Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vissers voorziet terugslag voor uitblinker bij Ajax: ‘Ga verstandig met hem om’

Laatste update:

Willem Vissers is verbijsterd over het feit dat Jorrel Hato zondagmiddag de aanvoerdersband droeg bij Ajax, zo vertelt hij bij Voetbalpraat van ESPN. De verdediger kreeg de band om na de wissel van Steven Bergwijn, maar achteraf bleek dat dat niet de bedoeling was. Vissers noemt de gang van zaken 'ridicuul'.

Hato werd de jongste aanvoerder ooit van Ajax toen hij na ruim een uur spelen de band overnam van Bergwijn. "Die aanvoerdersband, ja... Het was meer dat we 1-0 achter stonden toen Chuba (Akpom, red.) erin kwam voor Bergwijn, en ik was gewoon degene die het dichtst bij de wissel stond. Daarom kreeg ik hem meteen", vertelt de zeventienjarige mandekker na afloop van de wedstrijd tegen Almere City (2-2).

"Hij stond het dichtstbij", herhaalt Vissers de woorden van de verdediger. "Het is in feite ridicuul." Kenneth Perez wijst erop dat Matthijs de Ligt ook al op jonge leeftijd captain was bij Ajax.

"De Ligt was toch ook aanvoerder op negentienjarige leeftijd. Ik had het gek gevonden als Hato niet de aanvoerder was geworden", zegt De Deen. Een andere tafelgast bij het praatprogramma, Sjoerd Mossou, vond De Ligt als aanvoerder een logischere keuze dan Hato.

"De Ligt werd aanvoerder uit kracht en Hato werd aanvoerder omdat er niemand anders is", aldus Mossou. Daar kan Perez zich in vinden. "Alles wat bij Ajax wordt besloten is uit zwakte en niet uit kracht. Dit kan daar ook nog wel bij."

Risico's voor Hato
Vissers is positief over de ontwikkeling van Hato bij Ajax, maar de journalist voorziet wel een probleem voor het talent. "Het gevaarlijke is dat hij echt álles speelt. Die jongen is zeventien jaar oud, hij maakt bijna een jaar geleden zijn debuut. Hij zit in het prille begin van zijn carrière en nu speelt hij alles bij Ajax."

"Het is nog bijna nooit gebeurd dat zo'n speler niet een terugslag of een blessure krijgt", waarschuwt Vissers. "Dus ik hoop dat Ajax wel verstandig met hem omgaat. Dat ze die (Gastón, red.) Ávila weer eens een halfuur laten spelen, ook al is die niet heel goed."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hato werd captain omdat hij het dichtst bij stond en Ajax haast had omdat ze net 1-0 achter waren gekomen. Echt lachwekkende journalistiek weer dit. Niveau is wel echt tot het dieptepunt gedaald.

13 november 2023 om 21:27

Net zo'n dieptepunt als dat er blijkbaar niemand anders is die die band kan dragen, of is het zo'n verschrikkelijk karwei om die band bij iemand anders te laten brengen (ook als je haast hebt)?

Ik zie in Hato echt een groot talent, maar dit als argument gebruiken en dat het dan maar goed is, is bijna net zo erg als Bergwijn die aan de keeper moet gaan vragen aan welke kant ze eigenlijk willen beginnen.

13 november 2023 om 21:57

Laten we het anders elke week hebben over het feit dat Ajax geen aanvoerder heeft. Dat is toch al maanden bekend. Lekker belangrijk dat de band nu voor 20 minuten per abuis bij Hato beland. Hoop dat je er niet slecht van slaapt. Toen Luuk de Jong de band aan Veerman gaf, terwijl Ramalho 2e aanvoerder is werd erom gelachen.

Jongens als Visser verwey ende muppets kunnen echt niet verder denken dan nu. Om iets langer door en verder te denken is lastig voor ze
Schip maakt duidelijk dat hij hem meer verantwoordelijkheid wil geven NU, maar ook dat hij belangrijk is voor de Toekomst (misschien alvast een gebaar voor contract verlenging.
YW

14 november 2023 om 07:48

Wie zijn de muppets?

Alsof het echt uitmaakt of Hato of Sutalo de band krijgt op dat moment, feit is gewoon dat deze jongen ondanks z'n leeftijd en fouten het voortouw durft te nemen wanneer het moet ook zonder band.

Wel eens over het fysieke gedeelte, het is maar een jongen van 17 die mag je gewoon niet teveel belasten ook al is het alternatief een stuk minder. Misschien wel beter dat hij nu 2 potjes bankt bij Oranje ipv er weer 2 speelt bij Jong.

Dit is echt onzinnig om je druk om te maken. Dat Hato eventjes die band draagt, kom nou. Kijk, het is een raar verhaal geweest met wie aanvoerder moest zijn bij Ajax. Aan het begin van het jaar was het moeilijk te zeggen wie als eerste op het wedstrijdformulier zou staan. Dat Hato hem even draagt, prima toch. Waar gaat het over.

Wat een zuurheid, wat boeit het nou wie voor het restant van de wedstrijd dat bandje omheeft.

Tja wie had hem anders moeten krijgen? Sutalo sowieso niet als je nog niet goed kan communiceren. En Bergwijn en Berghuis waren eruit. Dan zit je dus met Rensch of Hato. Zegt genoeg over deze Ajax selectie dat Hato aanvoerder is. Gewoon heel belabberd gedaan door Mislintat maar dat wisten we al helaas...

14 november 2023 om 14:18

Dacht dat Rensch begin dit seizoen tot 3e aanvoerder was uitgeroepen. Ook Sutalo is al eens aanvoerder geweest, ondanks de taalbarrière. Dat gezegd hebbende, leuk voor Hato; wellicht leuk om dit ook bij Oranje te doen😄

Hato zegt het zelf al:"....k was gewoon degene die het dichtst bij de wissel stond".
Niks meer, niks minder. Het maakt ook geen zak uit wat Ajax nog doet of niet doet....als journalist/analist/pianist/beroepsouwehoer of wat dan ook doe je niet mee als je niet minimaal een keer week online iets negatiefs over Ajax zegt. Maakt niet uit welke context of onderwerp. Heeft Ajax niet gespeeld? Dan gewoon weer een oud onderwerp herkauwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren