Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Tientallen trainers hadden voor mij nee gezegd, ik durfde het wel aan'

Laatste update:

Wil Boessen reageerde zondag redelijk gelaten op de handhaving van VVV-Venlo in de Eredivisie. "Ik ben niet blij, eerder opgelucht'', zei de oefenmeester na afloop van het duel met FC Zwolle aan het ANP. Dat de Limburgers zich in De Koel pas in de slotminuten veilig speelden tegen FC Zwolle, was volgens Boessen typerend voor het seizoen van VVV. "Er is zo ontzettend veel misgegaan dit seizoen, dat het een klein wonder is dat we ons hebben gehandhaafd."

/

"We hebben een olifant door het oog van de naald gewurmd. Eigenlijk kan het niet wat we hebben gedaan." Boessen noemde het onrechtvaardig dat niet Zwolle, maar VVV volgend seizoen in de eredivisie speelt. "Op basis van de twee duels verdiende Zwolle de promotie. Toen we met tien man verder moesten na de rode kaart voor Bálàsz Toth, gaf ik weinig meer voor onze kansen. Een opvlieging van Ahmed Musa heeft ons gered. Soms kan sport onrechtvaardig zijn."

Boessen weet nog niet of hij ook volgend seizoen hoofdtrainer in Venlo is. "Ik heb in blinde ambitie 'ja’ gezegd tegen VVV, toen de club een opvolger zocht voor de ontslagen Jan van Dijk. Tientallen trainers hadden voor mij nee gezegd, ik durfde het echter wel aan. Ik weet wat ik wil volgend seizoen, maar ik wil eerst weten wat de plannen van VVV zijn."

Het lijfsbehoud van VVV-Venlo is verdiend

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Dijk had met dit team ook van Volendam en Zwolle gewonnen hoor.

29 mei 2011 om 20:58

Helaas zullen we dat nooit te weten komen. Maar idd, om nou te zeggen dat dit puur de verdienste is van Boessen?

29 mei 2011 om 20:59

Dat weet je nooit, maar over het algemeen had van dijk inderdaad hetzelfde kunnen presteren met dit elftal. Klinkt ook raar: Het Wil Boessen effect:-)

On: Jammer van Zwolle, want wanneer ze waren gepromoveerd, dan had mijn werkgever de klus gekregen om de uitbreiding te bouwen. Lucky vvv, tot volgend jaar in de eredivisie.
Zwolle moet het volgend jaar dan maar gaan uitvechten met Willem II.

29 mei 2011 om 21:27

Ik betwijfel het dat Willem II volgend seizoen promoveert gezien de groep die ze nu hebben waar de besten waarschijnlijk ook nog van weg gaan tel daar de financiële mogelijkheden bij op dan word de kans echt heel klein dat ze direct terugkeren naar de Eredivisie.

29 mei 2011 om 21:43

Daar zul jij nog van staan te kijken en eerst maar eens afwachten
want je weet dus nog niets van wat er binnenkort bekend wordt gemaakt.

29 mei 2011 om 21:56

Willem II heeft wel een goede jeugdopleiding. Misschien dat daar wat jongens uit naar voren geschoven worden. Ik ga er ook niet zomaar vanuit dat Willem II promoveert (zie Sparta dit seizoen), maar ik zou ze ook zeker niet bij voorbaat afschrijven!

29 mei 2011 om 20:59

Dat denk ik inderdaad ook. En 'tientallen' lijkt me overigens sterk overdreven. Aan de andere kant, als je uitkomt bij een pannekoek als Boessen, zou het misschien nog kunnen ook.

Stoer hoor dat tientallen trainers voor hem nee hadden gezegd, geloof der niks van. Van Dijk ontslaan was ook volkomen onnlogisch en dom, want daarna presteerde die Boessen nog veel slechter. VVV heeft deze promotiewedstrijden geluk gehad met late treffers en ook nu tegen Zwolle was het geluk aan hun zijde.

Als VVV volgend seizoen beter wil presteren moeten ze niet met deze koekebakker verder gaan.

Helemaal mee eens, echt erg triest hoor, wat een knake voetbal, slaat gewoon nergens op en heeft ook helemaal niks in de eredivisie te zoeken.

Het spel van VVV zakte inderdaad behoorlijk door de ondergrens in de competitie. Laten we het erop houden dat het niet overhield. Maar goed, deze trainer heeft uiteindelijk nog wel aan de doelstelling voldaan en nieuw seizoen, nieuwe kansen.

Van Dijk had nooit ontslagen mogen worden, als iemand had moeten opstappen dan was het de voorzitter geweest met zijn belachelijke doelstelling: het linker rijtje cq de playoffs !!!
Van Dijk had eerder aangegeven dat VVV zich eerder moest behoeden voor degradatie met deze slectie maar hij werd door de voorzitter niet serieus genomen. Echter van Dijk had al die tijd gelijk.
Het zo fair voor Van Dijk zijn als hij een leuke club kan gaan trainen. Ik zat eerder te denken aan de Graafschap, maar die hebben zich al voorzien.

29 mei 2011 om 22:55

Misschien gaat hij wel naar Excelsior.

Die zoeken nog een nieuwe trainer .

Van Dijk is vaak wel een rustige trainer.
En Excelsior speelt goed voetbal, zeker de laatste tijd.

Ik gun die man wel een mooie club, als hij dat wil.

Zoals Boessen zelf al aangaf was het niet verdiend. Gezien het voetbal over deze twee wedstrijden had ik persoonlijk liever Zwolle in de eredivisie gezien. Niet alleen kwalitatief waren ze beter, ook het voetbal was meer op de aanval gericht. In duels waren ze sterker en ze vormden meer een eenheid dan Vvv. Uiteraard gun ik het de club uit Venlo ook, maar dit is mijn gevoel over deze 2 (!) wedstrijden. Ik hoop dat de strijdwijze van VVV voor het volgende seizoen wel veranderd, anders schat ik in dat het wel eens een heel zwaar seizoen kan gaan worden voor de Venlo'ers

Ja, maar ze zullen met name angstig zijn geweest dat ze snel zouden worden ontslagen, zoals Jan van Dijk is gebeurd. De promotie op zich lijkt me nog wel een opdracht die men aan zou willen gaan. Maar het feit dat je als je met een ploeg presteert zoals men zou verwachten, dat je er dan uitgegooid wordt daarentegen... lijkt me wel een reden om de job te weigeren.

Zwolle kan het volgend jaar niet gaan uitvechten met Willem II. Wordt namelijk erg lastig. Ze verwachten een enorme leegloop daar en ze hebben de financien niet om goede spelers terug te halen. Ze moeten dus weer helemaal opnieuw opbouwen.

29 mei 2011 om 22:28

@ Sprang
Met die enórme leegloop zal het reuze meevallen. Veel spelers hebben een doorlopend contract. Met de financiën valt het reuze mee. Clubs als Willem II en Sparta hebben een hogere begroting, maar de meeste andere clubs moeten het met minder doen. De begroting bij Zwolle gaat omhoog, er is daar wel degelijk wat mogelijk. Bovendien zijn er al een aantal spelers gehaald.
Een paar verse krachten kan overigens geen kwaad.

30 mei 2011 om 12:31

Oke. Dat wist ik nog niet. Had gehoopt dat Zwolle gisteren al had gewonnen. Helaas niet gelukt. Tot komend seizoen!

30 mei 2011 om 10:28

Haha vent, waar haal je de inspiratie vandaan? Er liggen al 19 spelers vast voor volgend seizoen en de begroting gaat als enige club in de Eerste divisie omhoog met twee ton! Een voorbeeld; Cambuur gaat terug van 4,2 naar 3,5 miljoen!

Ja joh, net alsof jij hier ook maar enig aandeel in hebt. De voorzitter van Vvv, Dhr. Berden, leeft gewoon in een utopie. Jan van Dijk haalde het maximale uit de selectie, en deze meneer Boessen laat nou niet echt overkomen dat hij een degelijke trainer is. Meer geluk dan wijsheid en dergelijke.

Verder met Wil Boessen? Alsjeblieft niet zeg, ik moet er niet aan denken om nog een jaar naar dat angsthazenvoetbal te kijken. Zelfs tegen Jupiler League clubs hangt VVV met 10 man voor de goal en loeren ze op een counter. Om Rene van der Gijp te citeren: het is niet om aan te gluren!

VVV gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen dus Boessen mag zijn koffers alvast pakken.

Waarom nu weer zo'n uitspraak?...

Alsof hij hiermee wil zeggen dat hij hoogstpersoonlijk VVV in de Eredivisie heeft gehouden. Onzin natuurlijk. Voor de rest is het een hele realistische reactie. FC Zwolle was beter, maar was niet bij machte om tegen 10 man de wedstrijd uit te spelen. Dan heb je ook vrij weinig in de Eredivisie te zoeken. VVV zal zich flink moeten versterken als ze volgend jaar meer punten bijeen willen sprokkelen. Ze zijn weer degradatiekandidaat nummer 1 met RKC en misschien Excelsior (dat is namelijk ook wel aan het uithollen).

Er gaan minimaal 11 spelers weg: Begois, Van Crooy, Ojo, Vujicevic, El Akchaoui, Van Kouwen, Chula, Josue, Janssen, Toth en Ofrany. VVV zal dus sowieso flink inkopen moeten doen. En ik neem aan dat er voor Boymans en Musa nog wel kopers komen, dus dan zitten we al op 13 spelers die vervangen moeten worden.

Het verstandigste lijkt me om eerst technisch directeur Mario Captein (die een netwerk van Venlo tot Helmond heeft) maar eens op de boot te zetten, en Mo Allach daarvoor in de plaats te halen. Die kan dan vervolgens een nieuwe trainer en een eredivisiewaardig elftal halen, als Hay Berden zich er tenminste niet te veel mee bemoeit.

Ook lekker voor je zelfvertrouwen als je weet dat je de laatste keus bent, maar toch knap dat hij van iets negatiefs iets positiefs kan maken.

Nee maar even sirieus, ze hadden van Dijk nooit moeten ontslaan, het is misschien geen toptrainer maar die komen toch niet naar Vvv. En ik weet zeker dat ze het onder van Dijk echt niet slechter hebben gedaan want de resultaten na voor de winter waren net zo slecht als die van voor de winter. Geldverspilling dus in Venlo.

Eindelijk een trainer waar ik het mee eens ben. Ik kan net zo goed al zijn uitspraken citeren om mijn mening over het lijfsbehoud van vvv te formuleren:

''we hebben een olifant door het oog van de naald gewurmd. Eigenlijk kan het niet wat we hebben gedaan.'' klopt, ik sta er echt versteld van dat vvv nog in de eredivisie speelt

''ik ben niet blij, eerder opgelucht'', zou ik ook zijn met de manier waarop ze erin zijn gebleven!

''er is zo ontzettend veel misgegaan dit seizoen, dat het een klein wonder is dat we ons hebben gehandhaafd.'' precies..

ik vind vvv een heel sympathiek clubje met een leuk stadion hoor, maar wat hebben ze te zoeken in de eredivisie? de enige reden dat ze erin zijn gebleven is mazzel. mazzel dat willem 2 dit jaar nóg slechter was dan vvv, en mazzel met de overwinning tegen zwolle..
het voetbal is niet om aan te zien en de club heeft als 2e club van limburg ook weinig potentieel. ik geef toe dat honda een paar jaar geleden een meer dan gouden aankoop was, maar verder heeft vvv weinig toegevoegde waarde gehad. clubs als vvv zorgen ervoor dat men in het buitenland denigrerend denkt over onze eredivisie. ik pleit voor een eredivisie (en ook JL) van 16 clubs, meer kwaliteit en minder kwantiteit dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren