Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tunesië betreurt gemiste strafschop en moet Togo voor laten gaan

Laatste update:

Togo heeft zich na een zenuwslopende strijd als nummer twee van groep D geplaatst voor de kwartfinales van de Afrika Cup. Het alles-of-niets-duel met Tunesië had alle kanten op kunnen gaan, maar mede doordat de Noord-Afrikanen een kwartier voor tijd faalden vanaf elf meter, mogen Emmanuel Adebayor en co in ieder geval nog tot 3 februari in Zuid-Afrika blijven. Ondertussen liet Vitesse-spits Wilfried Bony zich gelden bij Ivoorkust. Dankzij zijn inzet hielden de reeds geplaatste Olifanten aan het laatste groepsduel met Algerije een punt over.

/

Togo - Tunesië 1-1
De ogen in groep D waren voornamelijk gericht op het treffen tussen Togo en Tunesië, die beide op voorhand nog alle kans maakten om door te bekeren. Een beter doelsaldo betekende echter dat Togo aan een gelijkspel genoeg zou hebben en dus leek een vroege openingstreffer van Serge Gakpé het duel al rap van alle spanning te ontdoen. De aanvaller werd eigenlijk te laat aangespeeld door Adebayor, maar halfslachtig ingrijpen van Aymen Abdennour gaf hem alsnog de gelegenheid om doeltreffend uit te halen. Tunesië vocht zich echter snel terug: Daré Nibombé duwde in zijn eigen zestien zijn directe tegenstander weg en werd bestraft met een strafschop tegen. Khaled Mouelhi benutte het buitenkansje probleemloos.

Daarmee konden de twee ploegen hun eerdere stellingen weer innemen. Dat hield in dat Tunesië meer en meer risico’s moest gaan nemen om alsnog een plaats in de kwartfinales af te dwingen. De tweede helft vloog dan ook alle kanten op. Beide ploegen kregen grote kansen, appelleerden voor strafschoppen (terecht en onterecht) en gingen zo nu en dan in fysiek opzicht flink over de schreef. Nadat Adebayor op de lat kopte en vervolgens recht leek te hebben op een strafschop, waren het uiteindelijk de Tunesiërs die voor de tweede maal in de gunst vielen bij de onzekere scheidsrechter David Bennett. Een kwartier voor tijd legde hij de bal voor de tweede keer op de stip, maar de eerder trefzekere Mouelhi raakte met zijn inzet de paal. Die misser kostte zijn land, dat nadien ook nog enkele grote kansen miste, een plek bij de laatste acht.

/

Algerije - Ivoorkust 2-2
De kaarten waren op voorhand al geschud: Ivoorkust verzekerde zich eerder al van groepswinst en met twee nederlagen op zak wist Algerije dat het toernooi er na de ontmoeting van woensdagavond op zou zitten. Het weerhield de Woestijnvossen er evenwel niet van om nog een keer voor volk en vaderland alles te geven. Een goede openingfase leidde niet tot doelpunten, al mocht met name Ryad Boudebouz zich dat aanrekenen. Hij kreeg de gelegenheid om aan te leggen vanaf de strafschopstip, maar faalde van elf meter. Soufiane Feghouli deed het na 64 minuten heel wat beter: hij liet doelman Daniel Yeboah namelijk wel kansloos vanaf de stip.

Soudani El Arabi maakte er vier minuten later na een snelle counter 2-0 van en leek het duel daarmee te beslissen. Ivoorkust herpakte zich echter en zorgde er binnen een tijdsbestek van drie minuten voor dat het ook de laatste wedstrijd in groep D afsloot zonder nederlaag. Eerst kopte Didier Drogba op fraaie wijze de aansluitingstreffer binnen en niet veel later bracht Bony met een van richting veranderde inzet de score weer in balans. Islam Slimani kreeg nadien nog wel een opgelegde kans om zijn land alsnog aan een zege te helpen, maar hij mikte van dichtbij naast. Algerije eindigt daardoor troosteloos onderaan in de groep. Ivoorkust kruist in de volgende ronde de degens met Nigeria.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond Tunesie vanaf het begin matig spelen vorig jaar speelde ze veel beter.

Zo wat kom Togo hier goed weg zeg, al moet ik wel zeggen dat Adebayor zeker een pingel had verdient.

Tjonge zeg maar waarom neemt hij de penalty's?
Kijk de 1ste penalty enja die gaat er met geluk in.
En die Adebayor moet echt stoppen met duiken.

Leuk dat Bony nog een doelpunt mee pikt.

Pff ik baal als een stekker.
Uitgeschakeld in de Afrika Cup vanwege een gemisten strafschop, vreselijk..
En die scheids toch.. Wat had hij toch verkeerde beslissingen. Tunesië domineerde de hele wedstrijd en verdienden eigenlijk veel meer. Maar als je zo nonchalant een strafschop gaat nemen weet ik het ook niet hoor.. Ik hoop dat Barcelona mijn avond nog goed kan maken.

30 januari 2013 om 20:00

Tunesie domineerde? Ze hebben op 2 kansjes in de slotfase helemaal niks gecreeerd.

30 januari 2013 om 20:13

Haha domineerde? Tunesië was echt zwak, Togo was niet veel beter maar om nu te zeggen dat Tunesië zo goed was?

Die scheids maakte er een zooitje van. Togo had wel tot drie keer toe recht op een strafschop en dan geeft hij hem voor bijna niks aan Tunesie. Ik ben teleurgesteld in het team van Tunesie, daar zit niet veel in. Weet iemand hoe ze er voor staan in de WK kwalificatie?

30 januari 2013 om 20:08

Togo had 3 keer recht op een penalty?? heb jij de wedstrijd wel gezien?
tunesie heeft minimaal 3 zuivere penalties niet gekregen, jij weet niet eens wat je zegt man.
zwakke scheids, en dramatisch veld..we hadden moeten winnen dat was duidelijk
maar goed, gefeliciteerd togo.

30 januari 2013 om 20:10

Egypte Tunesie Algerije staan alledrie op 6 punten in de wk kwalificatiereeks..

Deze keer zullen er veel arabische landen op het wk te bewonderen zijn als dit zo doorzet..

Als ivoorkust 1 misstap maakt bijv gelijkspel en Marokko wint de komende 3 wedstrijden
dan moet ivoorkust thuis van marokko winnen..

en de meeste spelers van ivoorkust willen op hun hoogtepunt stoppen
dus ffe hopen dat ivoorkust de cup mee naar abidjan neemt..

30 januari 2013 om 20:32

Al Marokko zo speelt als op de Africa Cup dan ben ik bang dat ze helemaal niks meer winnen. Wat spélen die slecht met zoveel spelers die zo goed spelen bij hun club.

Schandalige koeienveld in standjescountry number one..

belachelijke kutveld zeg..

Meest technische ploeg is Marokko als zij op dit veld van togo tunesie zouden spelen waren ze allemaal geblesseerd geraakt

Zij krijgen ook nog buitenspel doelpunt wat een schande die afrikaanse scheidrecthers.

Slecht veld was het daar zeg niet normaal

10 minuten van Togo - Tunesie gezien, net wanneer Adebayor zijn kans verprutste. Wilde hij zsm naar London toe voor de competitie? Het leek alsof die vent helemaal géén zin had en opzettelijk miste.

Wow, 35-jarige Drogba maakt nog steeds een goal. Wat is hij toch oud man.

30 januari 2013 om 20:33

Hahahaha wat dacht je dann!! Hij was 34 toen hij bijna in zijn eentje de CL won dus waarom zou die het bij ons niet waar kunnen maken als hij een half jaartje ouder is. Hij is trouwens 34.
Di Natale is bv ook 37 jaar en is nog steeds 86 op fifa dusja.

30 januari 2013 om 20:47

Haha.

Spelers als Drogba zijn schaars, ze spelen het spel slim en dan maakt leeftijd niet veel uit (net als Alex, Necati etc.). Zulke spelers zijn vrijwel altijd twee a drie stappen verder en dat is een goede kwaliteit. Plus zijn internationale ervaring is jackpot voor Gs.

Zodra het akkefietje met Shanghai is afgehandeld (95 procent zal het zo zijn), dan zal hij zeker van meerwaarde zijn.

Ik vind het een schande voor Ivoorkust dat ze op 2-0 achterstand nog op 2-2 komen tegen Algerije. Ivoorkust met dat kwaliteit hoort gewoon met 3-0 4-0 te winnen!

30 januari 2013 om 20:49

Ze waren al door, deze wedstrijd was niets meer dan formaliteitspotje. Voor zulke wedstrijden opladen is lastig, in de volgende ronde zullen ze alles op alles zetten.

Leuk voor Ivoorkust dat ze een ronde verder geraken, gun het ze wel na die blamage tegen Zambia vorig jaar. Anderzijds is het wel spijtig dat Gs Eboue moet missen en Drogba nog niet kan integreren in de ploeg.

ik hoop echt dat Ivoorkust kampioen gaat worden. Ze hebben de gruwelijkste team met allemaal sterren. Ik heb geen één wedstrijd gevold om eerlijk te zijn. Maar dit is gewoon een mening zonder de wedstrijden zien..

Spelen ze redelijk goed zoals europese internationals? of is het echt zoals een afrikaanse kruispunt, geen coordinatie en iedereen doet m'aar wat?

Voor het eerst in de Afrika cup geschiedenis dat er geen enkel Maghreb land door gaat naar de tweede ronde!! Bizar! Daar mogen Marokko, Algerije en Tunesië "trots" op zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren