Tien man Lazio in slotminuten naar winst dankzij opmerkelijke vrije trap

Lazio heeft zich na een spetterend slot verzekerd van de tweede overwinning op rij en daarmee de vijfde plek in de Serie A. De Romeinen leken op bezoek bij Hellas Verona lange tijd niet verder te komen dan een gelijkspel en zagen de zoektocht naar een winnend doelpunt tien minuten voor tijd gefrustreerd worden door een rode kaart. Met een slimme vrije trap bezorgde Marco Parolo i Biancocelesti vlak voor tijd alsnog de volle buit.

/

Het was niet goed wat beide teams in de eerste 45 minuten lieten zien, maar Hellas mocht zich de meest gelukkige van de twee noemen. Na ruim een half uur spelen kwamen de gastheren op voorsprong dankzij Filip Helander, die via de onderkant van de laat raak kopte nadat de bal ook al via het aluminium terug het veld in was gesprongen. Lazio, met Ricardo Kishna bij de eerste elf en Wesley Hoedt en Edson Braafheid op de bank, stelde daar in aanvallend opzicht niet veel tegenover.

Ook na de pauze was het niet hoogstaand. Lazio had moeite om iets te creëren, maar kwam na een ruim uur spelen toch langszij. De gasten uit Rome mocht aanleggen voor een strafschop en Lucas Biglia ontfermde zich over dat klusje. De Argentijns international schoot van elf meter de 1-1 stand op het bord. Lazio ging daarna op zoek naar de winnende treffer, maar werd gefrustreerd: Maurício verijdelde een gevaarlijke tegenstoot ten koste van een tweede gele kaart en mocht inrukken.

Daarmee leek de 1-2 verder weg dan ooit, maar met de ingevallen Hoedt inmiddels in de ploeg trokken de gasten uit Rome vier minuten voor tijd toch nog aan het langste eind. Parolo mocht aanleggen voor een vrije trap en deed dat bijzonder handig. De Lazio-middenvelder fopte het muurtje en schoof de bal onder de opspringende spelers door buiten het bereik van doelman Rafael het doel in.