Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transfer van 50 miljoen compleet: Frans international tekent bij Aston Villa

Laatste update:

Aston Villa is erin geslaagd om Moussa Diaby uit Saudi-Arabische handen te houden. De Premier League-club maakt zaterdagavond de komst van de Fransman wereldkundig. Donderdag meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano al dat de vleugelaanvaller zijn jawoord had gegeven aan de club uit Birmingham. Aston Villa betaalt in totaal meer dan 50 miljoen euro voor de Fransman, die voor vijf seizoenen tekent.

Villa had al een principeakkoord met Leverkusen over de te betalen transfersom voor Diaby, zo meldde RMC Sport afgelopen woensdag. De Engelsen vreesden dat de deal gekaapt zou worden toen Al-Nassr op het toneel verscheen. De club van onder meer Cristiano Ronaldo haalde deze zomer al Marcelo Brozovic (Internazionale) en Seko Fofana (RC Lens) binnen, maar slaagde er niet in om Diaby te overtuigen.

De razendsnelle vleugelspits, met een gemeten sprintsnelheid van 36,52 km/u een van de snelsten ooit in de Bundesliga, werd overtuigd door Aston Villa-manager Unai Emery. Sinds de Spanjaard het eind oktober overnam van Steven Gerrard zetten the Villans een gigantische opmars in, die eindigde op de zevende plaats in de Premier League. Daardoor komt Villa in het nieuwe seizoen uit in de play-offs van de Conference League.

Diaby begon zijn professionele carrière bij Paris Saint-Germain en maakte zijn debuut in 2018. De linksbenige rechtsbuiten werd na zijn eerste jaar voor vijftien miljoen euro verkocht aan Bayer Leverkusen. In Duitsland gold de Fransman als een van de gevaarlijkste vleugelspitsen uit de competitie. In 172 optredens kwam hij tot 49 goals en 48 assists. Diaby speelde negen keer voor Frankrijk, maar zat niet in de WK-selectie. In maart viel hij wel in tegen Nederland, dat in de EK-kwalificatiereeks met 4-0 van het veld werd geveegd.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Good ebening! Echt een geweldige zet en ook heel slim van die jongen zelf, het Villa project gaat echt goed en Emery is een goede coach. Diaby is echt een heerlijke voetballer, Frans international en nog jong. Mooie stap, heb zin in het seizoen!

20 juli 2023 om 21:43

En alweer, Fabrizio Romano! VZ en haar copy-paste werk, erg origineel en van hoog niveau. Mijn reactie zal wel verwijderd worden.

20 juli 2023 om 23:46

VZ is alleen een forum dat nieuws deelt van anderen. Ze hebben zelf toch niet door heel Europa journalisten lopen? Is toch alleen maar fijn dat dit soort dingen op 1 forum staan en dat de wandelgangen artikelen steeds vaker gewoon in de wandelgangen staan?

21 juli 2023 om 00:42

Dat is hoe VZ werkt. Ik raad je aan om de journalistieke stukken die ze over Nederlandse spelers die in verre oorden spelen. Deze zijn geschreven door VZ zelf en altijd goed om te lezen. Voor de rest haalt VZ overal en nergens info vandaan. Wat natuurlijk fijn is zodat je niet elke website af hoeft te gaan.

Koop je zo goed in en dan verkoop je een van de beste spelers. Typisch Leverkusen. Ambitieloze club. 50 miljoen vind ik ook te weinig voor hem.

20 juli 2023 om 20:23

En jij dacht dat Leverkusen Diaby kon behouden na vorig seizoen? Diaby was met afstand de beste speler van dat elftal en het was te verwachten dat als er een ploeg kwam met een mooie zak geld en een beter salaris dat die weg zou gaan. 50 miljoen is inderdaad wel aan de lage kant daar hadden ze echt wel meer uit kunnen halen. Hopelijk halen ze er een goede vervanger voor terug want tot dusver zag het aankoopbeleid er prima uit. Ben bang dat Vizekusen voor altijd Vizekusen zal blijven.

20 juli 2023 om 20:35

Voor 50 miljoen ga je Diaby toch niet laten gaan? Gewoon een enorm slechte deal dit.

20 juli 2023 om 20:40

Dat zeg ik toch ook, 60 a 65 was mooi geweest.

20 juli 2023 om 21:15

Ja vergelijkingen zijn echt waardeloos, maar deze man is zoveel beter dan Anthony, had makkelijk 70/80 moeten kosten. Wellicht dat het Aston Villa is, kan zo mee bij United en Chelsea op de flank

20 juli 2023 om 21:21

Eens 70/80 miljoen was gewoon marktconform bedrag geweest.

21 juli 2023 om 08:40

Het is 50+10 in addons. Prima bedrag lijkt me.

21 juli 2023 om 03:24

Tja de competitie is gewoon een flinke stap omhoog. Over een paar jaar kan hij naar een Engelse topclub als hij presteert. Ik ben vooral blij dat hij niet naar Saudi Arabie gaat

21 juli 2023 om 07:00

Het kan ook tot 60 miljoen oplopen met add-ons

21 juli 2023 om 09:35

Ik vond hem met name in 21/22 erg goed. Afgelopen seizoen was het redelijk tot goed maar niet speciaal. 60m had er wel ingezeten denk ik..

Weet niet wat ik bizarder vind. Dat alleen Aston Villa en Al Nassr hem wilden hebben of dat het serieus een moeilijke keuze is tussen Aston Villa en al Nassr.

20 juli 2023 om 20:01

Snap ook niet dat een Real niet voor hem gaat. Kunnen ook nog wel een goede winger gebruiken.

20 juli 2023 om 20:04

Real spaart voor kilian🤪

20 juli 2023 om 20:11

Ja die kan ook in de spits he

20 juli 2023 om 22:09

Real wil denk ik voor iedereen wel gaan: Diaby, Mbappe, Davies, Kane, Haaland, Hakimi, Cancelo, noem maar op. Maar inmiddels zijn Brahim, Fran, Jude, Arda en Joselu gehaald / teruggehaald, je kan moeilijk maar blijven kopen. Al zou Diaby wel heel mooi zijn geweest. Overigens kan Arda ook op rechtsbuiten uit de voeten.

De club is in goede doen, het stadion is bijna af (800 miljoen), er is winst gedraaid het afgelopen seizoen, financieel gaat het Real voor de wind, er valt ook wat voor te zeggen dat de voorzitter dat vooral zo wenst te houden.

21 juli 2023 om 00:18

Perez wat heb ik toch ongelooflijk veel respect voor de man. Hoe de man voor real gezorgd heeft en successen heeft laten boeken. De beste voorzitter ooit.

21 juli 2023 om 03:26

Ik vind het vooral prachtig dat ze nu zo goed er voor staan financieel. En dat zonder al te veel prijzen te verliezen. Dat valt echt te prijzen

20 juli 2023 om 20:11

Aston Villa tegen Saudi Arabie is simpelweg sportieve ambitie tegen geld. Bij Villa zal hij niet op een houtje hoeven te bijten uiteraard, maar ik denk dat hij in Saudi Arabie veel meer zou kunnen verdienen.

20 juli 2023 om 20:13

Sportief kan je net zo goed bij Leverkusen blijven. Een van de favorieten voor de Europa League en een outsider voor de BL titel, mits ze iedereen behouden. Met Xhaka, Hofmann en Grimaldo heb je in ieder geval goed ingekocht. Maar als je Diaby, Wirtz of Frimpong weg doer dan is alles voor niks geweest.

20 juli 2023 om 20:32

Outsider voor de BL titel? Dat geloof je toch zelf niet Kaiser, de komende 10 jaar is de kampioen al bekend. Dit jaar had het moeten gebeuren, als Bayern nou ook nog Kane binnenhengelt kan je voor de spanning beter een aparte schaal voor de Duitse nummer 2 gaan ontwerpen.

20 juli 2023 om 20:34

Ze hebben een beter elftal dan Dortmund momenteel en ook niet echt minder dan Leipzig. Zo goed is Bayern de laatste paar jaar ook niet in de BL. Kijk het aantal punten er maar op na.

20 juli 2023 om 20:34

Ieder jaar schat ik Leverkusen bij de favorieten voor de EL en telkens verzaken ze maximaal, dus ook dit jaar verwacht ik er maar weinig van ondanks de aankopen. De club opzicht heeft de potentie wel om er meer uithalen. Een outsider voor de BL is het gewoon echt niet. Zolang Hradecky daar überhaupt nog op doel mag staan zal ik ze niet serieus nemen.

20 juli 2023 om 20:46

Jij schat Dortmund elk jaar structureel te laag in. Dortmund is de laatste 5 jaar 4x 2e geworden en dat worden ze komend seizoen weer. Zijn gewoon de 2e ploeg van Duitsland.

20 juli 2023 om 20:47

Klopt ze verzaken het wel vaak ja. Niet voor niks Neverkusen of Vicekusen genoemd.

20 juli 2023 om 20:49

Ze zijn 2e geworden doordat Leipzig de sterspelers een half jaar kwijt was (Nkunku en Olmo). Kijk het puntenverschil maar is van voor en na de winterstop. Voor mij is Leipzig de nr 2 geworden, die winnen niet voor niks 2x op rij de Pokal, presteren Europees beter dan Dortmund en winnen ook de wedstrijden onderling vaak de laatste 2 jaar.Overigens is Dortmund 3x 2de geworden en niet 4x.

20 juli 2023 om 21:56

"Voor mij is Leipzig de nr 2 geworden". Ja, zo kan het ook natuurlijk. De officiële ranglijst simpelweg uit het raam en zelf de eindklasseringen invullen 😂

20 juli 2023 om 22:17

Lees je de argumenten nog? Barca heeft ook meer titels gepakt dan Real de laatste 10 jaar, maar toch is Real de nr 1 van Spanje. Europees ook veel beter gepresteerd. Dortmund heeft circa 20 punten meer gepakt dan Leipzig de laatste 5 jaar. Das nauwelijks verschil. Logisch dat je dan ook naar de bekerprestaties, Europese prestaties en de prestaties onderling gaat kijken dan. Ook qua aankopen en investeringen toont Leipzig veel meer ambitie dan Dortmund. Vraag een gemiddelde Bayern fan maar wie ze als de grootste concurrent zien voor de komende jaren: 80% zegt Leipzig.

21 juli 2023 om 03:28

Nauwelijks verschil haha. 20 punten is veel hoor. Overigens wint Dortmund ongeveer net zoveel van Leipzig als andersom, dus daar ligt het verschil niet. Lul niet zo

21 juli 2023 om 08:19

Laatste 2 jaar won Leipzig 3x thuis van Dortmund (3-0,2-0,2-1) waaronder die zege in de beker en in Dortmund (1-4 gewonnen) en een keer met 2-1 verloren. 4 van de laatste 5 ontmoetingen gewonnen. Ook in Munchen 1-3 gewonnen dit jaar en dan verheet ik nog zeges tegen Spurs, Atletico, Man United, PSG, City en Real de laatste jaren. Dortmund alleen van Chelsea en PSG gewonnen en al ruim 10 jaar niet meer in Munchen. 20 punten in 5 jaar is een gemiddelde van 4 punten per seizoen. Daarnaast Leipzig 4 van de laatstste 5 bekerfinales gehaald waarvan 2 gewonnen. Ook daarin scoren ze beter dan Dortmund.

20 juli 2023 om 20:31

Welkom in 2023 maat

Emery en Villa zijn bezig een prachtig elftal te smeden. Had Diaby graag gezien als concurrent/opvolger van Salah, zodat Doak nog wat jaren kon rijpen. Heeft alles wat een topwinger nodig heeft. Benieuwd hoe het hem zal vergaan in de PL.

Poh, moet nog steeds wennen dat een subtopper in de PL even 50 miljoen aftikt voor een speler. Verder echt een goede kwalitatieve speler die zeker wat zal toevoegen voor Villa! Ben benieuwd hoe hij het zal doen in de PL!

21 juli 2023 om 10:26

Aan deze andere kant heeft deze subtopper ook 2 jaar geleden een speler voor 117 miljoen verkocht (grealish).

Zie hier waarom Kane wil vertrekken Levy! Zelfs Aston Villa doet betere zaken deze transferperiode. Met de leuke selectie die vorm krijgt en Emery zie ik ze zomaar verassen aankomend seizoen!

Villa is echt goed bezig op de transfermarkt. Met Diaby, Tielemand en Torres drie spelers die echt wat toevoegen. Gun het ze wel om de opmars onder Emery door te zetten in het nieuwe seizoen.

20 juli 2023 om 20:16

Over Torres ben ik nog niet helemaal uit. Mings is met afstand de beste verdediger bij Villa, en zowel Mings als Torres spelen als linker centrale verdediger. Voetballend is Torres beter, maar verdedigend is Aston Villa met of zonder Mings een enorm verschil, de laatste competitiewedstrijd die Aston Villa zonder Mings heeft gewonnen was in 2019 tegen Norwich.

20 juli 2023 om 20:25

Mings is geen bijzondere speler, Torres is echt wel een niveautje hoger. Mings heeft te veel wedstrijden in een seizoen waarin die ronduit slecht is.

20 juli 2023 om 21:39

Torres is voetballend absoluut beter, daar is geen twijfel over. Alleen is hij verdedigend minder dan Mings. De optie die ik zie is Konsa op de bank zetten voor Torres, en dan moet Mings of Torres leren om als RCB te gaan spelen.

20 juli 2023 om 23:11

Ze hadden achterin nog wel een kwaliteitsimpuls nodig. Nu heb je met Torres, Mings, Diego Carlos en Konsa vier prima CV’s. Ook goed om posities dubbel bezet te hebben aangezien ze veel wedstrijden gaan spelen, ook met Europees voetbal erbij.

21 juli 2023 om 00:20

Denk niet dat je met de blessure van Carlos echt kan bouwen op hem. Wanneer fit de beste cv aan villa de kant.

21 juli 2023 om 10:30

Carlos is inmiddels alweer een tijdje fit. Einde afgelopen seizoen bewust minder gespeelt om niks te forceren. Maakt nu hele voorbereiding mee dus ik verwacht dat hij er wel staat komend seizoen.

Topspeler in de Bundesliga gaat naar Aston Villa.... die 50 mil neerleggen. Op deze manier is het niet gek dat alle ploegen in de Bundesliga niet kunnen concurreren met Bayern München. Voetbal is ten dode opgeschreven.

20 juli 2023 om 20:59

Helaas wordt het gat tussen de Premier League en de Bundesliga groter. Engelse middenmoters kunnen gemakkelijk tussen de 30-80 miljoen euro spenderen aan spelers. Waar in de Bundesliga de middenmoters vaak tussen de 10-40 kunnen uitgeven.
Natuurlijk zitten er uitschieters tussen, maar dit is helaas de realiteit.

Ik zelf volg de Bundesliga nu meer dan 20 jaar en voor mij blijft het toch de aantrekkelijkste competitie. Ieder zijn mening natuurlijk.

20 juli 2023 om 21:11

Nou welke middenmoters kunnen 40 miljoen spenderen dan? Alleen Bayern, Leipzig en Wolfsburg hebben die bedragen ooit aangetikt.

20 juli 2023 om 23:32

De Premier League heeft het voetbal al jarenlang kapot gemaakt in Europa. Nu komt de Saudische competitie er ook nog eens bij.

Wow toch wel verrassend dacht dat Arsenal een tijdje terug enige interresse had in deze Diaby of is dit een andere?
Aston Villa kan wel eens komend seizoen de dark horse worden in de Premier League. Hadden al een aardig team en volgens mij al wat leuke aankoopjes gedaan en volgens mij ook veel spelers kunnen behouden. Ben benieuwd naar hun seizoen maar verwacht wel dat ze hoge ogen gaan gooien.Emery doet het toch aardig bij Aston. Een trainer die gemaakt is voor clubs net onder de absolute top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren