Tjaronn Chery lijkt direct matchwinner te worden, maar late penalty voorkomt dat

NEC won onlangs in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker met 2-1 van Go Ahead Eagles. Anderhalve week later moesten de Nijmegenaren genoegen nemen met een punt in Deventer: 2-2. Gemengde gevoelens bij het debuut van Tjaronn Chery, want de kersverse aanwinst van NEC liet zich kort na zijn invalbeurt in de lucht kloppen door Bas Kuipers, waardoor de bezoekers de 0-1 voorsprong weggaven. Hij maakte de fout echter goed door in de slotfase de 1-2 aan te tekenen. Go Ahead rechtte de rug en pakte kort voor tijd alsnog een punt.

Go Ahead kwam in de beginfase goed weg na matig keeperswerk van Jeffrey de Lange. De inzet van Sontje Hansen werd echter net op tijd van de lijn gehaald. Het was een vermakelijke eerste helft in Deventer, al dwongen beide ploegen weinig kansen af. Er was tegenslag voor de thuisclub toen Evert Linthorst geblesseerd afhaakte, met Xander Blomme als zijn vervanger.

Ver in de blessuretijd van de eerste helft kreeg NEC een strafschop. De check van de VAR duurde lang, maar de overtreding van Enric Llansana in de eigen zestien leverde de bezoekers uiteindelijk een strafschop op. Magnus Mattsson faalde vervolgens niet vanaf elf meter, waardoor NEC met een kleine voorsprong ging rusten in Deventer.

NEC hield de voorsprong lang vast en liet Chery debuteren in de 70ste minuut. De invaller verloor enkele minuten na zijn rentree een kopduel van Kuipers, die Go Ahead op gelijke hoogte bracht. René Hake ging kort daarna flink tekeer tegen zijn assistenten, die blijkbaar de verkeerde wissel hadden doorgegeven aan de vierde official.

Go Ahead keek met nog zeven minuten te spelen opnieuw tegen een achterstand aan. Chery werd slim weggestoken en bleef uiterst koel alleen voor De Lange: 1-2. De onlangs aangetrokken aanvallende middenvelder leek uit te groeien tot matchwinner, maar daar staken the Eagles een stokje voor.

Dirk Proper haalde Jakob Breum op de achterlijn lichtjes onderuit. Het had desastreuze gevolgen voor NEC, want op advies van de VAR belandde de bal op de stip. Victor Edvardsen schoot vervolgens onberispelijk raak in de linkerbenedenhoek: 2-2.

Er werden vijf minuten bijgetrokken, maar ondanks de spanning kwam er geen winnaar meer in De Adelaarshorst. Go Ahead blijft zesde staan en NEC volgt op een punt als nummer zeven.

1
2

Go ahead eagles gefeliciteerd met dit punt. Je weer wie je mag bedanken.
(Penalty van NEC overigens gewoon een penalty.)

28 januari 2024 om 16:36

Nouja beide penalty’s heel makkelijk gegeven dus kun je bij beide wegstrepen. Gelijkspel terecht

28 januari 2024 om 17:23

"Gelijkspel terecht" ben ik het kwa spel wel mee eens, maar die penalty van NEC was gewoon terecht want hij schopt hem tegen zijn been en die actie ervoor was geen overtreding. Die verdediger gaat gewoon liggen om een vrije trap te krijgen. Die penalty van Go ahead was absoluut een lachertje. Dit is een lijf aan lijf duel waar niets strafbaars gebeurt.

28 januari 2024 om 16:38

Vond het geen penalty. Ten eerste fluit een scheids 9 van de 10 keer voor een duw in de situatie ervoor. Dat deed hij niet, prima, dat kan. Vervolgens draait die speler van NEC zijn lichaam erin en laat zich vallen. De speler van GAE liep gewoon op die plek en stak nauwelijks zijn been of voet uit. Moet hij verdwijnen van het veld om zo'n penalty te voorkomen. Bizar het niveau van de arbitrage.

Twee leuke ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, slechtste op t veld is toch wel de scheidsrechter en de VAR. Ze hebben er wederom een leuk gevecht van gemaakt net als in de beker

Mooie terugkomst in Nederland voor Chery

28 januari 2024 om 20:32

Alleen stond hij bij de 1-1 wel te snurken, want hij liet Kuipers uit zijn rug komen.

Bizarre strafschoppen. Vraag me echt af hoe je er 2 van dit soort kunt geven. Je kunt beter voor elke penalty de scheids naar het scherm roepen om zelf te kijken want de VAR durft nergens meer op in te grijpen. Denk dat beide teams wel kunnen leven met een punt, vooral dankzij Sparta die punten hebben laten liggen.

28 januari 2024 om 20:31

Ik zou bijna willen pleiten voor twee VAR-momenten per team waarvan ze er eentje in de eerste helft in kunnen zetten en eentje in de tweede helft.

Tjemig, die Ingmar Oostrom kunnen ze nog niet eens de leiding geven over een zebrapad waar basisschoolkinderen moeten oversteken. Wat fluit die man extreem warrig zeg. Enige wat je kan zeggen is dat ie het beide kanten op doet en dat daarmee onderaan de streep geen ploeg er echt benadeeld door wordt maar godsomme wat hebben we toch een aantal verschrikkelijk slechte scheidsrechters rondlopen in Nederland.

Verder denk ik uiteindelijk wel een terecht gelijkspel. Eerste helft vond ik NEC wat makkelijker voetballen en tweede helft was grotendeels voor de Eagles. Jammer dat je die zesde plek niet kunt overnemen, waren er heel dichtbij maarja, het is niet anders.

Schaf die hele var maar af, als het iedere keer zo discutabel is.

Stop maar gewoon met de VAR. De penalty die wij kregen was al ongelooflijk licht en in mijn ogen onterecht, maar de penalty van Go Ahead is, hoe raar dat ook klinkt als je de eerste ziet, nog schandaliger. Een penalty voor een schouderduw, ik denk dat we beter kunnen gaan zaalvoetballen als we daarvoor pingels gaan geven. Verder weer een scheidsrechter die het niet in de hand had en er constant naast zat, beide kanten op. Uiteindelijk blij met een puntje want vooraf had ik ervoor getekend. De eerste helft voetbal je prima, de tweede helft ga je mee in het vechtvoetbal van Go Ahead, waar totaal je kracht niet ligt. Bijna de hele tweede helft heeft N.e.c niet gevoetbald terwijl je de laatste wedstrijden juist laat zien dat je dat heel goed kan. Al met al een frustrerende middag, ik denk niet alleen voor ons maar ook voor de Eagles.

Waarom speelt Ross niet? Kan iemand die NEC volgt hier antwoord op geven?

28 januari 2024 om 17:12

Z'n concurrent is gewoon beter. Sandler is een van de belangrijkste spelers van NEC op het moment.

Ik ben echt boos!! Als dit een penalty is?!! Wat gebeurt er nou? Hebben nog nooit zoiets meegemaakt. Niet eens een scouderduw. 3 punten door de neus geboord! Wat een amateurs bij de knvb. Bah, gelijkspel is in principe niet onterecht maar zo een penalty tegen krijgen.... Ziek van

Je weet in ieder geval dat Oostrom niet klaar is voor de Kuip.. als je al bij de Kuip light (dit bedoel ik als compliment naar de GAE aanhang) je zo laat beïnvloeden dan heb je niets te zoeken in Rotterdam 😂 die had afgelopen week 6 penals aan Feyenoord gegeven.

Verder viel me op dat de GAE vanaf minuut 1 gefrustreerd oogde en met name die Kuipers.. wat een ongelofelijke jankbal is dat.Verder vind ik een gelijkspel verdiend.

28 januari 2024 om 17:09

@Nijmegen. Kuipers een jankbal noemen terwijl je Cillessen in je elftal hebt. Erger dan hem bestaan ze niet. Schijnt nu nog met zijn opa en oma aan het huilen te zijn.

28 januari 2024 om 17:14

Je vindt Kuipers geen jankbal? Of omdat je Cillessen een jankbal vindt is Kuipers automatisch er geen?

28 januari 2024 om 18:06

@Nijmegen, lees je wel? Dat zei ik namelijk niet. Ik zei alleen dat het een beetje onterecht is om over Kuipers te zeuren terwijl Cillessen even erg was en er ook geel voor kreeg.

28 januari 2024 om 20:04

@NickOs Als een speler continu aan het miepen is bij de scheids, ook al heeft deze net gefloten in zijn voordeel (met een passende straf, zoals bijv. een gele kaart), dan mag je diegene gewoon een jankbal noemen.

“Erger dan Cillessen bestaan ze niet” - Volgens mij doet Kuipers er niet voor onder hoor. Gewoon je GAE-bril afzetten, want het gros van de NEC’ers heeft ook niets op met de maniertjes van Cillessen

28 januari 2024 om 17:16

Ze wilden allebei graag winnen, gelijk na de wedstrijd waren ze alweer aan het lachen. Tijdens de wedstrijd doen ze Alles om te winnen hoe irritant dat ook kan zijn.

Los van de twee zeer makkelijk gegeven penalty's is deze scheids compleet ongeschikt. Fluit compleet willekeurig. Ergste als Go Ahead supporter vind ik dat nu voor de tweede keer op rij een speler de wedstrijd uit word geschopt en dat blijkbaar zonder consequenties kan, waarbij de eerste keer (Rommens) er niet eens voor is gefloten.

28 januari 2024 om 17:22

Hij wordt er niet ‘uit geschopt’, het was een overtreding waarbij de speler van GAE volgens mij een beetje in het veld blijft hangen en/of daarna ook nog vervelend neerkomt. Volgens mij begrijp je niet helemaal dat voetbal een contactsport is. Snap ook niet helemaal wat je dan wil, rode kaart voor overtredingen waar normaal niet eens geel voor gegeven wordt omdat een speler er een blessure aan overhoudt?

28 januari 2024 om 17:28

De 2 penalty's beiden in dezelfde categorie van "gemakkelijk gegeven" te plaatsen om ze tegen elkaar weg te strepen is onzin. De penalty van NEC wordt 8 van de 10 keer gegeven en die van Go ahead blijkbaar 1 van de 10 keer.

Stop met de VAR, wat een aanfluiting was het vandaag.

Dirk Proper maakt te trage stappen. Jongen is al 21 en speelt nog steeds teveel op zeker. Heeft de techniek en het inzicht maar durft zich niet te ontplooien tegen de top. Teveel breed en terug. Dat is heel jammer. Vandaag ook weer dat hij zich inhoud. Verdedigend goed fel maar kan veel meer aan de bal dan wat hij laat zien

28 januari 2024 om 20:08

“Is al 21”… - Proper is als 21-jarige de leider op het middenveld bij NEC. Mattsson is degene die voor diepgang moet zorgen. Proper moet vooral met lichaamsschijnbewegingen, inzicht en techniek ruimte maken en de bal vrijspelen naar de juiste kleur. Iedere speler heeft bij NEC zijn rol en Proper is de controleur.

28 januari 2024 om 20:21

Ik vind dat hij tegen de goede ploegen meer moet laten zien en niet breed of terug. Heb hem tegen nog geen van die teams echt goed zien spelen. Ook zijn lichaamsbewegingen durft hij dan niet in te zetten. Hij kan het maar vertrouwt er dan te weinig op. Dit moet veranderen wilt hij omhoog, want nog steeds geen interesse van die clubs.

28 januari 2024 om 20:29

Hij heeft een taak en die voert hij meer dan naar behoren uit. Hij haalde, toen NEC nog erg wisselvallig presteerde, als enige een constant niveau, omdat hij als een van de weinig de rust bewaarde, simpel voetbalde en de bal naar de juiste kleur speelde. Het is vrij onopvallend, maar dat is nou eenmaal zijn rol en die voert hij goed uit.

Verder meldde VI in december nog dat Proper op belangstelling kon rekenen van meerdere binnen -en buitenlandse clubs.

Mooi man, leuke vent die Chery. In mijn Groningen studententijd regelmatig gesproken omdat hij in het hotel verbleef waar ik werkte. Goedlachs, wars van arrogantie en heel sympathiek. Mooi dat hij het Twentse accent nog heeft ook. Overigens nooit een penalty v Gae, onvoorstelbaar.

Het is zuur dat je twee keer een voorsprong weggeeft, maar dan de manier waarop de 2-2 valt…

De 0-1 was een makkelijk gegeven penalty, maar de 2-2 was vijf maal de overtreffende trap! Oostrom hoeft w.m.b. nooit meer een duel te fluiten.

Ik ben benieuwd naar alle columns, commentaren in praatprogramma’s en vragen van clubwatchers bij de KNVB, want bij een contactsport als voetbal voor dit soort contacten zulke bepalende besluiten maken… Schandalig!

Betreft de wedstrijd: twee teams die elkaar weinig ontlopen, ook dit duel niet, dus met de uitslag valt prima te leven.