Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tientallen Feyenoorders worden opgepakt door de Romeinse politie

Laatste update:

Zeker veertig aanhangers van Feyenoord zijn rond het Stadio Olimpico van AS Roma opgepakt door de Romeinse politie. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De aanhangers van de Stadionclub hoopten in de voetbaltempel naar de wedstrijd van hun club te kunnen kijken, waar ze eigenlijk niet welkom waren. Door een grondige paspoortcontrole werden ze eruit gepikt.

Via diverse doorverkoopsites zijn fans van Feyenoord nog aan kaarten voor de wedstrijd gekomen. Door te zeggen dat ze uit Duitsland of Groot-Brittannië kwamen of door het adres van hun hotel op te geven, konden fans de restricties omzeilen. Bij het Stadio Olimpico was er echter een grondige controle en daardoor werden tenminste veertig Nederlanders opgepakt. Zij moesten mee naar het politiebureau en hebben de wedstrijd van Feyenoord waarschijnlijk niet kunnen zien.

De Italiaanse politie was al dagen in de opperste staat van paraatheid, ook omdat de harde kern van Feyenoord samen met ultra's van Napoli op zou trekken om rotzooi te trappen in Rome. Monumenten en kroegen werden bewaakt en zelfs Nederlandse studenten met een Italiaans BSN-nummer werden de toegang tot het stadion ontzegd. Het is niet duidelijk welke straf de fans van Feyenoord die werden opgepakt te wachten staat.

Feyenoord heeft de halve finale van de Europa League uiteindelijk niet weten te bereiken. Na verlenging ging de ploeg van trainer Arne Slot met 4-1 onderuit, waar het tien minuten voor tijd door een knappe kopgoal van Igor Paixão (1-1, een 1-2 voorsprong over twee duels) nog in het voordeel was. Treffers van Leonardo Spinazzola, Paulo Dybala, Stephan El Shaarawy en Lorenzo Pellegrini deden Feyenoord uiteindelijk de das om. Diep in de verlenging kreeg Santiago Giménez nog een directe rode kaart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Zo hoort dat en hard aanpakken ook, vind ik.

21 april 2023 om 01:07

Nederlandse mensen die met een geldig ticket een voetbalwedstrijd probeerden te bezoeken. Keihard aanpakken dat schorem zeg!

Net als die Nederlanders die in Kosovo naar Drita - Feyenoord wilden gaan of alle supporters van uitclubs die een kaartje hebben op het thuisvak: allemaal levenslang verbannen uit stadions.

Ongelooflijk hoe men kan overdrijven. Als ze problemen hebben veroorzaakt met Roma-supporters en/of de politie dan kun je ze straffen. Maar wordt er hiervoor werkelijk waar al gevraagd om ze “hard aan te pakken”?

Normalisatie is echt heel ver weg in Nederland.

21 april 2023 om 01:59

Er was duidelijk aangegeven dat ze niet welkom waren. Daar kun je vanalles van vinden, maar dan moet je daar dus gewoon niet zijn.

21 april 2023 om 07:33

Volgens mij waren ze niet welkom. Is op allerlei manieren gecommuniceerd. mensen met een Nederlands paspoort konden geen tickets krijgen, dus als ze die wel hadden is er of identiteitsfraude gepleegd, of er is iemand geweest die zijn haar ticket heeft doorverkocht, er zijn dus wel zeker regels over treden.. Hier kan Nederland een voorbeeld aan nemen, van hoe komen mensen met een Stadionverbod binnen? Op deze manier niet. Beetje rare verontwaardiging ook bij die nos commentator, de pers sprak er schande van hoe t kon dat iemand met een Stadionverbod het stadion in kon. Op deze manier kom je t stadion nie in .

21 april 2023 om 08:37

Serieus Arnino? Kan jij ook verder nadenken dan je neus lang is?

Het is heel iets anders om mensen op hun nationaliteit te controleren dan op iemand die een stadion verbod heeft. De ene hoeft alleen maar een identiteitsbewijs te tonen. Feyenoordsupporters met een Italiaans paspoort komen dus zonder problemen binnen.

Voor de ander dien je een databank door te spitten met het invoeren van een legitimatiebewijs. Je snapt hopelijk wel dat je niet ruim 50.000 man 1 voor 1 op deze manier kan controleren. Dan krijg je nog ergere taferelen dan op Schiphol.

21 april 2023 om 15:39

Zucht JJR12, waarom denk jij dat er dit x extra politie aanwezig was?

Vind jij ook dat de politie veel minder had ingezet moeten worden, vind jij ook dat ze niet hadden moeten controleren aangezien jij denkt, dat het om rellen ging en deze supporters niet wilden rellen.

Gewoon even een vraag...laat me kijken of jij begrijpt, wat justitie en de burgemeester bedoelen....jij hebt het over rellen....als je dat denkt, dan begrijp je het gewoon niet.

Gaan we weer 🥲 één ding is zeker, je mist je supporters in dit soort wedstrijden enorm.

21 april 2023 om 00:01

Tuurlijk mis je de supporters en het is toch zo een zonde, dat er altijd een klein aantal mensen zijn die het voor de hele groep verpesten.

21 april 2023 om 00:06

Ondertussen kunnen we niet meer spreken van een ‘klein groepje’ en niet alleen bij Feyenoord. Iedere eencellige met een kaartje ziet het tegenwoordig als een vrijbrief om te rellen en rennen.

Als het groepje echt zo klein was waren we er 20 jaar geleden al klaar mee geweest.

21 april 2023 om 01:18

Haha precies! Iedere week hoor je dat een klein groepje x heeft gedaan ...iedere week, hoeveel jaren al? Men wil maar niet erkennen dat dat groepje debielen wel wat groter is dan gedacht.

21 april 2023 om 10:23

Klein groepje is natuurlijk relatief. Op een het totale aantal Feyenoord fans, is het dus inderdaad een klein groepje.

Daarnaast gaat het natuurlijk ook niet om dezelfde mensen als 20 jaar geleden. Die hebben inmiddels 4 Dylano's op de wereld gezet die het stokje van papa hebben overgenomen. En oh wat zijn ze trots daarop in de familie!

21 april 2023 om 12:32

Bedoel meer als het zo’n klein probleem was hadden we 20 jaar geleden al een oplossing gevonden voor het probleem an sich, niet de mensen van 20 jaar geleden natuurlijk.

Daarnaast denk ik dat het een vele grotere groep is dan je denkt. Denk dat in elk willekeurig stadion in Nederland de helft van de aanwezigen in said stadion zich helemaal laat gaan. Daarom komt het ook vaak uit verschillende groepen binnen een aanhang.

Kijk naar Spakenburg waar een complete zijde ‘Xavi Simons is homo’ ging roepen, die doen dat in het normale leven niet maar werden opgezweept door de beleving in het stadion. Des te groter het stadion des te meer eencelligen, in dat opzicht is het inderdaad relatief.

We gaan nooit van dit probleem afkomen aangezien we aan symptoombestrijding blijven doen ipv dieper te kijken. Zolang er mensen van 2 clubs in 1 stadion opgezweept door de atmosfeer en dronken van het bier hun club in volle borst toezingen blijft het verstand het verliezen van de omstandigheden.

Ban het bier uit alle stadions en je zult zien dat het al een heel stuk minder wordt.

Toch wel mooie revenge van Roma dit. Feyenoord op het veld en daarbuiten volledig gecontroleerd en onschadelijk gemaakt. Daar moet je gewoon respect voor hebben.

21 april 2023 om 00:12

In de 88e minuut stond AS Roma nog op uitschakeling, hoe hadden ze op het veld volledig onder controle? Daarnaast weinig respect voor messentrekkers uit Rome. Maar meningen verschillen.

21 april 2023 om 00:34

Omdat we allemaal in de 88e minuut al de luier van de Feyenoorders konden ruiken. Na die eerste doelpunt van Roma wist ik het al 100 zeker dat Feyenoord klaar was in Europa. Zo werkt het nou eenmal tussen Nederlands en Italiaans voetbal.

21 april 2023 om 00:50

Ga lekker op een Italiaans forum roma fans pleasen.. kom op zeg ik had gehoopt dat feyenoord doorging voor de punten en voor het Nederlands voetbal. Clubvoorkeur prima, maar een Nederlandse club blijft een Nederlandse club..

21 april 2023 om 02:04

Bvk Ik ben met je eens dat een Nederlandse club support verdient bij Europees succes. Aan de andere kant kun je niet ontkennen dat Ajax ook weinig gegund wordt in Europa door aanhangers van overige clubs.

Dan gaat dat de andere kant op ook een keer terugkomen als de rollen zijn omgedraaid denk ik.

21 april 2023 om 07:01

Eena hoor mannen tegen de jongens

21 april 2023 om 08:06

Hahaha wat een zuur persoon ben jij zeg. Moet t verschrikkelijk zijn voor je dat Feyenoord het zo goed gedaan heeft afgelopen 2 jaar

21 april 2023 om 00:29

Helemaal mee eens. Journalisten die hun paspoort moeten inleveren, na Mussolini niet meer zo'n strakke controle gezien in Italië. Hulde, heel veel respect is op zijn plaats hier

21 april 2023 om 00:37

Ter controle ja, je moet natuurlijk wel kijken of het gaat om echte journalisten van serieuze mediums. Dat het allemaal lang heeft geduurd is voor de journalisten vervelend.

21 april 2023 om 00:44

Helemaal mee eens, als ze kritische stukken over Italië schrijven moet je ze niet toelaten. Sterker nog, vastzetten of naar een strafkamp. Mee eens toch?

21 april 2023 om 00:50

Ik ga even af op wat ik gelezen heb, o.a RTV Rijnmond en NOS journalist die heel laat binnen kwamen na deze controle. Heel vervelend voor beide heren, omdat het hun werk belemerd.

Dat is niet goed, maar zover ik weet gewoon toegelaten en geen verband met geschreven artikelen. Maar misschien mis ik iets?

21 april 2023 om 00:55

Hellend vlak gebruik ik hier, maar ik doe het bewust. Want landen die journalisten beknotten glijden nou eenmaal snel af naar heel bedenkelijk niveau. Zeker landen met een recente geschiedenis zoals Italië. Wat zeg ik, het huidige politieke landschap in Italië verschilt daar amper van. Buitenlandse journalisten hinderen in hun werk lijkt onschuldig, maar de geschiedenis wijst uit hoe slecht dat kan aflopen.

21 april 2023 om 01:29

Oké, maar dan wel een heel stijl hellend vlak wat mij nogal verrast. Sportjournalisten die vertraagd binnen komen na controles naar vergelijkingen met Italie onder de dictatuur van Mussolini. Het gaat me iets te snel in deze vergelijking.

Nogmaals, dat het slecht geregeld is (zeg ik, afgaande op de tweets van de betreffende heren) dat valt niet goed te praten. Zo moeilijk zou het vaststellen van een verslaggever van de NOS en Rijnmond niet horen te zijn. En inderdaad, dat is gewoon hinderlijk voor de heren in het uitbrengen van hun verslag en dat hoort niet. Maar tussen trage uitvoering van werk of kwade bedoelingen zit nogal een wereld van verschil.

21 april 2023 om 06:35

Ik zou willen dat het vergezocht was. Maar met een premier die Mussolini nogal hoog heeft zitten is dat denkgoed helaas dichtbij.

21 april 2023 om 08:35

Laten we het nou gewoon over voetbal hebben en de politiek van het land erbuiten laten.

21 april 2023 om 08:42

Mij is altijd geleerd dat je niet je paspoort mag afgeven.

21 april 2023 om 08:43

Je hebt gelijk Jan, op het veld terecht verloren.

21 april 2023 om 02:50

Bereta..hoe kun je dat nou zeggen: Op het veld volledig gecontroleerd? 😂 gezien je arrogante toontje in het comment eronder weet ik al ook alweer genoeg eigenlijk..je hebt gewoon helemaal niet gekeken..

21 april 2023 om 06:39

Bereta inderdaad geweldig, we kunnen daaraan toevoegen dat ook De Kuip gister een masterclass kreeg van Stadio Olimpico wat betreft je club steunen en een oppermachtige sfeer creëren,

En hier maar de hele middag volhouden dat deze fans hun vliegtickets al hadden geboekt en alle recht hadden om cultuur te gaan snuiven in het prachtige Rome. Druiloren.

21 april 2023 om 00:14

Zoals toen ook al werd gezegd: "als je dat zelf gelooft dan heb je een grote plaat voor je kop."

21 april 2023 om 00:18

Laten we nou niet doen alsof deze mensen rottigheid hebben uitgehaald, of dingen hebben gesloopt... In principe hebben deze gasten geen ellende veroorzaakt ofzo. Enige dat ze hebben geprobeerd is met geldige kaarten een wedstrijd te bezoeken. Goed.. ze wisten wel dat het niet mocht, maar snap dat ze het een poging waard vonden.. resultaat kon je uiteraard al van te voren uittekenen.

21 april 2023 om 01:02

@Andonis

Hadden ze dat recht niet dan? De politiechef in Rome heeft zelf aangegeven dat men van harte welkom was in Rome, maar niet naar het stadion mocht. Vervolgens nemen een aantal fans (los van elkaar, er liep dus geen groep van 40-50 naar het stadion) toch het risico, ze worden er tussenuit gepikt, moeten mee naar het bureau en worden een uur later in het centrum afgezet.

Nou, poe poe. Het mag niet en ze zullen waarschijnlijk een boete krijgen.

Is dit nog allemaal zo bijzonder?

21 april 2023 om 07:51

@jjr12: Ik vind het wel bijzonder ja, bijzonder dom. Dat je toch probeert om in het stadion te komen waar je niet welkom bent.

21 april 2023 om 11:01

Nee. Helemaal niet bijzonder. Bijzonder voorspelbaar, daarom is dat domme gelul van cultuur snuiven ook zo’n onzin.

21 april 2023 om 18:03

Zucht....het klinkt als ajacieden, die tijdens de klassieker op de lijnbaan in café de wedstrijd gaan bekijken.

Ach daar heb je alle lieverdjes weer. Ik zou precies hetzelfde gedaan hebben wanneer ik geboekt had. Je gaat erheen op woensdag gaat 1,5 dag genieten van de prachtige stad en als afsluiter pak je de wedstrijd mee. Wordt je gepakt, pech lukt het toevallig is het plaatje voor zover het kon compleet. Boeie man!

21 april 2023 om 00:04

Inderdaad. Er wordt hier gedaan alsof ze een moord gepleegd hebben. Al die moraalridders rijden ook nooit te hard denk ik.

21 april 2023 om 00:07

“Lieverdjes” “moraalridders”, Hebben jullie een bord voor jullie kop? Als feyenoord fan ben jij niet welkom om de wedstrijd te bezoeken. Dat is toch niet moeilijk om te begrijpen. Als jij uiteindelijk daar toch heen gaat, dan ga je daar puur heen om te provoceren.

21 april 2023 om 00:14

Ja en mijn hond mag ook niet overal schijten en toch moeten we overal opletten dat we niet in de hondenstrond staan. Je mag zoveel en gelukkig luisteren er 99,9% wel. Het zou nooit voorkomen dat iedereen luistert en voor diegene telt mijn reactie.

21 april 2023 om 00:20

Sorry Deenb, maar ik heb geen idee wat jij bedoelt. Jij geeft zelf aan dat jij precies hetzelfde zou doen. Heb jij ook gezien dat er Roma fans op zoek waren naar Feyenoord fans in de stad. Als feyenoord supporter ben jij die confrontatie dan toch ook gewoon aan het zoeken, omdat jij kan verwachten dat zoiets gaat gebeuren.

21 april 2023 om 00:23

Dat er zoveel niet mag maar dat het toch (in overvloed) gebeurd. Ik geef je ook geen ongelijk maar ik zelf kan me er niet zo druk over maken. Hetzelfde over de sfeeracties die ik vanuit mijn vakkie met kippenvel mag en kan aanschouwen. Het is niet goed nee, het mag niet nee, maar het gebeurd toch, vind ik dat erg? Nee.

21 april 2023 om 00:29

@Deenb, Tuurlijk zulke voorbeelden ken ik ook wel, acties waarbij niemand gewond raakt en niemands gezondheid in gevaar gebracht kan worden vind ik ook totaal niet erg. Alleen deze acties, waarbij ik vind dat jij gewoon op zoek bent naar confrontatie met de tegenpartij, vind ik gewoon niet kunnen en je verpest het dan ook voor de rest van de supporters die zich wel (redelijk) kunnen gedragen.

21 april 2023 om 01:00

@fceindhoven030

Niemand is op zoek naar een confrontatie met de tegenpartij: honderden Feyenoorders zoeken elkaar op en in overleg met de VoetbalEenheid Rotterdam is besloten dat dat Café omringd zou worden met politie, zodat men daar zonder problemen een biertje kon drinken.

Vervolgens zijn er een aantal richting het stadion gegaan, zijn er 40-50 tussenuit gepikt en tientallen wél binnen gekomen. Niemand loopt in clubkleuren of provoceert Romeinen. Leg mij eens uit hoe je dan op zoek bent naar een confrontatie?

In Nederland zitten er ook Ajacieden in de Kuip tijdens de Klassieker en Feyenoorders in de Arena. Onherkenbaar, maar als supporter van hun eigen club zonder dat ze juichen of mensen provoceren. Dat moet toch ook gewoon kunnen? Of zoeken die mensen dan ook de confrontatie?

21 april 2023 om 06:37

JJR12 In je eerste alinea staan toch een aantal dingen waar ik moeite mee heb. Als je niet welkom bent, waarom zoek je elkaar dan met zoveel mensen op? Waarom moet daar politie voor in worden gezet? Lijkt me dat zij betere dingen te doen hebben dan ervoor zorgen dat een groep voetbalsupporters een biertje kan drinken.

21 april 2023 om 11:21

In beginsel zou het ook helemaal geen probleem moeten zijn. JJR12. Maar het gaat nu om een situatie waarbij je verzocht wordt om rekening te houden met de recente gebeurtenissen en de regelmaten die dit moeten controleren. Om dan ervoor te kunnen zorgen dat we terug gaan naar een situatie dat mensen gewoon gezellig naar het voetbal kunnen gaan, ook in de Arena en de Kuip als uitsupporters, dan moet je ook eens laten zien je te kunnen gedragen en een keer een potje overslaan. Want nee, het is niet normaal dat politie uit Rotterdam mee moet om vervolgens samen met de Romeinse politie fans te moeten beschermen voor een pub.

21 april 2023 om 11:34

Supporters waren welkom, mits zei niet op rotzooi uit waren. Er wordt juist gesproken over een mooie avond zonder problemen vanuit Feyenoord supporters die gewoon de wedstrijd bekeken in kroegen. Een paar supporters zijn uit het stadion gehaald of uit de rij gehaald en bij de kroeg afgezet waar zij de wedstrijd konden kijken

Feyenoord supporters hebben laten zien dat het wel kan. Roma hooligans hebben laten zien wat een varkens het zijn met hun messen, hamers, knuppels en manchetten..

Toch apart hoe mensen "je bent niet welkom" interpreteren. Tegenwoordig denkt iedereen maar dat zij de godgeven uitzondering zijn en wat er wordt gezegd wordt niet voor hun geldt. Verschrikkelijk, je zou er maar op moeten handhaven.

Goed hoe daadkrachtig er wordt opgetreden. Ze mogen nog blij zijn dat ze opgepakt worden en niet door honderd Roma hooligans in elkaar gemept worden wat een levensgroot risico is. Dat je niet welkom bent is ook voor je eigen veiligheid!

Ga lekker een ander weekend naar Rome, boek om. Al die mensen maar met hun "ik heb al gebookt." Nee, je bent niet welkom, luisteren!

En.. het is weer zover. Toch zo zonde dat dit altijd moet, je brengt je club alleen maar in diskrediet zo..

21 april 2023 om 00:05

Gewoon alle namen opvragen bij de Italiaanse autoriteiten en werkelijk iedere Feyenoorder die zich in Rome heeft vertoond donderdag een landelijk stadionverbod opleggen. Nee is nee.

21 april 2023 om 00:20

Martijntje is weer lekker aan het hallucineren en verzint allerlei wetten en regels. Leg eens uit, aan de hand van de KNVB-regelgeving, hoe dit kan leiden tot een landelijk stadionverbod in Nederland?

Je had ze voor straf beter in het stadion kunnen laten zitten. Nu zijn ze ook nog een 4-1 nederlaag bespaard gebleven.

21 april 2023 om 00:35

Tot de 88' min is het gewoon een gelijk opgaande wedstrijd hoor. dat het met verlening dan 4-1 wordt is jammer maar dat mag ook wel met een budget verschil van 160 miljoen

21 april 2023 om 00:45

Het was ook maar een grapje.
Feyenoord heeft zich erg goed staande weten te houden. En na de 1-1 dacht ik zelfs dat het klaar was voor ons. Maar we hebben er toch nog een verlenging uit weten te slepen en daarna doorgedrukt.

21 april 2023 om 00:58

Gelijk opgaande wedstrijd? weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken..maar 33-15 alleen al in schoten kan ik niet bepaald gelijk opgaand noemen..

21 april 2023 om 07:03

Haha jimmy ik begrijp dat het pijnlijk is maar er was absoluut geen sprake van een gelijk opgaande wedstrijd

21 april 2023 om 11:24

Sterker nog Nikos, ik vond Feyenoord grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. Niet na de wissels. Helaas.

Idioten. Het is toch duidelijk dat je niet welkom bent in de stad.

21 april 2023 om 00:31

Nee dat is niet duidelijk, de politiechef zei namelijk dat we wel welkom waren in de stad.

21 april 2023 om 09:54

Soms moet je door de officiële taal heen lezen.

Ah, VZ plaatst weer eens de helft van het verhaal.

Deze mensen zijn niet opgepakt, ze zijn vanaf het stadion met z’n allen in een bus naar het politiebureau gebracht. Vervolgens zijn ze keurig bij het Shamrock café afgezet, waar er nog honderden andere Feyenoorders waren.

Maar goed, het volledige verhaal levert minder clicks op natuurlijk.

21 april 2023 om 07:04

Achjee iedereen begrijpt het weer eens verkeerd hoor

21 april 2023 om 11:38

Het is weer eens heel triest inderdaad. Het is juist heel goed gegaan, er zaten nu “gewone” supporters die hun club altijd en overal na reizen. Gewoon een compliment waardig en respect voor deze mannen en vrouwen.

Roma hooligans hebben zich weer eens van zijn slechtste kant laten zien ieder geval.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren