markgoes
Algemeen
Vrienden (14)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Zondag, 14 februari 2010
 • markgoes
 • 121 punten
 • Lid
 • Geen ban
 • 979
 • 27 jaar (8-11-1995)
 • santpoort
 • 4VWO
 • student?
 • 14
Persoonlijke berichten
29 januari 2011 om 10:49
#2

thanks voor je compliment :)

2 februari 2011 om 20:16
#3

Niet te stoer he, met je reactie..

6 juni 2011 om 22:20
#5

Tuurlijk moet je er een team om demouge heen bouwen als je wiltmdat hij vaak scoord, ik ben het met je eens, maar ik demk alleen niet dat verhoek naar Utrecht wilt dus denk ik dat ze beter een andere spits kunnen kopen!

7 juni 2011 om 22:35
#6

Graag gedaan. Nee, Patrick is een held

8 juni 2011 om 17:17
#7

Haha je hebt het plaatje gewoon van iemand genakt!

8 juni 2011 om 18:20
#8

Cruijff, gek of geniaal?

Het is woensdagavond vijftien september, de dag waarop Real Madrid-ajax gespeeld zal worden. Vooraf is iedereen het er wel over eens, Ajax heeft geen schijn van kans, zeker niet gezien het feit dat Suarez en Vertonghen ontbreken. Wat men vooraf al verwachtte is uiteindelijk ook gebleken, Ajax is kansloos ten onder gegaan, vernederd en keihard op de plaats gezet door het sterrenensemble uit Madrid met een 2-0 nederlaag als gevolg. Is deze nederlaag daadwerkelijk zo dramatisch?

Nee is het antwoord! De wedstrijd tegen Real Madrid is de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Na de wedstrijd begint namelijk een zekere Johan Cruijff aan de poorten van de Arena te rammelen. Zijn clubhart bloedt. Cruijff heeft kritiek op de speelwijze en het niveau wat Ajax vandaag de dag laat zien. Het is voor de volgers al vrij snel duidelijk dat de kritiek in 1 woord is samen te vatten: de jeugdopleiding!

Cruijff is van mening dat de spelers die Ajax uit de eigen jeugd laat doorstromen niet meer van het niveau zijn wat het ooit geweest is. Van de huidige lichting komen alleen Eriksen, Stekelenburg en Vertonghen in de buurt van het niveau wat Ajax hoort na te streven. Vooral de basisvaardigheden laten volgens Cruijff te wensen over, hij wijt het aan een gebrek aan persoonlijke training. In de visie die Cruijff voor ogen heeft staat bij de jeugd de ontwikkeling van de speler centraal en niet het verlangen naar het kampioenschap.

Bijkomend gevolg hiervan is dat je tevens het financiële plaatje veel meer op orde krijgt. De afgelopen jaren heeft ons geleerd dat je topspelers niet lang kunt behouden. Wat je wel kan doen is deze spelers voor een zo hoog mogelijk bedrag doorverkopen, zoals met Vermaelen en Suarez recentelijk nog is gebeurd. Met de visie zoals Cruijff die voor ogen heeft kun je dan moeiteloos een speler van de jeugd doorschuiven zonder dat je daar kwalitatief veel op achteruit gaat. Het geld wat hierdoor vrijkomt kan gebruikt worden voor hogere salarissen om op deze manier weer de aansluiting met de Europese top te maken.

Dat laatste is waar ook Cruijff naar toe wilt, de aansluiting met de Europese top. Ik ben dan ook van mening dat de kritiek van Cruijff volledig terecht is. Enig punt van kritiek dat de buitenwereld heeft, is dat Cruijff geen functie heeft bij Ajax en dus geen recht van spreken heeft. Cruijff roept altijd maar wat en neemt nooit zijn verantwoordelijkheid? Volkomen onzin natuurlijk! Een man met zo''n status en verleden moet geen functie hoeven hebben alvorens hij mag spreken. Wanneer een icoon van je club zulke kritiek geeft heb je dat als club serieus te nemen! De kritiek die Cruijff krijgt is het begin van een Revolutie die zijn weerga niet kent. Iedereen is het er vooraf wel over eens dat Cruijff gewoon de macht moet krijgen. Toch besluiten van den Boog en Coronel samen te spannen en Cruijff op alle mogelijke manieren te dwarsbomen.

Cruijff besluit ook om een machtsblok op te trekken, bestaande uit namen als Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Wim Jonk. Eerstgenoemde zal op niet al te lange termijn, na die desastreuze wedstrijd, het stokje van Jol overnemen en de eerste selectie onder zijn hoede nemen. Dennis Bergkamp en Wim Jonk zijn de twee personen die het voetbaltechnische gedeelte verder moeten uitvoeren. Iedere club zou een moord doen om deze personen samen binnen hun club te krijgen, de kennis en ervaring die ze in de top van Europa hebben opgedaan is ongekend. Er komt een voetbalbolwerk te staan zoals men het nog nooit gezien heeft. Enige probleem bij dit alles is de manier waarop dit moet gebeuren. Cruijff heeft volledig gelijk wanneer hij zegt dat dit op korte termijn moet gebeuren en waar nodig mensen moeten worden ontslagen. De zittende directie is het hier niet mee eens, een machtsstrijd is begonnen!

In de maanden die daarop volgen is het over en weer moddergooien. Inmiddels zijn ook de supporters volledig op de hoogte en zij kiezen dan ook massaal de kant van Cruijff. De dagen van Rik van den Boog en Uri Coronel lijken geteld. Het is dan ook slechts een kwestie van tijd voor beide heren hun functie neerleggen. Ze hebben een strijd verloren die vooraf onmogelijk gewonnen kon worden.

Cruijff pakt zijn verantwoordelijkheid, niet voor zichzelf maar voor de buitenwereld en zijn eeuwige liefde Ajax! Hij neemt zitting in de Raad van commissarissen. Frank de Boer laat Ajax herkenbaar voetbal spelen met een duidelijke visie. Talenten worden voor de lange termijn vastgelegd. Er komt een Raad van commissarissen die op alle gebieden over de nodige expertise beschikt. Ajax is hard op weg naar de Europese top, terug naar waar het hoort!

Johan Cruijff...................................een geniale gek! Barcelona is er volgens mij niet slechter van geworden, toch?

8 juni 2011 om 18:20
#9

Eriksen, het antwoord voor Barcelona!

Zeventien oktober 2008, een kleine, blonde, nuchtere, Deense jongen tekent een contract bij Ajax. Zijn naam? Christian Eriksen. Op het moment dat hij naar Ajax komt is hij zestien jaar oud. Zijn positie is aanvallende middenvelder. Op het moment van tekenen is nog niet veel bekend over deze jongen, behalve dan dat hij aardig kan voetballen en kon kiezen uit diverse clubs. Wie is deze speler? Wat maakt hem zo goed? Waar ligt zijn plafond?

Eriksen begint bij Ajax in de A-jeugd. Zijn positie daar is aanvallende middenvelder, de positie waar het bij Ajax allemaal om draait. Al bij het begin is te zien dat we hier niet zo maar met een talent hebben te maken, dit is wereldklasse! De vergelijkingen met Sneijder en van der Vaart zijn snel gemaakt. Wat bij Eriksen opvalt is zijn balbehandeling, inzicht en het feit dat hij tweebenig is. Dit maakt hem voor iedere tegenstander lastig te bespelen. Minpunt is zijn lengte, een te verwaarlozen eigenschap waar hij enkele maanden later de critici keihard de mond mee snoert, dan gaat het namelijk alleen nog over zijn voetballende eigenschappen.

De ontwikkeling van Eriksen is binnen Ajax niet onopgemerkt gebleven en men besluit dan ook vrij snel om hem over te hevelen naar de eerste selectie. Ook Martin Jol is gelijk onder de indruk van Eriksen. Enige nadeel voor Eriksen is dat Siem de Jong in dat seizoen als aanvallende middenvelder speelt en er voor hem dus helaas geen plaats is. Jol besluit Eriksen vooral als linkshalf en linksbuiten te zien. Het is al vrij snel duidelijk dat hier niet zijn kwaliteiten liggen, hij mist snelheid en heeft geen passeer actie in huis. Jol blijft er desondanks toch aan vasthouden.

De echte doorbraak van Eriksen komt in de tweede helft van het seizoen erna onder Frank de Boer. De Boer besluit Eriksen zonder twijfel steevast op nummer tien te zetten. Vanaf dat moment gaat het snel. Eriksen leeft weer helemaal op en laat regelmatig staaltjes van wereldklasse niveau zien. Zijn spelinzicht, precisie en tweebenigheid maken hem de absolute smaakmaker op het middenrif bij Ajax. Zijn belangrijkste wapen is nog wel zijn steekpass waarmee hij medespelers vrij voor de keeper kan zetten. Waar in de jeugd nog de vergelijking met Sneijder en van der Vaart werd gemaakt heeft men het nou al over de vergelijking met Xavi en Iniesta.

De ontwikkeling van Eriksen en zijn ongekende mogelijkheden zijn niet onopgemerkt gebleven. Grootmachten Barcelona en AC Milan gaan voorop in de strijd om dit talent vast te leggen, tevergeefs. Deze jongen staat met beide benen op de grond en heeft voor zichzelf al lang bepaald welk pad hij wilt bewandelen, eerst een jaar constant presteren bij Ajax en hierna de stap maken naar het buitenland.

In Barcelona vragen ze zich vaak af wie Xavi moet opvolgen? Moeten ze Fabregas halen? Het antwoord op die vragen loopt bij Ajax rond

8 juni 2011 om 21:23
#10

thx :-)

9 juni 2011 om 12:03
#11

Inderdaad, lach me altijd kapot om hem. De makers ervan zijn geniaal, maar het is vrij aannemelijk dat ze onder invloed van iets zijn

9 juni 2011 om 18:21
#12

Respect voor je avatar

9 juni 2011 om 18:31
#13

zo jij bent snel naar 100 punten gegaan!

9 juni 2011 om 18:32
#14

trouwens wie denk jij dat aanvoerder van Utrecht word volgend jaar?
Strootman denk ik of Wuytens ik hoop in ieder geval niet dat het Vorm word.

9 juni 2011 om 18:44
#15

Thnx man :)

9 juni 2011 om 19:28
#16

Expert4life zei dit op mijn profiel: Zeg eens tegen die Markgoes dat die mij even van zijn negeerlijst haalt, ik kan geen Club Experts meer op zijn pagina plaatsen, tevens geen berichten meer sturen.....................

Dus bij deze :)

10 juni 2011 om 14:08
#17

@ Markgoes

Stap 1. klik op persoonlijke pagina
Stap 2. klik vervolgens op negeerlijst
Stap 3. klik expert4life aan
Stap 4. als het goed is ben je nou op mijn pagina
Stap 5. klik vervolgens op accepteer dit lid
Stap 6. de blokkering is opgeheven

Dus op deze manier kan het :)

14 juni 2011 om 16:21
#18

k denk dat bojan gaat vertrekken

15 juni 2011 om 13:38
#19

Strootman is echt een enorm talent, als hij druk zet op de bal weet je gelijk dat Utrecht binnen 5 seconden balbezit heeft, daarnaast heeft hij een uitstekende traptechniek en is hij een krachtpatser ik vond hem bij Oranje nog niet half zo goed als hij bij Utrecht is!

15 juni 2011 om 21:55
#20

tnx voor je compliment man

16 juni 2011 om 16:41
#21

weet jij wat je hebt aan duimpjes omhoog?

21 juni 2011 om 19:27
#22

Ja, ik had vaker zulke complimenten gegeven. En uiteindelijk was die ene de druppel, ze hadden het al vaak genoeg door de vingers gezien bij mij zeiden ze. Ach, het zij zo

29 juni 2011 om 21:22
#23

Ook voor jou hebben we veel gratis snoep, maar wel tanden poetsen he:)

3 juli 2011 om 12:24
#24

geef je eigenlijk nog wel reacties??

10 juli 2011 om 11:19
#25

Okee is goed!!

6 november 2011 om 21:57
#26

Gefeliciteerd man!

23 april 2012 om 21:18
#27

Bedankt voor je reactie. Ja klopt ik had Mafifa met crazylegs als gebruikersnaam, maar als moeilijk doen om een plaatje dan ook maar gelijk mijn naam wijzigen. Ik kan een politieagent een mierenneuker vinden en dat plaatje mag dan niet ik snap er zelf ook niet heel veel van.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren