Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Transfer Kökçü naar Benfica bijna rond: clubs naderen akkoord over transfersom

Vrijdag, 9 juni 2023 om 14:21Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:26

De transfer van Orkun Kökçü naar Benfica is zo goed als rond, zo meldt De Telegraaf. De ochtendkrant baseert zich op goed geïnformeerde bronnen in Lissabon die bevestigen dat Feyenoord en Benfica elkaar dicht zijn genaderd. De transfersom bedraagt dertig miljoen euro, een doorverkooppercentage én bonussen, waardoor de uiteindelijke som boven de veertig miljoen euro kan uitkomen.

Volgens 1908.nl is de deal inmiddels al helemaal rond. Het medium meldde eerder al dat de clubleiding van Feyenoord een bedrag van veertig miljoen euro over wenst te houden aan de verkoop van Kökçü. Mocht Benfica dat bedrag daadwerkelijk neerleggen, dan is er sprake van de duurste uitgaande transfer ooit. Het record is nu in handen van Luis Sinisterra, die vorig jaar voor 25 miljoen euro werd verkocht aan Leeds United.

De Telegraaf kwam donderdagochtend al met het nieuws dat de 22-jarige middenvelder bij o Glorioso de bestbetaalde speler gaat worden. Transfermarktexpert Fabrizio Romano en 1908.nl weten verdere details over het contract van Kökçü te melden. Zo zou de twintigvoudig international van Turkije tot medio 2028 gaan tekenen in het Estádio da Luz.

Naast een langdurig contract kan Kökçü zich in Lissabon verzekeren van zijn favoriete rugnummer 10. De Haarlemmer gaat zijn Feyenoord-salaris bij Benfica verdrievoudigen. Kökçü’s keuze is daardoor duidelijk: zijn voorkeur ligt bij een dienstverband in Portugal. De middenvelder voelt het vertrouwen van Benfica-trainer Roger Schmidt en hij ziet een hereniging met Fredrik Aursnes als de perfecte vervolgstap in zijn carrière. Ook zou Kökçü onder de indruk zijn geraakt van de speelstijl van Benfica in de Champions League.

De Portugese landskampioen hoopt met Kökçü de volgende Enzo Fernández in huis te halen en wil daarom eenzelfde soort clausule in zijn contract opnemen. Chelsea betaalde uiteindelijk een afkoopclausule van 120 (!) miljoen euro om de Argentijn naar Stamford Bridge te halen. Een soortgelijke clausule zou in het contract van Kökçü opgesteld worden. Bij een daadwerkelijke transfer verbreekt hij niet alleen het uitgaande transferrecord van Feyenoord maar ook het inkomende transferrecord van Benfica. De medische keuring lijkt dit weekend nog op de planning te staan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

185 reacties (laatste reactie door rownaldo9)

Mooi voor Feyenoord

9 juni 2023 om 14:26

Slotverdomme wat heeft Feyenoord met het binnenhalen van een fatsoenlijke trainer alles ineens weer op de rit gekregen.

9 juni 2023 om 15:28

Mooie transfersom, Kokcu is een middenvelder daar ontvang je nu eenmaal minder voor dan voor aanvallers. Daarnaast, niet lullig bedoeld, heeft Kokcu geen shirtje aan van Ajax dan was hij veel meer waard geweest. Alvarez levert meer op dan Kokcu terwijl zij niet voor elkaar onder doen. Beetje zelfde verhaal als Sinisterra en Antony, natuurlijk was Antony wel wat beter maar 70 Mio beter dat ook weer niet.

9 juni 2023 om 15:32

Dat is grote onzin. Zoals je leest heeft Benfica pas nog 120 miljoen gekregen voor een middenvelder die ik nou niet echt beter vind als Kökcü.

9 juni 2023 om 15:39

Het is een springplank dus de 40 miljoen totaal zou in principe wel moeten lukken. De grootmachten komen denk ik niet voor Kokcu, dus dan zou je naar een Engelse subtop moeten kijken. Daarbuiten zijn er weinig clubs die zich zulke bedragen kunnen veroorloven voor een middenvelder. Persoonlijk vind ik hem ook (nog) geen speler voor de PL. Had hem graag naar Duitsland of Spanje zien gaan, maar dat zijn over het algemeen niet de big spenders.

9 juni 2023 om 15:39

Dan moet je wat vaker naar Enzo Fernández kijken. Was voor Benfica al wekelijks heel goed, speelde een dijk van een WK en is ook nu één van de weinige spelers die haast wekelijks uit weet te blinken bij Chelsea. Die is voorlopig echt nog wel een stapje verder dan Kokcu.

9 juni 2023 om 15:58

Ik vind het bedrag veel te laag en de club een stap opzij. Bijzonder matige transfer. En dat je voor een middenvelder nou eenmaal minder ontvangt, is ook een beetje onzin gezien de veel mindere Alvarez nog even lang een contract heeft, 3 jaar ouder is (en dus eigenlijk minder waard) maar waarschijnlijk zo 10 miljoen meer gaat opleveren terwijl hij een wanprestatie heeft geleverd dit seizoen met Ajax. Ja, op onderhandelingsgebied moet Feyenoord echt van heel ver komen maar je absolute oogappel voor 30 miljoen naar een "europese concurrent" laten gaan is echt heel matig.

9 juni 2023 om 16:05

Het is toch duidelijk dat Feyenoord gewoon meedenkt met Kokcu hier? Die jongen wil daar graag heen omdat hij er bekenden tegenkomt en in een prachtig land gaat wonen. Daarnaast het salaris dat verdrievoudigt wordt, snel duidelijkheid, volle voorbereiding meedraaien: niet meer dan logisch dat hij dit wil.

Feyenoord gunt het hem daarnaast omdat hij al een jaar langer is gebleven. Daarnaast doet iedereen alsof het stopt bij die 30 miljoen, maar er staat toch duidelijk dat er naast bonussen een gegarandeerde doorverkoopclausule in gaat zitten, waardoor je bijna verzekerd bent van minimaal 40m?

En al blijft het 30m, is het nog steeds onze grootste uitgaande transfer ooit! Al blijft dit record waarschijnlijk maar 1 a 2 seizoenen staan, daar ik Gimenez, Hancko en Geertruida hier nog wel overheen zie gaan.

Kortzichtige reacties en alleen maar denkend vanuit de clubgedachte, niet vanuit de speler.

9 juni 2023 om 16:38

Mwa mag nog wel wat bij hoor, op dit moment krijgen wij maar 3 ton, dus ik zeg, doe maar 30 miljoen erbij!

9 juni 2023 om 16:59

Myvision: wij zijn het niet vaak eens(wat vermoed ik ook ligt aan ieders clubvoorkeur) maar hier sla je wat mij betreft de spijker op de kop. Al voor de transfermarkt goed en wel geopend is je sterspeler voor 30 miljoen naar een gelijke competitie laten vertrekken. Kan Dennis nog even bij Marc in de keuken kijken, die lijkt dit stukje onderhandelen toch beter te beheersen.

9 juni 2023 om 18:01

Benfica is absoluut geen stap opzij. Laatste 5 jaar 3x kwartfinale champions leaugue. Salaris is beter, team is echt vee beter het weer is beter het eten is beter en voetbal is beter. Dat is een stap omhoog dat snapt iedereen. En een slimme stap denk ik. Nog meer rijpen voordat je naar de absolute top gaat. Verstandige keuze van kokcu. Dit is waar veel spelers uit de eredivisie de fout maken. Stap bij een Europese subtopper in ipv te proberen aan te haken bij clubs als utd. Rustig aan hij komt er wel. Welkom iig

10 juni 2023 om 07:28

Het voetbal van Benfica is beter? Een van mijn beste maatjes(Argentijn die voor SLB is) zegt altijd: we kunnen vooral goed winnen, voetballen laten we aan andere teams over.

9 juni 2023 om 15:49

Eens! Dat gezeik over een te lage som, kwam me de neusgaten uit. 30 miljoen + een doorverkoop van 20% voor een jeugdspeler is toch een prachtige deal? Dit is ook nog eens heel goed voor het aanzien van de club! Kokcu wilde dolgraag naar Benfica, dat was duidelijk. Ik gun het hem van harte! ❤️🤍

9 juni 2023 om 16:07

Belangrijke toelichting overigens, gezien doorverkooppercentages doorgaans over bedragen boven de koopsom (hier €30 miljoen) gaan:

Feyenoord behoudt 20% van de rechten, in plaats van een doorverkooppercentage. Ofwel, bij een eventuele volgende transfer van €50 miljoen zou Feyenoord (0.2*€50 =) €10mln meer verdienen t.o.v. 20% over (50-30=) €20mln, wat slechts €4mln meer zou betekenen.

Bron: 1908

9 juni 2023 om 16:34

Dat “behouden van rechten” vind ik zo een vreemde omschrijving. Mag Feyenoord dan met zijn rechten doen wat ze willen? Ergo die verkopen? Mag Kokcu meerdere “eigenaars” hebben op eenzelfde moment?

Gewoon een doorverkooppercentage op de verkoopprijs is toch een veel logischere omschrijving?

9 juni 2023 om 16:35

Klopt. Maar die Feyenoord Transfermarktguy wil altijd populair praten naar de fans toe. Zo verkoop je het natuurlijk wel het best.

9 juni 2023 om 17:19

Zeker in Zuid-Amerika/Portugal zijn constructies waarbij een speler niet volledig eigendom is van een club heel normaal ja.

En inderdaad, je zou het ook doorverkoop op verkoopprijs kunnen noemen. Maar de meeste doorverkooppercentages gelden slechts op het bedrag winst dat gemaakt wordt, en zo is er een duidelijker onderscheid dan dezelfde termen gebruiken (in mijn ogen)

9 juni 2023 om 17:24

Third party ownership is in 2015 verboden door de FIFA. Qua clubs onderling heb ik geen algemene wetgeving teruggevonden (ook echt niet lang gezocht) maar in Italië is dat bijvoorbeeld ook gewoon verboden sinds de jaren 2010-2020.

Verder compliceer je het alleen maar naar mijn mening want rechten geven je ook bepaalde bevoegdheden, terwijl daar totaal geen sprake van is.

9 juni 2023 om 17:56

Bovenstaande constructie is geen third party ownership, daar zou *trommelgeroffel* een derde partij voor nodig zijn.

Wij hebben nu ook maar 90% van Gimenez zijn transferrechten waar Azul nog 10% heeft.

9 juni 2023 om 18:21

Er is een derde partij. Feyenoord, Benfica en Kokcu zelf. En wat kan Azul aanvangen met die transferrechten aanvangen?

9 juni 2023 om 18:54

Kokcu zou alleen een derde partij zijn als hij zelf ook een gedeelte van zijn transferrechten zou bezitten, wat hij niet doet.

De third part construction waar jij het over hebt is in het leven geroepen zodat zaakwaarnemers/private owned bedrijven niet een percentage kunnen bezitten, wat in het verleden vaak gebeurde in Zuid Amerika. Kijk bijvoorbeeld naar de transfer van Neymar naar Barca en hoeveel partijen/mensen Barca uiteindelijk heeft moeten betalen.

Wat Azul met die 10% kan? Niks, maar zij krijgen 10% van de totale transfersom (dus niet winst) bij Santi’s volgende transfer. Dus bij 50m gaat er 45m naar Feyenoord en 5m naar Azul.

9 juni 2023 om 21:27

Wie was dan de derde partij bij zo een third party ownership-deal? De club die de speler had, de investeerder en…? Want dat waren echt niet altijd 44 partijen die deelnamen aan zo een transfer.

En als je geen rechten hebt dan is het gewoon een doorverkooppercentage dus. Ik zie niet in waarom je het dan een gecompliceerdere titel moet geven.

9 juni 2023 om 23:07

Heb het eens even opgezocht, maar ik zat fout met mijn definitie van third party. De definitie die de FIFA eraan geeft is ‘individuen, investeringsmaatschappijen of fondsen’. Maw, alleen clubs mogen transferrechten bezitten en beheren.

In het geval van Neymar was de investeringsmaatschappij DIS bijvoorbeeld eigenaar van 40% van zijn transferrechten, waar Santos 60% bezat. DIS was de third party in dit geval.

Twee voetbalclubs mogen dus wel transferrechten splitsen zoals bij Gimenez het geval is.

Dit is doodzonde, het bedrag is simpelweg te laag en ik vind eigenlijk dat Feyenoord niet aan een concurrerende competitie moet willen verkopen. Feyenoord gaat de CL in. Ik zou zeggen wacht de transferperiode ook nog even af. Waarom die haast, het is niet erg als hij blijft en meegaat in de CL. Als ik Kokcu was zou ik ook naar een andere competitie/club willen dan Portugal Benfica. Maar goed, ik gun hem het allerbeste

9 juni 2023 om 14:37

Iedereen heeft er altijd zijn/haar mond vol van als spelers te snel naar het buitenland en/of topclubs gaan. Kiest er een speler een keer voor de geleidelijke weg, komt daar weer commentaar op.

De overstap naar het buitenland is vaak al groot genoeg, en hij is zo ongeveer verzekerd van speeltijd bij een club die structureler CL speelt dan Feyenoord. Plus: Benfica verkoop zijn spelers ook nog eens vaker door aan de absolute top. Kortom: prima carriereplanning van Kokcu.

9 juni 2023 om 14:41

@ariestoteles

De Portugese compeittie is buiten de top 4 van een lager niveau dan de Eredivisie. Op dit moment is alleen Benfica beter dan de NL top. De rest van de top in NL en POR zijn zo'n beetje hetzelfde.

Kokcu gaat dus het hele seizoen tegen mindere tegenstanders spelen dan in de NL competitie.

Ik had hem echt een zwaardere competitie gegund, zoals de Duitse of Italiaanse. Daar kun je een hoop leren en NL spelers doen het daar vaak prima.

9 juni 2023 om 14:46

Porto haalde wel nog gewoon de tweede ronde van de CL als groepswinnaar, waar ze er nipt uit gaan tegen de latere finalist. Dat is toch ook wel een hoog niveau.

9 juni 2023 om 14:47

@feye_88

En welke club in Duitsland/italie/spanje moet er 30-40 miljoen gaan betalen dan?

Dortmund heeft in zijn gehele bestaan 2x meer dan 30+ miljoen uitgegeven (haller/dembele).
Leipzig heeft in zijn gehele bestaan nog geen enkele keer 30+ miljoen uitgegeven.
Inter Milaan heeft het iets vaker gedaan, in de laatste 10 jaar slechts 8x. Aan spelers als Lukaku, Hakimi en Skriniar. En dat niveau heeft Kokcu niet.
Napoli die nog maar 5x in hun gehele bestaan boven de 30 miljoen hebben betaald.

Of Spanje, waar buiten Real Madrid/atletico ook niemand 30-40 miljoen neer legt voor een speler.

9 juni 2023 om 14:48

In een groep met een Brugge uit vorm, Leverkusen en een Atletico uit vorm. Daar was Ajax ook nog wel 1e geworden hoor, en al helemaal als ze net zoals Porto een goede vorm hadden.

9 juni 2023 om 14:52

Ajax had dit jaar, buiten de eerste weken van het seizoen, alleen totaal geen goede vorm dus dat is wel een heel vreemd argument.

9 juni 2023 om 14:53

@bergkamp

Kokcu is gewoon een geweldige speler he. Hij bewijst het al meerdere seizoenen. Je doet alsof er een wisselspeler wordt binnengehaald. Kokcu is een uitstekende speler. Voor die Enzo werd al 120 miljoen gelapt. Zo gek is 40-50 niet.

9 juni 2023 om 14:54

Lager dan de eredivisie? Een Volendam of Excelsior is echt niet beter dan de nummer 15 uit hun competitie. O.b.v. de afgelopen jaren vind ik Benfica, Porto en Sporting sterker dan Ajax, Psv en Feyenoord. Nederlandse clubs winnen zelden van hun. Alsof de Bundesliga zo zwaar is, spelen wat leuke teams maar vind het niveau daar ook niet denderend eerlijk gezegd. Daar speel je ook gewoon tegen Bochum en Heidenheim volgend jaar. Elke competitie heeft zo zijn mindere teams.

9 juni 2023 om 14:54

Heb je Ajax dit jaar zien spelen? Die waren dit jaar waarschijnlijk 3e of 4e geworden in zo’n poule

9 juni 2023 om 14:57

@ajaxnl!

Ja, er is geen subtop in Portugal. Je hebt de top en dan een tijdje niks. Tussen de nr 4 en de nr 5 zit 20 punten in Portugal. Buiten de top 3 en Braga stelt het ook gewoon niks voor.

Sterker nog. Op de top 4 na heeft ELK team een negatief doelsaldo. Ik heb met wat Portugezen gepraat en die geven dat zelf ook gewoon toe.

9 juni 2023 om 14:58

@feye_88

Kokcu is een hele goede voetballer, dat heb ik niet ontkent en dat zal ik ook nooit zeggen. Ik vraag je alleen af om eens realistisch te kijken ipv vanuit een Feyenoord hart.

Als de clubs uit Duitsland/italie/spanje/frankrijk praktisch nooit bedragen boven de 30 (laat staan 40) miljoen uit geven. Verwacht je dan opeens dat ze dit wel gaan doen voor (met alle respect) Kokcu? Zo ja, dan ben je verre van realistisch en kijk je totaal niet naar de markt.

De enige optie voor meer dan 30 miljoen is een club uit de Premier League. En zoals eerder beschreven:
- City zal geen interesse hebben
- Chelsea zal geen interesse hebben
- Arsenal heeft nog nooit 40 miljoen voor een wissel speler betaald

Dan blijven over United, Liverpool, Spurs. Waarvan Spurs bekend staat ook nooit teveel te willen betalen. En voor United/liverpool zijn onder andere Tielemans/mount beschikbaar. Beide simpelweg meer ervaring en ook beter dan Kokcu.

Het bedrag dat nu gegeven word is een heel mooi bedrag, in alle logica zijn er maar weinig clubs die meer zullen bieden.

9 juni 2023 om 15:02

@D-Bergkamp

Wat is realisme precies in de voetbalwereld? Als er geen club komt die het wil lappen, dan maar niet. We zitten nog net in juni. Er gaat nog van alles gebeuren.

Wil jij Alvarez voor 30 verkopen? Nee toch? Kokcu is een klasse beter. Die wil ik ook niet voor 30 verkopen.

Er bestaat geen realisme. Je moet gewoon hoog in de boom zitten. Dat doet jouw cluppie ook altijd en dat vind ik uitstekend transferbeleid.

9 juni 2023 om 15:04

Is het in Nederland zoveel beter dan? Je hebt nog als nummer 5 Twente, maar daarna? Ook allerminst topteams. Dus of dat grote gat nu het gevolg is van de zwakte van die andere teams of de sterkte van de topteams lijkt me nog maar de vraag want de nummer 3 in Portugal heeft gewoon meer punten dan de nummer 2 in Nederland.

9 juni 2023 om 15:09

Oh dus de pl heeft volgend seizoen maar 6 clubs?

9 juni 2023 om 15:17

@ironmanutd,

Natuurlijk niet, maar ik schat Kokcu goed genoeg in voor op zijn minst subtop PL. Alles daar onder is zonde van zijn kwaliteiten eerlijk gezegd. Dus ik zou hem een transfer naar de top 6-7 gunnen. Alleen zie ik dat persoonlijk niet gebeuren vanwege eerder genoemde redenen.

Met alle respect voor de Evertons, West Hams, Brightons van de PL. Dat is toch allemaal minder dan Benfica?

9 juni 2023 om 15:18

Hoezo? Je kan toch niet slechts op basis van een eenmalige prestatie van Porto in de CL zeggen dat ze dus beter zijn dan de Nederlandse top. Normaal gesproken haalt Ajax hetzelfde niveau als Porto haalt, dat is wat ik wil zeggen. Verder heel knap dat Porto in die groep 1e is geworden, maar ik zou er ook niet van opkijken als Feyenoord dat met de vorm van dit jaar ook was geworden. Zegt eigenlijk ook al genoeg dat Brugge 2e is geworden in die poule, en die waren ook zeker niet in vorm.

9 juni 2023 om 15:20

@feye_88

Ik zie persoonlijk ook niet zo snel een club komen die 30-40 miljoen voor Alvarez gaat bieden, stelt je dat enigzins gerust? Als de geruchten waar zijn over bijvoorbeeld Dortmund zie ik het geen 35 miljoen worden. Vanwege dezelfde eerder genoemde redenen.

De enige reden waarom Alvarez voor 30+ miljoen zou gaan is als inderdaad West Ham zichzelf meld die 100+ miljoen voor Declan Rice gaan vangen naar het schijnt. Tevens is die transfer juist ook weer de reden waarom Arsenal niet voor Kokcu zal komen.

9 juni 2023 om 15:21

AZ heeft dit seizoen in de voorronde van de eCL de nummer 5 van Portugal helemaal van het veld getikt. Dat was nummer 5 tegen nummer 5, en het niveau van de nummer 5 van Nederland ligt dus echt wel veel hoger dan het niveau van Portugal. Daarboven zal het om het even zijn, waar Benfica wel weer echt beter is dan de top van Nederland. De rest heeft nooit in vergelijkbare competities gespeeld, dus is niet echt te vergelijken, maar van de potjes die ik van de Portugese middenmoot heb gezien ligt dat niveau echt wel lager dan in Nederland.

9 juni 2023 om 15:43

D-Bergkamp dat z9u een eindeloze discussie worden. Benfica speelt cl en heeft lekker weer, pl is mooiere competitie met dikker salaris. Dat soort dingen. Maar er zijn in ieder geval buiten de top 6 best clubs die flinke bedragen kunnen betalen.

9 juni 2023 om 15:54

Jawel want hij zegt letterlijk in zijn reactie “op dit moment”. En “op dit moment” vind ik Porto toch wel op een hoger niveau presteren dan de Nederlandse top.

9 juni 2023 om 16:04

Dat weet ik nog net zo niet. Ik zie Feyenoord van vorig seizoen echt niet sowieso verliezen van Porto van vorig seizoen. Is alleen jammer dat ze niet op hetzelfde niveau uitkwamen, waardoor het niet te vergelijken is. Het kan zeker hoor, maar het is imo echt geen uitgemaakte zaak dat Porto dit seizoen Feyenoord zou verslaan. Verder over de woorden "op dit moment" heen gelezen, excuses.

9 juni 2023 om 16:28

Is hier toch ook zo? Twente doet het nu weer redelijk, buiten dat heeft ook de rest in nederland vrij weinig te zoeken in europa.

9 juni 2023 om 16:30

Dat zou zeker geen uitgemaakte zaak zijn, tegen Benfica ook niet trouwens. Echter is de Nederlandse top wel wat breder dan Feyenoord. PSV, Ajax en AZ horen daar ook bij.

9 juni 2023 om 16:47

@spursfan96 - Ik vind die vergelijking iets te gemakkelijk gemaakt. Je kunt niet stellen dat omdat Az van de nummer 5 won van Portugal, Gil Vicente voor de mensen die zijn vergeten, dat het niveau opeens heel veel beter is. Want die nummer 5 staat nu 13de van Portugal en dat heeft mede te maken omdat ze een van hun sterspelers, lino, verkocht hebben aan Atletico (nu verhuurd aan Valencia). Daarvoor stond Gil Vicente ook gewoon rond de 12de plek en was vorig seizoen echt een uitstijger van de club.

9 juni 2023 om 20:09

Inderdaad een goede stap. Ben benieuwd of hij bij PL topclubs en Dortmund aan spelen toegekomen was. Benfica heeft gewoon een top team. Nu een jaar deel goed spelen en volgend jaar naar het EK, dan komt er een mooie PL club aan die 80± gaat betalen.

10 juni 2023 om 10:02

Je zegt waarom zouden ze dat dan wel doen voor met alle respect Kokcu, terwijl ze letterlijk bezig zijn voor een deal met Ajax voor Alvarez die een soort gelijk bedrag moet opleveren. Sorry hoor, maar met alle respect Alvarez……

9 juni 2023 om 14:38

Bedrag is toch vrij marktconform? Als ik het zo lees zijn het vrij makkelijke bonussen. Denk aan gespeelde wedstrijden, Benfica kampioen en plaatsing CL etc. Als je ziet hoe Benfica doorgaans verkoopt kan je met het doorverkoop percentage toch een (uiteindelijk) bedrag van rond de 45 miljoen bijschrijven. Voor een eigen jeugdspeler hè! Prachtig bedrag, en mooie kleine stap omhoog voor Köcku.

9 juni 2023 om 14:41

@Messi Volledig met je eens, ook ik vind het bedrag marktconform. Zeker voor een speler die zich nog niet in de CL bewezen heeft en eigenlijk pas een goed jaar achter de rug heeft, wel een heel goed jaar. Kiest voor een geleidelijke route wat laat zien dat hij over zijn carrière nadenkt en misschien ook beseft dat dit de juiste stap is.

9 juni 2023 om 14:43

Als bedrag zou ik inzetten op 50M, en dan zou 40M+ bonussen nog wel acceptabel zijn. Vergeet niet dat Anthony voor 100M is vertrokken. Kokcu lijkt mij een stuk stabieler. Maar goed Benfica is geen slechte stap. Ik had m alleen liever naar een grotere competitie zien gaan. Nu doet hij een stap zijwaarts ipv voorwaarts naar mijn idee.

9 juni 2023 om 15:16

Kökcü speelt al langer dan een jaar op een hoog en constant niveau. Hij kreeg echter pas dit seizoen de waardering van alles en iedereen. Met zijn 22 jaar heeft hij al onwijs veel ervaring op het hoogste niveau, m.u.v. de CL. Heeft echter wel de nodige duels in de benen als het gaat om ECL/EL. Is daarnaast international van Turkije. Wat is tegenwoordig marktconform in een transferwereld waar de meeste gekke dingen gebeuren. Ik ben blij dat het transferrecord wordt verbroken doch had ik gehoopt dat het bedrag iets hoger uit zou vallen. Ik ben wel reuze benieuwd wat Feyenoord met het geld gaat doen, en wie Kökcü mag gaan opvolgen!

9 juni 2023 om 15:45

Dat moet je juist wel vergeten. United betaald met regelmaat 50-100% teveel, dus dat kun je echt niet als referentie gebruiken

9 juni 2023 om 14:41

@hushmand, je hebt ook met een speler te maken he? Kokcu heeft nogal wat betekent voor de club en die wil denk ik ook voor zijn gemoedsrust snel weten waar zijn toekomst ligt, dat is ook praktisch met zaken regelen, en die wil denk ik ook graag zsm aansluiten bij zijn nieuwe club. Hij zal daar al rondgeleid zijn, de contractvoorwaarden hebben gekregen, etc. Als zo'n speler dan een keuze gemaakt voor de club, wil die dat het zsm rond komt.

Op het einde van de transferperiode, terwijl de hele voorbereiding erop zit, iedereen in de selectie heeft gevochten voor zijn plek in de basis, kom jij erbij, moet je nog gaan wennen aan je teamgenoten, omgeving en dat terwijl je ook nog even je verhuizing, school kinderen als hij die heeft, etc. aan het regelen is. Je moet maar zien of je gelijk in de basis staat. Dat is gewoon echt niet fijn voor een speler.

Ik snap dat iedereen denkt vanuit clubbelang, maar clubs denken ook nog wel eens om de spelers, die gunnen ze ook wat, en dat vind ik meer dan terecht.

9 juni 2023 om 14:45

Dat laatste, over spelersbelang, vind ik ook netjes. Zeker, maar ik heb toch de indruk dat Feyenoord te snel genoegen neemt met minder geld naar mijn idee.

9 juni 2023 om 14:51

Ik had gelezen dat er vorig jaar afspraken met Kokcu zijn gemaakt over een transfer deze zomer, waardoor hij vorig jaar nog bij Feyenoord speelde. Dan kan je nu alsnog heel moeilijk doen als Feyenoord zijnde, maar dan weet je wel dat Kokcu niet met een fijn gevoel terugkijkt op zijn periode bij Feyenoord. Dat is ook wat waard lijkt me en als die afspraken er toch al zijn kan je net zo goed nu al de deal sluiten.

9 juni 2023 om 15:47

Er is een verschil tussen heel moeilijk doen en een eerste bod accepteren nog voor de transferwindow open is. Is trouwens ook de reden dat ik al deze berichtgeving wat twijfelachtig vind.

9 juni 2023 om 14:41

@hushmand, je hebt ook met een speler te maken he? Kokcu heeft nogal wat betekent voor de club en die wil denk ik ook voor zijn gemoedsrust snel weten waar zijn toekomst ligt, dat is ook praktisch met zaken regelen, en die wil denk ik ook graag zsm aansluiten bij zijn nieuwe club. Hij zal daar al rondgeleid zijn, de contractvoorwaarden hebben gekregen, etc. Als zo'n speler dan een keuze gemaakt voor de club, wil die dat het zsm rond komt.

Op het einde van de transferperiode, terwijl de hele voorbereiding erop zit, iedereen in de selectie heeft gevochten voor zijn plek in de basis, kom jij erbij, moet je nog gaan wennen aan je teamgenoten, omgeving en dat terwijl je ook nog even je verhuizing, school kinderen als hij die heeft, etc. aan het regelen is. Je moet maar zien of je gelijk in de basis staat. Dat is gewoon echt niet fijn voor een speler.

Ik snap dat iedereen denkt vanuit clubbelang, maar clubs denken ook nog wel eens om de spelers, die gunnen ze ook wat, en dat vind ik meer dan terecht.

9 juni 2023 om 14:42

@hushmand,

Met alle respect, Benfica is geen concurrerende competitie voor Feyenoord omdat je weer kampioen bent geworden. Benfica toont jaar in jaar uit goed te presteren in de CL. Terwijl Feyenoord weer een keer mee mag doen in de CL. Het denigrerende richting Benfica is bijna schaamteloos om te zien.

En omtrent het bedrag, iedereen roept maar te laag. Maar welke club moet er 40-50 miljoen gaan betalen voor Kokcu?
- Duitse clubs als Dortmund? Die betalen praktisch nooit zulke bedragen
- Spaanse clubs, buiten Atletico/real heeft niemand 40-50 miljoen beschikbaar.
- Italiaanse clubs, de laatste 40-50 miljoen transfers daar opgezocht?

Dan kom je in de Premier League uit die misschien interesse moeten hebben.
- City zal geen interesse hebben
- Chelsea zal geen interese hebben
- Arsenal heeft nog nooit 40-50 miljoen voor een wissel speler uit gegeven

Blijven over United, Liverpool, Tottenham etc. En als je bedenkt dat Mason Mount voor 50 miljoen te halen is (home grown, engels, bewezen in de PL) en Tielemans transfervrij op te halen is. Waarom zouden deze clubs dan voor Kokcu kiezen?

Het bedrag van 40-50 miljoen is echt totaal niet op realiteit gebaseerd, meer op illustere hoop.

9 juni 2023 om 14:49

' Het denigrerende richting Benfica is bijna schaamteloos om te zien.'
Ik hoor mensen zeggen dat Benfica verder is dan Feyenoord, maar dat de stap niet goed is omdat feitelijk Benfica in een vergelijkbaar sterke competitie speelt en Europees volgend seizoen net als Feyenoord in de CL speelt.
Valt reuze mee hoe 'denigrerend' het is.

9 juni 2023 om 14:50

D-Bergkamp

Mount heeft een jaarcontract. En is alsnog 55 miljoen waard. Lekker je eigen punt omver halen. Dit heb ik gisteren ook al tegen je gezegd.

Kokcu heeft een langdurig contract. Newcastle is bijvoorbeeld een prima optie.

Als Madueke al 35 miljoen kost. Dan is 40-50 voor Kokcu toch niet ondenkbaar?

9 juni 2023 om 14:52

Weer een reactie zoals we gewend zijn, de Portugese competitie is namelijk wel concurrent van de Nederlandse competitie, dat gaat over plek 5 of 6 op de UEFA lijst wat betekent 1 of 2 directe CL plaatsen, nergens geeft Hushmand aan dat Feyenoord en Benfica concurrent zijn. Dus hij is in zijn reactie dit tegenstelling tot jouw reactie nergens denigrerend. Maar hé waarom zouden we ook lezen waarop we reageren

9 juni 2023 om 14:53

Madueke is Engels, een aanvaller en werd gekocht door de meest koopzieke club op aarde op dat moment. Geen enkele andere club die daar 35 mio voor had gegeven. Als Kokcu Jones had geheten en ook naar Chelsea of United zou gaan had hij makkelijk 50 mio opgeleverd inderdaad, maar dat is niet zo.

9 juni 2023 om 14:54

En Mount is een Engelsman die ook nog eens international is, dus jouw vergelijking slaat als een tang op een varken.

Newcastle lijkt daarnaast eerder voor Maddison te gaan, dus waarom dan ook nog Kokcu halen als je ook nog Joelinton, Guimaraes en Willock achter de hand hebt?

9 juni 2023 om 15:01

@feye_88

Mount heeft een jaar contract, is 2 jaar ouder en heeft 200 wedstrijden Premier League in de benen. Daarnaast is hij Engels Home Grown wat ook nog een toegevoegde factor is.

Zoals al vaker tegen je gezegd, en iets dat je schijnbaar niet wilt horen. Het ligt niet aan Kokcu of aan zijn kwaliteiten. Het ligt aan de markt waar op het moment weinig behoefte is aan een speler als Kokcu voor 40 miljoen.

9 juni 2023 om 15:04

D-Bergkamp

Wie bepaalt dat dan wat de markt wil? We zitten net in juni. Je hoeft je kruit nog niet te verschieten he.

9 juni 2023 om 15:09

Eens dat Benfica wel een stap omhoog is Bergkamp.

Maar oneens dat obv de historische cijfers Dortmund dat niet zou gaan betalen.
Dortmund heeft in 2016/17 Voor Dembele 35 miljoen betaald, die was toen 14 miljoen waard (2,5x waarde)

De nummer 2 en 3 inkomende transfers zijn Haller en Hummels, maar die zijn veel ouder dan de jonkies waar in verhouding tot de waarde veel meer betaald voor wordt. Dortmund heeft net 100 miljoen van Bellingham gekregen. Kokcu is 30 miljoen waard. Waarom zouden ze geen 1,5x de waarde van een Turks international van 22 met Europese ervaring kunnen betalen?

Dan vind ik nog dat je een aantal PL clubs onderschat. Bijvoorbeeld: Brighton heeft net een flink bedrag voor Mcallister ontvangen. Promovendus Nottingham Forest geeft 195 miljoen uit. Een ploeg als Everton gaat zwaar investeren om boven die degradatiestreep te komen.

9 juni 2023 om 15:16

@D-Bergkamp

Ik moet eerlijk zeggen dat ik jouw redenatie ook onzinnig vindt. Op basis hiervan zou je namelijk ook kunnen zeggen dat Benfica nooit 30 miljoen over zou kunnen hebben voor (jouw woorden: met alle respect) Kokcu. Benfica heeft in haar hele historie 2 keer meer dan 30 miljoen betaald en dat was voor Enzo en Nunes, en ze zijn het nu dus weer bereid voor Kokcu. Waarom zouden andere clubs dat dan niet willen betalen en waarom zou Kokcu dan niet nog even geduld hebben?

9 juni 2023 om 15:21

@baarluh,

In de premier league liggen de kansen voor Kokcu, alleen als ik zelf de keuze zou hebben voor Benfica- die jaarlijks ver komt in de CL en hun spelers elk jaar door verkoopt aan de absolute top. Of moet kiezen uit de West Ham, Everton etc etc. Dan had ik ook voor Benfica gekozen, jij niet?

9 juni 2023 om 15:28

@hendriksafcamu,

Het onderstreept alleen maar dat het bod dat er ligt een redelijk tot goed bod is. Je kan niet verwachten dat er nog 2-3 clubs boven hun normale spendeer bedragen hetzelfde gaan doen.

9 juni 2023 om 15:54

D-Bergkamp bijna niemand doet denigrerend over benfica.

Verder had hij het over concurrence competition as in NL vs POR voor de punten.

En als laatste. Je trekt je dit wel erg aan he? Je bent echt al dagen iedereen ervan aan het proberen te overtuigen dat feyenoord zeker niet moet proberen wat extra miljoenen los te peuteren. En maar eindeloos met die 2 spelers aankomen, waarvan ik ook al uitgelegd heb dat die resp veel duurder en net zo duur gaan zijn en ouder zijn. Om nog maar niet te spreken van het feit dat je zo niet kunt vergelijken. Dat is net zo simpel als mensen die allemaal met antony aankomen.

Ga lekker weekend vieren en laat feyenoord zn ding doen. Als het meer wordt is het fijn voor ze, anders kunnen ze hun tarieven na het volgende goede seizoen weer wat verhigen.

9 juni 2023 om 14:51

Ik vind het wel lachen- al die Feyenoorders die claimden dat Kokcu nog wel een jaar zou blijven en dat ie 50 miljoen moest kosten. Het zat er natuurlijk niet in. Niks ten nadele van Slot en het elftal (feyenoord gaat net zo goed voor de titel volgend jaar) maar historisch gezien is Feyenoord natuurlijk niet een club waar je per sé meer gaat behalen dan dit. Een beetje tegenslag en je wordt volgend jaar tweede of derde en je knalt als hekkensluiter eruit in de CL. Welke clubs staan er dan in de rij? Kokcu denkt: Ik ga weg met een absoluut hoogtepunt (kampioen worden als aanvoerder op je 22e) en dan naar een club waar ik in de basis kom die structureel op een hoger niveau opereert. De topclubs kijken altijd naar de Portugese top en als Kokcu twee seizoenen goed draait bij Benfica en Europees wat laat zien, dan speelt ie gewoon bij Liverpool in 2025 voor een absoluut topbedrag.

Feyenoord heeft gewoon de reputatie (nog) niet (meer) om directe transfers naar de Europese top te faciliteren. De duurste uitgaande transfer hiervoor was van een vleugelspeler die zich niet bij een degraderende ploeg in de basis kon spelen. Het duurt even voor dit type speler van Feyenoord voor dergelijke bedragen weggaat, of ze moeten echt een Europees topjaar draaien.

9 juni 2023 om 16:41

@Bongiorno

Sinisterra heeft dit seizoen te kampen met blessures, dus niet gek dat hij niet in de basis speelt...

Heeft in de minuten dat hij überhaupt heeft gespeeld gewoon laten zien het niveau aan te kunnen.

9 juni 2023 om 16:57

Hij heeft vijf goals gemaakt in bijna tien wedstrijden aan speeltijd, dat is op papier uitstekend. Maar je claim dat ie altijd geblesseerd was, daar twijfel ik aan. Van de 38 wedstrijden is ie 'r volgens transfermarkt maar 8 niet beschikbaar geweest vanwege een blessure (kan verkeerd zijn natuurlijk). Bij 10 verdere PL wedstrijden was ie niet in de selectie opgenomen, en het kan zijn dat de blessure daar gewoon niet geregistreerd is. Dan hou je alsnog 20 volle wedstrijden over, en daar zat ie voornamelijk op de bank of werd ie er vroeg uitgehaald.

9 juni 2023 om 15:00

Te laag? We praten hier over 30 miljoen + een doorverkoopclausule en bonussen. Het is weliswaar geen 100 miljoen euro, maar het is wel een mooi bedrag. Feyenoord komt nou eenmaal van ver in relatieve zin. Dan is het niet heel waarschijnlijk dat je de absolute hoofdprijs ontvangt. Als Feyenoord de stijgende lijn doorzet, gaat het vanzelf hogere bedragen dan dit toucheren.

9 juni 2023 om 15:11

Meer krijgt feyenoord (nog) niet voor spelers. En dat van concurrerende competitie vind ik echt onzin.
Wel eens dat ik de haast niet snap. Al zou het me niets verbazen als 80% van dit verhaal gewoon verzonnen is. Net als bij slot toen media elke dag met een nieuwtje wilden komen en dit steeds brachten als feiten.

9 juni 2023 om 16:39

Benfica maakt altijd de cijfers van transfers bekend. Dat zal nu niet anders zijn.

Gefeliciteerd Feyenoord alvast, mooi en realistisch bedrag denk.

9 juni 2023 om 14:37

Ik vind het een laag bedrag. Niet een realistisch bedrag. Maar tegelijkertijd is het de Telegraaf en weten we eigenlijk gewoon niet hoe de deal in elkaar steekt.

9 juni 2023 om 14:40

Bedrag is toch prima. Niet te laag en niet te hoog. Veel meer had er echt niet in gezeten. Tenzij er 3/4 Engelse clubs tegen elkaar op gingen bieden. 2e jaar op rij dat je je record breekt. Ook wat waard

9 juni 2023 om 14:42

Feyenoord heeft ook toegezegd mee te willen werken aan een transfer oor Kokcus bewezen diensten. Hij wil graag naar Benfica en ik zou er niet verbaasde van opkijken als het makkelijk haalbare bonussen zijn en dat hij dan over twee jaar voor 80 miljoen naar de prem gaan. Beetje vertrouwen in die jongen!

9 juni 2023 om 14:44

Dat bedrag is niet prima. Ik had minimaal 40 gehoopt (zonder constructies) maar eigenlijk 45-50 wel mooi gevonden. Waarom? Omdat de markt gestoord is.

Noni Madueke ging als man van glas al voor 35 miljoen weg. Alvarez gaat zo voor 45 miljoen weg. En Kokcu is gewoon een klasse beter dan deze spelers.

Dit is te makkelijk, te laag en te snel.

9 juni 2023 om 14:55

Noni madueke is natuurlijk zoveel waard omdat hij Engels is, tel daarbij op dat het Chelsea was en dan krijg je dit. Als er meerdere Engelse clubs kokcu wilde hebben was het waarschijnlijk idd richting de 45 miljoen gegaan.

9 juni 2023 om 14:55

Madueke was een winter aankoop door Chelsea... zegt weinig over de markt.
Alvares heeft meerdere seizoenen CL gespeeld en ook wat Gold Cups en Wk's, dat maakt wel uit op de markt.

Een Kokcu is dan wel weer jonger en zijn volgende club kan weer aardig wat winst maken als hij daar succesvol is en weer doorverkoopt.

Maar anyway, er valt ook wat voor te zeggen dat je 1 speler al vroeg verkoopt voor gewoon een goed bedrag, en dan vervolgens zeker bent van inkomende transfer miljoenen + CL start geld. Dat maakt dat je als Feyenoord al vroeg zekerheid hebt over wat je wel en niet zelf kan doen op transfermakrt.

Als Feyenoord dit beleid voortzet en ook komende seizoenen blijft presteren, dan gaat ook daar zomers af en toe de zilvervloot binnenkomen.

9 juni 2023 om 15:01

@Feye_88 afgelopen zomer is ook bij nagenoeg elke grote uitgaande transfer een verkeerd(te laag) bedrag eerst naar buiten gebracht.

Heb heel veel vertrouwen in Te Kloese.

Ik durf wel met zekerheid te zeggen dat ondanks de toekomstige bonussen er meer dan 40 miljoen aan kokcu wordt overgehouden.

En daar zit voor mij een groot verschil. 40 miljoen of "maar" 30 miljoen. Maar goed het blijft nog even afwachten tot het officieel rond is. Slot was tenslotte ook al lang en breed naar spurs geschreven. The rest is history.

Te Kloese kennende zullen we snel duidelijkheid hierover krijgen.

Ik heb alvast heel veel zin in de zomer!

9 juni 2023 om 15:06

@ Ana-realist

Je hebt helemaal gelijk. Veel vertrouwen heb ik niet in berichtgeving. Maar ik word erg moe van het feit dat Feyenoord maar 'realistisch' moet zijn als er niet zoveel geboden wordt door de eerste club met interesse. We zitten eindelijk in een positie waarin we nee kunnen zeggen. Dus ik vertrouw erop dat DtK dat ook gewoon doet als er niet genoeg geboden wordt

9 juni 2023 om 15:07

@Feye_88, Die redenatie snap ik. Dat is denk ik ook nog een beetje de naam die Feyenoord op dit moment nog niet heeft. En Madueke is Engels aan een Engelse club hé, die zijn altijd duurder. En we weten natuurlijk ook niks af van eventuele afspraken

9 juni 2023 om 15:14

Feye_88 en elke keer als een portugese club weer iemand voor een vermogen verkoop zegt iedereen dat nederlandse clubs ook eens steviger moeten leren onderhandelen 😅

9 juni 2023 om 15:30

Alvarez jarenlang CL gespeeld

9 juni 2023 om 16:30

Madueke is qua puur voetbaltalent een categorie hoger dan Kokcu. Daarnaast Engels en homegrown. Dat maakt de deal van 35 miljoen vast + bonussen (die 40 miljoen moet lukken).

9 juni 2023 om 15:55

Haha, olie op het vuur. Dit is toch in alles een provocerende opmerking of niet

Valt me best tegen eigenlijk!

Als het echt 40 miljoen wordt en dan nog met doorverkooppercentage dan is het wel een goede deal. Maar lager kan echt niet.

9 juni 2023 om 14:35

Eens! Lager kan echt niet. Eigenlijk zou het 40 vast moeten zijn en daar boven nog wat bonussen of percentages.

Benfica heeft geld zat na de verkoop van Enzo, Dortmund moet een vervanger voor Bellingham halen en dan hebben we ook nog de hele PL die alles wat los en vast zit opkoopt. Waarom nu al iets wat lager dan 40M (vast bedrag) accepteren? De transferperiode is officieel nog niet eens open.

9 juni 2023 om 14:43

Ik snap het ook niet. Maar voor nu is er sws veel onduidelijk. Benfica kon niet meer dan 30 miljoen vast betalen dacht ik gelezen te hebben. Maar ik heb alle vertrouwen in te Kloese dat hij niet voor minder dan 40 miljoen akkoord ging.

Hoe kan je nou zeggen dat de som boven de 40 miljoen uit komt? Die bonussen zijn toch alles behalve zeker, laat staan een doorverkoop percentage

9 juni 2023 om 14:29

Ik vind dat ook altijd zo wazig gegeven ja, iets berekenen wat je helemaal nog niet zeker binnen hebt. Als Kokcu zijn contract bij Benfica straks uitdient, vervalt de doorverkoop..

9 juni 2023 om 14:43

Of als Benfica een andere speler betrekt in de toekomstige uitgaande transfer van Kocku waardoor de transfersom vrijwel nul wordt. Dan kan je ook fluiten naar je doorverkoop, vraag maar eens aan FC Utrecht hoe dat ging met Michel Vorm toen die naar TH ging.

9 juni 2023 om 19:57

Alsof Benfica een bod van 30 miljoen niet terug wilt verdienen? Daarnaast 1 van de duurste speler. Die wil je niet uit zijn contract laten lopen.

Ik ben nooit zo heel gek op "toekomstig" geld; ik heb het liever gelijk in the pocket. Ook minder risicovol met het oog op wanbetaling.

Wel een goed tot aardig bedrag voor onze captain.

9 juni 2023 om 14:33

Ik kan het fout hebben, maar volgens mij gebeurt dat nergens als het om zulke bedragen gaat. Er zit altijd wel een regeling in dat het uitgesmeerd wordt over meerdere jaren.

9 juni 2023 om 14:36

Je snapt het verkeerd , hij bedoelt dat hij liever 40 miljoen heeft dan 30 miljoen plus bonussen want die bonussen zijn absoluut geen zekerheden.

9 juni 2023 om 14:39

Ja eens, ik heb datzelfde gevoel erbij. Echter als ik zou moeten kiezen tussen 40 miljoen direct of 30 miljoen voor 75% van de transferrechten dan zou ik in dit geval misschien toch voor de laatste optie gaan. Zeker als er ook nog bonussen bij komen.

Benfica verkoopt wel heel vaak heel goed, en aangezien ze vaak via een investeringsmaatschappij handelen is de intentie ook om met winst te verkopen en niet een speler zijn contract te laten uitdienen. Op die manier kan je over 2-3 jaar toch zomaar mogelijk weer 15-30 miljoen tegemoet zien als Kokcu zich doorontwikkeld.

9 juni 2023 om 15:14

Benfica ligt niet in verwegistan of is een club waar geldproblemen opspelen. Is een club die zelf ook leeft van transfers, dus wel veilig om daar constructie mee af te sluiten voor toekomstige betalingen.

Hoezo kan Feyenoord niet gewoon 50 miljoen voor deze geweldenaar krijgen?

9 juni 2023 om 14:28

Geen Champions League ervaring

9 juni 2023 om 14:30

Geen recent internationaal optreden op groot toernooi.

9 juni 2023 om 14:34

Maar wel zowel in de con. League als EL heel goed gepresteerd. Blijkbaar is dat maar 30M waard..

9 juni 2023 om 14:36

40 miljoen staat er en nog doorverkoop percentage.

9 juni 2023 om 14:42

30 miljoen voor 75% van de transferrechten waarbij er ook nog bonussen in het spel zijn. Dus de waardering zit dan wel tussen de 40-50 miljoen ergens.

9 juni 2023 om 14:41

Omdat hij Feyenoord onder druk zet en alleen maar Benfica wil?

9 juni 2023 om 14:41

Ik heb ergens het idee dat er een clausule/afspraak gemaakt is met Kokcu. Dat als Kokcu graag naar een club gaat Feyenoord het niet zal laten klappen. Hij is nog een jaar gebleven terwijl andere sterspelers gingen.

En we missen (nog ) de Ajax factor. Maar laten we eerlijk zijn, daar heeft Ajax hard voor gewerkt en veel successen voor geboekt.

Veel te weinig. Benfica kennende zullen ze met veel meer winst doorverkopen. Hij kon beter naar spurs of Dortmund gaan.

9 juni 2023 om 14:38

Dat mogen we hopen dan vangt Feyenoord nogeens een groot bedrag.

9 juni 2023 om 14:44

Spurs ? Boven Benfica ? No way man

Meer dan 40 miljoen 😮

Ik mag hopen dat er realistische bonussen zijn opgenomen in de deal, zodat je uiteindelijk nog die 40 miljoen zult aantikken. Alles wat je nog extra verdient door het doorverkoop percentage is erg lekker.Ik vertrouw in deze wel op Ten Kloese.

Tja, wat zullen we ervan zeggen. Vind Benfica geen logische keuze. 30 miljoen met onmogelijke bonussen is het te weinig, 30 miljoen met een bonus na een X aantal wedstrijden klinkt aantrekkelijker. Doorverkoop percentage kan ook nooit veel worden. Zie hem nooit voor meer als 30 vertrekken. Hij ging weg, dat was zeker. Maar Benfica voor excl. 30 miljoen, mwa.

9 juni 2023 om 14:30

Ze hebben het over dat het sws boven de 40 uitkomt. Dan lijkt mij dat het wel zekere bonussen zijn. Als je dan 40 miljoen hebt met nog percentage dan is het toch best goed? Voor hetzelfde geldt gaat hij wel een transfer maken voor hoog bedrag?

Het is vrij onduidelijk maar zoals ik het lees is het sws 40 miljoen en dan doorverkoop percentage er nog bij.

9 juni 2023 om 14:34

Ik snap ook echt niet wat hij daar moet. Je hebt een soortgelijke competitie, drie/vier goeie en de rest speelt wat mee. Je komt misschien een ronde verder in de CL of EL and thats about it. Duitsland of Spanje lijkt mij veel mooier voor hem.
Heb ik het nog niet eens over het bedrag..

9 juni 2023 om 14:46

“Misschien een ronde verder?”. Meen je dat nou serieus? Voor Feyenoord is het al een wonder al we is CL spelen, en dat zeg ik als Feyenoord fan. Terwijl Benfica altijd in de CL zit en ook gewoon bijna jaarlijks de kwartfinale haalt. Dat is echt totaal andere orde dan Feyenoord hoor.

Wel met je eens dat de Portugese competitie vergelijkbaar is. Maar Europees zal een doorslaggevende factor zijn.

9 juni 2023 om 14:50

Jaarlijks kwartfinale? Really? Dacht die de er altijd in de groep/ achtste finale uitvlogen. Maar goed, ik wil ook zeker niet zeggen dat Benfica niet een maatje groter is dan Feyenoord hoor. Dat zijn ze zeker. Maar om het dan op de competitie te houden, dat is toch niet de vooruitgang die je zoekt...

Edit: Ik heb het voor de grap even opgezocht, die lui doen het Europees - op dit jaar na - helemaal niet zo heel bijzonder. Maar goed, het gaat om nu en nu hebben ze een lekker team

9 juni 2023 om 14:58

Afgelopen 2 jaar nog gewoon kwartfinale CL. Vergelijk dat is met Feyenoord. Die hebben in de afgelopen 10 jaar 2 keer CL gehaald?

Ik ben zelf ook Feyenoord fan en ik had ook gehoopt dat hij naar Duitsland zou gaan. Maar Benfica is qua stap wel vooruit. Alleen qua competitie niet.

9 juni 2023 om 14:59

Voordeel is dat Benfica vaker en voor meer geld aan grotere clubs verkoopt dan Feyenoord. Presteert Kokcu 2 jaar goed bij Benfica kan hij altijd nog de stap maken naar Duitsland, Spanje of Engeland, en dan ook meteen een echt monstersalaris verdienen. Jezelf in de kijker spelen in de Portugese competitie is ook weer niet heel moeilijk, alleen is het merk Benfica gewoon veel groter op transfergebied dan het merk Feyenoord.

9 juni 2023 om 15:07

@arsenal890 Ja, met die conclusie ben ik het uiteindelijk ook wel eens.
@spursfan En dat is ook nog eens waar, prima tussenstap

En daarbij zal het ook niet slecht toeven zijn onder de Portugese zon.

9 juni 2023 om 14:38

Waarom gaan mensen er altijd van uit dat een doorverkooppercentage per definitie op de winst is? Je kan dat ook gewoon afspreken op de hele transfersom natuurlijk.

9 juni 2023 om 15:17

In dit geval is het volgens mij ook dat Benfica een transfersom betaalt voor 75 of 80 procent van de transferrechten

9 juni 2023 om 15:56

Ja dat kan dus niet normaal gezien. Als Feyenoord nog rechten bezit van Kokcu dan kunnen ze die potentieel verkopen, wat gewoon niet mag van de UEFA. Een speler kan niet meerdere eigenaars hebben.

Je verkoopt een speler maar krijgt 20 procent doorverkoop, dat is nog iets heel anders dan transferrechten van een speler verkopen.

Vind het toch zonde. Ik persoonlijk vind Benfica niet echt een stap vooruit. Het bedrag had ik ook hoger op ingezet als ik Feyenoord was. Roepen dat je 40 mln wilt en als een club hier dan mee akkoord gaat is er geen enkele onderhandeling meer mogelijk. In mijn ogen was het beter geweest om 60 mln te vragen en dan op 50 bijv. Te eindigen.. heb je toch 10 mln verdiend en mocht het tot 40 dan worden heb je er waarschijnlijk de Max uitgehaald. Nu zul je het nooit weten.. maargoed vind het voor Kokcu een teleurstellende stap.

9 juni 2023 om 14:46

Hoezo geen stap vooruit? Weetje wel hoe groot Benfica is wereldwijd?

9 juni 2023 om 15:30

@juventuspuglia Benfica is wel een mooie club, maar de Portugese competitie is niet groter dan de Nederlandse, zeker onder de top 3 niet. als de financiele mogelijkheden een indicatie zijn dan gaat er meer geld om in de Eredivisie maar heeft de Portugese top 3 meer geld dan de Nederlandse, wat meteen ook inhoud dat de overige 15 clubs in Portugal en stuk minder te besteden hebben dan de clubs buiten de top 3 in de Eredivisie.

In die zin is het misschien wel een stap vooruit, maar dan vooral een stapje en geen reuzenstap.

De komende jaren is het ook maar de vraag of je bij Benfica meer kans maakt op CL voetbal. Nederland heeft volgend jaar immers meer CL tickets en waarschijnlijk het jaar daarop ook (immers het jaar dat weg valt heeft Portugal meer punten dus het gat wordt in eerste instantie alleen maar groter).

9 juni 2023 om 17:57

Gaat niet om hoe groot een club is, dan kan hij ook naar bijvoorbeeld Boca Juniors.. nou geweldig

9 juni 2023 om 19:15

Boca Juniors is een hele grote club in Argentinië, Benfica is Europees en ook buiten Europa enorm groot. Veel groter dan Feyenoord. Hij is 22 en kan na Benfica nog een stap maken als die goed genoeg is, Dit is juist een mooie stap toch? Waar had jij hem graag gezien dan?

Nogmaals waarom ga je naar Portugal abi? Ongelooflijk..kan je nog beter naar Besiktas gaan🙏🫡❤️

9 juni 2023 om 14:30

Lol

9 juni 2023 om 14:51

Leg 50 miljoen neer dan

Hoe weten ze dat de uiteindelijke som boven de 40 miljoen uitkomt? Als doorverkoop 20 procent is dan moet hij voor 50 miljoen doorverkocht worden om op die 40 te komen.

9 juni 2023 om 15:13

Prestatie bonussen tellen ook mee. Bv x wedstrijden, kampioenschap, overleven poulefase CL etc.

Mooie deal! Feyenoord komt hier uiteindelijk als winnaar uit als Kokcu zijn potentie waar gaat maken. Benfica verkoopt normaal gesproken voor absurde bedragen, dus de transfersom kan heel wat gaan oplopen.

Mager in vergelijking wat de Amsterdammers krijgen , maar wel goed om te zien dat bij Feyenoord ook serieuse bedragen binnenkomen. Een jeugdspeler die voor 40m weggaat is toch prachtig.

9 juni 2023 om 15:03

Feyenoord is toch in alles nog niet te vergelijken met Ajax? Snap de vergelijking even niet zo goed.1 seizoen kampioen worden veranderd daar niks aan.

Mooie transfer voor Feyenoord en voor Kökçü. Helaas is dit de keerzijde van het Nederlandse voetbal. We staan boven Portugal op de lijst maar onze sterkhouders gaan naar deze ploegen. Benfica is wel een team wat talent uitstekend begeleidt en ik denk dat ze ook een plan hebben met Kökçü.

Is het niet beter om een jaar langer bij Feyenoord te blijven? Je hebt een vaste rol onder Slot, die ook blijft, en je kan je in die vertrouwde rol met vrijwel hetzelfde elftal bewijzen in de CL. Doe je het goed, dan staan er betere clubs in de rij voor je.

9 juni 2023 om 15:02

Waarom moet een speler altijd nog een jaartje blijven? Misschien heeft Kokcu er inmiddels wel genoeg van. Hij kan toch ook gewoon zich bewijzen met Benfica in de champions league. Zie een Enzo Fernandez, als je echt goed bent kan je bij Benfica gewoon een seizoen erop verkocht worden aan een top club. En wellicht wil je het niet horen maar Benfica is voor de top clubs een stuk interessanter om te volgen dan Feyenoord.

Wat is de reden dat feyenoorders de Telegraaf nu wel geloven en met Slot niet?

9 juni 2023 om 14:34

Misschien omdat het geen eigen nieuws is van de Telegraaf maar dat ze het overnemen van Portugese kranten

Oftewel 30 miljoen.
Bonussen zijn onzeker en doorverkooppercentage idem.

De transfermarkt komt pas net op gang en Feyenoord verkoopt hun beste speler te snel en tegen een te lage prijs .

Prima bedrag. Al had ik hem liever in een andere competitie gezien. Een wat betere competitie.
Het leven is daar goed in Portugal, dus begrijpen doe ik het wel.
Feyenoord heeft een prima deal gemaakt. 50+ miljoen, zoals sommigen hier roepen, is niet realistisch.

Geen verkeerde deal voor Feyenoord, mooi bedrag. Maar betwijfel of je iets aan die doorverkoop hebt? Heb niet het idee dat hij voor een nog groter bedrag verkocht gaat worden. Al laat ik me graag verassen, zoals hij mij dit seizoen ookal positief heeft verrast.

Benfica is gewoon een team dat normaliter bij de laatste 16 v/d champions league zit. Club met een rijke historie en het leven in Portugal is ook niet verkeerd. Tel daarbij op dat hij het driedubbele gaat verdienen dan snap ik deze keuze wel.

Ik had eigenlijk wel meer verwacht. Zijn contract loopt nog even door en vind 40 miljoen gegarandeerd zeker wel marktconform. Exclusief bonus bedragen. We wachten wel af wat het definitief gaat worden

9 juni 2023 om 14:59

Hahahah exclusief bonus bedragen nog wel. Ik zou zeggen neem nog een borrel. Blijkbaar is de markt het niet met je eens.

Mooie stap, kans op veel speeltijd....goed voor hem! Goed bedrag voor Feyenoord. Benieuwd of ze vervanger halen of geld gebruiken voor de flanken. En hopen dat er verder niemand weggaat!

Wellicht ben ik niet objectief genoeg, gezien mijn liefde voor Feyenoord. Maar zoals het er nu uitziet is het gewoon vrij matig onderhandeld door Feyenoord.

Je krijgt dan wel direct 25-30m, maar of eventuele variabelen/doorverkoop percentages het bedrag daadwerkelijk tot boven de 40m zullen tillen is gewoon ontzettend afwachten.

Komt ook nog bij dat er meer dan genoeg interesse van clubs uit de Bundesliga, Serie A en premier league is. Deze verkoop, zo vroeg in de transferperiode, ziet er tot dusver financieel vrij matig uit.

9 juni 2023 om 14:58

Ik heb nu al een aantal spelers zien vertrekken bij Feyenoord. Steeds roepen de supporters veel te hoge bedragen en dat doen ze massaal. Wat er toe leidt dat ze elkaar gek lopen te maken en er zelf nog in beginnen te geloven ook. Malacia zou ook wel even voor 30m verkocht worden. De markt is gewoon niet meer zo roekeloos als 2 jaar terug. Dit is gewoon een top bedrag. Helemaal voor Feyenoord. Die zelden voor meer heeft verkocht.

9 juni 2023 om 20:52

Maak van zelden maar nooit

Lol Dat krijgen ze in Amsterdam voor een bankzitter

Wauw. Klassedeal van Feyenoord. Een middelmatige speler die in een super goed draaiend Feyenoord een van de betere spelers in de Eredivisie was dit jaar. Voor een club van niveau en internationale reputatie als Feyenoord zou je eerder 20 miljoen verwachten als mooie deal. Dat ze het dubbele gaan binnenhalen is erg mooi gedaan door Feyenoord.

9 juni 2023 om 14:56

Is dit een soort van nieuwe trollen? Positiviteit mixen met steken onder water

9 juni 2023 om 15:31

It takes one to know one

Gozer had naar RB Leipzig of BVB moeten gaan. Mooie tussenstappen met veel Turks-Duitse mensen in de stad. Denk dat hij zich daar beter thuisvoelt dan Benfica. Is toch een springplankclub voor Brazilianen en Portugezen.

9 juni 2023 om 14:54

Had echt perfect bij Dortmund gepast denk ik. Had hem daar wel echt het spel zien maken. Maar die gaan blijkbaar helaas liever voor die houthakker van Ajax

9 juni 2023 om 15:04

Had ook veel kunnen leren van Marco Reus. Geweldige speer waar Kokcu qua voetbal van kan leren. Zonder blessures speelde die gozer bij Real 5 jaar geleden

Valt me wel op dat de supporters van Feyenoord erg veeleisend zijn en eigenlijk nooit tevreden zijn over het transferbedrag. Dit is toch gewoon een prima bedrag voor Kokcu? We moeten nou ook weer niet doen alsof Kokcu een uitzonderlijk talent is. Gewoon een prima speler die zich door de jaren heen sterk heeft ontwikkelt. Zijn statistieken dit seizoen zijn ook niet geweldig en dat voor een van de betere Feyenoord selecties. 12 goals en 5 assists in alle competities (46 wedstrijden) is toch niet zo heel bijzonder?

9 juni 2023 om 15:06

Nee joh, totaal geen uitzonderlijk talent... je weet dat Kokcu nog altijd maar 22 is? Aanvoerder van Feyenoord, beste speler van Feyenoord en ook nog eens a international. Zijn maar weinig spelers die dat voor elkaar hebben gekregen bij Feyenoord op 22 jarige leeftijd. Zit op meer dan 100 competitiewedstrijden voor Feyenoord 1.

Hij is en controlerende middenvelder, dus waarom je alleen kijkt naar goals en assists is mij een raadsel. Wellicht omdat hij met nummer 10 speelt?

9 juni 2023 om 15:14

Nou sorry maar Kokcu is inderdaad echt geen uitzonderlijk talent ala Sneijder of een Xavi Simons. Als jij dat wel denkt vind ik dat je maar bedenkelijke kennis van voetbal heb. Ja Kokcu is een goede speler die het spelletje goed ziet en mooie passjes geeft. Echter ontwikkelt hij zich redelijk langzaam. Zo was hij 2 jaar terug nog zeer matig bezig. Een echt top talent speelt zich gewoon op zijn 17e in de basis en vertrekt voor zijn 20e naar top clubs. Leuk dat hij op 100 wedstrijden voor Feyenoord zit maar mijn opa heeft ook meer dan 300 wedstrijden gespeelt voor Ajax 1 en die kent letterlijk niemand. Dus dat zegt helemaal niks.

9 juni 2023 om 15:24

En ik vind jouw mening van erg bedenkelijk niveau als je zegt dat hij maar redelijk langzaam ontwikkelt. Heeft juist enorm veel progressie getoond vanuit zijn rol onder Advocaat en nu zijn rol onder Slot. Heeft zich fysiek ook erg sterk ontwikkeld en als persoon als aanvoerder. Leider van het elftal zowel binnen als buiten het vel.

Wat is exact de reden van je vergelijking nar Sneijder of Xavi Simons? Xavi Simons had enorm veel talent en heeft het niet waar gemaakt in het buitenland. Heeft nu de stap terug naar Nederland gemaakt en komt er wellicht wél weer maar een totaal andere pad.
Sneijder is een erg uitzonderlijk geval en in zijn top periode de beste speler van misschien wel de wereld, dat is Kokcu inderdaad niet maar dat is ook wel een enorme verwachtingspatroon.

Mooie transfer voor Kökcu. Had hem eigenlijk nog wel een stap hoger gezien. Desondanks gewoon een stap omhoog, bij Benfica meer salaris en meer kans op overwintering in CL/EL. Verder levert Benfica steevast spelers af bij de grootste clubs van Europa, dus ook voor de toekomst een goede stap.

Prima transfer lijkt het en met de 30 miljoen vast kan Feyenoord weer de transfermarkt op. Denk dat we over een paar jaar echt kunnen concluderen hoe goed/slecht de deal was aangezien er nog een hoop valt te verdienen met de bonussen en doorverkoop percentage.

Kokcu is toch verruit je beste speler,
Aanvoeder/motor van de kampioen van nederland
Een international met ook een hoop europese wedstrijden op zijn naam waaronder ook een Finale.

Als je om je heen kijkt waarvoor enzo bijv is vertrokken wat een bellingham moet gaan kosten, het prijskaartje van alvares. Vind ik 30 milj evt oplopend met bonussen maar erg schaars. En slecht gehandeld.

Maarja er is nog niks officieel en we weten niet de details

Hardstikke mooi voor Feyenoord, ook lekker bedrag. Hoop niet dat ze er een betere speler voor terugkrijgen,😂

Ik vind het eerlijk gezegd een gekke transfer. Tuurlijk is Benfica in alles vele groter dan Feyenoord. Maar Benfica zit eigenlijk in het zelfde schuitje als Feyenoord: de competitie/de tegenstanders zijn te zwak. Nu voetbalt-ie net als met Feyenoord tegen sc Heerenveen, maar dan tegen Famaliçao en Boavista. Kokcu zal qua salaris er fors op vooruit gaan. Benfica speelt net als Feyenoord ook Champions League en hebben op voorhand en op papier inderdaad een beter elftal, maar of je nu qua totaalplaatje blij wordt van zo'n transfer weet ik zo niet.

Ohja en natuurlijk de temperaturen en zon niet te vergeten, speelt zeker mee ;-)

we kunnen ook gewoon afwachten wat de transfer details echt zijn, ik heb wel vaker gelezen dat Feyenoord of te weinig voor een speler zou krijgen of te veel betaald zou hebben...wat later dan totaal anders blijkt te zijn...gewoon even afwachten...er word tegenwoordig "beleid" gevoerd bij Feyenoord.

Is Benfica nou de enige club die concrete interesse heeft in Kokcu? Je zou denken dat na zo een succesvolle seizoen er echt wel meer clubs om hem zouden vechten, maar niet dus. Ik vraag me af of dat wel zo was geweest als Kokcu bij Ajax had gespeeld ipv Feyenoord. Club imago blijft toch wel belangrijk.

Ergens vind ik dit wel jammer. Had Kokcu liever in een competitie zien voetballen die ik volg. De Portugese competitie vol ik nauwelijks. Hoop iig dat hij zich sterk ontwikkelt, waardoor we hem echt de overstap zien maken naar de absolute top. Heeft iig potentie genoeg en soms vergeten we dat hij nog maar 22 is.

Mooi bedrag! Veel mensen dachten aan meer geld. Maar zulke bedragen al begin juni is ook wat waard. Kun je de plannen snel gaan uitwerken selectie op tijd rond krijgen.

Benfica is een grotere club dan Feyenoord. Het is ook vaak een mooi tussenstap gebleken voor spelers richting de echte top Logisch vervolgstap. Sorry heren

In Portugal hebben ze meer geld te bieden, punt. Daarbij zit Benfica aan de bovenste rijtje van de subtop van Europa terwijl Feyenoord net komt kijken. Al dat gebrabbel van het is geen stap vooruit, dat is het dus wel. Daarbij komt ook nog kijken dat spelers van Benfica gewoonweg meer aandacht krijgen van de Europese top. Dus het is een uitstekend opstapplek naar de top.

30 miljoen? Veel te weinig voor de beste speler van de eredivisie.. slechte deal van Feyenoord. Had eerder 60 verwacht

Wat een koopje weer, zonde dit. Wacht gewoon tot er meerdere clubs gaan melden.

Die gaat veel meer opleveren, 30 en vervangen voor gelijkwaardig CL speler is niet goedkoop

Prima bedrag. Mag je blij mee zijn. Goede club ook, PL is gewoon te hoog gegrepen voor hem. Nu mag je nog hopen dat je straks nog iets extra’s voor hem krijgt, maar doorverkoop zie ik niet zo hoog uitpakken. Dit is een prima bedrag, veel meer gaat ie niet waard worden denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1819
2.Feyenoord1720
3.AZ1613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. TimberMiddenvelder71
M. WiefferMiddenvelder72
Igor PaixãoAanvaller73
S. GiménezAanvaller79
Y. MintehAanvaller72
C. StengsAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

13 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Benfica 7 1 1 0
2022/2023 Feyenoord 32 8 6 0
2021/2022 Feyenoord 32 7 5 0
2020/2021 Feyenoord 24 3 2 1
2019/2020 Feyenoord 22 2 4 0
Laatste voetbalnieuws

Voormalig ‘toptalent’ van Feyenoord hoopt carrière te redden in KKD

Achraf El Bouchataoui traint voorlopig mee met FC Eindhoven, zo laat de Brabantse club weten via de officiële kanalen. De 23-jarige controleur zit momenteel zonder club, nadat hij zijn contract deze...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren