Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Totale verbijstering bij Driessen: ‘Tactische misser van de bovenste plank’

Laatste update:

Valentijn Driessen snapt niets van de opstelling van FC Twente in het met 3-1 verloren bekerduel met PSV van woensdag. Trainer Joseph Oosting koos ervoor om topscorer Sem Steijn, Daan Rots en Mathias Kjølø op de bank te laten beginnen. Er waren bij de Tukkers wel basisplaatsen voor Ricky van Wolfswinkel, Youri Regeer en Carel Eiting.

"Ik vond FC Twente bedroevend en PSV heeft inderdaad geweldig gespeeld", opent Driessen vrijdag het item over Oosting in de Kick-off-podcast van De Telegraaf. "En dat zonder Veerman, Lang, Lozano en Saibari. En dan maken ze toch heel makkelijk het verschil."

"Maar Twente heeft daar natuurlijk wel aan meegeholpen door met een opstelling te komen die nergens naar leek. Joseph Oosting is vorig jaar bij RKC een paar keer gelauwerd om zijn tactische vondsten. Nou, dit was echt een tactische misser van de bovenste plank", deelt Driessen een onvoldoende uit aan de coach.

De chef voetbal legt uit waarom hij zo over Oosting denkt. "Eiting komt opeens linksback te spelen. Ik dacht dat er een foutje was gemaakt, maar Gijs Smal stond gewoon voor Eiting. Het leek echt helemaal nergens op en ze begonnen pas te voetballen toen Steijn en Rots erin kwamen. Maar toen was het kalf al verdronken."

Oosting
Oosting stond voor honderd procent achter zijn keuzes, zo bleek woensdag in gesprek met ESPN. "We willen gewoon door in de beker en er een gevecht van maken. We gaan voor het man op man gevecht. We willen een ronde verder dus we moeten iets proberen. We denken dat dit kans van slagen heeft."

"PSV is gewoon goed. Als we gaan inzakken dan hebben ze het voetballend vermogen. Als we hoog druk zetten hebben ze de lange bal op De Jong. Het is gewoon een heel goed elftal. Dit is het moment waarop wij denken het te gaan proberen", aldus Oosting.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja snap wel dat je iets anders probeert, uit bij PSV verlies je anders ook 19 van de 20 keee

Driessen: Tactische misser van Oosting, mismanagement bij Feijenoord en hij kraakt de aankoop van Henderson. Gewoon alles wat hij hoort, vindt hij niks. Zou hij een leuke echtgenoot zijn?

19 januari 2024 om 21:37

Vorige week was hij nog louter positief over Oosting en moest hij de nieuwe trainer van Ajax worden...

Ik vind dit geen tactische misser. Hij had het wat omgegooid. Maar de kans was toch erg klein dat ze zowel psv als feyenoord uit zouden gaan winnen. Nu kunnen ze de volledige focus op de competitie gooien.

19 januari 2024 om 23:46

Tuurlijk is dat tactisch geblunder. Wat had hij dan verwacht met deze opstelling? Veel balbezit en druk kunnen zetten uit bij PSV? Ik vind Oosting sowieso tactisch geen genius, maar dit was zwaar ondermaats.

Verlies was al ingecalculeerd, de uitvoering was helaas minder dan gehoopt. Gewoon je verlies pakken en volop focussen op de competitie.

Was ook een tactische blunder. Ik zag de opstelling en dacht direct: kansloze missie. Hoe kun je zo spelen? Geen snelheid voorin, dus wanneer je de bal hebt, moet je druk zetten naar voren. En dat zonder snelheid, waardoor je altijd in het mes loopt van Bakayoko en Vertessen. Verlies vind ik totaal af te schrijven op Oosting. Als je dan toch 442 speelt, zet dan snelle spelers in waarmee je kunt counteren.

Nou ik snap dat hij Klojo en Rots laat banken.
Echt een wonder dat dit niet eerder is gebeurd. Zijn beide niet slecht, maar we kunnen en moeten beter en dan is het beter als deze twee pas minuut 70 of 80 er in komen. Steijn, rust voor de competitie denk ik dan maar.

Echt wie dacht er nou dat Twente uit bij PSV zou winnen?

Twente wilt de 3e plek vaststellen en nog voor de 2e plek gaan wat niet onhaalbaar is.

Hoe kan je Sem op de bank zetten? Die kan je ook een boks to boks opdracht geven met meer verdedigende accenten en dan loopt hij heel veel gaten voor je dicht. Ik vind dat driesen hier idd gelijk heeft echt een tactische blunder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren