Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Totti gidst AS Roma en stijgt op alltime topscorerslijst Serie A

Laatste update:

AS Roma blijft meedoen om Europees voetbal. De ploeg uit de hoofdstad won zondagavond met 3-1 van Genoa en steeg daardoor naar de zevende plaats van de ranglijst. Francesco Totti was met twee assists en een doelpunt de grote man bij Roma en met zijn goal verdween hij in de geschiedenisboeken: de treffer van Totti betekende namelijk zijn 225e in de Serie A en daarmee staat hij samen met Gunnar Nordahl tweede op de alltime topscorerslijst van de Italiaanse competitie. Op de eerste plaats staat Silvio Piola, die 274 doelpunten maakte in de Serie A.

/

Totti opende zondagavond na een kwartier de score. Daniele de Rossi dribbelde het strafschopgebied in en verdiende een strafschop, toen hij tegen de knie van Cesare Bovo aan rende en tegen de grond ging. Totti ging achter de bal staan en maakte vanaf elf meter geen fout in de afronding, waardoor Roma op het goede spoor kwam te zitten. Genoa ging echter in de achtervolging en Maarten Stekelenburg tikte een kopbal van Andrea Bertolacci maar net onder de lat vandaan. Uit de hoekschop die volgde was Bertolacci weer gevaarlijk, maar ook nu zat Stekelenburg er goed bij.

De keeper hield Roma lang op de been, maar de druk van Genoa leverde uiteindelijk toch het gewenste resultaat op voor de bezoekers. Nicolas Burdisso bracht Marco Borriello naar de grond en de aanvaller benutte vervolgens zelf de strafschop die volgde. Die gelijkmaker was zeker verdiend, maar kort voor rust kwam Roma uit een countermogelijkheid echter bijna opnieuw op voorsprong. De lob van Federico Balzaretti was echter behoorlijk misplaatst, waardoor Roma en Genoa in evenwicht de kleedkamers opzochten voor de rust.

In de tweede helft kwam Roma wat beter voor de dag en dat leidde na een klein kwartier voor de 2-1. Het schot van Erik Lamela werd tot corner verwerkt door Bovo en Totti bracht de bal vanaf de zijkant voor het doel. De aanvoerder vond het hoofd van de achttienjarige Alessio Romagnoli, die zijn basisdebuut voor Roma maakte en dit feestje vierde met een rake kopbal. Genoa moest dus opnieuw in de achtervolging en twintig minuten voor tijd kregen de bezoekers ook nog een goede kans, maar Stekelenburg had weer een geweldige redding in huis. Niet lang daarna kreeg Juraj Kucka zijn tweede gele kaart en met elf tegen tien besliste Simone Perrotta op aangeven van Totti de wedstrijd: 3-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Totti wat een fenomeen scoort nog steeds heel belangerijke goals voor Roma, misschien niet veel goals maar wel heel erg belangerijk altijd.

4 maart 2013 om 02:09

dat pasje in de 63ste minuut zegt alles volgens mij.
Niet alleen goals inderdaad.. maar wat een voetbal.

Dramatische pot, toch gewonnen. Genoa had een punt verdiend, maar goed, wij waren gewoon erg effectief.

Slechtste man van de wedstrijd was toch wel Burdisso. Op de voet gevolgd door Osvaldo. En Balzaretti. Die 3 kostten ons bijna de overwinning.
Daarnaast moet gewoon gezegd worden dat het feit dat Bradley een Roma shirt aan mag doen een schande is. Voegt niks toe.

De goede punten waren er ook. Torosidis speelde erg sterk, goede aankoop. Ook Piris speelde behoorlijk lekker. Maar de echte credits gaan naar Romagnoli. Wat een heerlijke wedstrijd, inclusief goal. Waarom jij niet in de basis staat, is mij een raadsel.

En Totti. Wat kan ik nog zeggen dat niet 100.000 keer al gezegd is. Legende. Fenomeen. 1 goal en 2 assists weer.
Wat zouden we zonder je moeten.

C'e solo un Capitano!!

edit: Overigens keepte Steek ook ongelooflijk goed, was hem zowaar vergeten. Ga zo door Maarten, dan gaat het team met je mee!!

3 maart 2013 om 22:50

Het zat eindelijk eventjes mee bij de eerste penalty van Roma, vrij makkelijk gegeven.

On : Francesco Totti, wat een ongelooflijke legende, geen genoeg complimenten. Je staat tweede op de all time topscorers lijst terwijl je van nature een nummer 10 bent.

De drie punten waren ook heel erg belangrijk voor Roma trouwens, Genoa, laag genoteerd of niet blijft altijd lastig.

Roma moet Catania en Udinese toch voorbij kunnen komen. Lijkt me wel leuk om Roma weer in Europa te zien.

3 maart 2013 om 22:42

we staan nu 7e he, boven catania en udinese

3 maart 2013 om 22:47

Ow, de ranglijst is op vz nog niet bijgewerkt.

Ik denk dat de overige 6 ploegen toch te sterk zij:
1. Juventus
2. Napoli
3. AC Milan
4. Lazio Roma
5. Internazionale
6. Fiorentina
7. AS Roma
8. Udinese Calcio

3 maart 2013 om 22:54

Vindt Lazio, Inter en Fiorentina ook wel erg wisselvallig.. Zijn nog mogelijkheden voor Roma.

3 maart 2013 om 22:56

tuurljk zijn er genoeg mogelijkheden en vergeet de coppa niet he, de makkelijkste manier om el te halen

Wat een legende Totti, is er één van een uitstervende ras. Staat in het rijtje van voetballers die clubliefde in het hart hebben zoals :

Maldini
Scholes/giggs
Del Piero
Puyol
Gerrard

Het lijstje is natuurlijk veel groter, maar mijn punt is hopelijk gemaakt

3 maart 2013 om 22:50

Stekelenburg krijgt van mij een 10- . En die min is voor het enige tegendoelpunt. Ik maak een diepe buiging voor il capitano met 225 doelpunten. Maar ook zeker voor steek.. Heeft een meer dan uitstekende wedstrijd gekeept, was op cruciale momenten zichtbaar en betrouwbaar. Hou dit vast Maarten!!

Ahum... Ik kan het niet laten maar toch: ik hoor de laatste weken niet zoveel dat steek nooit naar roma had moeten gaan... Wat vreemd zeg!

Forza Roma!

3 maart 2013 om 23:15

Hoewel Roma misschien net niet de echte top is, hebben zij wel veel spelers die echt voor een hele lange tijd bij de club hebben gespeeld. Zo heb je bijvoorbeeld Candela, Montella, Delvecchio en De Rossi die allemaal 10 jaar of langer bij Roma gespeeld hebben, waarbij De Rossi net als Totti echt een kind van Roma is natuurlijk. Toch opvallend in mijn ogen dat spelers, die het wellicht ook een treetje hoger konden proberen, het zo naar hun zin hebben bij Roma dat ze zo lang blijven.

3 maart 2013 om 23:25

Ik vind Tottie toch wel meest fenomeen legende dan alle spelers die jij opnoemt (vind ik!) waarom? Nou all die andere spelers spelen al in een topteam die miljoenen verdienen en ook nog kans maken voor Champioens Leaugeu. Roma juist niet, dat is pas clubliefde! Laatste persoon in voetbal die je geldwolf kan benoemen. Gelijk heb je, die horen ook in lijst

4 maart 2013 om 01:16

Roma had 3 schoten op doel en 3 doelpunten, dus dat is wel lekker!! En wat praat iedereen genoa had wel een punt verdient, dan hadden ze maar moeten afmaken.

Erg matige wedstrijd van roma, denk 1 van de slechtste van het seizoen, maar dankzij de geniale totti en steek die een wereldpartij keept win je toch met 3-1.
1e helft begon goed, maar na de 1-0 zakten we helemaal in en had genoa veel meer dan 1 goal kunnen maken. 1-1 valt wel uit een enorme blunder van burdisso die beter het 1e vliegtuig terug naar argentinie kan nemen, piris ook weer een zaadpartij net als osvaldo
2e helft begon beter, maar ook na de 2-1 was genoa weer de betere zelfs nog met 10 man, we konden niet langer dan 10 seconden balbezit houden....
Perotta scoort dan de bevrijdende 3-1 na een geniale assist van Il Capitano.
Aan de verdediging moet echt wat gebeuren, maar met 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden hebben de romafans niks te klagen
Forza Roma!

3 maart 2013 om 22:45

Wat dacht je van de onterechte penalty voor Roma en de onterechte rode kaart voor Kucka.. Genoa had minimaal 1 punt verdiend.

3 maart 2013 om 22:50

die penalty was helemaal niet onterecht, over de rode kaart valt te twisten

3 maart 2013 om 22:55

Haha, bij deze kan ik jou niet meer serieus nemen. Was gewoon een schwalbe van De Rossi, dat lees je overal terug op Italiaanse voetbalsite's. Jullie hadden de scheids zwaar mee vandaag, jammer dat je het niet toe wil geven. Daarnaast ben ik totaal niet overtuigt geraakt van Roma, laat Fiorentina of Lazio maar de EL in gaan, die schat ik hoger in dan Roma.

3 maart 2013 om 22:59

ok dat is dan jou mening, en so what, dan hebben we de scheids een keer mee, mag het ook een keer of niet?
En is het jou doel om roma hier helemaal af te kraken, want je reactie vind ik nou niet bepaald objectief, laten we het maar niet over palermo gaan hebben...

3 maart 2013 om 23:07

Ik vind jouw reactie gewoon lachwekkend, net zoals alle andere reactie's van Roma 'fans' hier. Als jullie de scheids tegen hebben klaagt iedereen non-stop, nu hebben ze hem een keer mee en hoor je er niemand over. Als ze de scheids volgende week tegen hebben gaat iedereen weer massaal lopen klagen.

3 maart 2013 om 23:10

ik snap je punt niet, iedere voetbalfan klaagt toch als hij de scheids tegen heeft, dat is toch normaal. En natuurlijk hoor je ons niet als we de scheids mee hebben, want dan valt er ook niks te klagen, lijkt me vrij logisch.
En hebben we dit seizoen al veel vaker pech gehad met scheidsrechters, dus mag het ook een keer?
Bovendien hadden we zonder die rode kaart ook wel gewonnen, zo belsissend was dat nou ook weer niet

3 maart 2013 om 23:17

Nee maar het mag wel vermeld worden als de scheids een keer voor Roma fluit. Daarnaast speelde Roma echt om te huilen, zonder de rode kaart was het misschien nog wel 2-2 geworden, ik snap ook niet waarom je zo overtuigd bent dat Roma dan ook wel gewonnen had. Genoa had gewoon de beste kansen, Roma had nauwelijks kansen. Laat Lazio maar Europa in gaan, die schat ik op alle facetten hoger in dan Roma. Kun je ook wel terugzien aan de laatste paar derby's, waar Lazio telkens aan het langste eind trok.

Totti is de ongekroonde koning van Rome, klaar. En dan te bedenken dat hij nooit echt in de punt van de aanval heeft gespeeld en dan toch tot zo'n doelpuntenaantal komen.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn: bij vlagen deed het spel van Roma pijn aan de ogen. Drie punten zijn binnen, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Ik zeg : een standbeeld voor die man .Nu al!!
Wat een held

Leuk dat je alle Roma fans altijd hoort zeiken over de scheidsrechter als ze hem tegen hebben, maar als ze hem een keer mee hebben hoor je niemand. Lachwekkend.. Daarnaast had Genoa minimaal een punt verdiend. Totti denkt soms ook echt dat hij Samba van QPR is, beetje stoer lopen doen bij Kucka.

3 maart 2013 om 22:48

Ik zei dat Genoa een punt had verdiend. Je krijgt een makkelijk gegeven penalty mee. Dat van Kucka was overdreven van de scheids. Maar hij gedroeg zich juist als een idioot tegen Totti, niet andersom. Daarnaast, Totti bedreigen in Rome? Dan wil je of dood, of je bent ontzettend dom. Waarschijnlijk beide.

ogen we een keer de scheids mee hebben?! Volgens mij zijn we nog steeds de meest benadeelde ploeg van de Serie A, dus we hebben met recht reden tot klagen.

3 maart 2013 om 22:53

Ik heb het vooral over alle Roma fans die als ze de scheids mee hebben massaal lopen te klagen, maar ik ze er niet over hoor als ze de scheids een keer mee hebben. Daarnaast wordt ik soms ook een beetje droevig van die Totti, lijkt me wel leuk als hij een keer een flinke rotschop krijgt met z'n stoere gedrag.

3 maart 2013 om 22:58

Ik snap dat je gefrustreerd bent voor de aanstaande degradatie, maar ga jij je nou maar lekker je bezighouden met de grootste idioot van het Italiaanse voetbal in de naam van Zamparini. Als er iemand een rotschop verdient, zowel figuurlijk als letterlijk...

Catania is terecht de beste ploeg van Sicilië.

3 maart 2013 om 23:00

Zoals ik hieronder aangeef ben ik geen fan van Palermo, dit is niet mijn account. Maar goed, jullie zijn de 2e van Rome en hebben de laatste drie derby's tegen Lazio verloren. Lazio is gewoon de beste van Rome, hoe pijnlijk het ook is voor jullie. Daarnaast is jullie prijzenkast ook niet zo vol, Genoa heeft een stuk meer Scudetto's dan jullie haha.

3 maart 2013 om 23:07

Lazio zal nooit de beste club van Rome zijn. Er is namelijk maar één club van Rome. Lazio is troep uit de omgeving, zielig.

Voor jou geldt hetzelfde, op een ander account een beetje Roma bashen, echt niks beters te doen? Zoek een leven, treurige zielepoot.

3 maart 2013 om 23:11

Wat jij en alle andere mensen denken zal me echt een totale zorg zijn. Stomme fanboy, ga nog een Scudetto pakken Roma, of wacht, dat doen jullie bijna nooit.. Zelfs Pro Vercelli heeft nog meer Scudetto's gepakt dan jullie hahaha.

3 maart 2013 om 23:20

Ach Lazio is op dit moment gewoon beter, kijk maar naar de laatste paar derby's, waar Lazio telkens aan het langste eind trok. Roma is gewoon van het niveau AZ Alkmaar of RC Genk, daarom vlogen ze er vorig jaar ook uit tegen zo'n derde rangs oostblok ploeg. Dat zie ik bij Lazio niet gebeuren, die worden eerste in een poule met o.a Tottenham.

4 maart 2013 om 13:09

@palermo_1898. Heeft Nazio niet elf jaar in de serie B gezeten ? Lazio is bijna nooit de beste ploeg van Rome geweest en zal altijd in de schaduw staan van Roma. Zielig ventje. En waar zit Genoa nu, hahaha. Forza Roma !!!

4 maart 2013 om 13:11

En Pro Vercelli heeft ook meer scudetto's gepakt dan lazio, hahaha. Wa voor nen idioot zijde gij nu.

Denk niet dat hij Piola nog in gaat halen maar alsnog is het een hele knappe prestatie. Voor spelers als Totti kan je alleen maar respect hebben.

Ik gun Roma echt altijd de overwinning als het aan de hand is van deze grootheid... echt zooooooveel respect voor hem, abnormaal!!

Het doet me echt denken aan een gouden generatie van Italiaanse voetballers.. helaas zat Frankrijk 2 maal in de weg..

3 maart 2013 om 22:50

Del Piero in de finale in 2000, jongens jongens. Toch wel een schaduw over zijn carrière.

3 maart 2013 om 23:43

Flashbacks..

Sylvian Wiltord, 94ste minuut. Toldo moedeloos.

Doelpunt Trezeguet.

Wedstrijd afgelopen, de jonge Totti barst uit in tranen..

3 maart 2013 om 23:52

Hij speelde zo goed die wedstrijd. Was ook Motm. Domineerde echt, op het hoogste van het hoogste podium. Was zo ontzettend triest. Italië had moeten winnen.

4 maart 2013 om 09:28

Echt man. Dat was zijn wedstrijd, hij was meesterlijk op het veld. Het is en blijft zo zuur, dat was mijn eerste bewuste finale van een nationaal toernooi. Bij de goal van Trezeguet was het team echt ingestort.

Daarna evenaarde Totti dat niveau niet meer op een eindtoernooi. Alleen die penalty tegen Australie was nog een reddende actie.

Jammer, de geschiedenis schrijft alleen de winnaars, de nieuwe generaties zien daar Frankrijk staan, maar weten niet hoe dat tot stand is gekomen.

Goeie speler blijft het echt die totti

Legende. Fenomeen. Keizer. Koning. Man o man. Wordt er bijna emotioneel van. Grande Capitano! Forza Roma!

Met een doelpunt en twee assists is Totti de man of the match. Ik kan hem wel een held of legende noemen, maar hij is véél meer dan dat. Roma speelde niet goed maar we hebben gelukkig de 3 punten kunnen pakken. Leuk dat de 18-jarige Romagnoli nog een doelpunt scoorde.

4 maart 2013 om 18:26

Die jongen vierde zijn doelpunt met de tranen in de ogen! Mooi om te zien dat zowel Francesco Totti, Daniele De Rossi als Alessio Romagnoli met een groot hart spelen voor de club waar ze zijn opgeleid.

Totti maar gelijk tot Paus benoemen? De man is namelijk al heilig daar in Rome. Wat een enorm fenomeen is dat! Voor dit soort mannen ga je naar het stadion, van dit soort voetballers ga je echt houden ongeacht of je fan van de club bent.

gaat lekker met steek

Fantastische opmerking net eruit gegooid door Francesco Totti, : '' Ik zal pas met pensioen gaan wanneer ik Piola voorbij ben op de topscorers lijst!

Dat zal fantastisch zijn als het zo zou gebeuren!

Forza Francesco!

Als ik in Rome zou wonen, zou ik binnen vijf jaar rijk worden.

Open een kraampje, verkoop enkel twee producten:

1. Pizza Totti

2. Panini Totti

Ingredienten zijn niet belangrijk, als de naam maar telkens gezegd wordt. Alle Romeinen komen mijn broodjes en pizza's kopen hehe.

Wat een baron zeg.

Gefeliciteerd Romeinen.

Iemand die toevallig weet hoe ernstig de blessure van Pjanic is, zag er niet echt goed uit?

Het nieuwe stadion moet gewoon vernoemd worden naar Totti...

Francesco Totti, onze held. Gidst inderdaad zijn AS Roma naar winst. We winnen nu 3 maal op rij onder de nieuwe coach en dan mogen we toch heel zacht van een reeks beginnen spreken. Hopelijk houden we deze positiviteit aan en kunnen we het seizoen alsnog mooi afsluiten.

Totti.................

1994/95 as Roma Italië serie A 21 4
1995/96 as Roma Italië serie A 28 2
1996/97 as Roma Italië serie A 26 5
1997/98 as Roma Italië serie A 30 13
1998/99 as Roma Italië serie A 31 12
1999/00 as Roma Italië serie A 27 7
2000/01 as Roma Italië serie A 30 13
2001/02 as Roma Italië serie A 24 8
2002/03 as Roma Italië serie A 24 14
2003/04 as Roma Italië serie A 31 20
2004/05 as Roma Italië serie A 29 12
2005/06 as Roma Italië serie A 24 15
2006/07 as Roma Italië serie A 35 26
2007/08 as Roma Italië serie A 25 14
2008/09 as Roma Italië serie A 24 13
2009/10 as Roma Italië serie A 23 14
2010/11 as Roma Italië serie A 32 15
2011/12 as Roma Italië serie A 27 8
2012/13 as Roma Italië serie A 24 10

Al bijna 20 jaar een vaste basiskracht in het eerste elftal van Roma! Elk seizoen boven de 20 wedstrijden! En ondanks zijn leeftijd nog steeds belangrijk voor dit elftal qua goals, maar ook assists!

Wie nog durft te zeggen, dat dit geen legende is, moet zijn account verwijderen en over voetbal nooit meer meepraten!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren