helft dan? Portugal speelde helemaal niet goed..

Je ziet dat er nog veel verbeterd moet worden, maar ik vind Portugal toch wel erg gevaarlijk. Ze combineren goed naar voren toe en ook via snelheid (flanken) zijn ze erg goed. Als je het verdedigende duo van Nederland (bommel en De Jong) vergelijkt met meirelles, moutinho dan zie je toch wel dat er bij Portugal meer voetbal zit. het enigste wat Portugal nog nodig heeft is een goeie spits.

3 juni 2012 om 01:27

Enigste? Wat dacht je van een fatsoenlijke keeper, of een standvastige verdediging. Ook zie je dat weinig spelers aan Portugese zijde te weinig op doel schieten, niet durven of kunnen.

zijn er nu nog echt mensen die mr bento echt niet n drama vinden probeer hier al n half jaar aan te geven dat de beste man echt niet capabel is om bv hsv escamp zaterdag te leiden .
Alsnog Vanavond Opzouten

Die zijn zo weer thuis, wat een stelletje eenheids worsten dat portugal ha ha verknaldo mist penalty

2 juni 2012 om 22:55

Hij miste niet, maar hij werd gestopt. Gewoon goed ingeschoten, maar een goede redding.

3 juni 2012 om 12:32

Zal ik jou doen helpen herinneren dat Portugal de laatste twee keer Nederland heeft uitgeschakeld.

Dit is natuurlijk gewoon fijn voor Nederland, maar meer ook niet. Turkije is ook niet te vergelijken met Noord-ierland. Maarja, hopelijk is dit een voorbode op het EK!

Gefeliciteerd Avci met de overwinning.. Echter is hij niet geslaagd voor zijn eerste test.. Turkije heeft erg veel geluk gehad.. Portugal was meer de voetballende ploeg.. Turkije ging alleen goed verdedigen en counteren.. Je kon merken dat we nog niet waren voorbereid op een druk zettend en voetballende ploeg.. Portugal kon er makkelijk meer in prikken.. Maar deze overwinning is natuurlijk goed voor zelfvertrouwen en een duidelijk signaal naar Nederland voor de WK kwalificatie reeks!!

Wat een afgang... Meer heb ik niet te melden....@&$)&$$;$)&$))($@&;;/(:;...

2 juni 2012 om 22:45

Maak je geen zorgen. Portugal is nu eenmaal helaas niet een toernooi-team. Dit zijn we toch al jaren gewend? Maar maak je geen zorgen, Spanje was ook nooit goed op toernooien. Portugal zijn tijd komt nog wel.

2 juni 2012 om 22:53

Ik heb nog hoop amigo... Ze missen zo veel kansen ... Portugal wint de wedstrijd voor Turkije dat wel...

2 juni 2012 om 22:56

Ach zo'n afgang is het niet...

Hiervan gaan ze leren en bij wedstrijden in een EK gaan ze meer geven en is er ook meer concentratie.

We gaan ervoor, we doen het meestald goed op EKs dus daar maak ik me echt geen zorgen over.

2 juni 2012 om 23:05

Maar dit is niet lekker een EK in gaan. Maja het is wel leuker om naar te kijken dan dat we tegen niveau 'n-ierland' zouden spelen.

2 juni 2012 om 23:23

ha! Portugal wint niet van Turkije en laat Nederland niet beven.

Grapje

Turkije speelde niet beter dan Portugal. Het kon net zo goed 2-0 zijn voor Portugal. Maar in de tweede helft heeft Turkije wel een gedeelte gedomineerd, met name , denk ik, omdat Avci (coach) meer basisspelers erin deed.

Goed gedaan jongens !!!! Goed afgemaakt Turkije. Ik denk dat Nl portugal makkelijk kan afmaken.

Portugal domineerde alsnog de wedstrijd.. Grote fouten van Bruno Alves wat voor de 2 doelpunten voor de turken heeft gezorgd. Verder Ronaldo die een penalty miste. Men oh men. Achja ik maak me sowieso geen zorgen. Aanvallend zijn we erg sterk. Dat was vandaag ook te zien. Continue zaten we aan de aanval. Alleen jammer dat de laatste tik in het net niet lukte vandaag..

Ik maak me niet druk voor het EK.

2 juni 2012 om 22:48

Inderdaad, die turken doen alsof ze EK hebben gewonnen hahahaha die zien we nog wel terug ergens in 2013/2014

Maar Portugal was niet slecht, ik heb eigenlijk genoten... Het kon natuurlijk beter maar het komt goed.
We gaan nooit goed een toernooi in maar we komen er meestal wel goed uit.

2 juni 2012 om 22:49

We zijn gewoon blij dat we gewonnen hebben, iemand feliciteren is ook moeilijk he? Je zit hier te lachen achter je scherm maar thuis zit je waarschijnlijk te huilen.

2 juni 2012 om 22:54

''je zit hier te lachen achter je scherm maar thuis zit je waarschijnlijk te huilen;''

Huh?

Mijn scherm is thuis en ik zit thuis, en ik lach niet om dit resultaat maar om het feit dat jullie doen alsof jullie het ek hebben gewonnen
Ik heb iemand hieronder gefeliciteerd want die had een comment dat wel ergens op sloeg.

2 juni 2012 om 22:58

Verander je profielfoto a.u.b.

2 juni 2012 om 22:59

We zijn gewoon blij, omdat we passie en strijd zien in ons voetbal. Onder Hiddink zouden de spelers niet eens gaan rennen voor de bal. Nadat Avci de leiding had overgenomen hebben we progressi geboekt in ons spel.

2 juni 2012 om 23:00

Turken met normale niet provocerende post verdienen een compliment. Jij bent gewoon een grappenmaker met je huilen. Als ik mij moet verlagen tot jou niveau moet jij dan niet huilen omdat je het EK niet hebt gehaald.
Jullie hebben er 3 gemaakt, wij 1, Turkije wint dus terecht maar dat komt niet door het geweldige veldspe en zeker niet door 2 onwijs goed uitgespeelde kansen bij de 0-2 en de 1-3.

Waarom god waaarom?? Nu moeten ik het hele jaar aanhoren hoe Turkije beter is dan iedereen omdat ze Portugal hebben verslagen.. verdomme straks zegt één van me vrienden nog dat Altintop beter is dan Ronaldo. Portugal waarom moest je nou verliezen????

On a brighter note. Dit is best goed nieuws voor Oranje. Ziet er niet naar uit dat ze gauw weer hun vorm te pakken krijgen.

Ik vind het super leuk om al die Turkije haters te zien. Jongens wees allemaal stil. Laat iedereen praten zodat ik kan lachen alsjeblieft, hihi.

Ik zag dat Nani lijkend geblesseerd van het veld lopen of had ik het mis?

Tijdens het EK zal Portugal er wel staan daar ben ik van overtuigd ze zullen niet doorgaan naar de volgende ronde maar ze zullen het duitsland en Nederland wel moeilijk maken.

Mooie overwinning van de Turken. Jammer dat ze niet meedoen aan het EK. Want met de turken is het altijd leuk. Croatie juichte toen ze een doelpunt maakten in de 119ste minuut maar in blesuretijd maken de turken gelijk en gaan ze alsnog door haha.

2 juni 2012 om 22:47

croatie juichte in de 119e minuut*

Dat was echt een fantastisch ek met de comeback ploeg turkije!

Ondanks dat portugal een slechte aanloop naar het ek, ben ik er nog steeds heilig van overtuigd dat ze in de grote wedstrijden er zullen staan. Wanneer het 'echt' moet, dan gaat portugal ervoor!

Portugal is geen topteam, maar zijn voorin gewoon snel en gevaarlijk.. Kan wel eens een grote uitslag worden de 3e poulewedstrijd!

3 juni 2012 om 01:15

Voorin gevaarlijk? qua buitenspelers wel maar ze missen echt al jarenlang een goede spits

Ik ben helemaal niet verbaasd dat die arrogante Ronaldo met zijn "mooie" kapsel " een penalty mist, Volkan is heel sterk in penalty's en heeft die van Ronaldo ook lekker gepakt. Zoveel vertrouwen in het doel. Daar kunnen die Spaanse doelmannen wat van leren.
Portugal speelde met hun sterkste opstelling en Turkije deed het zonder Nuri Sahin, Selcuk Inan en Gokhan Gonul onze Turkse Alves.
Ronaldo lekkere panna, 3 vrije trappen gekregen, 2 over en 1 gepakt door Volkan. Je moet wel zeggen dat die panna Hamit Altintop wakker heeft geschud want hij speelde de tweede helft als een monster!
Sercan groot talent en Nani speelde een heerlijke match, dat moet ook gezegd worden. Heb ook een vraagje voor de Portugezen hier, Eduardo is toch de eerste doelman?
Als laatste wil ik nog even zeggen dat zelfs Bouma in de basis zou staan in dit Portugal.

Ondanks dat we winnen hebben we belabberd gespeeld vind ik.
Ons winst ging gepaard met enorm veel geluk en miskunde van de Portugese spelers.

Er is nog veel werk aan de winkel voor ons nationale team, de verdediging oogde niet sterk.
Dat komt denk ik ook doordat de vaste basis verdedigers niet mee speelden [egemen ?]

Ik vond Portugal qua aanval wel redelijk, achterin was het echt een lekke boel.
Portugal is naar mijn mening nog geen team, maar wie weet.
Op het EK ben ik in ieder geval voor de Portugezen.

Mooie pot.

3 juni 2012 om 12:42

Volgens mij heeft het niet te maken met het niet meespelen van egemen. Turkse spelers staan vaak te verdedigen uit stilstand en daar gaat het volgens mij verkeerd.

Het eerste helft speelden we goed, maar de tweede helft zakten bijna alle spelers in en dat ging niet al te best.

Een geflatteerde overwinning. Portugal was beter, Turkije benut haar kansen direct. Turkije altijd 1.

Ach ja, Ronaldo heeft tenminste kennis gemaakt met penaltykiller Volkan. Een hele kleine kans voor Turkije om naar het EK te gaan: Italië gaat misschien eruit en Turkije heeft de beste kans om ze te vervangen. Raar, maar ik zeg er geen nee tegen. Ik heb er wel zin in.

2 juni 2012 om 22:50

Als dat laatste zou gebeuren, dan zou ik helemaal gek worden. Maar dat zal zeker niet gebeuren

2 juni 2012 om 22:50

Ach met je altijd 1

EK gewonnen? Nee
WK gewonnen? Nee

Doen ze mee aan dit EK? Nee

Hoe kunnen zij in vredesnaam 1 zijn?

Maarja gefeliciteerd...

2 juni 2012 om 22:54

Hij bedoelt het sarcastisch en dat jij er zo serieus op ingaat, maakt het nog grappiger

2 juni 2012 om 22:57

Oh want sarcasme kan je zient op het internet.

2 juni 2012 om 22:57

Wat je zegt zijn allemaal feiten maar Turkije eindigde op het Ek 2008 3de. En eerlijk is eerlijk als we Hiddink niet hadden waren we gewoon naar het Ek van dit jaar. Dit Turkije veegt Croatie van de mat! Blij dat jullie op het Ek zitten, Nederland gooit jullie er zo uit.

2 juni 2012 om 22:59

Kijk borrelnootjez turkse journaal op youtube en je begrijp het dan wel!

On: Italië zal gewoon naar de EK gaan.

2 juni 2012 om 23:26

@ Rikan

Kroatie van de mat vegen? Ik kan nog steeds niet slapen door die dubbelslag. We mogen blij zijn met deze overwinning, maar niet te hoog vliegen maat. Het was erg geflatteerd.

Kroatie heeft een (h)echt team met spelers als Modric, Srna, Mandzukic en Olic .turkije wint niet even van Kroatie. Dat hebben we bij de play-offs gezien (ik praat niet over EK 2008, want dat is al vier jaar geleden)!

2 juni 2012 om 22:59

Op basis van wat zou Turkije naar het ek kunnen gaan? Ten eerste hebben ze in Italie al bevestigd dat ze het ek zullen spelen. Daarnaast als Italie dat niet had gedaan dan zou het nummer 2 vanuit de groep van Italie (estland) normaal gezien naar het ek gaan, althans dat stond zo in de italiaanse kranten.

2 juni 2012 om 23:09

In Italië al bevestigd dat ze het Ek zullen spelen? Sinds wanneer wordt zoiets beslist door Italië zelf? De Uefa moet ingrijpen en ze niet laten deelnemen aan het Ek als er fraude is gepleegd. Criscito mag niet mee, dus er is bewijs, mochten ze iets hebben gedaan dan vind ik dat ze niet mee moeten. Al gaat Estland mee, eerlijkheid duurt het langst, de vraag is niet of ze het hebben gedaan, want dit is zeker(!), ze gaan niet voor niets spelers weghalen uit de selectie, de vraag is of Uefa de ballen heeft om ze te straffen zoals ze Turkije zomaar straffen!

2 juni 2012 om 23:09

Turkije staat volgens mij het hoogst genoteerd op de ranglijst in vergelijking met de landen in de Play-offs. Als Italië eruit gaat, dan zou Turkije haar moeten vervangen. Estland staat wel wat lager dan Turkije, dus dat lijkt me een logische keuze. Maar goed, het is maar een kleine kans. Ik neem gewoon aan dat Italië meedoet op het EK.

2 juni 2012 om 23:22

@rikan
Sinds wanneer wordt er iets beslist door de Uefa? Bij de Uefa is nooit spraken geweest van uitsluiting van Italie want die hebben niets te zeggen op hun eigen, het is de fifa die hier ook inspraak in heeft geloof ik(ben niet 100 zeker).. Prandelli zelf had aangegeven dat dat een mogelijkheid zou zijn, echter heeft de italiaanse voetbalbond beslist dat ze gewoon zullen spelen. En Criscito is uit de selectie gelaten door Prandelli, niet door iemand anders.. Daarnaast is er helemaal geen fraude gepleegd? Dat is toch heel iets anders. En Besiktas werd ook uit het tornooi voor volgend seizoen gelaten door omstandigheden, vorig jaar was er ook een gokschandaal in Turkije? Zakens wat binnen een competitie gebeuren staan los van de prestaties van een nationale ploeg.

@lefter10
Ik heb gelezen dat als Italie zelf uit het tornooi stapt (wat niet zal gebeuren) dat ze het land uit de groep pakken dat meteen na italie is geeindigd en dat zou dan Estland zijn en niet Turijke. En Italie zal niet uit het tornooi stappen, althans dat zegt de italiaanse voetbalbond.

Ronaldo z'n akka panna aan hamit

2 juni 2012 om 22:50

Ja en Hamit die de tweede helft Ronaldo in zijn achterzak had, ohja ronaldo mistte ook nog een strafschop.

2 juni 2012 om 22:55

Wie kan nou zonder xavi inesta messi of ronaldo?
ronaldo bak ook niks van in Portugal

2 juni 2012 om 23:08

@kartal-70

Het was een mooie actie van ronaldo maar het rendement naar zijn actie was weer dramatisch. Hij is volgens vele zo compleet en zo effectief maar hij schoot de bal na zijn actie tegen Hamit over de zijlijn heen dat is pas dramatisch..

Denk wel dat Portugal ver gaat komen op het Ek. Al wint Turkije dan wel van Portugal op het Ek zal het anders zijn ben ik bang. Vind hun niet geweldig maar winnen doe je maar moeilijk van ze daarom vind ik het een goede prestatie van Turkije en daarnaast gun ik het Portugal niet gewoon omdat C.ronaldo er zit. Hij speelt teveel voor zichzelf. Want hij had gewoon die bal af moeten leggen op Almeide in de 1ste helft toen hij via Volkan net naast schoot. Kan helaas ook niet ontkennen dat het een gweldige speler is.

Man Portugal moet echt oppassen willen ze überhaupt meedoen op het EK. De verdediging is echt abnormaal slecht. Als je beste verdediger Pepe is , wil dat wel al wat zeggen.hij zou dus met andere woorden voor de rust achterin moeten zorgen... ; Coentrao is goed in de opbouw, maar in verdedigend opzicht is hij echt snel te pakken.

Op enkele geweldenaren na is het middenveld slecht. J. Moutinho vind ik bijvoorbeeld echt goed. Mereiles is dan iemand die de ballen moet gaan oppompen bij Chelsea ofzo..

Ronaldo kan scoren als hij in stelling wordt gebracht, maar dat gebeurt niet. Nani noemde zich zelf één van de beste buitenspelers ter wereld...ik vind hem echt zo overrated. Doet Walcott überhaupt onder voor Nani?

Pepe is een baas, Wat een goal!

Mensen met een beetje voetbalverstand weten dat Portugal toernooivechters zijn worden mooie wedstrijden in onze Poule

VZ het is ''secan sararer'' niet serkan... . echt jammer dat turkije er niet bij is tijdens het Ek.

2 juni 2012 om 22:50

Sercan Saraer *

2 juni 2012 om 22:54

Sercan Sararer*, lmao

Knappe uitslag van de Turken. Of is Portugal heel slecht? Ben erg benieuwd wat de Portugezen op het EK laten zien, kan nog wel eens flink tegenvallen.

Drie doelpunten die je bijna nooit ziet... gebeuren allemaal in één wedstrijd.
Een communicatiefout, een concentratiefout en een.... bestaat er een woord voor dat derde?

Portugal speelde op zich niet slecht. Dit Portugal is natuurlijk niet even sterk als die van een paar jaar geleden. Dat hoef je alleen maar te zien aan de bank. Daar zitten geen oplossingen en in de basiself zitten er hier en daar ook zwakke spelers.

Portugal's grootste probleem blijft nog altijd de afwerking.

2 juni 2012 om 22:53

Ken je feiten vriend:
Goal 1: Groot talent Sercan stuurt die theatrale rechtsachter de bos in en legt lekker af op Umut bulut, dat die keeper niet uitkomt is hun eigen schuld
Goal 2: Keeper verkeerd opgesteld en de bal strak ingeschoten door Bulut
Over de derde heb je gelijk.

2 juni 2012 om 23:01

@rikan

Goal 1: Kijk naar Bruno Alves. Hij gaat zelfs naar achter omdat hij dacht dat Patricio de bal had.
Goal2: En vertel eens hoe dat Bulut de bal zelfs kreeg.

2 juni 2012 om 22:56

Met onder andere Cristiano Ronaldo en Nani is het erg knap om moeite te hebben met afronden......

Ik snap echt niet waarom die trainer niet gewoon eens met Quaresma als linksbuiten speelt. Ongeloofelijk zo een speler op de bank laten echt schande. Voor dit Portugal hoeft zelfs Denemarken niet bang te zijn. Ze zijn gewoon geen team.

off:
En Ronaldo heeft weer niks laten zien bij Portugal, grappig. je hoort alleen verhalen over Messi die niks laat zien bij Argentinie. Ronaldo is vele malen slechter bij zijn nationale elftal.

Winning IS Winning.

Prachtige overwinning van Turkije op Portugal.
Over het algemeen heeft Portugal meer gevoetbald, maar Turkije heeft zich goed kunnen verzetten en er 2 zelf in kunnen prikken met 2 mooie doelpunten van Umut Bulut. Als afsluiter toch een doelpuntje mee krijgen is altijd leuk.

Haha, Umut die twee keer scoort. De man die door iedereen werd afgezeken, schiet er twee in tegen Portugal. Mooie overwinning, maar wel erg slecht van Portugal. Ze speelden te snel, te ongecontroleerd en te slordig. Een team met deze spelers, moet gewoon beter spelen. Turkije speelde goed. Met name dan de verdediging en de keeper. Volkan laat weer eens zien dat hij gewoon boven Cenk, Tolga en Sinan staat.

Welke sukkel heeft niks te doen en is alles aan het disliken?

geflatteerde uitslag, maar wat liep Portugal te kloten achterin. Kei-hard afgestraft, en dat zal niet anders zijn tegen Duitsland. Niet lekker om zo een toernooi in te gaan. Tweede helft wel leuk voetbal gezien van Portugal, erg dominant maar helaas verloren. Gefeli Turkije

Wow wat ben ik blij dat guus hiddink weg is man, abdullah avci laats ons gwn beter voetballen.
stelt betere spelers op en er is discipline in het team. Iedereen werkt en knokt tot de 90ste minuut & das echt lang geleden dat ik da nog gezien heb.

portugal had meer kansen, maar is ook wel normaal als je ziet wat voor sterspelers ze hebben.
die pingel vond ik eerder een schalbe. hamit speelde echt wel goed tegen ronaldo op de rechtsback, die panna en af en toe op snelheid kwam hij langs hem door. umut bulut werkte ook heel de match lang goed mee. knap voor hem 2 goals, eerste goal dankzij ons nieuw talent sercan sararer.

neemt niet weg dat dit gewoon een uitstekende prestatie is van turkije ! & voor portugal een serieuze domper.

Mooie overwinning van Turkije op Portugal.
Dit is typisch tacktiek van Abdullah Avci. Toen hij coach was van I.b.b won hij meestal van Fener, Galatasaray & Besiktas.

Portugal was wel veel beter maar als je zoveel kansen mist... Eigen schuld!

Dit is al 4 jaar het grootste probleem van Portugal. Ter vergelijking; Nederland heeft bijv. 6 doelpogingen nodig om een goal te maken, Portugal heeft voor elke goal 30 doelpogingen nodig.

Als Huntelaar een Portugees was en vandaag zou spelen had hij er op zijn minst 4 goals gemaakt!!!!

2 juni 2012 om 23:00

Was hij maar Portugees :P Wij konden hem goed gebruiken. Het irritante aan Portugal is, ze gaan pas altijd voetballen als ze achter komen

2 juni 2012 om 23:26

Ruilen voor Ronaldo of Falcao dan?

;

2 juni 2012 om 23:08

Portugal heeft alles behalve een afmaker. Almedia en Helder Postiga vind ik matig en verder heb ik Nuno Gomes afgelopen jaren gezien.

Een Huntelaar heeft Portugal zeker nodig.

3 juni 2012 om 12:47

Portugal was de tweede helft beter ja. Het eerste helft deed Turkije niets onder van Portugal. Turkije heeft terecht gewonnen naar mijn mening. Wel met heel veel geluk, maar dat hoort er ook bij.

niemand hier zegt wat over Bento de schuldige van dit debacle
Portugal laat gewoon door bento 8 van z n beste spelers thuis Opzouten en Mourinho invliegen

2 juni 2012 om 23:08

Bento lijkt er inderdaad geen team van te kunnen maken. Het blijft allemaal solo, zonder idee erachter. Leuk om soms een individuele actie te zien, maar je wint daar geen toernooi mee

Portugal is en blijft tog een gevaarlijke ploeg. Ik denk dat de duitsers en nederland doorgaan, zie ze ook liever in de kwartfinale. Hoop egt dat Mesut Ozil gaat schitteren op het EK, het is en blijft tog een turk, ookal komt hij voor de duitsers uit.

2 juni 2012 om 23:27

Maar sowieso een Duitse voetballer, geen Turkse. En wat wordt er gespeeld? Juist.

2 juni 2012 om 23:38

Daar gaan we weer is hoor. Zijn jullie deze discussie echt niet beu?
Een groot deel van de Turken blijven Ozil een Turk vinden. Dan komt derest weer met: nee, het is een Duitser. Oneindige discussie.

Laat ons (turken) Ozil gewoon zien als een Turk en jullie mogen hem beschouwen als een Duitser

2 juni 2012 om 23:45

Omdat het onrespectvol is naar de Duitse voetbalscholing, als je dit gaat doen dan kan je Gomez bij Duitsland ook wel als Spanjaard zien.

3 juni 2012 om 00:14

Dit heeft niks te maken met respect jegens de Duitsers. Het gevoel wat we bij een speler hebben, heeft toch niks te maken met hoe hij presteert bij zijn elftal? En als je toch bij Gomez begint, kan je nog wel een tijdje door hoor.. Schiet je vrij weinig mee op. Ik respecteer de beslissingen van de spelers en ik geloof erin dat ze met hart en ziel strijden om de kleuren van Duitsland te verdedigen. Maar ik blijf een zwak hebben voor Mesut, omdat mijn nationalistische emoties dit gevoel overnemen.

3 juni 2012 om 01:00

Het brengt ons in de situatie dat we het nooit goed kunnen doen, selecteren we geen dubbel nationale spelers dan is het discriminatie, doen we het wel dan is het niet onze verdienste. Het liefst zou ik helemaal niet dit soort spelers willen hebben in het nationale elftal die de navelstreng van het oude land nog niet doorgeknipt hebben, omdat mijn nationalistische emoties dit gevoel overnemen, je begrijpt toch?

3 juni 2012 om 12:51

Dan ben ik volgens jou ook een Nederlander, maar helaas krijgen we nog veelste vaak een allochtonen behandeling van de autochtonen

3 juni 2012 om 14:37

Ach, alsof wij geen 'behandelingen' van 'jullie' krijgen. Dus stel je niet zo aan, kijk ook eens in de spiegel, en als je zelf de navelstreng van het oude land niet kan afknippen en hier mee loopt te paraderen, dan moet je niet zo misplaatst zielug zijn dat je wellicht wel oogst wat je zaait.

Verrassende uitslag eerlijk gezegd en een leuke wedstrijd ook. Nederland zou hier eigenlijk toch wel van kunnen profiteren. Men zegt vaak dat de verdediging van Nederland er zwak uitziet, maar vandaag hebben we ook kunnen zien dat de verdediging van Portugal ook zo nu en dan zijn fouten maakt wat natuurlijk fataal kan zijn tijdens het Ek

Verder toch weer knap dat Turkije heeft gewonnen hoor ;, jammer dat Sahin en Inan samen niet de wedstrijd begonnen, want naar mijn mening zat er niet zo veel voetballend vermogen in en was het vooral Portugal die aanviel. Maarja, gewonnen is gewonnen en Turkije zal zich toch weer stapje voor stapje gaan ontwikkelen!

2 juni 2012 om 23:34

@ Sahin#05

Vorige keer reageerde jij op mijn verslag van Turkije-bulgarije. Of heb ik het verkeerd?!

Daar zei ik toch dat Umut Bulut op rechts moest spelen met Burak samen. Avci nam mijn tip serieus, hehe. Het levert direct twee goals en een halve assist op!

2 juni 2012 om 23:36

Dat was ik inderdaad! Haha, waarschijnlijk heeft Avci, jou in zijn dromen gezien, want het pakte goed uit!

2 juni 2012 om 23:44

Hehehe,

Het viel mij erg op, want Avci heeft Bulut echt goed opgesteld en de juiste aanwijzingen doorgegeven. Zo zal Bulut rendabel zijn met doelpunten en nuttige loopacties. Hopelijk zet Bulut zijn prestaties voort!

Lekker dit! Ik gun het Turkije zeker en zeker ook, omdat Portugal zo'n arrogant ploegje is. Ik vind trouwens dat Portugal zwaar overschat wordt door veel mensen.

Man het spel van Turkije is zoveel beter geworden sinds die geldwolf Hiddink weg is. Wel maken we nog steeds veel amateuristische fouten die we in het verleden ook vaak deden zoals onnodig balverlies. Burak met zijn wereldrecord aan buitenspellen waardoor we ook 10 sec later de tegen goal kregen.

Altintop was 1 van de betere. Turkije had ook een aantal basisspelers niet dus ben toch echt verrast dat we hier (zeker niet onverdiend) hebben gewonnen.

Gefeliciteerd Turkije.

We hadden als laatst in 65´ of 66´ gewonnen van Portugal. Ik moet wel bekennen dat het een ietwat geflatteerde uitslag is. Portugal speelde veel dreigender als Turkije, maar ze gingen te slordig met de kansen om. Daarnaast miste Ronaldo een penalty.

Daarentegen moet ik toegeven dat het Turkse elftal steeds beter voetbalt en steeds meer rust in zijn spel krijgt. Ze beginnen steeds meer op een team te lijken. Als Portgual te kloppen is, dan kan je ook andere elitelanden kloppen en dat geeft een goed gevoel. Dat weet Avci ook (doelend op Nederland).

Vooral Demirel, Altintop en Bulut speelden erg sterk. Demirel, je hebt erg veel kwaliteiten. Als je alleen keept en voor de rest je mond houdt, dan ben je onbetwistbaar. Ik mag hem voor geen meter, maar hij heeft charisma. Andere keepers hebben dat niet.

Altintop wilde zich bewijzen tegen Ronaldo en consorten. Ik vind dat het gelukt is. Altintop liet een goede indruk achter met als hoogtepunt zijn vrije trap van dertig meter. Wat een pegel! Daarnaast heeft hij Ronaldo degelijk in bedwang gehouden ( 1 actie uitgezonderd). We verwelkomen jouw graag bij Gala!

En ja. Umut Bulut. Heel Voetbalzone kan/kon hem uitkotsen. Ik was een van de weinigen die zijn kwaliteiten niet bekritiseerde. Ik zeg het nogmaals. Bulut drukt goed door. Hij heeft oneindige loopacties, waardoor de middenvelders meer ruimte krijgen. Zijn enige verbeterpunt was/is zijn afronding, maar vandaag bewees hij het tegendeel. Net als in zijn Ankaragucu tijden.

Al met al een puike prestatie, maar het ging niet vlekkeloos. Als Ronaldo de penalty had verzilverd, dan zou er zeker een slotoffensief komen (zie voorbeeld van Finland). De spelers moeten beter omgaan met de druk als ze voorstaan. Dat is een belangrijke verbeterpunt, jager van Turkije!

Gefeliciteerd Turken! Knappe prestatie ondanks het een oefenduel is. Ik neem toch aan dat de Portugezen net als Nederland met een goed gevoel het toernooi in hadden gewild. Dus een lekkere domper voor ze. Hopen dat de kater nog even blijft hangen, misschien helpen jullie ons hier ook wel mee!

2 juni 2012 om 23:15

Nadat ik die Portugezen vandaag heb zien spelen snap ik al die haat van jullie Nederlanders tegen de Portugezen, wat een arrogante kwallen, schwalbes, ... alles wat je maar wilt. Ik duim in ieder geval voor jullie tegen Portugal.
Succes.

2 juni 2012 om 23:29

Het zijn matennaaiers, ze liggen continu op de grond en proberen continu de tegenspelers d.m.v. treiteren uit het spel te halen.

Het verlies van Oranje tegen ze was op het moment dat wij afbouwden / opbouwden en zij op hun top waren, nu is het omgedraaid, dit moet Nederland gewoon pakken.

3 juni 2012 om 14:23

Dit in tegendeel tot de Hollanders die mensen hun Benen leterlijk breken (ben Arfa en de Jong) of een WK Finale spelen door alleen maar te schoppen en koppen eraf te schoppen. Jullie meten echt met twee maten. Triest.

3 juni 2012 om 14:39

Wij keuren dit af, terwijl jullie het prima vinden voor de overwinning. Overigens al dit wat je noemt komt door 1 speler, die wij er ook uit gebonjourd hebben een tijd lang omdat we hier niet achter staan.

Ik zie een trend, de ''schopwedstrijden'' die je noemt waren tegen Spanje en Portugal, jij waarschijnlijk niet.

Bij de matchen onderling is wel degelijk sprake van hetgeen ik opsom.

Mooie overwinning. Er is zeker vooruitgang. Wat mij opviel was dat de Turken de bal zo min mogelijk weggeschoten. Ze probeerden er opbouwend uit te komen, wat niet altijd even goed ging, maar het idee is goed.

Vandaag hebben we duidelijk gezien dat Hamit Altintop een goede voetballer is als je hem vertrouwen geeft. Behalve die panna heeft Ronaldo hem niet één keer gepasseerd.

Die vrijetrap van Hamit Altintop is zo hard, bazoeka schot

Turkse Nederlanders van harte! Die penalty sloeg nergens op maar jullie hebben een penaltykiller in huis . Hopelijk kunnen wij met NL hetzelfde presteren tegen Portugal. Knappe uitslag!

3 juni 2012 om 01:53

Om zulke reactie's van mijn Nederlandse vriendjes word ik echt blij. Waarom zijn jullie niet allemaal zo aardig? Fout ligt niet alleen bij jullie hoor.. Er zijn ook gewoon een aantal domme Turken die provoceren, maar goed. Als iedereen nou normaal kan doen blijft alles leuk. Zo kan je bijvoorbeeld in 2014 Nederlanders met een Turkse vlag zien, en Turken met een Oranje t-shirt!

We moeten eerlijk zijn... Portugal was meer aan de bal zijn meer voor het doel van turkije gekomen,maar Turkije was sterk in de defensie, Volkan was weer een beer van een keeper ( dit bedoel ik nu bij hem. als hij zo keept zoals hij bij fener keept dan is hij een zeer goede keeper). en Turkije was efficienter... soort Chelsea- barcelona, chelsea- bayern was het vandaag...

Turkijk heeft ook wat mankementen in de ploeg. ze zijn zeker niet begonnen met een A elftal.
Daarvoor heb je momenteel zeker een selcuk inan, egemen/ semih en een echte RB nodig ( gokhan gonul mits in vorm)... maar hamit was zeer sterk daar niet van. iedereen heeft goed gestreden vandaag.

Portugal heeft veel kansen gecreeerd. Niemand moet een nederland turkije vergelijking maken hier. Turkije is met een heropbouw bezig terwijl nederland al een vast skelet heeft. ik denk wel dat nederland zou winnen ( alhoewel je het nooit weet in het voetbal, dat is eht schone eraan) maar binnen 2 jaar kan dat veranderd worden...

Dit is erg goed voor het Turkse voetbal. Niet alleen geeft het ons een boost, maar ook laten wij hier zien dat wij niet onderdoen aan de landen die deelnemen aan het Ek.

Een verdiende overwinning. Vond dat we de eerste helft tactisch zeer goed hebben gespeeld. En gedurende de eerste helft, Portugal met de rug tegen de muur gezet. We bleven druk zetten, en bleven erg kort op ons man. Daardoor kwam Portugal niet echt aan spelen toe. Enige dreiging kwam van Ronaldo, die maar moest hopen dat één van zijn verdwaalde afstandsschoten in het net zou belanden.

In het tweede bedrijf bleven we doorgaan met ons spel. De aanhoudende druk resulteerde zelfs in een blunder achterin bij de Portugezen waardoor Umut fraai uit haalde. Daarna werd het allemaal wat behoudender en gingen we massaal verdedigen, en hadden we onze hoop gevestigd op een counter.

Helaas ben ik weer niet te spreken over Hassan Ali. Als ie tegenstanders van niveau tegenover zich heeft, dan komen zijn beperkingen naar boven. Dankzij hem kwam Portugal er steeds gevaarlijk uit. Bekir vond ik zoals gewoonlijk ook erg slordig, leed veel balverlies en kon niet omgaan met de druk.

Man of the match : Volkan ! Had een paar goede reddingen, en hield een penalty tegen. Als Ronaldo die penalty binnenschoot, dan zou de wedstrijd een ommekeer hebben gekend.

Hoop alleen dat Avci tegen Oekranie Caner, Bekir en Hassan Ali, geen speeltijd geeft..

2 juni 2012 om 23:25

Het was nog niet best wat Turkije liet zien vandaag ook al wonnen jullie, maar jullie komen er (een keer) wel. Het resultaat is er al. Een super voetbal land en gewoon erg goede spelers aanwezig. In de toekomst gaan jullie veel plezier beleven op een groot podium, voor mijn gevoel, hetzelfde heb ik trouwens ook met Belgie.

2 juni 2012 om 23:25

Houd toch op man. Hoe kan je Volkan nou motm noemen.
Hoeveel blunders heeft hij maar niet gemaakt?

Het is gewoon dat Portugal al hun kansen niet heeft afemaakt, anders was het hier
gewoon 10-3 geweest.

3 juni 2012 om 01:07

Man of the match: Iemand die over de gehele wedstrijd als beste uit de bus komt. Dus blunders die hij in zijn carrière heeft gemaakt, hebben niks met deze wedstrijd te maken. Volkan heeft paar goeie reddingen verricht en een penalty tegen gehouden.

3 juni 2012 om 01:55

Nee..
Geen Caner en Bekir.
Hasan Ali deed het wel best goed af en toe. In plaats van Bekir moet hij talentvolle Semih Kaya gebruiken. Hij moet speeltijd geven aan Olcan en Engin ipv Caner. Ook mis ik Selcuk Inan en Nuri Sahin.

3 juni 2012 om 02:47

caner wer gehaald omdat arda de longen van zijn lijf heeft gelope met het verdedigen en bal houden... caner is sneller dan arda.. goed voor de counter, ook is hij LM Lb... dus iets meer verdedigende capaciteiten... dus was wel een verwachte wissel...

idd ik had eerder een nuri en selcuk wissel gewild... ook is eht zo dat turkije moet spelen met een 4-4-2 vind ik.. nadat burak eruit ging konden we zelfs geen voet meer aan de grond zetten...

en egemen/ semih / omer toprak zijn 3 goede verdedigers die turkije een aantal jaar kunnen dragen. bekir, serdar aziz daarlangs als back up.. moet wel lukken.

Ik denk dat Portugal het niet gaat maken dit EK. het zou al een prestatie opzich zijn om uit de ''groeps des doods'' te komen. Laat staan nog verder te overleven in de Knock-out ronde van EK. Ze hebben genoeg kwaliteit op verschillende positie's maar op een of andere manier lukt het elke keer niet. Paulo Bento (trainer) vind ik ook nit echt een goeie ervaren coach om met ''dit'' Portugal hoge ogen te gooien op dit EK. Er moet nog echt zeker wat
geklusd worden in dit team en de tacktieken en het systeem annex spelersrollen moeten bekend worden en veelvuldig geoefend moeten worden in oefeninterlands. Waar het nu te laat voor is geworden. Paulo Bento ik ben benieuwd hoe jij portugal gaat laten spelen op het EK want dit is niet om aan te zien.

Een woord: Afschuwelijk

ON: Jammer voor CR7 voor die gemiste penalty.

Het Enige wat ik zeg is Sercan Saraer.
Wat een fantastische speler zeg!!!!
Ver uit de gevaarlijkste Turk die tot nu toe in iedere wedstrijd die hij heeft gespeeld de beste en gevaarlijkste was!
(3 caps; een jongen van de 2. Bundesliga)

Het probleem van Ronaldo is eigenlijk hetzelfde als die van Messi , hij moet bij de nationale ploeg van Portugal alles doen en men levert bijna elke bal bij hem in en hij kan het niet in z'n eentje.

Portugal heeft genoeg spelers die ook het team op sleeptouw kunnen nemen , Moutinho , Nani en ook Meirelles. Het enige probleem wat Portugal echt heeft is dat er een echte afmaker ontbreekt want na Pauleta en misschien Nuno Gomes hebben ze geen echte killer meer gehad waardoor het makkelijk te verdedigen is als alles van 1 iemand moet komen.

Mensen die zeggen dat C. Ronaldo Portugal naar zeges kan brengen waar zijn die.
Ik heb altijd gezegd dat hij Ozil, Di Maria en Benzema zal missen. Toen vond men mij een grappenmaaker.

Ronaldo was eerst vrijetrappen specialist toen moest hij bijna een jaar op eerste goal van vrije trap. Daarna werd hij genoemd als strafschoppen specialist nu begint hij steeds te missen. 3 strafschoppen in zo een korte tijd.
Wat was Ronaldo vandaag ook egoistisch, als hij de bal aan zijn medespeler nummer 9 gaf dan was het op zn minst 3-3.
Zozo. Als het zo doorgaat. Adios Gouden Bal

2 juni 2012 om 23:49

Ik vind deze opmerking wel raar hoor...
Jij alscatalonia,barca...

Ik zie Messi ook niet het verschil bij Argentinie en die hebben toch een betere elftal vind ik. Nouja meer voetballend-vermogen.
Met jongens als Lavezzi,di Maria,higuain,tevez,pastore,macheranoo,gaitan,ague... Weliswaar zijn de meeste echte aanvallers maar Gaitan,mascheranoo en Pastore zijn 3 uitstekende middenvelders waarvan Mascheranoo als controlleur funcioneert.
Tot nu toe heeft Messi er ook niks van gebakken bij Argentienie en ik vind hun toch wel betere spelers als Portugal hebben.

Moutinho en Danny zijn eigenlijk de enige 2 middenvelders waar je wat aan hebt en Danny is er niet bij, bij het EK wegens blessures.
Eigenlijk kun je wel zeggen dat Danny de belankrijkste man van Portugal is. Die man maakt het spel als,scoort doelpunten en is letterlijk overal. Jammer dat hij er niet is

Cristiano Ronaldo moet alles in z'n eentje doen en die Nani bakt er ook niet veel van moet ik zeggen. Qua verdediging is het niet zo slecht met 2 killers als Pepe en Bruna Alves en Coentrao als goede back.

Ik vind dat Messi met beter materiaal er ook niks van bakt bij zijn nationale elftal dus jou opmerking over Ronaldo is klin-klare onzin. Nu ik over de held van Catalonia ben begonnen ga jij waarschijnlijk een "defend post" maken voor Messi maar dat maakt niet zo veel uit.

Ik vind Messi een geweldige speler, de beste speler van de wereld op zijn positie maar we gaan nou niet dom zitten doen dat C.ronaldo er niks van bakt bij zijn nationale elftal en dat Messi de sterren van de hemel speelt bij zijn nationale elftal.

3 juni 2012 om 00:09

umad?

Lees je ergens dat ik zeg dat Messi de beste is bij de nationale elftal?? Nee
Dan hoef je niet zo gefrustreerd te raken joh.

Portugal heeft ook spelers die allemaal in grote clubs voetballen. Wat jij zegt is onzin. Dat Nani niks van bakt dat is jouw mening.

Ik heb het puur over dat Ronaldo vandaag egoistisch was, dat hij alleen maar met zich zelf bezig is.
Hij wou tenkoste van alles scoren terwijl hij de bal kon leggen op zijn medespeler.
Zonder die gemiste strafschop was het 3-3 geweest als hij niet egoistisch was, gelukkig is Messi niet zo een.

Toen Messi die strafschop miste begon iedereen over Messi maar nu Ronaldo 3x in zo een korte tijd heeft gemist doet men als of hij niet aantatsbaar is.

Mijn reactie was puur gericht naar die leden van vorigweek die mij als een grapenmaker vinden dat Ronaldo geen Di Maria, Ozil en Benzema gaat missen.
Blijkbaar mist hij ze echt wel.

2 juni 2012 om 23:54

Ach, gezien je naam wil je best graag een sneertje uitdelen, wanneer heeft Messi persoonlijk Argentinië een prijs bezorgd?

3 juni 2012 om 00:11

Je leest niets over Messi in mijn post.
Ik zeg ook nergens dat Messi goed draait bij de nationale team.

Maar toch jij nu erom vraagt.
Messi heeft zijn land WK bezorgd.
Iets wat Ronaldo nog niet gedaan heeft. of het nou op zijn 18e, 19e of 28ste.

3 juni 2012 om 13:54

Dat zei ik, doelend op je naam en je avatar, weet je zelf dondersgoed ook. Als culér kom je hier niet over de wedstrijd praten maar Ronaldo zwart maken. Ik durf te wedden dat jij hier niets zou posten wanneer Portugal had gewonnen en Ronaldo gescoord had.

Ronaldo heeft Portugal niets bezorgd, Messi heeft Argentinië niets bezorgd.
Kappen met dat zooi, het zijn beiden mensen, zoals jij en ik.
Voetbal is een teamspel, en als je vind dat Messi Argentinië prijzen bezorgt, prima. Laat hem de volgende keer 1 vs. 11 spelen, dan zien we wel of dat werkelijk zo is.

Ondanks dat ik voor Portugal ben vind ik het niet erg dat ze hebben verloren. Nu beginnen ze tenminste superscherp aan het EK omdat ze wat goed te maken hebben. Als ze hadden gewonnen zou het mij niks verbazen dat ze met een bepaalde nonchalante aan het EK zouden beginnen.
Mark my words het Portugalop het EK zal een heel ander en sterker Portugal zijn dan dat je deze week hebt gezien.

Jammer die penalty van Ronaldo, ben wel Turk maar Ronaldo als favorite speler hebben en zien faalen doet toch pijn, maar Volkan is niets voor niets de beste in Turkije, grote beer moet ons naar het Wk-kampioenschap lijden.

Vond het anders wel een leuke pot, op naar Oekraine!

Wanneer Turkije en Nederland tegen elkaar moeten dan kan er van alles gebeuren. Nederland is echt niet veel beter dan Turkije misschien maar een 5% op zijn meest. Jullie Nederlanders denken dat jullie regerend wereld kampioen zijn.

2 juni 2012 om 23:33

Weet je wel dat op top-niveau 5% (als het al waar zou zijn) een giga giga voorsprong is? Wedstrijden worden op topniveau bepaald door hele kleine factoren.

En jij weet hoe 'wij' denken? Dat we (momenteel) beter zijn is overigens niet iets van denken maar gewoon een feit.

2 juni 2012 om 23:46

Iemand moet beton over jou heen gieten. Wat praat je onzin? Voetballend is Nederland minstens een niveau beter dan Turkije. Ik weet dat Turkije veel beter kan, maar op dit moment is Nederland veel beter dan 5% wat je denkt.
Typetjes als jij moeten ze bannen op Voetbalzone. Jullie Nederlanders dit, Jullie Turken dat vind ik niks anders dan provocatie.

3 juni 2012 om 00:17

whahhah hou toch.. nederland presteert altijd.. turkije bijna nooit.. 5%? eerder 50.. ga nou eerst eens wat bereiken met je land en kom dan terug met je sterke verhalen

3 juni 2012 om 00:41

Haha ga toch heen. Een Nederland in vorm loopt over Turkije heen en wint met 3 a 4-0. Een"normaal" Nederland doet het af met een zakelijke 2-0, een slecht Oranje kan in de problemen komen.

Maar aangezien jullie elftal maar 5% minder zijn, waar zijn ze komende zomer? Oh ja,lekker op het strand ipv in Polen en Oekraine. Nederland is minimaal een klasse beter.

Gefeliciflsapstaart Turkse supporters! Dit is goed nieuws voor DK, kunnen we ze weer es laten zien wat Danish Dynamite is yek yek yek.
Volkan=beest

Het is echt jammer dat sommige Turks/nederlandse jongeren neem ik aan met een tunnelvisie naar voetbal kijken. Dat we vandaag met 1-3 gewonnen hebben zegt in mijn ogen niets over wie er beter is. We hebben gewoon gewonnen voor het zelfde zit die Penalty en dan staat het misschien 3-2. In het hedendaagse voetbal kan iedereen van elkaar winnen en niemand is onverslaanbaar. Is Finland nu beter dan ons, omdat ze punten pakken. Plus waarom steeds meten met Nederland. Laten we eerst genieten van een leuk EK, en laten we onze buren die straks vreugde gaan hebben ondersteunen met feestjes en vieringen. Ik ga in ieder geval wel vieren bij Overwininningen van Nederland

Nederland is vele malen beter dan turkije zowel op papier en in het echt dat kan je ook zien aan de resultaten van zowel de laatste jaren en in de geschiedenis Nederland hij een team dat 90 % van hun wedstrijd presteert en turkije eens in de zoveel wedstrijden je niet denken dat turkije hoge ogen zal gooien ook al heeft turkije enige goeie en sterke spelers maar de topscoorder van turkije (yilmaz) is neit te vergelijken met een topscorer van duitsland of engeland (huntelaar)(robin v Persie) dus hoe je het ook went of keert nederland heeft op alle flanken de betere spelers dat kan je ook zienaan waar de spelers spelen bijna alleen maar topclubs die meestrijden om de cl finale's te behalen

2 juni 2012 om 23:49

portugal is ook veel maal beter op papier !
ronaldo is ook veel maal beter dan burak yilmaz en dan van persie of huntelaar of sneijder of robben.

nani, moutinho, pepe, coantrao zijn ook spelers die makkelijk basis zoude kunne staan bij nederland

Eerst zouden ze ons oprollen, daarna speelde Portugal slecht, daarna namen ze het niet serieus, daarna deden ze het rustig aan, daarna wilden ze niet al te veel energie verspillen ivm het aankomende kampioenschap, daarna was Nederland kwalitatief beter. In feite zitten sommigen hier gewoon te branden, diep van binnenin.

Jongens die geen ervaring hebben op het hoogste niveau, denk dan bijv. aan de linksback en linksbuiten Hasan Ali Kaldirim en Sercan Sarerer. Portugal dat aantreed met sterren als Ronaldo, Nani en nog een speler van het kaliber Quaresma op de bank heeft. Plus het feit dat Portugal het thuisvoordeel had, wij een koekebakker genaamd Burak die niets anders doet dan buitenspel staan. En Ronaldo mist nog een penalty!

Nederland, maak je borst maar nat voor Portugal, en voor Turkije. Vandaag lag het aan de efficiëntie, maar ook aan de ijzersterke verdediging, vooral Volkan en Ömer Toprak. Hamit had Ronaldo in zijn broekzak! Binnenkort heeft hij een Bouma tegenover zich en dat gaat gegarandeerd fout!

Nederland is qua individueel beter dan Turkije, dat geef ik toe. Maar met individuen bereik je niets! Dit moeten jullie Nederlanders in jullie achterhoofd stampen!

* PS: Dit was niet eens het sterkste elftal van Turkije, zowiezo hoort die clown van een Bekir niet opgesteld te worden, Emre wordt al uitgekotst door driekwart van de Turken en toevallig speelde Umut vandaag de wedstrijd van zijn leven!

3 juni 2012 om 00:54

Uhh slimmerik Bouma staat niet linksback bij Oranje dat is Jetro Willems. En ik moet nog maar zien of Ronaldo op rechts speelt, bij Mardi speelt ie volgens mij meestal vanaf links. Dat betekent dat ie tegen Van Der Wiel speelt, en die is van een hele andere orde dan opa Bouma

3 juni 2012 om 13:56

Smartass, waar zie je mij zeggen dat Bouma linksback staat?

Denk je echt dat Van Marwijk 1 man op Ronaldo gaat zetten?

3 juni 2012 om 14:32

Maar je zegt wel dat Ronaldo tegenover Bouma komt te staan en dat klopt niet. Het centrale duo bestaat uit Mathijsen-heitinga, is een van beide er niet bij dan komt Vlaar daarvoor in de plaats.

Dus Ronaldo komt helemaal niet tegen Bouma te spelen. Wie is hier nou de smartass?

3 juni 2012 om 14:34

Wie zegt dat Mathijsen gaat spelen, hij is niet eens fit, hij was geblesseerd uitgevallen, remember? Dus hoogstwaarschijnlijk gaat Bouma dan spelen.
Leuk dat Ron Vlaar scoorde maar dat geeft hem geen garantie voor een basisplek tegenover Portugal, we zullen afwachten en ik denk dat het duo alsnog Bouma-heitinga gaat worden.

3 juni 2012 om 14:43

Omdat Mathijsen de wedstrijd tegen Denemarken al gaat halen. De wedstrijd tegen Portugal, die volgens mij plus minus een week daarna is, moet dan al helemaal geen probleem zijn.

Dus geen Bouma tegenover Ronaldo( Godzijdank)

3 juni 2012 om 14:21

Even serieus welk voetbalverstand heb jij, of heb jij een hele andere wedstrijd gezien ofzo. Portugal was veel beter dan Turkije. De bal wilde er niet in. Hamit kreeg een lekkere akka panna te verwerken? Dat zijn momenten, niet een wedstrijd. Hoeveel Corners heeft hij moeten weggeven aan die linkerkant. Portugal domineerde maar maakt zijn kansen niet af. Begrijp me niet verkeerd want ik vind het hardstikke leuk voor mijn Turkse broeders dat ze hebben gewonnen, maar die illusies meteen alsof Turkije goed speelde, jullie zijn 4x bij het doel geweest en scoren er 3 doordat wij (portugal) een hoop fouten achterin maken. Balbezit, voetaballen op de helft van de tegenstander enzo uitgespeelde kansen noem maar op. Portugal was niet slecht, zeker niet nadat Veloso, Alves en Almeida waren gewisseld. Dat is mijn favoriete opstelling voor het Ek

Balbezit 60% tegen 40%
Corners 13 vs 2
Reddingen keeper 2 vs 9.....

Kom op nou wees toch een eerlijk, Turkije is weggespeeld, maar hebben gewonnen. Gefeliciteerd, maar ga nou niet zeggen dat ze beter waren want dat is gewoon onzin.

3 juni 2012 om 14:39

Leuk, maar waar zie jij mij zeggen dat Turkije de betere was? Efficiëntie gaf de doorslag, dat probeer ik duidelijk te maken en jij komt hier beweren dat ik hier zeg dat Turkije beter was dan Portugal! In de zin van afmaken waren wij beter, dat moet je ook accepteren, wij scoren 3x, jullie 1x terwijl jullie meer kansen hadden. Onze defensie was ijzersterk, met name Ömer Toprak en onze keeper Volkan en onze rechtsback Hamit. 1 onverwachte aka-panna maar goed, dat kan iedereen overkomen. Qua veldspel was Portugal de betere maar zolang je je kansen niet afmaakt, bereik je niets.

Turkije is niet weggespeeld hoor, Portugal was de betere maar weggespeeld? Alle dreiging kwam van Ronaldo en jij zegt weggespeeld, leuk dat Hamit een aka panna kreeg, wat heeft Ronaldo verder gedaan? Niets! Desnoods mag je hem 10x een aka-panna geven, ik zeg je eerlijk, ikzelf heb ook gewoon gelachen, genoten van die actie. Maar jij haalt 1 actie erbij en doet alsof de wedstrijdbeeld zo eruit zag, alsof er straatvoetbal is gespeeld en Turkije weggewerkt werd door trucjes.

Ik hoop maar voor je dat het vizier op scherp staat tijdens het EK, want ik wil dat Portugal en Duitsland doorgaan.

Ik vind dat we goede keepers hebben met o.a Volkan,tolga en Mert, althans dat ik wel vind dat Mert meer kans moet krijgen.

In de verdediging heb ik laatste jaren een vooruitgang gezien, maar helaas niwt goed genoeg. Linksback positie van ons vind ik drama. Ondanks dat Hakan Balta niet super is, is hij veruit de beste linksback speler van Turkije. Hasan Ali en Ismail Koybasi zijn werkelijk drama spelers. Omer vind ik een goede verdediger die behalve verdedigen ook goed kan opbouwen en voetballen. Ik ben wel voorstander om naast hem Semih Kaya of Serdar Aziz te laten spelen die beide beter zijn dan Bekir.
Voor rechtsback positie zie ik liever Gokhan Gonul, maar helaas de laatste twee jaar uit vorm. Hoop dat hij weer de oude Gokhan Gonul wordt.

Op het middenveld zie ik liever Emre,nuri en Selcuk inan spelen. Mehmet Topal maakt me gek met zijn passes naar links,rechts of achteruit, maar nooit vooruit.

Voorin moet Turkije met minimaal 2 spitsen spelen, want met 1 spits creeeren we weinig tot geen kansen. Umut moet voorin ruimte creeeren voor Burak.

3 juni 2012 om 00:03

Niet mee eens.
als back zou ik Altintop gebruiken die zo ook bij Bayern en af en toe bij Real speelt. Bij balbezit gaat hij naar voren en hebben we 1 extra man op het middenveld.
Toprak is de beste verdediger die we hebben, naast hem zet je iemand met wie hij goed klikt.
Die andere back-positie zullen ze moeten uitvechten...

Op het middenveld moet je deze 3 spelers hebben, of in ieder geval deze 2 minimaal.
Mehmet Topal en Nuri Sahin.
Periode van Emre is al lang voorbij.

Sercan Saraer is echt een goede buitenspeler. Na die 3 wedstrijden zou ik hem elke wedstrijd gebruiken. Hij op zijn vaste wing en Arda op de andere.
Yilmaz/bulut of wie dan ook in de spits.

Opstelling zou zoiets moeten zijn

Je hebt altijd nog spelers als Ekici en Tore die wat toevoegen.
Opzicht een leuke squad maar moet nog een echte team worden.
Deze overwinning op Portugal zal zeker een boost geven

Demirel
Altintop
Toprak
?
?
Arda
Topal
Inan
Sercan
Sahin
Yilmaz
3 juni 2012 om 00:26

Ik zou of voor 2 van de 3 middenvelders kiezen (selcuk, nuri of topal).

Zoals we vandaag hebben gedaan moeten we altijd in een 2-spitsen systeem spelen zo redeneren Turkse spelers beter. Met 1 aanvaller scoren we bijna nooit.

We spelen vandaag met 2 spelers en je zit al gelijk 3 doelpunten waarvan bij de 1ste we alleen hadden gescoord omdat er 1 verdediger met Burak mee liep en bij de 2de doelpunt zie je ook dat we hadden gescoord omdat we 2 aanvallers hebt.

Als wij met 2 aanvallers spelen zal beide centrale verdedigers van tegenstanders moeten werken. Met 1 aanvaller zal het ons nooit lukken vooral omdat die aanvaller geen Rooney, Ibrahimovic, Pato, Messi is. (als dat zo was kon je wel met 1 aanvaller spelen)

Haha deze turken hebben te veel nationalisme in hen. Dat jullie 3-1 winnen betekent niet dat jullie automatisch beter zijn dan Nederland. Nederland slacht Turkije makkelijk af, kwalitatief betere spelers dus kom niet met Altintop is een beest of Serkan etc. en zelf ben ik niet eens voor Nederland, dit is gewoon een neutrale reactie.

Turkije is er nog lang niet maar draait veel beter dan voorheen toen guusje aan het roer stond met zijn rare assistent oguz cetin !

Turkije is bezig om het team te verjongen en zal tijd nodig hebben om een stabiele team te creeren ! Wat ben ik blij om nieuwe talenten te zien als Sercan Saraer tunay torun en co . Avci is een goede coach, hij kiest voor een nieuwe weg in het turkse voetbal en ik ben hem dankbaar voor het feit dat we geen regelrechte drama spelers als Sabri ,gokhan zan , servet ,hakan balta selcuk sahin en aurelio's meer zien in het elftal ! Daar waar guusje steeds op haperde met zijn assistent op drama spelers die ik net heb opgenoemd zien we eindelijk een beetje licht in het turkse voetbalelftal door juiste spelers op te stellen en geen bankzitters !!!

Over de wedstrijd zelf hebben we de eerste helft dramatisch gespeeld tegen een ploeg met grote namen ! Portugal had simpelweg met 2 of 3-0 kunnen voorstaan ! Daar waar zij steeds meer de kansen misten groeide ook de frusstratie bij de portugezen ! Turkije had maar 1 goede kans met hamit , die een pegel afvuurde maar jammer genoeg net op de paal belande . Uit het niets creerde sercan een mooie beweging die umut bulut assisteerde op de 0-1 . Die sercan heeft toch een impact gemaakt zeg ! Speelt bij gunter furth in de 2e divisie in duitsland maar speelt waarschijnlijk binnenkort ergens anders met zijn talent .

2e helft speelde turkije controlerend maar portugal was nog steeds het team met de meeste dreiging . De penalty vond ik een schwalbe , speler ging theatraal neer en scheids floot te simpel .
Gelukkig was er gerechtigheid toen volkan de penalty van ronaldo stopte met een goede redding !

Al met al zit er spirit in het team van turkije waar nog belangerijke namen ontbraken vandaag !

Ben blij voor umut dat hij twee maal heeft gescoord , word gigantisch afgeslacht op Vz en op andere forums . Als mensen eens letten hoe hard die jongen werkt waardoor spelers als burak veel ruimte krijgen door zijn verrichtingen ! Net als bij trabzon vormen ze een goede duo ! Daarnaast beschikken we nog over mustafa pektemek die veel potentie heeft , een aardige seizoen heeft gehad bij bjk en in de toekomst van grote waarde gaat worden bij het elftal van turkije ! Avci heeft het hoog zitten bij deze jongen en heeft al vele malen aangegeven dat hij veel beroep zal doen op pektemek die zijn tijd nog zal krijgen en zich beter gaat ontwikkelen !

Nog 1 wedstrijd te gaan tegen ukraine en wellicht zal avci weer andere spelers opstellen zodat hij langzamerhand zijn favoriete elf zal bepalen .

We hebben weer hoop in turkije !!

3 juni 2012 om 01:04

Devilsown

Ik ben het met de meeste punten eens. Alleen de penalty vond ik wel terecht. Emre is een ervaren voetballer. Hij moest zich inhouden, want hij had rugdekking.

Sercan heeft mij positief verrast. Als ik eerlijk moet zijn, dacht ik dat hij een eendagsvlieg was. Hij heeft mij vandaag volledig overtuigd. Vandaag was de ultieme test voor Hasan Ali, Sercan, Bekir en Umut.

Hasan Ali oogde onzeker en gespannen. Het is ook niet eenvoudig om van Tita over te schakelen naar Nani. Hij moet zich meer in het spel betrekken en meer risico durven nemen. Soms heb ik het gevoel dat hij te vaak voor het zekere gaat. Tegen Oekraine ga ik beter op hem letten.

Verder heeft Sercan zich zelf weten te verkopen. Hij laat een goede indruk achter. Hij heeft een goede actie in huis, is erg snel en beschikt over in- en overzicht. Sercan is gepromoveerd met Greuter Furth, dacht ik.

Vandaag is Bekir gezakt voor de ultieme test. Ik heb gewacht met mijn mening, want ik wilde hem in actie zien tegen Portugal. Hij is niet goed genoeg voor een basisplek, want hij oogt veels te traag en te statisch. Dus Bekir heb ik weggestreept.

En.. Umut Bulut. Ik heb het meerdere malen gezegd. Hij is niet een killer als Huntelaar, maar ik verwacht dat ook niet van hem. Burak maakt de goals wel. Echter, mensen vergeten dat Burak het niet in zijn eentje kan. Hij heeft een speler a la Arif nodig en Umut is uitermate geschikt voor die rol. Umut creeert ruimte voor de inschuivende middenvelders. Daarnaast verdedigt hij goed mee en komt de ballen halen waar het moet. Hij compenseert de luiheid van sommige spelers (doelend op Arda en in mindere mate Burak).

Jager van Turkije moet de volgende spitsen - standaard - oproepen: Burak Yilmaz, Umut Bulut en Mustafa Pektemek.

3 juni 2012 om 17:56

He broeder !

Je hebt gelijk , emre is net ietsjes te laat waardoor hij de tegenstannder aanraakt . Maar de manier waarop hij valt is wel heeeeel theatraal ! Ach , volkan pakt de penalty , gelukkig maar , anders zou portugal op gelijke hoogte komen waardoor ze de wedstrijd wel konden winnen .

Over umut en sercan ben ik het helemaal met je eens !

Ik vind het zo nice om te zien dat Ronaldo een penalty miste. Ook mooi dat Pepe een eigen goal heeft gemaakt! Heerlijk.

ik ben een turk en ik weet hoe goed turkije is, maar nederlandse selectie is breder en sterker ;

Ik heb de tweede helft zitten kijken. Dit is echt een morele klap voor Portugal. De verdediging van Portugal zag er echt niet goed uit. Meerdere malen kwamen de Turken er ogenschijnlijk makkelijk met méér dan een persoon doorheen! Dit terwijl Portugal toch redelijk grote namen heeft in de verdediging.

Over het algemeen speelde Portugal dominant, en ze creëerden ook nog eens kansen, maar het was allemaal net niet. De Turken kwamen er heel soms uit, en de verdedigers van Portugal kwamen niet scherp op mij over.

Wat vooral van betekenis is is dat Ronaldo weer een penalty mistte. Geloof mij dat deze belangrijk was, want Portugal zette alles op alles de laatste 30 minuten. Verder komt Portugal op mij niet over als een gebalanceerd team. Ik denk dat ze een klap hebben gekregen hiermee, en tegen Duitsland moeten ze er toch echt meteen staan. Wordt moeilijk voor ze!

En kwalitatief ook stukken beter. Wat een gebrek aan realiteitsbesef hebben de meeste turken hier. Jullie horen tot de subtop van Europa, totaal niet vergelijkbaar met Oranje. Overigens is potentieel en grote talenten nog niks eigenlijk. Dat wat sommige hier gebruiken als argumenten waarom ze gelijkwaardig zouden zijn..

We zijn nog bezig met het vormen van een team. Voor mijn gevoel gaat het de goede kant op.
Schoonheidsfoutjes moeten eruit, we moeten ook beter combineren.
Daar waar de tegenstander rondom onze zestien kan tikken, moeten we voorkomen en we moeten dat zelf ook leren.

Tegen Nederland krijgen we het moeilijk. Zij zijn al een team met een vaste skelet. Een team dat zich al bewezen heeft.
Wij zijn een team dat sinds het vertrek van Hiddink weer bij nul moeten beginnen. Met een paar oefenpotjes lukt het niet.
Al met al zie ik potentie in ons team met haar jonge spelers.

Wat hechten sommige mensen toch veel waarde aan oefenwedstrijden zeg.....

Het woord zegt het al... Dit zijn wedstrijden waarbij trainers nieuwe dingen willen uitproberen. Waarbij de spelers ook niet helemaal ervoor durven te gaan gezien zij niet geblesseerd willen afhaken vlak voor de start van zo n toernooi.

Dit neemt niet weg dat Portugal een slechte wedstrijd heeft gespeeld, vooral de verdediging was echt dramatisch. Totaal niet geconcentreerd.....

Toch verw8 ik een heel ander Portugal te zien op het ek.

Wil nog een ding kwijt, het gedrag van de portugese voetbalsupporters was onacceptabel. Je eigen team uitfluiten?!?! Mochten die voetbalsupporters ook afreizen naar Polen en Ukraine, blijf dan gewoon lekker thuis!

Forca Portugal

Ik ben het gezeur hier ook meer dan zat. Dit is niet alleen bij deze forum maar bij elke ...
Portugal heeft op papier een veel sterker team dan Turkije. Alhoewel Turkije ook geen slecht elftal heeft. Maar de bal is nou eenmaal rond! De ene keer wint Turkije met 1-3 maar volgende week kan Turkije gesloopt worden. Thats football!
Ik kan alleen zeggen gefeliciteerd Turkije met de overwinning vandaag!

Ik ga maar even alle Turken hier als Turk zijnde even uit hun dromen helpen. Vandaag hebben we gewoon slecht gespeeld tegen een Portugal dat dramatisch was met een uit vorm Ronaldo. We mogen Almeida bedanken dat hij zo een klungel is want in minuut 1 kopt hij al meteen naast en kon daarna met een buitenspel wat de scheids niet zag weer scoren wat hem ook niet lukte. Vandaag heeft een iemand het verdient en dat is Volkan Demirel. De rest moet nog veel oefenwedstrijden winnen om mij te overtuigen dat wij een goede team hebben. Onze spelers zijn eeuwige talenten ze breken nooit door. Enige waar ik nu een beetje hoop op heb is Sercan Sararer man wat een speler en beest.

3 juni 2012 om 09:07

Je mag best trots zijn op de prestatie van Turkije. Het is wel een overwinning op een zeer sterk voetballand. Ongeacht het wedstrijdverloop is dit mooi meegenomen.

Ik had dit niet verwacht van Turkije na de prestaties van de afgelopen jaren.

Zo dat moet een harde klap zijn voor Portugal maar Nederland zelfs na de winst op Noord-Ierland is ook niet heel sterk

3 juni 2012 om 09:06

Bedoel je tijdens de wedstrijd tegen Noord-ierland? Waarom zijn wij niet sterk? We zijn harstikke sterk, misschien niet zo sterk als 2 jaar geleden maar nog steeds een zeer sterk voetballand.

Ik ben hier best blij mee moet ik zeggen. Ze zeggen dat oefenduels niets voorstellen maar om nou naar het Ek af te reizen zonder een oefenzege is nou ook niet bepaald goed voor het zelfvertrouwen.

dank je wel hiddink

tering man wat en verschiel er spelen alleen maar 4 spelers van hiddinks selectie van 1 jaar terug
en we zijn al 10 x beter binnen 1 jaar dus het was toch hiddinks schuld

Allemaal kleine jongens die geen verstand hebben. Nederland is gewoon vele malen beter dan Turkije. Je wint 1 x van Portugal en direct zijn we beter. Turkije heeft goed gespeeld en daar blijft het bij. Wees gewoon realistisch en ga niet namen opnoemen van het Turks elftal die het goed doen. Nederland kan dat namelijk 3x 23 doen ;. Ojah.. ben gewoon een Nederlandse Turk..

Turkije heeft de eerste helft enorm veel geluk gehad (of Portugal pech), want het had na half uur gewoon 3-0 kunnen staan voor Portugal.
Maar die verdediging van Portugal...pfffffffffff.....de aanval van Nederland kan die helemaal zoek spelen! Ik heb bij PSV een dramatische verdediging gezien dit jaar, maar die Portugezen deden er nauwelijks voor onder tegen Turkije.
Trouwens wel typisch om te zien; er wordt een penalty gegeven en één grote felicitatie-rij bij degene die viel...alsof hij complimenten kreeg voor zijn mooie val.

Portugal kán ver komen op EK, maar dan moet er wel een hoop veranderen!

Gefeliciteerd landgenoten! Turkije heeft goed gepresteerd en verdiend gewonnen. Portugal was de dominerende kant met veel kansen en miste alleen wat geluk.

Om terug te komen op alle reacties hierboven... Nederland is inderdaad een kwalitatief hoger team, uiteraard! dat moeten wij accepteren.. vooral de voorhoede van Nederland bestaat uit top-spelers die ook echt behoren tot de top.

Iedereen heeft een mening; de ene is voor Turkije... de ander voor Nederland... ik steun beide ploegen! ik zal Nederland steunen tijdens het Ek.. ik heb me shirt al binnen... dus kom maar op!

Hoop dat WIJ de EK winnen!

portugal is iedre match veel beter dan zijn tegenstander maar toch slikken ze zo makkelijk tegendoelpunten. Statistieken van de match: Schoten: 28 tegen 4, balbezit 62/38, corners ook ongelofelijk veel... en toch maar één goal maken. ze moesten er vijf gemaakt hebben

Nederland en Turkije kan je niet vergelijken met elkaar. Laten we aub daarmee ophouden. Tuurlijk is Nederland beter. Altijd de beste geweest. Kijk maar naar de grote toernooien zoals de EK en Wk.
Kijk maar naar namen van voetballers. Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Manchester Unıted, Arsenal, Bayern Munchen. İk kan zoveel clubs opnoemen waar allemaal Nederlandse voetballers spelen. Maar wat ik zo haat is dat jullie Hollanders met zoveel haat reageren. Laten we aub na de wedstrijd praten. Op dit moment is Turkije aan het zoeken. Zoeken naar spelers zoeken naar een systeem. Ik vind dat Guus Hiddink foute keuzes heeft gemaakt met het kiezen van spelers. Wachten maar tot 2014...
Ä°k hoop zelf dat Nederland Lekker word uitgeschakeld. Waarom zou ik moeten liegen. Wel Lekker op vakantie gaan naar Turkije toch?

Wij arrogant? Jullie gierigerds zijn arrogant, met je vlaggetjes en domme versieringen. EN maar klagen als er een turkse vlag hangt terwijl jullie nietsnutten je lelijke hollandse vlag zelfs naar het buitenland brengen. Ga nou niet dom zitten lullen over het feit dat turkije niet bij grote toernooien zit. De enige reden daarvoor is de grootmacht Duitsland. Turkije is 2e geworden in de poule, ik zou Nederland wel eens zien in die poule. Ja jullie hebben makkelijk praten met Hongarije Moldavie San Marino, nummer 300, 400 van de wereld. ik zou ook wel gelijk denken dat we wereldkampioen worden als we tegen die landen spelen. Heb je die oefenwedstrijd tegen Duitsland gezien? Gelijk poep! Ik hoop dat Mesut Ozil er een paar om jullie oren laten vliegen, zeg maar doei tegen je vlaggetjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren